aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Engene 43
Velkommen til Engene 43

DRAMMEN Engene 43

Lekker og påkostet 3-roms fra 2021 med balkong, garasje og heis, felles takterrasse, IN-ordning

  • kr 2 480 000
  • BRA 65 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 2 480 000
  • Omkostningerkr 18 420
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 393 420
  • EierformAndel
  • Byggeår2021
  • Soverom2
  • ArealP-rom 65 m²
  • Andel fellesgjeldkr 1 895 000
  • Felleskostnaderkr 14 412
  • Tomt1 781 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 2 480 000 (Prisantydning) 1 895 000 (Andel av fellesgjeld)   4 375 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 180 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   18 420 (Omkostninger totalt)   4 393 420 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Moderne 3-roms fra 2021 med garasjeplass. Sentral beliggenhet på Bragernes med alle fasiliteter/servicetilbud/kollektivtilbud i umiddelbar nærhet. Leiligheten ligger i byggets 1.etasje og har en arealvennlig og gjennomgående planløsning som fordeler seg slik: romslig entré med skyvedørsgarderobe, romslig stue og lekkert kjøkken i praktisk åpen løsning. Fra stuen er det utgang til balkong, to gode soverom og et flott bad med opplegg for vaskemaskin. - Garantistillelse fra utbygger (5 år fra 2021) - Eget utvendig inngangsparti - Smarthus systemstyring på lys og varme - Vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon - Oppgradert med kjøkkeninnredning fra Sigdal kjøkken. Badinnredning fra Lind bad - IN-ordning på andel fellesgjeld - Heis - Felles takterrasse
Balkong med utgang fra stuen

Engene 43, Buskerud

  • Arealbeskrivelse

    Primærrom
    1. etasje: 65 kvm



    Tomt
    1781m²

    Beliggenhet
    Sentral beliggenhet med kort vei til det aller meste. Går du vestover, er du i gågaten på fem minutter og motsatt vei ligger CC Drammen med et godt utvalg av butikker. Det er også kort vei til bystranda, Bragernes Torg, byliv, kultur og park som nærmeste nabo. Fine turmuligheter i Bragernesåsen med blant annet Åspaviljongen og Spiralen med flott utsikt. Alternativt kan turen gå ned til elva og langs den flotte elvepromenaden. God bussforbindelse og 15 minutters gange til Drammen Stasjon med gode togforbindelser til blant annet Oslo, Kongsberg og Oslo Lufthavn. Nyt fordelene av en ny og lettstelt leilighet med umiddelbar nærhet til Drammen sentrum med de fleste servicetilbud.

    Adkomst
    Se kartskisse.

    Byggemåte
    Bindingsverkskonstruksjon og betongkonstruksjon fra byggeår, fasaden er kledd med Cembrit fasadeplater. Malte trevinduer med 3-lags glass. Etasjeskille er av betongdekke. Det er målt en høydeforskjell i stue på 7 mm i stue.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja Sprekk mellom vegg og gulv, er utbedret av byggherre, etterkontroll pågår, reklamasjonssak nybygg. Ikke av økonomisk art Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar Ja, kun av faglært Beskrivelse Lagt ny avrettingsmasse og membran, fliser satt tilbake Arbeid utført av VBM Er arbeidet byggemeldt? Håndtert av Veidekke, generell sak for ca alle 50 leilighetene/ badene Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? ja. Små ting utbedret ifb ettårsbefsaring, utvendig fasade borettslag. ikke knyttet til leiligheten Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært Diverse nybygg utbedringer, garasjeanlegg styresystem innkjøring Arbeid utført av Veidekke

    Innhold
    Entre, stue/kjøkken, bad og 2 soverom.

    Standard
    Kjøkken Flott kjøkkeninnredning fra Sigdal kjøkken. Kjøkkenet har ekstra høye overskap, så her er det godt med skapplass. Kjøkkenet har høykvalitet Siemens hvitevarer, integrert kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr, platetopp og ventilator. CoreStone-benkeplate med underlimt kum av merke Franke. Kjøkkenet har i tillegg et stort fryseskap. Kjøkkenventilator tilkoblet eget vetilasjonsaggregat, Baderom Fin innredning fra Lind bad, dusj med glassdør, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Flis på vegg og malt innvendig tak. Støpt gulv med vannboren varme. Gulvet har noe fall utsiden av en nedsenket dusjnisje. Flomsikring ved topp terskel til topp sluk på minimum 25 mm. Badet har plastsluk og har smøremembran med dokumentert utførelse. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Det er parkett og fliser på gulv, malte plater på vegg og malt betongdekke og gips i tak. Innbo har måltilpassede fabrikklagde plissegaediner og / eller lamellbgardiner i aller rom/ vinduer fra Luxafleks, disse medfølger. (Ingen gardiner på stang) Boligen har plastrør (rør i rør). Dette er besiktiget i rørskap. Avløpsrør er av plast, stakeluken er tilgjengelig. Leiligheten får varmtvann fra fellesanlegg. Boligen har vannbåren varme i gulv i 1. etasje. Det er energimålere på systemet for vannbåren varme og dette er stipulert i fellesutgifter, som senere blir avregnet i forhold til faktisk forbruk.

    Innbo og løsøre
    Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Leiligheten disponerer en parkeringsplass i felles semiautomatisk parkeringsanlegg i kjeller med heisadkomst. Parkering i gate etter gjeldende bestemmelser.

    Diverse
    Fra vedlagt innkalling Håndtering av reklamasjoner: Dette har fortsatt gitt styret stor arbeidsmengde og utfordringer. Vi har gjennomført mange møter og befaringer utover systematiske oppfølginger nevnt over. Vi har sendt og mottatt store mengder mail og telefonsamtaler, og mye av vår tid og fokus i deler av styret har også i dette året gått på dette. Saken rundt atriumet står fortsatt åpen. Planen var en ombygning/forskjønning ila. våren 2023. Dette ble stanset av Veidekke da de trakk garantien for hele atriet om dette ble gjennomført. Vi er nå i dialog med utbygger om ett mulig kontant oppgjør som en endelig løsning. Dette vil vi sannsynlig kunne informere mer om på GF. En del reklamasjoner fra tidligere/overlevering av bygget: Balkonger og vann: Her har vi gjennomført befaring og møte med SINTEF. Det har i etterkant blitt utarbeidet en rapport fra SINTEF. Konklusjonene er at flere av valgte løsninger ikke er ideelle og blir ikke anbefalt, men i forhold til forskrifter, TEK og standarder har vi ikke en sak som er god nok for en retts prøvelse. Vi har derfor valgt å ikke forfølge dette videre. P-system: Som dere alle kjenner til fungerer ikke dette slik som det skal og derfor pågår dette for fullt enda. Vi har gjennomført utallige møter med advokater, utbyggere og utførende firmaer. Utførende firma, P-plan gikk konkurs sommeren 2023, og vi har i etterkant tatt opp kontakt med nystartet firma Makin Place. Gjennomført møter og signert ny servicekontrakt. Vi har også endelig lykkes med å få VD til å ta ansvar for anlegget, de betaler nå alle kostnader for reklamasjoner som dukker opp ukentlig. Det er også nå godtgjort direkte til andre leverandører for nye utbedringer av anlegget. Det skal nå i disse dager gjennomføres ett større møte med alle involverte for å prøve å enes om videre vei i saken. Borettslaget har en frist i starten av mai 2024 for uttak av søksmål mot Engene 43/45 og Veidekke. Alt av avklaringer rundt denne saken må derfor snarest på plass slik at vi i etterkant kan ta ut søksmål, om ikke de evner å få anlegget i god drift slik det skal være. Dette blir ett punkt på kommende GF. Bad: Alle bad ble utbedret i perioden mars til juli 2023. Styret ble i denne perioden nektet adgang på dagtid av VD/VBM. Vi ønsket mer deltagelse og kontroll på utførelse. Vi fikk til noen befaringer på kveldstid takket være behjelpelige beboere. Prosessen i det hele gikk ganske bra med lite avvik. I etterkant har det nå, igjen, dukket opp nye avvik på bad. Dette pågår nå i disse dager. I skrivende stund er det ca. 20-25 bad registrert med sprekk/strekk i silikon, overgang gulv/vegg. VBM er på saken. BRTL har taksert 5 bad på eget initiativ, og ny takst med spesialist på våtrom skal foregå i starten av februar. Vi venter i spenning på konklusjonen.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    2 480 000 (Prisantydning) 1 895 000 (Andel av fellesgjeld)   4 375 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 180 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   18 420 (Omkostninger totalt)   4 393 420 (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Boligen har vannbåren varme i gulv i 1. etasje. Det er energimålere på systemet for vannbåren varme og dette er stipulert i fellesutgifter, som senere blir avregnet i forhold til faktisk forbruk

    Energiklasse
    unknown

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Formuesverdi primær
    1183201

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    4496163

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Andelsnummer
    2

    Part.obl.nr.
    921554192

    Felleskostnader pr. mnd.
    14412

    Andel fellesgjeld
    1895000

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-03-31T22:00:00Z

    Andel fellesformue
    8926

    Andel fellesformue per dato
    2024-03-31T22:00:00Z

    Forkjøpsfrist
    2024-04-16T22:00:00Z

    Borettslaget
    Galleriet Borettslag

    Borettslagets org.nr
    921554192

    Om borettslaget
    Borettslag: Galleriet borettslag, Orgnr.: 921554192 Andelsnr.: 13 Forkjøpsrettgebyr: 7980 Andel fellesgjeld: 1845000, Andel fellesformue: 8019, Oppdatert pr: 10.01.2024 Forkjøpsrett: Vedtektsbestemt forkjøpsrett for beboere i borettslaget, dernest andre medlemmer i boligbyggelaget. NB: Vær oppmerksom på andel fellesgjeld som beløper seg til 1 845 000,- Galleriet borettslag er en del av et eierseksjonssameie - Sameiet Galleriet - beliggende på eiendommen gnr.114 bnr. 314 i Drammen kommune. Eiendommen er organisert i et eierseksjonssameie hvor alle boligene på eiendommen utgjør enkeltstående boligseksjoner, eid og hjemlet Galleriet borettslag. I Sameiet Galleriet er det totalt 55 seksjoner: 51 boligseksjoner og 4 næringsseksjoner. Kjøper du en andel i et borettslag blir du eier av en andel som gir deg enerett til å bruke en bestemt bolig i borettslaget. Borettslaget eier eiendommen og tomten. Du eier altså ikke boligen direkte, men indirekte gjennom at du eier en andel som gir bruksrett til boligen. Når du kjøper en andel i et borettslag må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Borettslagets økonomi: Årsresultatet pr. 31.12.2022 var et overskudd på kr. 17 990. Disponible midler pr. 2022 var kr. 455 853. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Vedlikehold 2022: ? Renhold av garasje er utført på egeninnsats, vasket 6 ganger. ? Ventilasjon byttet filter ihht rutiner, egeninnsats. ? Sluk på tak er renset og ettersett annehver måned. ? Heiser og HC plattform på tak har hatt årskontroll. ? Låsesystemer har hatt årskontroll. ? Garasjeport har hatt en service. ? P-systemet har hatt årskontroll og service. ? Sprinkleranlegget har hatt årskontroll.

    Gebyr forkjøpsrett
    7180

    Forkjøpsrett
    Medlemmer av boligbygglaget har forkjøpsrettt. Forkjøpsretten er utlyst på forhånd. For de som har meldt forkjøpsrett er fristen 5 hverdager for å benytte forkjøpsretten etter at boligbyggelaget har fått melding om salg. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om forhåndsutlysing ble sendt boligbyggelaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon. 

    Styregodkjennelse
    Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Driftsinntekter for 2023 var kr. 8 214 157 Driftskostnader for 2023 var kr. 3 121 430 Årsresultat for 2023 var kr. 5 092 727

    Avdragsfrie år
    30/6-36

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Lånenummer: 94937043400, Handelsbanken Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 09.04.2024: 5.54% pa. Antall terminer til innfrielse: 73.66 Saldo per 09.04.2024: 103 730 000 Andel av saldo: 1 895 000 Første termin: 30.06.2021Neste avdrag: 30.06.2036 ( siste termin 30.09.2060 ) Flytende rente IN-lån flytende renter. Avdragfritt tom. 30/06-36

    Borettslagets forsikringsselskap
    Gjensidige Forsikring ASA

    Polisenummer felles forsikring
    90177580

    Dyrehold
    Dyrehold er tillatt i borettslaget når dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboere. Les mer i husordensreglene.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3301/114/314: Dokumentnr: 902641 - Opprettelse av matrikkelenheten 28.09.2017 - Dokumentnr: 1061148 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet:
    Knr:0602 Gnr:114 Bnr:312
    Sammenslått med denne matrikkelenhet:
    Knr:0602 Gnr:114 Bnr:317
    Sammenslått med denne matrikkelenhet:
    Knr:0602 Gnr:114 Bnr:724
    Elektronisk innsendt
    01.01.2020 - Dokumentnr: 321703 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0602 Gnr:114 Bnr:314
    11.11.2020 - Dokumentnr: 3316564 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
    Snr: 1
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 70/3952
    Snr: 2
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 64/3952
    Snr: 3
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 64/3952
    Snr: 4
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 55/3952
    Snr: 5
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 71/3952
    Snr: 6
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 72/3952
    Snr: 7
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 72/3952
    Snr: 8
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 85/3952
    Snr: 9
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 44/3952
    Snr: 10
    Formål: Bolig
    Sameiebrøk: 62/3952
    Snr: 11
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 70/3952
    Snr: 12
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 57/3952
    Snr: 13
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 57/3952
    Snr: 14
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 55/3952
    Snr: 15
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 72/3952
    Snr: 16
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 64/3952
    Snr: 17
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 64/3952
    Snr: 18
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 90/3952
    Snr: 19
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 83/3952
    Snr: 20
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 38/3952
    Snr: 21
    Formål: Bolig
    Sameiebrøk: 62/3952
    Snr: 22
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 70/3952
    Snr: 23
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 57/3952
    Snr: 24
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 56/3952
    Snr: 25
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 88/3952
    Snr: 26
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 72/3952
    Snr: 27
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 64/3952
    Snr: 28
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 64/3952
    Snr: 29
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 82/3952
    Snr: 30
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 55/3952
    Snr: 31
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 83/3952
    Snr: 32
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 38/3952
    Snr: 33
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 40/3952
    Snr: 34
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 110/3952
    Snr: 35
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 70/3952
    Snr: 36
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 58/3952
    Snr: 37
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 57/3952
    Snr: 38
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 88/3952
    Snr: 39
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 72/3952
    Snr: 40
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 64/3952
    Snr: 41
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 63/3952
    Snr: 42
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 96/3952
    Snr: 43
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 97/3952
    Snr: 44
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 82/3952
    Snr: 45
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 38/3952
    Snr: 46
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 123/3952
    Snr: 47
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 126/3952
    Snr: 48
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 111/3952
    Snr: 49
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 79/3952
    Snr: 50
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 124/3952
    Snr: 51
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 174/3952
    Snr: 52
    Formål: Næring
    Sameiebrøk: 154/3952
    Snr: 53
    Formål: Næring
    Sameiebrøk: 2/3952
    Snr: 54
    Formål: Næring
    Sameiebrøk: 12/3952
    Snr: 55
    Formål: Næring
    Sameiebrøk: 12/3952
    Gjelder denne registerenheten med flere
    01.01.2024 - Dokumentnr: 757794 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3005 Gnr:114 Bnr:314
    Gjelder denne registerenheten med flere
    16.03.2020 - Dokumentnr: 2234307 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:3301 Gnr:114 Bnr:1037
    Rettighet hefter i: Knr:3301 Gnr:114 Bnr:1039 Snr:1
    Rettighet hefter i: Knr:3301 Gnr:114 Bnr:1039 Snr:2
    Bestemmelse om spunt og stagforankring av spunt.
    Gjelder denne registerenheten med flere


    Vei, vann og avløp
    Offentlig

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, i henhold til reguleringsplan for Engene 43, 45 og Peder Buchs gate 1 datert 19.12.2007. Eiendommen avsatt til boligbebyggelse og kombinert bebyggelse og anleggsformål ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser er vedllagt i salgsoppgaven Syd-vest for leiligheten er det planlagt igangsatt en detaljregulering av kvartalet Engene, Sundgata, Gjetergata og Thornegata. Planen hadde kunngjøring av oppstart 20.04.2023.. Kvartalet skal utvikles som et boligkvartal kombinert med utadrettet virksomhet på gateplan. Foreløpig status for plane er at det ikke er igangsatt byggetiltak på eiendommen pr 20.02.2024. Se vedlagt reguleringskart i salgsoppgaven. Tidshorisont og endelig utforming av prosjektet er pt. ikke klart, det må påregnes støy o.l. fra byggeprosjektet under utbyggingen (med forbehold om at planen blir vedtatt).

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

    Legalpant
    Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    2 480 000 (Prisantydning) 1 895 000 (Andel av fellesgjeld)   4 375 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 180 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   18 420 (Omkostninger totalt)   4 393 420 (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    18420

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,25 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 19 900  ,- oppgjørshonorar kr 6 990 ,- og visninger kr 3 490 , -.

Tommy Johansson

Megler

Tommy Johansson

97 98 29 36

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev