aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Strandbakken 2!
Velkommen til Strandbakken 2!

ODNES Strandbakken 2

Renoveringsobjekt med nærhet til Randsfjorden.

  • kr 250 000
  • BRA-i 60 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 250 000
  • Omkostningerkr 7 490
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 257 490
  • ObjektstypeFritidseiendom
  • EierformSelveier
  • Byggeår1976
  • Soverom2
  • Tomt800 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 250 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 6 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 7 490 Omkostninger totalt 22 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 25 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 257 490 Totalpris. inkl. omkostninger 272 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 275 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Hytte med nærhet til Randsfjorden. Hytta må sees på som et renoveringsobjekt. Eiendommen ligger i skrånende og bratt terreng, og er skjermet med mye vegetasjon. Hytta har alt på en flate, og inneholder kjøkken, stue, 2 soverom, bad og vindfang. I tillegg er det veranda utenfor stue. Bade- og fiskemuligheter ved Randsfjorden. Nærhet til store markaområder og gode turmuligheter. Til Landsbyen Dokka, med dagligvare, diverse butikker, spisesteder, konserter og forskjellige arrangementer, er det ca. 13 km.
Fra nærområdet.

Strandbakken 2, Innlandet

  • Tomt
    800m²

    Beskrivelse av tomt
    Bratt tomt som er noe terrassert for plassering av hytte. Tomt er gjengrodd og utsikt avstengt med vegetasjon, men potensiale for fin utsikt og gode solforhold om man hogger. Mye søppel / skrot på eiendommen. Feil fallforhold slik at vann ledes mot konstruksjoner. Tomtestørrelse på 1026 m2 er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen/ kommunens matrikkelkart.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes. Matrikkelkartet har noe avvik fra skylddelingen fra 1974 som viser et areal på 0,8 daa. Eiendommen ble etablert: 08.07.1974. Skylddeling Bruksnavn: SOLHAUG.

    Beliggenhet
    Fritidseiendom beliggende i Søndre Land, mellom Odnes og Fluberg. Området er bebygd med boliger, landbruk og noen fritidseiendommer. Denne eiendom ligger i bakken på oversiden av veien ca. 100 m fra Randsfjorden i bratt terreng. Det er ca. 2,5 km til Bjørnen i Odnes hvor man finner bensinstasjon og serveringssted. Bade- og fiskemuligheter ved Randsfjorden. Til populære Sagvika med sandstrand og volleyball er det ca. 2,5 km. Landsbyen Dokka ligger ca. 13 km fra eiendommen. Her finner man dagligvare, diverse forretninger, shoppingmuligheter, spisesteder, kaféer, apotek og vinmonopol. Dokka byr også på kino, konserter og diverse arrangementer året rundt. Nærhet til store markaområder og fine turmuligheter. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

    Adkomst
    Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

    Bebyggelse
    Det er boligbebyggelse i området rundt.

    Byggemåte
    Hytte antatt oppført i ca. 1976 ut fra oversendte tegninger. Oppført i bindingsverk på antatt ringmur. Hytte oppført på 1 plan med romslig veranda ut fra stue. Inngang på baksiden av huset. Utvendig kledd med stående behandlet trepanel hvor det er observert fukt- råteskader. Romslig veranda ut fra stue med enkelt rekkverk har noe skjevheter, svikt og fukt- råteskader. Tak tekt med plater av metall hvor det er lekkasjer slik at vann kommer inn i bygningen. Takrenner, beslag er ikke montert. Grunnmur er ikke besiktiget i kjeller da det ikke var tilgjengelig innspeksjonsmulighet som var synlig noe sted. Utvendig svært tett med vegetasjon helt inn til grunnmur, men synlig at det er benyttet blokk. Svikt i gulv inne indikerer at det må påregnes fuktig kjeller. Feil fallforhold på terreng medfører høy fuktbelastning på konstruksjonen og påregnelig med vann inn i kjeller. Vinduer og dører framstår med stor slitasje og de aller fleste ser ut til å være punktert/skadet. Adkomstdør på baksiden av huset var avstengt, men verandadør lot seg åpne. Iht. tilstandsrapport datert 06.09.2024 av Morten Lie. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

    Innhold
    VELKOMMEN TIL STRANDBAKKEN 2! Fritidsboligen inneholder: Kjøkken, stue, 2 soverom, bad og vindfang. Veranda mot Randsfjorden.

    Standard
    Denne hytta, som ligger i naturskjønne omgivelser nær Randsfjorden, er et renoveringsobjekt med stort potensial. Eiendommen befinner seg i skrånende og bratt terreng, godt skjermet av tett vegetasjon som gir en privat og rolig atmosfære. Hytta er bygget på én flate og inneholder et enkelt kjøkken og stue, to soverom, et bad og et praktisk vindfang. Fra stuen er det direkte utgang til en veranda hvor du kan nyte omgivelsene og lyden av naturen. Med sin nærhet til Randsfjorden er det gode muligheter for både bading og fiske. Nærområdet byr på store markaområder og flotte turmuligheter, perfekt for deg som elsker friluftsliv. Til tross for sin tilbaketrukne beliggenhet, er det kun ca. 13 kilometer til Landsbyen Dokka. Her finner du dagligvarebutikker, et variert utvalg av butikker, koselige spisesteder samt et levende kulturliv med konserter og arrangementer året rundt. Dette er eiendommen for deg som ønsker å sette ditt eget preg på en hytte i idylliske omgivelser, samtidig som du har kort vei til både natur og landsbyliv. KJØKKEN: Kjøkken med innredning fra byggeår hvor det er stor slitasje og skader. Rommet må i sin helhet påregnes renovert. BAD/ VASKEROM: Bad antatt fra byggeår med belegg på gulv, plater på vegger og himling. Innredet med toalett, servant med skap og dusj. Rommet er i svært dårlig forfatning og må i sin helhet påregnes totalrenovert, bygge nytt. Skader indikerer at det er påregnelig med fukt- råte bak overflater. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendig var hytte overfylt med løsøre, søppel og skrot. Overflater framstår etter byggeår med mye skader og stor slitasje. Registrert svikt i gulv som indikerer at det er påregnelig med fuktskader i bjelkelag. Skader i himlinger/vegger etter fukt slik at det er påregnelig med fukt- råteskader i konstruksjoner. Alle overflater og til dels konstruksjoner må påregnes renovert. DIVERSE UTSTYR: Sikringsskap med skrusikringer montert i vindfang, strøm var ved befaring frakoblet. Vann virket ikke slik at dette er avstengt. Plassering av evt vannpumpe/ bereder er ikke kjent da det var svært begrenset tilkomst i bygningen.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Bygning framstår etter byggeår med stor slitasje. Bygningen er å anse som renoveringsobjekt. Mye vegetasjon helt inn til bolig og store mengder søppel og rot utvendig og innvendig, medfører svært begrenset mulighet for takstmannen til hva som kunne vurderes ved befaring. Eiendommen er å anse som et renoveringsobjekt i sin helhet. Evt bør riving av hytte vurderes.

    Parkering
    Siste del av vei opp til hytte er til dels bratt, smal og lite vedlikeholdt. Vanskelig å benytte. Parkering evt ved hytte, men da på annen manns grunn.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. GUA (gulvareal) er ikke måleverdig gulvareal som skyldes skråtak og lav himlingshøyde. GUA oppgis som en sum av BRA og ALH (som er areal med lav himlingshøyde). Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er begjært tvangssolgt og at salget derfor reguleres av tvangsfullbyrdelsesloven kapittel 11. Oppdragsansvarlig er oppnevnt av Tingretten som medhjelper ved salget.   Interessenter plikter å undersøke eiendommen grundig før bud inngis. Eventuelle feil og mangler som kunne vært oppdaget ved slik undersøkelse, vil normalt ikke kunne påberopes av kjøper som mangel senere. Ved tvangssalg kan det variere i hvilken utstrekning eier selv bistår med aktuelle opplysninger til kjøper og medhjelper. Medhjelper vil derfor ofte ikke kjenne eiendommen utover de opplysninger som følger av denne salgsoppgaven med vedlegg.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    250 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 6 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 7 490 Omkostninger totalt 22 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 25 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 257 490 Totalpris. inkl. omkostninger 272 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 275 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Murt pipe hvor det er vedovn i stue. Lekkasjer rundt pipe, og ovn framstår som ødelagt. Omfattende fukt- råteskader i himling rundt pipe. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Dersom røykvarsler eller brannslukningsutstur er utgått på dato, defekt eller mangler i boligen ved visning vil heller ikke dette medfølge boligen ved overtagelse. Piper og ildsteder Siste dato for tilsyn: 06.01.2016. Utført. Siste dato for feiing: 04.11.2019. Utført. Det foreligger ingen åpne merknader/avviksmeldinger fra feier/branntilsyn.

    Info strømforbruk
    Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

    Energiklasse
    unknown

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Energimerking er ikke foretatt.

  • Kommunale avgifter
    6000

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene er opplyst som et årlig ca. beløp, og dekker gebyr slam, feiing og renovasjon. Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen: Avløp kr 423,- Renovasjon kr 3544,- Brannsyn, feiing kr 382,50 Slamtømming kr 768,- Kommentar fra kommunen: Gebyr for avløp gjelder tilsyn med avløpsanlegg. Dette er ikke mva pliktig. Det er innført årsavgift for slamtømming. I tillegg tilkommer et volumgebyr på kr. 191,80 pr. kbm for volum over 4 kbm eller tømming oftere enn hvert annet år. Siste registrerte tømming var november 2023, med et volum på 3 kbm. Overstående renovasjonsavgift og feiegebyr gjelder for bolig, men eiendommen er registrert med fritidsbolig. Standard gebyrer for renovasjon og feiing for fritidsbolig er hhv. 1772,50 og 736,75. Skal man bo fast på eiendommen krever dette en søknad om bruksendring for fritidsboligen. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

    Info om eiendomsskatt
    Ingen eiendomsskatt i Søndre Land kommune pr d.d.

    Info formuesverdi
    Formuesverdi for inntektsåret 2022: kr 342 626

    Andre utgifter
    Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter - strøm - tv/ internett - forsikring - generelle vedlikeholdskostnader/ renovering - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3447/7/88: 08.07.1974 - Dokumentnr: 4316 - Registrering av grunn/ skylddeling Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3447 Gnr:7 Bnr:4 01.01.2020 - Dokumentnr: 1289061 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0536 Gnr:7 Bnr:88 Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud. Eiendommen selges fri for pengeheftelser.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 157624512 Fritidsbygg(hyttersommerh. ol I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Kommentar fra kommunen: Hytte er bygd før krav om ferdigattest i 1998. Har status "Tatt i bruk" i Matrikkelen. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Det foreligger byggetegninger fra 1976. Disse kan sees hos megler. Avvik fra tegninger kan forekomme, og vil bli kjøpers risiko og ansvar.

    Vei, vann og avløp
    Det er privat veg til eiendommen, og kjøper må beregne kostnader til brøyting og vedlikehold av veg. Privat felles adkomstvei med grusdekke hvor siste del av vei opp til hytte er til dels bratt, smal og lite vedlikeholdt slik at den pr i dag er vanskelig å benytte. Parkering evt ved hytte, men da på annen manns grunn. Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Ukjent vannkilde. vann avstengt ved befaring. Ukjent valgt løsning for avløpsanlegg og hvor det evt er plassert. Kommunen opplyser om godkjent utslipp og septiktank med ferdigattest fra 2019. Avløpsanlegg utbedret i 2019. Ferdigattest.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i område som i KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2016-2026 (11.4.2016) er avsatt til: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info. Planforslag: Plan id: 3447 0536076 Plan navn: Strandbakke Interessenter oppfordres til å ta kontakt med kommunen for status og info rundt planforslaget.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Handelen reguleres av tvangsfullbyrdelsesloven.    Etter tvangsfullbyrdelsesloven § 11-39 har kjøper kun begrenset adgang til å påberope eventuelle mangler ved eiendommen. Eiendommen overtas i den stand den befinner seg. Lov om avhending av fast eigedom får ikke anvendelse ved tvangssalg.   I følge tvbl. § 11-39 foreligger en mangel når:  (a) formuesgodet ikke svarer til opplysninger om vesentlige forhold som medhjelperen har gitt, og som kan antas å ha innvirket på kjøpet.  (b) medhjelperen har forsømt å gi opplysning om vesentlige forhold som denne måtte kjenne til og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, såfremt unnlatelsen kan antas å ha innvirket på kjøpet, eller  (c) formuesgodet er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med.    Dersom mangel foreligger, kan kjøperen kreve prisavslag. Kjøperen kan ikke heve kjøpet på grunn av mangler. Erstatning kan bare kreves av medhjelperen dersom denne har utvist skyld eller det foreligger annet særskilt rettsgrunnlag. Kjøpesummen må betales selv om prisavslag kreves.   Loven har særskilte regler om prisavslag og om fremgangsmåten ved mangelskrav.   Det utstedes ikke kjøpekontrakt ved tvangssalg. Stadfestelseskjennelsen er bekreftelsen på at handel er kommet i stand.   Når et bud er rettskraftig stadfestet og kjøpesummen innbetalt, skal retten på kjøperens begjæring utstede skjøte, jfr. tvangsfullbyrdelsesloven § 11-3. Skjøtet blir så sendt til medhjelper.  Dersom kjøper helt eller delvis har innbetalt kjøpesummen via låneinstitusjon vil denne normalt kreve at medhjelper innestår for at pantedokumentet får tinglyst rett prioritet i eiendommen. Medhjelper sørger for tinglysing av skjøte og pantedokument. Utstedelse av blankoskjøte er ikke mulig.

    Budgivning
    Bud inngis skriftlig på vedlagt budskjema. Det gjøres spesielt oppmerksom på at budet må som hovedregel være bindende for budgiver i minimum 6 uker. For andelsleiligheter er bindingstiden minimum 3 uker. Retten kan unntaksvis ta hensyn til bud med bindingstid ned til 15 dager. For nærmere informasjon se budskjema samt vedlagt informasjonsskriv.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    250 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 6 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 7 490 Omkostninger totalt 22 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 25 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 257 490 Totalpris. inkl. omkostninger 272 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 275 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    7490

    Betalingsbetingelser
    Kjøpesum inkludert omkostninger skal være innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen oppgjørsdato. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.   Det er spesielle regler for hvordan oppgjøret skal foretas ved tvangssalg. Oppgjør skal skje på en bestemt oppgjørsdag. Oppgjørsdagen er vanligvis tre måneder etter at medhjelper har forelagt et bud for Tingretten for stadfestelse. Betaler ikke kjøper på oppgjørsdagen, påløper renter i henhold til bestemmelsen i tvangsfullbyrdelsesloven § 11-27. Betalingsplikt inntreffer allikevel ikke før to uker etter at stadfestelseskjennelsen er rettskraftig, men dersom dette tidspunkt er senere enn oppgjørsdagen, løper en rente på 6 % p.a. i det mellomliggende tidsrom. Betaler ikke kjøper innen betalingsfristen, plikter kjøperen å betale forsinkelsesrente etter forsinkelsesrenteloven § 3 (1).   Er eiendommen fraflyttet kan medhjelper, dersom kjøper ønsker det, tillate at overtakelse skjer før oppgjørsdato. Skal eiendommen overtas før oppgjørsdato må hele kjøpesummen betales av kjøper før innflytting kan skje. Eventuell innflytting før ankefristens utløp skjer på kjøpers risiko. Dersom en anke ikke er avgjort før oppgjørsdagen inntrer, forskyves betalingsplikten. Kjøper må velge mellom å betale kjøpesummen til oppgjørsdato eller betale renter i henhold til bestemmelsene i tvangsfullbyrdelseslovens § 11-27 frem til betalingsplikten inntrer.   Når kjøper er blitt eier, plikter saksøkte (tidligere eier) og hans husstand å fraflytte eiendommen. Flytter ikke saksøkte frivillig når kjøper skal overta eiendommen, kan kjøper uten gebyr kreve utkastelse etter at kjøper har innbetalt kjøpesummen. Kjøper blir ansvarlig for eventuelle sideutgifter f.eks. til bortkjøring og lagring av inventar. Begjæring om utkastelse kan sendes Namsmannen i den rettskrets eiendommen ligger i.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Det er ikke tegnet boligselgerforsikring.

    Boligkjøperforsikring
    Ingen mulighet til å tegne boligkjøperforsikring.

    Dødsbo
    Det gjøres spesielt oppmerksom på at Vestre Innlandet tingrett er selger av eiendommen og boligen, og at det er et dødsbo. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

    Meglers vederlag
    Medhjelpers vederlag og rett til dekning av utlegg er fastsatt i forskrift til tvangsfullbyrdelsesloven kapittel 3.

Lene Bergum Pettersson

Megler

Lene Bergum Pettersson

98 63 05 64

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev