aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Slettebakken Hovedgård!
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Slettebakken Hovedgård!

BERGEN Vilhelm Bjerknes' vei 102

Slettebakken Hovedgård|Kulturskatt - Vakker eiendom med over 7 mål tomt!

  • kr 24 000 000
  • BRA-i 273 m²
  • 5 soverom
  • Prisantydningkr 24 000 000
  • Omkostningerkr 619 140
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 24 619 140
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1783
  • Soverom5
  • Tomt7 822.6 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 24 000 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 600 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 24 000 000,00))   619 140,- (Omkostninger totalt)   24 619 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Planløsning 1.etasje.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Slettebakken Hovedgård. En vakker eiendom med over 7 mål tomt og unik historie, virkelig en kulturskatt! Det sitter mye historie i veggene i en eiendom fra 1700-tallet. I Bergen Byarkiv kan man lese om eiendommens historie og man legger fort merke til at dette er noe utenom det vanlige. Eiendommen har flotte originale detaljer som innebygde skaper med flott listverk, tapeter, store og luftige stuer og ikke minst et herskapelige uttrykk, både utvendig og innvendig. Eiendommen omfattes av hovedbygning, uthus, vognskjul og en særdeles vakker hage. Hovedbygningen er registrert med 2 enheter i matrikkelen og strekker seg over 2 plan i tillegg til kjeller. I 1927 ble hovedbygning fredet. Velkommen!
Enkel tilkomst via grusvei samt gode parkeringsmuligheter.

Vilhelm Bjerknes' vei 102, Vestland

  • Tomt
    7822.6m²

    Beskrivelse av tomt
    Stor og flott tomt opparbeidet med grønn plen, grusvei, noen hellebelagte flater rundt huset, trær og busker.

    Beliggenhet
    Vilhelm Bjerknes Vei 102 også kalt Slettebakken Hovedgår ble oppført i slutten av 1700-tallet. Eiendommen har en nydelig tomt beliggende på en liten høyde med rause og velholdte utearealer med fantastiske solforhold og en nydelig utsikt utover nærområdet og mot Tveitevannet. Området er veletablert og urbant med både eldre og erværdig bebyggelse, samt nye og moderne leilighetskomplekser. Boligen er fint plassert på eiendommen slik at man er skjermet fra det meste av støy og innsyn. Fra denne adressen kan du nå det meste av fasiliteter. Det er gangavstand til flotte turområder som Tveitevatnet og populære turterreng i Byfjellene. Nærmeste barnehage, Tveitevannet barnehage, ligger kun et par minutters gange fra eiendommen, ellers har man også kort gang-/sykkelavstand til barne - og ungdomskoler som Slettebakken skole (1-7. klasse), Storetveit skole (8-10. klasse), Rudolf Steinerskole vgs og Langhaugen Videregående Skole. Kort avstand til store arbeidsplasser på Haukeland sykehus, Haraldsplass m.m. Også gangavstand (eller få stopp med bybanen) til Høgskulen på Vestlandet (HVL). Det er gode kollektivtilbud i området. Her kan nevnes et par minutters gange til Sletten snuplass hvor linje 5 har hyppige avganger mot Fyllingsdalen, Bergen Sentrum og Haukeland Sykehus. Nærmeste bybanestopp er Slettebakken som ligger ca. 7 minutters gange unna. Bybanen har endestopp i Bergen Sentrum og på Bergen Lufthavn og stopper på mellomliggende trasèer på veien. Slettebakken byr på et eldorado av fritidstilbud med bl. a. fotballbaner, sandvolleyballbaner, skatepark, tennis, turnhall osv. Det jobbes videre med en områderegulering der planens hovedformål er å legge til rette for en utvikling av Slettebakken med idrettsaktiviteter, boliger med gode bomiljø, næring og attraktive grøntareal som innbyr til aktivitet. Ca. 15 min. kjøreavstand til Bergen sentrum hvor du finner et godt kulturtilbud, kino, spesialbutikker, cafèer, restauranter og et utvidet butikktilbud.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av boligbebyggelse.

    Byggemåte
    Grunnmurer av tørrmurer av naturstein. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner/laft med trekledning i fasade. Vinduer/ytterdører med uisolerte glass i trekarmer. Etasjeskillere av trebjelkelag/tømmer. Saltak tekket med hollandsk glasert takstein. Tiltak etter byggeår: År Beskrivelse Er det fremlagt dokumentasjon fra håndverker? 2023 Nye inngangsdører til leilighet mot øst. 2023 Montert varmepumpe i leilighet mot vest. 2023 Skiftet 2stk vinduer mot nord. Ca. 2018 Nye foringer i pipeløp. 2017 Utbedret drenering for taknedløp med drensrør til kum. 2017 Jekket opp deler av langvegg mot nord samt skiftet ut deler av grunnmur. 2013 Ny taktekking.

    Innhold
    Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Slettebakken Hovedgård. En vakker eiendom med en unik historie, som fremstår som et viktig kulturminne for bydelen, Årstad. I 1927 ble hovedbygning, vognskjul og uthus fredet. Det sitter mye historie i veggene i en eiendom fra 1700-tallet. I Bergen Byarkiv kan man lese om eiendommens historie og man legger fort merke til at dette er noe utenom det vanlige. Slettebakken Hovedgård ble i 1668 kjøpt av Borgermester Lars Søfrensøn Brøgger fra gården Øvre Nattland. Eiendommen ble da utskilt og fikk i senere tid navnet Slettebakken Hovedgård. Videre har eiendommen hatt flere velstående eiere, her kan nevnes både biskop, byfogd og ikke minst kjøpmann Hillbrand Harmens som skal ha vært en av Bergens rikeste på den tiden. Det var også Harmens som bygde hovedbygget på eiendommen. Fra 1700-tallet og frem til rundt 1850 ble det bygget lyststeder og lystgårder rundt om i byen og i områdene rundt. På 1900-tallet var omtrent halvparten av gårdene i Årstad eid av velstående handelsmenn og embetsmenn. Eierne bodde ofte i byen og brukte gården som feriested eller til selskaper og arrangement. Dette fremkommer tydelig av flotte originale detaljer som innebygde skaper med flott listverk, tarpeter, store og luftige stuer og ikke minst det herskapelige uttrykket eiendommen har, både utvendig og innvendig. Slettebakken Hovedgård var i drift frem til 1960-tallet og produserte bl.a havre og poteter. Deretter og frem til i dag er eiendommen benyttet til boligformål. Eiendommen omfattes av hovedbygning, uthus og vognskjul. Hovedbygningen er registrert med 2 enheter i matrikkelen og strekker seg over 2 plan i tillegg til kjeller. Planløsningen i hovedetasjene består av store og luftige rom med gode møbleringsmuligheter og flotte, originale detaljer som listverk, tregulv og dører, noen med buede karmer. Gjennomgående i hele boligen er store vindusflater som i kombinasjon med god takhøyde sørger for en luftig atmosfære i tillegg til flott utsikt utover hagen og nærområdet. Hovedbygningen har ved flere anledninger blitt bygget om og har bl.a rokokko- og empiredetaljer i dører, vinduer, listverk og beslag. Eiendommen ligger på en liten høyde noe som gjør den skjermet fra det meste av støy og innsyn. Store og flotte trær i tillegg til nydelig beplantning skaper idylliske og naturskjønne omgivelser. I hagen er det grønn og relativt flat plen - perfekt for lek - og ballspill, såvel som møblering av langbord og sittegrupper til sene sommerkvelder i hyggelig lag. I følge Foreningen til Norske Fortidsminnesmerkers Bevaring, Den Bergenske Avdeling, er hovedbygningen og hagen ett av de vakreste lystgårdsanleggene rundt Bergen.

    Standard
    Leil. Mot vest: Gulv: Belegg i gang og kjøkken. Fliser på bad. Ellers tregulv, dels malt. Vegg: Baderomsplater/respateks på bad. Ellers malte flater og dels synlig tømmer. Tak: Malte flater. Leil. Mot øst: Gulv: Fliser på toalettrom og belegg på bad. Ellers tregulv og noe parkett/laminat. Vegg: Baderomsplater/respateks på bad og toalettrom. Ellers malte flater og tapet. Tak: Malte flater og noe himlingsplater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Drenering: Oppsummering: Med bakgrunn i byggeåret er det ikke etablert grunnmursplast. Grunnmursplast ble først tatt i bruk på 70- tallet. Innvendig fuktmerker med saltutslag på vegger og fuktmerker i grunnen. Det er ikke mulig å vurdere dreneringen med sikkerhet i forhold til funksjonalitet ut fra visuell besiktelse. Det kan være flere forhold under bakkenivå (vannårer i fjell/terreng, tilsig av fukt etc) som kan ha negativ betydning. TG 2 pga alder. Anbefalte tiltak: Med dagens bruk av kjeller vurderes det å ikke være behov for akutte tiltak da det er utført tiltak med hensyn til drenering av vann fra taknedløp. Grunnmur og fundament: Oppsummering: Eldre konstruksjon med noe utbedringer mot nord/vest (Se «tiltak» for mer informasjon). Ikke registrert synlig aktive svekkelser. Noe setninger i grunnen har ført til behov for oppgraderinger som nevnt over. Stedvise sprekker i grunnmur mot øst (TG 2). Fundamentering er ikke vurdert da den ligger under bakkenivå. Anbefalte tiltak: Løpende observasjoner anbefales for å bekrefte eller avkrefte en negativ utvikling. Rom under terreng: Oppsummering: Uinnredet kjeller (ikke målbart areal grunnet lav takhøyde). Det registreres mineralutslag (salt/kalkutsalg) i overflater som er et symptom på fuktvandring gjennom grunnmur. TG 2 pga alder/slitasje/saltutslag. Anbefalte tiltak: Fungerer til dagens bruk. Det bør dog undersøkes og kontrolleres jevnlig for evt fukt/kondens. Det anbefales ikke å lagre fuktømfintlige gjenstander i kjelleren. På generelt grunnlag anbefales montering av rotoravfukter for bedre kontroll på innvendig klima. Vinduer og dører: Oppsummering: Sprekk i glass på enkelte vinduer. Ellers dels slitte karmer samt muggsopp på innvendig karm til baderomsvindu i leilighet mot vest. Enkelte vinduer er noe trege å åpne/lukke. Noen nye takvinduer (TG 1). Det er ikke benyttet beslag/vannbord under og over vinduer (TG 2) Anbefalte tiltak: Med unntak av behov for vedlikehold vil det måtte søkes om evt utbedringer/utskiftinger samt evt etablering av vannbord på vinduer (fredet bygning). Vedlikehold av karmer må påregnes, samt det anbefales å skifte ut glass med påviste sprekker. Yttervegger: Oppsummering: Fasader har større skjevheter, som er å anse som normalt med hensyn til alder på boligen. Kledning bærer preg av elde/slitasje og malingsslitte flater med vedlikeholdsbehov. Kledningen er ikke luftet. Det er ikke registrert bruk av musetetting mellom kledning og veggkonstruksjon. Selve veggkonstruksjonen ble ikke inspisert da det er en lukket konstruksjon. For inspeksjon kreves destruktive åpninger, noe som ikke ble foretatt på befaringsdagen. Det ble ikke registrert tegn til sopp eller råteskader ved innvendig besiktigelse. Stedvise mindre råteskader på ytterkledning (tilbygget del). TG 2 pga alder/slitasje. Anbefalte tiltak: Eventuelle tiltak må søkes om (fredet bygning). Det bør gjøres tiltak for utskifting, evt lokal utbedring, av registrert råte i kledning mot nordre del av tilbygg/bod. Ellers skraping og maling av kledning anbefales utført. Loft (konstruksjonsoppbygging): Oppsummering: Registrert forekomst av borebiller (boremel). Naturlig ventilert med utettheter i overgang yttervegg/takkonstruksjon. Generelt preg av elde/slitasje. TG 2 pga alder/overnevnte. Anbefalte tiltak: Anbefaler kontroll utført av skadedyrfirma med hensyn til forekomst av borebiller. Renner og nedløp Oppsummering: Renner mot sør: TG 1. Renner mot nord: TG 2 pga alder. Anbefalte tiltak: Innebyggede renner (mot nord) er å anse som en risikokonstruksjon med hensyn til skadeforsikring ved utettheter. Anbefaler utvidet og periodisk kontroll av disse. Takkonstruksjon: Oppsummering: Det registreres svai/nedbøy i takflaten (TG 2). Konstruksjonen fremstår stabil på befaringsdagen. Viktig å merke seg at takkonstruksjoner i eldre boliger ikke nødvendigvis tilfredsstiller dagens krav til stivhet da disse er bygget etter eldre forskrifter. TG 2 pga alder/overnevnte. Anbefalte tiltak: Evt tiltak må søkes om (fredet bygning). Utstyr på tak: Oppsummering: Det var ikke bygningsregler på oppføringstidspunktet som regulerte krav til tilkomst til pipe over tak eller krav til bruk av snøfangere. TG 2 settes etter retningslinjer i NS3600. Anbefalte tiltak: Evt oppgradering må søkes om (fredet bygning). Kjøkken: Leilighet mot vest: Oppsummering: av overflater og innredning: Registreres fuktskader under vask (TG 2). Eldre innredning med malt innredning og vaskebeslag i stål. Opplegg for hvitevarer. Funksjonell stand men kan med fordel pusses opp. Anbefalte tiltak overflater og innredning: Generelt vedlikehold. Toalettrom: Oppsummering: Fliser på gulv og baderomsplater på vegg. Inneholder: - Gulvmontert toalett - Servant Veggplater buler og har utette skjøter. Generelt preg av alder/slitasje. TG 2 pga alder/slitasje. Anbefalte tiltak: Fungerer med dagens tilstand men bør vurderes oppgradert i nær fremtid. Trapp: Oppsummering: Åpninger i rekkverket er over 10 cm. Dette utgjør en risiko for små barn og dyr (TG 2). Trappen mangler håndløper langs veggen som er et krav iht dagens forskrift (TG 2) Anbefalte tiltak: Det anbefales å redusere avstanden mellom rekkverksspiler slik at åpningen ikke overstiger 10cm. Håndløper på veggen for bedre sikkerhet anbefales etablert. Avløpsrør: Oppsummering: Kloakk er ikke luftet over tak. Lufting med vakumventil på loft. Det er ikke påvist noen stakeluke i boenheten. Staking kan utføres via sluk eller andre installasjoner med avløp. Innvendige avløpsrør av støpejern har nådd en høy alder og gir økt risiko for skader i tiden som kommer (TG 2 pga alder). For vurdering av riktig teknisk tilstand anbefales dette utført av rørlegger. Anbefalte tiltak: Det ble ikke registrert behov for tiltak, men med tanke på alder kan skader plutselig oppstå på anlegg av eldre årgang. Vannledninger: Oppsummering: Vannrør har nådd en alder hvor det vil være økt risiko for lekkasjer. TG 2 pga alder. Anbefalte tiltak: Det ble ikke registrert behov for tiltak, men med tanke på alder kan skader plutselig oppstå på anlegg av eldre årgang. Elektrisk: Oppsummering: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 01.01.1999. Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. TG 2 pga alder/manglende dokumentasjon. Anbefalte tiltak: Boligen har et eldre elanlegg uten dokumentasjon. Det bør gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person, og nødvendige tiltak vurderes deretter. Varmtvannsbereder: Oppsummering: Bereder er plassert i rom uten sluk eller annen form for lekkasjesikring (TG 2). Ikke funnet nevneverdige avvik på bereder basert på visuell kontroll. Anbefalte tiltak: Vannstoppeventil på bereder anbefales etablert. Våtrom: Bad (leilighet mot øst): Oppsummering av overflater: Fallforhold: 10mm fall fra dør til sluk. Ellers noe motfall på gulv mellom sluk og knevegg. Belegg er brettet opp langs vegger og ved dør og vannsikring vurderes derfor å være ivaretatt. Normal slitasje på vegger og gulvbelegg med hensyn til alder. TG 2 pga alder/slitasje. Anbefalte tiltak overflater: Badet er over normal forventet levetid og det bør derfor påregnes oppgraderinger. Inntil videre anbefales videre bruk av dusjkabinett. Oppsummering av membran, tettesjikt og sluk: Med bakgrunn i alder på tettesjiktet / overflater er restlevetiden på rommet usikker. TG 2 pga alder. Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk. Se «overflater» for mer informasjon. Oppsummering av ventilasjon: Svak ventilering. Avkast til kaldtloft med fare for kondensskader på loft ved tilførsel av damp fra bad (TG 2) Anbefalte tiltak ventilasjon: Det anbefales å etablere form for forsert avtrekk mot det fri for å unngå avdamping mot kaldtloft. Forhold som har fått TG3: Etasjeskille og gulv på grunn: Oppsummering: Etasjeskille har store skjevheter (+/- 80mm). Dette er å anse som normalt med hensyn til alder. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Anbefalte tiltak: Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Ikke behov for akutte tiltak. Utbedringskostnader: Ingen umiddelbar kostnad. Våtrom: Bad (leilighet mot vest): Oppsummering: Hulltaking er ikke foretatt da det registreres fuktskader i veggplater i dusjsone samt i tak. Vegg mot dusjsone består av laftet tømmer og det er derfor ikke foretatt hulltaking her. Badet har støpejernsluk. Synlig membran i sluk, men denne er ikke klemt i sluk. Det må påregnes renovering av badet. TG 3 pga slitasjeskader og fuktskade i vegg i dusjsone. Anbefalte tiltak: Renovering av bad må påregnes. Utbedringskostnader: 150 000 - 300 000.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Parkering på egen tomt.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    24 000 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 600 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 24 000 000,00))   619 140,- (Omkostninger totalt)   24 619 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Ildsted og varmepumpe. Varmekabler på bad. Ellers elektrisk.

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    19348

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter inkluderer vann- og avløps gebyr, renovasjon, samt branntilsyn. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/160/938: 09.03.1962 - Dokumentnr: 1961 - Best. om vann/kloakkledn. Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v. Gjelder denne registerenheten med flere 09.03.1962 - Dokumentnr: 1962 - Best. om vann/kloakkledn. Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v. Med flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere 03.09.1976 - Dokumentnr: 990127 - Elektriske kraftlinjer OVERFØRINGSLINJER OG KABLER I BERGEN Gjelder denne registerenheten med flere 26.05.1977 - Dokumentnr: 11220 - Best. om vann/kloakkledn. Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Gjelder denne registerenheten med flere 28.07.1980 - Dokumentnr: 18346 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:919 Bestemmelse om vann/kloakkledning Gjelder denne registerenheten med flere 13.01.1984 - Dokumentnr: 1294 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver Vilhelm Bjerknesv. 96 Gjelder denne registerenheten med flere 11.03.1985 - Dokumentnr: 7969 - Best. om adkomstrett Bestemmelse om vann/kloakkledning Rettighetshaver Vilhelm Bjerknesv. 69 Gjelder denne registerenheten med flere 14.05.2004 - Dokumentnr: 16365 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Bkk AS Org.nr: 976 944 801 Bestemmelse om kabelanlegg Bestemmelse om adkomstrett, vedklikehold Med flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere 13.08.2021 - Dokumentnr: 989857 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:984 Gjelder denne registerenheten med flere 27.08.2021 - Dokumentnr: 1053372 - Bestemmelse om parkering Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:918 Bestemmelse om opparbeiding av parkeringsplass Gjelder denne registerenheten med flere 10.01.2022 - Dokumentnr: 31478 - Bestemmelse om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:1081 24.10.1959 - Dokumentnr: 8952 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:948 07.12.1961 - Dokumentnr: 9526 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:917 14.05.1962 - Dokumentnr: 3543 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:925 28.04.1970 - Dokumentnr: 3004 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:935 01.09.1977 - Dokumentnr: 918449 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:921 16.01.1980 - Dokumentnr: 901252 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:920 22.01.1980 - Dokumentnr: 1712 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:919 22.06.1982 - Dokumentnr: 13967 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:971 16.12.1983 - Dokumentnr: 33459 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:984 01.02.1985 - Dokumentnr: 3568 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:980 19.12.1988 - Dokumentnr: 43885 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:990 Eiendommen er utskilt fra: Gnr 160 bnr 124,938,946,948 og Gnr 12 Bnr 87 og 247 samt Grensejustering mot Gnr 160 Bnr 925 15.12.1995 - Dokumentnr: 32156 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:1037 26.04.2006 - Dokumentnr: 210733 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:1058 12.05.2006 - Dokumentnr: 231570 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:1059 01.01.2020 - Dokumentnr: 1900369 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:160 Bnr:938 10.12.2021 - Dokumentnr: 1556877 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:1080 Elektronisk innsendt 10.12.2021 - Dokumentnr: 1556893 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:1081 Elektronisk innsendt 26.05.1977 - Dokumentnr: 11220 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:922 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 26.08.2021 - Dokumentnr: 1046915 - Bestemmelse om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:1 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:2 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:3 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:4 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:5 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:6 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:7 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:8 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:9 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:10 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:11 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:12 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:13 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:14 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:15 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:16 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:17 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:18 Gjelder denne registerenheten med flere 27.08.2021 - Dokumentnr: 1053372 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:918 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:1 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:2 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:3 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:4 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:5 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:6 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:7 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:8 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:9 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:10 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:11 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:12 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:13 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:14 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:15 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:16 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:17 Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:965 Snr:18 Retten gjelder også utskilte parseller fra disse. Gjelder denne registerenheten med flere.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Det er ikke mottatt byggetegninger. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak.   Ovennevnte medfører at man ikke vet hvorvidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. En konsekvens av lovlighetsmangler kan for eksempel være at kommunen gir pålegg om tilbakeføring av det ulovlige tiltaket. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen har adkomst via kommunal vei over til privat vei.

    Regulerings- og arealplanner
    Reguleringsplaner på grunnen: PlanID: 10520603 Plannavn: Årstad. gne 160 bnr 938, 976 mfl., Slettebakken sør Ikrafttrådt: 18.02.2016 Dekningsgrad: 87,2 % PlanID: 10520601 Plannavn: Årstad. Gnr 160 Bnr 897 Mfl., Slettebakken Sør Ikrafttrådt: 06.11.2014 Dekningsgrad: 12,7 Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen) PlanID: 10520603 Reguleringsformål: Boligbeb. - blokkbebyggelse Dekningsgrad: 87,2 % PlanID: 10520603 Reguleringsformål: Boligbeb. - blokkbebyggelse 87,2 %, anlegg i grunnen 31,4 % Kommuneplan PlanID: 65270000 Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2018 Dekningsgrad: 99,9 % Arealformål i kommuneplanen: - Sentrumsformål, Byfortettingssone 99,9 % Hensynssoner Gjennomføringssone i kommuneplanen: H820_4 - Omforming Slettebakken, 99,9 %. Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: H220_3 - Vei støy - gul sone, 99,9 %. Kommunedelplan(er) PlanID: 9730000 Plannavn: Årstad/Fana/Bergenhus. KDP Landås Dekningsgrad: 99,9 % Arealformål: - Byggeområde 99,9 % Restriksjonsområder i kommunedelplan: Krav om reguleringsplan, 99,9 % Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 10520600 Plannavn: Årstad. Gnr 160 Bnr 938 og 967 Mfl., Slettebakken Sør PlanID: 64660000 Plannavn: Årstad. Gnr 160 Bnr 938 Mfl., Slettebakken Hovedård Intensjonen med planen å legge til rette for konsentrert boligbebyggelse på del av gnr. 160 bnr. 938 m.fl. Det legges videre til rette for frittliggende boligbebyggelse på gnr. 160 bnr. 990. Tiltakene i området skal ivareta hensynet til det historiske veifaret og helhetlige kulturmiljøet ved Slettebakken hovedgård. Planforslaget skal sikre god tilgang til grønnstruktur og legge til rette for gode bokvaliteter. Bebyggelsen skal utformes slik at den sikrer høy arkitektonisk og materiell kvalitet i samspill med den historiske bebyggelsen innenfor planområdet. For utfyllende opplysninger vises det til planbeskrivelsen datert 11.02.2020 med vedlegg. PlanID: 66340000 Plannavn: Årstad. Gnr 160 Bnr 184 Mfl., Områdereguleringsplan Slettebakken idrettsby Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom: 160/1059 - Tilbygg Garasjeuthus anneks til bolig. Andre opplysninger Eiendommen er berørt av Eviny Termo AS sitt konsesjonsomraåde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Verneklasse/sefrak
    Det gjøres oppmerksom på at 1201 324 1 Hovedbygning, Vilhelm Bjerknesvei 102, Slettebakken Gård 1650-1674 Lystgård er SEFRAK-registrert. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Kommunen har opplyst at bygget har vernestatus, noe som kan medføre større restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen. Bolighuset er vedtaksfredet (23.04.1927). Et kulturminne som er fredet gjennom enkeltvedtak etter kulturminneloven eller gjennom svalbardmiljøloven. Vedtaksfredninger kan omfatte bygninger, anlegg, hager og fartøy. Større løst inventar kan fredes sammen med byggverk eller anlegg. Etter Svalbardmiljøloven kan kulturminner som er fra 1946 eller senere vedtaksfredes. Alle inngrep i vedtaksfredete kulturminner krever dispensasjon fra regional kulturminneforvaltning. Det er ikke anledning til å dispensere for tiltak som innebærer vesentlige inngrep i kulturminnet. Det anbefales at man tar kontakt med statlige myndigheter

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    24 000 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 600 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 24 000 000,00))   619 140,- (Omkostninger totalt)   24 619 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    619140

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

Morten Christoffer Tøsdal

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Morten Christoffer Tøsdal

98 22 06 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev