aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Karivoldveien 7!
Velkommen til Karivoldveien 7!

FREDRIKSTAD Karivoldveien 7

Sjarmerende enebolig med hyggelig opparbeidet uteområde og beliggenhet nær Fredrikstad sentrum

  • kr 3 850 000
  • BRA-i 135 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 3 850 000
  • Omkostningerkr 97 490
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 947 490
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1931
  • Soverom2
  • Tomt481 m²
  • Eierform tomtFestet
  • Salgsoppdrag 3 850 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 96 250 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 97 490 (Omkostninger totalt) 112 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 115 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 947 490 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 962 590 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 965 390 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje
Velkommen til denne hyggelige eiendommen beliggende i et veletablert og populært boligområde med kort gangavstand til Fredrikstad sentrum. Her bor du i et fredelig nabolag med nærhet til alt av servicetilbud og fasiliteter, samtidig som du har muligheten til å nyte en solrik og skjermet tomt. Tomten er pent opparbeidet og byr på flere trivelige uteplasser og en gressplen som innbyr til både lek og avslapning. Eiendommen inneholder en enebolig med god planløsning og et innredet anneks som i dag er utleid. Annekset er ikke godkjent med rom for varig opphold eller som en eget boenhet. Dette er en eiendom som gir deg mange muligheter og som du kan sette ditt eget preg på. Enten du ønsker å pusse opp eller flytte rett inn, er dette en eiendom som har potensial til å bli et fantastisk hjem!

Karivoldveien 7, Østfold

  • Tomt
    481m²

    Beskrivelse av tomt
    Festet tom som er opparbeidet med gressplen, diverse beplantning, prydbusker, hekk m.m. Tomten er inngjerdet. Det er gode sol og lysforhold. Eiendommen tilfredsstiller ikke dagens krav til stedfesting av eiendomsgrenser. Grensene er usikre og det vil ofte medførearealavvik i forhold til eksisterende areal i marka. For å få nøyaktig grensebestemmelse anbefales det å rekvirere ny oppmåling. Oppgitt areal er historisk oppgitt areal fra matrikkel rapport.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger i et veletablert og populært boligområde med nærhet til Fredrikstad sentrum. Fra eiendommen vil du blant annet finne deg i umiddelbar nærhet til alt du måtte trenge av fasiliteter og servicetilbud da gangavstander er kort inn til sentrum. Kun 11 minutters gange fra boligen finner du Torvbyen kjøpesenter. Her er butikker innenfor mote, interiør, helse, velvære og elektronikk samt tjenester som apotek, frisør, vinmonopol og Posten. Videre finnes også hyggelig spiseplasser samt dagligvareforretningen Coop Mega. Ved senteret finner du Fredrikstad Bussterminal. Terminalen betjener flere linjer, både lokale busser men også busser med avganger mot blant annet Sarpsborg og Moss. Videre er det ca. 15 minutters gange til Fredrikstad stasjon med togavganger mot Oslo via Moss og ski samt flybuss til Gardermoen. Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres hos Rema 1000 Hassingveien som ligger ca. 6 minutters gange fra boligen. For de turglade kan en glede seg over flere flotte turområder i Fredrikstadmarka. Her finnes flere turstier, skiarena om vinteren, flotte utsiktpunkter og hyggelig grillplasser. Barna kan meldes inn i diverse idrettslag, blant annet, fotball, håndball, friidrett m.m. For de voksne er det kort vei til treningssentrene Family Sports Club, Sky Fitness og EVO. Området er videre barnevennlig med gangavstand til buss, skole og barnehage.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Byggemåte
    Enebolig: Byggegrunn av antatt faste stabile masser. Grunnmur av plasstøpt betong. Etasjeskillere av tre. Yttervegger i bindingsverk/reisverk med stående kledning. Saltakkonstruksjon tekket med betong takstein og papp. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Vinduer og verandadører i tre med isolerglass. Ytterdør i tre. Anneks: Ringmur samt pilarer. Vegger av reisverk. Saltak tekket med betong takstein. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 20.09.2024 av Erik Pedersen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

    Sammendrag selgers egenerklæring
    4 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar; Ja, kun av faglært. Beskrivelse: nye rør utvendig både vann og avløp. Arbeid utført av Selbak Rør v/Rino Nilsen. 5 Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Beskrivelse: Har vært noen fuktmerker i kjeller for en god stund siden, dette er utbedret. Det er også lagt nye rør fra hus og ut til vei, Sellebakk Rør. 6 Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Beskrivelse: Ny takpapp lagt på stuetak. 7 Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Beskrivelse: Pipe er totalrehabilitert med stålrør og nye luker. 11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Ufaglært fjernet gammel oljebrenner/sentralfyr, og ny varmtvannsbereder installert av Rino Olsen, Selbak RØR. Arbeid utført av: Selbak Rør 11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Sentralfyr stengt og oljetank sanert. 14 Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Beskrivelse: Bytte av sørvegg, meg selv og folk som kan. 15 Er det nedgravd oljetank på eiendommen? Ja. 15.1 Eksisterer det et pålegg fra kommune om å fjerne tanken? Nei. 15.2 Er tanken plombert? Ja. 16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: nytt tak utvendig over stue, byttet bord på sørvegg av meg og folk som kan det. 17 Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja. Beskrivelse: Lite bryggehus som leies ut, 23kvm, med flislagt bad m/kabler, vaskemaskin, kjøkkenskap med oppvaskbenk, kjøleskap, komfyr,kleskap, soffa og bord. passer perfekt til studenter, 10 min å gå til høyskolen. 17.1 Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Nei. Tilleggskommentar: Er jo et eldre hus, men jeg har bodd ser frem til nå og har ikke hatt store problemer med noe. De problemene som har oppstått har blitt utbedret etter hvert. Se vedlagt egenerklæring i salgsoppgave for utfyllende informasjon.

    Innhold
    Enebolig. Kjeller: Trapperom 1, teknisk rom, trapperom 2, vaskerom, badstue, bad, toalettrom med dusj og integrert garasje. 1. etasje: Toalettrom, trapperom 1 (til kjeller), trapperom 2, stue 1, stue 2, kjøkken og trapperom 3 (utvendig adkomst). 2. etasje: Trapperom, garderobe og to soverom.

    Standard
    Velkommen til denne hyggelige eiendommen beliggende i et veletablert og populært boligområde, kun kort gangavstand fra Fredrikstad sentrum. Her bor du i et fredelig nabolag med nærhet til alt av servicetilbud og fasiliteter, samtidig som du har muligheten til å nyte en solrik og skjermet tomt. Tomten er pent opparbeidet og byr på flere trivelige uteplasser, inkludert en veranda med pergola og en gressplen som innbyr til både lek og avslapning. Den omkransende hekken gir eiendommen privatliv. På eiendommen står det en enebolig over 2 plan med kjeller og integrert garasje, samt et tilhørende anneks. Boligen har en praktisk planløsning, men noen oppgraderinger vil være nødvendige for å bringe den opp til dagens krav for standard og stil. Fra inngangspartiet går du inn i en entré med god plass til yttertøy og sko. Like ved finner du et praktisk separat toalett. Videre møter du en luftig stue som er delt inn i to soner ? en dagligstue med varmepumpe og en spisestue hvor en peisovn skaper en lun atmosfære. Fra stuen er det utgang til en stor veranda, perfekt for avslappende stunder. Kjøkkenet, som ligger inntil spisestuen, har rikelig med skap- og benkeplass, samt plass til et lite frokostbord. I andre etasje finner du to gode soverom, hvorav det ene har egen vask. Fra trapperommet er det utgang til en koselig balkong med plass til en sittegruppe. Kjelleren inneholder flere funksjonelle rom, inkludert et stort bad, separat toalett, vaskerom og teknisk rom. Det er også en badstue her som legger til rette for avslapning. På tomten er det et frittstående anneks som i dag er utleid. Dette inneholder en stue med kjøkkenkrok samt bad/vaskerom. Det gjøres dog oppmerksom på at annekset ikke er omsøkt til rom for varig opphold og ikke er godkjent som en egen boenhet. Karivoldveien 7 er en eiendom som gir deg mange muligheter. Med en attraktiv beliggenhet nær sentrum og en flott tomt med solrike uteområder, er dette en bolig du kan sette ditt eget preg på. Enten du ønsker å pusse opp eller flytte rett inn, er dette en eiendom som har potensial til å bli et fantastisk hjem for både store og små familier. Informasjon fra vedlagt tilstandsrapport. Enebolig: Innvendig: - På gulv er det overflater av fliser, heltre gulv og laminat. - Veggoverflater av trepanel, fliser, malt mur, mønstret tapet og malt tapet. - I tak er det trepanel, malt panel og slettmalte flater. - Lukkede trapper i tre mellom etasjene. - Pipe er rehabilitert med nytt innvendig stålrør i 2018. Vaskerom med ukjent høy alder. Rommet er ikke oppbygget som et fullverdig våtrom. Rommet har opplegg for vaskemaskin. Bad med ukjent høy alder. Rommet har innredning med nedfelt servant, gulvfestet toalett og dusjnisje. Toalettrom med dusj i tilknytning til badstuerom, med ukjent høy alder. Rommet har gulvfestet toalett og åpen dusjløsning. Kjøkkeninnredning med ukjent høy alder. Kjøkkenet har profilerte fronter og laminat benkeplate. Frittstående komfyr og kjøl/fryseskap, underbygget oppvaskmaskin. Eget toalettrom i 1. etasje med gulvfestet toalett og innredning med nedfelt servant. Tekniske installasjoner: - Vannrør av kobber, plastbelagt kobber og flexislange. - Avløpsrør av plast og støpejern. Varmepumpe fra ca. 2013/2014. - Service foretatt i 2023. - Varmtvannsbereder på 200 liter fra ca. 2015. - Sikringsskap med automatsikringer. Anneks: Uthus er innredet som utleiedel/hybel. Bygget er ikke godkjent for varig opphold og det er usikkert om bygget vil la seg bruksendre. Takstmannen hadde ikke adkomst til bygget på befaringsdagen og oppmåling er kun stipulert. Dette er en tilleggsbygning og således er det iht ny avhendingslov ikke gjort ytterligere undersøkelser av bygningen og tilhørende konstruksjoner. Høy alder på en rekke konstruksjoner og etterslep på vedlikehold. Tilstandsgrad settes til 2 ut i fra en helhetsvurdering hensyntatt alder, observasjoner og normal forventet levetid. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2 Avvik som kan kreve tiltak: - Utvendig > Taktekking: Taket er tekket med betong takstein og papp med ukjent høy alder. Punktet må sees i sammenheng med Takkonstruksjon/Loft Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. ? Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. - Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Vurdering av avvik: ? Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. ? Det er påvist andre avvik: Renner er stedvis noe gjengrodde. - Utvendig > Veggkonstruksjon: Yttervegger i bindingsverk/reisverk med stående kledning. Vurdering av avvik: ? Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. ? Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. - Utvendig > Vinduer: Vinduer med rammer og karmer i tre med isolerglass fra nyere dato og ukjent høy alder. Vurdering av avvik: ? Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Gjelder de eldste vinduer. - Innvendig > Overflater: På gulv er det overflater av fliser, heltre gulv og laminat. Veggoverflater av trepanel, fliser, malt mur, mønstret tapet og malt tapet. I tak er det trepanel, malt panel og slettmalte flater. Vurdering av avvik: ? Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. - Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: ? Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. I egen bolig er det ikke pålagt å måle radonverdier eller gjøre tiltak, men det anbefales. På utleieboliger ble det fra 1. januar 2014 krav til måling og eventuelle radonreduserende tiltak dersom nivåene er for høye. - Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning: Kjøkkeninnredning med ukjent høy alder. Kjøkkenet har profilerte fronter og laminat benkeplate. Frittstående komfyr og kjøl/fryseskap, underbygget oppvaskmaskin. Vurdering av avvik: ? Det er påvist at overflater har noe skader. - Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Avtrekk: Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Vurdering av avvik: ? Det er påvist andre avvik: Høy alder på ventilator. - Spesialrom > 1. etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon: Eget toalettrom i 1. etasje med gulvfestet toalett og innredning med nedfelt servant. Vurdering av avvik: ? Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. - Spesialrom > Kjeller > Badstue > Overflater og konstruksjon: Badstue i kjeller. Vurdering av avvik: ? Det mangler luftespalte mot tilstøtende konstruksjoner Det er ukjent om det er etablert luftespalte mot grunnmur. - Spesialrom > Kjeller > Badstue > Teknisk anlegg: Badstueaggregat. Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på badstuovn. - Tekniske installasjoner > Vannledninger: Vannrør av kobber, plastbelagt kobber og flexislange. Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. - Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Avløpsrør av plast og støpejern. Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. - Tekniske installasjoner > Varmesentral: Varmepumpe fra ca. 2013/2014. Service foretatt i 2023. Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer. 17 fordelerkurser på hhv. 13, 16 og 20 ampere. Hovedkurs på 50 ampere. Basert på alder på det elektriske anlegget anbefales det å foreta en generell el-kontroll. Det utelukkes ikke at det vil påløpe utbedringskostnader. - Tomteforhold > Drenering: Drenering med ukjent høy alder. Punktet må sees i sammenheng ?Rom under terreng? Vurdering av avvik: ? Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. ? Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det måles noe forhøyede verdier i kjeller. Vurderes relativt normalt i en eldre kjeller. Normale kapilærkrefter og kapilærsug vil som regel alltid forekomme. - Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Grunnmur av plasstøpt betong. Vurdering av avvik: ? Grunnmuren har sprekkdannelser. ? Det er registrert løs puss på muroverflater. - Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør av antatt støpejern og vannledning av ukjent type, med ukjent høy alder. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Forhold som har fått TG2 Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskillere av tre. Vurdering av avvik: ? Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. ? Det er påvist andre avvik: Det er skjevheter i alle etasjer. Videre observeres knirk. Forhold som har fått TG3: - Utvendig > Dører: Ytterdør i tre med ukjent alder. Verandadører i tre med stort glassfelt med isolerglass fra 2012. Vippeport til integrert garasje med ukjent høy alder. Vurdering av avvik: ? Dører har råteskader. Gjelder garasjeport. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000. - Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Fra trapperom i 2. etasje er det adkomst til veranda på 13 kvm. Terrasse/veranda i 1. etasje på 60 kvm. Terrasse ved gavlvegg på 10 kvm. Vurdering av avvik: ? Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. ? Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. ? Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. ? Konstruksjonene har skjevheter. Rekkverk på veranda er målt til under 1 meter. I henhold til dagens krav skal rekkverk være minimum 1 meter. Papptekking på veranda i 2. etasje har dårlig tilstand. Råteskader på rekkverk til veranda i 2. etasje. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000. - Innvendig > Innvendige trapper: Lukkede trapper i tre mellom etasjene. Vurdering av avvik: ? Det er ikke montert rekkverk. ? Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. I trapp til kjeller mangler håndløper og rekkverk i nedre del. I trapp til 2. etasje mangler håndløper. Kostnadsestimat: Under 10 000. - Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Generell: Vaskerom med ukjent høy alder. Rommet er ikke oppbygget som et fullverdig våtrom. Rommet har opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: ? Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000. - Våtrom > Kjeller > Bad > Generell: Bad med ukjent høy alder. Rommet har innredning med nedfelt servant, gulvfestet toalett og dusjnisje. Vurdering av avvik: ? Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet er i bruk og fungerer med dagens tilstand, dog bør det oppgraderes innen rimelig tid opp mot alder. Kostnadsestimat: Over 300 000. - Våtrom > Kjeller > Toalettrom med dusj > Generell: Toalettrom med dusj i tilknytning til badstuerom, med ukjent høy alder. Rommet har gulvfestet toalett og åpen dusjløsning. Vurdering av avvik: ? Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet er i bruk og fungerer med dagens tilstand, dog bør det oppgraderes innen rimelig tid opp mot alder. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000. Forhold som har fått TGIU: - Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Saltakkonstruksjon. Ikke loftsluke til loft. Konstruksjonen er derfor ikke undersøkt og det utelukkes ikke avvik og skader som ikke lot seg avdekke. På et generelt grunnlag anbefales det å montere loftsluke med nedtrekkbar stige for å jevnlig kunne inspisere loftet. - Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Det er utenpåliggende røropplegg og hulltaking med fuktsøk er derfor ikke fysisk mulig. - Våtrom > Kjeller > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking med fuktmåling er ikke mulig da vannuttak ligger mot yttervegg. - Våtrom > Kjeller > Toalettrom med dusj > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Det er utenpåliggende røropplegg og hulltaking med fuktsøk er derfor ikke fysisk mulig. - Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner: Tidligere oljefyr er fjernet, men radiatorer er fortsatt montert. Det vil være mulig å koble til varmtvann slik at radiatorer gir varme, men utbedringer og påkostninger må da påregnes. Se vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informajson.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Integrert garasje samt plass til flere biler i egen gårdsplass.

    Forsikringsselskap
    JBF Bank og forsikring

    Polisenummer
    1779413

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Det er gitt tillatelse fra Fredrikstad Kommune til å fylle igjen nedgravd oljetank med sand eller lignende på følgende vilkår: 1. Før igjenfylling skal oljetanken tømmes og rengjøres. 2. Påfyllingsstuss og lufting blendes/fjernes. 3. Kommunen skal ha skriftlig melding innen 1.7.2020 om at jobben er utført. Meldingen skal inneholde informasjon om hvor tanken ligger (kart eller lignende), størrelse og materialtype

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 3 850 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 96 250 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 97 490 (Omkostninger totalt) 112 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 115 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 947 490 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 962 590 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 965 390 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    - Peisinnsats i stue. - Varmepumpe i stue. - Forøvrig elektrisk oppvarming. Følgende avvik/ anmerkninger er registrert hos Fredrikstad kommune på eiendommen: Gjelder: Tegl m/ stålforing Plassering: 1. 1. Avstand til brennbart materiale fra skorstein kjøkkenskap 1etg. gjennstår 2010 Avvik fra: Forskrift om brannforebygging § 6, 2. ledd 2. Innekledd skorstein 1 side i 1 etg. Avvik fra: Forskrift om brannforebygging § 6, 2. ledd 3. Sotluke defekt åpen sotluke/lukker seg ikke helt. Avvik fra: Forskrift om brannforebygging § 6, 2. ledd

    Energiklasse
    G

  • Kommunale avgifter
    20814

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Totale kommunale avgifter for 2024 inkludert eiendomsskatt er kr. 27.062,-

    Formuesverdi primær
    890684

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3384598

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og festeavgift, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3107/208/478/841: 14.07.1925 - Dokumentnr: 900081 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste Festetid: 147 år ÅRLIG AVGIFT NOK 96 Gjelder denne registerenheten med flere 01.01.2020 - Dokumentnr: 1449937 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0106 Gnr:208 Bnr:478 Gjelder denne registerenheten med flere 01.01.2024 - Dokumentnr: 771253 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3004 Gnr:208 Bnr:478 Gjelder denne registerenheten med flere

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Fredrikstad kommune opplyser: Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Det er gjort endringer på eneboligen i forhold til slik den fremstår i mottatte tegninger fra Fredrikstad kommune. Dette innebærer, endring, flytting og etablering av noen vinduer. Veranda er utvidet og det er bygget en pergola. Mottatte tegninger av kjeller er noe vanskelig å tyde. Dog fremstår det som at vaskerommet flyttet, noen vegger er flyttet og det er etablert et bad samt teknisk rom. Garasjen fremkommer ikke på de mottatte tegningene. I første etasje er det gjort endring i for av en matbod som er blitt omgjort til et toalett rom. I andre etasje er det gjort noen endringer i form av flytting av vegger. Det er også på mottatte tegninger et wc-rom som i dag er fjernet. Endringene over er ikke omsøkt. Det er ikke mottatt tegninger for anneks, dog er bygget registrert som anneks/garasje i matrikkelen. Det gjøres oppmerksom på at annekset ikke er omsøkt til rom for varig opphold og ikke er godkjent som en egen boenhet. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

    Vei, vann og avløp
    Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Eiendommen har adkomst via vei som er kategorisert som privat i statens vegvesens veikart. Det er ikke funnet noen registrert hjemmelshaver/eier for veien.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er ikke regulert. Eiendommen omfattes av kommuneplan Fredrikstad 2023 ? 2035 med gjeldende bestemmelser. Formål/Hensynssone: 570 - Hensyn kulturmiljø, H570 og 1001 - Bebyggelse og anlegg. Godkjent/vedtatt : 15 juni. 2023. Bevaring av kulturmiljø H570: a) Nasjonalt. Kulturmiljøer av nasjonal verdi. Hensynet til kulturmiljøene og de antikvariske verdier bør være førende for arealbruken og for bygge- og anleggstiltak. Generelle bestemmelser for kulturmiljøer bør vektlegges sterkt i områder med hensynssone kulturmiljø. b) Andre verdifulle kulturmiljøer. Hensynet til kulturmiljøene og de antikvariske verdier bør være førende for arealbruken og for bygge- og anleggstiltak. Generelle bestemmelser for kulturmiljøer bør vektlegges sterkt i områder med hensynssone kulturmiljø. Arealplaner under arbeid: Bryggerifjellet III. Planident: 1228. Eiendom (gnr./bnr.): 208/7, 1035, 1036, 1786 og 1802. Formålet med planarbeidet er å legge til rette for en utvidelse av boligbebyggelsen langs Natalie Bings vei på Bratthammeren/Bryggerifjellet med blokkbebyggelse som er tilpasset de stedlige forholdene og den eksisterende bebyggelsen, slik intensjonene i kommuneplanens arealdel legger opp til. Det planlegges for to blokker à 15-20 boenheter med p-kjeller og tilhørende anlegg. I tillegg vil det etableres en offentlig tilgjengelig nærmiljøpark rett nord for boligbebyggelsen på Bratthammeren. Intensjonen er at denne «nærmiljøparken» ikke skal opparbeides som en konvensjonell park eller f.eks. fotballbane, men tilrettelegges for rekreasjon og lek på en nennsom måte og på naturens premisser. Som en del av planarbeidet, vil det også gjøres en vurdering av veistrukturen i området for å avdekke eventuelle behov for utvidelser eller andre tiltak. Se planinitiativ på¨kommunens hjemmeside for en mer omfattende beskrivelse av prosjektet. Områdeanalyse: Eiendommen ligger i et radonutsatt område med høy aktsomhet. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

    Adgang til utleie
    Enebolig: Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Annkes: Bygget er innredet som stue/kjøkken og Bad/vaskerom. Dog er bygget registret som anneks/garasje og er ikke omsøkt og godkjent som en egen boenhet. Bygget er av dagens eier utleid til tross for dette. Det gjøres spesielt oppmerksom på at utleid leilighet i anneks/garasje ikke er godkjent som egen bruksenhet. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.   

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 3 850 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 96 250 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 97 490 (Omkostninger totalt) 112 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 115 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 947 490 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 962 590 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 965 390 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    97490

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,75% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kostnad/inntekt til tilretteleggingsgebyr kr 12.950,-, oppgjørshonorar kr 5.950,-, visninger/overtagelse kr 2.800 per visning,- (første inkludert), markedspakke kr 24.950,-, digital annonsering kr 1.500,- og søk eiendomsregister og elektronisk signering kr 5.500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 43.750,-. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort opp til kr 12.950,- samt øvrige avtalte vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.

Jens August Larsen

Daglig leder / Eiendomsmegler

Jens August Larsen

99 71 78 79

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev