aktiv-eiendomsmegling
Vinnesvegen 40 - Presentert av Kim-André Arnesen v/ Aktiv Eiendomsmegling
Vinnesvegen 40 - Presentert av Kim-André Arnesen v/ Aktiv Eiendomsmegling

FUSA Vinnesvegen 40

FUSA | Lekker fritidsbolig med solrike uteplasser | Stor og opparbeidet tomt | Fin sjøutsikt

  • kr 3 790 000
  • BRA-i 134 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 3 790 000
  • Omkostningerkr 113 890
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 903 890
  • ObjektstypeFritidseiendom
  • EierformSelveier
  • Byggeår1972
  • Soverom3
  • Tomt1 274.9 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 94 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,00))   113 890,- (Omkostninger totalt)   3 903 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Dette er en vakker fritidseiendom med gode solforhold og attraktiv beliggenhet i landlige omgivelser. Romslig tomt og en vidstrakt fjordutsikt som du ikke vil gå lei av. Boligen har moderne kjøkken og byr på massevis av plass både innvendig og utvendig. Store deler av fritidsboligen ble modernisert og nybygget i 2005. Boligen har parkering på egen tomt med plass til flere biler. Kort vei til turmuligheter og båtliv, samt butikk og buss. Framo aktiv treningssenter med svømmebasseng ligger også rett i nærheten. Fra eiendommen er det rundt 14 minutters kjøretur til Fjord?n senter i Eikelandsosen hvor du blant annet finner apotek og vinmonopol. Med åpningen av nyeveien til Os bruker du nå i underkant av en times kjøretid fra Bergen. Fusa byr på fantastiske turmuligheter og kystladskap.

Vinnesvegen 40, Vestland

  • Tomt
    1274.9m²

    Beskrivelse av tomt
    Pent opparbeidet og beplantet hage.

    Beliggenhet
    Fritidsboligen har en svært attraktiv beliggenhet i landlige omgivelser med romslig tomt og flott sjø- og fjordutsikt. En times kjøretur fra Bergen finner du vakre Fusa som byr på fantastiske turmuligheter og kystlandskap. Her kan Opsalmarka, Bogafjellet og Fusafjellet trekkes frem som gode alternativer like ved boligen. Fusa tilbyr også aktiviteter med aktivitetshall, fotball og sandvolleyball. Dagligvarehandel gjøres enkelt på Spar Fusa bare 400 meter fra eiendommen. Får man bruk for et bredere servicetilbud finner du Fjord'n senter, apotek og vinmonopol ved Eikelandsosen ca. 15 minutter unna. For den båtinteresserte er boligen i underkant av 10 minutter kjøring til Vinnes småbåthavn. Det er i tillegg busslinje med busstopp 300 meter fra boligen.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Fritidsbolig.

    Byggemåte
    Tak: Yttertaket er tekket med metallplater og shingel. Tresperretak. Veggkonstruksjon: Ytterveggene er oppført i bindingsverk. Liggende og stående trekledning. Vinduer: Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Dører: Fabrikkmalt gatedør, fra 2010, med isolerglassfelt. Tofløyet terrassedør, fra 2020, i kjøkken. Altandør med enkelt glass i trekarmer. Terrassedør, fra 2004, i vaskerom. Innvendige dører: Glatte finerte dører. Etasjeskille: Trebjelkelag i etasjeskille. Grunnmur og fundamenter: Ringmur i betong og i lettbetong.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Har du kjennskap til eiendommen?Ja Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Utettheter i pipe førte til litt vanninntrenging, ble tett når pipen ble pusset på nytt Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Feier anbefaler at det plasseres en beskyttelse (vi bruker en flis) ved inspeksjonsluken under fyring i ovn Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Nytt el anlegg ifbm påbygg. Helland elektro Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Påbygg fra opprinnelig hytte ca 2004/05 Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Er i prosess med ferdigattest Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Hovedbruket har hatt vannrett til besetningen, fra vår eiendom. Bonden har avviklet husdyrhold, så dette anses ikke som et problem.

    Innhold
    Aktiv Eiendomsmegling v/ Kim-Andrè Arnesen har gleden av å presentere Vinnesvegen 40. Denne fritidsboligen byr på 4 soverom, flere bad og praktisk stue- og kjøkken løsning. Hytten har en naturskjønn beliggenhet på Fusa med fantastiske omgivelser og fritidsmuligheter. Dersom man setter pris på nærhet til sjø, natur og turmuligheter er dette en perfekt eiendom. Boligen byr på en romslig vestvendt terrasse med en utrolig sjø- og fjordutsikt. Boligen har en åpen og stor stue- og kjøkkenløsning på 45,7m² med god plass til både sittegruppe og spisebord. Kjøkkenet har stor arbeidsplass, innredet med hvite profilerte fronter med heltre benkeplate, tre dører med glassfelt, overskap til tak, intregrert stekeovn, oppvaskmaskin, platetopp samt kjøl- og fryseskap. Veggene er kombinert med hvitmaling og lakket furu. I gulvet på kjøkkenet er det svarte fliser med gulvvarme. I stuen er det vedovn samt luft-til-luft varmepumpe. I 1. etasje er badet på 5,2m² fra ca. 2005 med våtromsplater på vegger og malte himlingsplater, samt marmorfliser med varme i gulvet. Her er det innredet med dusjkabinett, badekar og servant. Med tilgang fra badet er det et toalettrom med wc og servant. Toalettrommet rommer 1,9m² og har marmorfliser med varme i gulvet, malte himplingsplater, tapet, platet og malte vegger. Boligen har et praktisk vaskerom som ligger i 1. etasje med et areal på 3,9m². Rommet er fra 2005 og har fliser på gulv, malt strie på vegger og malte himlingsplater. Vaskerommet er innredet med stålkum, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin. Soverommene i 1. etasje er på henholdsvis 7,6m² og 11m². Her er det plass til standard soveromsinnredning. Fra hovedsoverommet er det terrassedør ut til altan. I boligen kommer man inn i entrè og vindfang på 6,8m². Herfra er det tilgang til gang i 1. etasje samt trapp til loftet. I vindfanget er det gulvvarme. Loftet er innredet med loftstue, 2 soverom og bad. Loftstuen m/trapp holder 25,7m² og er et koselig areal med masse naturlig lys. Her kan innredes som TV-stue eller annet. Soverommene her er av lik størrelse på 9,4m² og har plass til standard soveromsinnredning. Praktisk med flere soverom til barn- eller gjesterom. Badet på loftet er på 3,9m² og har fliser på gulv med varme. Her er det innredet med dusjkabinett, servant og wc. Boligen byr på rikelig med uteområde. Her er det treterrasse på 12m² med utgang fra kjøkken og plass til ønsket utemøblement. Med utgang fra stuen og et soverom er det altan på 23m² med lite innsyn. Fra loftstuen er det også en mindre altan på 3,3m² med fantastisk utsikt. Boligen har også stor gressplen og utehus.

    Standard
    Innvendige overflater: Parkett, lakket furu og fliser på gulver. Malt panel, tapet, platet og malte vegger. Malt panel og malte himlingsplater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Det er en del mose på shingeltekkingen. Tekkingen er ca 19 år gammel. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Mose bør fjernes. Over halvparten av forventet levetid er oppbrukt for shingelen. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkene er ca 90 cm høyt. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det er ikke behov for tiltak. Dagens krav til høyde på rekkverk er 1 meter. Da bygget ble oppført var kravet 90 cm. Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater Gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er for lite fall til sluken under badekar. Sluk under dusjkabinett er ikke sett. Riss/sprekk i flere gulvfliser. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Det er ikke behov for tiltak. Badet fungerer med disse avvikene, så lenge det brukes dusjkabinett. Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Badet er ca 18 år gammelt. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tilstandsgrad 2 er valgt, da mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt for membranen. Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er rust på innfestingen av takrenner/nedløp. Flere rustskadde rennekroker. Det er ikke snøfangere på taket. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Enkelte rennekroker bør skiftes. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav, men det anbefales å montere snøfanger på taket. Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er enkelte råteskadde bord. Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Råteskadde bord må skiftes. Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Overflater Gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er for lite fall til sluk. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Det er ikke behov for tiltak. Vaskerommet fungerer med dette avviket. Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Vaskerommet er ca 19 år gammelt. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tilstandsgrad 2 er valgt, da mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt for membranen. Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Ventilasjon: Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Det er ikke avtrekk fra vaskerommet, kun en ventil i yttervegg. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres. Det bør monteres mekanisk avtrekk. Våtrom > Loft > Bad > Overflater Gulv: Fall til sluk under dusjkabinett er ikke kontrollert. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Fall til sluk under dusjkabinett bør kontrolleres. Våtrom > Loft > Bad > Ventilasjon: Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Badet har kun lufting via spalteventiler og åpningsvinduer. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres. Det bør monteres mekanisk avtrekk fra badet. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er ikke avtrekk fra vaskerom eller fra bad i 2. etasje. Tiltak: Det bør monteres avtrekksvifte i bad i loft og i vaskerom. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Automatsikringer, 12 kurser, overbelastningsvern og jordfeilbryter. Tiltak: Det anbefales at el. anlegget kontrolleres av autorisert elektriker. Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Opprinnelig drenering fra 1972 og fra 2004. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. På grunn av alder må en regne med at utvendig drenering er svekket. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Deler av ringmuren er ikke pusset utvendig. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Grunnmur bør pusses utvendig. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Utvendige vann- og avløpsrør er fra før 1999. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vann- og avløpsledninger. Forhold som har fått TG3: Våtrom > Loft > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Sluken er ikke sett. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Badet er ca 18 år gammelt. Det bør brukes dusjkabinett videre, da smøremembran har begrenset levetid. Forhold som har fått TGIU: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Taket er innvendig panelt. Det er ikke tilkomst for kontroll av sperr, sutak, isolasjon eller lufting. Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. Det ble ikke registrert tegn til lekkasjer eller skader. Det er ikke behov for umiddelbare tiltak.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Parkering for flere biler på egen eiendom.

    Diverse
    Deler av boligen er utenfor tomtegrensen.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 94 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,00))   113 890,- (Omkostninger totalt)   3 903 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Vedovn i stue. Oppvarming med gulvvarme i gang, kjøkken og i badene, og luft-til-luft varmepumpe i stue.

    Energiklasse
    unknown

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    12793

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter inkluderer avløp og feiing/brannverntilsyn. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

    Formuesverdi sekundær
    249484

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4624/136/22: 25.02.1999 - Dokumentnr: 1796 - Bestemmelse om vannledn. Rettighetshaver: Knr:4624 Gnr:136 Bnr:3 - Gnr 136 bnr 3 har rett til å legge vannledning over gnr 136 bnr 22 for å skaffe vann til besetningen. 12.12.1958 - Dokumentnr: 6520 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4624 Gnr:136 Bnr:3 - Gnr 136 bnr 22 er opprettet fra gnr 136 bnr 3. 01.01.2020 - Dokumentnr: 740348 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1241 Gnr:36 Bnr:22 12.12.1958 - Dokumentnr: 6520 - Bestemmelse om vannrett Rettighet hefter i: Knr:4624 Gnr:136 Bnr:3 - Gnr 136 bnr 22 har rett til å anlegge vannbrønn på gnr 136 bnr 3 , der en kan finne vann nærmest parsellen, og rett til å legge vannledning fra brønnen til parsellen. 19.02.2008 - Dokumentnr: 146041 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4624 Gnr:136 Bnr:3 - Gnr 136 bnr 22 og gnr 136 bnr 14 har veirett til veien som går til eiendommene over gnr 136 bnr 3.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da at bygget ikke er lovlig tatt bruk. Andre dokumenter mottatt fra kommunen: - Tegninger datert 13.03.1971 - Tegninger tilbygg (udatert). Byggeår er ikke oppgitt i opplysninger mottatt fra kommunen. Oppgitt byggeår er hentet fra tilstandsrapport. I byggetegningene som er mottatt fra kommunen er det 3 soverom i sokkeletasje. Hytten har i dag 2 soverom på loft. I tegninger mottatt fra kommunen er ikke loftet inntatt. I påbyggstegninger henvises det til et loftsareal, der det kun er 1400 mm knevegg som er spesifisert. I tilbyggstegningene framkommer det at tilbygget også gjelder deler av kjøkken, bad og vaskerom. Totalt stipulert til 44 m². Det kan således ikke garanteres at rom på loft er lovlig innredet. Kjøper overtar risiko for ev. tilbakestilling/ pålegg fra kommunen.

    Vei, vann og avløp
    Vei: Tilkomst via offentlig til privat vei. Eiendommen har tinglyst veirett over privat vei. Vann: Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann. Vann fra privat vannverk. Avløp: Eiendommen har offentlig avløp.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er uregulert, men er avsatt til LNF etter kommuneplanen. Etter opplysninger mottatt fra kommunen er det ingen pågående planer som påvirker eiendommen.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 94 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,00))   113 890,- (Omkostninger totalt)   3 903 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    113890

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 900,-, markedsføringspakke kr 15 900,-, oppgjørshonorar kr 6 500,-, grunnpakke innhenting opplysninger kr  5 900,-, salgsoppgave kr 1 500,-, visninger kr 2 500,- og tinglysingsgebyr kr. 500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-.

Kim-André Arnesen

Megler

Kim-André Arnesen

93 28 26 52

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev