aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Enebakkveien 15!
Velkommen til Enebakkveien 15!

OSLO Enebakkveien 15

Sentral og arealeffektiv 1-roms leilighet beliggende høyt i 5.etasje med egen balkong | Heis | V.vann inkl | IN-ordning

  • kr 3 200 000
  • BRA-i 22 m²
  • Prisantydningkr 3 200 000
  • Omkostningerkr 1 240
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 394 315
  • EierformAndel
  • Byggeår1892
  • Soverom -
  • Andel fellesgjeldkr 193 075
  • Felleskostnaderkr 3 011
  • Tomt1 057 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 3 200 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 193 075 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 393 075 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 1 240 (Omkostninger totalt) 8 440 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 11 240 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 394 315 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 401 515 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 404 315 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til en arealeffektiv 1-roms med store vindusflater som sørger for mye dagslys. Det lyse gulvet kombinert med god takhøyde gir et innbydende førsteinntrykk. Boligen har smarte løsninger og utnytter arealet godt. Stuen blir forlenget med en solrik balkong hvor du kan nyte varme dager. Borettslaget har en idyllisk bakgård med flere hyggelige sittegrupper. Her bor du med kort vei til "alt" Oslo har å by på! Merk deg dette: -Perfekt førstegangskjøp! -Vv og fiberinternett er inkludert -Leiligheten ligger i 5. etasje med heisadkomst -Store vindusflater som gir rikelig med luft og lys -Fellesvaskeri og felles sykkelbod i kjeller -IN-ordning på andel fellesgjeld -Godt med lagringsplass i kjellerbod -Lave omkostninger, ingen dok.avgift eller forkjøpsrett -Kort vei til kollektivtransport
Fine detaljer som store vindusflater med mye naturlig lysinnslipp.

Enebakkveien 15, Oslo

  • Tomt
    1057m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiet tomt på 1057 m² som tilhører borettslaget. Fellesområder opparbeidet med asfalterte internveier, sittegrupper, sykkelparkering, prydbusker og diverse beplantning.

    Beliggenhet
    Enebakkveien 15 ligger i et idyllisk og attraktivt boligområde på Vålerenga i Oslo. Området har en fin blanding av nyere bebyggelse, velholdte bygårder og eldre trehus. Fra boligen er det nærhet til alt av Oslos rike servicetilbud, samt like ved flere parker og store grøntområder. Området har et godt tilrettelagt kollektivtilbud. 37- bussen stopper kun 2 minutters gange fra leiligheten, og går hele døgnet. 20 bussen går også hele døgnet fra Galgeberg til Skøyen. Nærmeste T-banestasjon er Ensjø, og ligger ca. 10 minutters gange fra leiligheten med linje 1, 2, 3 og 4. Flybuss fra Ensjø og Helsfyr med hyppige avganger til Gardermoen. Uansett om du vil til sentrum, til sjøen eller ut i marka vil du finne en buss eller bane som tar deg dit. Ikke langt fra boligen ligger nye Jordal Amfi. I tilknytning til dette finner du kunstgressbane, skøytehall, skatepark og en stor lekeplass. Det er også kort vei til nye Tøyenbadet (åpner ila året), samt til nyere Intility Arena, Valle Hovin og Valhall Arena som er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer. Her finner du også Hovindammen, en liten idyll med omkringliggende gangstier, sittebenker og grønne lunger. Smia kunstgalleri og kulturkafé ligger like i nærheten. Videre er det flotte turmuligheter i området. Populære Svartdalsparken ligger kun noen minutters gange unna med fine turstier til blant annet Østensjø. Kampen Park, Tøyenparken og Botanisk hage ligger også i gangavstand fra boligen noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi og Coop Extra (som også har post-i-butikk). Det er kort vei til flere gode spiseplasser i området som Smia Galleri og Pizzeria La Pietra som begge ligger i umiddelbar nærhet til boligen. Flere pizza- og sushirestauranter ligger også like ved.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Bygården huset opprinnelig Frelsesarmeens Krigsskole og ble omgjort til moderne leiligheter i 2002-2004. Leiligheten oppleves som lys og moderne med en arealeffektiv og praktisk planløsning.

    Byggemåte
    Leiligheten ligger i 5. etasje i en boligblokk som er oppført i 1892 og ombygd i 2004. Leiligheten er oppført med datidens byggemetoder, merk at dagens krav til isolasjon, tetthet, ventilasjon m.m. er strengere enn da dette ble bygget. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Entredør klassifisert B30 - 35dB (brann- og lydklassifisering), antatt fra 2003/04. 2-fløyet balkongdør med trekarm og 2-lags glass, datert 2018. Balkong i stål, med tredekke er fundamentert til bygning. Størrelse ca. 3 m². Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Frode Grønning. Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: -Innvendige dører: Underkant av dørblad, samt lister på innside bad sveller. Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: -Gulv på bad: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). -Sluk, membran og tettesjikt på bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. -Sanitærutstyr og innredning på bad: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Det er påvist skader på innredning. -Overflater og innredning på kjøkken: Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder. -Avtrekk på kjøkken: Begrenset avtrekk fra ventilatoren. -Vannledninger: Tilgangen til rørskapet i leiligheten ligger direkte bak oppvaskmaskinen. Dette er ikke en anbefalt løsning med tanke på tilkomsten. Vannrør på kjøkken er ikke plugget (ende muffer) mot varerør. For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har ikke bemerket noe i egenerklæringen.

    Innhold
    Leiligheten ligger i 5. etasje og inneholder entré, bad og stue/soverom/kjøkken med utgang til balkong. Leiligheten disponerer også en bod i felles kjeller.

    Standard
    -Gulv med laminat. -Vegger med malte plater. -Tak med malte plater. -Flislagt bad med elektriske varmekabler.

    Innbo og løsøre
    Medfølger: - Kommode (IKEA) foran seng som deler rommet. - Brune bokhyller i venstre hjørne. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Hvitevarer medfølger i salget. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Regi nåværende eier: - Okt/Nov. 2023: To strøk maling av tak, vinduskarmer og alle vegger i leiligheten (minus bad). - Nov, 2023: Nytt pergo gulv lagt. - Jan, 2023: Kjøp og montering av nytt IKEA kjøkken. Montør monterte også nye hvitevarer. - Jan, 2023: Elektriker monterer nye stikkontakter + lys på kjøkken og i taket. Samsvarserklæring foreligger. - Jan, 2023: Snekker reparerer inngangsdør til leiligheten. - Feb, 2023: Flislegging av kjøkkenvegg. - Oktober. 2024: Skiftet silikonmasse i dusj.

    TV/Internett/bredbånd
    Fiberinternett er inkludert i felleskostnadene.

    Parkering
    Det er beboerparkering i området. Det vil si at man med beboerkort kan parkere døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Indre by er bydel Frogner, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene. Dette er beboerparkeringssone A, B, C, D og E. Priser indre by per år (med forbehold om endringer): -Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: kr 5 940,- -Elbil: kr 2 000,- -Motorsykkel og moped: kr 2 970,- -El-motorsykkel og el-moped: kr 1 000,- For øvrig gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 3 200 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 193 075 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 393 075 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 1 240 (Omkostninger totalt) 8 440 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 11 240 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 394 315 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 401 515 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 404 315 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Leiligheten oppvarmes med elektrisitet. Varmekabler på bad. Tilknyttet felles varmtvann.

    Energiklasse
    unknown

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Formuesverdi primær
    633343

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    2406702

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Info formuesverdi
    Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet for tv/internett.

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Andelsnummer
    36

    Part.obl.nr.
    986893598

    Felleskostnader pr. mnd.
    3011

    Andel fellesgjeld
    193075

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-09-23T22:00:00Z

    Kommentar fellesgjeld
    Lånenr.: OBBK01-98207598127 Lånetype: A Rentesats: 5,79% Restsaldo 18 882 109,- (0,- for denne andelen) Restløpetid: 25 år og 10 mnd. Terminer pr. år: 12 Type rente: Flytende Lånenr.: OBOS04-98207841579 Lånetype: T Rentesats: 5,79% Restsaldo: 2 531 750,- (152 038,- for denne andelen) Restløpetid: 14 år og 3 mnd. Terminer pr. år: 12 Type rente: Flytende Lånenr.: OBOS06-98207938890 Lånetype: A Rentesats: 5,79% Restsaldo: 2 384 715,- (25 288,- for denne andelen) Restløpetid: 16 år og 6 mnd. Terminer pr. år: 12 Type rente: Flytende Lånenr.: OBOS07-98208258486 Lånetype: A Rentesats: 5,79% Restsaldo: 1 485 578,- (15 749,- for denne andelen) Restløpetid: 29 år og 4 mnd. Terminer pr. år: 12 Type rente: Flytende

    Kommentar kommunale avgifter
    Kommunale avgifter inngår i felleskostnader.

    Borettslaget
    Enebakkveien 15 Borettslag

    Borettslagets org.nr
    986893598

    Om borettslaget
    Andelen er en del av Enebakkveien 15 Borettslag (org.nr. 986 893 598), bestående av totalt 55 andeler/leiligheter. Borettslaget hadde et årsresultat i 2023 på kr -424 232,- (før nedbetaling på fellesgjeld). De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2023 kr -408 635,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for andelseierne kan bli endret som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Generalforsamlinger avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven). Styrets arbeid -Tagger på yttervegger Overmalt antall tagger på port til portrom. Overmalt antall tagger på husvegg. -Laget HMS skriv til alle beboere og distribuert denne. -Bortkjøring av søppel som ikke skal kastes i søppelrommet, utført av vaktmester. Dette er ting som er dumpet av beboere i søppelrommet. -Startet og gjennomført utbytting av tak over tilbygg og terrasse mot bakgården. Har også utført tilpassninger på takrenner mot baghagen. Etter det ble avdekket konstruksjonsfeil med lufting på samme tak, så er dette tatt tak i og endringer er gjennomført for at det skal være i orden. -Byttet ut en kurs i hovedtavle på østsiden. Takprosjektet måtte ha strøm for å drifte ustyr. Skiftet til en 32 amp kurs, og lagt ut middlertidig byggstrøm til prosjektet. -Målt av vannforbruk og oversendt dette til kommunen. -Byttet ut lys i heis, fra lysstoffrør til LED. Lyset var for dårlig og måtte byttes ut. -Sjekket i markedet hva det koster for fiber til alle beboere, hvis vi skulle bytte til en annen leverandør. Har sjekket med 2 andre leverandører, Telenor og Global Connect, hvor den ene var betydelig dyrere en det vi har i dag og den andre har mye brukerklager. La derfor press på leverandøren vi har i dag, og fikk et godt tilbud tilbake som vi takket ja til. Avtalen er at alle får nytt modem og ruter, hastigheten til alle økes til 1000 / 1000 og prisen reduseres til 199 per mnd. -Byttet ut gamle lamper i fellesområder og beboeres boder etter hvert som de slutter å virke. -Vært på befaring i leiligheter til beboere etter klage på vindsus gjennom dør eller vinduer i leiligheten. Har også vært i flere leiligheter på befaring etter klager på «plystring» og sus i ventilasjonen. -Innbrudsforsøk fra bakhagen til portrommet. Det har vært et forsøk på å komme seg inn porten fra hagen til portrommet i november 2023. Skader på rammen til porten og vegg ved siden av port. Vaktmester har rettet opp skadene på selve porten, men det er fortsatt skader på vegg. Innbrudstyv kom seg IKKE inn. -Sprukket rør i sprinkelanlegget. Skjedde hos en beboer kl 03:15 den 11/1. Brannalarmen ble utløst siden sprinkleranlegget mistet trykk. Det ble vannskader i 6 leiligheter, 2 som ikke er beboelige og må totalrenoveres. Gulv, tak og vegger må byttes ut. Det kommer til å ta ca 3 mnd før de kan flytte hjem. Saken er selvfølgelig meldt inn til forsikringsselskapet som dekker skade på selve bygget. Den enkelte beboer som er berørt må kontakte sitt eget forsikringsselskap når det gjelder innbo / løsøre som er skadet / ødelagt. Styreleder har bistått de berørte så godt som det er mulig, men mye kommer til å bli lagt på den enkelte som er berørt. -Kastet henslengt støvsuger i søppelrommet. Kastet denne på mini gjenbruksstasjon. -Har sendt spørsmål til vaktmester om Vaktmester Andersen kan gi oss et tilbud på montering av snøfangere på taket. Det er enkelte områder som ikke har snøfangere nederst mot takrenner. De stopper ca midt på taket, dette er ikke bra nok i forhold til HMS. -Server til overvåkningskameraer startet å "pipe". Måtte resette passord på server og forsøke å finne ut hva det er som er feil. Mulig harddisken må formateres. Fikk fjernet pipingen, men problemet er ikke løst. -Bestilt vask av søppelkontainere. -Kjøpt inn maling til fasade og port. -Kjøpt inn materialer til benk og byttet det som har knekt. -Har hatt kontakt med tilstøtende borettslag ved behov. -Holdt styremøter jevnt og etter behov. -Gjennomført dugnad.

    Styregodkjennelse
    Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger.

    Sikringsordning fellesgjeld
    Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 ? tolv? måneder regnet fra oppsigelsesdato.

    Borettslagets forsikringsselskap
    Gjensidige Forsikring

    Polisenummer felles forsikring
    76405134

    Vedtekter/husordensregler
    Utkast til budsjett og vedtekter for borettslaget følger som vedlegg til salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse. Det er forutsatt at kjøper aksepterer vedtektsutkastet som grunnlag for avtalen. Det gjøres oppmerksom på at budsjett og vedtekter kan endres av selger forut for, eventuelt i forbindelse med, stiftelse av borettslaget.

    Beboernes forpliktelser og dugnader
    Det må påberegnes dugnad.

    Dyrehold
    Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. Ved dyrehold gjelder følgende bestemmelser: 1. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr. Hunder skal føres i bånd innenfor borettslagets område. 2. Eier av dyret skal straks fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen. 3. Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for enhver skade som dyret måtte påføre person eller eiendom, for eksempel oppskraping av dører og karmer, skade på blomster, planter, grøntanlegg m.v. Kommer det inn skriftlige berettigede klager over at et dyrehold sjenerer naboer gjennom lukt, bråk eller på annen måte er til ulempe, for eksempel gir allergiske reaksjoner eller skaper redsel eller angst, kan styret kreve dyret fjernet hvis ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfeller avgir styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/232/54: 03.09.1929 - Dokumentnr: 912976 - Erklæring/avtale midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. gårdsplass Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: Knr:0301 Gnr:232 Bnr:59 23.07.1932 - Dokumentnr: 991060 - Bestemmelse om gjerde Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet 08.10.1947 - Dokumentnr: 406277 - Bestemmelse om gjerde Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: Knr:0301 Gnr:232 Bnr:59 07.01.1965 - Dokumentnr: 500235 - Best om garasje/parkering Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: Knr:0301 Gnr:232 Bnr:59 19.01.1865 - Dokumentnr: 900002 - Opprettelse av matrikkelenheten OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE 12.12.1994 - Dokumentnr: 71219 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:232 Bnr:59 22.12.1994 - Dokumentnr: 73852 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:232 Bnr:459

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger attestert bygningsanmeldelse for eiendommen datert 23.04.1889 og ferdigattest for rehabilitering av gården datert 07.12.2004. Det foreligger også ferdigattest for oppføring av balkonger datert 20.12.2018. Det foreligger byggetegninger fra 2004. Disse er i samsvar med dagens bruk.

    Vei, vann og avløp
    Adkomst: Offentlig, interne gang- og stikkveier. Tilknytning vann: Offentlig. Tilknytning avløp: Offentlig.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er regulert til bolig med tilh. anlegg i reguleringsplan S-2999. Reguleringskart er vedlagt salgsoppgaven. Pågående plansaker i nærområdet: Saksnr. 202212750 Saken gjelder: Brynsbakken - Kapasitetsøkende jernbanetiltak Sakstype: Detaljregulering

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

    Legalpant
    Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar bo- og driveplikt
    Ikke aktuelt.

    Kommentar konsesjon
    Ikke aktuelt.

    Kommentar odelsrett
    Ikke aktuelt.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 3 200 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 193 075 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 393 075 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 1 240 (Omkostninger totalt) 8 440 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 11 240 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 394 315 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 401 515 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 404 315 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    1240

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt en provisjon på 1,25 % på salgssummen for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke: Tilretteleggingsgebyr: kr. 20 000,- Visninger: kr. 2 990,- pr. stk. Oppgjørshonorar: kr. 6 990,- Markedspakke: kr. 15 800,- Garantipremie/inneståelse: kr. 3 000,- Kommunale avgifter: kr. 2 490,- Søk eiendomsregister og elektronisk signering: kr. 1 490,- Tinglysningsgebyr pantedokument med urådighet: kr. 500,- Utlegg opplysninger forretningsfører avg pliktig: kr. 5 000,- Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3 490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34 900,-.Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

Klaus Westersund

Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

Klaus Westersund

92 61 05 85

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev