aktiv-eiendomsmegling
Bjørnsons gate 23 B-04.jpg
Bjørnsons gate 23 B-04.jpg

BERGEN Bjørnsons gate 23B

Lekker 3-roms selveierleilighet på 64 m² med lave felleskostnader | 280 meter til bybanestoppet Kronstad | 400 m til HVL

  • kr 3 700 000
  • BRA-i 64 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 3 700 000
  • Omkostningerkr 93 740
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 793 740
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår1929
  • Soverom2
  • Felleskostnaderkr 1 087
  • Tomt208.8 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 700 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 10 400 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 92 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 93 740 Omkostninger totalt 104 140 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 106 940 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 793 740 Totalpris. inkl. omkostninger 3 804 140 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 806 940 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/ Nika Nasibi har gleden av å presentere Bjørnsons gate 23B. Dette er en flott 3-roms leilighet med en svært sentral beliggenhet på Kronstad. Leiligheten fremstår svært innbydende med flotte overflater og moderne fargevalg. Ellers kan det trekkes frem en åpen og sosial planløsning mellom stue og kjøkken og et romslig hovedsoverom med egen walk-in-garderobe. Kort oppsummert: - 280 meter til bybanestopp for linje 1 - 315 meter til bybanestopp for linje 2 - Ca. 7-8 minutter med bybanen til sentrum - Ca. 2 minutter med bynanen til Haukeland Sjukehus - 150 m til Kiwi Kronstad. - 120 m til treningssenteret Sammen - 400 m til HVL Leiligheten inneholder: Gang 4 m² Bad/vaskerom 3,7 m² Stue/kjøkken 25,6 m² Soverom 6,3 m² og 13,6 m² Garderobe 2,7 m² Bod i kjeller 5 m²
Bjørnsons gate 23 B-06.jpg
  • Tomt
    208.8m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er for det meste bebygget. Tomteareal er hentet fra matrikkelrapport.

    Beliggenhet
    Bjørnsons Gate 23B har en meget sentral og attraktiv beliggenhet på Kronstad, med kort gangavstand til bybanestoppet på Kronstad. Fra boligen er det kort gange til både linje 1 og 2. Derfra er det hyppige avganger mellom Bergen sentrum og Flesland, samt Fyllingsdalen og Bergen sentrum, via Haukeland sykehus. Leiligheten ligger helt ypperlig til for studenter. Innenfor kort radius finner du alle de store studieinstitusjonene. Her kan man enkelt komme seg til Høyskolen Kristiania, Handelshøyskolen BI, universitetet i Bergen m.m. Fra leiligheten er det ca. 15 minutter til Bergen sentrum med bybanen. Her er det et rikt utvalg med butikker, spisesteder og et bredt kulturtilbud. Til hverdagshandelen anbefales Kiwi Kronstad som nærmeste tilbud. Når Bergensværet viser seg fra sin beste side, er det mange fine park- og rekreasjonsområder å nyte solen fra. Her kan Nygårdsparken trekkes frem, Solheimsviken med brygge, samt uteserveringen på Bryggen. Nærområdet byr også på et eldorado for den turglade, med de syv fjell som omkranser byen, hvor du kan nyte en fortjent matbit på toppen av både Fløyen og Ulriken. Om du ønsker å ta treningsøkten innendørs, har blant annet Sammen og MOVA like i nærheten. Dette er den perfekte leilighet for deg som ønsker å bo tilbaketrukket, men samtidig sentralt med alle byens fasiliteter like utenfor dørstokken!

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av blokkbebyggelse med noe eneboliger og rekkehus.

    Byggemåte
    Vinduer: Vinduer med 2-lags isolerglass i malte trekarmer. Dører: Glatt finert B-30/35 db entredør. Balkongdør med 2-lags isolerglass i malte trekarmer. Etasjeskille: Etasjeskille antatt i betong.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus, maur eller lignende? Vært påvist rotter mellom byggets kjeller og 1. etasje. Innkomstveier tettet og åpnet og ryddet der hvor det er mistanke om at de har vært.

    Innhold
    Aktiv Eiendomsmegling v/ Nika Nasibi har gleden av å presentere Bjørnsons gate 23B. Dette er en flott 3-roms leilighet med en svært sentral beliggenhet på Kronstad. Leiligheten fremstår svært innbydende med flotte overflater og moderne fargevalg. Ellers kan det trekkes frem en åpen og sosial planløsning mellom stue og kjøkken og et romslig hovedsoverom med egen walk-in-garderobe. Leiligheten ligger helt ypperlig til for studenter. Det er kort gangavstand til bybanestopp for linje 1 og 2, Høgskulen på Vestlandet, treningssenter og butikker. Videre er det 7-8 minutter til sentrum med bybanen, hvor en kan finne et rikt service- og kulturtilbud. Velkommen på visning! Gang: Førsteinntrykket til leiligheten er en innbydende gang på 4 m², med plass til enkel garderobeløsning for oppheng av yttertøy og oppbevaring av sko. Gangen fører deg videre til leilighetens stue/kjøkken, bad og 2 soverom. Stue / kjøkken: Sosial og åpen planløsning mellom leilighetens stue og kjøkken. Rommet har et areal på 25,6 m² med plass til innredning av sofaseksjon og spisebord. Rommet har lekkert laminat på gulv og flotte farger på vegger som gir rommet et meget moderne preg. Fra stue er det utgang til balkong på 1,7 m². Kjøkkeninnredningen består av høyglanspolerte hvite fronter, laminat benkeplate og fire dører med glassfelt. Det er utstyrt med integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Soverom. Leiligheten har to soverom på 6,3 m² og 13,6 m². Det største soverommet blir naturlig benyttet som hovedsoverom. Her er det direkte tilkomst til garderoberom på 2,7 m². Soverommets generøse størrelse gjør det enkelt å innrede med dobbeltseng og annet ønskelig soveromsmøblement. Soverom 2 egner seg godt som gjesterom eller kontor. Bad: Helfliset bad i lys utførelse. Badet er innredet med dusjdører, servant med møblement, veggmontert wc og opplegg for vaskemaskin. Det er oppvarming med gulvvarme på bad. Gang 4 m² Bad/vaskerom 3,7 m² Stue/kjøkken 25,6 m² Soverom 6,3 m² og 13,6 m² Garderobe 2,7 m² Balkong på 1,7 m², med utgang fra stue. Oppvarming med gulvvarme i bad og panelovner. Vinduer ble skiftet i 2019.

    Standard
    Innvendige overflater: Laminat på gulver, platet og malte vegger og himlinger. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Badet er ca 17 år gammelt. Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tilstandsgrad 2 er valgt, da mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt for membranen. Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverket er ca 75 cm høyt. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Rekkverket bør heves. Dagens krav til høyde på rekkverk er 1 meter. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i et område med usikre radonforekomster. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Det anbefales å få utført radonmålinger i boligen. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Tiltak: Det anbefales at el. anlegget kontrolleres av autorisert elektriker.   Forhold som har fått TGIU: Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er ikke foretatt. Vegger i dusjkrok er yttervegger mot felles gang og mot nabo.

    Innbo og løsøre
    Gjenstander listet under medfølger ikke handelen, og er ting selger tar med videre: - Begge taklampene i stuen - Lampe hovedsoverom - Vaskemaskin - Speil stue - Sonos sound bar - Bilde hovedsoverom

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Sameiet eier tre parkeringsplasser på egen tomt, de blir i utgangspunktet fordelt ut fra ansiennitet. Sameiet opplyser at en av beboerne ikke har bil, og det derfor vil være gode muligheter for parkering. Selger opplyser at han har parkert der i hele sin eiertid og at en av beboerne ikke eier bil pt. Ellers er det soneparkering i gater etter gjeldende bestemmelser.

    Diverse
    Sameiet har mottatt nabovarsel fra kommunen. Dette gjelder oppheving av gamle reguleringsplaner, og er generell for hele Årstad bydel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 700 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 10 400 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 92 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 93 740 Omkostninger totalt 104 140 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 106 940 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 793 740 Totalpris. inkl. omkostninger 3 804 140 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 806 940 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Oppvarming med gulvvarme på bad og panelovner ellers i leiligheten.

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    10922

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

    Formuesverdi primær
    779817

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    2963306

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Sameiebrøk
    64/212

    Felleskostnader pr. mnd
    1087

    Felleskostnader inkluderer
    Felleskostnader inkluderer strøm, forsikring og vedlikehold.

    Andel fellesformue
    10500

    Andel fellesformue per dato
    2024-10-01T22:00:00Z

    Om sameiet
    Sameiet består av 4 leiligheter.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Sameiet har ingen fellesgjeld.

    Forkjøpsrett
    Sameiet praktiserer ikke forkjøpsrett.

    Styregodkjennelse
    Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

    Sameiets forsikringsselskap
    Gjensidige

    Dyrehold
    Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke er til sjenanse for andre beboere.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/159/22/2: 24.08.1930 - Dokumentnr: 901577 - Bestemmelse iflg. skjøte Forbud mot visse former for næringsvirksomhet Overført fra: Knr:4601 Gnr:159 Bnr:22 Gjelder denne registerenheten med flere - På persellen må det ikke bygges gjørfabrikk. - Solidarisk vedlikeholdsplikt av lekeplass og vei. 13.02.1931 - Dokumentnr: 990331 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Fem parseller Overført fra: Knr:4601 Gnr:159 Bnr:22 Gjelder denne registerenheten med flere - Bruksrett til vei over Bjørnsons gate 23. 20.02.2009 - Dokumentnr: 125168 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 2 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 1/2 15.09.2009 - Dokumentnr: 682287 - Resek/tilleggssek Endret seksjon: Snr: 2 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 1/2 - Reseksjonering går ut på at egne boenheter i kjeller og på loft skilles ut som nye seksjoner. Areal er i dag fellesareal. De eksisterende enheter får nytt tilleggsareal i kjeller (sportsbod).

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Innflyttningstillatelse til 3 etasjer murbygning datert 26.11.1931. Det foreligger ferdigattest for bruksendring bolig, innredning kjeller og loft etg datert 27.08.2009. Det foreligger tegninger, men det er noe avvik fra disse. Soverom 2 er opprinnelig kjøkken. Stue og kjøkken var tidligere delt inn i to stuer. Andre dokumenter mottatt fra kommunen: - Tegning bad/vaskerom og bod (udatert). - Kontrollerklæring (udatert). - Bebyggelsesplan, kjellerplan, datert april 1929. - Byggeanmeldelse for Bjørnsons gate 23 datert 29.05.1929. - Ekspeditionsdokument datert 03.06.1929, med uttalelser fra bla, veisjefen, oppmålingssjefent etc. - Byggeanmeldelse for Bjørnsons gate 23, forandring av hus/endring i bebyggelsesplanen datert 11.10.1929. - Ekspetionsdokument datert 22.10.1929, med uttalelser fra blant annet bygningsinspektøren, vann og kloakkvesenet, brannvesenet etc. - Tegninger datert august 1929. - Attest på 1 pipe i Bjørnsonsgate 23B datert 03.01.1931 og for Bjørnsonsgate 23 den 04.01.1932. - Anmeldelse fra kontroll fra vann- og kloakkvesenet datert 30.05.1932. Byggeår er ikke opplyst i dokumenter mottatt fra kommunen. Oppgitt byggeår er hentet fra matrikkelrapport, med utgangspunkt i når bygningen ble tatt i bruk.

    Vei, vann og avløp
    Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Vei: Tilkomst via offentlig vei.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er regulert til bolig. Reguleringsplaner på grunnen: Planid: 70000 Plannavn: ÅRSTAD/BERGENHUS. MIDTRE ÅRSTAD Ikrafttrådt: 08.07.1938 Saksnr: 199938318 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er regulert til bolig. - Reguleringsplanen er på høring for å bli opphevet. Kommuneplan: Planid: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekingsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til sentrumsformål (byfortettingssone). Hensynssoner i kommuneplanen: Kulturmiljø: Danmarksplass-Kronstad. Dekningsgrad 100 %. Faresone: Luftkvalitet - rød sone. Dekningsgrad 100 %. Planer i nærheten av eiendommen: Planid: 90011000 Plannavn: ÅRSTAD. ELSTERS GATE OG CAMILLA COLLETTS GATE, REGULERINGSENDRING - Opphevingsforslag. - Målet med arbeidet er å aktualisere planregisteret, slik at plangrunnlaget blir mer entydig og relevant for dagens situasjon og lovverk. Nyere overordnet plan, kommuneplanens arealdel (KPA), er et bedre styringsverktøy enn de eldre reguleringsplanene. Hensikten med arbeidet er å fjerne reguleringsplaner vi ikke lenger anser behov for, og som ikke lenger egner seg som styringsverktøy for søknad om nye tiltak innenfor de aktuelle områdene. Planid: 10170000 Plannavn: ÅRSTAD. IBSENS GATE NR 69X, LEKEPLASS - Regulering av tomt til Ibsens gate til lekeplass. - Ikrafttrådt i 1947. Planid: 60050000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 159 BNR 86 OG 87, FABRIKKGATEN 7A OG 7B Saksnr: 200507190 - Opus AS i samarbeid med Link Arkitektur AS fremmer på vegne av Fabrikkgaten 7B AS planforslag for et område i Årstad bydel i Fabrikkgaten, sør for Danmarksplass. - Bakgrunnen for planarbeidet er Fabrikkgaten 7B AS sitt ønske om å utvikle eiendommen gnr 159 bnr 86 m.fl. til hovedformål bolig med innslag av forretning i deler av nybygget samt garasjeanlegg i underetasjen. Det legges til rette for ca. 70 boenheter. For eksisterende bebyggelse innenfor planområdet videreføres dagens formål. - Planlagt ny bebyggelse BB2 og F/K/B er vist som blokkbebyggelse fra 3 til 5 etasjer pluss parkeringskjeller. Deler av bygningen mot Fabrikkgaten er vist med 4 etasjer og en inntrukket 5. etasje. Mot Krohnhaugen er bygget vist med 3 og 4 etasjer pluss takterrasse. Planid: 63800000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 162 BNR 551 MFL., BJØRNSONS GATE Saksnr: 201319978 - Arkitektgruppen Cubus AS fremmer på vegne av Andr Olsen AS planforslag for et område på Kronstad i Årstad bydel. Planområdet er på 5,6 daa og omfatter eksisterende kvartal med gnr 162, bnr 551. Kvartalet ligger i krysset mellom Inndalsveien og Bjørnsons gate og har adresse Bjørnsons gate 29. Planområdet ligger innenfor senterområde S38 i kommuneplanens arealdel. - Bakgrunnen for planarbeidet er at Andr Olsen kvartalet skal fornyes. Mye av bygningsmassen rives for å gi plass til ny bebyggelse. Den nye bebyggelsen relaterer seg direkte til to viktige gater i området, samt til bybanelinjene Sentrum-Flesland og Sentrum-Fyllingsdalen. Intensjonen med planforslaget er å skape et lokalsenter for bydelen og for høgskolecampusen med spise- og møtesteder, dagligvarehandel, helsetjenester, treningstilbud og kontorbaserte virksomheter. Planid: 61140000 Plannavn: ÅRSTAD. DEL AV GNR 159, 15 OG 17 MFL., MINDEMYREN Saksnr: 201737864 - Områdereguleringsplan for Mindemyren (arealplan-ID 61140000) har som intensjon å transformere Mindemyren fra plasskrevende lager- og terminalvirksomhet til sentrumsformål. Sentralt og gjennomgående fra nord til sør i området skal bybane og hovudruten for sykkelveg med fortau etableres. - Denne saken gjelder oppheving av sykkelplan med arealplan-ID 19400000, og forslag til ny plan som legger til rette for sykkelveg med fortau (arealplan-ID 66070000). Planforslaget omfatter en parsell av delstrekning 5 til E39, sykkelstamveg fra Rådal til Bergen sentrum i Miljøløftet. - I tillegg blir det i saka lagt opp til endring i føresegnene for områdereguleringsplan for Mindemyren (arealplan-ID 61140000), merket som rødt areal, og i føresegnene til reguleringsplan for Bybanen (arealplan-ID 64860000), merket som blått areal. Planid: 64480000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 159 BNR 88 MFL., KRONSTADPARKEN FELT N3 Saksnr: 201413753 - Opus Bergen AS fremmer på vegne av OBOS Ulveseth Utvikling AS planforslag for et område i Kronstadparken i Årstad bydel. Planområdet utgjør ca. 10,3 dekar. - Formålet med planforslaget er å tilrettelegge for en kombinasjon av i hovedsak bolig, samt noe næringsareal og barnehage, med tilhørende infrastruktur. I gjeldende reguleringsplan, planID 71201, er planområdet regulert til bolig, forretning og kontor. Gjennom planprosessen har fagetaten påpekt kravet om at barnehage skal plasseres sentralt i boligområder med mer enn 250 nye boenheter. Dette kravet ble vedtatt i forbindelse med behandlingen av barnehageplanen for 2005-2010. Forslagstiller har fulgt opp dette og satt av areal til barnehage i Fabrikkgaten 8. Planområdet inngår i senterområde S37. - I foreliggende planforslag er det i tillegg til nevnte barnehage lagt til rette for å etablere 210- 250 nye boenheter og 350 m2 næringsareal. Foreslått maksimal byggehøyde innenfor planområdet er kote + 48,5 meter. Utnyttelsesgraden for ny bebyggelse i foreliggende planforslag, Kronstadparken felt N3, er BRA =17 200 m2 . Barnehagen og bebyggelse som skal reguleres i samsvar med dagens situasjon, er ikke tatt med i denne beregningen. Planid: 61850000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 159 BNR 11 MFL., KRONSTADPARKEN, FELT N2 Saksnr: 201018091 - Opus Bergen AS fremmer på vegne av Kronstadparken Bolig AS forslag til privat reguleringsplan for et område i Kronstadparken, i Årstad bydel. Planområdet ligger vest for Bjørnsons gate, og avgrenses av delfeltene N1 i nord, N3 i vest og N5 i sør. N1 er for tiden under bygging. - Planområdet ligger i et område hvor det er ønskelig med fortetting. Det ligger nær to bybaneholdeplasser og ikke langt fra den nye høyskolen som er under bygging på Kronstad. I kommuneplanens arealdel er området vist som en del av I/K/L 7 - Næringskorridoren. - Formålet med detaljreguleringsplanen er utbygging av boliger og kombinert bolig- og næringsbebyggelse. Planforslaget viser videre offentlig torg, kjøreveg, felles uteoppholdsarealer i gårdsrom og på takterrasser, og parkering i to etasjer under bakken. Den ene parkeringsetasjen skal løse parkering for andre deler av Kronstadparken. De eksisterende bygningene i planområdet er eller skal bli revet, med unntak av Bjørnsons gate 11 som er forutsatt bevart, med hensyn til fasade og ytre uttrykk. Planid: 16980000 Plannavn: ÅRSTAD. BYBANE I BERGEN, DELSTREKNING 3 - EDVARD GRIEGS VEI - WERGELAND Saksnr: 201014884 - Formål med reguleringsplanen er å regulere trasé for bybane i Bergen fra starten av Bjørnsonsgate gjennom Inndalsveien og fram til og med tunnelpåslaget på Wergeland. Planid: 66520000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 159 BNR 92 MFL., DELFELT S23 MINDEMYREN Saksnr: 202220596 - Hovedformål er å regulere S23 i hovedsak til nye boliger med utearealer, og å bevare de to villaene Fabrikkgaten 11 og 13. Delfelt S23 ligger i nord-østre spiss av Mindemyren planområde. Området er begrenset, 3.8 da, men ligger svært strategisk plassert med flere hensyn. To bybanespor krysser ved området, «syklostradaen» som går frå Fyllingsdalen til sentrum passerer langs fasade mot sør, Campus Høyskolen ligger ca. 100 m unna, flere større utbyggingsområder er ferdigstilt i umiddelbar nærhet. - Bakgrunnen for planforslaget er å legge til rette for utvikling av eiendommene gnr. 159 bnr. 91, 92 og 94. Til grunn for planforslaget ligger Områdeplan for Mindemyren (planID 61140000) som legger opp til transformasjon og fortetting på nevnte eiendommer i delfelt S23. I KPA 2018 ligger området i sone 1, sentrumskjerne S18. Områdeplanen stiller krav om at hele feltet skal reguleres under ett og det fremlegges derfor nå et samlet planforslag som omfatter hele S23. - Hensikten for planforslaget er å transformere område S23, med bevaring av to eksisterende villaer i Fabrikkgaten 11 og 13 og etablere boliger i tre nye bygg, Hus A, B og C. Hun C har kombinert bolig/næring (BOKAL) i nedre etasjer mot bybanelinje 2 Planid: 71140000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 159 BNR 81 MFL., DELFELT S19 OG S20, MINDEMYREN Saksnr: 202224850 - I henhold til Plan og bygningsloven §§ 12-3 og 12-8 varsles oppstart av arbeid med detaljreguleringsplan for Årstad, gnr. 159, bnr 81, delfelt S19 og S20 Mindemyren. Forslagstiller er OBOS Nye Hjem med A/STAB som plankonsulent. - Formålet med reguleringsplanen er transformasjon av dagens areal og bygningsmasse til et kombinert bolig- og kontorområde, med noe næring- og tjenestetilbud på gateplan. Forslagsstiller ønsker å utvikle et fint og spennende område for arbeidstakere, beboere og allmennheten, som også er målsettingen i kommunens områdereguleringsplan for Mindemyren. Dette planområdet er nordligste del av et totalt stort transformasjonsområde. Planid: 70550000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 162 BNR 555, BJØRNSONS GATE, NÆRINGSBYGG Saksnr: 202220670 - Ard Arealplan AS foreslår på vegne av Backer AS detaljregulering for et område på 1,2 daa sørøst for Årstad videregående skole, og nord for Kronstad bybanestoppene nærme Høgskulen på Vestlandet Campus Bergen, i Årstad bydel - Med planforslaget ønsker forslagsstiller å tilrettelegge for nytt næringsbygg med kontorvirksomhet, forutsatt rivning av eksisterende bebyggelse i planområdet. Planid: 70510000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 159 BNR 81, DELFELT S19 OG S20, MINDEMYREN Saksnr: 202026661 - Planforslag er trukket. Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom: 159/24 Bygningsnr: 139219821-1 Endring: Ombygging Bygningstype: Store sammenb. boligbygg på 3 og 4 etg. Status: Rammetillatelse Dato: 25.03.2024 Saksnr: 202316803 - Gjelder Bjørnsons gate 23D. Etter samtale med kommunen opplyser de at det er søkt om: - Utskiftning av 3 takvinduer - Etablering av 1 takvindu - Bruksendre 14,2 m2 av loft og innlemme deler av fellesareal på loft. Eiendom: 162/508 Bygningsnr: 139259769- 1 Endring: Ombygging Bygningstype: Rekkehus Status: Igangsettingstillatelse Dato: 25.06.2024 Saksnr: 202410574 - Gjelder Inndalsveien 73. Eiendom:162/500 Bygningsnr: 13937389 Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig Status: Bygning godkjent for riving/brenning Dato: 01.07.2016 Saksnr: 201613102 - Gjelder Camilla Colletts gate 8. Eiendom:162/542 Bygningsnr: 139260082-1 Endring: Ombygging Bygningstype: Store sammenb. boligbygg på 3 og 4 etg. Status: Igangsettingstillatelse Dato: 24.04.2024 Saksnr: 202310167 - Gjelder Bjørnsons gate 24 Eiendom:162/540 Bygningsnr: 139260066-1 Endring: Ombygging Bygningstype: Store sammenb. boligbygg på 5 etg. el. mer Status: Rammetillatelse Dato: 24.10.2023 Saksnr: 202312633 - Gjelder Bjørnsons gate 22. Andre opplysninger Eiendommen er berørt av Eviny Termo AS sitt konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Erverver eller leier av seksjonen skal godkjennes av styret. Godkjenning kan bare nektes der det foreligger saklig grunn. Ved overføring eller bortleie av seksjon skal det straks sendes melding til styret for registrering av erverver eller leietaker.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 700 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 10 400 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 92 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 93 740 Omkostninger totalt 104 140 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 106 940 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 793 740 Totalpris. inkl. omkostninger 3 804 140 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 806 940 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    93740

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 900,-, markedsføringspakke kr 19 900,-, oppgjørshonorar kr 6 500,-, grunnpakke innhenting opplysninger kr  5 900,-, salgsoppgave kr 1 500,-, visninger kr 2 500,- og tinglysingsgebyr kr. 500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-.

Nika Nasibi

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Nika Nasibi

95 44 57 91

Send e-post

Start reisen til ditt nye hjem

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev