aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Eidsliveien 15! En innholdsrik eneboligeiendom med romslig hage og dobbel garasje.
Velkommen til Eidsliveien 15! En innholdsrik eneboligeiendom med romslig hage og dobbel garasje.

BJØRKELANGEN Eidsliveien 15

Tiltalende enebolig med flott, solrikt uteområde, hage, dobbelgarasje - innholdsrik planløsning og god standard!

  • kr 5 490 000
  • BRA-i 249 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 5 490 000
  • Omkostningerkr 156 390
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 646 390
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1974
  • Soverom3
  • Tomt1 210.9 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 5 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,00))   156 390,- (Omkostninger totalt)   5 646 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
Dette er en tiltalende enebolig over tre plan. Eiendommen har intern beliggenhet i et veletablert område og har flott opparbeidet, samt svært velstelt uteområde. Det er bl.a. stor gårdsplass med el-billader og dobbelgarasje, plenareal omkranset av hekk og 3 solrike uteplasser. Her kan med andre ord gode solforhold og naturskjønn utsikt nytes fullt ut Boligen har en god planløsning og har inngang med entre i både underetasjen og første etasje. Stuen har gode lysforhold, peisovn og varmepumpe, mens kjøkkenet ligger i eget rom og har sjarmerende innredning med integrerte hvitevarer. Det er bad og vaskerom vegg-i-vegg, og flere boder. Underetasjen består av en innredet rom benyttet som peisestue, lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer, 2 gode soverom, garderobe, bod og toalett- og dusjrom.
Det er egen adkomst inn til både 1. etasje og underetasjen.

Eidsliveien 15, Akershus

  • Tomt
    1210.9m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen har fin, intern beliggenhet i et rolig og veletablert område. Uteområdet er på 1 211 kvm og byr på sol hele dagen, samt utsikt mot skogkledde åser. Her er det flott opparbeidet med stor, gruslagt gårdsplass, steinlagt gangsti og velstelt plen omkranset av hekk. Mot veien er det et pent søppelstativ og forstøtningsmur i granitt med belysning. Det er også kantstein av granitt for å skille gårdsplassen fra plenen, og det er laget blomsterbed. Boligen har tre uteplasser; to terrasser og en veranda. Den ene terrassen ligger i tilknytning til inngangspartiet i underetasjen og vender mot vest. Terrassen er ca. 46 kvm stor, har rekkverk og port i beiset treverk, takoverbygg og markise. Deler av terrassen har pergola med tett tak og uttrekkbar levegg. Boligens andre terrasse vender mot sør og har et areal på ca. 23 kvm. Den har rekkverk i liggende spilekonstruksjon, tett levegg og uttrekkbar levegg. Terrassen fremstår med andre ord som lun og usjenert. Verandaen er også på rundt 23 kvm og strekker seg langs husveggene mot sør og vest. Den er delvis overbygd og har dekke av skifer. Med et slikt uteområde kan ungene leke trygt i hagen, mens de voksne slapper av på en av uteplassene. Det er enkelt å flytte seg etter solen, men også finne en sval plass i skyggen. I tillegg til boligen er det oppført dobbelgarasje, hagebod og vedskjul.

    Beliggenhet
    Eidsliveien 15 har en attraktiv beliggenhet på Bjørkelangen. Eidslia er et veletablert pent byggefelt og et attraktivt villaområdet med umiddelbar nærhet til skogen og friarealer. Eidsliveien er en blindvei og det er liten gjennomgangstrafikk. Eidslia har egen ballbinge med kunstgress og flere lekeplasser. Området er stille, rolig og familievennlig. Nærmest rett utenfor døren finner du merkede turstier og små vann. Om vinteren er det muligheter for å gå på skøyter hvis isen er trygg. Litt nedenfor Eidslia (på jordet foran Festningåsen) er det lysløype med oppkjørte skiløyper. I Dalhauglia finnes det en liten alpinbakke og hoppbakke. Om sommeren er Røytjern et populært badevann. Hit kan du kjøre eller sykle dersom man har lyst. Litt lenger unna finner du Setten og Mjermen som er idylliske innsjøer hvor det også er populært å ha hytte eller campingvogn. En liten kjøretur unna finner du Mangenfjellet. Her er det et godt utviklet løypenett om vinteren med to serveringshytter og mange fine sykkestier om sommeren. Det er kort vei til skoler og til sentrum med alle typer forretninger og servicetilbud via gang- og sykkesti. Det er gangavstand til barnehage i Festningsåsen. Bjørkelangen er kommunesenter i Aurskog-Høland og har et hyggelig handelssentrum med et godt utvalg av forretninger, bibliotek, bank, post, vinmonopol, interiør, tekstil, elektronikk, velvære og øvrige "bymessige" fasiliteter. Gjennom året arrangeres det blant annet musikkfestival, martensdager, moteshow, NM i rally og Enduro, og andre opplevelser via stedets næringsforening og andre aktører. Bjørkelangen har skole med 10 trinn og sfo-tilbud samt 2 videregående skoler med forskjellige og mange linjevalg. Ved den ene videregående skolen er det et godt utbygd idrettsanlegg med blant annet fotballbane (kunstgress), friidrettsbane, sportshall, tennisbane og sandvolleyballbane. Idrettslaget og friidrettslaget er veldrevet og tilbyr en rekke aktiviteter for alle aldre året igjennom. I tillegg har NMK Aurskog-Høland treningsbane rett utenfor Bjørkelangen hvor det tilbys flere grener av motorsport. Det er også to teaterlag og flere aktive kor i kommunen. Avancia har etablert et treningssenter sentralt på Bjørkelangen med tilbud om diverse salaktiviteter i tillegg til helsestudio. Det er tilbud om kampsport både via Avancia og en selvstendig forening. Fra Bjørkelangen er det ca 35 km til Lillestrøm og ca 55 km til Oslo sentrum og Gardermoen. Til Charlottenberg i Sverige er det omtrent 45 minutters kjøring med bil. Det er offentlig kommunikasjon via buss ved innkjøringen til Eidslia.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

    Barnehage/skole/fritid
    Bjørkelangen har skole med 10 trinn og sfo-tilbud samt 2 videregående skoler med forskjellige og mange linjevalg.

    Byggemåte
    Enebolig fra 1974 som senere ble tilbygget i 1. etasje i 1987. Boligen har grunnmur i lettklinkerblokker og forstøtningsmur av granittstein. Yttervegger i trebindingsverk kledd hovedsakelig med stående trepanel. Stedvis er det liggende panel på vegger. Saltak i tre tekket med glasert tegltakstein. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass og malte trevinduer med koblede glass. Veranda i 1. etasje utenfor stuen med betongdekke med skiferfliser. Rekkverk i trekonstruksjon. Terrasse i 1. etasje i trekonstruksjon på punktfundamentering og dels på mur. Spaltegulv av tre. Rekkverk og levegg i trekonstruksjon. Terrasse i U. etasje i trekonstruksjon på mark med spaltegulv av tre. Rekkverk i trekonstruksjon på granittsteinsmur. Del av terrasse er takoverbygd med pulttak i trekonstruksjon tekket med profilerte metall takplater. Garasje oppført i ca. 1984 i uisolert konstruksjon med betongfundament. Vegger i dels mure lettklinkerblokker og dels med trebindingsverk. Saltak av tre tekket med glasert tegltakstein. 2 leddporter i trekonstruksjon med motoriserte åpnere. Hagebod bygget inntil garasjen og oppført i trebindingsverk. Gangdør i tre. Interessenter bes lese gjennom vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    - Dusj I kjeller etasje/utleiedel har noen løse fliser. Se fullstendig rapport fra Takstmann. - Krypkjeller under tilbygg ved hovedinngang har innlagt enkel vannpumpe. Hvor vi en gang pr. år sjekker. (På vårkanten) om det er behov for tømming. Ved behov, tommes vannet. Har kun forekommet en gang på de årene vi har bodd her. Se fullstendig rapport fra Takstmann. - Vedlikehold: Nytt pipebeslag pr. 2024. Forebyggende ihh til befaring/anbefaling fra fagmann. Se dokumentasjon på utført fagarbeid. - Installasjon av Tesla lader. Se utfyllende dokumentasjon fra fagarbeid. ST Elektro. - Vedlikehold: Befaring og utbedring. Utvendige fasade bord. Nytt Pipebeslag. Ny utekran m/innvendig stopp. Byttet vindu. Inkludert annet diverse innvending vedlikehold. - 1.Hovedetasje: Vinduet i det rommet som i dag brukes som et hobbyrom. Går ikke ann å åpne. (Har vært slik hele tiden vi har bodd her) 2.Ved tørkestativet, bak ved plattingen hovedinngang. Har mur til plattingen det ene hjørnet fått en skade. (Noe som kanskje påvirker stødigheten til leveggen for plattingen.?) 3.Bør legges inn en rist ved garasjen. Da det ved snøsmeltingen (Vår) Kan komme vann inn under garasjedøren venstre side.

    Innhold
    Planløsning 1. etasje: Entré, gang, kjøkken, stue/spisestue, bad, vaskerom, soverom, stue/hobbyrom, trappegang og 2 boder. 2. etasje: Trappegang, 2 innredede rom benyttet som soverom og 2 loftsboder. U. etasje: Entré, gang, kjøkken, disponibelt rom, vaskerom m/dusj, wc-rom, 2 soverom, garderobe og bod. Entré Fra gårdsplassen er det granittrapp opp til en steinlagt sti som fører fram til inngangspartiet. Inngangspartiet ligger i tilknytning med den sørvendte terrassen og er et hyggelig sted å ønske velkommen. Entreen har laminatgulv, hvitmalte vegger og en grå fondvegg. Langs fondveggen er det garderobeskap og hyller, og entreen har åpen løsning mot gangen. Begge rommene har utenpåliggende skyvedører i tre inn til hver sin bod, som gir et rustikt preg til de ellers moderne overflatene. Boden ved entreen er innredet med skohyller og klesheng. Kjøkken Kjøkkenet har velutstyrt innredning i hesteskoform med sjarmerende utførelse. Innredningen har lysegrønne benkeskap, hvite, takhøye overskap og fliser på veggene med historisk mønster som harmonerer i farge. Benkeplatene er i laminat og har nedfelt oppvaskkum, samt integrert induksjonstopp med ventilator over. Det er også integrert stekeovn, opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til kjøleskap. Stue Boligen har en innbydende stue med godt lysinnslipp fra tre himmelretninger. Det er også dør ut til verandaen. Stuens størrelse danner to naturlige møbleringssoner, og sentrert i rommet er det en peisovn med flammebilde som kan ses fra alle vinkler. Det er også montert varmepumpe for behagelig temperatur gjennom årstidene. Gulvet har laminat, og veggene er malt i en kombinasjon av hvitt og grått. Bad I første etasje er det bad og vaskerom vegg-i-vegg. Badet ble pusset opp i 2014 med pent resultat. Overflatene er flislagte og det er varme i gulvet, samt downlights i himling. Badet har elektrisk vifte og det er vindu i veggen for ekstra luftemulighet. Innredningen har sorte høyglansfronter og består av et skuffemøblement med heldekkende servant. Det er speil over servanten, og i tillegg er det to høyskap. Videre har badet vegghengt toalett og steamdusj med regnfall. Vaskerom Vaskerommet er utstyrt med utslagsvask, hyller og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel i søyleløsning. Gulvet har varmekabler og fliser, veggene er lysmalte og det er vindu. Soverom og garderobe Hovedsoverommet ligger i første etasje og har plassbygde garderobestammer med hyller, skuffer, klesstenger og belysning. Veggen bak sengeplassen er grønnmalt og har dekorativ utførelse, samt ledlist. I underetasjen finner du ytterligere ett soverom med direkte tilknytning til garderobe. I 2. etasje er det innredet 2 rom, som benyttes som soverom idag. Begge rommene er av god størrelse, og har to vinduer, panelvegger malt i lyse farger og flere, hvite garderobeskap. Kjøkken i underetasjen er opprinnelig betegnet som soverom på godkjente byggetegninger. Underetasjen: Denne inneholder entré, gang, kjøkken, disponibelt rom, toalettrom, vaskerom med dusj, 2 soverom, garderobe og bod. Kjøkken i u. etasje: Kjøkkenet ligger i eget rom og har lekker, rikt utstyrt innredning fra 2016 med god skap- og benkeplass. Innredningen er montert langs to parallelle vegger og har grå profilfronter, heltre benkeplater og hvite metrofliser på veggene. I benken er det nedfelt oppvaskkum i kompositt og integrert induksjonstopp med ventilator over. Det er også integrert stekeovn og dampstekeovn i høyskap, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. Det er døråpning til stuen, som har en koselig peisovn. I underetasjen er det 2 soverom. Det ene soverommet har gardeorbeskap, mens du innenfor det andre rommet finner du et innredet garderoberom. Garderoberommet har åpen stamme innredet med skuffer, kurvsystem, hyller og klesheng. Kjøkkenet i underetasjen er opprinnelig også registret på tegning som et soverom. Videre er det toalettrom og vaskerom med dusjnisje i underetasjen. Kort fortalt - Tiltalende og innholdsrik enebolig. - Dobbelgarasje og el-billader. - Stor, gruslagt gårdsplass. - Solrik og flott opparbeidet tomt. - To terrasser og en veranda. - Koselig kjøkken med hvitevarer. - Peisovn og varmepumpe i stuen. - Hovedsoverom med garderobeløsning. - To innredede rom i 2. etasje, benyttet som soverom. - Ekstra stue i 1. etasje er idag benyttet som hobbyrom. - Lagringsplass i flere inneboder. - Hagebod på ca. 9 kvm. - Lekkert, rikt utstyrt kjøkken fra 2016 i underetasjen. - Disponibelt rom med peisovn i underetasjen, benyttet som stue. - 2 Soverom i underetasjen. - Garderoberom. - Wc-rom og vaskerom med dusj i underetasjen. - Mulighet for ekstra soverom. - Innredet rom i underetasjen.

    Standard
    Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: - Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det var krav om snøfangere over inngangsparti i 1. etasje ved byggemeldingstidspunktet og snøfangere her må etableres. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det bør monteres snøfangere på taket. Det må monteres snøfangere over inngangspartiet i 1. etasje og kostnadsestimat er vurdert i forhold til dette. - Utvendig > Veranda i 1. etasje: Rekkverkshøyde er ca. 90 cm. og tilfredsstilte byggeårets krav. Det er sprekker og slitasje på fuger på gulv. Det er stedvis råteskader i bunn av rekkverksstolper og på enkelte trebord på rekkverk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Råteskadet trekledning må skiftes ut. Tidspunkt for utskiftning av tettesjikt/membran nærmer seg ut ifra alder på dagens tekking. Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. - Innvendig > Etasjeskille/gulv i 2. etasje: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er merkbare skjevheter/planavvik på gulv i 2. etasje. Det er også øvrige høydeforskjeller i boligen mellom 10-20 mm. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. - Innvendig > Krypkjeller: Det er manglende fuktsperre på bakken. Det er påvist synlig vann i krypkjeller eller synlige tegn på innsig av vann i krypkjeller. Det var synlig vann i krypkjeller på befaringen. Det bør etableres drenering for å lede vann ut av krypkjeller. Det bør etableres fuktsperre og isolasjon mot grunn med Glava vintermatter eller lignende. - Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Generell: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerommet har standard fra byggeåret og har nådd forventet levetid som våtrom. Vaskerommet har ingen kjent membranløsning/tettesjikt. Gulvet har fall til sluk, dog har deler av gulvet dårlig fall/er relativt flatt. Det er bom (hulrom) i et vesentlig antall gulvfliser. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. - Våtrom > Underetasje > Vaskerom med dusj > Generell: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerommet har standard fra byggeåret og har nådd forventet levetid som våtrom. Vaskerommet har ingen kjent membranløsning/tettesjikt. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: - Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen og undertak. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. - Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Liten lufting i nedre kant var normal byggeskikk på byggetidspunktet. Det ble påvist råteskader i trebordkledning på vegg mot øst. Råteskadet trekledning må skiftes ut. - Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Undertaket er misfarget ved kott på nordre side. Dette antas å skylde kondens som oppstår ved luftlekkasjer med varmluft fra kott. Det bør gjøres tiltak med tetting for å hindre luftlekkasjer fra bod og lufting over konstruksjonen bør kontrolleres. - Utvendig > Vinduer: Det er sprekk i 1 vindusglass (blyglass) i stue 1. etasje. Det er stedvis noe slitasje på vinduer med bla. tørkesprekker. Enkelte vinduer subber i karm ved åpning. Det ble ikke påvist noen punkterte vindusglass, men punkteringer på vindusglass av denne alder kan forekomme. Sprukket glass bør skiftes. Vinduene har god funksjonalitet og krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak. - Utvendig > Dører: Entredørene har utvendig slitasje. Entredørene bør overflatebehandles. - Utvendig > Terrasse i 1. etasje: Konstruksjonene har skjevheter. Lokal utbedring må utføres. - Utvendig > Terrasse i U. etasje: Taksperrer har langt spenn og er for dårlig dimensjonert for denne type konstruksjon. Takkonstruksjonen bør forsterkes. - Innvendig > Overflater: Det er stedvis gliper mot dørterskler, listverk og utforinger. Det er stedvis svelling i laminatskjøter. Det mangler gulv i tidligere døråpning ved entre i U. etasje. Krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak. - Innvendig > Gulv mot grunn/gulv i U. etasje: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Laminatgulv i garderoberom "buler" (antas å ligge i spenn). Laminatgulv i garderoberom bør utbedres. - Innvendig > Etasjeskille/gulv i 1. etasje: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. - Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det bør gjennomføres radonmålinger. - Innvendig > Pipe og ildsted: dfast underlag foran begge peisovner er for liten (krav er normalt 30cm. ut fra ildstedet). Alle piper (vanger) på pipen er ikke synlige. På teglsteinspiper skal alle sider være synlige i hele pipens lengde. Det må lages større ildfast underlag foran peisovner. Pipevanger må gjøres tilgjengelige/synlige. - Innvendig > Rom Under Terreng: Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier nederst på grunnmur og i betonggulv i U. etg. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. - Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trappen har noe knirk. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. - Våtrom > 1. etasje > Bad/wc > Overflater vegger og himling: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Baderommet har god funksjonalitet med dusjkabinett. Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Det må opprettholdes bruk av dusjkabinett/dusjvegger eller tilsvarende. - Våtrom > Underetasje > Vaskerom med dusj > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier nederst på grunnmur og i betonggulv. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Det bør gjøres tiltak med fuktsikring av kjelleretasjen. - Kjøkken > Underetasje > Kjøkken > Overflater og innredning: Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder. Det bør monteres lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum. - Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning: Det er skade (hakk) i benkeplate. Gulv er kun lagt inntil sokkelen på innredningen og det er glipe mellom sokkelen og laminatgulvet. Innredningen opprettholder god funksjonalitet og krav til standard vil være avgjørende for evt. tiltak. - Spesialrom > Underetasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon: Det mangler stedvis gulvfliser og enkelte gulvfliser er løse. Kun naturlig avtrekk. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Rommet har enkel standard fra byggeåret hovedsakelig. - Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Gjelder vannrør fra byggeåret. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Da det ikke er fremlagt noe dokumentasjon på kontroll av det elektriske anlegget, anbefales det på generelt grunnlag utvidet elkontroll i boligen. - Tomteforhold > Drenering: Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler topplist/klemlist på grunnmursplate stedvis. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. - Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vann- og avløpsledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport av Petter Larsen, datert 03.06.2024. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten før visning.

    Innbo og løsøre
    Prosjektor og lerret medfølger ikke i handlene. (Disse kan kjøpes utenom etter avtale med selger). Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Eier tegner eget abonnement for tv og bredbånd.

    Parkering
    Parkering i tilhørende dobbel garasje og for øvrig godt med biloppstillingsplass på egen eiendom. Det er montert el-bil lader ved terrassen utenfor underetasjen til boligen.

    Forsikringsselskap
    Fremtind forsikring.

    Polisenummer
    30034626

    Radonmåling
    Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

    Diverse
    Garasjen ligger nærmere tomtegrensen enn 4 meter. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    5 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,00))   156 390,- (Omkostninger totalt)   5 646 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Oppvarming er hovedsakelig elektrisk, supplert med vedfyring. Det er gulvvarme på bad og vaskerom i 1. etasje og i entré, gang, stue, vaskerom og toalettrom i u. etasje, varmepumpe fra 2017 i stuen i 1. etasje og peisovn. Peisovn også i stuen i u. etasje.

    Energiklasse
    F

  • Kommunale avgifter
    22878

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter vil variere årlig. Kommunale avgifter inkl.: renovasjon, feie/tilsyn, vann og avløp.

    Info om eiendomsskatt
    Det er pt. eiendomsskatt i Aurskog Høland kommune på 3 promille.

    Formuesverdi primær
    1416282

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    5381870

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet kommunale avgifter, strømforbruk, forsikringer, eiendomsskatt, tv/internett, m.m.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3226/2/18: 27.12.1973 - Dokumentnr: 8322 - Rettigheter iflg. skjøte BESTEMMELSE OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V. RETTIGHETSHAVER tele- og el.verket. 15.11.1973 - Dokumentnr: 7332 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3226 Gnr:2 Bnr:3 01.01.2020 - Dokumentnr: 111482 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:2 Bnr:18 01.01.2024 - Dokumentnr: 81939 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3026 Gnr:2 Bnr:18 Heftelsene omhandler plikt til å være koblet til offentlig vann og avløp, rett for tele- og El- verket til å ha ledninger over eiendommen og byggeplikt innen to år fra førstegangsoverføring av tomten.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest for bolig, datert 04.04.1978. Det foreligger byggetegninger for boligen, datert 01.12.1975. Det foreligger tillatelse for bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel i underetasjen for endring av garasje (merket på original byggetegning) til soverom. Det foreligger ferdigattest for bruksendringen, datert 21.06.2024. Loftsetasjen er innredet i ettertid og ikke omsøkt til rom for varig opphold. I underetasjen er rom som idag er innredet og benyttet som kjøkken, opprinnelig betegnet som soverom på byggetegninger. Det er heller ikke søkt ifm. takoverbygg på terrasse i underetasjen. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.     Det foreligger godkjent byggetegning for dobbel garasje, datert 16.06.1984.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen har offentlig adkomst. Boligen er tilknyttet kommunalt vann og avløp via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er regulert til boligformål i reguleringsbestemmelser for Eidslia, datert 16.08.1972. Eiendommen er avsatt til nåværende boligbebyggelse i kommuneplanen.

    Adgang til utleie
    Det er registret 1 boenhet på eiendommen. Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    5 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,00))   156 390,- (Omkostninger totalt)   5 646 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    156390

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16.500,- oppgjørshonorar kr 7.000,- og visninger kr 3.000,- per stk. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 50.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr  9.281,-. Utleggene omfatter foto, tilstandsrapport og tinglysning av sikring. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 20.000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev