aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til visning i Othilie Tonnings vei 4B ( Digital styling)
Velkommen til visning i Othilie Tonnings vei 4B ( Digital styling)

OSLO Othilie Tonnings vei 4B

Lys og fin 3-roms på populære Grefsen - Moderniseringsbehov - Fyring/V.vann og bredbånd inkl - Bad fra 2020- Nært marka

  • kr 4 750 000
  • BRA-i 68 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 4 750 000
  • Omkostningerkr 127 560
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 180 996
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår1960
  • Soverom2
  • Felleskostnaderkr 5 010
  • Tomt13 278 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 4 750 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 303 436 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 053 436 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 126 320 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 127 560 (Omkostninger totalt) 137 960 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 140 760 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 5 180 996 (Totalpris. inkl. omkostninger) 5 191 396 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 5 194 196 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Planskisse
Velkommen til Othilie Tonnings vei 4b. - En lys og fin 3- roms leilighet med moderniseringsbehov. Sentralt beliggende i attraktivt boligområde på Grefsen med nærhet til marka. Høydepunkter:
  • Bad fra 2020
  • Rørfornying i sameiet 2014/2015
  • Malte vegger og himling i 2020
  • Downlights
  • Vestvendt balkong med på 12 kvm med hyggelig ettermiddagssol
  • Veldrevet sameie med god vedlikeholds historikk
  • Fyring/V.vann og bredbånd inkludert i felleskostnadene
  • To kjellerboder
  • Sogner til Grefsen Skole
  • Kort vei til BI handelshøyskolen
  • Stor og fin vestvendt balkong med ettermiddagssol

    Othilie Tonnings vei 4B, Oslo

    • Tomt
      13278m²

      Beskrivelse av tomt
      Tomten er opparbeidet med gressplen samt asfalterte internveier.

      Beliggenhet
      Leiligheten ligger i et attraktivt og sentralt boligområde på Lillo/Grefsen, med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Fra eiendommen er det kort vei til lekeplass, fotballbane, skiløyper, idrettshall, treningssenter m.m. Videre byr Nydalen på et urbant, levende og meget moderne bydelssenter i underkant av 10 minutters gange fra boligen. Dersom du liker deg i skog og mark enten for å ta en koselig søndagstur eller for å trene en økt er det bare å ta på seg joggeskoene hjemme og rusle ned til Akerselva noen få minutters gange fra boligen. Her er det flotte turmuligheter sommer som vinter. Det er stier og oppkjørte løyper i Lillomarka, Maridalen og på Grefsenkollen. På toppen av Grefsenkollen finner vi Grefsenkollen Restaurant som i mange år har vært et populært mål for gode søndagsturer med sin gode mat og praktfulle utsikt over Oslo. I tillegg til den flotte utsikten over fjorden og hovedstaden, har restauranten en eventyrlig ramme for både Feelgood Festivalen Over Oslo, utekonserter og andre trivelige begivenheter. Her finner du også Grefsenkleiva og Trollvannskleiva eller som nå heter Oslo skisenter, som er et yndet sted for lovende alpinister. Det er 4 heiser og fem nedfarter samt lysløyper innover i marka. Flotte bademuligheter om sommeren på Trollvann eller Akerselva med alle sine fine badeplasser som Grønvoldstangen, Stilla og Frysja eller Nydalsdammen som ligger kun minutter unna. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000 (200m fra boligen) og søndagsåpen Bunnpris-butikk. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Storo Storsenter, som er Oslos største kjøpesenter. Senteret har en spennende miks med 130 butikker, spisesteder og tjenester. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

      Adkomst
      Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

      Bebyggelse
      Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i område

      Barnehage/skole/fritid
      Barnehager: - Bråtenalleen barnehage (1-5 år) 3 min. - Grefsen Kirkes barnehage (1-5 år) 7 min. - Barnehagenvår Josefine (1-5 år) 11 min. Skoler: - Grefsen skole (1-7 kl.) 8 min. - Fernanda Nissens skole (1-7 kl.) 18 min. - Disen skole (1-7 kl.) 22 min. - Morellbakken skole (8-10 kl.) 9 min. - Engebråten skole (8-10 kl.) 18 min Videregående skoler: - Nydalen videregående skole 18 min. Treningssenter: - EVO Nydalen 12 min. - SiO Athletica Nydalen 14 min.

      Skolekrets
      Leiligheten sogner til Grefsen Skole

      Offentlig kommunikasjon
      Buss: Lillo terrasse (Linje FB3, 23, 24) 2 minutter gangavstand. Trikk: Glads vei (Linje 11, 12) 12 minutter gangavstand. T-Bane: Storo (Linje 4, 5) 15 minutter gangavstand. Tog: Nydalen Stasjon (Linje RE30, R31) 8 minutter gangavstand.

      Byggemåte
      Boligblokk antas å være fundamentert på faste masser eller fjell. Grunnmuren er oppført i mur- eller betongkonstruksjoner. Yttervegger, bærende konstruksjoner og brannskillende vegger er også oppført i mur- eller betongkonstruksjoner. Utvendige fasader er pusset og malt, samt belagt med utforede plater. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger som stemmer overens med dagens bruk Tak: Takkonstruksjonen er oppført i mur- eller betongkonstruksjoner. Taktekking antas å være utført med takpapp eller takplater. Takrenner og nedløpsrør er i stål.

      Sammendrag selgers egenerklæring
      Har du kjennskap til eiendommen? Ja. Når kjøpte du boligen? År: 1999 Hvor lenge har du eid boligen? Antall år: 23 Antall måneder: 8 1 Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Beskrivelse: Det var en lekkasje forårsaket av nabo under som traff fellesrørene. Det er fikset opp i nå. Dette gikk på sameiet sitt forsikring. Arbeid er utført av dem og spørsmål kan sendes til dem. 2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Varmekabler Bytting av sluk Arbeid utført av: Nor elektro AS, Juuls Rørservice 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja, Bytting av sluk i 2020, Juuls Rørservice, dokumentasjon foreligger. Sett in membran i 2020. Finner per dags dato ikke dokumentasjon. Dokumentasjon på membran og sluk er sendt til styre i 2020. Har etterspurt dokumentasjon fra sameiebygget på dokumentasjonen på membran. 4 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad Beskrivelse: Utført arbeid på sluk, Arbeid utført av Juuls rørservice 5 Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Beskrivelse: Sameiet jobber med saken 9 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse: Det var veggdyr, men ble ordnet gjennom forsikring. Ingen tilfeller nå.

      Standard
      Entré: Fin entré med hengeplass til ytterklær og dørcalling på vegg ved inngangsdør. Panel i himling, malte vegger og fliser på gulv. Himling og vegger malt i 2020. Stue: Romslig stue med og store vindusflater som gir mye lys og en god romfølelse. Plass til sofagruppe og spiseplass. Uttak til kabel-tv og utgang til balkong. Malt himling, downlights i tak, malte vegger og laminat på gulv. Himling og vegger malt i 2020. Stuen varmes opp gjennom radiatorer tilknyttet sentralt fyringsanlegg. Kjøkken: Kjøkkeninnredning av eldre stil med hvite, glatte fronter. Benkeplate av laminat og fliser på vegg over benk. Det er en frittstående komfyr og kjøleskap. En ventilasjonshette er montert over komfyren, koblet til en luftekanal. Kjøkkenet har også en dobbel stålvask med et enkelthåndsblandebatteri. Malt himling, downlights i tak, malte vegger og laminat på gulv. Bad: Lekkert flislagt bad fra ca 2020. Bad med dusjhjørne med sammenleggbare dører, og heldekkende servant. Underskap med skuffer og skap på vegg med speil. Opplegg for vaskemaskin. Panelplater i himlingen med downlights, fliser på veggene og flislagt gulv med gulvvarme. Soverom I: Fint soverom med plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Plass til svært garderobeskap og oppebevaringsmuligheter. Svært vindu som slipper in mye lys. Himling og vegger malt i 2020 og laminat på gulv. Soverom varmes opp gjennom radiatorer tilknyttet sentralt fyringsanlegg. Soverom II: Fint soverom med plass til seng og tilhørende møblement. Plass til svært garderobeskap og oppebevaringsmuligheter. Svært vindu som slipper in mye lys. Himling og vegger malt i 2020 og laminat på gulv. Balkong: Stor fin balkong på ca 12m2 med ettermiddagssol og hyggelig utsyn. Balkongen er oppført i stål- og betongkonstruksjoner. Balkong dekket er belagt med tretremmer. Leiligheten disponer også to kjeller boder. Bod 1: ca 3,4 m2 Bod 2: ca 5 m2. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en eierskifterapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3 : Følgende TG2 er gjengitt fra tilstandsrapporten: 1. Våtrom 1.1 Bad 1.1.1 Overflate vegger og himling - Det er påvist sprekker i fuger, se under. - Det er ikke påvist bom (hulrom) under fliser. - Det er ventiler som kan åpnes. Beskrivelse av vurdert bygningsdel: Eieren informerer om at badet ble renovert i 2020. Vegger dekket med fliser. Panelplater i himlingen med dowlights Merknader: Det har blitt observert riss og sprekker i fugene, samt misfarging av disse. Riss/sprekker kan indikere bakenforliggende fuktskader, og konstruksjonen bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling. Døren til badet har fuktskader i underkant av dørbladet, og døren går i karmen når den skal lukkes, noe som gjør den vanskelig å åpne og lukke. Badet er av en slik størrelse at hele badet må regnes som våtsone, og materialet i døren er ikke egnet for dette miljøet. Det er sendt inn videodokumentasjon som viser at dørene ble justert etter inspeksjonsdagen. Dette er ikke kontrollert av takstmannen, men er dokumentert gjennom bilder og video. TG2 vurderes da det er registrert riss og sprekker i mørtelfuger, samt at det er en dør i våtsonen. 1.1.2 Bad Overflate gulv - Det er påvist riss og sprekker, se under. - Det er påvist sprekker i fuger, se under. - Det er påvist bom (hulrom) under fliser. - Det er påvist tilfredsstillende fall til sluket. - Det er ikke påvist knirk i gulvet. Beskrivelse av vurdert bygningsdel: Eieren informerer om at badet ble renovert i 2020. Flislagt gulv med varmekabler. Merknader: Det registreres tilfredsstillende fall på gulv mot sluk, målt punktvis med laser. Sprekk i en flis under vasken. Bom i enkelte gulvfliser. Bom under gulvflis er årsakssammenhengene med at deler av flisen ikke er i kontakt med flislimet og vil normalt sett ikke medføre en kortere levetid på selve badet. Det er registrert at silikonfugen har løsnet flere steder fra underlaget langs gulvet. Det er manglende fugemasse rundt sluket, noe som kan føre til vanninntrengning under flisene. TG2 vurderes da det er registrert bom under flis, løs silikonfuge, samt misfarging av fuger. 3.1 Andre rom Gulv: Laminat i øvrige rom. Vegger: Malte slette flater. Himling: Panel i gang med downlights, malte slette flater i øvrige rom. Stuen har en nedsenket himling langs veggene, med downlights. Merknader: Gulv: Det registreres knirk i gulvet på soverommet ved stuen. Det er registrert slitasje på listene. Det spraker i laminatet i stuen. Flisene i gangen mangler fug eller feielist mot døren til soverommet. Vegger: Det er observert noe slitasje på overflatene som skyldes aldring. For øvrig har boligen stort sett normal slitasje fra bruk.Det bør bemerkes at det vanligvis finnes diverse små hull i overflatene etter bilder, hyller osv., samt noe misfarging og flekker der bilder, hyller eller møbler har stått. Himling: Normal bruksslitasje. Dører: Etter en enkel funksjonstest ble det registrert avvik på samtlige innerdører i leiligheten. Dørene subber og går i karmen, med tydelige tegn på slitasje der dørene treffer karmen. Dørene må justeres.Det er sendt inn videodokumentasjon som viser at dørene ble justert etter inspeksjonsdagen. Dette er ikke kontrollert av takstmann, men er dokumentert gjennom bilder og video. TG2 vurderes på bakgrunn av slitasje på overflater. 4.1 Vinduer og ytterdører - Det er ikke påvist punkterte glass. Vinduer med 2-lags isolerglass, produsert i 1984. Vinduene ble visuelt undersøkt, og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Inngangsdør av tre, brann- og lydklassifisert B30, 35dB Merknader: Vinduene fremstår med bruksslitasje og tydelige tegn på alder. Vinduene på soverommene er vanskelige å lukke, da de går i karmen. Det er registrert avflasset maling og sprekker i treverket, noe som indikerer at beskyttelsen mot vær og vind er svekket. Dette har sannsynligvis ført til at fukt har trengt inn i treverket, noe som kan føre til råteskader over tid. Forringelsen av fugene kan også føre til redusert isolasjonsevne og potensielle lekkasjer. Vinduer og terrassedør i stuen er koblede, med ukjent alder, og det er registrert slitasje på disse. TG2 vurderes da vinduene har passert mer enn halve sin forventede levetid. Det registreres slitasje og skader på vinduene. 5.1 Balkonger, verandaer og lignende Balkongen er oppført i stål- og betongkonstruksjoner. Balkongdekket er belagt med tretremmer. Merknader: Rekkverket på terrassen er målt til 99 cm, noe som ikke oppfyller dagens krav. Referanse: Byggteknisk forskrift (TEK17) Balkonger, terrasser, tribuner, passasjer og lignende skal ha rekkverk med høyde: a) minimum 1,2 m der nivåforskjellen er mer enn 10,0 m b) minimum 1,0 m der nivåforskjellen er inntil 10,0 m. TG2 vurderes da rekkverkshøyde er for lav. 6.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør Innvendige vann og avløpsrør er fra 2020 Hovedstoppekranen er lokalisert og funksjonstestet. Lekkasjevann i fordelerskap ledes til sluk. Materiale og sammenkoblingspunkter vurderes som tilfredsstillende. Det er WC med innebygget sisterne. Det er ikke spalte på innebygget sisterne for WC. Det er ikke inspeksjonsmulighet på innebygget sisterne for WC. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på innebygget sisterner for WC. Det gjøres oppmerksom på at kun synlige rørinstallasjoner er kontrollert. Rørgjennomføringer som er skjult i vegg, er ikke videre undersøkt. Eventuelle feil på det skjulte anlegget vil derfor ikke komme frem i rapporten. Stoppekranene er lokalisert i fordelerskapet på badet over toalettet og fungerer som de skal. Det er benyttet plastrør med rør-i-rør til vannforsyningsrør, med en anbefalt brukstid på 50 år. Boligen har sluk og avløpsrør i plast, hvor forventet levetid også er 50 år. Det er montert vegghengt toalett på badet uten synlig lekkasjesikring fra sisternen. Det ble ikke avdekket synlige tegn til svekkelser eller lukt av betydning fra vann- og avløpsrør, og på bakgrunn av dette vurderes rørene som i normalt god stand TG2 vurderes da det ikke er synlig lekkasjesikring fra sisternen. Forhold som har fått TG 3 : 2.1 Kjøkken Vanninstallasjonen er fra 2021 - Det er ikke påvist knirk, skader eller fuktskjolder på gulvet. - Det er ikke påvist fukt ved kjøleskap, vaskemaskin, varmtvannsbereder eller andre vanninstallasjoner. - Det er påvist avvik i forhold til trykk i vannkran. Se under. - Det er ikke påvist avvik i forhold til avrenning fra avløp. Beskrivelse av vurdert bygningsdel: Innredning kjøkken: Kjøkkeninnredning av eldre stil med hvite, glatte fronter. Benkeplate av laminat og fliser på vegg over benk.. Det er en frittstående komfyr og kjøleskap. En ventilasjonshette er montert over komfyren, koblet til en luftekanal. Kjøkkenet har også en dobbel stålvask med et enkelthåndsblandebatteri. Merknader: Kjøkkenet er av eldre dato, og det er registrert betydelig slitasje på skrog og dører, inkludert sår, hakk og svelling av materialet. Hyllekantene viser tydelige tegn til vannskade eller mekanisk slitasje, med eksponert treverk som ser ut til å være oppsvulmet og delvis nedbrutt. Rundt hengslene på skapdørene er det betydelige skader. Kjøkkenviften viser tegn på langvarig bruk med minimal vedlikehold. Fettfiltrene ser ut til å være tilstoppet og trenger en grundig rengjøring eller utskifting. Rust og misfarging indikerer at materialet begynner å brytes ned, noe som kan påvirke viftens funksjonalitet og levetid. Mangelfull filtrering og avtrekk kan også føre til dårlig inneklima og opphopning av fett i andre deler av kjøkkenet. TG3 vurderes da kjøkkenet har slitasje som overstiger normal bruksslitasje. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 50.000. - og 100.000.- 7.1 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring For mer info se eierskifterapport av takstmann Matias Utnem

      Innbo og løsøre
      INNBO: Kjøper må selv tegne innboforsikring. LØSØRE: Medfølger ikke handelen: - Tv-bord - Skrivebord. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

      Hvitevarer
      Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

      TV/Internett/bredbånd
      Bredbånd via Telia siden april/Mai 2024. TV-pakke inkluderes ikke i felleskostnadene, dette må bestilles selv gjennom Telia.

      Parkering
      Parkeringsplasser/garasjer: Sameiet forvalter 30 garasjer og 14 parkeringsplasser på 86 leiligheter. For å få garasje eller p.plass må du sette deg opp på venteliste hos Tina Langaas. Ventetiden er variabel, lengst for å få garasje.

      Radonmåling
      Det er ikke foretatt radonmåling. I følge radonkart over området er området vurdert med moderat til lav forekomst av radon. (http://geo.ngu.no/kart/radon/)

      Diverse
      Vaskerier: I hver blokk finnes det et vaskeri. Lås og nøkler fås ved henvendelse til Tina Langaas dersom forrige eier har levert disse tilbake. Depositum: kr. 300,-. 700,- hvis du må ha ny lås m/nøkler. I vaskeriet finner du en vaskemaskin, en sentrifuge, en tørketrommel, et tørkerom og en tøyrulle. Du reserverer tid på tavla i vaskeriet den aktuelle dagen du ønsker å vaske. Se mer info i vedtekter. Dugnad: Hvert år har vi dugnad i begynnelsen av mai, og vi oppfordrer en fra hver leilighet til å delta. Du kan også avtale med en i styret om å gjøre dugnadsarbeid en av dagene før dugnaden. Dugnaden er til for å gjøre fellesområdene våre pene og tiltalende.

      Prisantydning inkl. omkostninger
      Salgsoppdrag 4 750 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 303 436 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 053 436 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 126 320 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 127 560 (Omkostninger totalt) 137 960 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 140 760 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 5 180 996 (Totalpris. inkl. omkostninger) 5 191 396 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 5 194 196 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    • Oppvarming
      Leiligheten blir oppvarmet av radiatorer tilknyttet sentralt fyringsanlegg og elektriske varmekabler i baderomsgulv.

      Info strømforbruk
      Selger opplyser om at strømforbruket det siste året (2023) har vært 3 864 kWh. Så langt i år har strømforbruket vært 2 178 kWh pr. 19.08.2024. Merk at dette vil variere fra husholdning til husholdning.

      Energiklasse
      E

      Info energiklasse
      Energikarakteren angir hvor energieffektiv boligen er, inkludert oppvarmingsanlegget. Energikarakteren er beregnet ut fra den typiske energibruken for boligtypen. Beregningene er gjort ut fra normal bruk ved et gjennomsnittlig klima. Det er boligens energimessige standard og ikke bruken som bestemmer energikarakteren. A betyr at boligen er energieffektiv, mens G betyr at boligen er lite energieffektiv. En bolig bygget etter byggeforskriftene vedtatt i 2010 vil normalt få C.

    • Info kommunale avgifter
      Inkludert i felleskostnader

      Formuesverdi primær
      1103403

      Formuesverdi primær år
      2022

      Formuesverdi sekundær
      4192932

      Formuesverdi sekundær år
      2022

      Andre utgifter
      -Innboforsikring -Strømm

      Sameiebrøk
      820/68485

      Felleskostnader pr. mnd
      5010

      Felleskostnader inkluderer
      Felleskostnader inkluderer: Varmtvann/fyring, renhold, bredbånd, renter og avdrag, drift og vedlikehold. Herav Felleskostnader 4810,- Bredbånd 200,-

      Andel fellesgjeld
      303436

      Andel fellesgjeld år
      2024

      Andel fellesgjeld per dato
      2024-07-31T22:00:00Z

      Om sameiet
      Sameiet består av 86 seksjoner. Sambo Boligsameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 971435283, og ligger i bydel Nordre Aker i Oslo kommune. Forretningsførsel og revisjon: Forretningsførselen er utført av Solibo AS siden sommeren 2024 Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Miglena Todorova. Sameiets revisor er PWC . Service og vedlikehold April 2023-April 2024: - Varmeanlegg * Byttet kompressor i varmepumpene til varmeanlegget. * Jobber med erstatningssak ved bytte av kompressorer i varmeanlegget. * Startet servicesamtale med Dråpe og fått login der man kan holde oversikt over anlegget. * Fått installert internettpunkt i fyrrommet. * Etterfylt veske etter lekkasje i varmeanlegget. * Bytte av ekspansjonstank vår 2024. - Dører og callingsystem * Montering og driftsettelse av Touchcom dørcallingsystem. * lnnkjøring og oppdatering av navn og nummer. * Kjøpt inn interne svarapparat. Monteres april-mai 2024 Større vedlikehold og rehabilitering 2014-2020: 2019 - 2019 Byttet ut oljekjel med geovarme 2019 - 2020 Vedlikehold tak 2015 - 2016 Fasaderehabilitering. - lgangsatt forprosjekt og påbegynt fasaderehabilitering var 2015. Ferdigstillelse var juli 2016. Prosjektleder: ProBygg AS, Entreprenør: BB Entreprenør AS Arkitekt: Erik Ottesen. 2014 - 2015 Rørfornying. - Påbegynt forprosjekt på rørfornying 2014. lgangsatt prosjektet våren 2015 og ferdigstillelse var høsten 2015. Leverandør Proline AS 2014 - 2014 Oppgradering av sikringsskap Utført av Elektra-Sivert AS , og prosjektleder var ProBygg. Planer om økt felleskostnader og fellesgjeld (p.t 14.08.2024)? : Ifølge styreleder Espen Høydalsvik har sameiet ikke noen større rehabilitering/vedlikeholdsplaner. Styreleder oppgir at de skal utføre små vedlikeholdstiltak. De skal ordne trapp og stier grunnet knuste heller og har planlagt å oppgradere søppelkonteinere. Det er også lekkasje på noen av balkongene i de ovre etasjer som skal fikses. Han estimerer at sameiet bruker maks et par hundretusen på dette. Espen forteller at de har utsatt å øke husleien/felleskostnader på grunn av at det har vært en del styr nå i det siste med tanke på at de har byttet forretningsfører. Han forteller at husleien/felleskostnader har stått stille ganske lenge og at den etter hvert skal øke noen prosenter. Espen forteller at det blir vanskelig å gi et eksakt tall som husleien/felleskostnader skal økes men siden den har stått stille lenge estimerer han en økning på i hvert fall 5%. Styrets arbeid April 2023-April 2024: Garasje og parkering - Avskaffet "garasjedepositumet". Betalt ut to garasjer, og tre flere i løpet av våren. - lnnført kontrakter ved leie av parkeringsplass. - Opprettet og laget nye kontrakter for garasjeleie. - Lage en ny og bedre oversikt over garasjeplass, parkeringsplass og tildeling av nye plasser. Avtaler Hentet inn tilbud for ny leverandør av forretningsførsel. Hatt møter med Obos og Solibo om hvilken aktør som er best for ass. Etter intens møtevirksomhet i romjulen endte vi opp med at vi gar over til Salibo fra sommeren 2024. Hentet inn anbud fra ulike internett leverandører lnngått ny kollektiv internettavtale med Telia + installering av fiberkabling april/mai 2024.

      Lånebetingelser fellesgjeld
      Informasjon om lån per 01.08.2024: Bank: Obos Banken Lånenummer: 9820.78.21977 Nominell rente (flyt): 6,95 % Innfrielsesår: 2049 Lånetype: Annuitet Antall terminer pr år: 12 Saldo pr 01.08.2024: 25 342 464 kr Andel av saldo: 303 436 kr IN-ordning: Nei

      Styregodkjennelse
      Det foreligger krav om styregodkjennelse av ny erverver i sameiets vedtekter.   Risikoen for å bli godkjent som ny erverver påhviler kjøper og kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om slik godkjennelse foreligger på overtakelsestidspunktet.   Kjøper kan gå til søksmål mot sameiet dersom kjøper mener manglende styregodkjennelse ikke er saklig begrunnet, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd.

      Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
      Årets resultat for 2023 kr. 899 624,- , vises i resultatregnskapet og foreslås ført mot egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapital Arbeidskapitalen vises i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2023 var kr. 433 412,-. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Dokumenter kan fås hos megler.

      Sikringsordning fellesgjeld
      Sikringsordning fellesgjeld: Nei. Som sikkerhet for sameiernes forpliktelse til å dekke andel av felleskostnadene har sameiet betinget seg panterett med kr 20.000,- i hver seksjon. Panteretten er tinglyst som heftelse på seksjonene. Se § 7 i vedtekter for mer info.

      Sameiets forsikringsselskap
      Gjensidige Forsikring

      Vedtekter/husordensregler
      Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene kan få hos megler.

      Beboernes forpliktelser og dugnader
      Dugnad: Hvert år har vi dugnad i begynnelsen av mai, og vi oppfordrer en fra hver leilighet til å delta. Du kan også avtale med en i styret om å gjøre dugnadsarbeid en av dagene før dugnaden. Dugnaden er til for å gjøre fellesområdene våre pene og tiltalende.

      Dyrehold
      Tillatelse må innhentes fra styret. Se pkt. 17 i husordensreglene for mer info.

      Eierskiftegebyr
      6385

    • Tinglyste heftelser og rettigheter
      På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/77/172/77: 29.05.1957 - Dokumentnr: 6224 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om gjerde
      Bestemmelse om kloakkledning
      Overført fra: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:172
      Gjelder denne registerenheten med flere
      12.06.1958 - Dokumentnr: 6475 - Erklæring/avtale Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
      Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
      Overført fra: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:172
      Gjelder denne registerenheten med flere
      12.06.1958 - Dokumentnr: 6476 - Erklæring/avtale Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
      Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
      Overført fra: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:172
      Gjelder denne registerenheten med flere
      12.06.1958 - Dokumentnr: 6477 - Erklæring/avtale Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
      Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
      Overført fra: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:172
      Gjelder denne registerenheten med flere
      11.01.1961 - Dokumentnr: 384 - Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om veg
      Overført fra: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:172
      Gjelder denne registerenheten med flere
      17.02.1961 - Dokumentnr: 1854 - Erklæring/avtale Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
      Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
      Overført fra: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:172
      Gjelder denne registerenheten med flere
      01.07.1980 - Dokumentnr: 14688 - Erklæring/avtale Bestemmelser om støyskjerm/støyvoll/leskjerm
      Overført fra: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:172
      Gjelder denne registerenheten med flere
      30.12.1983 - Dokumentnr: 42375 - Erklæring/avtale PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
      FOR: NOK 25,000
      MED PRIORITET ETTER 90% AV LÅNETAKST
      Gjelder denne registerenheten med flere
      15.08.2024 - Dokumentnr: 1812198 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Grefsen Og Torshov Eiendomsmeglin A
      Org.nr: 884 030 862
      Elektronisk innsendt
      30.12.1983 - Dokumentnr: 42375 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
      Snr: 77
      Formål: Bolig
      Sameiebrøk: 820/68485
      EIENDOMMEN ER OPPDELT I 86 SEKSJONER


      Ferdigattest/brukstillatelse
      Det foreligger ferdigattest for nybygg våningshus datert 1962. Det foreligger ferdigattest for fasadeendring og tilleggsisolering datert 2016.

      Vei, vann og avløp
      Vann: Tilkoblet offentlig nett Avløp: Tilkoblet offentlig nett Vei: Offentlig vei

      Regulerings- og arealplanner
      Eiendommen er regulert til bolig med tilh. anlegg i reguleringsplan S-636.Reguleringskart er vedlagt salgsoppgaven. Sak S-1176: Regulering av busslommer m.m. på Store Ringvei på strekningen mellom Sinsenkrysset og Nydalsbrua. Vedtatt 18.12.1964 av Kommunal og arbeidsdepartementet. Sak S-1173: Regulering av byggeavstandslinjer langs Ullernchausse fra Lilleakerveien til Sørkedalsveien og fra Store Ringvei fra Sørkedalsveien til Europaveien. Vedtatt 01.12.1964 av Kommunal og arbeidsdepartementet. V140356: d. blokk 1 - 9,gnr.77 bnr.160, Lillo terrasse. Vedtatt: 14.03.1956 av Byplansjefen. Kommuneplanen fra 2015 til 2030. Oslo kommune vedtok en ny kommuneplan 23. september 2015 som gjelder fram til 2030.Dette har betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. For mer info om kommuneplan se: https://www.oslo.kommune.no/politikk/kommuneplan/tidligere-kommuneplandokumenter/#gref

      Adgang til utleie
      Leiligheten kan kun brukes til beboelse, ikke ervervsformål. Det er således ikke tillatt å drive utstrakt hybelutleie eller etablere bokollektiv i leiligheten. Se vedtekter § 4 for mer info.

    • Lovanvendelse
      Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

      Budgivning
      Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

      Omk. Kjøper beskrivelse
      Salgsoppdrag 4 750 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 303 436 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 053 436 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 126 320 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 127 560 (Omkostninger totalt) 137 960 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 140 760 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 5 180 996 (Totalpris. inkl. omkostninger) 5 191 396 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 5 194 196 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

      Omk. kjøper beløp
      127560

      Betalingsbetingelser
      Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

      Hvitvaskingsreglene
      Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

      Personopplysningsloven
      Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

      Boligselgerforsikring
      Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

      Boligkjøperforsikring
      Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

      Meglers vederlag
      Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0.8% av kjøpesum inkl. f. gjeld for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 10 900 -, oppgjørshonorar kr 7 000,- og visning/overtagelse totalt 5000, -. Markedspakke - inkl. Aktiv Treff 19.900,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 40 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg

    Fredrik Markeland

    Eiendomsmeglerfullmektig

    Fredrik Markeland

    91 24 60 82

    Send e-post

    Få beskjed når lignende
    boliger kommer for salg

    Få en verdivurdering

    Siste boliger

    Meld deg på vårt nyhetsbrev