aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/Christian Drøyvold har gleden av å presentere Sorgenfriveien 18 ? en pen 2-roms selveierleilighet.
Aktiv Eiendomsmegling v/Christian Drøyvold har gleden av å presentere Sorgenfriveien 18 ? en pen 2-roms selveierleilighet.

TRONDHEIM Sorgenfriveien 18

Moderne og stilren 2-roms leilighet i 4.etasje fra 2019 med | Lave felleskostnader | Fjernvarme | Sydvendt balkong

  • kr 3 350 000
  • BRA-i 44 m²
  • 1 soverom
  • Prisantydningkr 3 350 000
  • Omkostningerkr 84 990
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 434 990
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår2019
  • Soverom1
  • Felleskostnaderkr 2 877
  • Tomt1 198.1 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 3 350 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 83 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 84 990 (Omkostninger totalt) 95 390 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 98 190 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 434 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 445 390 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 448 190 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/Christian Drøyvold har gleden av å presentere Sorgenfriveien 18. En lys og moderne selveierleilighet i 4. etasje med gode solforhold. Ønsker du å bo sentralt i Trondheim, er dette området perfekt for deg. Verdt å merke seg: - Leiligheten har fått tilstandsgrad TG0 på alle punkter - Moderne leilighet fra 2019 med smart og funksjonell planløsning - Stilrent, sort kjøkken med integrerte hvitevarer - Elegant bad med gulvvarme, opplegg for vaskemaskin, og downlights i taket - Romslig soverom med tilhørende walkin-closet/bod - Lave felleskostnader - Solrik og sydvent balkong - Fjernvarme - Heis i bygget - Innvendig bod og ekstra bod i felles kjeller Det er mulig å kjøpe p-plass i parkeringskjeller til kr. 300.000,- Velkommen til visning
Leiligheten ligger flott til i byggets 4.etasje.

Sorgenfriveien 18, Trøndelag

  • Tomt
    1198.1m²

    Beskrivelse av tomt
    Flat opparbeidet tomt med parkanlegg.

    Beliggenhet
    Leiligheten ligger i et svært sentralt og ettertraktet område, med kort gangavstand til Trondheim sentrum. Sorgenfri-området har gjennomgått en betydelig utvikling de siste årene, og gir mulighet til å bo i et populært strøk med alt du trenger rett i nærheten. Innen gangavstand finner du dagligvarebutikker, restauranter, treningssentre og skoler. Rett utenfor døren ligger dagligvarebutikkene Kiwi og Rema 1000, og i nærheten finner du den kjente pizza- og burgerrestauranten Kompis. Flere dagligvarebutikker, post i butikk, restauranter og bensinstasjoner er også tilgjengelig i gangavstand. Trondheim sentrum byr på flere kjøpesentre og et rikt utvalg av butikker og kaféer, spesielt i og rundt Nordre gate.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Barnehage/skole/fritid
    Boligen ligger ideelt til i forhold til barne- og ungdomsskolene i området, samt flere barnehager. Nidarvoll barneskole ligger ca. 0,8 km unna, mens Sunnland ungdomsskole er ca. 1,1 km unna. Området er populært blant barnefamilier, og skoleveiene er trygge. Det er også kort vei til flere barnehager, som Solflata, Skuta, og Nidarvoll og Sunnland barnehage. I tillegg er det gang- og sykkelavstand til Handelshøyskolen i Trondheim, NTNU Gløshaugen, SINTEF og St. Olavs. Bussforbindelsene til både BI og NTNU Dragvoll er svært gode. Studentersamfundet ligger i nærheten og tilbyr et variert uteliv med konserter og festivaler året rundt. Her finner du også Sesam, kjent for Trondheims beste burger. Lerkendal stadion, hvor du kan oppleve fotballkamper, er bare en kort spasertur unna. For de som er aktive, tilbyr området et bredt spekter av idrettsaktiviteter på Tempe Idrettsanlegg, inkludert fotball, håndball, friidrett og skiidrett. Treningssentre som Impulse på Lerkendal og 3T-Sluppen er også i gangavstand, i tillegg til Gneis buldring, et innendørs klatresenter, og House Of Femme, et trenings- og velværesenter for kvinner med alt fra fysioterapi til hudpleie. Langs Nidelven finner du flotte turmuligheter, blant annet i parken ved Nedre Leirfoss, som nylig har blitt oppgradert med benker, lekeapparater og brygger. Estenstadmarka er også i nærheten og byr på fantastisk turterreng året rundt, med opparbeidede stier og populære Estenstadhytta som serverer hele året. På vinteren er skiløypene preparerte, og om sommeren er Estenstaddammen en perle for badende eller de som liker joggeturer i vakre omgivelser. Se den vedlagte nabolagsprofilen i prospektet for mer informasjon om området.

    Offentlig kommunikasjon
    Leiligheten har svært gode kollektivforbindelser, med hyppige avganger fra nærmeste bussholdeplass kun noen minutters gange unna. Fra Nidarvoll/Sorgenfri tar det omtrent ti minutter med bil til Trondheim sentrum, og omkjøringsvegen gir rask tilgang både nord- og sørover i byen.

    Byggemåte
    Takstmann Jan Arve Ræder opplyser om følgende byggemåte: Leilighet er i fjerde etasje. Grunnmur er oppført i støpt betong. Veggkonstruksjon er oppført i betong, tre og stål, og er kledd med fasadeplater. Taket er et flatt tak og er tekket med papp. Etasjeskille er et betongdekke. Vinduer med 3-lags isolerglass.

    Innhold
    ENTRÉ Entréen er romslig og har god plass langs veggen til ulike oppbevaringsløsninger og downlights i tak. Leiligheten har et flott 1-stavs laminatgulv som er gjennomgående i hele boligen. Langs begge veggene er det betongvegg som står i fin kontrast til motstående gipsvegg og gulv. SOVEROM & GARDEROBE Leilighetens soverom er på ca 9.5 kvm med tilstøtende bod som kan fungere som walk-in-closet. Soverommet er også et meget hyggelig rom med delikate farger som gir en rolig stemning, perfekt for en god natts søvn. STUE & KJØKKEN Stuen og kjøkkenet ligger i en åpen løsning som sørger for et romslig og sosialt allrom. De store vindusflatene sørger også for at det kommer inn rikelig med naturlig lys. Fra stuen har du adkomst til en romslig balkong på 8.5kvm der man kan tilbringe de sene sommerkveldene. BAD Badet er flislagt, stilrent og har opplegg for vaskemaskin. Det finnes dusj med innfellbare dører og en flott servant med lagringsplass i to skuffer. Toalettet er vegghengt og det er spotter i taket.

    Standard
    TILSTANDSGRADER Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Forhold som har fått TG2: Ingen. Forhold som har fått TG3: Ingen.

    Innbo og løsøre
    Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Kollektiv avtale med Telenor.

    Parkering
    Parkering etter områdets bestemmelser. Til orientering medfølger det ikke parkeringsplass i parkeringskjeller, men det er mulig å kjøpe av nåværende eier sin parkeringsplass mot et pristillegg på kr. 300 000,-. Ta kontakt med megler for mer informasjon.)

    Diverse
    AREAL Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. GUA (gulvareal) er ikke måleverdig gulvareal som skyldes skråtak og lav himlingshøyde. GUA oppgis som en sum av BRA og ALH (som er areal med lav himlingshøyde). SALGSSUM Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. FULLMAKT Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges ved fullmektig. Fullmaktshaver(e) (selger(e)) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig. D-NUMMER Dersom kjøper er utenlandsk statsborger kreves det at vedkommende har D-nummer til erstatning for norsk personnummer. Søknad om D-nummer sendes til Kartverket samtidig med innsending av skjøtet for tinglysing. Kartverket oppbevarer skjøtet inntil kjøper har fått D-nummer av skatteetaten. Skjøtet vil bli tinglyst så snart Kartverket har mottatt kjøpers D-nummer fra Skatteetaten. Søknad om D-nummer i forbindelse med tinglysing av skjøte kan medføre at oppgjør og utbetaling til selger blir forsinket. Kjøper må i disse tilfellene ta forbehold i bud om at D-nummer blir gitt, samt at dette kan medføre forsinket utbetaling til selger. Kontakt megler for informasjon før budgivning. PARKERING Om selger av en bolig har parkeringsplass, må TOBB informeres hvis parkeringen IKKE skal følge boligen ved salg. TIL ORIENTERING Det planlegges sammenslåing av følgende sameier; Sameiet Nærbyen Høyblokk utleie, Sameiet Nærbyen Høyblokk og Sameiet Nærbyen Lavblokk. For nærmere informasjon, kontakt styret. DIVERSE UTSTYR Brannslokkingsapparat, røykvarsler, TV-dekoder med fjernkontroll, evt nøkler til tørkerom og utvendige kraner, rød boks for farlig avfall etc. følger vanligvis leiligheten over til ny eier. Det er boligselskapet sin eiendom. Ta kontakt med styret hvis du er i tvil. NØKLER Boligselskapet har avtale med TOBB om oppbevaring av hovednøkler. TOBB har inngått avtale med Avarn Security om oppbevaring av nøklene. TOBB formidler bestilling av ekstra nøkler ved behov for dette. Skjema for nøkkelbestilling finnes på www.tobb.no.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 3 350 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 83 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 84 990 (Omkostninger totalt) 95 390 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 98 190 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 434 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 445 390 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 448 190 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Elektrisk og fjernvarme.

    Energiklasse
    B

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    11316

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale eiendomsavgifter består av vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, eiendomsskatt og feiegebyr. Fra og med april 2024 innfører Trondheim kommune månedlig fakturering av de kommunale eiendomsavgiftene. Første månedsfaktura blir sendt i slutten av april, med forfall 15. mai. Etter dette vil alle fakturamottakere motta månedlige fakturaer med forfall den 15. hver måned. Unntaket i den nye ordningen er feiegebyret, som fortsatt vil faktureres kvartalsvis på grunn av at det er et lavere beløp. I tillegg vil avregning for vann og avløp, samt beregning av eiendomsskatt ikke være klart før mars påfølgende år. Kommunale eiendomsavgifter blir fakturert på etterskudd. Dette betyr at du alltid betaler gebyrer for foregående måned. Fakturaene som kommer i februar og mars vil alltid ha et lavere fakturabeløp enn resten av året.

    Info om eiendomsskatt
    Kommer på samme faktura som de kommunale avgiftene.

    Formuesverdi primær
    722199

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    2744357

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Sameiebrøk
    44/3949

    Felleskostnader pr. mnd
    2877

    Felleskostnader inkluderer
    Felleskostnadene er fordelt på følgende utgiftsposter: - Forr.honorar/revisjon kr 163,- - Vedlikeholdsavsetning kr 172,- - Felleskost driftsdel kr 1 086,- - Elektroniske fellesavtaler kr 493,- - Kostnad bod kr 75 - Fastbeløp måling og avregning energi kr 98 - Kontigent realsameiet kr 370 - A-konto fjernvarme kr 420 Felleskostnadene inkluderer blant annet: - Diverse drift og vedlikehold - Strøm i fellesareal - Felles bygningsforsikring - Avsetning til framtidig vedlikehold - Elektroniske tjenester Andel felleskostnader forfaller til betaling den 1. i hver måned. Ved salg faktureres felleskostnadene til kjøper fra 1. i første hele måned. Ved overtakelse på annen dato enn 1. må kjøper og selger gjøre opp seg imellom. Felleskostnadene bør sjekkes før overtakelse, da det kan ha skjedd endringer etter avgitt informasjon.

    Andel fellesformue
    11657

    Andel fellesformue per dato
    2024-09-29T22:00:00Z

    Om sameiet
    Sameiets navn er Sameiet Nærbyen Høyblokk. Sameiet er opprettet ved tinglysing av vedtak om seksjonering den 03.04.19.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Sameiets navn er Sameiet Nærbyen Høyblokk. Økonomisk status for Sameiet Nærbyen Høyblokk 2023: - Årsresultat: kr 76 610 - Egenkapital: kr 1 025 515 - Disponible midler: kr 471 115 - Endring i disponible midler: kr -108 190 Økonomisk status for Sameiet Nærbyen Parkering 1 2023: - Årsresultat: kr -109 509 - Egenkapital: kr 560 632 - Disponible midler: kr 560 632 - Endring i disponible midler: kr -109 509

    Sameiets forsikringsselskap
    If Skadeforsikring

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Dyrehold
    Det er tillatt med dyr i sameiet. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller etterlater ekskrementer på sameiets område.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5001/73/271/49: 02.06.1986 - Dokumentnr: 13877 - Erklæring/avtale Bestemmelse om trafostasjon/kiosk Overført fra: Knr:5001 Gnr:73 Bnr:271 Gjelder denne registerenheten med flere 16.08.2016 - Dokumentnr: 736457 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:5001 Gnr:73 Bnr:264 Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Bestemmelse om teknisk anlegg Bestemmelse om vedlikehold Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:5001 Gnr:73 Bnr:271 Gjelder denne registerenheten med flere 16.08.2016 - Dokumentnr: 736457 - Best. om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:5001 Gnr:73 Bnr:264 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:5001 Gnr:73 Bnr:271 Gjelder denne registerenheten med flere 27.03.2018 - Dokumentnr: 591360 - Bestemmelse om vannledning Kan ikke slettes uten samtykke fra: Trondheim Kommune Org.nr: 942 110 464 Gir hverandre gjensidige rettigheter. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger Overført fra: Knr:5001 Gnr:73 Bnr:271 Gjelder denne registerenheten med flere 27.03.2018 - Dokumentnr: 591360 - Bestemmelse om kloakkledning Kan ikke slettes uten samtykke fra: Trondheim Kommune Org.nr: 942 110 464 Gir hverandre gjensidige rettigheter. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger Overført fra: Knr:5001 Gnr:73 Bnr:271 Gjelder denne registerenheten med flere 27.03.2018 - Dokumentnr: 591360 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Kan ikke slettes uten samtykke fra: Trondheim Kommune Org.nr: 942 110 464 Gir hverandre gjensidige rettigheter. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger Overført fra: Knr:5001 Gnr:73 Bnr:271 Gjelder denne registerenheten med flere 13.08.2018 - Dokumentnr: 1128814 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:5001 Gnr:73 Bnr:274 Hjemmelshaver til eiendommene kan ikke motsette seg at rettighetshaver bedriver næringsvirksomhet Gjelder også senere utskilte parseller Overført fra: Knr:5001 Gnr:73 Bnr:271 Gjelder denne registerenheten med flere 25.02.2019 - Dokumentnr: 231840 - Bestemmelse om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:5001 Gnr:73 Bnr:72 Rett til adkomst samt rett til bruk av areal i portrom Bestemmelse om vedlikehold Overført fra: Knr:5001 Gnr:73 Bnr:271 Gjelder denne registerenheten med flere 03.04.2019 - Dokumentnr: 392166 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 49 Formål: Bolig Sameiebrøk: 44/3949

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Ferdigattest er utstedt på eiendommen den 22.06.2023 Megler har ikke mottatt byggetegninger og har derfor ikke kunnet kommentere dagens bruk av boligen. Konf megler for ytterlig informasjon.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig vei, vann og avløp. 

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område avsatt til bl.a. boligbebyggelse, sentrumsformål og næringsvirksomhet jf. kommuneplanens arealdel 2012.2024. Planid: r20100057 Formål: Boligen er regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål. Regulering under arbeid: Planid: r20170033 Formål: Oppsetting av ordinærboliger Planid: r20230018 Formål: Planlagt studentboliger og tjenesteyting Planer som berører eiendommen: Plannavn: "Tempe, Valøya og Sluppen" Plan-id: r20120020 Hensikten med planen er omforming av et område preget av næring- og industribedrifter i variert skala, til en moderne ny bydel. Planen skal avklare hovedstrukturen som gir rom for store bygningsvolumer og høyhus som vil signalisere bydelen. Planen skal sikre overordnet arealbruk og gi rammer for utbyggingsmønster, utnytting, grøntområder, kulturminner, teknisk og sosial infrastruktur. Kopi av situasjonskart, reguleringsplaner m/bestemmelser etc. ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 3 350 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 83 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 84 990 (Omkostninger totalt) 95 390 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 98 190 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 434 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 445 390 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 448 190 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    84990

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr 32 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 950,- oppgjørshonorar kr 4 950,- og visninger kr 1 990, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtal. Alle beløp er inkl. mva.

Christian Drøyvold

Eiendomsmeglerfullmektig

Christian Drøyvold

95 47 26 24

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev