aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Tordenskiolds gate 9!
Velkommen til Tordenskiolds gate 9!

FREDRIKSTAD Tordenskiolds gate 9D

Moderne 3-roms hjørneleilighet fra 2020 | 2 balkonger | | 2 bad | Vannbåren gulvvarme

 • kr 4 900 000
 • BRA-i 91 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 4 900 000
 • Omkostningerkr 149 800
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 074 197
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2020
 • Soverom2
 • Felleskostnaderkr 4 392
 • Tomt2 644.8 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 4 900 000,- (Prisantydning) 24 397,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 123 110,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 900 000,00))   137 550,- (Omkostninger totalt)   5 061 947,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Jens August Larsen v/Aktiv eiendomsmegling Fredrikstad har gleden av å presentere denne rålekre leiligheten beliggende midt i sentrums perle - med båtlivet og elven som nærmeste nabo. Leiligheten ble oppført i 2020 og fremstår topp moderne med sorte detaljer i kontrast med leilighetens ellers lyse overflater. Leiligheten er på 86 kvm internt bruksareal, praktisk samlet på ett og samme plan. En romslig og åpen stue- og kjøkkenløsning gir leiligheten en god romfølelse og et meget godt inntrykk. Leiligheten har to soverom. Er det i midlertidig nok med ett soverom, vil man kunne la soverom nr. 2 være gjesterom eller kontor. - Moderne standard - Nytt i 2020 - 2 balkonger - 2 bad - Vannbåren gulvvarme - Enstavs eikeparkett - Beliggende i sentrums perle - Brygga som nærmeste nabo

Tordenskiolds gate 9D, Østfold

 • Tomt
  2644.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Fellestomt.

  Beliggenhet
  Tordenskiolds gate 9D ligger i et rolig og attraktiv bo-område sentralt i Fredrikstad sentrum like ved elven og Fredrikstad bibliotek. Denne bydelen er blant de mest populære områdene i Fredrikstad, om ikke det mest populære. Den sentrumsnære beliggenheten og det rolige bomiljøet er unikt for området. Man bor "midt i byen" og kan nyte alle fordelene ved å ha gangavstand til "alt"! Det er gang/sykkel-avstand til alle byens fasiliteter fra leiligheten; Bryggepromenaden, gågata, Litteraturhuset, Blå grotte, Helsehuset, Fredrikstad stadion og Høgskolen i Østfold på Værste-området, m.m. Togstasjonen og busstasjonen ligger en kort spasertur fra eiendommen og gjør det enkelt å ta tog/buss enten i forbindelse med jobbpendling, eller om man kun skal ut på reise. En weekend i Oslo er kun 1 times togtur unna. Boligblokken ligger en kort rusletur fra fergeleie hvor byfergen frakter deg gratis over til Gamlebyen, Gressvik, Kråkerøy, Isegran og Værste.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Selveierleilighet i blokkbebyggelse. Bebyggelsen i området er bestående av boligblokker, eneboliger og villabebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  CICIGNON BARNE- OG UNGDOMSSKOLE: Cicignon skole er en kombinert barne- og ungdomsskole som er bygget for 550 elever. I dag har skolen ca. 500 elever og ca. 65 ansatte. Skolen er en sentrumsskole med historie tilbake til 1860-tallet. Skolen ble renovert og bygget ut i 2009 og fremstår i dag som en moderne skole med spennende løsninger. Skolens adresse: Skolegata 2, 1606 Fredrikstad. CHILDREN'S INTERNATIONAL SCHOOL (PRIVAT): CIS startet i Fredrikstad i 2012 med 90 studenter fra lokalsamfunnet. Skolen er for barn og ungdom fra alderen 6 til 16 år. Her er det både norske og engelsktalende lærere. Skolen benytter moderne teknologi da de har tro på at læringen gjennom teknologi vil være mer effekt. Elevene har alle egne iPad-er som brukes både på skolen i undervisningen og hjemme. På CIS jobbes det hardt for å gi studentene de beste læringsopplevelser og for å hjelpe dem å vokse både sosialt, emosjonelt og faglig. De har stor fokus på musikk, dans og drama. Skolens adresse: Torsnesveien 5-7, 1630 Gamle Fredrikstad. SPEIDERFJELLET BARNEHAGE: Barnehagen har 2 avdelinger, og en språkgruppe for minoritetsspråklige barn. Hovedfokuset er lek, språk, pedagogisk dokumentasjon og barns medvirkning. Adr.: Speiderveien 7, 1605 Fredrikstad. KIERÅSEN BARNEHAGE: Kiæråsen barnehage er en liten bybarnehage i Fredrikstad med nær lokalisering til Fredrikstadbrua og Glomma. Kiæråsen barnehage holder til i samme bygg som Kiæråsen avlastningssenter. Barnehagen disponerer hele første etasje og avlastningsdelen ligger i andre etasje. Bygget sto nybygd høsten 2011. Barnehagen har fem avdelinger, hvorav tre avdelinger har barn i aldersgruppen 3-5 år, en avdeling har barn i alderen 0-3 år og en avdeling har barn i alderen 1-6 år. Sistnevnte avdeling er en forsterket avdeling for barn med nedsatt funksjonsevne og særskilte behov. Den enkelte avdeling har ca. 18-19 barn, bortsett fra den forsterkete avdelingen som har syv barn. Antall barn i barnehagen er 75, og dette vurderes som maksgrensen. Barnehagen har i tillegg to avdelinger med 33 barn lokalisert i et annet bygg.

  Offentlig kommunikasjon
  Jernbanen og busstasjonene ved Torvbyen ligger begge i gangavstand fra leiligheten. Toget tar deg inn til Oslo på ca. 1 time eller en tur til Gøteborg på under 3 timer. Fra busstasjonen går det hyppige avganger både til Gardermoen, Nettbussen til Oslo busstasjon samt lokale rutebusser.

  Byggemåte
  Bygningen er oppført med bærekonstruksjoner av stål og betong. Etasjeskillere i betong eller betongelementer. Parkeringskjeller er plass-støpt betong og betongelementer. Fasader med isolerte stendervegger, kledt med trekledning eller plater. Skråtak av tre/stål, isolert og kledd med zink. Flate tak er betongelementer, isolert og med tekket overflate samt sedum. Vinduer og balkongdører i tre med isolerglass. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 02.05.2024 av Erik Pedersen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller: Ja Beskrivelse: Fukt kjeller - sameiet. 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Beskrivelse: fukt kjeller. 23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja. Beskrivelse: tilstandsvurdering nå ifb med salg. 25 Kjenner du til om sameiet/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag? Ja. Beskrivelse: Har inngått forlik med utbygger. Se vedlagt egenerklæring i salgsoppgave for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Entré/gang, bad/vaskerom, bad, 2 soverom og stue/kjøkken.

  Standard
  Jens August Larsen v/Aktiv eiendomsmegling Fredrikstad har gleden av å presentere denne rålekre leiligheten beliggende midt i sentrums perle - med båtlivet og elven som nærmeste nabo. Leiligheten ble oppført i 2020 og fremstår topp moderne med sorte detaljer i kontrast med leilighetens ellers lyse overflater. Leiligheten er på 86 kvm internt bruksareal, praktisk samlet på ett og samme plan. En romslig og åpen stue- og kjøkkenløsning gir leiligheten en god romfølelse og et meget godt inntrykk. Leiligheten har to soverom. Er det i midlertidig nok med ett soverom, vil man kunne la soverom nr. 2 være gjesterom eller kontor. - Moderne standard - Nytt i 2020 - 2 balkonger - 2 bad - Vannbåren gulvvarme - Enstavs eikeparkett - Beliggende i sentrums perle - Brygga som nærmeste nabo Seksjonen disponerer egen bod i fellesarealer. Informasjon fra vedlagt tilstandsrapport: Fra stue/kjøkken er det adkomst til balkong på 5 kvm. Fra begge soverom samt stue/kjøkken er det adkomst til balkong på 7 kvm. Seksjonen disponerer egen bod i fellesarealer. Innvendige overflater: På gulv er det overflater av enstavs eikeparkett og fliser. Veggoverflater av fliser og slettmalte flater. I tak er det slettmalte flater. Utstrakt bruk av downlights. Bad/vaskerom fra byggeår. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggfestet toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Bad fra byggeår. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggfestet toalett og dusjhjørne. Kjøkkeninnredning fra byggeår. Kjøkkenet har slette fronter og laminat benkeplate. Integrert komfyr, platetopp, kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin. Tekniske installasjoner: - Vannrør av pex (rør-i-rør) og flexislange. - Avløpsrør av plast. - Balansert ventilasjonsanlegg. - Sikringsskap med automatsikringer. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG IU   Forhold som har fått TG IU Konstruksjoner som ikke er undersøkt: - Våtrom > 3. etasje > Bad/vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Det er ikke krav om hulltaking da rommet er under 5 år og det foreligger dokumentasjon. - Våtrom > 3. etasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Det er ikke krav om hulltaking da rommet er under 5 år og det foreligger dokumentasjon. Se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgave for mer informasjon.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Mulighet å kjøpe garasjeplass, ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Dyrehold Kjæledyr tillates men eieren plikter å informere styret om dyreholdet. Kjæledyr må ikke være til sjenanse med hensyn til støy, lukt, urenslighet etc. Eier av kjæledyr forplikter seg til omgående å fjerne eventuelle ekskrementer fra sameiets område. Båndtvang gjelder uinnskrenket innenfor sameiets område. Barn ( under 12 år ) må ikke ha ansvar for dyr. Eier av kjæledyr er ansvarlig og erstatningspliktig for enhver skade kjæledyret måtte påføre person eller eiendom i sameiet. Alle beboerne har rett og plikt til å følge opp at disse reglene overholdes. Ved gjentatte overtredelser har styret i sameiet myndighet til å kreve kjæledyret fjernet fra sameiets område. Fredrikstad kommune - Seksjon for kultur, miljø og byutvikling: Det er registrert forurenset grunn på eiendommen. Forurensningen er ikke akseptabel med dagens arealbruk. Tiltaksplan ble godkjent i 2016, men det er etter dette ikke sendt inn sluttrapport fra tiltakshaver som sier noe om reell status per i dag, og Miljødirektoratets database Grunnforurensing er dermed ikke oppdatert. Dersom det skal gjøres terrenginngrep, må tiltakshaver gjøre nødvendige undersøkelser ihht forurensningsforskriften kap. 2. Prosesstatus: Uavklart. Status: Godkjent / Nye data under registrering. Se vedlagte dokumenter. Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 900 000,- (Prisantydning) 24 397,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 123 110,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 900 000,00))   137 550,- (Omkostninger totalt)   5 061 947,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Vannbåren gulvvarme i alle rom.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Info formuesverdi
  Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne en registrert formuesverdi på eiendommen. Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt/innført i forbindelse med eierskifte. Formuesverdien settes da etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig (avhengig av bruken). Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er 25 prosent av markedsverdi for primærbolig og 95 prosent for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 prosent for inntektsåret 2023. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  Sameiebrøk
  86/5237

  Felleskostnader pr. mnd
  4392

  Felleskostnader inkluderer
  Felleskostnader kr 4.168,? pr. md. Lånekostnader kr 224,? pr. md. Totale felleskostnader pr. d.d: kr 4.392,? pr. md. Felleskostnadene inkl: Regnskap, revisjon, felles forsikring, løpende (mindre) vedlikehold fellesarealer, fjernvarme/ varmtvann, vann/avløp, renovasjon, styrehonorar, vedlikehold heis, strøm fellesarealer, vaktmestertjenester fellesarealer og fortauet utenfor (snømåking, feiing, planteklipping), fremtidig vedlikehold og grunnpakke kabel-TV (Kabel-TV og internett holdes utenfor felleskostnadene, da hver leilighet bestemmer hva de vil koble seg opp mot). Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

  Andel fellesgjeld
  24397

  Andel fellesgjeld år
  2024

  Andel fellesgjeld per dato
  2024-03-31T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  13705

  Andel fellesformue per dato
  2023-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sameie: Sameiet Tordenskiold brygge, Orgnr: 923834265 Sameiet består av 51 boligseksjonen og 2 næringsseksjon og har sin virksomhet i Fredrikstad kommune. Det har pågått en rettssak mellom sameiet og utbygger og det er inngått forliksavtale som innebærer at Sameiet Tordenskiold Brygge har mottatt kr. 11.300.000,- og i tillegg fått overført en parkeringsplass. Rettsaken omhandlet følgende saker: 1) Mangler ved utforming av parkeringsplasser 2) Mangler vedrørende HC-parkeringsplasser 3) Mangelfull innfestning av fasadekledning (bruk av feil festemidler, skjønnhetsfeil mm) 4) Vanninntrengning i parkeringskjeller 5) Murpuss fasade - utendørs 6) Manglende utforming/ferdigstillelse av takterrasse 7) Feil ved rømningsluke/stige i oppgang C 8) Sinkbeslag i svalganger 9) Mangelskrav vedrørende balkonger 10) Diverse små mangler.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Informasjon om felles lån for sameiet per 01.04.2024: Bank: DNB Bank ASA Lånenummer: 1636.75.02502 Nominell rente (flyt): 6,50 % Innfrielsesår: 2038 Lånetype: Annuitet Antall terminer pr år: 4 Saldo pr 01.04.2024: kr 1 469 179 IN-ordning: Nei

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Det foreligger krav om styregodkjennelse av ny erverver i sameiets vedtekter.  Risikoen for å bli godkjent som ny erverver påhviler kjøper og kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om slik godkjennelse foreligger på overtakelsestidspunktet. Kjøper kan gå til søksmål mot sameiet dersom kjøper mener manglende styregodkjennelse ikke er saklig begrunnet, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Sameiet hadde i 2023 et negativt årsresultat på kr - 1.008.166,- Negativt resultat i år 2023 skyldes høye kostnader knyttet til juridisk bistand, det er tatt opp lån for å kunne betjene kostnadene i påvente av forventet erstatning ifbm søksmål, dette har ført til høyere negativ egenkapital. Sameiet har økt felleskostnadene fra 1. januar 2024 for å dekke inn dette, samt krever inn kapitalkostnader i tillegg. Forutsetning om fortsatt drift er tilstede og årsregnskapet er satt opp under denne forutsetningen. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sameiets forsikringsselskap
  If forsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Kjæledyr tillates men eieren plikter å informere styret om dyreholdet. Kjæledyr må ikke være til sjenanse med hensyn til støy, lukt, urenslighet etc. Eier av kjæledyr forplikter seg til omgående å fjerne eventuelle ekskrementer fra sameiets område. Båndtvang gjelder uinnskrenket innenfor sameiets område. Barn ( under 12 år ) må ikke ha ansvar for dyr. Eier av kjæledyr er ansvarlig og erstatningspliktig for enhver skade kjæledyret måtte påføre person eller eiendom i sameiet. Alle beboerne har rett og plikt til å følge opp at disse reglene overholdes. Ved gjentatte overtredelser har styret i sameiet myndighet til å kreve kjæledyret fjernet fra sameiets område.

  Eierskiftegebyr
  6385

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3107/300/1312/30: 14.07.1928 - Dokumentnr: 920004 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3107 Gnr:300 Bnr:1312
  Bestemmelser vedr. visse rettigheter over en brygge
  Overført fra: Knr:3107 Gnr:300 Bnr:1312
  Gjelder denne registerenheten med flere
  03.04.2024 - Dokumentnr: 1278217 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Jal Eiendomsmegling AS
  Org.nr: 898 489 582
  Elektronisk innsendt
  09.10.2019 - Dokumentnr: 1189376 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 30
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 86/5237


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest datert 08.06.2020 som omhandler nybygg bolig- og næringsbygg. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eiendommen har adkomst via offentlig vei

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av: Kommuneplan, navn: Kommuneplan Fredrikstad 2023-2035 med formål/hensyns soner: 310 - Ras og skredfare, H310. 320 - Flomfare, H320 Fare. 1130 - Sentrumsformål. 2001 - Samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur. Godkjent/vedtatt: 15.06.2023 Reguleringsplan, navn: 1081 Tordenskioldsgate 9-13. Formål: 210 - Rød sone T-1442. 1130 - Sentrumsformål. 2015 - Gang- og sykkelveg. 3001 - Grønnstruktur (utgått). Godkjent/vedtatt: 15.06.2017. Område analyse: Eiendommen ligger i en flomfaresone: Analyseområde for flomsoner: Nei. Aktsomhetsområde for flom: Ja. Gjentaksintervall flom: 50-200 år. Eiendommen ligger i et område med stormflo. Gjentaksintervall for stormflo: 200 år. Eiendommen ligger i et område med forurenset grunn. Påvirkningsgrad av forurenset grunn: Ikke akseptabel forurensning. Eiendommen ligger i et radonutsatt område med usikker aktsomhet. Eiendommen ligger i en støysone med støy fra veg: Rød støysone. Kopi av situasjonskart, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  Adgang til utleie
  Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ved innflytting av leietakere påløper det et innflyttingsgebyr pålydende fire ganger rettsgebyret som skal dekke bruksslitasje på fellesarealene. Gebyret faktureres seksjonseier og innbetales til sameiets driftskonto. Erverver av seksjon eller leier av bruksenhet skal godkjennes av sameiets styre. Godkjenning kan bare nektes dersom det foreligger saklig grunn.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 900 000,- (Prisantydning) 24 397,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 123 110,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 900 000,00))   137 550,- (Omkostninger totalt)   5 061 947,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  149800

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,3% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. Minimumsprovisjonen er kr 43 750 inklusiv mva. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 12.950,- oppgjørshonorar kr 8.250,- kommunale opplysninger kr 5.500,- opplysninger forretningsfører kr. 2.950,- markeds pakke kr. 24.950, søk eiendomsregister og elektronisk signering kr. 1.500,-, garantipremie/inneståelse kr. 2.750 og visninger pr. stk. kr 2.800, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 240,-. Utleggene omfatter Utlegg utskrift av heftelser/servitutter (avg. fritt) pr stk. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 10.900,- samt øvrige avtalte vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.

Jens August Larsen

Megler

Jens August Larsen

99 71 78 79

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev