aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Hedumveien 402, et sjarmerende, eldre småbruk med fin beliggenhet ca. 5 km fra sentrum.
Velkommen til Hedumveien 402, et sjarmerende, eldre småbruk med fin beliggenhet ca. 5 km fra sentrum.

AURSKOG Hedumveien 402

Landbrukseiendom på 475 daa med nydelig utsikt og fin beliggenhet, kun 5 km fra sentrum. Oppussingsobjekt.

  • kr 3 970 000
  • BRA-i 207 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 3 970 000
  • Omkostningerkr 100 490
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 070 490
  • ObjektstypeLandbruk
  • EierformSelveier
  • Byggeår1876
  • Soverom3
  • Tomt477 450 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 3 970 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 99 250 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 100 490 (Omkostninger totalt) 115 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 118 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 070 490 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 085 590 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 088 390 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1.etasje
Hedumveien 402 er en landbrukseiendom på ca. 475 daa med fin beliggenhet, kun 5 km nordøst for Aursmoen. Tunet ligger på et solrikt høydedrag med skog i syd og nydelig utsikt over åkerlandskapet i nord, øst og vest. Eiendommen består av ca. 158 daa fulldyrka jord, ca. 292 daa skog, samt eldre våningshus fra 1874, Veslehuset fra 1913 og driftsbygning fra ca. 1900. Kort fortalt - Landbrukseiendom på 475 daa - Naturskjønt område - Kort kjørevei til sentrum - Sol og vidstrakt utsikt - 158 dekar fulldyrka jord - 292 dekar produktiv skog - Tun med tre bygninger - Våningshus fra 1874 - Veslehus fra 1913 - Driftsbygning fra 1900 - Behov for modernisering - Enorme muligheter - Brønn og bereder fra 2024 - Minirenseanlegg fra 2014
Våningshuset har inntrukket inngangsparti mot øst og en overbygd terrasse mot syd.

Hedumveien 402, Akershus

  • Tomt
    477450m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen, Nygaard, på ca. 475 dekar har en fin beliggenhet ca. 5 min kjøring fra Aurskog sentrum. Tunet ligger på et solrikt høydedrag med idyllisk utsikt over åker og eng, med skog i bakkant mot syd. Gårdstunet har adkomst via en grusvei og er bebygd med et våningshus fra 1874, Veslehuset fra 1913, og en driftsbygning fra rundt 1900. Våningshuset er tilbygd i flere omganger og ble pusset opp rundt 1980, men er i behov av gjennomgående moderniseringer. Veslehuset har stue og kjøkken i første etasje, et soverom oppe og uinnredet kjeller. Bygget fremstår sjarmerende, men bærer preg av setningsskader, skjevheter, knuste vinduer og ødelagt taktekking, og er derfor ikke tillagt verdi. Driftsbygningen er på ca. 530 kvm, med stall, lagerrom og høygulv i første etasje, samt låvebru og kjørebru. Låvebrua er ikke egnet for kjøring med maskiner og den søndre delen av låven er i dårlig forfatning. Nordre halvdel av låven er renovert med tanke på hestehold og innredet med to stallbokser og et praktisk forrom/utstyrsrom. Tunet er opparbeidet med plen, gruset gårdsplass og snuplass, flaggstang og flere trær. Inngangspartiet til våningshuset er inntrukket med adkomst via trapp, og utenfor trappegangen på langveggen er det anlagt en overbygd terrasse. Utenfor inngangen til Veslehuset er det bygd et lite bislag. Eiendommen består av ca. 158 dekar fulldyrka jord, med gras- og korproduksjon, fordelt på tre skifter. Jorda har god arrondering og lett adkomst. Rundt 292 dekar er produktiv skog, hvorav 58% med høy bonitet, 26% med middels bonitet og 16% med lav bonitet. Ca. 9 dekar er uproduktiv skog og én dekar er myr. Skogen ligger samlet i en teig syd for tunet som har god tilgjengelighet og er egnet for moderne skogsdrift, men med lite hogstmoden skog etter virke i 2013 og 2018. Til gården følger jaktrettigheter, og eiendommen er konsesjonspliktig ved salg til andre enn odelsberettigede.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger i et landlig og naturskjønt område, kun 5 km nordøst for Aursmoen i Aurskog-Høland kommune. Nærområdet består av spredt bebyggelse, åkerlandskap og skog, med gode rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren. Om vinteren er det kort vei til skiløyper og lysløyper i Aurskog og omegn. I nærområdet ligger Urskog fort (Dingsrud fort), et historisk sperrefort fra 1903, som er et ideelt turmål for både voksne og barn. Fortet er i dag brukt som en arena for kultur og læring, med mulighet for guidet omvisning. Legg gjerne turen til Mangenskogen, rundt Tævsjøen eller til populære Killingmo gård - sistnevnte med kunstutstilling, olabilløp, ponnyridning og stabburskafé. Aurskog har også et flott golfanlegg med flere baner, driving range og treningsområder. Det er skytterbaner i nærheten, samt jakt- og fiskeforeninger. På Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor Bjørkelangen sentrum, er det et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland. Det bygges for øyeblikket en helt ny 1-10 skole, flerbrukshall og svømmebassing som skal stå ferdig i 2025. På dagtid vil svømmebassenget, flerbrukshallen og barnehage- og skolebygget bli brukt til undervisning, og på ettermiddagene, kveldene og i helgene kommer det til å være ulike aktiviteter og tilgjengelighet for innbyggerne på Aurskog. Her blir det nye, gode møteplasser, sentralt plassert på Aursmoen med god tilknytning til idrettsanlegget og til sentrum med butikker og servicetilbud. Ved skolen er det idrettshall med to baneanlegg, skøytebane og start på lysløype. I tillegg har Aursmoen samfunnshus og fritidsklubb. Aurskog/Finstadbru Sportsklubb er et allianseidrettslag som tilbyr fotball, håndball, ski, svømming, sykkel og fjellsport. Ved Bjørkelangen er det ellers et lite alpinsenter. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Rema 1000 og Extra i Aurskog. Aurskog Senter har butikker, kafé, bank, apotek, frisør o.l. Det er eget helsesenter i 2. etasje med lege, tannlege, fysioterapeut, massør og fotterapeut. Ønsker du ytterligere servicetilbud, har Amfi Bjørkelangen Torg et fint og variert utvalg. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Lokshaug vegkryss, som ligger ca. 1,8 kilometer fra boligen. Med bil tar det ca. 5 min til Aurskog, 14 min til Bjørkelangen, 24 min til Fetsund, 30 min til Lillestrøm, 33 min til Strømmen Storsenter og 50 min til Oslo lufthavn. Fra eiendommen er det ca. 4,3 kilometer til Haneborg skole for 1. til 7. trinn. Det er ca. 5,4 km til Aursmoen barne- og ungdomsskole, samt Aursmoen barnehage. Nærmeste videregående skoler er Kjelle videregående skole og Bjørkelangen videregående skole.

    Adkomst
    Det vil bli skiltet med visningsskilter ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

    Byggemåte
    Iflg. tilstandsrapport datert 08.09.24 foretatt av Petter Larsen: Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Taktekkingen er av eldre type betong/sementtakstein. Sort shingel på tilbygg mot øst. Veggene har tømmerkonstruksjon. Tilbygg fra 1980 tallet med bindingsverk. Fasade/kledning har stående bordkledning. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er byggegrunn av leirholdige masser. Bygningen har grunnmur i natursteinsmur. Oppført i 1874. Tilbygget del fra 1982 med grunnmur av lettklinkerblokker. Skrånende tomt. Noe flatt terreng på en side av boligen. Se forøvrig tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i denne og gjør oppmerksom på anmerkninger fra takstmann med tilstandsgrad 2 og 3 (TGIU, TG2 og TG3). Følgende punkter et i tilstandsrapporten merket med tilstandsgrad 2: (avvik som kan kreve tiltak): - Utvendig > Dører - Malt hovedytterdør i tre med sidefelt i glass. Dør fra ca. 1982. Dobbel terrassedør i hall m/trapp med høy brystning og glassfelt med dobbelt glass. Antatt fra 1980 tallet. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Manglende beslag/tetting under dører. Værslitte overflater på dører. Synlige merker i terskel på hovedytterdør etter at dørblad tar i terskel. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. - Utvendig > Utvendige trapper - Trapp ved entre i stål med smijern-rekkverk. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Konstruksjonene har skjevheter. Trapp med synlige skjevheter. Rekkverk på trapp skadet etter påkjørt av bil. Åpninger i rekkverk er for store iht. dagens krav. Konsekvens/tiltak: Påviste skader må utbedres. Trapp må påregnes rettet opp. Det anbefales og lage mindre åpninger i rekkverk etter gjeldende krav - Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. - Innvendig > Krypkjeller - Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Krypkjeller ikke inspisert av takstingeniør. Åpning var tettet igjen med stålplate og isolasjon. Vurdering av avvik: Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Det er iht. eier begrenset tilgang til hele krypkjeller. Det ble opplyst om at det er gammel kjeller under hall m/trapp. Adkomst er i dag tettet igjen. Konsekvens/tiltak: Bedre ventilering må etableres. Om mulig bør det forsøkes etablert adkomst til krypkjeller slik at den kan inspiseres. Dette er en utsatt konstruksjon. Det må foretas nærmere inspeksjon av krypkjeller og gammel kjeller under hall m/trapp. Med hensyn til lekkasje fra tak og fuktskader i vegger og etasjeskiller, kan det ikke utelukkes at det er skader i bjelkelag over krypkjeller. Det bør etableres tilstrekkelig lufting av krypkjeller. Krypkjellere er en utsatt konstruksjon. - Innvendig > Innvendige trapper - Innvendig trapp - 180° heltre tett trapp. Rekkverk en side. Trapp fra byggeår med noe bruksslitasje. Manglende håndløper på vegg. Lavt rekkverk på vange med store åpninger. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Manglende håndløper på vegg. Lavt rekkverk på vange med for store åpninger iht. dagens krav. Konsekvens/tiltak: Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. - Innvendig > Innvendige dører - Innvendig har boligen 3-speil heltre furu-dører. Dører antatt fra 1980 tallet. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Dører med bruksslitasje og noe hakk/merker etter bruk. Konsekvens/tiltak: Det bør påregnes overflatebehandling av dører. - Våtrom > 1.Etasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom - Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Vurdering av avvik: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Det er utslag av svertesopp i hjørner på bad. Konsekvens/tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Konstruksjoner må undersøkes nærmere ved renovering av bad. - Våtrom > 1.Etasje > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom - Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Vurdering av avvik: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Det er hull i belegg og manglende/ødelagt tapet på vegger. Belegg har løsnet fra vegger flere steder. Konsekvens/tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Konstruksjoner bør undersøkes nærmere ved renovering av vaskerom. - Kjøkken > 1.Etasje > Kjøkken > Avtrekk - Det er kjøkkenventilator med kullfilter. Vurdering av avvik: Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Konsekvens/tiltak: Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen. - Tekniske installasjoner > Vannledninger - Innvendige vannledninger er av kobber. Åpen rørføring i kjellerrom. Rør til bad 2.etg. er bygget inn i kasse i hjørnet på kjøkken. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Det er avløpsrør av plast. Avløpsrør antatt lagt opp ved tilbygg av boligen i 1982. Noe rør skiftet ut ved etablering av renseanlegg i ca. 2014. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Det er kun brukt ventil i topp av rør på bad 2.etg. Konsekvens/tiltak: Skal avviket lukkes må løsning på lufting av kloakk dokumenteres/fremvises. Det anbefales etablering av lufting av avløpsanlegg føres ut over tak. - Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Oppvarming av tappevann med ca. 200 liters varmtvannsbereder plassert i kjellerrom. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Åpent el-anlegg i boligen. Sikringsskap i vindfang 1.etg. og i soverom 2.etg. Porselen/skrusikringer i skapene. Det er skade på kabel i ett soverom 2.etg. Kursfortegnelse i skap er ikke oppdatert. Det er defekt lysarmatur i gang 2.etg. Det bør påregnes gjennomgang og utbedringer av el-anlegg. Følgende punkter et i tilstandsrapporten merket med tilstandsgrad 2: (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak): Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger - Vurdering av avvik: Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Dokumentasjon på vannkvalitet er fortsatt ikke mottatt etter etablering av brønn vinter 2024. Konsekvens/tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. Det antas at dokumentasjon av vannkvalitet vil foreligge snart. Følgende punkter har tilstandsgrad 3 iht. tilstandsrapporten: (Store eller alvorlige avvik) - Utvendig > Taktekking - Taktekkingen er av eldre type betong/sement-takstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Sort shingel på tilbygg mot øst fra ca. 1982. Punktet må sees i sammenheng med Takkonstruksjon/Loft. Vurdering av avvik: Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Det er mye knust og manglende takstein på taket. Synlige råteskader og lekkasje i tak. Det er også noe lekkasje i tak på tilbygg mot øst. Konsekvens/tiltak: Taktekkingen må skiftes eller utbedres. Tak må legges om med ny taktekking. - Utvendig > Nedløp og beslag - Sort stål takrenner på en side av hoved-tak. Det er ikke montert takrenner på bakside av bygning. Sort plast takrenner på tilbygg. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i beslagløsninger. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er store deformasjoner i renner og nedløp. Takrenner har store deformasjoner. Vann fra takrenner ledes rett ut på grunn ved grunnmur. Beslag ved tilbygg mot øst har lekkasjer. Vann kommer inn i takkonstruksjonen/loft. Konsekvens/tiltak: Nye renner og nedløp må monteres. Det må monteres nye takrenner og beslag. Overganger/gjennomføringer må tettes tilstrekkelig. - Utvendig > Veggkonstruksjon - Veggene har tømmerkonstruksjon. Tilbygg fra 1980 tallet med bindingsverk. Fasade/kledning har stående bordkledning. Kledning antatt fra byggeårene. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist betydelige råteskader i bordkledningen. Det er liten lufting i nedre kant av kledning. Dette var normal byggemetode ved oppføring av boligen. Det stedvis store råteskader i kledning etter lekkasje fra tak. Antatt store råteskader i veggkonstruksjon, tømmer-vegg ved lekkasje, vanninntrengning fra taklekkasje. Konsekvens/tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Råteskadet kledning og veggkonstruksjon må skiftes. - Utvendig > Takkonstruksjon/Loft - Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Kaltloft ikke inspisert av takstingeniør. Luke i tak er tettet igjen med plast og flere lag isolasjon. Det er synlige fukt og råteskader i takkonstruksjonen. Punktet må sees i sammenheng med Taktekking. Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Konsekvens/tiltak: Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. - Utvendig > Vinduer - Bygningen har trevinduer med koblet glass. Noen trevinduer i 2.etg. med isolerglass. Vinduer fra tidlig 1980 tallet. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Utvendig listing av vinduer er ikke fagmessig utført. Vinduer med stor værslitasje. Tettelist mellom glass er løs og utvendig kitt er borte på flere vinduer. Noe løs og manlgende utvendig belistning på små vinduer i 2.etg. Konsekvens/tiltak: Belistning/vannbrett må utbedres og overganger tettes. Med hensyn til alder og tilstand på vinduer, må det påregnes utskifting av vinduer. - Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Trapp/terrasse ved tidligere hovedinngang: Støpt trapp/terrasse. Overbygget med pulttak konstruksjon. Tekket med plater. Rekkverk i tre. Det er store sprekker i betonggulv og trapp. Lekkasje i tak og råteskader i stolper og rekkverk. Vurdering av avvik: Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er store sprekker i betonggulv og trapp. Lekkasje i tak og råteskader i stolper og rekkverk. Konsekvens/tiltak. Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. Hele trapp/terrasse må påregnes renovert. Råteskadet konstruksjoner må skiftes. Takkonstruksjon må skiftes. Rekkverk bør gjøres høyere. - Innvendig > Overflater - Rom/overflatebehandling - Det må påregnes rehabilitering/overflatebehandling ved overtakelse. Det er fuktskader i tak, vegger og gulv i flere rom i boligen etter vannlekkasje fra tak. Fleste overflater innvendig fra 1980 tallet. Vurdering av avvik: Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Det er store skader i overflater i flere rom etter vannlekkasje. Andre overflater med til del stor bruksslitasje. Konsekvens/tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Overflater med skader etter vannlekkasje må skiftes ut. Det må påregnes overflatebehandling i alle rom. - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Etasjeskiller er av trebjelkelag. Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskader i etasjeskiller. Det er synlige fuktskader i takkonstruksjon og etasjeskiller etter vannlekkasje fra tak. Konsekvens/tiltak: Råteskadet treverk må skiftes. Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. - Innvendig > Pipe og ildsted - Mursteinspipe midt i bygning. Eldre etasjeovn i stor stue 1.etg. Eldre vedovn i spisestue 1.etg. og gammel vedfyrt komfyr på kjøkken. Det er fyringsforbud på pipe fra feiervesenet grunnet flere mangler ved ildsteder og pipe er bygget inn i 2.etg. Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet. Pipevanger er ikke synlige. Det foreligger fyringsforbud på pipe fra brann/feiertilsyn. Konsekvens/tiltak: Pipe kan ikke brukes før den er utbedret forskriftsmessig. Det henvises til rapport fra feiervesenet angående feil/mangler på pipe og ildsteder -Innvendig > Rom Under Terreng - Gulvet er av betong. Veggene har betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Synlig fukt/vann på gulv i kjellerrom. Vurdering av avvik: Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Kjeller har ingen ventilering/luftgjennomstrømning. Det er synlig vann på gulv i kjellerom. Ventiler for lufting av kjeller er tettet igjen. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å redusere/begrense fuktgjennomtrenging inn i kjeller. Det må etableres lufting av kjellerom. Og årsak til fuktinnrengning i kjeller må fjernes. - Våtrom > 1.Etasje > Bad > Generell - Bad 1.etg.: Bad bygget etter byggeforskriftene før 1997. Det er ingen dokumentasjon på bad. Bad fra ca. 1982. Belegg på gulv, våtromstapet på vegger og himlingsplater i tak. Badekar, gulvstående toalett og vegghengt servant. Bad har oppnådd forventet levealder. Det er skader/hull i tapet. Vindu i dusjsone, over badekar med stor slitasje, fuktmerker etter bruk. Servant har defekt vannlås, blandebatteri på badekar er fjernet etter at dette frøs i stykker vinder 2024. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. - Våtrom > 1.Etasje > Vaskerom > Generell - Vaskerom 1.etg.: Vaskerom bygget etter byggeforskriftene før 1997. Det er ingen dokumentasjon på vaskerom. Vaskerom med belegg på gulv, tapet på vegger og himlingsplater i tak. Enkel gulvstående innredning i stål med stål benkeplate og kum. Opplegg for vaskemaskin. Tapet på vegger har falt av, er revet av flere steder. Det er brukt vanlig tapet på vegger som anses og være lite egnet i våtrom. Det er hull i belegg på gulv ved sluk. Synlig svelleskader i himlingsplater etter lekkasje fra tak. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. -Våtrom > 2.Etasje > Bad > Generell - Bad 2.etg.: Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: Ingen dokumentasjon. Bad fra ca. midt på 1980 tallet. Belegg på gulv, baderomsplater på vegger og panel i tak. Stor innredning/servantskap med laminat benkeplate og nedfelt servant. Gulvstående toalett og dusjkabinett. Flatt gul i rommet med noe motfall til sluk. Løse baderomsplater på vegg bak dusjkabinett. Bad har oppnådd forventet levealder. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. - Kjøkken > 1.Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning - Kjøkkeninnredning består av: Folierte skrog med 1-speil heltre fronter. Laminat benkeplate med nedfelt dobbel kum i stål. Plass til komfyr og kjøleskap. Opplegg for oppvaskmaskin. Våtromstapet mellom benk- og overskap. Det ble opplyst at vannlås på oppvaskkum har lekkasje. Kjøkken med generell høy slitasje. Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Det er registrert utettheter eller vannlekkasjer i røropplegg. Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Det ble opplyst at vannlås på oppvaskkum har lekkasje. Kjøkken med generell høy slitasje. Konsekvens/tiltak: Lekkasje må tettes. Strakstiltak nødvendig. Det er påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. -Tomteforhold > Drenering - Med hensyn til alder på bygning er det ukjent om det er anlagt drenering. Drenering rundt tilbygget del fra ca. 1982. Punktet må sees i sammenheng ?Rom under terreng?. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Det er synlig fukt/vann på gulv i kjellerom. Konsekvens/tiltak: Det må foretas utskiftning av drenering/tettesjikt. Det må foretas redrenering av kjeller, og evt. rundt hele boligen. Tilliggende konstruksjon som ikke er undersøkt: - Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Det er tømmervegg og pipe bak våtsone i bad. Ved renovering av bad må det gjøres ytterligere undersøkelser i konstruksjoner. Vurdering av avvik: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone Konsekvens/tiltak: TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking.

    Innhold
    Hedumveien 402 er en landbrukseiendom på ca. 475 daa med fin beliggenhet, kun 5 km nordøst for Aursmoen. Tunet ligger på et solrikt høydedrag med skog i syd og nydelig utsikt over åkerlandskapet i nord, øst og vest. Eiendommen består av ca. 158 daa fulldyrka jord, ca. 292 daa skog, samt eldre våningshus fra 1874, Veslehuset fra 1913 og driftsbygning fra ca. 1900. Våningshuset er påbygd i flere omganger og oppgradert på 1980-tallet, med unntak av nyboret brønn og varmtvannsbereder fra 2024, og minirenseanlegg fra 2014. Huset har tre soverom, kjøkken, spisestue, stue, to bad og vaskerom, alle i behov av modernisering. Veslehuset har setningsskader, og kun deler av driftsbygningen er i brukbar stand. Småbruket har renoveringsbehov, men byr på enormt potensial og ikke minst sentral beliggenhet. Kort fortalt - Landbrukseiendom på 475 daa - Naturskjønt område - Kort kjørevei til sentrum - Sol og vidstrakt utsikt - 158 dekar fulldyrka jord - 292 dekar produktiv skog - Tun med tre bygninger - Våningshus fra 1874 - Veslehus fra 1913 - Driftsbygning fra 1900 - Behov for modernisering - Enorme muligheter - Brønn og bereder fra 2024 - Minirenseanlegg fra 2014 Planløsning 1. etasje: Vindfang, hall, kjøkken, stue, spisestue, bad og vaskerom. 2. etasje: Trapperom, gang, bad, kontor, 3 soverom og bod. Kjeller: Uinnredet kjellerrom.

    Standard
    Entré Våningshuset har adkomst via et inntrukket inngangsparti med trapp og rekkverk i smijern. Boligen har i hovedsak standard fra 1980-tallet og er i behov av rehabilitering. Entreen har gulvbelegg i flismønster, tapet på veggene og panel i himlingen. Fra entreen er det videre inngang til vaskerom, bad og spisestue. Størrelsen på rommet gir god plass til garderobeløsning. Kjøkken Kjøkkenet ligger i eget rom med adkomst fra spisestuen og har vinduer mot utsikten i nord. Fra kjøkkenet er det inngang videre til vaskerommet, som har gjennomgang til entreen. Kjøkkenet er romslig med en original vedkomfyr i hjørnet og plass til spisebord ved vinduene. Rommet har gulvbelegg, blå vegger og takess, samt en eldre innredningen plassert i L-form. Den har profilerte fronter i heltre, noen vitrinedører, laminatbenkeplate med dobbel vaskekum, og lyse fliser over benken. Kjøkkenet har kullfilterventilator over komfyrplassen og opplegg for oppvaskmaskin. Stue og spisestue Boligen har en spisestue mellom kjøkken og stue. Spisestuen har sydvendte vinduer, gulvbelegg, tapet på veggene og god plass til spisebord. I hjørnet av rommet er det plassert en enkel etasjeovn fra Jøtul, men det er per i dag fyringsforbud i våningshuset. Stuen ligger tilknyttet en hall med trapp opp til andre etasje og utgang til sydvendt terrasse med overbygg. Stuen har sprossevinduer med fin utsikt mot nord og vest, samt overflater med tregulv, grønnmalte panelvegger og lysmalt panelhimling. Stuen smykkes av en høyreist etasjeovn fra Bærums værk, med rik dekor, gitterdører og toppkrone. Bad/wc/vaskerom Våningshuset har to eldre bad og et separat vaskerom. Badet i første etasje har lysegrønt gulvbelegg, matchende våtromstapet på veggene og et vindu i den ene veggen. Badet er innredet med badekar under vinduet, et toalett, en servant og speil med belysning. Badet i andre etasje har blåmarmorerte baderomplater på veggene, lyst gulvbelegg og skråhimling i panel. Innredningen består av et bredt servantmøbel med nedfelt servant, et speilskap med overlys, et toalett og dusjkabinett. Det må påregnes renovering av begge bad. Vaskerom Vaskerommet er smart plassert med adkomst fra entreen og gjennomgang videre til kjøkkenet. Rommet har gulvbelegg, tapet på veggene og vindu mot gårdsplassen i øst. Rommet har benkeinnredning i stål med vaskekum, et veggskap og opplegg for vaskemaskin. Overflatene er slitt og rommet er i behov av renovering. Soverom og garderobe Våningshuset er innredet med tre soverom og et kontor i andre etasje. Rommene har gode vindusflater, landlig utsikt, samt noe lav takhøyde, gulvbelegg, panelvegger og tak med takess eller panel. Det er garderobeskap på ett rom og plass til garderobeløsninger på de andre. Boligen har ellers en bod i samme etasje og noe lagringsplass i kjeller.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Det er parkering på egen eiendom. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Varmtvannsbereder fra 2024 på ca. 200 liter er plassert i kjelleren. Ventilasjonen er naturlig. Elanlegget er i hovedsak fra 1982 og sikringsskapet har skrusikringer. Eiendommen har vannforsyning fra grunnboret brønn som var ny vinteren 2024. Eiendommen har avløp via slamavskiller/minirenseanlegg med overløp til grøft eller lignende. Anlegget er fra 2014 og noen rør ble også skiftet i forbindelse med etableringen.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 3 970 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 99 250 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 100 490 (Omkostninger totalt) 115 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 118 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 070 490 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 085 590 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 088 390 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Våningshuset varmes opp elektrisk med panelovner. Det er pipe i bygget og flere eldre ildsteder, blant annet en lav etasjeovn fra Jøtul i spisestuen, en vedkomfyr på kjøkkenet, og en høyreist etasjeovn fra Bærums Værk med rik dekor i stuen. Det er per i dag fyringsforbud på grunn av flere mangler ved pipe og ildsted, blant annet er pipen bygget inn i andre etasje.

    Energiklasse
    G

  • Kommunale avgifter
    8409

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Opplysninger iflg. Aurskog-Høland kommune.

    Info om eiendomsskatt
    Opplysninger iflg. Aurskog-Høland kommune.

    Formuesverdi primær
    176789

    Formuesverdi primær år
    2022

    Info formuesverdi
    Opplysninger iflg. Skatteetaten.

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/177/2: 24.11.1956 - Dokumentnr: 3291 - Erklæring/avtale Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv Gjelder denne registerenheten med flere Dokumentnr: 900522 - Opprettelse av matrikkelenheten EIENDOMMEN ER OPPRETTET FØR 1930 06.01.1945 - Dokumentnr: 7 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3026 Gnr:177 Bnr:4 01.01.2020 - Dokumentnr: 181113 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:177 Bnr:2

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ikke ferdigattest/brukstillatelser på bygningsmassen bortsett fra tilbygg fra 1982. Ferdigattesten på tilbygg er vedlagt i salgsoppgaven.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Privat grusvei opp til boligen/tun. Eiendommen har vannforsyning fra grunnboret brønn. Brønn ny vinter 2024. Eiendommen har avløp via slamavskiller/minirenseanlegg, med overløp til grøft e.l. Anlegg ca. 10år gammelt. Kommunen skriver "Eiendommen er ikke registrert tilknyttet kommunalt vann- eller avløpsnett. Det er registrert et privat minirenseanlegg for avløpsvann på tomten. Anleggseier, altså eier av eiendom, er pålagt å ha en serviceavtale på anlegget. Kommunen står for en årlig tømming gjennom kommunale gebyrer. Ved behov for tømming utover dette må det bestilles og betales av den enkelte anleggseier".

    Regulerings- og arealplanner
    Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen. Tomta ligger innenfor hensynssone for flom i kommuneplanen. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Verneklasse/sefrak
    EIendommen er registrert som kulturminne - Katgori 3: Nygård, 172/2: Våningshus 1874, sidebygning 1913, låve og trær av ask og bjørk. Begrunnelse for vern: Området rundt Hedum gir et godt inntrykk av hvordan ulike plasser oppstod utover 17- og 1800-tallet. Her kan man finne en rekke av de opprinnelige stedene fremdeles bevart med bebyggelse, kulturmark og veier. Se vedlegg i salgsoppgaven for mer informasjon. Vernekategori 3 vil iflg. kommunedelplan si: Kulturminne/landskapselement som har verneverdi i et større kulturmiljø. Disse objektene bør sikres med formelt vern når det foretas områderegulering rundt objektene.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Eiendommens dyrkede arealer er underlagt driveplikt, jf. jordlovens § 8. En ny eier må påregne å bli ilagt boplikt som vilkår for konsesjon, jf. konsesjonslovens § 11 annet ledd.

    Kommentar konsesjon
    Konsesjon: «Konsesjonslovens § 9 og § 9a lyder slik: § 9. (særlige forhold for landbrukseiendommer) Ved avgjørelsen av søknad om konsesjon for erverv av eiendom som skal nyttes til landbruksformål skal det legges særlig vekt på: 1. om erververs formål vil ivareta hensynet til bosettingen i området, 2. om ervervet innebærer en driftsmessig god løsning, 3. om erververen anses skikket til å drive eiendommen, 4. om ervervet ivaretar hensynet til helhetlig ressursforvaltning og kulturlandskapet. Konsesjon skal i alminnelighet ikke gis dersom det ved ervervet oppstår sameie i eiendommen, eller antallet sameiere økes. Det kan gis konsesjon til selskaper med begrenset ansvar. Det skal legges vekt på hensynet til dem som har yrket sitt i landbruket. Første ledd nr. 3 og § 9 a gjelder ikke sak der nær slekt eller odelsberettiget søker konsesjon fordi de ikke skal oppfylle boplikten etter § 5 andre ledd. I slik sak skal det i tillegg til første ledd nr. 1, 2 og 4 blant annet legges vekt på eiendommens størrelse, avkastningsevne og husforhold. Søkerens tilknytning til eiendommen og søkerens livssituasjon kan tillegges vekt som et korrigerende moment. § 9 a. (priskontroll ved erverv av landbrukseiendom) Ved avgjørelse av en søknad om konsesjon på erverv av bebygd eiendom med mer enn 35 dekar fulldyrka og overflatedyrka jord som skal nyttes til landbruksformål, skal det i tillegg til momentene som er nevnt i § 9, legges særlig vekt på om den avtalte prisen tilgodeser en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling. En slik vurdering av prisen skal også gjennomføres ved erverv av ubebygd eiendom som skal nyttes til landbruksformål, med mindre eiendommen er en ren skogeiendom. Departementet kan gi forskrift om at prisvurderingen etter første ledd skal unnlates ved erverv av bebygd eiendom med et brukbart bolighus, dersom den avtalte prisen ikke overstiger en fastsatt beløpsgrense. Konsesjon skal i alminnelighet ikke gis dersom det ved ervervet oppstår sameie i eiendommen, eller antallet sameiere økes. Det kan gis konsesjon til selskaper med begrenset ansvar. Det skal legges vekt på hensynet til dem som har yrket sitt i landbruket. Kjøperen bærer alle kostnader knyttet til konsesjonssøknaden. Overtakelse og oppgjør kan ikke finne sted før konsesjon er innvilget. Eiendommen er konsesjonspliktig og følgende gjelder ved dette salg: Kjøper har full konsesjonsrisiko. D.v.s av kjøper har risikoen for at det er avtalt for høy kjøpesum etter konsesjonsloven § 9 a. Kjøper har også risikoen for at konsesjon ikke gis med grunnlag i konsesjonslovens øvrige bestemmelser, herunder § 9 første ledd nr. 1- 4, § 9 andre til fjerde ledd og § 11. Ved et videresalg må kjøper i et slik tilfelle bære en risiko for at man ikke oppnår samme pris som man har kjøpt for. Kjøper risikerer følgelig ved et slik utfall å lide et økonomisk tap. Følgende gjelder i alle tilfeller for konsesjonsnekt hvor kjøper har en eller annen form for konsesjonsrisiko: Dersom kjøper ikke gis konsesjon, skal oppgjøret likevel gjennomføres, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-5 (1), jf. eiendomsmeglingsloven § 6-9 (3), men da senest 4 uker etter at opprinnelig avslagsvedtak er truffet. I stedet for vilkåret om at kjøpers skjøte på eiendommen er tinglyst (punkt 4.1, annet ledd, nr. 5) er det i disse tilfellene et vilkår for frigivelse av kjøpesummen at kjøper har fått nødvendig sikkerhet for kjøpesummen gjennom tredjemannspant i eiendommen eller at det blir enighet mellom partene om annen sikkerhet.

    Kommentar odelsrett
    Det hviler odel på eiendommen. Alle kjente odelsberettigede har fraskrevet seg odelsretten eller blitt gitt kjøpstilbud ith. odelsloven § 20, jfr. §§ 20a og 20b. Dersom odelsløsning benyttes iht. odelsloven § 40 heves avtalen mellom partene så snart ev. dom på odelsløsning foreligger. Kjøper kan i så tilfelle kreve erstattet eventuell differanse mellom kjøpesum og løsningssum fra selger. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 3 970 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 99 250 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 100 490 (Omkostninger totalt) 115 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 118 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 070 490 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 085 590 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 088 390 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    100490

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Ved salg av landbrukseiendom og småbruk er det kun våningshus og/eller kårbolig med evt. direkte tilhørende garasje og tomt som omfattes av forsikringen. Ved salg av kombinasjonseiendom der boligdelen utgjør 50 % eller mer, svarer selskapet for skader på den delen av boligen som er regulert og/eller benyttet til boligformål

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag - 2,0% av kjøpesummen inkl.mva. for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 23 500,- samt visninger pr. stk. kr 3 000,- med repr. fra Aktiv tilstede. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 30 000,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring, sikringsobligasjon, mm. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr 20 000,-. Alle beløp er inkl. mva.

Gisle Spidsberg

Eiendomsmegler MNEF

Gisle Spidsberg

90 29 55 55

Send e-post

Start reisen til ditt nye hjem

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev