aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til lyngveien 4.
Velkommen til lyngveien 4.

FLEKKEFJORD Lyngveien 4

Rauli - Særdeles spennende enebolig med dobbel garasje. Flott utsikt og fantastiske solforhold.

  • kr 4 450 000
  • BRA-i 145 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 4 450 000
  • Omkostningerkr 112 490
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 562 490
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1972
  • Soverom4
  • Tomt843 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 4 450 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 111 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 112 490 Omkostninger totalt 127 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 130 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 562 490 Totalpris. inkl. omkostninger 4 577 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 580 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til omvisning!
Vi har en særdeles flott enebolig for salg i Rauli. Boligen er et Jokerhus fra 1972 og fremstår som svært godt vedlikeholdt. Boligen ble påbygd i 1985 med større stue og 1991 med nytt inngangsparti og bad/ wc med badstue. Tak ble skiftet i 1990 og kledning ved behov. Her er alt på en flate og inneholder: Entre/ gang med kjølerom. Bad/ wc med badstue. Vaskerom. 4 store soverom. Kjøkken og spisestue. Bad og toalettrom. Entre/ gang og stor stue med utgang til terrasse. Eiendommen er på 843 kvm og har stort asfaltert gårdsrom, dobbel garasje fra 1989 og en pen hage som er avskjermet med hekk og prydbusker. Rauli er et veletablert og attraktivt boligfelt og eiendommen har fjordutsikt og gode solforhold. Dette er en bolig som utmerker seg med spennende løsninger og materialvalg av høy kvalitet.
Fra stuen er det flott utsikt og utgang til terrasse.

Lyngveien 4, Agder

  • Tomt
    843m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen er flott opparbeidet og lettstelt. Hele gårdsrommet er asfaltert fra bolig til garasjen, hvor det er svært god plass til parkering for mange biler. Ellers er det en fin hage som er flat og er avskjermet med hekk og prydbusker. Til boligen er det en terrasse på 33 kvm hvor man har blant annet adkomst fra stuen. Terrassen har en utepeis og motorstyrt markise med ny motor i 2024. Tomten er meget solrik fra morgen til langt utpå kvelden. Eiendommen består av to eiendommer, gnr. 203 bnr. 1150 og 1618. Grunnen er at garasjetomten ble kjøpt i etterkant. Veien mellom huset og garasjen er kommunal og blir både brøytet og strødd på vinteren.

    Beliggenhet
    Eiendommen har en barnevennlig og delvis usjenert beliggenhet i Rauli. Her er fjordutsikt og gode solforhold gjennom hele dagen, og har kveldsol til ca. kl 22 midtsommers. I området er det unike turmuligheter og bademuligheter i Rauibukta og på Grønnes. Her er også flere lekeplasser og kort avstand til sentrumsområdet.

    Adkomst
    Fra sentrum ta inn på Rauliveien ved Cirkel K og følg denne oppover til du får Fløyveien på venstre side. Ta inn her og følg oppover til du får Lyngveien på høyre side. Ta inn her og fortsett til du får eiendommen på høyre side. Se skilting fra Aktiv Eiendomsmegling.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

    Barnehage/skole/fritid
    BARNEHAGER: Grønnes barnehage: 0.9 km Rauli barnehage: 1.2 km Sentrum barnehage: 1.5 km SKOLER: Sunde skole: 1.1 km Flekkefjord ungdomsskole: 2.7 km Flekkefjord videregående skole: 3.2 km Kvinesdal videregående skole: 24,5 km

    Skolekrets
    Flekkefjord

    Offentlig kommunikasjon
    BUSS: Flekkefjord rutebilstasjon: 1.4 km TOG: Sira stasjon:19.6 km

    Byggemåte
    Bygningen er oppført i tre. Veggene har bindingsverkskonstruksjon og de fleste fasader er blitt kledd på nytt med stående eller liggende kledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon med tilhørende høy limtredrager på midten av boligen. Takkonstruksjonen opprinnelig del er en lukket konstruksjon. Synlig sperrekonstruksjon med sutakplater som undertak på kaldtloftet over tidligere carport.

    Innhold
    Velkommen til Lyngveien 4. Vi har en særdeles flott enebolig for salg i Rauli. Boligen er fra 1972 og er svært godt vedlikeholdt. Boligen er påbygd i 1985 med større stue og i 1991 med nytt inngangsparti og bad/ wc med badstue og kjølerom. Tak ble skiftet i 1990 og kledning er skiftet ved behov. Det ble bygd en dobbel garasje i 1989. Boligen er et Jokerhus og har en litt spesiell konstruksjon. Her går det en solid limdrager gjennom hele huset som gjør at det er god takhøyde og man kan enklere flytte på innvendige vegger. I tillegg så gir dette en svært luftig følelse der stue, spisestue og kjøkken har en slags åpen løsning. Mye er originalt fra byggeår og har høy kvalitet med parkettgulv, innvendige dører i heltre og mange spennende løsninger. Her er alt på en flate og inneholder: Grovinngang/ entre med svært god plass. Her er i tillegg en garderobeløsning og kjølerom. Bad/ wc med badstue fra 1991. Videre et funksjonelt vaskerom med utslagsvask. Soverom 1 og 2 med god størrelse. Soverom 3 (stort hovedsoverom) med masse skapplass og egen inngang til bad. Praktisk kjøkken med gjennomgående skap til spisestue. Kjøkkenet fikk nye fronter i 2011. Stor spisestue med plass til langbord. Åpen og luftig stue med peis som er plassert midt i rommet og varmepumpe. Stuen ble påbygd i 1985 og har en liten avsats. Herfra er det skyvedør til terrasse. Bad fra byggeår med vask og badekar. Toalettrom som ligger like ved badet. Stor entre/ gang med masse skapplass. Boligen har to innganger der den ene er praktisk for daglig bruk og den andre for gjester. Til slutt et soverom 4. Eiendommen er på totalt 843 kvm og har en flott og barnevennlig beliggenhet. Her er et stort asfaltert gårdsrom som strekker seg fra den doble garasjen og til boligen. Her er godt med parkeringsmuligheter. Her er også en pent opparbeidet hage med hekk og prydbusker som hindrer innsyn. I tillegg så er det en stor terrasse med utepeis. Fra eiendommen har man fjordutsikt og svært gode solforhold. Rauli er et veletablert boligfelt med flotte turmuligheter i nærheten, samt badeplasser i Raulibukta og Grønnes. Det er også kort avstand til sentrumsområdet. Dette er en bolig som utmerker seg med spennende løsninger, materialvalg av høy kvalitet og i tillegg til å være svært godt vedlikeholdt. Boligens konstruksjon med kun bæring i yttervegger og krypkjeller gir deg muligheter til å endre planløsning akkurat som en vil. Velkommen til visning.

    Standard
    Eiendommen holder gjennomgående god standard og fremstår som svært godt vedlikeholdt. Boligen er i hovedsakelig original fra byggeår, men er påbygd i 1985 og 1991. Boligen er konstruert med en solid limdrager i midten som gjør det enklere å endre på rominndelingen. Boligen har også en krypkjeller som gjør at røropplegget kan endres på. Boligen har alt på en flate og inneholder: Entre/ grovinngang: Panel i tak, malt panel på vegger og laminat på gulvet. Stort inngangsparti med skyvedørsgardrobe og kjølerom. Her er også adkomst til kryploft. Bad/ wc med badstue: Panel i tak, våtromsplater på vegger og belegg med varmekabler på gulvet. Stort bad med dusjkabinett, servant og toalett. Her finner man i tillegg en badstue. Bad og badstue er fra 1991. Vinylplater med drager i tak, våtromstapet på vegger og belegg på gulvet. Funksjonelt vaskerom med utslagsvask. Soverom 1: Vinylplater i tak med drager, tapet på vegger og parkett på gulvet. Kjøkken: Panel i tak med drager, malt tapet på vegger og fliser mellom benk og overskap. Parkett på gulvet. Praktisk kjøkken med nye fronter i 2011. Kjøkkenet har en smart løsning der det er gjennomgående skap mellom kjøkken og spisestue. Spisestue: Panel i tak med drager, malt tapet på vegger og parkett på gulvet. Spisestuen har god størrelse med plass til langbord. Stue: Panel i tak med drager, malt tapet på vegger og parkett på gulvet. Nye delen av stuen har varmekabler på gulvet. Stor stue med peis og varmepumpe. Stuen ble påbygd i 1985 og har en liten avsats ned. Fra stuen er det skyvedør til terrasse. Soverom 2: Vinylplater i tak med drager, malt tapet på vegger og parkett på gulvet. Soverom 3: Vinylplater i tak med drager, malt tapet på vegger og parkett på gulvet. Stort hovedsoverom med garderobeskap og direkte adkomst til bad. Her er også en åpning til kryploft for lagring. Bad: Våtromstapet i tak, våtromstapet på vegger og belegg på gulvet. (Ligger et løst teppe der i dag) Badet er originalt fra byggeår og har vask og badekar. Toalettrom: Vinylplater i tak, vinylplater på vegger og belegg på gulvet. (Ligger et løst teppe der i dag) Entre/ gang: Vinylplater i tak, malt tapet på vegger og parkett på gulvet. Stort inngangsparti med masse skapplass. Her er glassdør mellom gang og stue. Soverom 4: Panel i tak med drager, malt tapet på vegger og parkett på gulvet. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG3 STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK: Våtrom > Hoved > Bad ved hovedsoverom: Vurdering av avvik: ? Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak ? Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000. Våtrom > Hoved > Vaskerom > Generell: Vurdering av avvik: ? Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak ? Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000. Oljetank: Vurdering av avvik: ? Det foreligger krav om sanering av oljetank. Konsekvens/tiltak ? Røropplegg og tank utvendig må fjernes/saneres. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.   Forhold som har fått TG2 AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Taktekking: Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Konsekvens/tiltak ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Nedløp og beslag: Vurdering av avvik: ? Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Vinduer: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Noe innvendige kondens/fuktmerker på karm og ramme ble registrert enkelte steder. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: En del vedlikehold må beregnes på vinduer med enkelte utskiftninger av glass på grunn av alder og punkteringer. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Utvendige dører - 2: Vurdering av avvik: ? Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Har fått en del utvendig slitasje og det er satt på en blikkplate på ene brystningen. Konsekvens/tiltak ? Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Gjennværende brukstid på denne skyvedør ansees som noe begrenset. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Radon: Vurdering av avvik: ? Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak ? Det bør gjennomføres radonmålinger. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Pipe og ildsted: Vurdering av avvik: ? Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Konsekvens/tiltak ? Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Krypkjeller: Vurdering av avvik: ? Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Konsekvens/tiltak ? Ut ifra tilstanden i de besiktigede områdene er det ikke påvist unormale forhold, men det vil være usikkerhet rundt de mindre tilgjengelige områdene. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Våtrom > Hoved > Bad > Overflater Gulv: Vurdering av avvik: ? Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Konsekvens/tiltak ? Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Våtrom > Hoved > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Konsekvens/tiltak ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Spesialrom > Hoved > Toalettrom > Overflater og konstruksjon: Vurdering av avvik: ? Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Konsekvens/tiltak ? Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Vannledninger: Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. ? I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Avløpsrør: Vurdering av avvik: ? Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Konsekvens/tiltak ? Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Varmtvannstank: Vurdering av avvik: ? Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Konsekvens/tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Elektrisk anlegg: Se tilstandsrapport. Drenering: Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Konsekvens/tiltak ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Forstøtningsmurer: Vurdering av avvik: ? Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Har tidligere vært sprekker og skjevheter i muren. Ble forsterket utvendig med kamstål og sprekker pusset igjen rett i rundt år 2000 i følge eier. Sprekker har ikke åpnet seg på nytt som tyder på at muren nå er nokså stabil. Skjevheter er der fremdeles. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Følg med om det skulle bli noe mer bevegelse i muren. Skulle det bli det må tiltak vurderes. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Utvendige vann- og avløpsledninger: Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

    Hvitevarer
    Hvitevarer på kjøkkenet medfølger.

    Moderninseringer og påkostninger
    Boligen ble påbygd i 1985 med større stue. Nytt tak med H- panner takstein i 1990 I 1991 ble boligen utvidet på nytt med nytt bad med badstue og ny entre med kjølerom som fikk nytt aggregat i 2022. Det ble bygd ny terrasse i 2001. Sikringsskapet er oppgradert med automatsikringer.

    TV/Internett/bredbånd
    Innlagt fiber.

    Parkering
    Det medfølger en dobbel garasje på 44 kvm som ble bygd i 1989. Ellers er det asfaltert gårdsrom mellom bolig og garasje som gir plass til parkering for flere biler.

    Diverse
    Det er sector alarm i boligen.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    4 450 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 111 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 112 490 Omkostninger totalt 127 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 130 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 562 490 Totalpris. inkl. omkostninger 4 577 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 580 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    I stuen er det en varmepumpe fra 2012, samt peis med oljefyr. Den nyeste delen av stuen har varmekabler. Ellers er det varmekabler på det nyeste badet. For øvrig elektrisk oppvarming. Fra 1. januar 2020 ble det innført forbud mot fossil olje eller parafin til oppvarming. Overgang til bruk av biofyringsolje krever gjerne rensing av tank og justering/tilpassing av fyringsanlegget. Som eier av eiendom med oljetank, er man ansvarlig for at oljetanken er i forsvarlig stand og ikke lekker. Kommunen kan i tillegg ha vedtatt lokal forskrift som krever at oljetank/parafintank må graves opp og fjernes, alternativt tømmes/spyles/plomberes.  Kjøper oppfordres til selv å avklare med kommunen hvilke krav som gjelder og overtar ansvar, risiko og kostnader i f.t. fjerning eller tømming/spyling/plombering. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no

    Info strømforbruk
    ca. 17000 kwh i året.

    Energiklasse
    F

  • Info kommunale avgifter
    Årlig avgift: Vann: Kr 1048 Avløp: Kr 1863 Renovasjon: Ekstern leverandør. Feiing: Kr 514 Eiendomsskatt: Kr 4462 Forbruk vann og avløp kommer i tillegg til fast avgift. Vannmåler avlest 12.12.2023: 1190 m3

    Formuesverdi primær
    613000

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    2329400

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4207/203/1150: 02.12.1971 - Dokumentnr: 2606 - Erklæring/avtale Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Med flere bestemmelser 02.12.1971 - Dokumentnr: 2605 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4207 Gnr:203 Bnr:1095 01.01.2020 - Dokumentnr: 1097530 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1004 Gnr:203 Bnr:1150

    Ferdigattest/brukstillatelse
    I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen grenser til offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Rauli felt B

    Adgang til utleie
    Ingen utleiedel

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    4 450 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 111 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 112 490 Omkostninger totalt 127 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 130 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 562 490 Totalpris. inkl. omkostninger 4 577 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 580 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    112490

    Betalingsbetingelser
    Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16.550,- oppgjørshonorar kr 6.000,-   Alle beløp er inkl. mva. 

Bjørn Skjæveland

Megler

Bjørn Skjæveland

95 79 73 31

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev