aktiv-eiendomsmegling
Barbro Trotland og Per Arne Sandersen i Aktiv Eiendomsmegling har gleden av å presentere Sumdbykåsa!
Barbro Trotland og Per Arne Sandersen i Aktiv Eiendomsmegling har gleden av å presentere Sumdbykåsa!

STATHELLE Sundbykåsa 40

Unik mulighet! Fantastisk eiendom på nesten 50 mål! Stort gårdstun m/ forsamlingslokale, ridebane, stall, grillhytte mm.

  • kr 3 850 000
  • BRA-i 63 m²
  • Prisantydningkr 3 850 000
  • Omkostningerkr 97 490
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 947 490
  • ObjektstypeLandbruk
  • EierformSelveier
  • Byggeår1895
  • Soverom -
  • Tomt49 798 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 850 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 96 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 97 490 Omkostninger totalt 112 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 115 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 947 490 Totalpris. inkl. omkostninger 3 962 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 965 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. Etg.
Sundbykåsa en fantastisk eiendom med en usjenert og idyllisk beliggenhet. Eiendommen har tidligere vært et idyllisk småbruk hvor bolighuset som var av eldre dato ble revet i 2023. Dette er en unik eiendom med stor tomt på nesten 50 mål! Svært god beliggenhet, sentralt på Grasmyr midt i kommunens satsningsområde. Eiendommen har ikke bolig og er derfor unntatt boplikt frem til evt. bebyggelse av ny bolig Eiendommen består av: - Forsamlings-/utleielokale med stort forsamlingsrom, toaletter, kjøkken og lagringsplass. Innredet loftsrom med utv. adkomst - Driftsbygning fra 2022 med tre toaletter og pumpestasjon. Pumpestasjon driftes av kommunen - Stor, eldre låve med bl.a. to stallbokser. Flott grillhytte med grillplass ved siden av med langbord, benker og grill under tak - Inngjerdet ridebane

Sundbykåsa 40, Telemark

  • Tomt
    49798m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten består i all hovedsak av opparbeidet tun og for øvrig naturtomt. Store deler er regulert til landbruksformål og ca. 30 deker er under bevaring kulturmiljø. På tomten er det et arkeologisk minne som er automatisk fredet: https://seeiendom.kartverket.no/eiendom/4012/28/2

    Beliggenhet
    Sundbykåsa er en fantastisk eiendom med en usjenert og idyllisk beliggenhet. Særdeles sentralt beliggende i et fokusområde hos kommune, med nærhet til både skoler, barnehager, dagligvare mm. I området ligger flere av kommunale tjenester, slik som: Helsestasjon: https://www.bamble.kommune.no/helse-og-omsorg/helsestasjon/ Svømmehall: https://www.bamble.kommune.no/SB/skoler/bamble-ungdomsskole/svommehall/ Kulturskole: https://www.bamble.kommune.no/kultur/kulturskolen/ Bamble Ungdomsskole: https://www.bamble.kommune.no/SB/skoler/bamble-ungdomsskole/ Stathelle barneskole: https://www.bamble.kommune.no/SB/skoler/stathelle-barneskole/ Grasmyr naturbarnehage: https://www.bamble.kommune.no/SB/barnehager/grasmyr-barnehage/

    Adkomst
    Se kartskisse.

    Bebyggelse
    Eiendommen ligger i et etablert område på Grasmyr. Nærområdet består i all hovedsak eneboligbebyggelse, samt næring, skoler og barnehage.

    Byggemåte
    Beskrevne bygning en frittliggende bygning med areal over to etasjer oppført 2005. Bygningen er etablert på oppfylte steinmasser/pukk på løsmasser. Grunnmur i prefabrikkerte ringmurselementer. Yttervegger i tradisjonelt isolert bindingsverk tekket utvendig med stående trepanel. Bygningens vinduer består av to-lags isolerglass med rammer og karmer i trevirke. Etasjeskiller i tradisjonelt isolert tre bjelkelag. Sadlet fabrikkframstilt A-takstoler tekket med krum betong takstein. Takrenner i lakkert stål. Innvendige overflater består av laminat og fliser på gulvflater. Malt MDF panel på veggflater. Panel i himlinger. Toalettrom med fliser på gulvflater. MDF panel på veggflater. Boligen inneholder: Gang, kjøkken, stue/Oppholdsrom, 2 toalettrom og bod/lager. Innredet loft med utvendig adkomst fra trapp på endevegg. Bygningsdeler med rød TG3 (store eller alvorlige avvik): Ingen. Bygningsdeler med mørk oransje TG2 (avvik som kan kreve tiltak): Radon: Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Bygningsdeler med lys oransje TG2 (avvik som ikke krever tiltak): Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Bygningsdeler med grå TGIU (konstruksjoner som ikke er undersøkt): Takkonstruksjon/loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Eiendommens tilstand er vurdert av takstmann Jan Tore Eriksrød og rapporten datert 09.09.2024 ligger som vedlegg til salgsoppgaven. Standardkrav vil være subjektivt fra interessent til interessent og tilstandsrapporten gir tilstandsgrad (TG) fra 0-3, hvor TG0 sjeldent vil forekommen og i den andre enden av skalaen er TG3 som indikerer kraftige symptomer/funksjonssvikt (eller f.eks. utgått levetid). For øvrig vil megler ta for gitt at tilstandsrapport er lest og forstått innen evnt. budgivning.

    Innhold
    Dette er en unik eiendom med flere bygninger som tidligere har vært i benyttelse av småbruksdrift. Eiendommen har tidligere vært bebygget med bolighus (revet i 2023). Eiendommen består i dag av: Et forsamlingslokale/utleielokale med forsamlingsrom, toaletter, kjøkken og lagringsplass. Innredet loftsrom med utvendig adkomst. Driftsbygning fra 2022 med tre toaletter og pumpestasjon. Pumpestasjon driftes av kommunen. Stor låve med bl.a. to stallbokser. Flott grillhytte med grillplass ved siden av med langbord, benker og grill under tak. Inngjerdet ridebane.

    Standard
    Forsamlingslokale ble bygget i 2005 og innehar i all hovedsak standard fra byggeår, med unntak av nytt kjøkken. Laminat og flis på gulv, mdf-panel på veggflater og panel i himlinger. Toalettrom med flis på gulv og MDF panel på vegg. Lokalet består av et stort forsamlingsrom innredet med bord og stoler, som medfølger. Her er god plass til større forsamlinger og har blitt benyttet til utleie både av tidligere og nåværende eier. Ved forsamlingsrom ligger et praktisk kjøkken med ny innredning og integrerte hvitevarer. All inventar på kjøkken medfølger som forevist på visning. På innsiden av kjøkken er det et meget praktisk lagerrom/bod med utv. adkomst. Det er to toaletter i lokalet. Innredet loftsrom med utvendig adkomst. Låve/uthus er av eldre dato med manglende vedlikehold de senere år. Bygningen er innredet med to stallbokser og for øvrig store rom. Grillhuset ligger i tilknytning til flott uteplass, med overbygde benker med tilhørende griller. Et flott samlingssted for større grupper. På tomten er det også en inngjerdet ridebane. Driftsbygning fra 2022 med tre toaletter og pumpestasjon. Pumpestasjon driftes av kommunen, men bygning og drift av toaletter vil tilfalle ny eier. Her er det opp til ny eier hva man ønsker å gjøre med disse toalettrommene. Det gjøres oppmerksom på at det vil, i forkant av overtagelse, tinglyses en heftelse vedr. drift av pumpestasjonen. Heftelsen vil ikke ha negativ påvirkning på eiendommen utover at kommunen har tilgang til eiendommen/driftsbygning for å utføre drift- og vedlikeholdsoppgaver. Bygningen vil heller ikke kunne rives, da pumpestasjonen drifter vann/avløp i nærområdet.

    Innbo og løsøre
    Forsamlingslokalet selges fullt møblert*, med både møbler (bord og stoler) samt. inventar på kjøkken mm. *Med unntak av teknisk anlegg som høyttalere og projektor.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Det er ikke etablert fiber til eiendommen. Telenor kan tilby TV via parabol og internett via trådløst 5G nett. Øvrige løsninger må interessenter selv undersøke og sette seg inn i.

    Parkering
    Store parkeringsarealer på egen tomt. Støpt plate på nordsiden av forsamlingslokalet hvor det tidligere sto en svært enkel garasje som nå er revet.

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 850 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 96 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 97 490 Omkostninger totalt 112 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 115 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 947 490 Totalpris. inkl. omkostninger 3 962 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 965 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Forsamlingslokalet har varmekabler i gang og toaletter. For øvrig elektrisk oppvarming.

    Energiklasse
    unknown

    Info energiklasse
    Eiendommen har ingen beboelseshus og det er derfor ikke utarbeidet energimerking.

  • Kommunale avgifter
    23073

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter er oppgitt av Bamble Kommune. De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Dersom eiendommen vil bebygges med ny enebolig, vil de kommunale avgiftene kunne fravike fra oppgitte avgifter. Informasjon om kommunale avgifter kan sees på Bamble Kommune sine hjemmesider: https://www.bamble.kommune.no/tekniske-tjenester/kommunale-avgifter/.

    Info formuesverdi
    Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne en registrert formuesverdi på eiendommen. Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt/innført i forbindelse med eierskifte. Formuesverdien settes da etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig (avhengig av bruken). Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er 25 prosent av markedsverdi for primærbolig og 95 prosent for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 prosent for inntektsåret 2023. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4012/28/96: 14.01.2004 - Dokumentnr: 457 - Forkjøpsrett Rettighetshaver: BAMBLE KOMMUNE 06.07.1927 - Dokumentnr: 990015 - Erklæring/avtale Best. om å lede vann over d.e. Rettighetshaver: A/S SKIENSFJORDENS KALKBRUDD. 08.07.1959 - Dokumentnr: 501351 - Erklæring/avtale Overdragelse av rettigheter til Norsk Hydro Prod.a.s (tidligere A/S Skiensfjordens kalkbrudd). Gjelder denne registerenheten med flere 4012/28/2: 14.01.2004 - Dokumentnr: 457 - Forkjøpsrett Rettighetshaver: BAMBLE KOMMUNE 06.07.1927 - Dokumentnr: 990015 - Erklæring/avtale Best. om å lede vann over d.e. Rettighetshaver: A/S SKIENSFJORDENS KALKBRUDD. 08.07.1959 - Dokumentnr: 501351 - Erklæring/avtale Overdragelse av rettigheter til Norsk Hydro Prod.a.s (tidligere A/S Skiensfjordens kalkbrudd). Gjelder denne registerenheten med flere Det gjøres oppmerksom på at det vil, i forkant av overtagelse, tinglyses en heftelse vedr. drift av pumpestasjonen. Heftelsen vil ikke ha negativ påvirkning på eiendommen utover at kommunen har tilgang til eiendommen/driftsbygning for å utføre drift- og vedlikeholdsoppgaver. Bygningen vil heller ikke kunne rives, da pumpestasjonen drifter vann/avløp i nærområdet.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Servicebygg: Det foreligger kun tillatelse til riving av eksisterende bygg og oppføring av nytt bygg datert 18.03.2022. Bygget er oppført av Bamble Kommune som vil besørge ferdigattest. Forsamlingslokale: Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det er mottatt tegninger som er stemplet av Bamble Kommune i 2004 som er vedlagt i salgsoppgave. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, med private stikkledninger frem til kommunal tilknytning. Dersom det skal bygges ny bolig på eiendommen, må ny eier selv besørge tilkobling til offentlig vann-/ og avløpsledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er i all hovedsak regulert til LNRF areal* og bevaring kulturmiljø. Deler av eiendommen er fredet (etter lov om kulturminner) og deler er regulert til veg. I landbruks-, natur- og friluftsområder er det kun tillatt med tiltak som er knyttet til stedbunden næring/nødvendig for drift av landbrukseiendom. Dette vil være ulike typer driftsbygninger og nødvendige boliger knyttet til landbruksdriften. Spesifisert Gnr. 28 bnr. 96: Bevaring naturmiljø: 98.06m2 LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende: 3231.86 m2 Reguleringsplan skal fortsatt gjelde: 3231.86 m2 Spesifisert gnr. 28 bnr. 2: Nåværende: 370.65 m2 Båndlegging etter lov om kulturminner: 596.8 m2 Bevaring naturmiljø: 29407.74 m2 LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende: 45336.57 m2 Reguleringsplan skal fortsatt gjelde 46650.29 m2 Veg - Nåværende: 943.06 m2

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 850 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 96 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 97 490 Omkostninger totalt 112 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 115 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 947 490 Totalpris. inkl. omkostninger 3 962 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 965 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    97490

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss. Ved kjøp av landbrukseiendom, herunder småbruk, er det kun forhold vedrørende våningshuset som omfattes av forsikringen. Ved kjøp av kombinasjonseiendom svarer HELP Forsikring bare for skader ved den delen av boligen som er regulert til boligformål.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,5% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke oppgjørshonorar kr 6990,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva. 

Barbro Trotland

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

Barbro Trotland

95 48 51 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev