aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Seterstøavegen 306/308 - En meget innholdsrik og unik arkitekttegnet bolig med mange muligheter - Parkmessig opparbeidet hage - Innredet stabbur og stor dobbelgarasje. Kontakt megler for å få tilsendt revidert prospekt.
Velkommen til Seterstøavegen 306/308 - En meget innholdsrik og unik arkitekttegnet bolig med mange muligheter - Parkmessig opparbeidet hage - Innredet stabbur og stor dobbelgarasje. Kontakt megler for å få tilsendt revidert prospekt.

ÅRNES Seterstøavegen 306/308

Arkitekttegnet enebolig, garasjebygg, stabbur. Velregulert tomt. Unik eiendom med stort potensiale

  • kr 9 900 000
  • BRA 287 m²
  • 5 soverom
  • Prisantydningkr 9 900 000
  • Omkostningerkr 247 500
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 10 147 500
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1919
  • Soverom5
  • ArealP-rom 284 m²
  • Tomt3 400 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 9 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 247 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 900 000,00))   266 640,- (Omkostninger totalt)   10 166 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etg
«Dette er en unik eiendom med enebolig tegnet av arkitekt og eier Jan I. Nilsen som er oppvokst på stedet og har utviklet eiendommen gjennom mange år. Den eies av han og Gurli Vagner. Boligen går over tre plan og er svært fleksibelt prosjektert med tanke på ombygging og tilpasning til spesielle ønsker og varierende livssituasjoner. Den kan feks. enkelt ombygges til generasjonsbolig/tomannsbolig. Det moderne og det opprinnelige utgjør en helhet som gir bygningen en helt spesiell sjarm. Eneboligen har blant annet flere stuer, stort spisekjøkken, to bad og fem soverom, for å nevne noe. Tomten er på ca 3,4 mål og det bys på solrike uteplasser. I tillegg er det et koselig stabbur innredet som hybel/gjestehus og et stort garasjebygg med mulighet for leiligheter i andre etasje.
Da huset er tegnet av den ene eieren som er arkitekt og vokst opp på stedet, så er dette en villa som har blitt utformet og utviklet gjennom mange år.

Seterstøavegen 306/308, Akershus

  • Tomt
    3400m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen er på ca 3,4 mål, har en vakker hage, nærmest ett småbrukpreg på tunet. Ved adkomsten er det en nyoppført innkjørsel med tilhørende skigard i front, belysning og adresseskilt. Her er det også en kuriositet i form av en port med stedsnavnet i smijern, anno 1919. Hagen er parkmessig opparbeidet med velvalgte trær, busker, vekster og naturlige vegetasjonsområder. Det er plen, singel, steiner og hellelagte partier. Et originalt vannspeil med fontene og belysning gir det hele et ekstra løft. Det store plenarealet mot vest og mot nabogrensen har potensial for ballspill, lek og trening, - dyrking av grønnsaker, eller kanskje mulighet for en hest. I første etasje har stuen utgang til en terrasse på ca. 20 kvm og det er en skiferbelagt uteplass ved inngangspartiet. I andre etasje har stuedelen på mesaninen utgang til en vestvendt balkong på ca. 5 kvm. Som prikken over i-en har tårnstuen utgang til en takterrasse med nydelig utsikt over området. Uteplassene legger til rette for ulike type sittegrupper, grilling, kos og middagsgjester. Solforholdene er jo også meget gode, så det er bare å finne frem solstolene. Belysning ved uteplassene bidrar til at hyggen kan vedvare til langt inn i sene kveldstimer. Tomten er ca 3,4 mål, oppmåling er rekvirert. Det er nylig satt opp gjerde langs grensen mot naboeiendommen.

    Beliggenhet
    Eiendommen har en landlig og idyllisk beliggenhet, ca. 3 km fra Årnes sentrum. Området rundt eiendommen består av landbruksareal, åker, eng og skogkledde partier. Det er ca. 4-5 min med bil til sentrum - eller ca. 10 min på sykkelen. Her er det skoler, stasjon, kjøpesenter og spisesteder. Det er ikke mer enn ca. 35 min kjøring til Gardermoen og ca. 45 min kjøring til Oslo. Årnes har lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, treningssenter og badeplass. Raumnes og Årnes IL byr på et godt og variert tilbud med flere, flotte anlegg. I tilknytning til Nes videregående er det en nyere svømmehall. Nes rideklubb har et aktivt og profesjonelt hestemiljø, hvor det blant annet arrangeres knøttekurs, rideleir, stevner og juleshow. Golfentusiasten kan legge turen til Nes Golfklubb som holder til på Rommen Golfpark ved Vormsund og det er kort vei til golfanlegget på Hvam. Ellers er det gode turmuligheter i nærområdet, og sykkelavstand til Veslesjøen, Sagstusjøen, Aulihøgda og området rundt Dragsjøen. Legg gjerne turen til idylliske parker og stier langs Glomma. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi, Coop Mega, Spar, Bunnpris og Rema 1000. På Årnes ligger kjøpesenteret Amfi Årnes, flere butikker, hyggelige spisesteder og koselige puber. Amfi Eurosenteret på Vormsund, Jessheim Storsenter, Lillestrøm og Oslo ligger også godt innenfor rekkevidde. Årnes har offentlig kommunikasjon med buss og tog. Nærmeste holdeplass er Folmo som ligger ca. 4 min gange fra boligen, og det er ca. 10 min sykling til Årnes stasjon som betjener alle togene på Kongsvingerbanen og jevnlige avganger til Oslo. En utvidet E16 gir god tilgjengelighet til både Oslo- og Gardermoregionen. Med bil tar det ca. 9 min til Vormsund, 35 min til Oslo Lufthavn Gardermoen, 35 min til Kongsvinger, 40 min til Lillestrøm og 45 min til Oslo. Det er gangavstand til Årnes barneskole, Runni ungdomsskole og Nes vgs. Kommunen har også flere barnehager, hvor Læringsverkstedet Runni Idrettsbarnehage er den nærmeste.

    Adkomst
    Se vedlagte kart.

    Byggemåte
    Konstruksjon: Saltak tekket med tretak, kreosot imp. Takrenner og nedløp i stål/blekk og kjetting samt treverksrenner. Bærende teglstein, bindingsverk samt tømmervegger. Fasader med teglstein og panel. Fra 1992-2000 ca. iflg. rekvirent. Plassbygget tak konstruksjon. Vinduer med 2 lags isolerglass. Takvinduer med 2 lags isolerglass. Vinduer med varerammer. 1+1 lags glass i kjeller. Terrasse skyvedør med 2 lags isolerglass. Hvit profilert ytterdør. Dobbel rød profilert ytterdør. Terrasse skyvedører med 2 lags isolerglass. Hvit profilert ytterdør til kjeller. Terrasse på ca. 7 m² med adkomst fra tårnstue. 1 etg: Terrasse på ca. 20 m² med adkomst fra stue. 2 etg: Terrasse på ca. 5 m² med adkomst fra stue. Terrasse med adkomst fra kjøkkeninngang ca 15 m² . Ukjent byggegrunn, trolig blande jordmasser og leire i grunnen. Ukjent drenering. Trolig drenering med plastrør og knottplast som fuktsikring på mur. Drenering fra byggeår samt 1995. Støpt dekke på grunn og murte kjellervegger. Flat tomt som er opparbeidet rundt boligen. Stabbur: Stabbur oppført på søylepunkt på helstøpt betongplate med maskinlaftet tømmer til antatt fast grunn eller stabile masser. Saltak i trekonstruksjoner, tekket med tretak. Tømmeret er "søkktømmer" fra glomma iflg. Rekvirent. Stabburet er isolert. Vindu med 2 lags isolerglass. Stabburet er ikke videre vurdert/inspisert. Garasje: Garasje oppført i 2000 med trebindingsverksvegger til antatt fast grunn eller stabile masser. Saltak i trekonstruksjoner, tekket med teglstein. Fasade med panel og teglstein. Støpt dekke. 2 stk. el. garasjeporter. Hele garasjen er isolert, varmepumpe i "garasjedel". Garasjen er brannisolert og lydisolert mot 2 etg. iflg. Rekvirent. Slitt gulv, mose på taksteinCarport på siden av garasjen på ca. 18 m2. Garasjen er ikke videre vurdert/inspisert. For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja. Bla. total oppgradering bad 2.et. 2017. Maling, gulvbelegg, utstyr. Arbeidet er utført av Norsk Varmegjenvinning, Roy Nilsen. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Ja. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja. Skyvedør til takterrasse må byttes. Utett/kondemnabel Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Ja. Liten sprekk i teglforblending oppstod under bygging. Ingen påviste endring. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? - Ja. Har vært mus Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja. Kontinuerlige oppgraderinger, utbedringer og modernisering ved behov. Arbeid er utført av Mangdal Elektriske AS, Årnes Elektro AS, Bekkevold Elektriske AS. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja. Elkontroll Elvia 2020. Krav om mindre utbedringer, bla. jording av armatur på bad 2. et. Utført av Årnes Elektro AS 2021 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja. Varme-, støy- og brannIsolert garasje. Egen branncelle. Nedforet himling. Elektriske installasjoner. Arbeid utført av Geir Kingren, Årnes Elektro AS. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? - Ja. Tilrettelagt for boligformål i 2. etasje på garasje. Stabbur/gjestehus komplett innredet for boligformål. Hovedhus er klargjort for 2 boenheter. Er det foretatt radonmåling? - Ja. 2 ganger i flere rom. Radonmåling År: 2013 Verdi: 105

    Innhold
    Planløsning, bolig 1. etasje: Entré, bad, soverom, kontor, kjøkken, peisestue, 2 stuer, gang, hall, bøttekott og bod tilrettelagt for bad. 2. etasje: Gang, bad, allrom, stue/mesanin og 4 soverom. Underetasje: Gang, trimrom, lek/hobby, vaskerom, wc-rom, verksted, lager, boder og kjølerom. Tårn: Tårnstue med trapp fra 2. etg. Planløsning, stabbur 1. etasje: Spiseplass og dusj. 2. etasje: Wc, alkove og stue. Planløsning, garasje 1. etasje: Garasje, verksted, vedskjul og uinnredet carport. 2. etasje: Uinnredet loft med stort potensiale som feks kontor, atelier eller søkes som boligformål.

    Standard
    Kort fortalt - Arkitekttegnet enebolig. - Innredet stabbur. - Dobbelgarasje med uinnredet 2. etg - stort potensiale - Gode muligheter for utleie - Parkmessig småbrukstun. - Solrike uteplasser. - Flere innganger til boligen. - Spisekjøkken med vedovn. - Integrerte hvitevarer. - Stue med peisovn i tillegg til egen peisestue/bibliotek. - Mesanin, allrom og tårnstue. - To bad, ett med boblekar. - Toalettrom og vaskerom. - Fem soverom. - Treningsrom og lekerom. - Verksted og hobbyrom. - Rikelig med lagringsplass. - Alle byggene ble malt i 2019. Hall og entré Boligens hovedmaterialer består av en variasjon av malt trekledning, teglstein, impregnert tretak med vindusfelter og vinduer tilpasset posisjonen. Alle inngangssoner og trapper er pent opparbeidet med skiferstein lagt i forbandt. Det er hovedinngang, sideinngang og utvendig adkomst til underetasjen via trapp ned på baksiden fra hagen. Hovedinngangen er representativ med adkomst via en tohengslet dobbeltdør. Innenfor venter en luftig hall med dobbel takhøyde og dør videre inn til stuen. Deler av den gamle bygningskroppen med tømmerlaftet er synlig i hele sin høyde og gir en fin kontrast til det moderne. Hallen har plass til garderobe og det er dør til bod som er forberedt for et komplett gjestebad. Mellom hallen og sideinngangen er det en skiferlagt uteplass som legger til rette for et koselig kafésett, pynt og blomster. Sideinngangen fører inn i en romslig entré med robust gulv i moderne gummibelegg. En praktisk garderobenisje tar seg av yttertøyet og det er rengjøringsskap med utslagsvask rett ved inngangsdøren. På høyre side er det dør til badet, på venstre side er det dør til kjøkkenet og rett frem er det dør inn til peisestue/bibliotek. Trappen fra entreen til andre etasje er original, men pusset opp. Øverste repos har plass til en liten sittebenk og garderobeskap. Spisekjøkken Kjøkkenet ligger i eget rom med åpen løsning mot spiseplassen. En stor, sosial og sentral samlingsplass som skaper husets hjerte. Dette er virkelig et kjøkken for de som setter pris på matlaging til små og store selskaper, for her er det rikelig med benke- og skapplass. Dessuten er spiseplassen innredet med anretningsbenk med oppbevaring og en egen kaffestasjon. Kjøkkeninnredningen fra JKE design har profilerte fronter i kalket gran, belysning, benkeplater i heltre kirsebær, nedfelt oppvaskkum og flislagte bakvegger. Integrerte hvitevarer består av stekeovn og mikro i god arbeidshøyde, samt keramisk koketopp og en ventilator. Det er opplegg for oppvaskmaskin. Kjøkkenet har også en original, vedfyrt svartovn - ideell til både matlaging og oppvarming. Stue Stuen er delt opp i fleksible soner som fritt kan møbleres etter ønske. I den største delen er gulvet senket ned til terrengnivå, slik at takhøyden strekker seg opp mot nærmere 3 meter. Deler av stuen har også doblet denne høyden og har oppsyn til mesaninen i andre etasje. Det er brede skyvedører og trinnfri utgang til en vestvendt terrasse, som blir en del av stuen på varme sommerdager. Gulvet i stuen har varmekabler og terrakottafargede fliser. Reposet i stuedelen har totrinns trapper, som sammen med den innebygde og gjennomgående peisløsningen fremstår som et diskret og sentralt element i den store stuen. Reposet kan innredes som spisestue eller som salong. Gulvmaterialet på reposet er i oljet, heltre furu. Dessuten er det lagt opp til trapp fra stuen til mesaninen. Forslag foreligger. Peisestue Peisestuen/biblioteket ligger i første etasje i boligens opprinnelige del. Rommet er godt ivaretatt og bærer preg av dette. Her finner vi originale tregulv og trevegger, samt en åpen peis hvor hette og bakvegger er malt av en lokal rosemaler. Det er blant annet tatt inn eventyr-tema i maleriene. Ellers har stuen faste hyller tilpasset bøker og musikkanlegg. Mesanin, allrom og tårnstue I andre etasje er det mesanin og allrom, opp en trapp er det en herlig tårnstue. Mesaninen har utsyn ned i stuen i første etasje, og en egen stuedel innerst med direkte adkomst til en vestvendt balkong. Det er heltre furugulv i hele stuedelen. Allrommet har Velux takvindu med utsikt mot nord og er et fleksibelt rom som kan innredes som kontor, stue eller salong. I gangsonen mellom mesaninen og allrommet finner vi trappen opp til tårnstuen med takterrasse. Denne stuen er benyttet som stue og gjesterom over tid. Fra tårnstuen og takterrassen får man et flott skue over landskapet og omliggende områder. Bad/wc/vaskerom Boligen har to bad, toalettrom og eget vaskerom. Hovedbadet ligger i første etasje, har adkomst fra entreen og egen adkomst fra hovedsoverommet. Badet har gjennomtenkte spesialløsninger som resten av boligen, fremstår som delikat og funksjonelt, og slipper både naturen og dagslyset inn i rommet. Badet har silketrykte gulvfliser, og en variasjon på veggene av fliser i 15 x 15 cm og dekorativ mosaikk. Det er varme i gulvet og innfelte downlights i himlingen. Videre er det speil, overlys, samt en vaskebenk i herdet glass med søylevask i stål og Philippe Starck armatur. Toalettet er vegghengt. Rommet har fokus på velvære, for her er det både åpen dusjnisje og et stort, nedsenket boblebad. Begge utstyrt med Vola-armaturer av Arne Jacobsen. Åpningsbare side- og takvinduer ved boblebadet tilfører en ekstra opplevelse. Bad 2 Det andre badet ligger i andre etasje, har adkomst fra allrommet og ble enkelt modernisert i 2017. Badet har gulvbelegg og baderomsmaling på veggene. Det er speil, overlys, heldekkende servant på skuffemøblement, gulvmontert toalett og et åpent dusjhjørne. Toalettrom Toalettrommet ligger i underetasjen og har adkomst fra gangen. Rommet har flislagt gulv med varme kabler, og dels trepanel, dels malt strie på veggene. Det er speil, servant og et gulvmontert toalett. Vaskerom Vaskerommet ligger også i underetasjen med adkomst fra gangen og det er videre utgang til verksted/hobbyrommet. Dette er et raust rom med plass til det man måtte ønske seg. Syrom og strykefasiliteter med mer er integrert i vaskerommet. Soverom og garderobe Eneboligen har fem gode soverom, fordelt med ett i første og fire i andre etasje. Hovedsoverommet ligger i første etasje og har små, kuriøse luftevinduer på hver side av sengeplassen. Rommet har skyvedørsgarderobe, egen inngang til hovedbadet og direkte adkomst til et romslig kontor som også kan benyttes som walk-in closet. Det ene soverommet i andre etasje har en spesialtegnet seng i hele skråtakets lenge for å utnytte plassen best mulig. Vinduet i dette rommet er en avbrutt halvbue som gir rommet en egen kvalitet. Det andre soverommet har plass til en større seng. Rommets utforming gir plass til sittegruppe, og det er egen nisje med arbeidsplass og utsyn ned i hallen. Soverommet har opplegg for vann og avløp (i det innebygde skapet) som gjør at dette også kan fungere som en utvidelse av badet ? eller som kjøkken i en eventuell ekstra hybel/leilighet. Det tredje soverommet har vært benyttet som gjesterom. Her er det god plass til både dobbeltseng og barneseng. Rommet har et vifteformet vindu og et lite luftevindu. Det fjerde soverommet har plass til dobbeltseng, sittegruppe og arbeidsplass. Rommet er fleksibelt og er benyttet til ungdomsavdeling, kontor og som tv-stue. Treningsrom, hobby og boder I underetasjen er det blant annet et treningsrom med gulvvarme og et lekerom/kontor i tilknyting til treningsrommet. Også dette rommet med gulvvarme. Et eget treningsrom passer kanskje perfekt inn i en travel hverdag. Videre er det en matbod som er delt opp til lager for diverse og store frysebokser. Den ene boden er et større kjølerom med hyller, mens bod to er et vinrom og/eller tørrvarelager. Sentralt i underetasjen er det ytterligere en bod. Hobbyrom/verksted ligger innenfor vaskerommet, og er utstyrt med vaskebenk, innredning og skapplass. Rommet benyttes til mindre verkstedarbeid, malingsrom, planting og hagearbeid. Det er også en hagebod benyttet til hageredskap, potter og til det som enkelt skal ut og inn fra hagen. Hageboden har innvendig adkomst og utvendig adkomst via dør med kodelås. Stabbur Stabburet er i daglig bruk, og innredet som hybel/gjestebolig. I første etasje er det hybel-kjøkken med spiseplass og en dusjnisje med gulvvarme i hele 1. etg. I andre etasje er det toalettrom og en praktisk sovenisje med mulighet for sittemøbler eller kontormøblement. Stabburet har vært utleid i perioder til studenter og pendlere. Det er verdt å merke seg at eksisterende bygningsmasse er forberedt for flere boenheter og påfølgende mulige utleiemuligheter om dette skulle være ønskelig. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Utvendig > Dører Terrasse skyvedør med 2 lags isolerglass. Vurdering av avvik: Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Kondensering på enkelte glass har medført fuktskader i treverk som kan medføre utskiftningsbehov av enkelte dører. Døren(e) står foran utskiftning. Døren må byttes. Rekvirent gjør oppmerksom på at dette gjelder dør i tårn. Innvendig > Rom Under Terreng Det bemerkes at undersøkelsene kun er en punktvis stikkprøve på et område av konstruksjon, dvs. at skader i andre deler av konstruksjonen ikke kan utelukkes. Vurdering av avvik: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Konsekvens/tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Innvendig > Innvendige trapper Innvendige treverkstrapper. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Konsekvens/tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Våtrom > Generell > Bad Bad med flisbelagte flater og gulvvarme, vegghengt toalett, servant, dusj og nedsenket hjørne boblebadekar. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre våtrom, tilfredsstiller ikke dagens krav/bruk. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Bygningsdeler på bad og vaskerom må i tillegg til å få tilstandsgrad opp mot kravene som gjaldt da de ble bygget, også kontrolleres mot dagens krav, på bakgrunn av at bruken av slike rom har endret seg vesentlig opp gjennom årene. Et baderom uten membran på gulv og del av vegg kan blant annet ikke brukes til dusjing direkte på gulv, men må ha dusjkabinett som fører dusjvannet direkte til sluket selv om dette ikke gir en garanti for fuktskader. Det vurderes ikke uvanlig at et eldre bad på dette grunnlagt kan få en høy tilstandsgrad, selv om det ikke er observert fukt eller svikt i bygningsdelene. Det vil da være opp til kjøper å oppgradere badet eller annet våtrom. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Taktekking Saltak tekket med tretak, kreosot imp. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Stedvis slitasje på bord. Konsekvens/tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Utvendig > Nedløp, beslag og kjettinger Takrenner og nedløp i stål/blekk samt treverksrenner. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Snøfangere må monteres for å lukke avviket, dette var ikke et krav på oppføringstidspunktet. Utvendig > Veggkonstruksjon Bærende teglstein, bindingsverk samt tømmervegger. Fasader med teglstein og panel. Fra 1992-2000 ca. iflg. rekvirent. Vurdering av avvik: Eldre stamme, ved åpning av konstruksjoner kan det avdekkes avvik. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Eldre stamme samt bordkledning, ved åpning av konstruksjoner kan det registreres ytterligere avvik. Oppussing/rehbiliteringer må påregnes. Utvendig > Vinduer Vinduer med 2 lags isolerglass. Takvinduer med 2 lags isolerglass. Vinduer med varerammer. 1+1 lags glass i kjeller. Vurdering av avvik: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Eldre vinduer. Stedvis fuktmerker i karmer. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Eldre vinduer, utskiftninger og oppussing må påregnes. Utvendig > Dører - 2 Hvit profilert ytterdør. Dobbel rød profilert ytterdør. Terrasse skyvedører med 2 lags isolerglass. Hvit profilert ytterdør til kjeller. Vurdering av avvik: Eldre dører. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Eldre dører, utskiftninger og oppussing må påregnes på sikt. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Tårnstue. Terrasse på ca. 7 m² med adkomst fra tårnstue. 1 etg. Terrasse på ca. 20 m² med adkomst fra stue. 2 etg. Terrasse på ca. 5 m² med adkomst fra stue. Vurdering av avvik: Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Konsekvens/tiltak: Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Tidspunkt for utskiftning av tettesjikt/membran nærmer seg ut ifra alder på dagens tekking. Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Oppussing/rehabiliteringer kan påregnes. Innvendig > Overflater Gulv med fliser, heltregulv, parkett og tepper. Vegger med panel, malte flater og teglstein samt synlig tømmer. Tak med malte flater og panel. Vurdering av avvik: Stedvis eldre overflater samt knirk i gulv og bom i enkelte fliser. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Etg. skiller i treverk og støpt dekke på grunn. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Pipe og ildsted Det anbefales på generelt grunnlag kontroll av ildsteder ved jevne mellomrom fra godkjent brann/feievesen. Stålpipe og teglsteinspipe. Ildsted på kjøkken, vedovn. Åpen peis peisstue. Peisovn i stue. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp. Innvendig > Innvendige dører Glatte finnerdør og treverksdører. Vurdering av avvik: Enkelte dører subber mot karm. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Justeringer må påregnes. Våtrom > Ventilasjon > Bad Naturlig ventilasjon. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Konsekvens/tiltak: Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres. Bad nede har mekanisk avtrekk. Tekniske installasjoner > Vannledninger Det er ikke påvist feil ved anlegget, men merk at takstingeniør ikke er VVS fagmann og kontrollen er begrenset til det visuelle. Egen kontroll med vvs fagkyndig anbefales. Kobber og plastrør. Variende årganger 1995-2018. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Avløpsrør av plast. Variert årstall på rør 1995-2017. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Ventilasjon Ventilator på kjøkken. Spalteventiler i toppkarm på vinduer. Generelt eldre avlufting med klaffventiler. Det anbefales bedre avlufting. Vurdering av avvik: Ikke dagens krav til ventilasjon etc. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Boligen tilfredsstiller ikke dagens krav til ventilasjon samt inneklima, det må foretas nærmere undersøkelser samt utbedringer for å oppnå dagens krav til ventilasjon. Ved dagens bruk vurderes ikke ventilasjonen til å fungere optimalt eller være tilstrekkelig. Tekniske installasjoner > Varmesentral Luft til luft varmepumpe i stue i 1 etg. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank VVB på ca. 300 l. plassert i kjeller. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tomteforhold > Drenering Ukjent drenering. Trolig drenering med plastrør og knottplast som fuktsikring på mur. Drenering fra byggeår samt 1995. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Det bør gjøres lokale tiltak. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Støpt dekke på grunn og murte kjellervegger. Grunnmur med div. årstall. Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Innsiden av grunnmuren har misfarging. Det er observert saltutslag i kjeller. Konsekvens/tiltak: Påviste skader må utbedres. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Konstruksjoner som ikke er undersøkt: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Plassbygget tak konstruksjon. Vurdering av avvik: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Ifølge rekvirent er det tre inspeksjonsluker til loft i hovedhus: I tårnstue, fra gang i 2.etg. og utvendig over uteplass ved inngangs partiet. Konsekvens/tiltak Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Innhent dokumentasjon, om mulig. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Kjeller med vaskekjeller, trimrom, lekerom boder, kjølerom, toalettrom, hobbyrom m.m. ikke målbare arealer, gulvflaten er ca. 90 m2. For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 31.05.2023 av Gunnar Lien Mårdalen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning, samt eventuelt å gjøre egne undersøkelser før eventuell budgivning. Nedenfor følger et utdrag av tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Det er parkering i en dobbelgarasje bygget i 2000 med carport og ellers godt med oppstillingsplasser på eiendommen. Garasjebygget ble oppført i 2000 og er på hele 132 kvm og i en klasse for seg. Bygget ble pusset opp i 2017, går over to plan og har to motoriserte garasjeporter. Hele garasjen er støy- og brannisolert iht. gjeldende forskrifter med tanke på brannsmitte mot øvrig del av bygningen. Det er installert en luft-til-luft varmepumpe i garasjedelen, hvor det også er verksted og bod. Andre etasje er uinnredet, men kan benyttes som kontor, atelier, eller da søkes til boligformål. Det er bla tegninger som viser en stor leilighet på ca. 90 kvm - eller to mindre enheter. (se vedlagte tegninger i prospektet). Andre etasje har adkomst via egen trapp fra gårdsplassen og usjenert inngang mot øst fra hovedtunet. Ledninger for fremtidig vann og avløp er ført til et punkt utenfor bygningen.

    Forsikringsselskap
    IF

    Polisenummer
    5031310

    Diverse
    Ett av alternativene for ny E16 (alternativ C) viser at traseen vil komme ca 600 meter sør for eiendommen / nærmere Årnes - om det alternativet skulle bli valgt. I såfall kan reisevei til Oslo, Gardermoen og Sverige bli ytterligere redusert. Litt info vedr seksjonering: Fordeler: - Eiendommen er tilrettelagt slik at man ved behov kan dele huset i 2 boenheter. - Man kan tinglyse pant i hvert snr (hver seksjonseier kan pantsette sitt snr). Dersom eiendommen ikke lenger skal brukes som en seksjonert eiendom, kan seksjoneringen oppløses og slettes hos kommunen. Kommunen sender melding og oppheving til Kartverket. Dette utløser ikke dokumentavgift. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    9 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 247 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 900 000,00))   266 640,- (Omkostninger totalt)   10 166 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Boligen varmes opp med elektrisitet og vedfyring. Det er stedvis panelovner, samt gulvvarme i stuen, treningsrommet, i lekerom/kontor og på badet i første etasje. I tillegg er det en luft-til-luft varmepumpe fra 2014 i stuen. Det suppleres med peisovn i stuen, peis i peisestuen og en vedovn på kjøkkenet. Forøvrig er det gulvvarme og panelovner i stabburet og en luft-til-luft varmepumpe i garasjen. Luftbehandling skjer ved naturlig og mekanisk ventilasjon. Varmtvannsbereder er på ca. 300 liter og er plassert i kjelleren. Sikringsskap har automat- og skrusikringer. Det er flere sikringsskap i boligen.

    Energiklasse
    G

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    28000

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter inkluderer grunngebyr renovasjon, restavfall 140liter, papir 140 liter, feiegebyr, tilsynsgebyr brannforebygging, avløp og eiendomsskatt.

    Info om eiendomsskatt
    Konferer megler vedr dette beløpet.

    Info formuesverdi
    Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.

    Andre utgifter
    Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet strøm, forsikringer, eiendomsskatt m.m

    Vannavgift
    5000

    Vannavgift år
    2022

    Info vannavgift
    Vann fra Årnes Vannverk A/L.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen (både snr 1 og snr 2) er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3034/150/11/1: 25.04.1957 - Dokumentnr: 1136 - Bestemmelse om kloakkledning Overført fra: Knr:3034 Gnr:150 Bnr:11 Gjelder denne registerenheten med flere 20.05.2020 - Dokumentnr: 2486426 - Bestemmelse om vann/kloakk Bestemmelse om felles anlegg for vann, kloakk og drenering Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger Gjelder denne registerenheten med flere 20.05.2020 - Dokumentnr: 2486426 - Bestemmelse om fiber-/data-/telekabel Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger Gjelder denne registerenheten med flere 20.05.2020 - Dokumentnr: 2486426 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger Gjelder denne registerenheten med flere 05.12.1991 - Dokumentnr: 7328 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 1 Snr: 2 Formål: Bolig Formål: Bolig Sameiebrøk: 17/35 Sameiebrøk: 9/26 25.06.2019 - Dokumentnr: 723803 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3034 Gnr:149 Bnr:1 Gjelder også senere fradelte parseller. 22.04.2020 - Dokumentnr: 2364424 - Bestemmelse om kloakkledning Rettighet hefter i: Knr:3034 Gnr:149 Bnr:1 Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger Gjelder også fremtidig fradelte parseller BESTEMMELSE OM KLOAKKLEDNING Rettighet hefter i: KNR: 3034 GNR: 149 BNR: 1 Gjelder også fremtidig fradelte parseller Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 2020/2486426-5/200 20.05.2020 21:00 BESTEMMELSE OM ADKOMSTRETT Rettighet hefter i: KNR: 3034 GNR: 150 BNR: 99 Bestemmelse om vedlikehold Adkomst for drift/vedlikehold og post/avfall GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt midlertidig brukstillatelse på eiendommen. I den tidsperioden som denne ble utstedt var det helt normalt i Nes kommune å ikke utstede ferdigattester, men da midlertidge brukstillatelser. Punktene som er nevnt i den midlertidige brukstillatelsen er av selger for lengst utbedret og i orden. Den midlertidige brukstillatelsen er vedlagt i prospektet.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet privat vann (Årnes vannverk). Det er installert vannmåler. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et LNFR område (Landbruks-, natur, og friluftsområde samt reindrift). Dette betyr at området som hovedregel ikke kan utvikles med tanke på boligbygging eller annet bebyggelse, fordi det blant annet skal tas hensyn til f.eks. allemannsretten, naturvern, landbruk eller friluftsliv. I LNFR område kan det være bygge- og deleforbud, i tillegg er det ikke sannsynlig at man får godkjent bruksendring av eksisterende bygninger eller godkjent oppføring av bygninger i strid med hovedregelen. I arealdelen i kommuneplanen kan det fremkomme opplysninger om virkningen av LNFR kategorien. Reguleringen gjelder fremtidige tiltak, dvs. eksisterende hus og fritidsboliger kan nyttes i tråd med tidligere gitte kommunale tillatelser, men reguleringen kan få konsekvenser ved eventuell gjenreisning, for eksempel etter brann. Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten etter dispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    9 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 247 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 900 000,00))   266 640,- (Omkostninger totalt)   10 166 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    247500

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har tegnet og betaler Dobbeltboligforsikring fra Söderberg & Partners. Det er kjøper som er dekket av forsikringen. Den dekker faste bokostnader med inntil kr. 15.000,- pr. måned i inntil 9 måneder, dersom kjøper ikke får solgt sin gamle bolig før overtakelse av ny bolig. Se forsikringsvilkår for mer informasjon.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,25% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  17.500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr  17.085,-. Utleggene omfatter foto, kommunale opplysninger og panterett med urådighet. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for arbeid utført med kr 2.500,- pr time, oppad til kr 25.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Rolf Wegar Gundersen

Megler

Rolf Wegar Gundersen

98 25 93 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev