aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/Ludvig Bøgseth har gleden av å presentere Okstadøy 37 A.
Aktiv Eiendomsmegling v/Ludvig Bøgseth har gleden av å presentere Okstadøy 37 A.

TRONDHEIM Okstadøy 37A

Pen 3 (4)-roms selveierleilighet over 2 plan | TV-stue | Hage og gårdsplass | Stor, solrik terrasse | Blindvei

  • kr 3 690 000
  • BRA-i 100 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 3 690 000
  • Omkostningerkr 93 490
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 783 490
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår1992
  • Soverom2
  • Felleskostnaderkr 866
  • Tomt354.7 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 3 690 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 92 250 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 93 490 (Omkostninger totalt) 103 890 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 106 690 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 783 490 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 793 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 796 690 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Planløsning - Første etasje.
Aktiv Eiendomsmegling v/Ludvig Bøgseth har gleden av å presentere Okstadøy 37 A. Dette er en stor og innbydende 3-roms selveierleilighet over to plan, med fin og landlig beliggenhet i en rolig blindvei. Boligen har en tv-stue som tidliger har vært soverom. Her bor man rett ved buss, dagligvare, barneskole og et friområde til glede for de minste. Leiligheten er gjennomgående, med lysinnslipp fra tre sider. Varme dager nytes til fulle på en solrik markterrasse på ca. 38 kvm. ved inngangen. Verdt å merke seg: - Stor gårdsplass m/ lader for elbil - Hage med gjerde - Blindvei - Peisovn og varmepumpe - Åpen stue-/kjøkkenløsning - Integrerte hvitevarer - TV-stue hvor det er mulig å etablere soverom - To soverom og et innredet rom - Sportsbod på ca. 7 kvm Velkommen til visning!
Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spiseplass ved kjøkkeninnredningen.

Okstadøy 37A, Trøndelag

  • Tomt
    354.7m²

    Beskrivelse av tomt
    Beliggenheten passer utmerket for barnefamilien, med alle hverdagsfasiliteter lett tilgjengelig. Her bor man landlig til i en stille og rolig blindvei, samtidig som det kun er 10 minutters kjøring til sentrum. Blindveien har ingen gjennomgangstrafikk, og til barnas store glede er det umiddelbar nærhet til et friområde med fotballmål, basketbane og skøyteis vinterstid. Ved inngangen har leiligheten en egen hage og en privat gårdsplass for parkering. Hagen er inngjerdet, opparbeidet med gressplen, bed og diverse beplantning. Det gjøres oppmerksom på at tomten er felleseie og seksjoneringen ikke omfatter noe av uteområdene. Utearealet med bod, inngjerdet hage, markterrasse og gårdsplass er derfor felleseie. Dagens eier har brukt dette området som sitt eget uten at dette har vært til sjanse for eier av seksjon nr. 1. I vedtektene til sameiet står det for øvrig under pkt. 2.1 ? Bebyggelsen og tomten «Det er ingen fellesarealer hverken i bebyggelsen eller på tomten» Dette er til orientering. Konf. megler om det skulle være noen spørsmål knyttet til dette.

    Beliggenhet
    Leiligheten ligger i en stille og rolig blindvei, i et trygt og barnevennlig boligområde på Okstadøy i Trondheim kommune. Bunnpris Romolslia har post i butikk og nås på ca. 8 minutter til fots. Det tar ca 5 min å kjøre til City Syd, som er Midt-Norges største kjøpesenter, og her finner du apotek, vinmonopol og flere spisesteder. Ved kjøpesenteret ligger også store varehus som XXL, Elkjøp og Plantasjen. Påkjøringsfeltene til E6 er lett tilgjengelige.

    Bebyggelse
    Bebyggelsen i nabolaget består av småhus og lavblokker, omkranset av skog og åkre.

    Barnehage/skole/fritid
    Fra leiligheten er det ca. 12 minutters gange til Romolslia barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det ca. 2,3 km til Huseby ungdomsskole på Saupstad. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Cissi Klein, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Romolslia barnehage er den nærmeste, i kort gangavstand fra leiligheten. Kun 100 meter fra leiligheten er det fotballmål, basketbane og skøyemuligheter vinterstid. Romolslia sportsklubb sin kunstgressbane er enkel å nå til fots eller på sykkel. Området har også fine turveier og et godt utbygd nett av gang- og sykkelstier. Legg gjerne turen mot Nedre Leirfossen hvor det er etablert et nydelig parkområde, godt tilrettelagt for alle. Her er det flere benker, promenade, lekeapparater og bålplass. Nidelva byr dessuten på gode fiskemuligheter, spesielt av ørret og røye.

    Offentlig kommunikasjon
    Kollektivtilbudet på Okstadøy består av buss. Nærmeste holdeplass er Okstadøy, som ligger ca. 3 min unna.

    Byggemåte
    Takstmann Einar Richard Øverås opplyser om følgende byggemåte: Bygningen som er en 4-mansbolig oppført 1992, er på 1 etasje + sokkel og loftetasje. Grunnmur er oppført i betong. Hovedkonstruksjonen oppført i vanlig bindingsverk av tre. Utvendige fasader er kledd med stående trekledning. Etasjeskillet er et trebjelkelag. Taket har saltaksform og er tekket med tekket med takstein. Vinduer med isolerglass.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: El-bil lader Arbeid utført av: Trondheim elektro 11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Svar: Nei 13 Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Svar: Ja Beskrivelse Trondheim Elektro

    Innhold
    ENTRÈ Velkommen inn i en stor og funksjonell leilighet, utmerket for både ny- og veletablerte. Leiligheten har adkomst fra en herlig markterrasse på ca. 38 kvm, med belysning, romslig sportsbod og levegg mot naboen. Terrassen innredes enkelt i ulike soner, og innbyr til både stille stunder og lange, sosiale kvelder. Vel inne har entreen grått belegg på gulvet, og yttertøyet ryddes enkelt bort i en stor skyvedørsgarderobe med hvite, profilerte fronter. STUE Leiligheten har to pene, tilstøende stuer i direkte tilknytning, noe som gir ekstra fleksibilitet og god møbleringsfrihet. Enstavs laminatgulv bidrar til flytende overgang mellom rommene, og veggene er kledd med panelplater malt i en lys gråtone. Sammen med kjøkkenet danner hovedstuen et åpent allrom, med godt gjennomlys via vinduer i tre retninger. En glassdør fører ut til den store markterrassen ved inngangen, og sommerstid er det deilig å trekke ut for både avslapning og middager i varmen. Atmosfæren i stuen er lun og god, med både peisovn og varmepumpe. Rommet er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord ved kjøkkeninnredningen. Den andre stuen er en koselig TV-stue, perfekt hvis man ønsker å trekke seg tilbake for litt egentid med en god bok eller film. KJØKKEN Kjøkkenet er pent og tidløst med god skap- og benkeplass; her kan alle bli med på matlagingen. Innredningen fra 2009 har hvite, profilerte fronter, vitrineskap og heltre benkeplate med dobbel oppvaskkum. Ut mot stuen er det en smart barløsning, perfekt til måltider og gode samtaler, men også for lekselesing mens middagen tilberedes. Alle hvitevarene er integrerte, bestående av platetopp, stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Over kokesonen har kjøkkenet en ventilator og en hvit plate. BAD/WC/VASKEROM Badet ble lekkert pusset opp i 2015, delikat innredet med store vegg- og gulvfliser i ulike grånyanser. Downlights og varmekabler er installert, og badet har vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Et dusjhjørne er utstyrt med mosaikkfliser, stor regnfallsdusj og innfellbare glassvegger. Den øvrige innredningen er holdt i en varm fargetone, bestående av en skuffeløsning med toppmontert servantskål, et matchende høyskap og et speil med bakenforliggende belysning. Benken har en stilig effekt, med innfelt belysning og stein under glassplate. SOVEROM OG GARDEROBE To soverom ligger sammen i loftsetasjen, og her er det i tillegg et innredet rom i bruk som soverom. Om ønskelig er det mulighet for å etablere et ekstra soverom i første etasje. Soverommene er tildelt arealer på henholdsvis ca. 9,8 og 11,9 kvm, hvor det største har downlights og en stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Også entreen er innredet med skyvedørsgarderobe, og godt med ekstra lagringsplass finnes på et kaldloft, i kneloft, i en bod oppe og i en utvendig sportsbod på ca. 7 kvm.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: - Yttervegger / fasader: Utvendige fasader er kledd med stående tømmermannskledning. Bygget etter de forskrifter og normer som var gjeldene på oppføringstidspunktet. Konstruksjonsoppbyggingen er dårligere enn dagens krav. Lufting er ikke iht. dagens anbefalte løsninger, men de løsninger som var vanlig ved byggeår. Lufting er begrenset på grunn av musetetting med treklosser. Lufting av kledning er viktig da manglende lufting kan forårsake fuktskader i veggen pga sen uttørking av fukt i veggen som kan oppstå på grunn av inndriv av nedbør og kondensering. Det ble ved visuell kontroll av kledningen observert stedvis råte på kledningen spesielt i nedre del av kledning. Utskifting av enkeltbord må påregnes. I den forbindelse anbefales det en kontroll av bakenforliggende konstruksjon for eventuelle følgeskader. TG 2 settes for ovennevnte observasjoner. Det må påregnes utskiftninger og vedlikehold i tiden som kommer. - Vinduer / dører: Vinduer fra byggeår med 2-lags isolerglass. Det registreres harde pakninger med påfølgende nedsatt tettefunksjon. Det ble ikke observert punkterte glass men det er tidvis vanskelig å påvise. Med tanke på alder er risikoen for dette økende i tiden som kommer. Løpende observasjoner anbefales. Karmene i vinduer er værslitte og det er sprekker i trevirket. Stedvis tilløp til råte og råte observeres. Noe justeringer må påregnes da enkelte vinduer kniper i karm. Ytterdører og balkongdører fra byggeår. Ved enkel funksjonstest fungerte lukke- og låsemekanisme som normalt. Innvendige dører av såkalte lettdører. Justeringer av enkelte dører må påregnes da de kniper i karm. Noe slitasje observeres på balkongdør. TG2 er gitt pga alder/slitasje på vinduer, vedlikehold/utskifting av vinduer må påregnes i tiden som kommer. - Takkonstruksjon: Takkonstruksjonen er kontrollert uten at det er funnet noen vesentlige avvik utover normalen. Ingen nedsig eller skader er observert. Konstruksjonen er i hovedsak en lukket sperrekonstruksjon foruten mulighet for inspeksjon på kneloft og kryploft. Adkomst til kaldloft er via loftluke etablert i gang, kneloft via dører etablert på soverom. Taket er oppført med sperretak, bretex eller lignende som undertak. Det påvises bruk av dampsperre mot varm sone. Ved visuell kontroll av kryploft registreres det mangelfull lufting av konstruksjonen, det ble avdekket noe fuktmerker/kondensmerker stedvis, det ble utført fuktsøk på disse stedene uten at det ble indikert forhøyede fuktverdier. Dette kan skyldes flere ting blant annet utett dampsperre eller manglende lufting av konstruksjonen. Det anbefales jevnlig overvåking for full visshet om årsak. Det bemerkes at kaldloft brukes som lagringsplass noe som er uheldig med tanke på luftsirkulasjonen som igjen kan føre til kondens med påfølgende skadeutvikling. TG 2 settes for ovennevnte observasjoner. Ytterligere undersøkelser anbefales. - Loft: Det ble ikke registrert tegn til kondenskader eller lekkasjer på underliggende himlinger og knevegger. Det ble avdekket noe kondens på innsiden av himlingen/kaldloftet noe som kan indikere feil oppbygning. Det registreres noe mangelfull lufting av takkonstruksjon ved visuell kontroll av kryploft. TG 2 settes da det ble observert noe kondensmerker/fuktmerker på undertak. Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales for full visshet om årsak. - Taktekking og beslag: Det gjøres oppmerksom på at tekkingen ble visuelt kontrollert ifra bakkenivå da det ikke var etablert tilkomst på befaringsdagen. Taket er tekket med betongstein. Det registreres stedvis værslitasje og avflassende belegg/lakk på grad-/kilrenner og på luftehatter og pipebeslag. Det bemerkes manglende fugleband. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Vedlikehold/utbedring av tekkingen må påregnes på sikt. Det anmerkes noe mose på tekkingen, dette er uheldig og forringer levetiden på tekkingen. Det er etter visuell kontroll av innvendige himlinger ikke registrert tegn på aktive lekkasjer gjennom tekkingen. TG 2 settes på grunn av alder/slitasje. - Takrenner og nedløp: Takrenner og nedløp er utført i plastbelagt stål med spillblikk ført ned i takrenne på takfoten. Nedløp er ført ned mot bakken og koblet til oppstikk fra grunn. Det registreres avflassing og værslitasje på takfotbeslag. Takrenner og nedløp har passert normalt forventet levetid. Selv om de har passert normalt forventet levetid kan de virke i flere år med godt vedlikehold. Det gjøres oppmerksom på at det ikke regnet på befaringsdagen, slik at eventuelle svekkelser på rennerskjøter og rundt nedløpskum ikke var mulig å avdekke. TG 2 settes for slitasje. Utskiftninger og vedlikehold må påregnes i tiden som kommer. - Bad - Totalvurdering av overflater: Ingen skader eller avvik utover normal bruksslitasje avdekket på overflatene. TG 2 settes for manglende fall. Badet fungerer med dagens tilstand, men på grunn av påviste forhold bør det brukes med forsiktighet og jevnlig kontroll av overflater. - Bad - Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: Det gjøres oppmerksom på at tekking (membran og mansjetter) ikke er kontrollerbare i forhold til riktig utførelse og hvor mange lag som er påført fordi dette bare kan gjøres ved å demontere fliser.Denne type destruktive undersøkelser blir aldri foretatt ved en tilstandskontroll forboligsalg. Det forutsettes/forventes at bruk av tett membran er benyttet som fuktsikring bak og under flis. Synlig drensåpning for synliggjøring av lekkasjevann fra innebygget sisterne observeres. TG 2 er satt grunnet manglende dokumentasjon på utført arbeid ved fuktsikringen, og må ikke forveksles med den tekniske tilstanden på badet. - Etasjeskiller/gulv på grunn: Bjelkelaget er fra opprinnelig byggeår og et avvik utover dagens normer må påregnes. Merkbare ned- bøyninger/skjevheter. Små sprekker mellom gulvlist og gulv. Stedvis ujevnheter i etasjeskillere er påregnelig grunnet alder og byggemetode. Dette er ikke uvanlig for boliger av sådan alder, og skyldes normalt noe underdimensjonering/ujevn dimensjonering av materialer. Det er ikke registrert forhold som tyder på svekkelser i konstruksjonen. Nivåforskjell mellom rommene observert. TG 2 settes for standardens krav til akseptable måleavvik og stedvis knirk. - Trapp: Lukket utførelse av tre med manglende håndløper på vegg. Noe brukslitasje observeres på trappen. Det registreres noe avflassende maling. Utover anmerkede forhold fremstår trappen i bruksmessig stand. TG 2 settes for alder/slitasje og for manglende håndløper på vegg. - Kjøkken: Vannrør av kobber og plastavløp. Ingen lekkasjer ble avdekket på lett synlige rørføringer. Det bemerkes at automatisk vannstopper og komfyrvakt ikke er etablert. Anbefales etablert som et sikkerhetstiltak. Ved stikkprøvekontroll med fuktindikator på erfaringsmessig utsatte steder ble det ikke registrert negative fuktindikasjoner. Kjøkkenet vurderes å være noe slitt, men generelt i tilfredsstillende stand. TG 2 settes for synlige svellinger og fuktmerker. - VVS: Vannrør av kobber og avløp av plast/soil. Ingen skader eller lekkasjer avdekket på synlige rørføringer. Rør- og avløpsanlegget fungerte ved en enkel test av dette på stedet. Videre kontroll av anlegget krever avansert teknologi. Dette ble ikke rekvirert. Utvendige stengekraner ble ikke søkt påvist. Boligens rom er naturlig ventilert med spalteventiler på vinduer og åpningsvindu. Mekanisk avtrekk på bad. Kullfilter på kjøkken. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Eldre vannrør av kobber kan over tid få svekkelser innvendig (groptæring). Det anbefales på generelt grunnlag en gjennomgang av rørstrekk, bend og eventuelle skjøter på vannrør som er over 30 år. TG-2 er satt med bakgrunn i alder på eldre rør og avløps installasjoner, som har oppnådd forventet normal brukstid. - Utvendig bod: Det gjøres oppmerksom på at bod benyttes som lagringsplass slik at kontrollen ble noe begrenset. Tilleggsbygninger er vurdert på generelt grunnlag. Det settes ikke tilstandsgrader på enkelte bygningsdeler eller installasjoner. Tilleggsbygninger vurderes ut fra følgende kriterier. Alder/slitasje, skadesymptomer, formelle avvik og det visuelle inntrykket. Det er foretatt en visuell kontroll av bygningen og i den forbindelse observeres det skjevheter utover normalen. Det må påregnes vedlikehold i tiden som kommer. TG 2 settes for ovennevnte observasjoner. Forhold som har fått TG3: Ingen.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    - Badet ble pusset opp i 2015. - El-anlegget fornyet i 2015. - Kjøkkeninnredning fra 2009. - 116 liters bereder fra 2008.

    TV/Internett/bredbånd
    TV og internett er eget abonnement. TV boks er fjernet da det kun streames. Ønsker ny eier kan de velge av det som passer de best. Internett er av fiber, og leveres av Altibox/NTE.

    Parkering
    Foran inngangen har leiligheten en stor og privat gårdsplass for parkering. Gårdsplassen er gruslagt, og lader for elbil er installert. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

    Diverse
    D-NUMMER Dersom kjøper er utenlandsk statsborger kreves det at vedkommende har D-nummer til erstatning for norsk personnummer. Søknad om D-nummer sendes til Kartverket samtidig med innsending av skjøtet for tinglysing. Kartverket oppbevarer skjøtet inntil kjøper har fått D-nummer av skatteetaten. Skjøtet vil bli tinglyst så snart Kartverket har mottatt kjøpers D-nummer fra Skatteetaten. Søknad om D-nummer i forbindelse med tinglysing av skjøte kan medføre at oppgjør og utbetaling til selger blir forsinket. Kjøper må i disse tilfellene ta forbehold i bud om at D-nummer blir gitt, samt at dette kan medføre forsinket utbetaling til selger. Kontakt megler for informasjon før budgivning. SALGSSUM Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. AREAL Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Det gjøres oppmerksom på at tomten er felleseie og seksjoneringen ikke omfatter noe av uteområdene. Utearealet med bod, inngjerdet hage, markterrasse og gårdsplass er derfor felleseie. Dagens eier har brukt dette området som sitt eget uten at dette har vært til sjanse for eier av seksjon nr. 1. I vedtektene til sameiet står det for øvrig under pkt. 2.1 - Bebyggelsen og tomten «Det er ingen fellesarealer hverken i bebyggelsen eller på tomten» Dette er til orientering. Konf. megler om det skulle være noen spørsmål knyttet til dette.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 3 690 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 92 250 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 93 490 (Omkostninger totalt) 103 890 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 106 690 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 783 490 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 793 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 796 690 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Leiligheten oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner og gulvvarme på badet, supplert av en peisovn og en varmepumpe i stuen.

    Energiklasse
    D

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    22944

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Trondheim kommune har siden april 2024 fakturert kommunale eiendomsavgifter månedlig. Fakturamottakere vil motta fakturaer med forfall den 15. hver måned. Unntaket i den nye ordningen er feiegebyret, som fortsatt vil faktureres kvartalsvis på grunn av at det er et lavere beløp. I tillegg vil avregning for vann og avløp, samt beregning av eiendomsskatt ikke være klart før mars påfølgende år. Kommunale eiendomsavgifter blir fakturert på etterskudd. Dette betyr at du alltid betaler gebyrer for foregående måned. Fakturaene som kommer i februar og mars vil alltid ha et lavere fakturabeløp enn resten av året.

    Info om eiendomsskatt
    Beregning av eiendomsskatt vil ikke være klart før mars påfølgende år.

    Formuesverdi primær
    1070057

    Formuesverdi primær år
    2023

    Formuesverdi sekundær
    4280227

    Formuesverdi sekundær år
    2023

    Info formuesverdi
    Megler har forsøkt å innhente formuesverdi fra Skatteetaten men fikk opplyst at eiendommen ikke ble funnet. Formuesverdien er derfor beregnet med hjelp av boligverdikalkulatoren til skatteetaten. Link: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/bolig-og-eiendeler/bolig-eiendom-tomt/formuesverdi/boligverdikalkulator/. Kjøper av eiendommen er selv er ansvarlig for at boligens formuesverdi står korrekt anført i skattemeldingen. Ta kontakt med Skatteetaten for ytterligere informasjon.

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

    Årlig velavgift
    3544

    Velforening
    Sameiet er medlem av velforeningen Okstadøy Grendalag. Det er pliktig medlemsskap i grendalaget. Okstadøy Grendalag omfatter 190 boenheter på Okstadøy. Organisasjonen er en velforening, som bygger på frivillighet og dugnad. Grendalagsavgiften er på kr 1777 / halvår, og dekker brøyting, strøing, gressklipping og annet felles vedlikehold og administrasjon. Det er fakturert for 1. halvår 2024. Grendalagets økonomiske status pr. 31.12.2023: - Årsresultat: kr -20 232,- - Egenkapital: kr 531 729,-

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Sameiebrøk
    104/164

    Felleskostnader pr. mnd
    866

    Felleskostnader inkluderer
    Sameiet har ikke felleskostnader. Det er kun boligforsikring igjennom IF som deles mellom partene i sameiet. Totalsum pr. mnd: kr 1366,-. Kr 500 dekkes av den andre seksjonen.

    Om sameiet
    Sameiets navn er Okstadøy 37, og har gårdsnummer 318 og bruksnummer 31 i Trondheim kommune. Sameiet ble opprettet ved seksjoneringsbegjæring tinglyst 17.06.1994(37). Sameiet består av 2 boligseksjoner.

    Forkjøpsrett
    Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

    Styregodkjennelse
    Det er ikke krav til styregodkjennelse i sameiet.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Det finnes ingen regnskap i sameiet. Sameiet ble stiftet for å få godkjent boligforsikring.

    Sameiets forsikringsselskap
    IF Forsikring

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Dyrehold
    Dyrehold er tillatt iht. sameiets vedtekter.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    GRUNNDATA 1994/11801-1/107 17.06.1994 SEKSJONERING Opprettet seksjoner: SNR: 2 Formål: Bolig Sameiebrøk: 104/164 Det er ikke registrert noen tinglyste servitutter og rettigheter som skal ifølge eiendommen.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt midlertidig brukstillatelse, datert 20.05.1992. Ferdigattest utstedes ikke lenger for tiltak som er omsøkt før 01.01.1998, jfr. plan- og bygningslovens §21-10, 5.ledd. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes slik de opprinnelig ble godkjent, selv om det ikke foreligger ferdigattest. Markterrasen og den tilknyttet boden er ikke beyggemeldt og godkjent. Kjøper overtar ansvar og risiko, samt evt. kostnader knytet til dette. Konf. megler om det skulle være noen spørsmål knyttet til dette. Takstmann sin kommentar til lovlighet: Dagens planløsning er kontrollert opp mot byggetegninger datert 10aug. 1989 mottatt fra kommunen. Følgende avvik/ endringer er funnet: Etasje 1: - Ifølge det som brukes som tv-stue i dag er tegnet inn som et soverom, Deler av vegg er åpnet. Loftetasje: - Ifølge det som idag brukes som bod er tegnet inn som et bad. Rommet er også utvidet noe idag. - Det er etablert et ekstra rom i det som ifølge byggetegninger er benevnt med allrom. Disse rommene brukes i dag som gang m/trapp og soverom. - Det ene soverommet er utvidet noe ved å ta i bruk arealer fra det som er tegnet inn som allrom. - Ifølge byggetegninger er det tegnet inn et arbeidsrom/stue og terrasse. Disse eksisterer ikke idag.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen har adkomst via privat vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er avsatt til nåværende boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel 2012-2024 (21.03.2013) Gjeldene regulering for eiendommen er planid: r0320d (Okstad boligfelt) datert 30.10.92 Nærliggende regueringer under arbeid: Detaljregulering Bjørndalen fra Søbstadvegen til Okstadøy. Reguleringsbestemmelse: PlanID r20230028 Hensikten med reguleringsplanen er å legge til rette for en høystandard hovedrute for gående og syklende langs fv. 6682 Bjørndalen fra Søbstadvegen til Okstadøy. Under høringsforslag til konsekvensutredning i februar 2024 ble følgende sak tatt opp: 102 ? Okstadøya - 317/1,privateid (Forslag sendt til høring 07.12.23) LNF området avsettes til boligformål Konf. megler om det skulle være noen spørsmål knyttet til dette.

    Adgang til utleie
    Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 3 690 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 92 250 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 93 490 (Omkostninger totalt) 103 890 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 106 690 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 783 490 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 793 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 796 690 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    93490

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,9 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  14 950,- oppgjørshonorar kr  4 950,- og visninger kr  1990, - pr. stk. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  34 200,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr  20 482,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Dokumenter

Ludvig Bøgseth

Eiendomsmeglerfullmektig

Ludvig Bøgseth

97 17 26 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev