aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Ørvikveien 513!
Velkommen til Ørvikveien 513!

STABBESTAD Ørvikveien 513

Landfast sommersted med strandlinje, gode solforhold, brygge og flotte utearealer!

  • kr 9 900 000
  • BRA 72 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 9 900 000
  • Omkostningerkr 299 542
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 10 199 542
  • ObjektstypeFritidseiendom
  • EierformSelveier
  • Byggeår1968
  • Soverom2
  • ArealP-rom 52 m²
  • Tomt776 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 9 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 247 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 900 000,00))   266 640,- (Omkostninger totalt)   10 166 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Ørvikveien 513! Kort avstand unna Kragerø sentrum i både bil og båt finner du Ørvikveien 513 - et nydelig ferieparadis. Her er det optimale solforhold fra tidlig morgen til sen kveld på sommerstid. Fra de mange uteplassene kan man nyte den nydelige utsikten mot Kilsfjorden, Tåtøy og området rundt Kragerø. Hytta ligger usjenert til uten innsyn, kun ca 20 meter fra sjøen. Flott hytte oppført i 1968, oppgradert de seneste årene med bla. ny kledning, vinduer, nytt elektrisk og kjøkkeninnredning. Taktekkingen ble sist byttet i 1998. Eiendommen har også en frittstående bod og en enkel brygge. Det er ikke innlagt vann/avløp, men offentlig vann/avløp i sjøen rett på utsiden av eiendommen. Ta kontakt for å avtale en hyggelig visning!
Solrikt og attraktivt beliggende med sol fra tidlig morgen til sen kveld sommerstid.

Ørvikveien 513, Telemark

  • Arealbeskrivelse
    Fritidsbolig:
    Bruksareal
    1. etasje: 52 kvm
    Primærrom
    1. etasje: 52 kvm Følgende rom inngår i primærareal: Stue/kjøkken , Soverom , Soverom 2, Vaskerom og gang

    Uthus
    Bruksareal
    1. etasje: 20 kvm
    Primærrom
    1. etasje: 0 kvm



    Tomt
    776m²

    Beskrivelse av tomt
    Flott eiet tomt på 776 kvm i følge målebrev fra Kragerø kommune. Tomten er fordelt over flere nivåer med plattinger, gress og fjell. Eiendommen er svært solrik om sommeren og kan skryte på seg optimale solforhold fra tidlig morgen til sen kveld. I tillegg har eiendommen en sjelden nærhet til sjøen og fantastisk utsikt utover Tåtøy, Kil og området rundt Kragerø. Med dette snakker vi her om et deilig sommerparadis som har de fleste kvalitetene mange ser etter i et sommersted. Vedlagt prospekt følger kart over tomten. Brønnhuset og gressplenen som ligger nordvest for hytten ligger på kommunens tomt.

    Beliggenhet
    Kort avstand unna Kragerø sentrum i både bil og båt finner du Ørvikveien 513 - et nydelig ferieparadis. Her er det optimale solforhold fra tidlig morgen til sen kveld på sommerstid. Fra de mange uteplassene kan man nyte den nydelige utsikten mot Kilsfjorden, Tåtøy og området rundt Kragerø. Området byr på naturskjønne omgivelser med upåklagelige muligheter for et avslappende ferieliv med bading, båtturer, fiske og vannaktiviteter. Stabbestad er perfekt for sykling, gå og løpeturer, og her kan du oppleve spennende kulturminner. Beliggende kun 3 min kjøring unna, finner du Kragerø resort med sine mange fasiliteter. Kragerø resort omfatter bl.a. et topp moderne spa- og treningsanlegg, samt en av Norges beste golfbaner. På området har du også andre aktiviteter som bl.a. tennis, volleyball, fotball, badeanlegg og restauranter. På Stabbestad er det fergeleie der bilferger går over til Kragerø by ca en gang i timen. Fergeturen tar ca 15-20 minutter. På samme sted finner du også en isbar som er åpen på sommerstid. Kun 15-20 minutter fra eiendommen ligger Tangen. Her ligger det flere matbutikker, samt frisør og andre småbutikker. Videre herifra er det ca 10 minutter til Kragerø sentrum. På Tangen er det gode bussforbindelser mot Kristiansand og Oslo.

    Adkomst
    Det er kjørevei helt frem til fritidsboligen med både bil og båt. Med bil tar det ca 25 minutter fra Kragerø Sentrum og i hurtiggående båt ca 5 minutter. Adkomst via bilvei: Fra Oslo/Kristiansand. Følg E18 og ta av mot Tangen. Sving til venstre og inn på Sannidalsveien/Tangen bru/Rv363. Sving til høyre inn på Kjølebrøndsveien Rv351. Kjør i ca. 20 min til du kommer til Ørvik. Fortsett så i ca 3 min. Hytta ligger på venstre side av veien.

    Bebyggelse
    Området består av hovedsakelig eneboliger og fritidsboliger.

    Byggemåte
    Fritidsbolig: Tomt av kuppert fjellterreng, skrånende mot sjø. Grunn av synlig grunnfjell og spredte løsmasser. Drenering av overvann/takvann naturlig til grunn. Grunnmur av mur og sparestein. Taket er tekket med takstein av betong og har underliggende lekter og bordtak av tré. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagt stål. Veggkonstruksjon av bindingsverk av tré med stående bordkledning. Veggen er etterisolert/ påforet. Takstoler av taksperrer med lastoverføring på bærebjelker. Kaldt loft med mulighet for inspeksjon via luke. Malte trevinduer med to og tre lags glass. De fleste vinduene er skiftet 2016. Stuevindu er fra 1993. Balkongdør av tré med innsatt isolérglass. Malt hovedytterdør av tré. Terrasse av impregnert trelast. Trapp fra terrasse av tré. Uthus: Konstruksjon av bindingsverk av tre. Bygningen er fundamentert på pilarer av mur/betong mot grunn. Takkonstruksjon av tre tekket med takstein av betong. Enkel uisolert konstruksjon. Bygningen har et moderat vedlikeholdsetterslep med noe behov for vedlikehold.

    Innhold
    Hytta inneholder: Gang, stue/kjøkken, vaskerom og to soverom. Samt en frittstående bod på ca 20kvm.

    Standard
    Flott hytte oppført i 1968, oppgradert de seneste årene med bla. ny kledning, vinduer, nytt elektrisk og kjøkkeninnredning. Taktekkingen ble sist byttet i 1998. Hytta og boden ble malt utvendig i 2023. Åpen stue/kjøkkenløsning med peisovn, herfra er det utgang til en nordvendt veranda med fantastisk utsikt og kveldssol. Videre er det et vaskerom med skyvedørsgarderobe, to soverom samt en liten hems. Det er opparbeidet plattinger på alle sider av hytta, slik at du flytte deg etter sol og skjerme deg fra vind. Mot øst boden oppført. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG2 og TG3: Forhold som har fått TG3 (store eller alvorlige avvik, som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid): - Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. - Inndvendige trapper: Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Det kan vurderes å montere håndløpere i trappa. Forhold som har fått TG2 (vesentlige avvik som kan kreve tiltak): INNVENDIG: - Etasjeskille/gulv mot grunn: Isolasjon i trebjelkelag av brannfarlig materiale XPS/isopor. Tiltak: Det anbefales å skifte ut isolasjonen. - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Forhold som har fått TG2 (mindre avvik, som ikke som ikke krever umiddelbare tiltak): - Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde eller åpninger opp til dagens forskriftskrav. - Krypkjeller: Det er moderate tegn på litt høye fuktverdier i krypekjelleren. Tiltak: Det er ikke nødvendig med tiltak umiddelbart. Kjelleren har sannsynligvis litt høye fuktverdier i utsatte sesonger (høst) Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Kragerø Takst AS ved Kevin Hunter Nielsen, datert: 01.03.2023 Rapporten ligger vedlagt salgsoppgaven.

    Innbo og løsøre
    Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

    Hvitevarer
    Hvitevarer som står i hytta medfølger i salget, det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Moderninseringer og påkostninger
    Oppgradering av innvendige overflater inkl. kjøkkeninnredning og utvendig tak, vinduer og kledning

    TV/Internett/bredbånd
    Nåværende eier har benyttet Riks-TV uten internettløsning, utgjør kr.8508,- pr.år.

    Parkering
    Det har vært praktisert parkering på offentlig grunn ved hovedvei. Ca.30 meter sør for hytta.

    Forsikringsselskap
    If forsikring

    Diverse
    Det gjøres oppmerksom på at en del av platting og brønnhus mot sør ligger på kommunal grunn. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    9 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 247 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 900 000,00))   266 640,- (Omkostninger totalt)   10 166 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Det ble montert ny stålpipe i 2017. Oppvarming ved vedovn og ellers elektrisk.

    Info strømforbruk
    Årlig strømforbruk for 2022 er opplyst av selger til 1500 kwh.

    Energiklasse
    G

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

  • Kommunale avgifter
    3000

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    Renovasjon og Feieavgift

    Formuesverdi primær
    170317

    Formuesverdi primær år
    2021

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3814/11/66: Dokumentnr: 902116 - Erklæring/avtale DIVERSE SERVITUTTER - UFULLSTENDIG SPESIFISERT OVERFØRT FRA HOVEDBØLET (MFL) - KAN INNEHOLDE PENGEHEFTELSER. 11.01.1900 - Dokumentnr: 900023 - Erklæring/avtale KJØPEKONTRAKT TIL AVTALT PRIS M DIV BEST RETTIGHETSHAVER: WIBORG SIMON ET GRUNNSTYKKE DISSE TO OVENNEVNTE TINGLYSTE BESTEMMELSER HEFTER UNDER "PENGEHEFTELSER" PÅ EIENDOMMENS GRUNNBOKSBLAD. DE TINGLYSTE DOKUMENTER ER IKKE INNHENTET. BESTEMMELSENE ER FRA LANGT TILBAKE I TID, OG DET ER HELT USANNSYNLIG AT DE SKAL HA NOEN SOM HELST PRAKTISK BETYDNING FOR EIENDOMMEN. BESTEMMELSENE VIL UANSETT IKKE BLI SLETTET, SLIK AT EVT. KREDITORER VIL FÅ PRIORITET BAK DISSE. 10.11.1964 - Dokumentnr: 1844 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3814 Gnr:11 Bnr:8 01.01.2020 - Dokumentnr: 1454772 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0815 Gnr:11 Bnr:66

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger hverken ferdigattest eller midlertid brukstillatelse på eiendommen. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk. Det er ikke mottatt brukstillatelse/ferdigattest eller tegninger på uthus. Det er gitt igangsettelsestillatelse 01.02.1970 og det er registrert som tatt i bruk 01.07.1970. Bygget ble renovert i 1994, men det er ingen dokumentasjon på dette hos kommunen. Godkjente tegninger fra kommunen på hytte stemmer med dagens løsning, med unntak av at pipe er flyttet. Utvendig tak er forlenget ved inngangspartiet og det er utvidet veranda/platting mot sjøen. Avvikene beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Forholdet med manglende brukstillatelse og ferdigattest er mest sannsynlig uten praktisk betydning. Uansett overtar kjøper eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig vei. Mulighet for tilkobling til offentlig vann/avløp som ligger i sjøen rett på utsiden av eiendommen.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommunens arealdelplan vist til LNF område. Reguleringskartet viser også at eiendommen ligger innenfor "Faresone - ras - og skredfare". Denne hensynssonen er også tegnet inn i mange andre områder i Kragerø, og er basert på høydekurver i kartet og ikke gjennomførte målinger. Den ligger også innefor "Faresone - Høyspenningsanlegg (inkl høyspentkabler). Reguleringskart ligger vedlagt i prospekt. Kommunens arealdelplan kan fåes ved henvendelse megler.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Det er legalpant for kommunale avgifter.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men kjøper må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til fritidsformål

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    9 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 247 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 900 000,00))   266 640,- (Omkostninger totalt)   10 166 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    299542

    Betalingsbetingelser
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,9 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke oppgjørshonorar kr 3750,- Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 22 952,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Jon Reidar Haugland

Megler

Jon Reidar Haugland

47 71 51 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev