aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Vestre Solørveg 980!
Velkommen til Vestre Solørveg 980!

BRANDVAL Vestre Solørveg 980

Sjarmerende enebolig * Fin beliggenhet ved elvebredden * Garasje/carport/uthus

  • kr 2 750 000
  • BRA-i 169 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 2 750 000
  • Omkostningerkr 69 990
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 819 990
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1971
  • Soverom3
  • Tomt1 985.2 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 2 750 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 68 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 69 990 Omkostninger totalt 85 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 87 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 819 990 Totalpris. inkl. omkostninger 2 835 090 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 2 837 890 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Her kan vi ønske velkommen til en eiendom med en fin beliggenhet ved elvebredden! Ca 7 km til Brandval med barnehage, barneskole og butikk. Meget pen og tiltalende enebolig med alle rom på en flate. Her er det entré, pent kjøkken med spiseplass, stue, romslig allrom, tre soverom, bad, wc-rom og vaskerom. Fra stue er det utgang til overbygd terrasse med trapp til terreng, overbygd inngangsparti samt frittliggende platting. Kjeller/krypkjeller til enkel oppbevaring. Støpt garasje med innlagt strøm og tilbygd carport. Isolert anneks/uthus. Pent opparbeidet uteareal og flott utsikt og nærhet til Glomma med badestrand. Solrikt og usjenert! Velkommen til visning!
Hyggelig uteplass hvor varme dager kan nytes.

Vestre Solørveg 980, Innlandet

  • Tomt
    1985.2m²

    Beskrivelse av tomt
    Romslig tomt pent opparbeidet med plen, prydbusker, bed og hekker. Gruset innervei og biloppstillingsplass. Støttemur langs innkjørsel og voll mot RV 210. Glomma går i umiddelbar nærhet på østsiden av eiendommen, mens Vestre Solørveg grenser mot vest (RV 210) hvor noe støy må påregnes. Oppgitt areal er omtrentlig. Oppmålte grenser er usikre. Det ser ut til at deler av garasje/carport er oppført på feil side av eiendomsgrense mot øst. Se vedlagt grunnkart.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger landlig til på vestsiden av Brandval, ca 10 km fra Kongsvinger. Nærområdet består i hovedsak av spredt boligbebyggelse, landbrukseiendommer og dyrket mark. Ikke langt i fra eiendommen renner Glomma forbi, med bade og fiskemuligheter. Boligen ligger tett på Riksveg 210 og noe trafikkstøy må påregnes. Det er ca 8 km til Brandval sentrum med både barnehage, barneskole og dagligvareforretning. Til Kongsvinger er det ca 10 km med de fleste bymessige fasiliteter som kjøpesenter, dagligvareforretninger, helsetjenester, serveringssteder, kino/teater, svømmehall og flere idrettsanlegg m.m. Det er ca 105 km til Oslo, ca 77 km til Oslo lufthavn og til Charlottenberg i Sverige er det ca 55 km.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

    Barnehage/skole/fritid
    Brandval barnehage (0-6 år) holder til ved idrettsplassen i bygdas hjerte, og har jord- og skogbruksområder som nærmeste nabo, og fotballbaner rett utenfor døra (ca 7 km). Gode ski- og sykkelmuligheter, og kort avstand til lavvo og skolen. Barna sokner til Brandval skole, 1-7 trinn og til Kongsvinger ungdomsskole (KUSK) 8-10 trinn. Av videregående skoler kan nevnes Øvrebyen videregående skole og Norges Toppidrettsgymnas - Kongsvinger.

    Offentlig kommunikasjon
    Ca 200 meter til bussholdeplass Nordre Gjølstad med linje 761. Fra jernbanestasjonen i Kongsvinger går det timesavganger med tog til Oslo/Asker, med mulighet for togbytte til Oslo lufthavn fra Lillestrøm. Det er også bussforbindelse til bl.a. Elverum, og til handelssenteret Charlottenberg i Sverige.

    Byggemåte
    Enebolig i en etasje + krypkjeller fra 1971. Ukjent byggegrunn. Drenering fra 1971. Grunnmur i lettklinkerblokker. Stripefundamenter av betong under grunnmur. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår kledd med stående bordkledning. Det er montert ny tømmermannspanel over gammel kledning i senere tid. Salet takkonstruksjon i form av plassbygd takstoler med rupanel som undertak. Taktekkingen er av pappshingel. Det opplyses at deler av taktekke (sørsiden) er fra 2021, ukjent alder på resterende. Takrenner, nedløp og beslag i lakkert metall. Malte trevinduer med 2-lags glass. Et gammelt koblet vindu i krypkjeller. Malt/lakkert hovedytterdør med sidefelt, skyveterrassedør og en eldre kjellerdør i tre. Overbygd stueterrasse i gavl mot sør på 22 m2 og overbygd terrasse i forbindelse med inngangsparti på 11 m2. Fundamenter av betong pilarer, trykkimpregnerte bjelkelag og spaltegulv. Trykkimpregnerte tretrapper på begge terrasser. Garasje/uthus er opprinnelig to frittstående bygninger med forskjellige byggeår som i ettertid er sammenbygd. Garasje på 26 m2 oppført i 1979 med støpt betongdekke og vegger i tradisjonelt bindingsverk kledd utvendig med tømmermannspanel. Saltak tekket med shingel. Leddport i front med elektrisk portåpner. Innvendige vegger kledd med malte plater og panel i himling. Tilbygget carport med et overbygd areal på 44 m2. Grusdekke på gulv, vegger i søylekonstruksjon hvor sidevegg og bakvegg er kledd utvendig med panel. Betongfundamenter støpt direkte i bakken. Yttertak tekket med shingel. Skjevheter i konstruksjonen. Uthus på 25 m2 oppført i 1985 med støpt betongdekke, vegger i murverk kledd utvendig med tømmermannspanel. Saltak tekket med shingel. Bygningen inneholder to rom til lager etc. Bod på ca 3 m2 mellom bygningene. Enkel bod med jordgulv mellom bygningene hvor takkonstruksjon er sammenskjøtet i form av en "taktro". Meget fuktutsatt konstruksjon hvor jevnlig tilsyn må påregnes. Garasjebygningen ligger for nærme boligen. Garasje med bruttoareal over 50 m2 til og med 400 m2 må ha avstand minimum 8 meter til andre byggverk eller byggverkene må være skilt med bygningsdeler med brannmotstand minst El 60 (det vil si hindre brannspredning i minst 60 minutter).

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Pkt 2: Totalrenovert, ca 2018. Pkt 2.2: Alt ble fornyet. Pkt 2.4: Dugnad. Pkt 10: Mindre lekkasje på sørsiden av taket. Pkt 10.1: Ny taksingel byttet oktober 2021 på sørsiden. Pkt 10.2: Dugnad. Pkt 11: Nytt sikringsskap i 2016. Pkt 11.1: Nytrøen Elektro. Pkt 11.2: I sikringsskapet. Pkt 19: Stue er påbygd. Pkt 19.1: Byggesøknad 1985. Pkt 22: Felles innkjøring mot naboen.

    Innhold
    Enebolig med alt på en flate: Vindfang, hall, kjøkken, stue, tre soverom, bad, wc-rom, vaskerom og trapperom. I tillegg er det terrasse i gavlvegg mot sør, terrasse i forbindelse med inngangsparti og frittliggende platting med paviljong i front av inngangsparti.

    Standard
    Meget pen og velholdt enebolig som fremstår som velholdt. Innvendige overflater: Gulvflater med parkett og fliser. Veggflater med mdf-plater, malt strie/tapet, en del brystning med panel/malt strie og baderomsplater. Himlinger med trepanel og himlingsplater. Etasjeskiller av trebjelkelag mellom krypkjeller og hovedplan. Terskelfrie dører med unntak av bad. Malte glatte dørblad som stedvis er modernisert med profilert belistning på dørblad og malt strie. Elementpipe og sotluke i krypkjeller. Krypkjeller: Gulvet i deler av krypkjeller er av betong og noen av veggene har panel. Hulltaking er ikke foretatt da det er påvist fuktskader og at oppbygning ikke er i henhold til forskrifter. Opprinnelig del av bolig har krypkjeller med jordgulv, god takhøyde under trebjelkelag og stubbegulv. Tilbygd del fra 1985 har begrenset tilgang til å vurdere krypkjeller da høyden mellom bakken og bjelkelag er svært lavt. Kjøkken med spiseplass: Pen kjøkkeninnredning med malte profilerte fronter, nye laminerte benkeplater, stålplate med kjøkkenvask, kitchen board over kjøkkenbenk, eldre ventilator med avtrekk ut, samt integrert induksjonstopp og stekeovn. Innredningen er fra 1990-tallet som er modernisert for ca 7 år siden. Vaskerom: Vaskerommet har vegghengt utslagsvask, opplegg for vaskemaskin og sluk i gulv. Ingen ventilering. Våtrommet er modernisert i senere tid med bl.a. flislagt gulv, sluk og gulvmembran. Det foreligger ingen dokumentasjon rundt utførelse eller materiell. Bad: Lekkert flislagt bad med servant i innholdsrik innredning med profilerte fronter, speil og dusjkabinett med skyvedører. Flislagt gulv med gulvvarme. Plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Naturlig ventilering. Eier opplyser om at badet ble modernisert for ca 5-7 år siden. Arbeidet ble i sin helhet utført av samboer/dugnad og det foreligger ingen dokumentasjon. Wc-rom: Rommet har gulvstående toalett, servant i skapinnredning og speil. Mekanisk avtrekk (el-vifte) i vegg. Tekniske installasjoner: Ca 167 l varmtvannsbereder. Innvendige vannledninger av kobber. Avløpsrør av plast. Boligen er opprinnelig basert på naturlig ventilasjon, men etter at vinduer er byttet ut med karmer uten luftespalter mangler flere av rommene luftgjennomstrømning/ventilering. Åpent el-anlegg. Sikringsskap med automatsikringer plassert på vaskerom. Røykvarslere i hovedetasje. En brannslukker som er eldre enn 10 år (men det opplyses om at ny er nyinnkjøpt og vil bli satt opp i boligen om kort tid). Ingen røykvarsler i kjeller. Det foreligger tilstandsrapport på eiendommen. Følgende bestanddeler har fått TG2 og TG3: TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK Nedløp og beslag Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det er gjort forsøk på å gjøre en tett overgang mellom tilbygg og opprinnelig takkonstruksjon, men hvor råte har oppstått i forkantbord. Bortledning av vann fra taknedløp er enkelt etablert med rør lagt over terreng. Utvendige trapper Det er avvik: Det er ikke montert rekkverk/håndlister på noen av trappene. Rom Under Terreng Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetasje/kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig Det er plastisolasjon som ikke er dekket av brannhemmende materiale i henhold til krav. Innvendige trapper Det er avvik: Manglende trapper. Vaskerom > Ventilasjon Ingen ventilering utover åpning av vindu. Ventilasjon Det er påvist store avvik på ventilasjonsløsning i forhold til byggets oppføringstidspunkt. Elektrisk anlegg Deler av el-arbeid som utskiftninger av stikkontakter, brytere etc. er utført i egen regi av samboer. Branntekniske forhold Det er ikke påvist røykvarsler i kjellerrom med vv-bereder. Drenering Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Taktekking Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Veggkonstruksjon Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Takkonstruksjon/Loft Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Gamle fuktskjolder i undertak og på isolasjon etter lekkasje fra tidligere taktekke. Taktekke ble i følge eier skiftet mot nord i 2021 og har i dag ingen unormale fuktverdier ved kontrollerte områder. Balkonger, terrasser og rom under balkonger Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverket på terrasse i inngangsparti er for lavt (91 cm) i forhold til dagens krav som er 100 cm. Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Pipe og ildsted Ildfast stein har sprekker. Ildfast stein i toppen av vedovn har sprukket, men eier opplyser om at ny er innkjøpt og vil bli skiftet om kort tid. Pipen er forblendet med limtegl på to sider og trevegger på to sider. Krypkjeller Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. Det er manglende fuktsperre på bakken. Krypkjeller har en uavklart situasjon, konstruksjon med skadepotensiale I de områder av krypkjeller som er tilgjengelige har forhøyede fuktverdier i stubbloft og bjelkelag. Krypkjeller under tilbygg har en svært trang og begrenset tilgang og dermed uavklart situasjon. Manglende fuktsperre på bakken i opprinnelig del av boligen. Vaskerom > Overflater vegger og himling Det er uegnede materialer i våtsoner. Det er ikke lagt membran i hele våtsonen til utslagsvask bortsett fra våtromsplate i overkant. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Vaskerom > Overflater gulv Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt Det er avvik: Pga manglende dokumentasjon er det usikkert om rørgjennomføringer og membran er riktig utført. Bad > Overflater vegger og himling Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet Bad > Overflater Gulv Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Bad > Sluk, membran og tettesjikt Det er påvist andre avvik: Pga manglende dokumentasjon er det usikkert om rørgjennomføringer og membran er riktig utført. Bad > Ventilasjon Rommet har kun naturlig ventilasjon. Vannledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er påvist at vannrør som er utsatt for kulde har mangelfull isolering. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Kobberrør i krypkjeller er uisolerte. Det er ikke opplyst om tidligere problemer med frosne vannrør eller kjent hvor kaldt det blir i kjeller på vintertid, men rørene har en frostutsatt plassering mtp uisolerte og uoppvarmede rom. Avløpsrør Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Lufting av avløp avsluttet i krypkjeller med Durgoventil. Durgo lufteventiler for avløp er beregnet som en sekundær lufting på avløpssystemet. Varmesentral Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år. Det er ikke dokumentert service på varmepumpe i senere år. Varmtvannstank Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. VV-bereder er tilkoblet via stikkontakt. Man er ikke pålagt å bygge om anlegget, men desto viktigere er det man jevnlig tar ut støpselet og ser etter varmegang. Det anbefales uansett til å etablere fast tilkobling. Terrengforhold Eiendommen ligger i flomutsatt område. Eiendommen ligger i følge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i et flomutsatt område pga Glomma som går i umiddelbar nærhet. Eier opplyser om at det ikke har vært problemer med flom siden byggeåret. Septiktank Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse. For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Følgende er oppgradert/modernisert opp gjennom årene: 1985: Tilbygget stuedel. Boligen er modernisert og vedlikeholdt over tid (ingen spesifiserte årstall). Gulv, vegger og noe takflater er delvis skiftet ut. Eier opplyser om at kjøkken, bad og wc-rom ble modernisert for 5-7 år siden. Arbeidet ble utført i egen regi av samboer til hjemmelshaver. Det foreligger ingen dokumentasjon rundt utført arbeid. Eier opplyser om at takshingel mot nord ble skfitet ca 2021. Kjøkkeninnredning ble skiftet på 1990-tallet.

    Parkering
    Garasje og på gårdsplass.

    Forsikringsselskap
    JBF

    Polisenummer
    1780555

    Radonmåling
    Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad

    Diverse
    Feiervesenet har ikke registrert avvik eller anmerkninger på bruksenheten. Siste tilsyn utført 09.04.2018. Siste feiing utført 21.02.2024. Eiendommen ligger i følge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i et flomutsatt område pga Glomma som går i umiddelbar nærhet. Eier opplyser om at det ikke har vært problemer med flom siden byggeåret. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    2 750 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 68 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 69 990 Omkostninger totalt 85 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 87 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 819 990 Totalpris. inkl. omkostninger 2 835 090 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 2 837 890 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Varmepumpe luft-luft og peisovn i stue. Elektriske varmekabler i gulv på bad. Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.

    Info strømforbruk
    Strømforbruk varierer fra husstand til husstand etter ulike forbruksmønster.

    Energiklasse
    F

  • Kommunale avgifter
    13643

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Fordelt på: Eiendomsskatt kr 4 684,- Renovasjon normalab. kr 3 288,75 Feie/tilsynsgebyr kr 620,- Septiktømming hv. år kr 2 737,50 Ab.Gebyr vann kr 2 000,- Målerleie kr 312,50 I tillegg kommer forbruk vann per m3 kr 29,50. Det er montert vannmåler. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

    Formuesverdi primær
    636442

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    2418480

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3401/94/44: 16.06.1971 - Dokumentnr: 3020 - Bestemmelse om bebyggelse Vegvesenets betingelser vedtatt 20.01.1971 - Dokumentnr: 364 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3401 Gnr:94 Bnr:10 03.06.1991 - Dokumentnr: 2659 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: GNR.94 BNR.49 01.01.2020 - Dokumentnr: 1828273 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0402 Gnr:94 Bnr:44

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 07.10.1975. Følgende bygninger på eiendommen er registrert tatt i bruk hos kommunen: Enebolig - Tatt i bruk (TB) 15.06.1974 Tilbygg - Tatt i bruk (TB) 20.11.1988 Garasjeuthus anneks til bolig - Tatt i bruk (TB) Enebolig: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger hos kommunen, men de stemmer ikke med dagens bruk. Avvik på boligens størrelse og planløsning/rominndeling. Trapperom/nedgang til kjeller er ikke med på godkjente byggetegninger. To soverom er omgjort til åpen stue. Garasje: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen har adkomst via felles innkjøring fra offentlig veg. Tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger. Privat avløpsanlegg/septiktank som er av glassfiber med ukjent alder og tilstand. Det påpekes at kommunen fører tilsyn av private avløpsanlegg og kan ved mangler gi pålegg om utbedringer.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen er avsatt til Spredt boligbebyggelse - Nåværende. Id: 201606 Navn: Kommuneplan Plantype: Kommuneplanens arealdel Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 26.09.2019 Delarealer: 1 985 m2 Arealbruk: Spredt boligbebyggelse - Nåværende Delareal: 1 189 m2 KPFare: Flomfare Det foreligger ikke planforslag som berører/inkluderer eiendommen per 30.08.2024. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    2 750 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 68 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 69 990 Omkostninger totalt 85 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 87 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 819 990 Totalpris. inkl. omkostninger 2 835 090 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 2 837 890 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    69990

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,8% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 9 900,- og visninger kr 2 500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 50 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 39.800,-. Utleggene omfatter kommunale opplysninger, markedspakke, foto inkl mast/drone og oppgjørshonorar. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Marcus Møllhaug Buringrud

Eiendomsmegler MNEF

Marcus Møllhaug Buringrud

40 61 52 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev