aktiv-eiendomsmegling

SØNDELED Lunheimveien 115

Sjønære hyttetomter med solrik beliggenhet!

  • kr 1 600 000
  • BRA 246 m²
  • Prisantydningkr 1 600 000
  • Omkostningerkr 59 140
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 659 140
  • ObjektstypeTomt
  • EierformSelveier
  • Tomt1 237 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 1 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 40 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 600 000,00))   59 140,- (Omkostninger totalt)   1 659 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Flotte hyttetomter mellom Ellingsvika og Gjernes i Risør. Hyttefeltet ligger tett på sjøen og man vil kunne se sjøen fra flere steder. Flere av tomtene har sjøutsikt. Området byr på flotte turmuligheter både til skogs og i den særegne skjærgården mellom Kragerø og Risør. Portør og Stangnes er fine turmål i Kragerø. Fra Øysang - en kort kjøretur fra eiendommen, ca 12 min - kan man ta passasjerbåt over til Risør i sommerhalvåret. I kultur- og trehusbyen Risør finner du sjarmerende gater, gallerier og butikker. Fra eiendommen tar det ca 45 minutter å kjøre til Risør, ca 1 time å kjøre til Arendal og ca 50 minutter å kjøre til Kragerø. Området er meget solrikt, med sol fra morgen til kveld.
  • Tomt
    1237m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomter med sol fra morgen til kveld. Samtlige tomter har god beliggenhet og er flott plassert i terrenget. Bnr 202 areal 1237m², bnr 203 areal 1419m² og bnr 204 areal 1305m² i følge matrikkelbrev fra Risør kommune. Hovedsakelig naturtomt, med shinglet adkomst og p-plass.

    Beliggenhet
    Hyttefeltet ligger tett på sjøen og man vil kunne se sjøen fra flere steder. Flere av tomtene har sjøutsikt. Området byr på flotte turmuligheter både til skogs og i den særegne skjærgården mellom Kragerø og Risør. Portør og Stangnes er fine turmål i Kragerø. Fra Øysang - en kort kjøretur fra eiendommen, ca 12 min - kan man ta passasjerbåt over til Risør i sommerhalvåret. I kultur- og trehusbyen Risør finner du sjarmerende gater, gallerier og butikker. Nærmeste matbutikk er Westgaard landhandel på Levang ca 5 kilometer unna. Her finner du også bensinstasjon og bilverksted. Fra eiendommen tar det ca 45 minutter å kjøre til Risør, ca 1 time å kjøre til Arendal og ca 50 minutter å kjøre til Kragerø. Alternativt adkomst til Kragerø med fergeforbindelse fra Stabbestad som ligger ca 15 minutter å kjøre fra eiendommen. På Stabbestad ligger også Kragerø Resort med 18 hulls golfbane, spafasiliteter og spennende aktivitetstilbud som feks utbygde sykkelstier i topp standard. I tillegg er området rundt Gjernes meget egnet for kano/kajakk padling. Ca 3 kilometer mot vest kommer man inn i Kjølebrøndsvassdraget hvor det er fantastiske padlemuligheter i smult ferskvann. For den erfarne padler kan man padle rundt hele Stabbestad og Levangshalvøya via Kragerø. Ca 9 kilometer fra tomene ligger Portør pensjonat med en idyllisk bakhage hvor det arrangeres flere konserter i løpet av sommeren. Stedet er også åpent med servering hele sommeren.

    Adkomst
    Kommer du nordfra på E-18 tar du av ved Tangen-krysset utenfor Kragerø og følger FV351 og skilter mot Stabbestad. Etter ca 28 kilometer passerer du Westgaard Landhandel. Kjør rett frem videre i ca 4 kilometer og sving så til venstre inn på Lunheimveien. Følg så denne til enden. Det tar ca 35 minutter å kjøre fra avkjøringen ved Tangen til du er fremme på eiendommen. Kommer du sørfra følger du FV351 i ca 20 kilometer fra Søndeled.

    Radonmåling
    Selger opplyser å ikke ha kunnskap om- eller å ha foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på eiendommen.

    Diverse
    Med tomtene følger: - Tinglyst veirett. Det vil bli etablert et veilag med pliktig medlemskap, egne vedtekter og bestemmelser om årlig avgift. Veilaget er ikke ferdig etablert. Tinglyste avtaler om veirett ligger vedlagt prospekt. - Tilkobling til kommunalt vann og avløp fra Risør kommune via en privat felles samlekum. Kjøper dekker utgiftene til påkoblingsavgift til Risør kommune med ca kr. 130000,-, privat pumpekum for hver tomt ca kr. 80 000,-. Vann og avløp er ført inn til tomten. - Vederlagsfri medlemskap i VA-andelslaget som eier den private delen av anlegget. Kontigent/årlig avgift for drift og vedlikehold av anlegget må påregnes. Andelsavtale ligger vedlagt i salgsoppgaven. - Mulighet for tilkobling til internett gjennom A-fiber og Altibox, tilkoblingsavgift kr. 5900,- - 2 parkeringsplasser til hver tomt på felles parkeringsområde. - Selger har tilrettelagt for El-bil lading. Eget koblingsskap for felles eller individuelt ladeanlegg er etablert av Glitre Nett. Kjøper må selv besørge måler og tilkobling av lader/uttak. - Strøm til tomtegrense - Tillatt bruksareal på fritidsbolig på 120 kvm iht reguleringsbestemmelsene. Uthus/bod skal fortrinnsvis bygges som del av hovedhytta. Se nærmere reguleringsbestemmelser som er vedlagt salgsoppgaven - Begrensninger i bruk av utendørs belysning. Se erklæring som er vedlagt salgsoppgaven og som vil bli tinglyst på tomtene ved fradeling. - Tomtene er fradelt og oppmålt Det er mulighet for å få tilgang til båtplass ved Vrangsund Båthavn innenfor Serkholmene. Båthavnen ligger ca 11min i bil fra tomtene. Her er det mulighet for å kjøpe rettighet til plass som da kan bli tinglyst på egen eiendom. Engangssummen for dette er ca 110.000kr for en 3m bred plass. Så tilkommer en årlig leie på ca 10.000kr.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    1 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 40 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 600 000,00))   59 140,- (Omkostninger totalt)   1 659 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Info kommunale avgifter
    Omfatter avgifter til vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og evt. feieavgift. Eiendomsskatt er ikke fastsatt, og øvrige avgifter vil fastsettes og faktureres etter at ferdigstillelse av fritidsbolig.

    Info formuesverdi
    Vil først bli fastsatt når det er oppført bygning på tomten.

    Andre utgifter
    Se punkt under diverse.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    Eiendommen leveres fri for pengeheftelser. Kommunen har panterett som sikkerhet for riktig betaling av kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt. Følgende servitutter (råderettsbegrensninger) er/vil bli tinglyst på eiendommen: Det er tinglyst erklæring av 16.06.2023 «bestemmelse om belysning», denne gjelder begrensninger av bruk av utelys på bygningene som oppføres. I forbindelse med fradeling er heftelser knyttet til hovedbølet gnr. 29 bnr. 11 automatisk fulgt med over som heftelser på nye tomter. Disse tinglyste merknadene kan fås ved henvendelse megler. Heftelsene gjelder rettigheter som tidligere utskilte tomter fra gnr. 29 bnr. 11 har fått på eiendommen. Kontakt megler dersom dere har spørsmål til betydningen av disse. Eiendommen gnr. 29 bnr. 44 har forkjøpsrett til tomtene, tinglyst 21.12.1963. Eier av gnr. 29 bnr. 44 har gitt beskjed om at de ikke vil benytte seg av forkjøpsretten.

    Vei, vann og avløp
    Tomtene ligger ved privat vei og vil bli tilkoblet offentlig vann- og kloakknett

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er regulert til fritidsformål. Reguleringskart og tilhørende reguleringsbestemmelser følger bak i salgsoppgaven.

    Kommentar konsesjon
    Kjøper må på grunn av tomtens størrelse/beskaffenhet undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave med vedlegg og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen.    Dersom eiendommen har et mindre areal enn kjøperen har regnet med, utgjør dette likevel ikke en mangel med mindre arealet er vesentlig mindre enn det som er opplyst av selgeren eller selgers medhjelpere, eller disse har opptrådt særlig klanderverdig, jf. avhendingsloven § 3-3 (1).   Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (1) fravikes, og hvorvidt et arealavvik karakteriseres som en mangel, vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    1 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 40 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 600 000,00))   59 140,- (Omkostninger totalt)   1 659 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    59140

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på tomtene.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

Dokumenter

Ronny Jørstad

Megler

Ronny Jørstad

41 32 08 88

Send e-post

Start reisen til ditt nye hjem

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev