aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Prestengveien 58!
Velkommen til Prestengveien 58!

SØRUM Prestengveien 58

Lettstelt og innholdsrikt enderekkehus på Lørenfallet. Carport og takterrasse. Barnevennlig.

  • kr 5 990 000
  • BRA-i 134 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 5 990 000
  • Omkostningerkr 150 990
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 140 990
  • ObjektstypeRekkehus
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår2023
  • Soverom4
  • Tomt254.6 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 5 990 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 149 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 150 990 (Omkostninger totalt) 161 390 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 164 190 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 6 140 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 6 151 390 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 6 154 190 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Nyere og delikat enderekkehus over 3 etasjer. Boligen er innholdsrik med gjennomgående lys og moderne standard. Beliggenhet i tilbaketrukket og barnevennlig boligområde på Lørenfallet i Lillestrøm kommune. Fra eiendommen er det gangavstand til barneskole, bussholdeplass og dagligvarebutikker. Det er heller ikke langt til barnehage og togstasjon. Videre er det nærhet til flotte friluftsområder. Fasiliteter: - Takterrasse - 2 bad - 4 soverom - Carport - Enderekkehus - Barnevennlig - Turterreng - Vedovn
Lys og pen stue med utgang til hage med stort potensiale

Prestengveien 58, Akershus

  • Tomt
    254.6m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er opparbeidet med plenarealer og asfaltert adkomst. Carport sammenhengende med inngangsparti.

    Beliggenhet
    Enderekkehus ligger i et hyggelig og barnevennlig boligområde på Lørenfallet i Lillestrøm kommune. Fra eiendommen er det gangavstand til barneskole, bussholdeplass og dagligvarebutikker. Det er heller ikke langt til barnehage og togstasjon. Videre er det nærhet til flotte friluftsområder. Sørum idrettslag holder til på Lørenfallet, og tilbyr aktiviteter innen allidrett, fotball, friidrett, ski og sykkel. Stedet har også en aktiv sanitetsforening og bygdelag, samt skytterlag. Midt i Lørenfallet ligger Meierigaarden kro i den gamle meieribygningen. Her serveres god mat fra en variert meny, og det arrangeres viseaftener, barneteater og quizkvelder. Det er kort vei til Sørumsand, hvor du blant annet finner Bingsfosshallen - en flerbrukshall for kultur og idrett. Langs Glomma ligger Bingsfossen, med fine sandstrender, svaberg og gode fiskemuligheter. Kuskerudnebben er et utendørs badeanlegg i Sørumsand som holder åpent hele sommeren, med temperert vann, kiosk, garderober og dusjanlegg. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Extra og Kiwi. Fokus Butikksenter på Sørumsand har et variert utvalg, inkludert apotek, vinmonopol og frisør. Romerikssenteret på Kløfta, Skedsmo Senter, Lillestrøm og Strømmen Storsenter ligger også godt innen rekkevidde. Kollektivtilbudet består av buss og tog. Det er togstasjon både på Sørumsand og Frogner. Med bil fra Lørenfallet tar det ca. 8 min til Sørumsand, 10 min til Frogner sentrum, 12 min til Kløfta, 18 min til Lillestrøm, 25 min til Oslo Lufthavn og 35 min til Oslo S. Fra eiendommen er det gangavstand til Sørum barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Bingsfoss ungdomsskole. Nærmeste videregående skole ligger i Sørumsand. Kommunen har også flere videregående skoler, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

    Byggemåte
    Boligen ble bygget i 2023. Bygningen antas fundamentert etter prinsippet "kompensert" fundamentering med støpt plate på utgravde masser. Grunnmur av lettklinker/betong. Etasjeskillere av trebjelkelag. Yttervegger oppført med isolert bindingsverk, utvendig kledd med liggende kledning. Normal brukslitasje er en tilstand i seg selv, men beskrives ikke. Type/mengde isolasjon er ikke kjent, med antas å være oppført etter byggeårets normer og krav. Bygninger/leiligheter kan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å oppdage ved befaring. Særlig kritiske områder er membranløsninger i våtrom, isolasjon i gulv, vegger og himlinger, vann- og avløpsnett. Elde og utidsmessighet kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll. Utvendige forhold Vinduer ed 3 lags isolerglass. Grå glatt yttrdør. Drenering antatt fra byggeår. Grunnforhold kan som regel ikke fastslås med 100 % sikkerhet ved visuell kontroll. Det antas at bygningen er fundamentert etter prinsippet "kompensert" fundamentering med støpt plate på utgravde masser. Grunnmur av lettklinker/betong. Flatt tak antatt tekke med papp/membran. Boligen holder forventet standard i forhold til alder, bruk og forventet levetid og gir et normalt godt inntrykk. Loft inspisert fra loftsstige, hele loftet er derfor ikke inspisert. Det er observert misfarging i undertak ved gjennomføringer.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    23 Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Svar: Ja Beskrivelse: Boligen har nybygg GARANTI fra utbyggeren, Bakke AS. - utvendig kledning er industrielt behandlet med et strøk Jotun Industri Opaque Primer. Det anbefales maling innen ett år etter montering. Dette er ikke gjort enda. 1. kjøkkenet gulv og gulvet i noen steder I stuen knirker litt. Dette har blitt rapportert til utbyggeren, Bakke AS. 2. Kjøkken fronter på den ene dør skap har rivet litt av. Dette har blitt rapportert til utbyggeren, Bakke AS. 3. Bakke AS har gitt beskjed at det blir snart 1.års befaring. Disse to pluss andre senere oppdaget feiler håndteres av Bakke AS. Tilleggskommentar: Alle dokumenter ang. boligen samt hvitevarer ligger i en digital mappe som ny eier får tilgang. Ny eier må sette seg inni i disse.

    Innhold
    Innholdsrikt rekkehus over 3 etasjer som består av: 1. etasje: Entré, stue, kjøkken og bad 2. etasje: Gang, bad, 3 soverom, teknisk rom og bod 3. etasje: Stue og soverom I tillegg har boligen utvendig bod i sammenheng med carport.

    Standard
    Nyere og moderne enderekkehus over 3 etasjer med takterrasse. Boligen er gjennomgående lys med minimalistisk stil, et flott utgangspunkt til å innrede med egen stil. Store vindusoverflater er gjennomgående i alle rom som gir rikelig med lys inn. Overflater: Hovedsaklig parkett på gulv. Vegger og gulv med malte plater. Entré: Praktisk flislagt entré med varmekabler. Godt med plass til oppheng av yttertøy i skyvedørsgarderobe. Speil på skyvedørsgarderoben gir entrén en ektra romslig følelse. Stue: Trivelig stue i 1. etg. med to soner for innredning av møblement. Vedovn er et natulig midtpunkt i stuen som kan sees fra begge sonene. Utgang fra stuen til solrik hage. Boligen har en ekstra stue i 3. etg. som gir en fin mulighet til for eksempel å trekke seg litt tilbake eller bruke som kontor/hobbyrom. Fra stuen i 3. etg. har boligen utgang til romslig og svært solrik takterrasse. Takterrassen byr på muligheter som sosial hygge og grilling. Kjøkken Hvit kjøkkeninnredning med slette fronter med laminert benkeplate. Belegg i imitert marmor mønster gir kjøkkenet en frisk utstråling. Integrerte hvitevarer kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin og stekeovn med platetopp. Bad: Boligen har to tidløse og delikate bad i 1. og 2. etasje. Badene har flislagte gulv og vegger, samt varmekabler i gulv. Begge bad inneholder vegghengt toalett, dusjhjørne med glassvegger og servant med innredning. I tillegg inneholder bad i 2. etg. opplegg til vaskemaskin. Badet i 1. etg. har opparbeidet opplegg for badekar om man ønsker det. Soverom: 4 soverom fordel på 2. og 3. etasje. Alle soverommene har god størrelse og garderobeskap. God lagringsplass i innvendig og utvendig bod.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Parkering i egen asfaltert gårdsplass og inngangsparti med carport.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 5 990 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 149 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 150 990 (Omkostninger totalt) 161 390 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 164 190 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 6 140 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 6 151 390 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 6 154 190 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Elektrisk. Varmekabler på bad og vedovn i stue.

    Energiklasse
    B

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    16483

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Årlig beløp på kommunale avgifter er en prognose av 2024. Kommunale avgifter inneholder vann og avløp.

    Info om eiendomsskatt
    Årlig eiendomsskatt kommer i tillegg. Eiendomsskatten vil utgjøre 2 promille av eiendommens skattegrunnlag, hvor grunnlaget fastsettes ved enkel taksering. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.  I borettslag, boligsameier og boligaksjeselskap vil eiendomsskatten skrives ut til borettslaget, boligsameiet eller boligaksjeselskapet og deretter bli fordelt på de enkelte eiere.

    Info formuesverdi
    Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne en registrert formuesverdi på eiendommen. Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt/innført i forbindelse med eierskifte. Formuesverdien settes da etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig (avhengig av bruken). Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er 25 prosent av markedsverdi for primærbolig og 95 prosent for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 prosent for inntektsåret 2023. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3205/232/71/42: 22.05.1889 - Dokumentnr: 900003 - Bestemmelse iflg. skjøte En gravhaug er unntatt fra salget
    Overført fra: Knr:3205 Gnr:232 Bnr:71
    Gjelder denne registerenheten med flere
    27.01.1939 - Dokumentnr: 901005 - Elektriske kraftlinjer Overført fra: Knr:3205 Gnr:232 Bnr:71
    Gjelder denne registerenheten med flere
    22.08.1988 - Dokumentnr: 7206 - Erklæring/avtale Bestemmelse om kloakkledning
    Vegvesenets betingelser vedtatt
    Overført fra: Knr:3205 Gnr:232 Bnr:71
    Gjelder denne registerenheten med flere
    15.09.2017 - Dokumentnr: 1008997 - Jordskifte Akershus og Oslo jordskifterett
    Sak: 0200-2012-0053 Huseby
    Overført fra: Knr:3205 Gnr:232 Bnr:71
    Gjelder denne registerenheten med flere
    04.05.2022 - Dokumentnr: 478744 - Bestemmelse om nettstasjon Rettighetshaver: Elvia AS
    Org.nr: 980 489 698
    Bestemmelse om stedsevarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse
    Bestemmelse om transport og ferdsel
    Bestemmelse om byggeforbud og beplantning
    Overført fra: Knr:3205 Gnr:232 Bnr:71
    Gjelder denne registerenheten med flere
    14.06.2022 - Dokumentnr: 636716 - Bestemmelse om jordkabel/jordkabelanlegg Rettighetshaver: Elvia AS
    Org.nr: 980 489 698
    Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
    Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
    Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
    Overført fra: Knr:3205 Gnr:232 Bnr:71
    Gjelder denne registerenheten med flere
    05.07.2023 - Dokumentnr: 717941 - Bestemmelse om vannledning Rettighetshaver: Lillestrøm Kommune
    Org.nr: 820 710 592
    Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
    Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
    Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
    Gjelder denne registerenheten med flere
    05.07.2023 - Dokumentnr: 717941 - Bestemmelse om spillvann/drensvann/stikkrenner Rettighetshaver: Lillestrøm Kommune
    Org.nr: 820 710 592
    Bestemmelse om overvannsledning
    Bestemmelse om tilhørende utstyr og kummer
    Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
    Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
    Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
    Gjelder denne registerenheten med flere
    05.07.2023 - Dokumentnr: 717941 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Rettighetshaver: Lillestrøm Kommune
    Org.nr: 820 710 592
    Bestemmelse om signalkabel
    Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
    Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
    Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
    Gjelder denne registerenheten med flere
    05.07.2023 - Dokumentnr: 717941 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Lillestrøm Kommune
    Org.nr: 820 710 592
    Bestemmelse om midlertidig lagerplass, anleggsbrakker, maskiner m.m.
    Gjelder denne registerenheten med flere
    21.08.2023 - Dokumentnr: 887728 - Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening Rettighetshaver: Bakke AS
    Org.nr: 912 548 732
    Gjelder denne registerenheten med flere
    30.06.2023 - Dokumentnr: 694038 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
    Snr: 42
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Grunn
    Sameiebrøk: 1341/74898


    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for Prestengveien 50, 52, 54, 56 og 58 datert 06.10.2023. Det er i den midlertidige brukstillatelser anmerket følgende forhold: 1. Dere må fullføre det arbeidet som gjenstår og søke om ferdigattest innen 31.05.2025. 2. Forskriftsmessig sikkerhet i bruk skal være etablert. 3. Ved innflytting i del av prosjekt skal all ferdsel for brukere og beboere, herunder spesielt barn være skjermet mot pågående byggearbeider og byggeplass. 4. Nødvendige parkeringsplasser, boder, bod/ stativ for avfall med mer skal være etablert for de boenheter som flytter inn. 5. Adkomst skal være forskriftsmessig sikret for beboere og besøkende (nødetater)

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål med "Kp Faresone". Kommuneplanens arealdel 2023-2035. Geodata: - Boligområdet er registrert som areal under marin grense: For eksempel kan kvikkleire og skred i hav- og fjordavsetninger som marin leire kun forekomme under marin grense. Videre kan grunnvannskvaliteten under marin grense være påvirket av relikt saltvann, og leire kan begrense utbredelsen av akviferer. Informasjon vedrørende tidligere havnivå er også av betydning for forståelsen av landskapsutvikling generelt. - Mulighet for marin leire (MML): Eiendommen ligger i et området registrert med grad "stor" for potensielt at det kan finnes marin leire. - Eiendommen ligger i et området med "moderat/lav aktsomhetsgrad" for radon - Aktsomhetskart for kvikkleireskred: Eiendommen ligger i et området omringet som "aktsomhetsområde kvikkleireskred". Kartet viser områder med mulig sammenhengende marin leire (NGU) og terrengkriterier (høydeforskjeller og stigning) som tilsier at det kan være fare for kvikkleireskred. Aktsomhetskartet må brukes sammen med faresonekartet for kvikkleireskred for å gi et helhetlig bilde av faren. - Kvikkleire: Eiendommen ligger i et området med risikoklasse "beredskap skredkvikkleirefaregrad". Det er kun topografiske vurderinger som ligger til grunn for kvikkleirefaresonen, ingen befaring eller grunnundersøkelse.

    Adgang til utleie
    Utleie er tillatt iht. vedtekter og etter godkjenning fra styret.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Bud inngis skriftlig på vedlagt budskjema. Det gjøres spesielt oppmerksom på at budet må som hovedregel være bindende for budgiver i minimum 6 uker. For andelsleiligheter er bindingstiden minimum 3 uker. Retten kan unntaksvis ta hensyn til bud med bindingstid ned til 15 dager. For nærmere informasjon se budskjema samt vedlagt informasjonsskriv.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 5 990 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 149 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 150 990 (Omkostninger totalt) 161 390 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 164 190 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 6 140 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 6 151 390 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 6 154 190 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    150990

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr 55 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 17 500,- oppgjørshonorar kr 7 000,- og visninger kr 3 000, -.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 64 880,-. Utleggene omfatter markedspakke, oppgjørshonorar, søk eiendomsregister, tilretteleggingsgebyr, trykte salgsoppgaver, visning, tingl. av urådighet, fotograf og kommunale opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 20 000,- for utført arbeid, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Rolf Wegar Gundersen

Eiendomsmegler MNEF

Rolf Wegar Gundersen

98 25 93 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev