aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til denne nye, flotte leiligheten med meget attraktiv beliggenhet på Løren!
Velkommen til denne nye, flotte leiligheten med meget attraktiv beliggenhet på Løren!

OSLO Sinsenveien 45B

Ny, strøken og ubebodd 4-roms på bakkeplan | 2 solrike terrasser og felles takterrasse | Mulighet for kjøp av garasje

  • kr 7 650 000
  • BRA-i 81 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 7 650 000
  • Omkostningerkr 205 690
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 7 855 690
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår2024
  • Soverom3
  • Felleskostnaderkr 5 584
  • Tomt4 014 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 7 650 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 191 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 650 000,00))   205 690,- (Omkostninger totalt)   7 855 690,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder romslig entré, bad/vaskerom, 3 soverom - ett med utgang til terrasse, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til terrasse. Bod i kjeller. Felles takterrasse. Mulighet for kjøp av garasje.
Vi har gleden av å presentere denne nye, lekre og innflytningsklare selveierleiligheten som sto ferdig i juni 2024! Leiligheten ligger på bakkeplan og har solrike uteplasser både mot øst og vest, samt en hyggelig felles takterrasse. Lekkert innredet med avstemte farger, 1-stavs parkett, flislagt bad og kjøkken med integrerte hvitevarer. Den har en meget attraktiv beliggenhet i prosjektet Lille Løren Park, og herfra er det kort vei til alt av butikker, kafeer, restauranter, treningsstudio, m.m. på Løren. Merk deg dette: -Utbyggergaranti -Ubebodd med høy standard -Nytt og meget pent opparbeidet fellesareal -Solrike uteplasser -Stor bod i kjeller -Balansert ventilasjon og vannbåren varme -Fyring og varmtvann (akonto) inkl. i felleskost. -Mulighet kjøp av garasje -Kort vei til T-bane
.

Sinsenveien 45B, Oslo

  • Tomt
    4014m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er pent opparbeidet med blant annet gressplen, beplanting, gangveier, lekeplass og utomhusarealer med benker. Det er planlagt etablering av fellesrom som skal inneholde lokale, møterom, garderobe og toalett, lager (skibod/smørebod) og sykkelverksted (ikke endelig fastsatt).

    Beliggenhet
    Lille Løren Park er et nytt leilighetsprosjekt med en særdeles god beliggenhet på Løren. Løren har vært gjennom en transformasjon de siste årene, og har gått fra industriområde til et livlig bolig- og forretningsområde. I området finner du grønne parker, trendy restauranter og kaféer og gode kollektivtilbud. Bare noen minutters gange fra leiligheten finner du Rema1000 Lørenveien, Meny og Rema 1000 Sinsenveien. Du finner også bl.a. Rema1000 Rosenhoff, Joker Løren, Bunnpris Sinsen og Nærbutikken Schouterrassen i området. De to sistnevnte er også søndagsåpne. I området er det også rikelig med servicetilbud. Med mattilbud som bl.a. Peppes Pizza, Kaffebrenneriet, Tiffany's, Sanjay`s Indisk, Kai Izakaya Asiatisk, med mye mer. På Løren Torg finner du også tilbud som apotek, klesbutikker, Pub, treningssenter m.m. For et spørre utvalg servicetilbud er Carl Berner en gåtur unna, med Vinmonopolet, apoteker, restauranter og treningssentere. Sinsenparken ligger bare noen minutter unna leiligheten med hyggelige grøntområder. Her kan du ta med barna på lekeplassen, venner på grilling eller bare nyte litt alenetid. For den treningsglade er det gode tilbud i nærområde, både stier i park og sentere. Sentere som EVO Løren, Fresh Fitness SInsen, SATS Carl Berner og Modo Gym Carl Berner for å nevne noen.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Lille Løren Park skal over tid bygges ut med ytterligere to byggetrinn og til sammen 356 boliger. Det planlegges barnehage i byggetrinn 3, hus C, planlagt ferdigstillelse andre halvår 2025.

    Offentlig kommunikasjon
    Det er meget god offentlig kommunikasjon i området. Ca. 4 min gange til Sinsenveien bussholdeplass med buss 23 og 24 som tar deg til bl.a. Storo, Lysaker, Ryen, Fornebu og Ullevål Stadion. Videre er det ca. 6 min gange til Løren T-banestasjon med linje 4 som går til bl.a. Bergkrystallen, Tøyen, Jernbanetorget, Majorstuen, Storo og Stovner. 12 min til Sinsenkrysset med trikk. Går du til SInsenterrassen går trikk 17 som tar deg til bl.a. Bislett, Adamstuen og Ullevål sykehus.

    Byggemåte
    Boligen ble ferdigstilt i 2024. Det er ikke utført tilstandsrapport fra takstmann på salgsobjektet. Utdrag av salgsdokumenter fra utbygger: BÆRESYSTEMER Hovedbæresystem i stål og betong. Etasjeskiller leveres hovedsakelig i betong. Det blir synlige V-fuger i himlinger. FASADER Fasader består i hovedsak av puss og tegl. YTTERTAK Takkonstruksjonen isoleres og dimensjoneres i henhold til energiberegninger. Det legges taktekking med forskriftsmessig fall til sluk. For de leilighetene som får takterrasser vil det legges tremmegulv, som angitt på kontraktstegning. HIMLINGER Generell takhøyde er 2,6 meter. Det må påregnes lokale nedforinger og/eller innkassinger i himlinger grunnet tekniske installasjoner i leilighetene. Nedforinger og innkassinger er vist på kontraktstegninger, men ytterligere eller endrede nedforinger kan forekomme som en del av detaljprosjekteringen. INNERVEGGER Innervegger utføres generelt i stenderverk som kles med gips på begge sider, alternativt med en eller flere vegger av betong. Internt i leilighetene isoleres innvendige vegger mot bad og om nødvendig mot sjakt. VINDUER/BALKONGDØRER/SKYVEDØRER Utvendig leveres disse med aluminiumskledning og innvendig hvitmalt. Innvendig leveres det gerikter rundt vinduer og dører Alle åpningsbare vinduer leveres med barnesikring. Balkongdører i 1 etg. leveres med innvendig låssylinder. I andre etasjer leveres det knappevrider innvendig. DØRER Glatte hvite innvendig dører. Gjæret hvitt listverk med synlige stifter. Matt vrider. Dør fra felles korridor til leiligheten leveres med farge bestemt fra arkitekt. BRANNSIKKERHET Alle boligene blir levert med et automatisk slokkeanlegg/sprinkleranlegg med synlige sprinklerhoder, samt ett håndslukkerapparat i hver leilighet. Boder og garasjer vil også få automatisk slokkeanlegg/sprinkleranlegg. Det installeres røykvarslere i henhold til gjeldende lover og forskrifter Informasjon hentet fra salgsopppgave for prosjektet.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Egenerklæringsskjemaet er derfor ikke fylt ut av selger. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

    Innhold
    Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder romslig entré, bad/vaskerom, 3 soverom - ett med utgang til terrasse, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til terrasse. Bod i kjeller.

    Standard
    Boligen er helt ny (juni 24) og ubebodd, og holder en meget høy standard.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Kollektiv TV/bredbåndsavtale i sameiet.

    Parkering
    Det medfølger ikke garasjeplass til leiligheten. Det er beboerparkering i området. Det vil si at man med beboerkort kan parkere døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Indre by er bydel Frogner, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene. Dette er beboerparkeringssone A, B, C, D og E. Priser indre by per år (med forbehold om endringer): Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: kr 5 940,- Elbil: kr 2 000,- Motorsykkel og moped: kr 2 970,- El-motorsykkel og el-moped: kr 1 000,- For øvrig gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3.  

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    7 650 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 191 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 650 000,00))   205 690,- (Omkostninger totalt)   7 855 690,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Leiligheten er utstyrt med vannbåren varme via radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Balansert sentralt ventilasjonsaggregat med varmegjenvinner plassert i teknisk rom i kjeller. Innblåsing av luft til alle oppholdsrom via ventiler, samt avtrekk fra bad og kjøkkenventilator.

    Energiklasse
    C

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

    Info om eiendomsskatt
    Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2023 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2024 er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

    Info formuesverdi
    Det inntektsåret en boligeiendom står ferdig, skal formuesverdien beregnes etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Sameiebrøk
    81/5916

    Felleskostnader pr. mnd
    5584

    Felleskostnader inkluderer
    Felleskostnader på kr. 5 584,- pr. mnd. Herav: Fjernvarme: 1 134,- Felleskostnader: 4 050,- Kabel-tv/bredbånd: 400,- Felleskostnader inkluderer bygningsforsikring, drift og vedlikehold av fellesareal, kommunale avgifter etc.

    Om sameiet
    Eierseksjonen er en del av Lille Løren Park 1 Sameie (org.nr. 933 685 195), bestående av totalt 91 eierseksjoner og 4 næringsseksjoner (boder). Lille Løren Park skal over tid bygges ut med ytterligere to byggetrinn og til sammen 348 boliger. Sameiets e-post: llp1@styrerommet.no Hjemmeside: https://vibbo.no/1001/om Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader og eventuelt fellesgjeld kan variere over tid som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller årsmøte. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for seksjonseierne kan bli endret som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i eierseksjonssameiets styre og/eller årsmøte. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Årsmøter avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).

    Forkjøpsrett
    Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

    Styregodkjennelse
    Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

    Dyrehold
    Tillatt, så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/83/15/56: 02.12.1904 - Dokumentnr: 900233 - Bestemmelse om vannledn. Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:15 Gjelder denne registerenheten med flere 17.03.1916 - Dokumentnr: 900831 - Bestemmelse om veg Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:15 Gjelder denne registerenheten med flere 29.04.1921 - Dokumentnr: 901020 - Best. om vann/kloakkledn. Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:15 Gjelder denne registerenheten med flere 03.06.2019 - Dokumentnr: 620866 - Bestemmelse om adkomstrett Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune Org.nr: 958 935 420 Rett til fri ferdsel på regulert gang- og sykkelvei Rettighetshaver allmennheten Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:15 Gjelder denne registerenheten med flere 21.03.2023 - Dokumentnr: 301039 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:544 Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune Org.nr: 958 935 420 Bestemmelse om bruk av grunn til vedlikehold av konstruksjon/bygningsmasse Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:15 Gjelder denne registerenheten med flere 21.03.2023 - Dokumentnr: 301039 - Bestemmelse om vann/kloakk Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:545 Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune Org.nr: 958 935 420 Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:15 Gjelder denne registerenheten med flere 21.03.2023 - Dokumentnr: 301039 - Bestemmelse om vann/kloakk Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:546 Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune Org.nr: 958 935 420 Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:15 Gjelder denne registerenheten med flere 17.06.2024 - Dokumentnr: 1574663 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:544 Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:545 Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:546 Bestemmelse om teknisk infrastruktur, reparasjon og vedlikehold Bestemmelse om renovasjon Bestemmelse om sykkelparkering Gjelder denne registerenheten med flere 17.06.2024 - Dokumentnr: 1574663 - Bruksrett Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:546 Gjelder denne registerenheten med flere 17.06.2024 - Dokumentnr: 1574663 - Bestemmelse om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:544 Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:545 Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:546 Rettigheten er gjensidig Gjelder denne registerenheten med flere 17.06.2024 - Dokumentnr: 1574663 - Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening Gjelder denne registerenheten med flere 26.04.2024 - Dokumentnr: 1371971 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 56 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 81/5916 17.06.2024 - Dokumentnr: 1574663 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:544 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:545 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:546 Bestemmelse om teknisk infrastruktur, reparasjon og vedlikehold Bestemmelse om renovasjon Bestemmelse om sykkelparkering Gjelder denne registerenheten med flere

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Følgende midlertidig brukstilatelse(er) foreligger for eiendommen: -Sinsenveien 45 A-C - Oppf¢ring av boliger mm - Brukstillatelse (hus E) - 13.06.2024. -Sinsenveien 45 A-C - Oppf¢ring av boliger mm - Brukstillatelse (hus D-parkeringskjeller) - 07.06.2024. Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om midlertidig brukstillatelse for deler av tiltaket som vi mottok 24.05.2024. Tillatelsen er hjemlet i plan- og bygningsloven § 21-10 tredje ledd. Det gjenstår mindre vesentlige arbeider. Plan- og bygningsetaten gir brukstillatelse som beskrevet nedenfor. Den midlertidige brukstillatelsen gjelder for E med tilhørende utomhusareal og parkeringskjeller. Ansvarlig søker har oppgitt følgende arbeider som gjenstår: -Komplettering av beplanting på takterrasser - ferdigstilles innen fredag 14.06.2024. -Pergola på privat takterrasse - ferdigstilles innen fredag 28.06.2024 (etterbestilt av byggherre). -Mindre komplettering av utearealet - ferdigstilles senest onsdag 12.06.2024: Gress foran tre private uteområder. Pergola på oppholdsplassen. Oppholdsplassen i BT1 gruses opp med samme masse som på gangveien foran hus E frem til hele oppholdsplassen opparbeides med belegningsstein. -Midlertidig rekkverk på mur er bygget for å ivareta sikkerheten. Permanent rekkverk blir montert 09.08.2024 . -Mindre kompletteringsarbeider (fuging, beslag, listverk) - ferdigstilles innen 14.06.2024. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.

    Vei, vann og avløp
    Adkomst fra offentlig vei via felles, private internveier. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål, boligbebyggelse og gang-/sykkelveg (S-5131). Pågående plansaker i nærområdet: Saksnr. 202102096 Saken gjelder: Revisjon av reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (Småhusplanen). Sakstype: Detaljregulering Pågående byggesaker i nærområdet: Sinsenveien 45 - 49 - Opparbeiding av fortau Saksnr. 202317636 Siste bevegelse: 22.01.2024 Sinsenveien 47 - 49 - Oppføring av to boligblokker - Hus A2 og F - Lille Løren Park Saksnr. 202209931 Siste bevegelse: 01.06.2024 Sinsenveien 47 E-G - 49 A-C - Oppføring av to boligblokker med barnehage - Hus A1 og C - Lille Løren Park Saksnr. 202218757 Siste bevegelse: 25.06.2024

    Adgang til utleie
    Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar bo- og driveplikt
    Ikke aktuelt.

    Kommentar konsesjon
    Ikke aktuelt.

    Kommentar odelsrett
    Ikke aktuelt.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    7 650 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 191 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 650 000,00))   205 690,- (Omkostninger totalt)   7 855 690,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    205690

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjon 0,6 % for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke: Tilrettelegging: kr. 19 900,- Visninger: kr. 3 490,- Oppgjørshonorar: kr. 6 990,- Markedsføringspakke: kr. 15 900,- Aktiv Treff med FINN (ekstra digital markedsføring): kr. 6 990,- Søk i eiendomsregister og e-signering: kr. 1 490,- Kommunale opplysninger: kr. 2 490,- Garantipremie/inneståelse: kr. 3 000,- Eierskiftegebyr til forretningsfører: kr. 6 385,- Utlegg opplysninger fra forretningsfører: kr. 5 000,- Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring: kr. 500,- Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3 490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34 900,-.

Klaus Westersund

Megler

Klaus Westersund

92 61 05 85

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev