aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Ruglsjølia 14.
Velkommen til Ruglsjølia 14.

GLÅMOS Ruglsjølia 14

Pen og trivelig hytte med innlagt strøm og helårsvei på Rugldalen. Romslig tomt og fin utsikt. Tre soverom.

 • kr 1 590 000
 • BRA-i 61 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 1 590 000
 • Omkostningerkr 58 890
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 648 890
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1974
 • Soverom3
 • Tomt1 749 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 1 590 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 39 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 590 000,00))   58 890,- (Omkostninger totalt)   1 648 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Planskisse.
Velkommen til Ruglsjølia 14. Pen og trivelig hytte med fin beliggenhet på Rugldalen. Hytta ligger på en romslig tomt på drøyt 1,7 mål (to tomter på hhv. 1.205,8 kvm og 544,4 kvm). Fra hytta og eiendommen forøvrig har man fin utsikt og gode solforhold. Hytta har innlagt strøm og det er helårs bilvei helt fram. Vann medbringes. Vann fylles i tank og distribueres av vannpumpe. Denne er plassert på badet. Avløpsrør av plast tilkoblet kjøkkenvask, oppvaskmaskin, plastsluk og klosett. Klosett tiltenkt urinering og avløpsrør til dette ble lagt opp i 2022. Innhold: Hytta: Vindfang, gang, bad, stue, kjøkken, bod og tre soverom. Uthus: Bodplass og utedo. Velkommen på en trivelig visning.
Uthus.

Ruglsjølia 14, Trøndelag

 • Tomt
  1749m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt bestående av to teiger. Gnr. 8 Bnr.17 på ca 1205 kvm Gnr. 8 Bnr.68 på ca. 544 kvm.

  Beliggenhet
  Rugldalen ligger ca 19 km fra Røros sentrum og er kanskje mest kjent som føde- og bostedet til forfatteren Johan Falkberget. Rett utenfor hytta har man tilgang på fantastisk natur som innbyr til turer i fjellet både sommer- og vinterstid. Tar man turen oppover Brattvollveien kommer man etterhvert til det historiske Nordgruvefeltet som hadde noen av de viktigste gruvene til Røros Kobberverk. Her finner man kjente gruver som Muggruva, Kongens, Christianis Sextus mm. De gamle transportveiene i gruveområdet fungerer i dag utmerket til fot- og sykkelturer. Til Røros sentrum er det som sagt ca 19 km. På Røros finner en alle fasiliteter og servicefunksjoner som butikker, kafeer, restauranter, post, vinmonopol etc. Røros har et bredt aktivitets- og kulturtilbud og er blitt kåret til Norges beste kulturkommune flere på rad. Tilbudene er mange, f.eks.: alpinbakke for barn i sentrum, golfbane, flerbrukshall med klatrevegg, treningssentre, badeanlegg på Røros Hotell og et flust med merkede turløyper både sommer og vinter. I tillegg er det mange store og små arrangement gjennom året, f.eks.: Rørosmartnan, Femundløpet, Vinterfestspillene, Elden, Julemarked mm. Se forøvrig www.roros.no for mer info om Rørosregionen. Til Ålen sentrum er det ca. 10-12 min kjøretur, hvor du finner Ålen skisenter, et skisenter godt egnet for hele familien. Ruglsjøen ligger i umiddelbar nærhet, og her vil du ha gode muligheter for godt ørretfiske. Storsandtjønna ligger ca. 5 min unna med bil, og her finner man en kjempefin sandstrand som er meget populær.

  Adkomst
  Se kart på Finn.no

  Bebyggelse
  Hovedsaklig hytter i nærområdet. Spredt bebyggelse.

  Byggemåte
  Hytte: Hytte oppført i 1. etasje på pilarer av betong. Veggkonstruksjon er oppført i tre og er kledd med stående panel. Taket har saltaksform og er tekket med pappshingel. Gulvkonstruksjonen er et stubbloftsbjelkelag av tre. Vinduer er med koblet glass og 2-lags isolerglass. Uthus: Uthus oppført i én etasje over pilarer. Veggkonstruksjon er oppført i tre og er kledd med stående panel. Taket har saltaksform og er tekket med metallplater. Gulvkonstruksjon er et stubbloftsbjelkelag. Vinduer er med koblet glass. Iht. opplysninger fra takstmann.

  Innhold
  Hytta: Vindfang, gang, bad, stue, kjøkken, bod og tre soverom. Uthus: Bodplass og utedo.

  Standard
  Vindfang: Flis på gulv og malt panel på vegger. Malt panel i himling. Bod: Flis på gulv og malt panel på vegger. 1 ukledd vegg. Malt panel i himling. Panelovn. Gang: Laminat på gulv og malt panel på vegger. Malt panel og luke til kaldloft i himling. Soverom 1: Laminat på gulv og malt panel på vegger. Malt panel i himling. Soverom 2: Laminat på gulv og malt panel på vegger. Malt panel i himling. Soverom 3: Laminat på gulv og malt panel på vegger. Malt panel i himling. Stue/kjøkken: Laminat på gulv og malt panel på vegger. Malt panel i himling. Vedovn. Innredning med mekanisk avtrekksvifte over stekesonen. Det er integrert oppvaskmaskin, platetopp, stekovn og kjøleskap. Bad: Flis på gulv og malt panel på vegger. Flis på vegg over servant. Gulvvarme. Utstyrt med dusjkabinett, wc, servant i innredning og naturlig avtrekk.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Oppstillingsplasser på egen tomt.

  Radonmåling
  Hytta har ingen utleiedel og er derfor ikke radonmålt.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 590 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 39 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 590 000,00))   58 890,- (Omkostninger totalt)   1 648 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvaming og vedfyring.

  Energiklasse
  G

 • Kommunale avgifter
  4230

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Avgiftene fordeles på følgende: Eiendomsskatt kr 530,- Feiing kr 530,- Renovasjon kr 1.996,-

  Formuesverdi primær
  282749

  Formuesverdi primær år
  2022

  Andre utgifter
  Det betales pt. kr 3.000,- pr år for brøyting og vedlikehold av veien i feltet.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5025/8/17: 30.06.1972 - Dokumentnr: 2255 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:5025 Gnr:8 Bnr:6 01.01.2018 - Dokumentnr: 198470 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1640 Gnr:8 Bnr:17 30.07.1973 - Dokumentnr: 2864 - Best. om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:5025 Gnr:8 Bnr:6 Med flere bestemmelser

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Eiendommen er byggeanmeldt. Det foreligger ingen ferdigattest da dette ikke var vanlig ved hyttas oppføringstidspunkt. Til søknaden finnes det bare fasadetegninger i kommunens arkiver og ingen tegning som viser innvendig romløsning. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere om innvendig løsning er i samsvar med det som er byggesøkt.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei fra fylkesveien og opp til hytta. Årlig avgift pt. på kr 3.000,- for brøyting og vedlikehold. Ikke innlagt vann eller avløp. Vann medbringes. Vann fylles i tank og distribueres av vannpumpe. Denne er plassert på badet. Avløpsrør av plast tilkoblet kjøkkenvask, oppvaskmaskin, plastsluk og klosett. Avløpsvann er ført til terreng. Dette er godkjent så lenge det ikke er lagt inn vann i følge takstmann. Klosett tiltenkt urinering og avløpsrør til dette ble lagt opp i 2022. Dette er utført av eier selv.

  Regulerings- og arealplanner
  Hytta ligger i et område som iht. kommuneplanens arealdel er avsatt til fritidsbebyggelse. Kommuneplanens arealdel kan ses på Røros kommune sine nettsider.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen ligger i en kommune med 0-konsesjon. Det må fylles ut egenerklæring om konsesjonsfrihet ved kjøp der kjøper bekrefter at eiendommen fortsatt skal benyttes som fritidsbolig.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 590 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 39 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 590 000,00))   58 890,- (Omkostninger totalt)   1 648 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  58890

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris stor kr 45.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15.000,- oppgjørshonorar kr 5.900,-, markedspakke kr 19.900,- og visninger kr 3.000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva. 

Tommy Nyrud

Megler

Tommy Nyrud

98 40 50 32

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev