aktiv-eiendomsmegling
Henisandvn9_03
Henisandvn9_03

ÅRNES Hennisandvegen 9

1

  • kr 7 800 000
  • BRA-i 182 m²
  • Prisantydningkr 7 800 000
  • Omkostninger -
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 7 800 000
  • ObjektstypeLandbruk
  • EierformSelveier
  • Byggeår2010
  • Soverom -
  • Tomt107 000 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 7 800 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) -------------------------------------------------------- 0 Omkostninger totalt 15 100 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 17 900 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 7 800 000 Totalpris. inkl. omkostninger 7 815 100 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 7 817 900 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Floorplan letterhead - Hennisandvegen 9 - 1. Etasje - 2D Floor Plan.jpg
1
Henisandvn9_24
  • Tomt
    107000m²

    Beskrivelse av tomt
    Næring: 77,7 daa er fulldyrka areal som består av to skifter. Ett skifte vest for gårdsvein og avgrenset i vest mot toglinjse. Samlet areal utgjør 69,2 daa. Det meste av arealet har middels eller stor erosjonsrisiko. Arealet har delvis noe bratt helling mot vest, for øvrig lettdrevet og godt arrondert. Jordkvaliteten er god og svært og og utgjør siltig mellom leire med lite grusinnhold. Øst for gårdsveien ligger ett mindre skifte på 8,6 daa. Flatt og lettdrevet. 750 kvm av arealet er inngjerdet til utendørs bane for hundtrening. Eier er usikker på drenering. Da mye av jorda er delvis sandholdig er kvaliteten på drenering av mindre betydning. Et areal på 3,9 daa i nordvest og vest for jernbanelinja utgjør innmarksbeite. Adkomst under jernbanebru. Fulldyrka areal er bortleid. Avtalen løper for et år av gangen. Det dyrkes grovfor på hele arealet. Årlig leie er på kr. 30 000. Skog/utmark: Skogarealet er på 18 daa og utgjør et mindre areal mellom innmarksarealet og Sagstuåa. Skogen utgjør vesentlig en kantsone i bratt helling og har liten økonomisk verdi bortsett til uttak av ved. Deler av arealet fungerer som en stabilisernede kantsone mot vassdraget. Kapitaliseringsrente 4% på skog/utmark er i henhold til gjeldende rundskriv M-3/2002 med senere endringer. Andre verdier/rettigheter: Sameieområdet Sanner gnr. 150/20 består av 4,3 daa produktiv skog og 0,1 daa med fulldyrka jord. Arealet ligger langs Seterstøavegen ca. 1, 4 km i luftlinje syd for tunet. Teigen ligger i LNF område. Teigen er 200 m lang og ca. 30 m på det bredeste. Vestre delen grenser inntil Seterstøavegen. Eiers andel utgjør 1/2-part. Rett øst for tunet er det inngjerdet og opparbeidet en hundetreningsbane på 18 x 42 m. Arealet har et opparbeidet toppdekke av subbus 0-8. Gjerdet rundt banen er et enkelt gjerde med stolper og sauenetting. Ett mindre gapahuk i sørenden av banen. Teigen ligger sydøst for tunet, og er flat og lettdrevet. Det er grøftet i arealet. Hele teigen ble avvirket i 1995 og nyplantet samme år. Det ble gjennomført ungskogpleie i 2002 og 2016. Det er tinglyst en livsvarig borett på sidebygning. Gnr. 149/23 har tinglyst veirett over eiendommen. Eiendommen er underlagt jord- og skogloven.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger i et landlig og barnevennlig boligområde på Husmo ca. 5 km fra Årnes sentrum, i Nes kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, svømmehall, lysløype og badeplass. Årnes IL har et godt og variert idrettstilbud med flere flotte anlegg, og Nes Golfklubb tilbyr et komplett, helårs golfanlegg med vakker beliggenhet. Nærområdet har utallige turmuligheter, samt sykkelavstand til Glomma, Veslesjøen, Sagstusjøen, Aulihøgda og området rundt Dragsjøen. I tillegg er det idylliske rekreasjonsarealer i omkringliggende parker og langs Glomma. I sentrum finner du bl.a. Nes Kulturhus, som er et moderne flerbrukshus med to kinosaler og forskjellige kulturaktiviteter. Av severdigheter kan Gamle Hvam og Nes Kirkeruiner anbefales. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Coop Mega og Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Årnes et variert utvalg. I Årnes finner man forskjellige butikker, hyggelige spisesteder og koselige puber. I tillegg ligger Jessheim Storsenter, Lillestrøm og Oslo sentrum godt innen rekkevidde. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog fra Årnes stasjon. Årnes stasjon betjener alle togene på Kongsvingerbanen. Med bil fra Årnes sentrum tar det ca. 20 min til Jessheim, 25 min til Oslo Lufthavn, 30 min til Lillestrøm og 40 min til Oslo S.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

    Barnehage/skole/fritid
    Eiendommen har ca. 4 km til Årnes barneskole og Runni ungdomsskole. Nes kommune har to videregående skoler, Nes videregående og Hvam videregående skole, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

    Offentlig kommunikasjon
    Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog fra Årnes stasjon.

    Byggemåte
    Grunn og fundamenter: Det er byggegrunn av leirholdige masser. Bygningen har grunnmur av betong elementer og støpte punktfundament. Takkonstruksjon/taktekking: Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Skråtak med takopplett. Taktekkingen er av steinbelagte stålplater. Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Etasjeskiller: Etasjeskiller er av trebjelkelag.

    Innhold
    Driftsbygning: Bygningen ble oppført i 2018 og har et areal på 350 kvm. Driftsbygningen er oppført med tanke på hundetrening men kan enkelt og med små kostnader omgjøres til andre formål. Bygget er oppført syd på tunet og er oppført med en delvis støpt ringmur og delvis støpt plate på drenerende masser. Bindingsverkstkonstruksjon med selvbærende takstoler. Utvendig kledd med asfaltplater og platekledning. Tak med undertak og takstein. Snøfangere, takrenner og nedløp. 245 kvm av arealet er bane brukt til hundetrening med gulv av stein, pukk, subbus, dempende matter og kunstgress med tilliggende isolert pauserom/wc. Vegger er kledd med plater. Rikelig med lys i tak. Isolert pauserom/wc med støpt gulv med varme og belegg. Wc og servant i avdelt rom. Resten av arealet er avskilt mot nord og utgjør bod/garasje. Stabbur: Stabburet er fra 1890 og ligger øst på tunet. Oppført i en og en halv etasje i laft. Utlegg i annen etasje. Bygget er fundamentert på støpte pillarer. Tak tekket med stein. Innlagt strøm. Nytt sikringsskap med automatsikringer. Stabburet er normalt godt vedlikeholdt men har lite driftsrelevans

    Standard
    Følgende punkter er i tilstandsrapporten merket med tilstandsgrad 3 ? store eller alvorlige avvik: Utvendig > Nedløp og beslag: Nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål som fremkommer under. Tilstandsgraden er basert på retningslinjer til disse spørsmålene i bransjestandarden NS3600. Dette kan ikke sammenlignes med en fullstendig kontroll av branntekniske forhold av offentlig myndighet, eller en vurdering av boligens branntekniske forhold eller prosjektering fra en rådgiver med spesialkompetanse. En bygningssakkyndig har verken kompetanse til å gi slik veiledning eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen. Det kan være feil og mangler om branntekniske forhold som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller rådgivning. Det er etablert røykvarsler og brannslukningsapparat. 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei. 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja. Oppgradere brannslukkingsapparat. 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei. 4. Er det skader på røykvarslere? Nei. Følgende punkter et i tilstandsrapporten merket med tilstandsgrad 2 ? avvik som kan kreve tiltak: Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Våtrom > 2. Etasje > Bad > Overflater Gulv: Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 10 mm underkant terskel med oppbrett. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Kjøkken > 2. Etasje > Stue/kjøkken > Avtrekk: Det er naturlig avtrekk fra kjøkken. Vurdering av avvik: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet. Det er ikke etablert avtrekksvifte over kokesonen. Følgende punkter er i tilstandsrapporten merket med tilstandsgrad 2 ? avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Våtrom > 2. Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på flis og membranarbeider og hva som er brukt av godkjent materiale. Følgende punkter er i tilstandsrapporten merket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Ingen anmerkninger. Lovlighet - enebolig: Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. Kommentar: Det er fremlagt tegninger for 1 etasje. Det søkes om bruksendring av innredet 2 etasje i kommunen og skal ordnes før salg. Lovlighet - kårbolig: Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. Kommentar: Det er ikke fremlagt tegninger og det er derfor ikke kjent om rom er godkjent ut fra nåværende bruk. Lovlighet - driftsbygning: Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. Kommentar: Det er ikke fremlagt tegninger og det er derfor ikke kjent om rom er godkjent ut fra nåværende bruk. Lovlighet - stabbur: Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport, datert 11.09.24 av Øyvind Nåmo Rønning. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2016, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. El-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    7 800 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) -------------------------------------------------------- 0 Omkostninger totalt 15 100 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 17 900 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 7 800 000 Totalpris. inkl. omkostninger 7 815 100 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 7 817 900 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    25527

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Av dette utgjør kr 3 384 eiendomsskatten inneværende år. Tallene er mottatt fra Nes kommune og er prognoser for 2024.

    Info formuesverdi
    Opplysninger hentet fra skatteetatens boligkalkulator: Formuesverdi primærbolig 2023: kr. Formuesverdi sekundærbolig 2023: kr.

    Andre utgifter
    Strøm, forsikring, tv/internett, mm.

    Info vannavgift
    I tillegg kommer vannavgift fra Årnes Vannverk. Minsteavgiften er på ca. kr. 5 000 pr. med to i husstanden.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3228/149/5: 13.01.1883 - Dokumentnr: 900028 - Bestemmelse om veg Rettigheter iflg. skjøte 29.04.1997 - Dokumentnr: 2579 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3228 Gnr:149 Bnr:23 Gjelder denne registerenheten med flere 18.11.1997 - Dokumentnr: 7851 - Livsvarig borett Rettighetshaver: Ottar Johansen f.190745 og evt. ektefelle Rettigheter iflg. skjøte Gjelder denne registerenheten med flere 28.11.1882 - Dokumentnr: 900017 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3228 Gnr:149 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 1723410 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0236 Gnr:149 Bnr:5 01.01.2024 - Dokumentnr: 256176 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3034 Gnr:149 Bnr:5

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt ferdigattest for våningshus, datert 10.04.2010.

    Vei, vann og avløp
    Adkomstvei: Eiendommen har adkomst via privat veg. Vegadkomsten er sikret gjennom tinglyste rettigheter. Tilknytning vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Deler av eiendommen (69 122 kvm) ligger innenfor hensynssone for ras- og skredfare. Kart følger vedlagt i salgsoppgaven. Deler av eiendommen (9 816 kvm) ligger innenfor hensynssone flom. Deler av eiendommen (15 478 kvm) ligger innenfor hensynssone landskap. Eiendommen ligger i et LNFR område (Landbruks-, natur, og friluftsområde samt reindrift). Dette betyr at området som hovedregel ikke kan utvikles med tanke på boligbygging eller annet bebyggelse, fordi det blant annet skal tas hensyn til f.eks. allemannsretten, naturvern, landbruk eller friluftsliv. I LNFR område kan det være bygge- og deleforbud, i tillegg er det ikke sannsynlig at man får godkjent bruksendring av eksisterende bygninger eller godkjent oppføring av bygninger i strid med hovedregelen. I arealdelen i kommuneplanen kan det fremkomme opplysninger om virkningen av LNFR kategorien. Reguleringen gjelder fremtidige tiltak, dvs. eksisterende hus og fritidsboliger kan nyttes i tråd med tidligere gitte kommunale tillatelser, men reguleringen kan få konsekvenser ved eventuell gjenreisning, for eksempel etter brann. Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten etter dispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

    Verneklasse/sefrak
    Det er registrert et funnsted fra jernalderen lengst nord på eiendommen. Funnstedet ligger i skogarealet og har liten betydning for drift. Sefrak registrert drifsbygning er fjernet.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Kjøper har risikoen og er ansvarlig for videresalg dersom konsesjon nektes med grunnlag i konsesjonslovens § 9 første ledd nr. 1-4 eller § 9 andre til fjerde ledd (forhold som ligger på kjøpers hånd: Det gjøres oppmerksom på at ervervet av eiendommen er konsesjonspliktig. Kjøper er ansvarlig for å utarbeide og sende inn konsesjonssøknad snarest mulig etter budaksept dog senest omgående etter signering av kjøpekontrakt. Kjøper dekker konsesjonsgebyr. I det tilfelle konsesjon ikke gis på bakgrunn av for høy kjøpesum, kan selger kreve at avtalen likevel skal gjelde, men til den høyeste pris landbruksmyndighetene kan godkjenne. Kjøper har konsesjonsrisikoen dersom konsesjon nektes med grunnlag i konsesjonsloven § 9 første ledd nr. 1-4 eller § 9 andre til fjerde ledd. I slike tilfeller skal selger holdes skadesløs og eiendommen må overtas av kjøper på avtalte vilkår senest innen 2 måneder etter første avslag på konsesjonssøknaden. Endring eller konkret fastsettelse av overtagelsesdato, ut over det som er nevnt over, skjer etter avtale mellom partene og skal skriftlig bekreftes overfor meglerforetaket.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    7 800 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) -------------------------------------------------------- 0 Omkostninger totalt 15 100 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 17 900 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 7 800 000 Totalpris. inkl. omkostninger 7 815 100 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 7 817 900 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Ved salg av landbrukseiendom og småbruk er det kun våningshus og/eller kårbolig med evt. direkte tilhørende garasje og tomt som omfattes av forsikringen. Ved salg av kombinasjonseiendom der boligdelen utgjør 50 % eller mer, svarer selskapet for skader på den delen av boligen som er regulert og/eller benyttet til boligformål

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss. Ved kjøp av landbrukseiendom, herunder småbruk, er det kun forhold vedrørende våningshuset som omfattes av forsikringen. Ved kjøp av kombinasjonseiendom svarer HELP Forsikring bare for skader ved den delen av boligen som er regulert til boligformål.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,35% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 34 900,- samt visninger pr. stk. kr 3 000,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 75 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 43 500,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring, sikringsobligasjon, mm. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr 20 000,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Dokumenter

Wenche Roterud

Eiendomsmegler MNEF

Wenche Roterud

99 01 81 95

Send e-post

Start reisen til ditt nye hjem

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev