aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Fagerhaug 9! Et nydelig nyoppusset rekkehus med svært sentral og barnevennlig beliggenhet. Nytt bad, kjøkken og elektrisk i 2022/2023.
Velkommen til Fagerhaug 9! Et nydelig nyoppusset rekkehus med svært sentral og barnevennlig beliggenhet. Nytt bad, kjøkken og elektrisk i 2022/2023.

INDRE ARNA Fagerhaug 9

Nyoppusset rekkehus med svært sentral og barnevennlig beliggenhet. Nytt bad, kjøkken og elektrisk i 2022/2023. Garasje.

  • kr 3 590 000
  • BRA-i 108 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 3 590 000
  • Omkostningerkr 11 240
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 618 307
  • ObjektstypeRekkehus
  • EierformAndel
  • Byggeår1966
  • Soverom2
  • Tomt2 757 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 590 000 (Prisantydning) 17 067 (Andel av fellesgjeld)   3 607 067 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   11 240 (Omkostninger totalt)   3 618 307 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning - 1. etasje. Det gjøres oppmerksom på at soverom ikke er godkjent og er opprinnelig byggemeldt som to boder.
Aktiv eiendomsmegling v/ Daniel Midttveit har gleden av å ønske velkommen til Fagerhaug 9! En nydelig familiebolig med gjennomgående høy og moderne standard i barnevennlige omgivelser. Kort om eiendommen:
  • Omfattende renovert i 22/23
  • Nytt bad med "rør-i-rør"
  • Nytt kjøkken
  • Garasje i rekke
  • Svært gode sol- og utsiktsforhold
  • Ingen dokumentavgift
  • Lave fellesutgifter
  • Romslig balkong Kort om beliggenhet:
  • Nærhet til natur og friluftsliv
  • Kort vei til skoler- og barnehager
  • Kort vei til idrettsanlegg
  • Kort vei Øyrane torg Velkommen til en hyggelig visning, husk påmelding!
  • Stuen ble pusset opp med nye gipsvegger og nytt laminat på gulv. Rommet er malt i en moderne og behagelig fargepalett. Spilevegger setter et stilrent og moderne preg på stuen.

    Fagerhaug 9, Vestland

    • Tomt
      2757m²

      Beskrivelse av tomt
      Felles tomt i borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med beplantning.

      Beliggenhet
      Fagerhaug 9 har en flott beliggenhet på Garnes. Fra boligen er det gang- og sykkelavstand til Øyrane torg hvor du finner et godt servicetilbud med flere butikker, apotek, vinmonopol m.m. Ved Øyrane torg er togstasjonen hvor du kan ta toget til Bergen sentrum på bare 8 minutter. I minutters gangavstand fra boligen finner man skolene på Garnes, Bjørnarhallen, treningssenter, kunstgressbaner, turterreng som Åsheim og videre til Arnanipa etc., frisør, sushi samt gode bussforbindelser. Ellers er det også gangavstand til Arna idrettspark, butikker (Kiwi og Rema 1000), Europris m.m. Fra boligen nyter man en nydelig utsikt både mot Øyrane Torg samt utover Arnavågen.

      Adkomst
      Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.

      Bebyggelse
      Området består av hovedsakelig av boligbebyggelse.

      Barnehage/skole/fritid
      Skoler: Garnes skule (1-7 kl.) Garnes ungdomsskule (8-10 kl.) Arna videregående Barnehager: Bogane barnehage (1-5 år) Garnes gårdsbarnehage (1-5 år) Kidsa Øyrane (1-5 år)

      Byggemåte
      Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Knut Anders Aase. Bygning er i henhold til takstrapport oppført på følgende måte: ytterveggene er oppført i betong- og trekonstruksjoner. Vinduer: Vinduer med isolerglass i trekarmer. Dører: Tett finert gatedør. Altandør med isolerglass i trekarmer. Glatte finerte dører. Etasjeskillere: Trebjelkelag i etasjeskille. Utvendige overflater som kledning, taktekking, takhetter, mm. ivaretas av sameiet/borettslaget. Tilstanden og levetidsbetraktninger for disse konstruksjonene er ikke spesielt kommentert. En må forvente av eventuell isolasjon i ytterveggene ikke tilfredsstiller dagens krav. Vinduer med isolerglass i trekarmer. Eldre vinduer. Vedlikehold og utskifting av vinduer er borettslagets ansvar. Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2: -Balkong. -Trapp innvendig. -Vaskerom - ventilasjon. Garasje: garasjen i rekke, er oppført i bindingsverk, på betongplate. Betonggulv mot grunn. Sperretak tekket med nyere metallplater. Vippeport. Innlagt strøm. Det gjøres oppmerksom på at rom som er beskrevet som "soverom" i boligens første etasje opprinnelig er byggemeldt som to boder. Rommet er dermed ikke godkjent til varig opphold. Endring fra bod til rom for varig opphold er søknadspliktig - dette er ikke gjort. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

      Sammendrag selgers egenerklæring
      -Bad ble pusset opp av fagfolk i 2023 (Vestland VVS AS) -Alt på baderommet var byttet/skiftet. Se vedlagte dokumentasjon. -Alt rørlegger arbeid i Vaskerom, bad kjøkken og wc rom er dokumentert. -Det har vært en sprekk på veggen i det lille rommet oppe, men det har blitt reparert av en profesjonell snekker i 2023 September. (Firmaet heter Humle Bygg As) -2 små bod har blitt åpnet sammen. Boretslag har godkjent dette før arbeidet. Jobben er utført av Humlebygg AS -Alt elektrisk arbeid har vært utført av godkjent elektiker og er dokumentert(Siden jeg kjøpte huset). Alle stikkontakter og brytere og nesten alle kablene i huset vær skiftet. Nytt sikringsskap også. Arbeidet er utført av Saterdal Elektro, 24 center, KG Elektro AS, Thunestvedt. -Vi fjernet noen vegger og åpnet noen rom sammen. Det lille rommet oppe ble utført av profesjonelle snekker og jeg kan dokumentere det med faktura hvis nødvendig. -Stikkontakt i bod er ikke skiftet

      Innhold
      Underetasje (nettoareal):Gang 9,8 m²Bad 4,3 m² Vaskerom 5,1 m²Soverom 15,1 m² og 10,5 m² Bod 4,2 m 1.etasje: stue/kjøkken 40,3 m² Soverom 6,3 m² Toalettrom 1,9 m²

      Innbo og løsøre
      Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

      Hvitevarer
      Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Hvitevarer på kjøkken og vaskemaskin medfølger handelen.

      Moderninseringer og påkostninger
      Huset har gjennomgått omfattende renovering i 2022/2023. -Kjøkken er oppgradert med ny innredning, rør, elektrisk og hvitevarer. -Bad er oppgradert med nye rør, elektrisk, fliser på gulv, baderomsplater på vegger. -WC-rom er oppgradert med ny laminat på gulv og veggmontert WC -Vaskerommets overflater er oppgradert med ny maling på gulv, tak og vegger. -Overflater er oppgradert med ny laminat på gulv. Stuen er oppgradert med nye gipsplater og maling.

      TV/Internett/bredbånd
      Selger opplyser at hver andelseier tegner eget abonnement på TV/internett.

      Parkering
      Parkering i garasje i felles garasjerekke. Det er en årlig kostnad som dekker felles forsikring og strøm for garasjene. Per 08/2021 var regningen på kr. 900,-

      Forsikringsselskap
      Gjensidige

      Polisenummer
      56157298

      Radonmåling
      Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

      Diverse
      Innredning i bod og vaskerom medfølger handelen.

      Prisantydning inkl. omkostninger
      3 590 000 (Prisantydning) 17 067 (Andel av fellesgjeld)   3 607 067 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   11 240 (Omkostninger totalt)   3 618 307 (Totalpris inkl. omkostninger)

    • Oppvarming
      Huset varmes opp ved bruk av elektrisitet/panelovner. Varmekabler på gulv - bad.

      Info strømforbruk
      Selger opplyser at om at forbruk i 2023 utgjorde 11.500 Kwh.

      Energiklasse
      G

    • Formuesverdi primær
      718312

      Formuesverdi primær år
      2022

      Formuesverdi sekundær
      2729584

      Formuesverdi sekundær år
      2022

      Info formuesverdi
      Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 95 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2022. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

      Andre utgifter
      Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet.

      Tilbud lånefinansiering
      Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    • Tinglyste heftelser og rettigheter
      På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

      Ferdigattest/brukstillatelse
      Det foreligger ferdigattest for nybygg blokk 1 datert 14.01.1966 og blokk 2 datert 17.06.1966. Andre dokumenter mottatt fra kommunen: - Bilder inngangsparti. - Tegninger godkjent den 20.01.1964. - Oversiktstegninger datert 08.05.1964. - Tegninng 09.02.1965. - Tegninger godkjent den 07.03.1966. - Oversiktskart stemplet 11.06.1975. - Tegning ramme som festes til skillevegg datert den 13.01.1976. - Tegninger tilbygg til endeleilighet stemplet 21.03.1988. - Oversiktskart stemplet 21.03.1988. - Tegninger tilbygg stemplet 02.10.1991. - Oversiktskart stemplet 02.10.1991. - Tegninger før og etter utbygging av terrasser datert 20.08.1999. - Situasjonskart dqatert 10.05.2000. - Ferdigattest tilbygg

      Vei, vann og avløp
      Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikk-og fellesledninger. Tilkomst via offentlig til privat vei.

      Regulerings- og arealplanner
      Eiendommen er regulert til bebyggelse og anlegg, gate med fortau, annen veggrunn, grøntareal og gangvei - gangareal - gågate . Reguleringsplaner på grunnen: Planid: 65940000 Plannavn: ARNA. GNR 286 BNR 286 MFL., GARNES UNGDOMSSKULE Ikrafttrådt: 16.06.2021 Saksnr: 201806007 Dekningsgrad: 22,5 % - Arealet er avsatt til bebyggelse og anlegg (11,2 %), gate med fortau (6,2 %), annen veggrunn, grøntareal (5 %) og gangvei - gangareal - gågate (0,1 %) etter reguleringsplanen på grunnen. Reguleringsplaner under arbeid: Planid: 63560000 Plannavn: ARNA. GNR 286 BNR 692 MFL., FV 276 GARNESVEGEN, GARNES - INDRE ARNA Saksnr: 202220452 Dekningsgrad: 22,5 % - Planforslaget legger til grunn "Sykkelveg med fortau"(2,5m + 2,5m) og gul midtstripe (smal veg i dag). Andre sentrale elementer i planen er ny adkomst til Storaneset industriområde, trafikksikring av kryssområder, utbedring av to plankryssinger av jernbane (Gamle Vossebanen), utbedring av mange avkjørsler med dårlig sikt, oppgradering av holdeplasser og snumulighet for buss i krysset mellom Garnesvegen og Tunesvegen (rundkjøring). Ytre del av planområdet dekker Tunesvegen frem til Rasmusvegen. Her er det foreslått fortau for å bedre forholdene forbi "dumpen", som lokalt er kjent som en svært utrygg

      Legalpant
      Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    • Lovanvendelse
      Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

      Budgivning
      Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

      Omk. Kjøper beskrivelse
      3 590 000 (Prisantydning) 17 067 (Andel av fellesgjeld)   3 607 067 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   11 240 (Omkostninger totalt)   3 618 307 (Totalpris inkl. omkostninger)

      Omk. kjøper beløp
      11240

      Betalingsbetingelser
      Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

      Hvitvaskingsreglene
      Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

      Personopplysningsloven
      Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

      Boligselgerforsikring
      Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

      Boligkjøperforsikring
      Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

      Meglers vederlag
      Provisjon: 35.000,- Grunnpakke: 15.000,- Oppgjør: 7.000,- Markedsføring: 17.900,- Tilrettelegging: 7.500,- Foto: 4.900,- Takst: 7.500,-

    Daniel Midttveit

    Megler

    Daniel Midttveit

    41 20 73 89

    Send e-post

    Få beskjed når lignende
    boliger kommer for salg

    Få en verdivurdering

    Siste boliger

    Meld deg på vårt nyhetsbrev