aktiv-eiendomsmegling
Aktiv eiendomsmegling har gleden av å presentere disse flotte FRITIDsleilighetene!
Aktiv eiendomsmegling har gleden av å presentere disse flotte FRITIDsleilighetene!

STATHELLE Eikvika 6 - leilighet 9 og 10

Familie- / firmaleiligheter: To flotte og nye FRITIDSleiligheter på Sjøsiden Valle. 2 båtplasser og 2 parkeringsplasser!

  • kr 14 900 000
  • BRA 154 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 14 900 000
  • Omkostningerkr 386 940
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 15 286 940
  • ObjektstypeFritidseiendom
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår2024
  • Soverom4
  • ArealP-rom 146 m²
  • Tomt3 739 m²
  • Eierform tomtEiet

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning - Leilighet 9
Aktiv eiendomsmegling har gleden av å presentere disse flotte FRITIDsleilighetene på Sjøsiden Valle! Leilighetene har en fantastisk fin beliggenhet på Valle med kort gangavstand til Spar butikken hvor det også er restaurant, isbar, marina og småtbåthavner. Leilighetene ligger vegg i vegg, og er perfekte for en storfamilie eller som firma leiligheter. Fra terrassen er det nydelig utsikt utover fjorden og over til Vågøy. Fra Valle er det med båt umiddelbar tilgang til en av Norges vakreste skjærgårder som består av fjorder, tilrettelagte frihavner, trange sund, holmer og skjær. Det er med båt få minutter til både Kragerø, Jomfruland og Stråholmen. Like bortenfor butikken er det også en fin sandstrand. Området byr også på flotte turmuligheter med blant annet den godt merkede kyststien.
Åpen- stue og kjøkkenløsning med utgang til sør-vendt solrik terrasse med flott utsikt til fjorden.

Eikvika 6 - leilighet 9 og 10, Telemark

  • Arealbeskrivelse
    Leilighet 9
    Bruksareal
    3. etasje: 77 kvm
    Primærrom
    3. etasje: 73 kvm

    Leilighet 10
    Bruksareal
    3. etasje: 77 kvm
    Primærrom
    3. etasje: 73 kvm



    Tomt
    3739m²

    Beskrivelse av tomt
    Felles eiet tomt på ca. 3 739 kvm. I forbindelse med utbyggingen, vil det kunne bli foretatt fradelinger/grensejusteringer. Tomtens areal etter grensejusteringer er ennå ikke fastsatt. Eiendommen består av leiligheter og fritidsleiligheter, parkeringsanlegg, boder, utomhus, samt tekniske anlegg. Prosjektet er beliggende i skrånede fjellterreng. Bak leilighetene er det opparbeidet felles grøntareal.

    Beliggenhet
    Sjøsiden Valle! Leilighetene har en fantastisk fin beliggenhet på Valle med kort gangavstand til Spar butikken hvor det også er restaurant, isbar, marina og småtbåthavner. Fra terrassen er det nydelig utsikt utover fjorden og over til Vågøy. Fra Valle er det med båt umiddelbar tilgang til en av Norges vakreste skjærgårder som består av fjorder, tilrettelagte frihavner, trange sund, holmer og skjær. Det er med båt få minutter til både Kragerø, Jomfruland og Stråholmen. Like bortenfor butikken er det også en fin sandstrand. Området byr også på flotte turmuligheter med blant annet den godt merkede kyststien. På Kjørstad er det en fin 9 hulls golfbane (ca. 5 min. i bil). Ca. 20 min. med bil til både Kragerø og Stathelle med de fleste servicefunksjoner. Kort vei også til Langrønningen, en ny næringspark i Bamble med Biltema, samt blant annet Megaflis, Thansen, Byggmax og flere under etablering. Barnevennlige og solrike omgivelser med masse aktivitet sommerstid, men allikevel usjenert og skjermet. Båtplass for leie i småbåtforeningen på Valle, rett på nedsiden av leilighetskomplekset. Idylliske fellesområder som blir beboernes nydelig rekreasjonsplass med lekeplass for barna. Egen pergola med langbord og grillsted.

    Adkomst
    Fra Stathelle: Følg "gamle E-18" sørover. Det er 2 avkjørsler til Valle, enten ved Åby eller ved Meikjær (like før gamle Statoil stasjonen). Hytten ligger fint til i terrenget, lett synlig (merket med vår "til salgs" plakat).

    Bebyggelse
    Nærområdet består i all hovedsak av spredt hus og hyttebebyggelse.

    Byggemåte
    Fasadekledning av stående trekledning. Alle vinduer og balkongdør i tre utførelser med alu, bekledning utendørs. Vinduer har utvendig solavskjerming av type screens. Taket bygges som kompakt tak med papptekking. Bygget leveres med forskriftsmessige brann og røykvarsling ihht gjeldende forskrifter. Eventuelle sprinklerhoder vil være synlige i leilighetene.

    Innhold
    Leilighet 9: - Entré, åpen stue og kjøkkenløsning, bad, 2 dobbeltrom og teknisk rom/bod. Leilighet 10: - Entré, åpen stue og kjøkkenløsning, bad, 2 dobbeltrom og teknisk rom/bod. Hver leilighet har en bod hver i fellesanlegget, samt garasjeplass i kjelleretasje.

    Standard
    Nye og flotte FRITIDsleiligheter beliggende i sjøkanten, med nydelig utsikt utover fjorden og over til Vågøy. Leilighetene ligger vegg i vegg, og er perfekte for en storfamilie eller som firma leiligheter. Planløsning er speilvendt av hverandre, med tilsvarende innhold; entré med skyvedørsgarderobe, 2 dobbeltrom, åpen stue- og kjøkkenløsning, bad og teknisk rom/bod. Det er i tillegg bod i fellesanlegget, samt en garasjeplass. Stue/kjøkken, samt del av entré, har 14 mm 1-stavs eikeparkett. 2.stavs eikeparkett på soverom. Disse rom har vegger og tak av sparklet og malt gips/betong. Listfrie overganger mellom vegger og tak. Elektrisk anlegg ligger generelt skjult i leiligheten. Åpen- stue og kjøkkenløsning med utgang til sør-vendt solrik terrasse med flott utsikt til fjorden. Lekker kjøkkeninnredning med grå/sorte, profilerte kjøkkenfronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet er godt utstyrt med integrerte hvitevarer; induksjonsplatetopp, komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Flotte flislagte bad med varmekabler. Baderomsinnredning med mørkegrå fronter og heldekkende hvit servant. LED downlights i himling, samt vegghengt toalett i hvit porselen. Baderomsgulv- og vegger av fliser inspirert av den gotlandske kalksteinen, format 60x60 cm. Leiligheten inneholder 2 dobbeltrom hver, hvorav ett har skyvedørsgarderobe.

    Innbo og løsøre
    Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

    Hvitevarer
    Hvitevarer medfølger leiligheten.

    TV/Internett/bredbånd
    Standard TV- og internettpakke inngår i felleskostnader. Mulighet for å bestille tilleggsytelser til eget abonnement for TV og internett. Eventuelle tilleggspunkter må bestilles og betales av hver enkelt kjøper.

    Parkering
    Det er etablert parkeringsanlegg i byggets underetasje. Leilighetene disponerer en parkeringsplass hver i parkeringsanlegget. Hver enkelt leilighet har egen håndsender til garasjeport. Muligheter for gjesteparkering på Skottkjær, små 800 meter fra Sjøsiden Valle. Hver enkelt leilighet har rett og plikt til leie av 1. stk. båtplass. Årlig leiekostnader utgjør pr. 2024 kr. 10 500,- pr. plass, totalt kr. 21 000,- for begge leilighetene (forbehold om prisstigning). Utleier er Andersen Holding AS. Leien betales årlig som en del av felleskostnadene. Båtplassene har en bredde fra ca. 3,0m, senter/senter bom. Leilighet 9 har båtplass nr. 77 på yttersiden av brygga. Leilighet 10 har båtplass nr. 88 på innsiden. Se vedlegg på side 64 i salgsoppgaven.

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  • Oppvarming
    Oppvarming av leilighetene ved varmekabler i del av entre, samt bad. Øvrige oppvarming er panelovner.

    Info strømforbruk
    Byggene er oppført i h.h.t. TEK17 og ha energimerke C.

    Energiklasse
    unknown

  • Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter er ikke fastsatt. Bamble kommune vil fastsette endelige kommunale avgifter. Kommunale avgifter vil normalt inngå i felleskostnadene/evt. faktureres direkte til hver enkelt eier.

    Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskatt kommer i tillegg til kommunale avgifter.

    Info formuesverdi
    Formuesverdi er ikke fastsatt. Verdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistret bosatt) eller «sekundærbolig » (alle andre boliger man måtte eie). For sekundærboliger vil ligningsverdien utgjøre 80 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se skatteetaten.no for nærmere informasjon.

    Andre utgifter
    Felleskostnader, strøm, innbo forsikring, evt. tilleggstjenester til internett/tv.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4012/83/176/9: 01.11.1948 - Dokumentnr: 501427 - Erklæring/avtale LEIEAVTALE AVGIFT NOK LILLE STRANDHOLMEN Rettighetshaver: MÅRTHEN FRITZ J Overført fra: Knr:4012 Gnr:83 Bnr:176 Gjelder denne registerenheten med flere 10.07.1968 - Dokumentnr: 501997 - Bestemmelse iflg. skjøte Bestemmelse om vann/kloakkledning Overført fra: Knr:4012 Gnr:83 Bnr:176 Gjelder denne registerenheten med flere 14.07.1975 - Dokumentnr: 8067 - Erklæring/avtale KJØPEKONTRAKT TIL AVTALT PRIS M DIV BEST RETTIGHETSHAVER: SMEDRUD SVERRE PARSELL AV D E Overført fra: Knr:4012 Gnr:83 Bnr:176 Gjelder denne registerenheten med flere 22.02.1993 - Dokumentnr: 2008 - Jordskifte Grensegangssak nr. 9/1990, 4/1991 og 6/1991 v/Grenland jordskifterett Overført fra: Knr:4012 Gnr:83 Bnr:176 Gjelder denne registerenheten med flere 08.01.2021 - Dokumentnr: 30060 - Bestemmelse om nettstasjon Rettighetshaver: Lede AS Org.nr: 979 422 679 Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler Overført fra: Knr:4012 Gnr:83 Bnr:176 Gjelder denne registerenheten med flere 11.12.2023 - Dokumentnr: 1383002 - Rett til utskilt tomt Rettighetshaver: Telemark Fylkeskommune Org.nr: 929 882 989 Overført fra: Knr:4012 Gnr:83 Bnr:176 Gjelder denne registerenheten med flere 12.06.2024 - Dokumentnr: 1557941 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Sørmegleren Telemark AS Org.nr: 918 067 116 Gjelder denne registerenheten med flere 21.05.2024 - Dokumentnr: 1455475 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 9 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 84/1538 21.05.2024 - Dokumentnr: 1455475 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 10 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 84/1538

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger midlertidig brukstillatelse, dater; 31.05.2024. Det er forventet at ferdigattest foreligger før utgangen av august 2024.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er en del av reguleringsbestemmelsene tilhørende "Detaljregulering for Eikvika" i Bamble Kommune datert 20.08.2014. Arealformål for eiendommen er fritid- og bolig. Reguleringsplanen har lagt til rette for bygging av boliger og fritidsboliger med tilhørende infrastruktur. I tillegg til eksisterende bebyggelse skal området bebygges med nye boliger og fritidsboliger. Utearealer tilrettelegges med grøntanlegg og gangveier. Det oppfordres interessenter å lese reguleringsbestemmelsene vedlagt prospekt.

    Adgang til utleie
    Leilighetene kan leies ut i tråd med gjeldende lovverk og sameiets vedtekter.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men kjøper må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til fritidsformål.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen selges etter avhendingsloven som nyoppført og ikke tatt i bruk, jf. avhendingsloven § 1-2 (2). Boligen ble ifølge selger ferdigstilt 31.05.2024. Garanti etter bustadoppføringsloven § 12 skal stilles dersom selger gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet og avtalen inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhendingsloven § 2-11. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesum frem til overtakelse og minst 5 % i fem år etter overtakelse. Det gjøres spesielt oppmerksom på kjøpers rett til å gjøre mangel gjeldene mot selgers tidligere avtaleparter iht. avhendingsloven § 4 - 16, jf. bustadoppføringsloven § 37. Forutsetningen for å gå direkte på selgers avtaleparter er at kjøper har et mangelskrav mot selger. Kjøper må gjøres spesielt oppmerksom på reglene som ligger til grunn for dette, herunder reklamasjonsfristene. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen som den er, og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, (1), 2. punktum. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. kjøper beløp
    386940

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke oppgjørshonorar kr 3 650,- pr. enhet. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 20 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 4 150,-. pr. enhet. Utleggene omfatter oppgjør og tinglysningsgebyr. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr. 20 000,- pr. enhet for utført arbeid, oppad begrenset til kr. 25 000,- pr. enhet, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.

Dokumenter

Ronny Jørstad

Megler

Ronny Jørstad

41 32 08 88

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev