aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Rena og Parkveien 8!

Rena Parkveien 8

Stor, innholdsrik og oppgradert enebolig med godkjent utleieleilighet. Sydvendt terrasse og hage. 3 garasjeplasser!

 • 3 200 000
 • BRA 327 m²
 • 5 soverom
 • PRISANTYDNING3 200 000
 • OMKOSTNINGER96 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 296 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 957
 • SOVEROM5
 • AREALP-rom 258 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 379 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 3 200 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  80 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 200 000,-))
  --------------------------------------------------------
  96 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 296 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Enebolig med hybel og godkjent utleieleilighet.

Hoveddelen inneholder:
1. etasje: Entré, gang, bad/vaskerom, stue/spisestue, kjøkken og soverom.
2. etasje: Gang, to soverom og lagerboder.
Kjeller: Gang, toalettrom (ikke i bruk), bad/vaskerom, badstue, fyrrom/teknisk rom, to boder og to kjellerrom.

Hybelen har et bruksareal på 22m² og inneholder:
1. etasje: Stue/kjøkken/soverom og bad.

Utleieleiligheten har et bruksareal på 77m² og inneholder:
1. etasje: Vindfang, entré, kjøkken, stue, bad, vaskerom og to soverom.

Garasjerom på ca. 26m² under tilbygget del.

Eiendommen er også bebygd med en frittstående garasje på 27m² og en lekestue.

Parkveien 8, Innlandet

 • Enebolig - Byggeår: 1957.

  Tilbygg/modernisering:
  1969: Tilbygg med utleiedel mot vest.
  Tilbygg med garasjerom og utleiedel 2 mot vest. Byggeår: 1969 og 1981.
  Modernisering av bad i 1. etasje med overflater, installasjoner og komponenter fra ca. 2016.
  Modernisering utleiedel: Bad med gulvflater og overflater fra ca. 2018.
  Modernisering utleiedel 2: Bad med overflater og gulvflater fra ca. 2019. Utført: Antatt egeninnsats.

  Standard: Bolig med varierende alder og bruksslitasje på overflater, komponenter og installasjoner.
  Vedlikehold: Generelt med noe preg av skader, aldersforvitring og noe manglende vedlikehold.

  Garasje - Ukjent byggeår.
  Standard: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon.
  Vedlikehold: Bygget er jevnlig vedlikeholdt.

  Lekestue - Ukjent byggeår.
  Standard: Standard fra byggeåret.
  Vedlikehold: Greit ivaretatt.

  For øvrige beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  VELKOMMEN INN!
  På nordsiden av huset er det egen inngang til henholdsvis hoveddelen, hybelen og utleieleiligheten.

  Når du entrer hoveddelen kommer du inn i en lys, innbydende og praktisk entré av god størrelse. Her har du god plass til sko og yttertøy i stor medfølgende skyvedørsgarderobe.

  Entréen har flott gjennomgående lys og utgang til terrassen og hagen som vender mot syd.

  STUE
  Stuen er det naturlige oppholdsrommet i boligen, og er et stort og lyst rom. God standard med lyst gulv og lysmalte overflater med en tapetsert kontrastvegg.

  Som et fint midtpunkt i stuen har du en koselig vedovn som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge. Det er også montert varmepumpe på vegg.

  Stuen er gjennomgående med store vindusflater på begge sider som gir et fint naturlig lysinnslipp. I stuen har du god plass til stor sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet.

  KJØKKEN
  Kjøkkenet ligger i et eget rom i naturlig tilknytning til stuen, adskilt og samtidig åpent og sosialt mot spisestuen.

  Pen og tidløs kjøkkeninnredning fra IKEA som var ny i 2020. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har grå profilerte fronter og lys laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Både fint og praktisk med lyse fliser i benkeryggen og takhøye overskap med belysning under.

  Kjøkkenet er utstyrt med integrert stekeovn og induksjonstopp, samt plass til frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Kjøkkenventilator med kullfilter og komfyrvakt montert ved platetoppen. Integrerte hvitevarer medfølger i handelen, frittstående hvitevarer følger i utgangspunktet ikke.

  SOVEROM
  Hoveddelen inneholder i dag totalt tre soverom, hvorav ett ligger i 1. etasje og to i 2. etasje.

  Hovedsoverommet er praktisk plassert ved baderommet i 1. etasje. Soverommet har lyst gulv og lysmalte overflater med en tapetsert kontrastvegg. På soverommet har du plass til dobbeltseng, samt oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

  Soverom 2 og 3 er plassert i 2. etasje, og er begge lyse og fine rom av god størrelse.

  Fra det ene soverommet er det adkomst til en praktisk bod. Fra gangen i 2. etasje er det også adkomst til ytterligere to romslige boder. Bodene har ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde.

  BAD/VASKEROM
  Baderommet har adkomst fra gangen i 1. etasje og er praktisk plassert rett ved hovedsoverommet.

  Et lyst og moderne baderom som ble pusset opp i 2016. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og et lite vindu som slipper inn deilig dagslys. Elektrisk styrt vifte.

  Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speil med integrert belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med forheng og gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig.

  KJELLER
  Kjelleren inneholder i dag gang, toalettrom (ikke i bruk), bad/vaskerom, badstue, fyrrom/teknisk rom, to boder og to kjellerrom.

  Bad/vaskerom i kjeller med støpt gulv og overflater med malt murpuss, antatt fra byggeåret. Rommet er utstyrt med dusjkabinett, utslagskum og sluk. Videre adkomst til badstue med tregulv, overflater med panel og vedfyrt badstueovn.

  HYBELDEL
  Det er mottatt byggetegninger fra 1966 som gjelder utvidelse av enebolig med entré, hybel med bad og utvidelse av eksisterende stue. I tegningene er det adkomst til hybelen fra entréen, men er i dag innredet med egen inngang fra utsiden, og har i dag ikke tilknytning til hoveddelen. Hybelen er derfor ikke godkjent som en utleiedel.

  Hybelen er per salgsoppgavedato utleid. Det gjøres oppmerksom på at utleid areal ikke er i samsvar med godkjent bruk. Det er etablert skriftlig leiekontrakt med en student på 1 år gjeldende fra august 2022. Månedlige leieinntekter utgjør kr. 4 500,- inkl. strøm. Med mindre annet avtales, overtas salgsobjektet med de leieforhold som fortsatt er gjeldende per overtakelse. Kjøper overtar ansvar og risiko for fortsatt utleie av ikke godkjent areal. Selger og kjøper har i fellesskap ansvar for å endre disposisjonsrett til eventuelle depositumskonti og avregne leieinntekter seg imellom.

  Hybelen har et bruksareal på 22m² og inneholder:
  1. etasje: Stue/kjøkken/soverom og bad.

  Hybelen har parkett på gulv, lysmalte overflater og en stor vindusflate mot syd.

  IKEA-kjøkkeninnredning fra 2018 med glatte fronter, laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum og plater i benkeryggen. Kjøkkenet er utstyrt med medfølgende hvitevarer som integrert stekeovn og frittstående kjøleskap med frysedel.

  Baderommet i hybelen ble oppgradert i ca. 2018. Baderommet har fliser på gulv, overflater med vinyltapet og malte plater og et lite vindu som slipper inn dagslys. Rommet er utstyrt med servantskap, speilskap, dusjhjørne med forheng og gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin utenfor baderommet.

  UTLEIELEILIGHET
  Utleieleiligheten ble først tilbygget i 1981, tilbygget på nytt i 1982/83 med to soverom, og sist tilbygget i 1992 med vaskerom. Ferdigattester fra alle årstallene foreligger og innholdet i byggetegningene samsvarer med dagens bruk. Leiligheten er registrert som en egen bruksenhet og er dermed godkjent for utleie.

  Leiligheten er per salgsoppgavedato utleid. Det er etablert skriftlig leiekontrakt med Åmot kommune for 3 år gjeldende fra august 2022. Månedlige leieinntekter utgjør kr. 9 000,- eks. strøm. Med mindre annet avtales, overtas salgsobjektet med de leieforhold som fortsatt er gjeldende per overtakelse. Selger og kjøper har i fellesskap ansvar for å endre disposisjonsrett til eventuelle depositumskonti og avregne leieinntekter seg imellom.

  Utleieleiligheten har et bruksareal på 77m² og inneholder:
  1. etasje: Vindfang, entré, kjøkken, stue, bad, vaskerom og to soverom.

  Kjøkken:
  Innredning med ukjent alder og type. Kjøkkeninnredning med laminert benkeplate, over og underskap, speil fronter, del med glassdører, kitchenboard over kjøkkenbenk, opplegg for oppvaskmaskin, ettgreps blandebatteri og to rustfrie kummer. Integrert koketopp og stekeovn. Kjøkkenventilator. Eier opplyser: Komfyrvakt blir montert før salg.

  Bad/vaskerom:
  Bad/vaskerom med overflater, installasjoner og komponenter fra ca. 2019. Baderommet har fliser på gulv, våtromsplater på veggene og et vindu som slipper inn dagslys. Baderommet er utstyrt med servant, toalett, dusjhjørne med forheng og elektrisk styrt vifte.

  Vaskerom:
  Fra det ene soverommet er det adkomst til et praktisk vaskerom som ble tilbygget i 1992. Vaskerommet har våtromsbelegg på gulv, våtromsplater på veggene og et vindu mot syd. Rommet er utstyrt med sluk, opplegg for vaskemaskin, utslagskum og panelovn.
 • Eiendommen ligger fint til i et familievennlig boligområde på Søndre Kirkeberget med kun ca. 1,5 km til Rena sentrum som kan by på de fleste servicetilbud.

  I sentrum finner du blant annet cafeer, butikker, parker med lekeplasser og fine friområder. I tillegg ligger togstasjon/skysstasjon med daglige avganger til Elverum/Oslo og Trondheim her. I sentrum finner du også Høyskolen i Hedmark, Campus Rena, som kan by på et bredt utvalg av studier.

  Fra boligen er det kort gangavstand til barnehage og skole som gjør at du med kort radius fra boligen har en sentral beliggenhet i forhold til alt en aktiv familie trenger i hverdagen.

  Med skogen like ved har du også mange muligheter til aktivitet og trening enten du liker deg på sykkelsetet, med ski på beina eller med joggeskoene på. Ikke langt fra eiendommen ligger Birkebeinertrasseen som også kan by på flotte treningsområder gjennom hele året.

  Området har gode fiskemuligheter i Renaelva og Glomma og en av Norges fremste golfbaner og alpinsenteret i Birkenåsen ligger kun en kort kjøretur fra boligen. Rena idrettspark finner du i Rena leir og her er det blant annet styrkerom, klatrevegg, svømmehall, fotball- og friidrettsstadion, tennisbaner, sandvolleyballbane, lysløype og terrengløype.
 • Enebolig - Byggeår: 1957
  Byggegrunn antatt med breelvavsetning.
  Eldre del: Ikke observert grunnmursplast. Drenering og fuktsikring materialer er ukjent, da den er nedgravd og ikke tilgjengelig.
  Tilbygget del med utleiedel: Byggegrop uten etablert drenering. Ikke observert grunnmursplast.
  Tilbygget del med utleiedel 2: Ikke observert grunnmursplast. Drenering og fuktsikring materialer er ukjent, da den er nedgravd og ikke tilgjengelig. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger av sparesteinsbetong. Pålagt blokker av porebetong. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Grunnmurer av murte betonghullblokker. Parallellblokker.
  Tilbygget del med utleiedel 2: Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger av murte lettklinkerblokker. Støpt forstøtningsmur ved innkjøring til garasje. Nedgravd oljetank. Ukjent alder og type. Ikke i bruk.

  Eldre del: Takflatene er tekket med pappshingel. Taktekking ikke besiktiget på grunn av snø på taket.
  Tilbygget del: Takflatene er tekket med betongtakstein og pappshingel. Taktekking ikke besiktiget på grunn av snø på taket.

  Eldre del: Helbeslått pipetopp. Beslått luftehatt for avtrekkskanaler. Lakkerte ståltakrenner og nedløp. Vannbrettbeslag på vinduer. Takstige. Utvendige beslag er ikke besiktiget på grunn av snø.
  Tilbygget del: Pipe med fotbeslag og toppbeslag. Beslått luftehatt for avtrekkskanaler. Lakkerte ståltakrenner og nedløp. Vannbrettbeslag på vinduer. Takstige. Utvendige beslag er ikke besiktiget på grunn av snø.

  Eldre del: Boligyttervegger i bindingsverk, antatt isolert med flis. Yttervegg kledd med tømmermannpanel. Ukjent utførelse vedr skillevegger mellom boenheter.
  Tilbygget del: Boligyttervegger i bindingsverk, antatt isolert med mineralull. Yttervegg kledd med tømmermannpanel.

  Eldre del: Saltakkonstruksjon. Sperretakkonstruksjon. Himling antatt isolert med flis. Lukket og kledd takkonstruksjon. Ikke besiktiget. Kottene er kledd, ingen tilgang til loft. Overbygget takkonstruksjon over inngang. Overbygget takkonstruksjon over terrasse. Understøttet med tresøyle.
  Tilbygget del: Saltakkonstruksjon. Fabrikkerte w-takstoler. Bordet undertak. Himling isolert med mineralull.
  Lufting igjennom ventiler i gavlvegg og ved raft. Loft besiktiget fra luke, begrenset besiktigelse muligheter av loft. Loft/takkonstruksjon over utleiedel er ikke besiktiget. Ikke montert loftsluke.

  Eldre del: Kjellervinduer, 1+1 glass. Vinduer med 2 lags isolerglass fra 2005. Det opplyses på generelt grunnlag at punkterte isolerglass kan være vanskelig å oppdage på grunn av varierende temperaturer og lysforhold.
  Tilbygget del: Varevinduer, 1+1 glass. Vinduer med 3 lags isolerglass. Observert isolerglass fra 1979, 1982, 2008 og 2010. Det opplyses på generelt grunnlag at punkterte isolerglass kan være vanskelig å oppdage på grunn av varierende temperaturer og lysforhold.

  Eldre del: Malt ytterdør med glassfelt fra 2005. Montert kodelås. Nyere malt ytterdør med glassfelt.
  Utleiedel: Teak ytterdør.
  Utleiedel 2: Teak ytterdør med glassfelt. Terrassedør med dobbel dør. Leddport med motortsyring til garasje. Montert i 2022.

  Eldre del: Delvis overbygget terrasse mot sør. Ukjent fundamentering. Impregnert terrasseplatting og levegg. Terrasse ved inngang. Utført med malt rekkverk.
  Eldre del: To støpte trapper ved inngang. Utført med rekkverk av smijern. Støpt trapp fra terrasse til inngangsdør mot sør.
  Utleiedel: Impregnert tretrapp ved inngang.
  Utleiedel 2: Støpt trapp ved inngang. Impregert tretrapp ved inngang til vaskerom.

  Eldre del: Støpt gulv i kjeller. Trebjelkelag i etasjeskillere, antatt isolert med flis.
  Tilbygget del med leilighet: Støpt gulv i garasjerom.
  Etasjeskille over garasjerom: Etasjeskille med Lecaplank (dekke element i Leca). Påforet.
  Tilbygget del med hybel: Jordgulv i krypkjeller. Trebjelkelag i etasjeskillere, antatt isolert med mineralull.
  Ved kartsider fra NGU angitt at eiendommen ligger i område med usikker radonaktivitet. Ukjent om det er foretatt radonmålinger.

  Støpt gulv i kjeller. Oppforet gulv i badstue. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger av sparesteinsbetong. Pålagt blokker av porebetong.
  Utforet kjelleryttervegg i badstue.
  Påforede kjelleryttervegger er en risikokonstruksjon, da underliggende konstruksjonen ikke er tilgjengelig, kan skjule fukt, sprekker og diverse skader.
  Har erfaringsmessig hyppigere risiko for fuktskader.
  Krypkjeller under deler av tilbygget del. Støpt og murt ringmur rundt krypkjeller.
  Kun deler av krypkjeller er besiktiget. Adkomst til krypkjeller via luke ved trapp. Blind- krypkjellere er på generelt grunnlag en risikokonstruksjon, og en konstruksjon med hyppig skadefrekvens.

  Garasje - Ukjent byggeår.
  Utvendig: Yttervegg kledd med liggende panel. Saltakkonstruksjon. Takflatene er tekket med pappshingel. Taket er ikke besiktiget på grunn av snø. Lakkerte ståltakrenner og nedløp.

  Innvendig: Støpt gulv. Sokkel av lettklinkerblokker. Oppført i bindingsverk, uisolert. Plassbygget takkonstruksjon. Bordet undertak. Leddport med motorstyring. Lys og strøm.

  Lekestue - Ukjent byggeår.
  Fundamentert på lettklinkerblokker. Gulvflater med tregulv. Yttervegger av laftepanel. Saltakkonstruksjon. Takflatene er ikke besiktiget på grunn av snø. Platting ved inngang. Fuktmerker i undertak. Tørt ved befaring.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig > Dører.
  Innvendig > Pipe og ildsted.
  Innvendig > Rom Under Terreng.
  Innvendig > Innvendige trapper.
  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken.
  Spesialrom > Teknisk anlegg > Badstue.
  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank.
  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig > Veggkonstruksjon.
  Utvendig > Veggkonstruksjon - 2.
  Utvendig > Vinduer.
  Utvendig > Vinduer - 2.
  Innvendig > Overflater.
  Innvendig > Radon.
  Innvendig > Pipe og ildsted - 2.
  Innvendig > Krypkjeller.
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad.
  Våtrom > Ventilasjon > Bad.
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad.
  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken.
  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken.
  Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken/soverom.
  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Badstue.
  Tekniske installasjoner > Vannledninger.
  Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
  Tomteforhold > Drenering.
  Tomteforhold > Drenering - 3.
  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter.
  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter - 3.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft.
  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft - 2.
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
  Våtrom > Generell > Bad/vaskerom.
  Våtrom > Generell > Vaskerom.
  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad.
  Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".

  ENEBOLIG
  Totalt: Totalt: BRA 327m² / P-rom 258m².
  Kjeller: BRA 71m² / P-rom 34m².
  1. etasje (eldre del): BRA 91m² / P-rom 91m².
  2. etasje (eldre del): BRA 40m² / P-rom 34m².
  1. etasje (utleiedel): BRA 22m² / P-rom 22m².
  Underetasje under tilbygget del (garasjerom): BRA 26m² / P-rom 0m².
  1. etasje (utleiedel 2): BRA 77m² / P-rom 77m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Kjeller: Gang, toalettrom (ikke i bruk), bad/vaskerom og badstue.
  1. etasje (eldre del): Entré, gang, bad/vaskerom, stue/spisestue, kjøkken og soverom.
  2. etasje (eldre del): Gang og to soverom.
  1. etasje (utleiedel): Stue/kjøkken/soverom og bad.
  1. etasje (utleiedel 2): Vindfang, entré, kjøkken, stue, bad, vaskerom og to soverom.

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  Kjeller: Fyrrom/teknisk rom, to boder og to kjellerrom.
  2. etasje (eldre del): Lagerbod.
  Underetasje under tilbygget del (garasjerom): Garasje.

  Kommentar:
  Arealene er beregnet ut i fra oppmålt bruksareal. Takhøyder under 1,9 m er grensen for målbart areal, er oppmålt etter NS 3940. Deler med lav takhøyde uten målbart areal i 2.etasje. Lagerbod i 2.etasje uten målverdig areal. Lagerrom i underetasje uten målverdig areal.

  GARASJE
  Totalt: Totalt: BRA 27m² / P-rom 0m².

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  1. etasje: Garasjerom og lagerbod.

  Kommentar:
  Arealet er beregnet ut i fra oppmålt bruksareal.

  LEKESTUE
  Totalt: Totalt: BRA 5m² / P-rom 0m².

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  1. etasje: Lekestue.

  Kommentar:
  Arealet er beregnet ut i fra oppmålt bruksareal.
 • Sector alarm m/brannvarsling (abonnement må eventuelt videreføres til kjøper).
  Trådløst internett.
  TV via internett.
  Integrert komfyr og oppvaskmaskin på kjøkken i hoveddelen.
  Vaskemaskin, kjøleskap og komfyr i hybelen.
  Integrert koketopp og komfyr i utleieleiligheten.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming med to stk varmepumper, ved og elektrisitet. Varmepumpe fra 2014 i utleiedel. Vedfyring med peisovn i stuen i hoveddelen, murt ildsted i kjeller, steinovn tilknyttet badstuovn, samt eldre vedovn i stuen i utleieleiligheten. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom i hoveddel og to soverom i utleieleilighet.

  Fra 01.01.2020 ble det innført forbud mot bruk av fossil fyringsolje og parafin til oppvarming. Det er nedgravd oljetank og glassfibertank på eiendommen. Ikke krav om å grave den opp, men må tømmes, vaskes og saneres. Ukjent på om dette er gjort. Som eier av eiendom med oljetank, er man ansvarlig for at oljetanken er i forsvarlig stand og ikke lekker. Enkelte kommuner har innført lokal forskrift om nedgravde tanker. Denne forskriften vil da stille krav til tilstandskontroll av nedgravde oljetanker.
 • Eiertomt på ca. 1 379m². Tomten har både gruset og asfaltert adkomst. Eiendommen har fine solforhold og hagen oppleves som skjermet. Hagedelen er opparbeidet med gressplen, prydbusker, hekk, sibirsk ertebusk og noe beplantning. I hagen står i dag en lekestue.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Parkering i frittstående garasje i tillegg til to garasjeplasser under hybelleiligheter. Forøvrig biloppstillingsplasser på egen tomt.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr. 772 901,- per 31.12.2021.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 782 443,- per 31.12.2021.
 • For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Fastgebyr vann: Kr. 4 037,50,-
  Forbruk vann: Kr. 33,75,- per kubikk
  Fastgebyr kloakk: Kr. 2 550,-
  Forbruk kloakk: Kr. 30,- per kubikk
  Renovasjon: Kr. 7 074,-
  Feieavgift: Kr. 1 485,-
  Eiendomsskatt: Kr. 7 926,80,-

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest på tilbygg til boligbygg i 1981. Gjelder tilbygget del mot vest som er innredet med gang, bad og stue/kjøkken, samt ny garasje i kjeller. Det er også mottatt byggetegninger på tilbygget som samsvarer med dagens bruk.

  Det ble også utstedt ferdigattest på tilbygg til bolig i 1983. Gjelder nytt tilbygg mot vest som er innredet med to soverom hvorav det ene har utgang til terrasse. Det er også mottatt byggetegninger fra 1982 på tilbygget, som samsvarer med dagens bruk.

  Det foreligger også ferdigattest på endring fra 1992 som gjelder bygging av vaskerom på en del av terrassen utenfor hybelen. Det er også mottatt byggetegninger fra 1992 som samsvarer med dagens innredning av vaskerommet.

  Det er ikke mottatt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse fra opprinnelig byggeår, på utvidelsen i 1966 eller på frittstående garasje.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  I tillegg til byggetegninger nevnt ovenfor er det også mottatt byggetegninger fra 1957 på enebolig. Innholdet i boligens 2. etasje samsvarer med disse tegningene. Det er avvik fra disse tegningen i forhold til dagens innredning av kjelleren. Toalettrommet som i dag ikke er i bruk er i tegningene definert som mat og bad/vaskerom er definert som kun vaskerom og en del av badstuen er i dag innredet med en bod, ellers samsvarer innholdet med dagens bruk.

  Det er også mottatt byggetegninger fra 1966 som gjelder utvidelse av enebolig med ny jerndrager i eksisterende yttervegg. Tegningene viser utvidelse med entré, hybel med bad og utvidelse av eksisterende stue. I tegningene er det adkomst til hybelen fra entréen, men er i dag innredet med egen inngang fra utsiden, og har i dag ikke tilknytning til hoveddelen. Ellers samsvarer disse tegningene med dagens innredning av 1. etasje i hoveddelen. Denne hybelen er derfor ikke godkjent som en utleiedel.

  Byggetegningene fra 1982 som gjelder tilbygg inneholder også tegninger av frittstående garasje med bredde på 3,5 meter og lengde på 7 meter, som samsvarer med dagens garasje.

  Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med to bruksenheter. Det gjøres oppmerksom på at hybelen ikke er godkjent som en egen bruksenhet.

  Leiligheten er per salgsoppgavedato utleid. Det er etablert skriftlig leiekontrakt med Åmot kommune for 3 år gjeldende fra august 2022. Månedlige leieinntekter utgjør kr. 9 000,- eks. strøm. Med mindre annet avtales, overtas salgsobjektet med de leieforhold som fortsatt er gjeldende per overtakelse. Selger og kjøper har i fellesskap ansvar for å endre disposisjonsrett til eventuelle depositumskonti og avregne leieinntekter seg imellom.

  Hybelen er per salgsoppgavedato utleid. Det gjøres oppmerksom på at utleid areal ikke er i samsvar med godkjent bruk. Det er etablert skriftlig leiekontrakt med en student på 1 år gjeldende fra august 2022. Månedlige leieinntekter utgjør kr. 4 500,- inkl. strøm. Med mindre annet avtales, overtas salgsobjektet med de leieforhold som fortsatt er gjeldende per overtakelse. Kjøper overtar ansvar og risiko for fortsatt utleie av ikke godkjent areal. Selger og kjøper har i fellesskap ansvar for å endre disposisjonsrett til eventuelle depositumskonti og avregne leieinntekter seg imellom.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleide deler. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling, men tidligere eier utførte målinger og installerte avsug høsten 2017. Det eneste som mangler er permanent strømtilkobling til avsuget fra utleiedelen, som er montert i krypkjeller.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Det er ikke kjent med at det hviler odel på eiendommen.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2016, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2036.

  Feiing ble utført siste gang i oktober 2020. Tilsyn ble sist gang utført den 26.04.2009, uten pålegg om utbedringer. Det er bemerket en kommentar ved at pipe er delvis innkledd i 2. etasje. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Bestemmelse om gjerde, tinglyst den 04.06.1957, dagboknummer 1353.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Søndre Kirkeberget, fra 1981. Reguleringsformål for eiendommen er boliger (1 050m²) og annen veigrunn (329m²).

  Eiendommen omfattes av kommuneplan for Åmot kommune 2016-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til at reguleringsplan fortsatt skal gjelde. Det gjøres oppmerksom på at 30m² av eiendommen ligger i gul hensynsone for støy. Eiendommen omfattes også av kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljø 2016 - 2030.
 • Gnr. 8 Bnr. 339 i Åmot kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 14.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad.
  Beskrivelse: Jeg har byttet veggplate og gulvflis.

  2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Ja, membran har blitt fikset.

  5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Drenering må utføres, har ikke blitt utført enda.

  7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Sprekker på pipe. Fyring brukes ikke.

  8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Betongmur til leiligheten har sprekker.

  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Svar: Ja, kun av faglært.
  Beskrivelse: El-annlegget i leilighet har blitt skiftet ut i 2020.
  Arbeid utført av: Rena Elektriske.
  Filer: Faktura_nr_198709_061219.pdf

  11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
  Svar: Ja.

  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Ja, i 2020.

  15. Er det nedgravd oljetank på eiendommen?
  Svar: Ja.

  17. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Ja, selges i samsvar med leilighet og hybel.

  17.1. Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Ja, er godkjent.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2,2% av salgssummen, minimum kr 49.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 17.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 10.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Osman Güçlü
  Özlem Güçlü
Line M. Strøm

Megler

Line M. Strøm

97 09 41 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev