aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Bruket 3B!
Velkommen til Bruket 3B!

GRESSVIK Bruket 3B

Moderne og stilfull leilighet fra 2020 med vannbåren varme og parkering

  • kr 6 500 000
  • BRA-i 89 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 6 500 000
  • Omkostningerkr 163 740
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 663 740
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår2020
  • Soverom3
  • Felleskostnaderkr 4 546
  • Tomt13 844.8 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 6 500 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 10 400 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 162 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 163 740 Omkostninger totalt 174 140 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 176 940 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 6 663 740 Totalpris. inkl. omkostninger 6 674 140 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 6 676 940 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Velkommen til en lys og moderne leilighet på Bruket Brygge ? en fantastisk mulighet til å bo på elvebredden med alt du trenger i nærheten! Denne lekre leiligheten fra 2020 ligger i andre etasje med heisadkomst og byr på både praktiske løsninger og stilren design. Med kort avstand til butikker, skoler, barnehager og byfergen, får du en perfekt kombinasjon av idyllisk beliggenhet og sentralitet. Leiligheten har vannbåren varme og balansert ventilasjon som sikrer et behagelig inneklima året rundt. Videre får du egen parkeringsplass i felles garasje, inkludert elbillader. Her får du en innholdsrik leilighet med høy standard, flott planløsning og en god beliggenhet ? perfekt for deg som ønsker en praktisk og moderne bolig i et attraktivt område.
Leiligheten byr på både praktiske løsninger og stilren design

Bruket 3B, Østfold

  • Tomt
    13844.8m²

    Beskrivelse av tomt
    Felles tomt for sameiet opparbeidet med asfalterte og steinlagte internveier, sittegrupper, lekeapparater, gressplen, trær og diverse beplantning. Det er meget gode sol og lysforhold på tomten.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger sentralt til på Gressvik, i et etablert og populært boligområde på Bruket. Området er stille og rolig, med kort vei til både skoler og barnehager. Fra leiligheten er det gangavstand til Gressvik torg som er under stor utvikling. Her finner du blant annet legekontor, tannlege, konditori, klesforretning med flere. Det er også pub/restaurant og cafe på Gressvik. Fergeleie til gratis byferge ligger i kort gangavstand fra leiligheten.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Barnehage/skole/fritid
    RØD SKOLE - 1. TIL 7. KLASSE: Skolen har ca. 350 elever fordelt på de 7 klassetrinnene. Skolen samarbeider med Gressvik ungdomsskole og barnehagene om overganger for elevene. Adresse: Aaserudveien 17, Gressvik. GRESSVIK UNGDOMSSKOLE: Gressvik ungdomsskole så dagens lys i 1967. En del av bygningsmassen har eksistert siden 1959, men fra 1967 ble Parkveien 1 ungdomsskole. Skolens elevmasse består av elever fra Rød, Hurrød og Slevik barneskole og teller omlag 380 elever. Elevene er fordelt på team; to team på hvert trinn. Temaene har sine egne temaområder med klasserom og grupperom. Hvert team har en teamleder. I tillegg til dette har Gressvik ungdomsskole en egen innføringsklasse. Innføringsklassen er et eget tilbud til elever som kommer til Fredrikstad i ungdomsskolealder. GRESSVIK BARNEHAGE: "Velkommen til Gressvik barnehage. Barnehagen ligger sentrum av Gressvik og har et stort og variert uteområde. Det er kort vei til turområde, byferja og bibliotek. Naturavdelingen vår, Solbrekke naturbarnehage, ligger i Kjenneveien, 2 km nord for Slevik skole. Her har vi åker, eng og skog på alle kanter. Vi ønsker at barn og foreldre skal møte en varm og romslig barnehage, med engasjerte og omsorgsfulle ansatte som bidrar til en god barndom. Dette er viktig for barn: Vennskap og fellesskap, lek, livsglede, mestre utfordringer og motgang, oppleve at jeg kan og klarer." BAMSEBY BARNEHAGE: Bamseby barnehage er en 5 avdelings barnehage med 26 ansatte og 94 barn i alderen 0 - 6 år. Barnehagen ligger sentralt til mellom Ørebekk og Gressvik sentrum. Barnehagen benytter seg av de fine friområdene i omegn. De legger stor vekt på barnas individualitet og deres forhold til naturen / miljøet. Dette gjøres gjennom tilrettelegging av aktiviteter som barna selv kan velge mellom. Barnehagen har en egen 5-års klubb hvor de satser på litt skoleforberedende lek og aktiviteter, samt at de svømmer/bader og har vannlek ca. en gang i måneden ved Blekkspruten på Rolvsøy. Adresse: Hurrødstien 6, 1621 Gressvik. TRONDALEN BARNEHAGE: Trondalen barnehage er en fire avdelings barnehage for barn i alderen 1-6 år. Barnehagen ligger idyllisk til på Gressvik i Fredrikstad. Nærmeste "nabo" er Gressvik idrettsforening og Trondalskogen. Personalet består av 6 pedagogiske ledere, 8 barne- og ungdomsarbeidere og 2 pedagogiske assistenter. Det er 3 menn i personalgruppa. Trondalen barnehage samarbeider med Høgskolen i Halden. Barnehagen har status som partnerbarnehage og har studenter gjennom hele året. Barnehagen fungerer også som praksis barnehage for elever fra barne-ungdomsarbeider linja på Glemmen videregående skole. Adresse: Trondalsveien 30 B, 1621 Gressvik. Åpningstiden: Kl. 06.45 - 16.45. - Informasjon hentet fra Fredrikstad kommune sine nettsider.

    Byggemåte
    Grunnmur og kjeller gulv av betong. Etasjeskillere i betong. Bærende konstruksjoner av betong og stål, med utfyllende bindingsverk. Utvendig er blokken kledd med stående kledning og dels liggende kledning. Saltak konstruksjon i tre. Tekket med papp. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 11.09.2024 av Erik Pedersen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

    Sammendrag selgers egenerklæring
    11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Har byttet fra vanlige brytere til dimmere ved hjelp av bekjent, samt at det er stikkontakt som er fjernet bak glassskyvedører på kjøkken. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Beskrivelse: Ladeboks tilknyttet garasje i kjeller. Se vedlagt egenerklæring i salgsoppgave for utfyllende informajson.

    Innhold
    Entré, 3 soverom, gang, bad/vaskerom, toalettrom, stue/kjøkken og bod.

    Standard
    Velkommen til en lys og moderne leilighet på Bruket Brygge, Gressvik ? en fantastisk mulighet til å bo på elvebredden med alt du trenger i nærheten! Denne lekre leiligheten fra 2020 ligger i andre etasje med heisadkomst og byr på både praktiske løsninger og stilren design. Med kort avstand til butikker, skoler, barnehager og den gratis byfergen som tar deg til både Gamlebyen og Fredrikstad sentrum, får du en perfekt kombinasjon av idyllisk beliggenhet og sentralitet. Leiligheten har en romslig entré med skyvedørsgarderobe som gir rikelig med oppbevaringsplass. De tre soverommene er perfekt for familier eller gjester, hvor hovedsoverommet har garderobe med skyvedører. De moderne flislagte baderommene inkluderer både et separat wc-rom og et hovedbad med dusjsone, wc, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel ? alt i stilrent design. Ved baderommet har du en praktisk bod. Hovedrommet er leilighetens hjerte, med en åpen og luftig stue- og kjøkkenløsning. Kjøkkenet er elegant med slette, lyse fronter og stilige glassfronter på noen av skapene, samt integrerte hvitevarer. Her er det rikelig med plass til å tilberede gode måltider, og spiseplassen ligger mellom kjøkkenet og den koselige stuesonen. I stuen kan du enkelt innrede med en stor sofagruppe, og fra stuen går du ut til en solrik balkong på hele 13 kvm, hvor du kan nyte utsikten mot elven. Leiligheten er energieffektiv med vannbåren varme og balansert ventilasjon som sikrer et behagelig inneklima året rundt. Med egen parkeringsplass i felles garasje, inkludert elbillader, er dette et hjem som tilfredsstiller alle moderne krav. Her får du en innholdsrik leilighet med høy standard, flott planløsning og en god beliggenhet ? perfekt for deg som ønsker en praktisk og moderne bolig i et attraktivt område. Gå ikke glipp av muligheten til å gjøre denne perlen til ditt nye hjem! Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG IU. Det er ellers kun gitt TG1.   Forhold som har fått TG IU: Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Det er ikke krav om hulltaking da rommet er under 5 år og det foreligger dokumentasjon. Informasjon fra vedlagt tilstandsrapport: Standarden er meget god. Det er garanti på boligen inn under Bustadoppføringsloven frem til boligen er 5 år (2025). Da dette er et sameie gjøres det ikke undersøkelser av utvendige bygningsdeler som yttertak (inkludert loft), yttervegger, grunn og fundamenter, drenering, utvendige vann- og avløpsledninger m.m. Dette da boligen er organisert i et sameie hvor sameiet er ansvarlig for utvendig vedlikehold. Innvendige overflater: - På gulv er det overflater av parkett og fliser. - Veggoverflater av slettmalte flater og fliser. - I tak er det slettmalte flater. Bad/vaskerom fra byggeår. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggfestet toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Kjøkkeninnredning fra byggeår. Kjøkkenet har slette fronter og laminat benkeplate. Integrert komfyr, platetopp, kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin. Eget toalettrom med veggfestet toalett og servant. Tekniske installasjoner: - Vannrør av pex (rør-i-rør) og flexislange. - Avløpsrør av plast. - Balansert ventilasjonsanlegg. - Vannbåren varme via fjernvarme. - Sikringsskap med automatsikringer. Det understrekes at dette kun er en oppsummering. Hele rapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven må leses for å få en oversikt over boligens tilstand.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg med elbillader. Det er etablert 10 gjesteparkeringsplasser. Sameiet bestaår av 151 andeler i snr. 151. Andelene gir rett til garasjeplass, atkomst og bruk av tekniske rom, sykkelparkering og fellesfunksjoner mv. er fellesareal. Se vedtekter og regler for garasjekjeller i salgsoppgaven.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.  Takstmann opplyser i tilstandsrapport: Radonsperre ble et krav etter TEK10 og utbygger skal ha dokumentert dette ovenfor kommunen ifm søknad om igangsettelse.

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. 

    Prisantydning inkl. omkostninger
    6 500 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 10 400 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 162 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 163 740 Omkostninger totalt 174 140 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 176 940 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 6 663 740 Totalpris. inkl. omkostninger 6 674 140 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 6 676 940 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Vannbåren gulvvarme i alle rom.

    Energiklasse
    A

  • Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter utenom eiendomsskatt er inkludert i felleskostnadene.

    Formuesverdi primær
    1258224

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    4781249

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert). Seksjonen bli fakturert månedlig for forbruk av varme og varmt vann etterskuddsvis. Strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og bruken av eiendommen.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Sameiebrøk
    899/107791

    Felleskostnader pr. mnd
    4546

    Felleskostnader inkluderer
    Herav: Garasje 250,- Felleskostnader 3.796,- Fjernvarme 301,- Kabel-tv/bredbånd 199,- Boligselskapet har avtale med Techem AS om leveranse av energiservicetjenester. OBOS Eiendomsforvaltning AS fakturerer den enkelte beboer akonto på vegne av Techem AS sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem AS avregner faktisk energiforbruk kvartalsvis mot innkrevd akontobeløp. Avregning og evt. justering av akontobeløp skjer kvartalsvis. Ved salg av boligen må kjøper/selger lese av måler og melde dette inn. Dette kan gjøres digitalt her: https://www.techem.com/no/no/info-og-service/eierskifte. Eierskifte vil bli registrert i løpet av 1-2 virkedager, og du vil motta en e-post med invitasjon til Techem Beboer App så snart eierskifte er registrert.

    Om sameiet
    Boligsameiet består av 150 boligseksjoner, fordelt på byggene A - I og en næringsseksjon (N151) (parkeringskjeller). Sameiet har gnr. 48 og bnr. 238 i Fredrikstad Kommune. Under bygget er det etablert egen parkeringskjeller med parkeringsplasser, sykkelparkering, boder og tekniske rom. Parkeringsplassene totalt 150, organiseres som en næringsseksjon med 1/150 andeler hvor hver kjøper av en parkeringsplass har én andel hver. Tekniske rom, sykkelparkering og andre fellesfunksjoner organiseres som fellesareal. Det er heis fra hvert bygg ned i parkeringskjeller med unntak av bygg H. Fremtidige oppgaver Styret vil prioritere arbeidet med å få kartlagt fremtidig vedlikeholds behov av bygninger og tekniske installasjoner, fellesområder og herunder også oppgaver som kommer inn under HMS. OBOS har egne moduler for disse oppgavene. Selv om boligsameie har en sunn økonomi for den daglige drift, er det viktig å tenke fremover og planmessig øke avsetningen til vedlikehold fra dagens en million kroner til tre - fire millioner i løpet av de nærmeste fire årene. For hver hundre kroning felleskostnadene øker, øker avsetningen med kr. 180 000. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

    Styregodkjennelse
    Det kreves ikke styregodkjennelse. Det er plikt til å melde salg/utleie til sameiets forretningsfører, se vedtekter.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling. Sameiet hadde i 2023 et årsresultat på kr. 24.033,-

    Sameiets forsikringsselskap
    Fremtind

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Dyrehold
    Det er tillatt med dyr i sameiet under forutsetning av at andelseier aksepterer sameiets regler for dyrehold. Det er kun tillatt med 1 dyr per bolig, og det må søkes styret dersom seksjonseier ønsker flere dyr enn dette. Ulovlige husdyr etter forskrift om forbud mot å innføre, omsette og holde eksotiske dyr er ikke akseptabelt. Dyrehold skal ikke sjenere øvrige beboere. Dyr skal ikke stå ute uten tilsyn, eller være forlatt i boligen over lengre tid. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller etterlater ekskrementer på sameiets område. Søyler, støttemurer, utebenker, blomsterbed, gressplener og vegger skal ikke urineres. Det er båndtvang ved ferdsel på boligsameiets område.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3107/48/238/144: 10.04.2019 - Dokumentnr: 425900 - Bestemmelse om nettstasjon Rettighetshaver: Elvia AS Org.nr: 980 489 698 Stedsevarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler Overført fra: Knr:3107 Gnr:48 Bnr:238 Gjelder denne registerenheten med flere 13.03.2020 - Dokumentnr: 2225423 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 144 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 899/107791 24.09.2020 - Dokumentnr: 3073902 - Reseksjonering Snr: 144 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 899/107791 Vederlag: NOK 0 Omsetningstype: Uoppgitt Endring av tilleggsdel Endring av fellesareal

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest for oppføring av 4 boligblokker, datert 03.12.2021. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.

    Vei, vann og avløp
    Boligen er tilknyttet offentlig vei og offentlig vann og avløp via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen omfattes av 1105 Detaljreguleringsplan for Gressvik bruk med gjeldende bestemmelser. Formål: 220 - Gul sone T-1442, 1113 - Boligbeb. - blokkbebyggelse, 1550 - Renovasjonsanlegg, 1610 - Lekeplass, 2016 - Gangveg - gangareal - gågt., 2082 - Parkeringsplasser, 3050 - Park og 3060 - Vegetasjonsskjerm. Godkjent/vedtatt 16. juni 2016. Eiendommen omfattes av kommuneplan Fredrikstad 2023 ? 2035 med formål/hensyns sone: 310 - Ras- og skredfare, H310, 320 - Flomfare, H320 Fare, 1110 - Boligbebyggelse og 6200 - Sjø, vassdrag - Farleder. Godkjent/vedtatt 15. juni 2023. Arealplaner under arbeid i området: Bruket 2. Planident: 1204. Eiendom (gnr./bnr.): 48/235 og 48/58 Planforslaget har til hensikt å tilrettelegge for utvikling av eiendommen til boliger. Det ønskes etablert ca. 30-35 boliger, med leiligheter i varierte størrelser. Planinitiativet er nå vesentlig nedjustert fra 46 til 30-35 boliger etter dialogmøte med kommunen og felles befaring på tomten den 20.08.2020. Gressvikfloa, felt B46. Planident: 21200. Det aktuelle området ligger langs Gressvikfloa og omfatter eiendommene gbnr. 48/205, 48/66, 48/156, 48/358, 48/280, 48/155, 48/86, 48/429 og 48/201 i Fredrikstad kommune. Formålet med planen er å transformere felt B46 til et konsentrert boligområde i tråd med gjeldende kommuneplan. Det skal etableres gode uteoppholdsarealer, samt en elvepromenade som sikrer allmenheten tilgang til elva. Det vil også være aktuelt å se på en videreutvikling av eksisterende småbåthavn/båtplasser. Områdeanalyse: - Eiendommen ligger i et aktsomhetsområde for flom. Gjentaksintervall flom: 10-20 år. - Eiendommen ligge ri et område med forurenset grunn. Påvirkningsgrad av forurenset grunn: Ikke akseptabel forurensning. Det er registrert forurenset grunn på eiendommen. Forurensningen er ikke akseptabel med dagens arealbruk. Miljødirektoratets database Grunnforurensing er ikke oppdatert for dette spesifikke området fra tiltakshavers side. Det er ikke sendt inn sluttrapport for arbeidet ihht vilkår i godkjenning av tiltaksplan. Dersom det skal gjøres terrenginngrep, må tiltakshaver gjøre nødvendige undersøkelser ihht forurensningsforskriften kap. 2. - Eiendommen ligger i et aktsomhetsområde for kvikkleire. Risiko for skred på eiendommen: ingen. Konsekvens ved skred: Ingen. - Eiendommen ligger i et radonutsatt område med usikker aktsomhet. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Ved utleie er seksjonseier pliktig til å melde ifra til forretningsfører med informasjon om leietaker. All utleievirksomhet er meldepliktig til gjeldende forretningsfører. Seksjonseier er fullt ut ansvarlig for leietakers handlinger, unnlatelser eller andre forhold til sameiet.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    6 500 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 10 400 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 162 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 163 740 Omkostninger totalt 174 140 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 176 940 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 6 663 740 Totalpris. inkl. omkostninger 6 674 140 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 6 676 940 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    163740

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,9% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kostnad/inntekt til tilretteleggingsgebyr kr 12.950,- oppgjørshonorar kr 5.950,-, visninger/overtagelse kr 2.800 per visning,-, markedspakke kr 24.950,-, og søk eiendomsregister og elektronisk signering kr 5.500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 43.750,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 14.375,-. Utleggene omfatter takst/tilstandsrapport og fotograf. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 12.950,- samt øvrige avtalte vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.

Jens August Larsen

Daglig leder / Eiendomsmegler

Jens August Larsen

99 71 78 79

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev