aktiv-eiendomsmegling
Aktiv v/ Kristian Heia - Løngdalsvegen 11
Aktiv v/ Kristian Heia - Løngdalsvegen 11

TUDDAL Løngdalsvegen 11

Koselig hytte med fin beliggenhet i rolige og naturskjønne omgivelser

 • kr 1 390 000
 • BRA 60 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 1 390 000
 • Omkostningerkr 53 890
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 443 890
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1966
 • Soverom3
 • ArealP-rom 59 m²
 • Tomt1 005.9 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 1 390 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 34 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 390 000,00))   53 890,- (Omkostninger totalt)   1 443 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Hytte fra 1966 med vindfang, gang, stue, kjøkken, bad, toalettrom, bod og tre soverom. Den har blitt påbygd i to runder, første gang i 1974 og igjen i 2001. Bygget har i følge takstmann hele og pene overflater med liten bruksslitasje. Hytta har nylig blitt oppgradert med nytt forbrenningstoalett. Eiendommen har en idyllisk beliggenhet i rolige naturomgivelser ved Storekleiv Hyttegrend. Hytta ligger i lunt og fint område med gode turmuligheter sommer som vinter og utsikt til Gaustatoppen. Fra eiendommen er det kort vei til Tuddal. Den idylliske bygda på solsida av Gaustatoppen har et rikt kulturliv og en gjestfri, uformell atmosfære. Her finner man bl.a. butikker, kafe, byggevare, husflid m.m. Fra Tuddal sentrum er det kun ca. 5km til familievennlige Flugonfjell Skisenter.

Løngdalsvegen 11, Telemark

 • Arealbeskrivelse
  Hytte
  Bruksareal
  1. etasje: 60 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 59 kvm Vindfang, stue, kjøkken, gang, bad, toalettrom og tre soverom.  Tomt
  1005.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Naturtomt i noe ulent terreng.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en idyllisk beliggenhet i rolige naturomgivelser ved Storekleiv Hyttegrend. Hytta ligger i lunt og fint område med gode turmuligheter sommer som vinter og utsikt til Gaustatoppen. Fra eiendommen er det kun 10 min kjøring til Tuddal sentrum. Den idylliske bygda på solsida av Gaustatoppen har et rikt kulturliv og en gjestfri, uformell atmosfære. Her finner man bl.a. butikker, kafe, byggevare, husflid m.m. Fra Tuddal sentrum er det kun ca. 5 km til familievennlige Flugonfjell Skisenter som bl.a. kan by på 700 m nedfart og egen varmestue med kiosk og skiutleie. Gå inn på visittuddal.no for mer info. Området byr på flott natur med utallige turmuligheter hele året. Her kan nevnes nærhet til flotte turområder som Langtjønn, Sjåvatn og milevis med oppkjørte skiløyper til blant annet Hovdemarka, Tuddal Høyfjellshotell, Råen, Gaustaområdet og Gaustablikk.

  Adkomst
  Man kjører E-134 til Sauland sentrum. Ta av ved skilt til Tuddal og følg Tuddalsvegen i ca. 11 km til du får en stor parkeringslomme på venstre side og et skilt inn til Storekleiv Hyttefelt. Følg veien innover mot hyttefeltet i ca. 150 m før du får hytta på høyre side på toppen av en bakketopp. Vei helt opp til hytta. Det vil bli hengt opp "Til-salgs"-plakat og satt opp visningskilt ved annonsert fellesvisning

  Bebyggelse
  Området består i hovedsak av spredt fritidsbebyggelse.

  Byggemåte
  Hytta er oppført i 1966 og har en grunnmur av lettklinkerblokker og murt stein. Yttervegger oppført i bindingsverk, utvendig pålagt papp som vindtetting og kledd med stående kledning. Tak oppført som sperrekonstruksjon, påbygd i 1974 og 2001. Tekket med stål/aluminiumsplater i 2001.

  Innhold
  Hytta inneholder vindfang, gang, stue, kjøkken, bad, toalettrom, bod og tre soverom. Det står også en enkel redskapsbod på eiendommen, samt et uthus som i dag inneholder utedo og verksted.

  Standard
  Hytte fra 1966. Den ble i 1974 påbygd med gang og to soverom, samt bad og toalettrom i 2001. Ett av soverommene ble også i 2006 oppgradert med nye overflater. Taktekking ble byttet i 2001 og hyttas vinduer har bitt gradevis byttet ut i perioden 2017 - 2020. Bygget har ifølge takstmann gjennomgående lav standard, men hele og pene overflater med liten bruskslitasje. Kjøkkenet har eldre innredning med formpressede skrog og profilerte fronter. Benkeplate i laminat med oppvaskkum i stål. Hvitevarer er innplasserte med komfyr med platetopp og nytt kombiskap fra 2022. Det er påvist noe skader på overflater og rommet har dermed fått TG 2 merknad i tilstandsrapporten. Badet var en del av tilbygget i 2001 og har heltre- og belegg på gulv, samt vegger og himling med trepanel. Innredningen består av servant på skap og dusjnisje. Rommet har fått TG 2 grunnet lavt fallforhold til sluk, fare for fukt og manglende tettesjikt utenfor dusjnisje, samt manglende styrt tilluftsventilering. TG 3 har også blitt gitt grunnet manglende våtromsstandard på dusjveggene. I tilknytning til badet er det også et toalettrom som er utstyrt med et forbrenningstoalett. TG 2 har blitt som følge av manglende tilluftsventilering. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport (vedlagt prospekt). Det er viktig å sette seg grundig inn i denne. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3 i tilstandsrapporten utover de som alt er nevnt ovenfor. Forhold som har fått TG 3 er badet grunnet store avvik i våtsonen. TG 2 gis på nedløp og beslag grunnet ikke-tilfredstillende adkomst til pipe og manglende snøfangere på deler/hele taket. Det er begrenset/dårlig ventilering i takkonstruksjonen. Påvist utettheter i mellom dørblad og karm på ytterdør. Utvendig rekkverk har for stor avstand mellom spiler og rekkverk mangler på en side. Innvendig er det mål høydeforskjell på over 15 mm. Dører inne i hytta tar i karm. Badet har for lavt fallforhold i henhold til forskrift, påvist fare for fukt i konstruksjoner, samt at rommet mangler styrt tilluftsventilering. På kjøkkenet er det påvist at noen overflater har skader. Toalettrom mangler tilluftsventilering i likhet med badet. Hyttas avløpsrør har fri avrenning ut til terreng og det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten til brønnvannet. Hytta er ikke drenert og vannet renner direkte ned på fjell tak og overflatevann renner fritt under hytta.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Inventar og løsøre vil følge. Eiendommen vil ikke bli ryddet og rengjort noe ytterligere før overtagelse og overdras dermed i den stand det fremkommer på visning.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Egen gårdsplass.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 390 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 34 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 390 000,00))   53 890,- (Omkostninger totalt)   1 443 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Basert på elektrisitet og vedfyring.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler. Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

 • Kommunale avgifter
  3768

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Se vedlagte info om kommunale avgifter.

  Formuesverdi primær
  166060

  Formuesverdi primær år
  2020

  Andre utgifter
  Naboen brøyter innkjørselen mot et rimelig vederlag. Selger estimerer dette til omtrent kr 150,- pr. gang men dette er ikke fastsatt.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3819/84/82: 19.12.2005 - Dokumentnr: 4787 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3819 Gnr:84 Bnr:2
  19.12.2005 - Dokumentnr: 4787 - Overføring fra tidligere festenummer Utgått festenr:
  Knr:0827 Gnr:84 Bnr:2 Fnr:2
  01.01.2020 - Dokumentnr: 785095 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0827 Gnr:84 Bnr:82
  08.05.2006 - Dokumentnr: 1601 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3819 Gnr:84 Bnr:2
  Rettighet hefter i: Knr:3819 Gnr:84 Bnr:145
  Bestemmelse om garasje/parkering
  Bestemmelse om adkomstrett
  Bestemmelse om vannrett
  Gjelder denne registerenheten med flere


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei helt frem til hytta fra fylkesvei. Se vedlagte avtaler. Det er lagt inn vann fra egen borebrønn, samt etablert utslipp. Det foreligger ikke dokumentasjon på at dette er registrert eller godkjent av kommunen, kjøper må derfor anses dette som ikke godkjent.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger ifølge Kommunedelplan Hjartdal i et LNF-område. Planen er tilgjengelig hos megler og Hjartdal Kommune.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar konsesjon
  Hjartdal kommune har boplikt med nedsatt konsesjonsgrense med fritak for fritidsboliger. Kjøper er kjent med at dette må bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 390 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 34 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 390 000,00))   53 890,- (Omkostninger totalt)   1 443 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  53890

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Kristian Heia

Megler

Kristian Heia

93 45 63 23

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev