aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Ormliavegen 20! En frittliggende og sjarmerende eneboligeiendom med romslig hage og fin beliggenhet i Eidsvoll.
Velkommen til Ormliavegen 20! En frittliggende og sjarmerende eneboligeiendom med romslig hage og fin beliggenhet i Eidsvoll.

EIDSVOLL VERK Ormliavegen 20

Sjarmerende eneboligeiendom med flott kjøkken og bad fra 2021, stor hage og dobbel garasje - Fin og landlig beliggenhet!

  • kr 4 490 000
  • BRA-i 182 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 4 490 000
  • Omkostningerkr 131 390
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 621 390
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1952
  • Soverom2
  • Tomt1 130.8 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 4 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,00))   131 390,- (Omkostninger totalt)   4 621 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Velkommen til Ormliavegen 20 - en eiendom man bør oppleve! Innholdsrik og sjarmerende eneboligeiendom med dobbel garasje på stor tomt. Boligen inneholder gang, meget fint og nyere Aubo kjøkken med mye skap- og benkeplass samt integrerte hvitevarer, lys og hyggelig stue med vedovn, pent bad fra 2021 med badekar og egen vaskeromsdel, to gode soverom, et innredet rom, toalettrom og kjeller. Det er utgang fra stuen til overbygget terrasse, og fra 2. etasje til balkong. Det er romslig gårdsplass med gode parkeringsmuligheter. Hage med plen, beplantning og lekestue. Boligen har fin, landlig og sentral beliggenhet på Eidsvoll Verk. Kort vei til skoler, barnehager, kollektivtilbud og Amfi kjøpesenter. Fra Eidsvoll Verk stasjon går det ofte tog til OSL Gardermoen (6 min) og Oslo S (30 min)
Noen av overskapene har glassfronter og belysning.

Ormliavegen 20, Akershus

  • Tomt
    1130.8m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er relativt flat. Hagen er flott opparbeidet med plen, beplanting og naturlig vegetasjon. Gruset gårdsplass med gode parkeringsmuligheter.

    Beliggenhet
    Eiendommen har en meget fin beliggenhet på Eidsvoll Verk, ca 3 km nord for tettstedet Råholt. Områdene imellom Råholt, og mot Sagvegen-området er i stor grad landbruksarealer og kulturhistorike områder med Riksbygningen - Eidsvollsbygningen som midtpunktet, samt Rikspolitisk senter. På Eidsvoll verk finner du skole, butikker og togstasjonen. I dette området på Eidsvoll Verk er det også etablert ny politistasjon, og man har også bla. Festiviteten med kulturarrangementer og Kafe', Stallgården med ulike markedsarrangementer og ulike aktiviteter knyttet til kulturelle temaer gjennom hele året. På Råholt har du de fleste servicetilbud, et utvalg av butikker og tjenestetilbydere. Kjøpesenteret Eidsvoll Amfi huser ca 50 forretninger. Her er alt fra cafeer, apotek, gullsmed, sportsbutikk, populære kles- og interiørkjeder, spennende nisjebutikker, dagligvarebutikk og andre fasiliteter. Dagligvarehandelen kan også gjøres på blant annet Rema 1000, Spar, Coop Extra eller Kiwi. Kommunesenteret er Eidsvoll sentrum - Sundet, som også huser et variert butikk og service tilbud, og hvor kommunens rådhus og administrasjon med offentlige tjenester er etablert. Det er mange fine tur og rekreasjonsmuligheter for løping, sykkel og ski i umiddelbar nærhet hvor du kan være i både skog og mark i Staviåsen. Eller ta en topptur til for eks. Mistberget (663 moh) som har et av de fineste utsiktspunktene på øvre Romerike. Det er kort vei til fine strender ved Hurdalsjøen, samt gode fiske- og båtmuligheter. Reiser du til Jessheim har du i tillegg Ullensaker kulturhus. Her tilbys det kino med flere saler, kunstgalleri, teater og konserter. I tillegg har du også Jessheim storsenter med ca 140 butikker og cafeer. Senteret er Øvre Romerikes største motehus med mange små og store kjedebutikker samt flere spennende nisjebutikker. Eidsvoll Verk ligger ca 50 minutter med bil fra Oslo. Pendlerveien til Oslo er blitt bygget ut de senere år med forbedret motorvei og god offentlig kommunikasjon. Med bil tar det ca: Jessheim 15 min. Gardermoen 15 min. Oslo 45 min. Hamar 50 min. For mer info om Råholt og Eidsvoll søk: www.eidsvoll.kommune.no

    Adkomst
    Fra E6 ved Nebbenes: Ta av ved Ormlia og følg Østre Hurdalsveg mot Eidsvoll Verk. Ta så første vei til venstre inn Ormliavegen ved bussholdeplassen. Etterhvert ta til høyre i veien og boligen ligger innerst i avstikkeren. Fra Råholt: Følg Trondheimsvegen nordover fra Eidsvoll Verk stasjon/Mostue krysset ca 2 km. Ta til venstre i rundkjøringen etter gamle Nebbenes kro og følg Østre Hurdals veg noen hundre meter. Ta så til høyre inn Ormliavegen. Boligen vil være merket med Aktiv "Til-salgs" plakat.

    Barnehage/skole/fritid
    Det er ca 2,4 km til Eidsvoll Verk barneskole, langs gang- og sykkelveg på Trondheimsvegen og videre inn Sundbyvegen. Ungdomsskole på Råholt og videregående skole er i Sundet. Man har også videregående skoler på Jessheim, Hvam og i Nannestad. Det er et godt utvalg barnehager i kommunen, for oversikt se hjemmesiden til Eidsvoll kommune.

    Skolekrets
    Eidsvoll Verk skolekrets.

    Offentlig kommunikasjon
    Fra Eidsvoll Verk stasjon går det tog til Oslo Lufthavn Gardermoen, Lillestrøm og Oslo S. Tog til OSL Gardermoen tar ca 6 minutter og til Oslo S tar det ca 30 minutter. Det går også ofte buss forbi på Trondheimsvegen mellom Eidsvoll og Jessheim. Bussholdeplassen ligger ca 1 km unna boligen og heter "Eidsvoll Verk".

    Byggemåte
    Boligen er etablert på grunnmur av betong. Vegger har bindingsverk konstruksjon, og er utvendig kledd med stående tømmermannspanel. Taket er et saltak tekket med betongstein. Etasjeskiller av betong og trebjelkelag. Vinduer med 2-lags isolerglass. Terrasse utenfor 1. etasje og balkong utenfor 2. etasje, bygget med impregnert bjelkelag og terrassebord av tre. Frittstående dobbel garasje med støpt plate på mark. Vegger i trebidningsverk, kledd med stående trekledninger. Saltak i tre tekket med betongtakstein. 2 leddporter. Interessenter bes lese gjennom vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    - Totalrenovering av bad og endring av planløsning i 1. etg. Ble bygd bad og vaskerom. Membran ble fornyet. Vestseter bygg var prosjektleder, men hadde også med seg Eka rør, Laukas elektriske og RK Bygg Norge. Ble også bygd nytt kjøkken av de samme firmaene. Det foreligger dokumentasjon. - Kloakken tettet seg. De kom å spylte rørene. Ikke hatt problemer i ettertid. Utført av KLM miljø As, Minnesund. - Vært noe fukt merker på gulv og vegger i kjeller. - Sprekker på grunnmur. Litt Skjeve gulv i stuen. - Fukt på gulv og vegger på utgått bad i kjeller. - Laukas var ansvarlig elektriker under oppussingen av kjøkken, bad og vaskerom. Geir Bråten satt opp utekontakt til varmepumpe. - Montert varmepumpe i 2022. - Byttet kledning der det ble satt inn nye vinduer. 3 nye vinduer ble satt inn, 2 kjøkken. 1 på bad. Utført av Vestseter bygg. - Tok radon måling i 2023. Lavt nivå og under tiltaksgrensen.

    Innhold
    Enebolig med kjeller, 1. etasje og loftetasje fra 1952. Boligen har en normal standard sett ut ifra byggeår, men det må påregnes oppgradering og vedlikehold. Overflater: Gulv: Innvendig er det gulv av parkett, laminat og fliser. Microsement på baderomsgulv. Vegger: Veggene har trepanel. Microsement på baderomsvegger. Himlinger: Innvendige tak har trepanel og himlingsplater. Det er montert downlights flere steder. Kjøkken: Meget flott Aubo kjøkken fra 2021 med mye skap- og benkeplass. Kjøkkenet er u-formet og har glatte fronter og laminert benkeplate. Det er integrerte hvitevarer i kjøkken, herunder stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. Integrerte hvitevarer i kjøkken medfølger i handelen. Bad: Pent bad i boligens 1. etasje, som ble pusset opp i 2021. Badet har microsement på gulv og vegger, samt gulvvarme. En vegg med flis. Badet er innredet med vegghengt toalett, servant i baderomsinnredning, speil med belysning, badekar og dusjhjørne med glassvegg. Rommet er delt opp slik at en del er vaskerom. Dette er utstyrt med skyllekum og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Toalettrom: Toalettrom i 2. etasje med parkett på gulv og våtromstapet og panel på vegger. Innredet med toalett og servantinnredning. Bad i kjeller: Badet har malte overflater og er innredet med toalett, dusjkabinett og servant. Dette badet er utgått på dato. Kort fortalt: - Frittliggende og romslig enebolig med god standard. - Gang med plass til å henge fra seg yttertøyet. - Stort og flott Aubo kjøkken fra 2021. - Integrerte hvitevarer i kjøkken. - Lys og hyggelig stue med både vedovn og varmepumpe. - 2 soverom i 2. etasje, samt innredet rom. - Pent oppgradert baderom med badekar og gulvvarme. - Romslig vaskeromsdel innenfor badet med skyllekum. - Toalettrom i 2. etasje. - Boder og gode lagringsmuligheter i kjeller. - Bad i kjeller. - Downlights. - Oppgradert el-anlegg. - Terrasse utenfor stuen med takoverbygg. - Balkong utenfor soverom i 2. etasje. - Lekestue. - Dobbel garasje med hems for lagring. - Romslig gårdsplass med gode parkeringsmuligheter. - Hage og stor tomt på over 1 mål. - Meget fin og usjenert beliggenhet på Eidsvoll Verk med kort vei til det meste.

    Standard
    Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: - Utvendig > Vinduer - Kjeller: Vinduer har nådd en alder som tilsier at isoleringsevnen er svært svekket. Det bemerkes at vinduene har sin funksjon med bakgrunn i dagens bruk av kjeller. Hvis kjelleren skal innredes ytterligere, bør vinduene skiftes. - Våtrom > Kjeller > Bad > Generell: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet har nådd en høy alder, og er trolig fra byggeår. Overflater er nok overflatebehandlet etter byggeår, men overflater har likevel høy grad av slitasje. Det er ikke etablert tettesjikt i gulvet. Sluket er et eldre støpejernssluk og dette er rustent. Med bakgrunn i dette er tettetheten til rommet svært svekket. Det kan ikke gis noen garanti for at det er forsvarlig å bruke dette rommet som et våtrom. Våtrommet må totalrenoveres. - Spesialrom > Loftetasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalett. - Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Brannslukkingsapparat er 12 år gammelt og bør erstattes med nytt. - Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt. Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: - Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen og undertak. Det er mose og slitasje på tekkingen. Tiltak: Utskiftningstidspunkt nærmer seg. - Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, og mer enn halvparten av forventet levetid har passert. Det anbefales å montere snøfangere forbedre personsikkerhet. - Utvendig > Veggkonstruksjon: På den eldste delen av boligen er det lite eller ingen lufting. På den nyeste delen er det manglende musetetting. Musebånd/lusing må etableres. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. - Utvendig > Vinduer - 1989: Vinduer har nådd en alder (over 30 år) som erfaringsmessig tilsier at isoleringsevnen er svekket. Det registreres også utvendig værslitasje. Vinduene bør skiftes etterhvert. - Utvendig > Ytterdør: Døren har utvendig slitasje. Om mulig anbefales det overflatebehandling av døren. - Utvendig > Terrasse: Det registreres slitasje i terrassebord og rekkverk. Det registreres setninger på høyere side av terrassen. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det kan ikke utelukkes at terrassebord og håndløper må skiftes i tiden som kommer. - Utvendig > Veranda: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det registreres slitasje i håndløper og terrassebord. Det kan ikke utelukkes at terrassebord og håndløper må skiftes i tiden som kommer. - Innvendig > Overflater: Innvendige overflater bærer preg av at de er umoderne. Det registreres en del slitasje i parkettgulv i stuen i 1. etasje. Det bemerkes at deler av overflatene er modernisert i nyere tid. Overflatebehandling anbefales. - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Ved fysisk kontroll av etasjeskiller i stue ved vedovn registreres det noe underdimensjonering. Det registreres råte i en bjelke i etasjeskiller ved trapp i kjeller. Bjelkelaget er forsterket i forbindelse med renovering av bad i 2021. Det er fremvist bilder av bjelkelaget tatt under renovasjonen. På disse bildene er det ikke synlige råteskader i bjelkelaget. Råten som er registrert i nevnte bjelke har trolig vært der over tid. Trolig er det kun råte i dette området, men det kan likevel ikke avkreftes større omfang. Det bemerkes at ikke hele bjelken er utsatt for råte, men undersiden. - Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det registreres misfarging rundt og under sotluke i kjeller. Det er brennbart materiale under sotluke. Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg. Det anbefales nærmere undersøkelser av pipen. - Innvendig > Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. - Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Nærmere bestemt mangler dette i trapp til kjeller. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. - Innvendig > Innvendige dører: Dør til toalettrom i loftsetasjen tar i karm. Dører i kjeller har nådd en høy alder og har slitasje. Det kan ikke utelukkes at dører i kjeller må skiftes. Det er ikke umiddelbart behov for dette. - Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. - Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Etter gjennomgang av fremlagte samsvarserklæringer av arbeider utført på det elektriske anlegget, fremkommer det ikke i noen av dokumentene at det er ''ny-anlegg''. Det bør gjennomføres en utvidet el-kontroll av anlegget. Det anbefales nærmere undersøkelser for å stadfeste årsak og tiltak. - Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Det registreres en sprekk i grunnmuren under vindu i kjeller. Trolig har denne sprekken vært der over tid. Det anbefales nærmere undersøkelser. - Tomteforhold > Terrengforhold: Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Under terrasse er det registrert noe fall inn mot grunnmur. Det bør foretas terrengjusteringer. - Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vann- og avløpsledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - Garasjen er 20 år gammel. Når bygninger har nådd denne alderen kan det ikke utelukkes behov for oppgraderinger og vedlikehold. Takstmann har ikke vurdert tilliggende konstruksjoner til bad i kjeller da dette ikke var fysisk mulig. Det er ikke fremlagt stemplede byggeteninger. Tegningene som er fremvist er trolig utarbeidet iht. søknad om byggetillatelse. Kjøkken er flyttet til tidligere plassering for gang, bad og soverom. Vegg mellom tidligere soverom og stue er fjernet, slik at det idag er åpen løsning mellom stue og kjøkken. Det er idag etablert et bad/vaskerom der kjøkken og innvendig bod var plassert tidligere. Tidligere vaskerom er omgjort til inngangsparti/entré. Boden i 1. etasje er omdisponert fra tilleggsdel til hoveddel. Dette er en søknadspliktig omdisponering. Tidligere kott er omgjort til toalettrom, og bad er omgjort til soverom. Det er bygget på en del i kjelleren for adkomst til hovedetasje. Kottet i loftetasjen er omdisponert fra tilleggsdel til hoveddel. Dette er en søknadspliktig omdisponering. Det er ikke fremvist dokumentasjon for nevnte omdisponeringer. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.        Rom benyttet som kjellerstue tilfredstiller ikke krav til rømning eller dagslysflate. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport, datert 10.04.2024, utført av Eirik Kalheim. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten før visning.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Følgende medfølger ikke i handelen: Gardinstenger fra 2 soverom i 2. etasje, og i stue og kjøkken.

    Hvitevarer
    Integrerte hvitevarer i kjøkken medfølger. Hvitevarer på vaskerom medfølger ikke.

    TV/Internett/bredbånd
    Eier tegner egen avtale for tv og internett på eiendommen. Det er lagt inn fiber til eiendommen.

    Parkering
    Parkering i tilhørende dobbel garasje, og for øvrig på egen eiendom.

    Forsikringsselskap
    Fremtind forsikring

    Polisenummer
    24336700

    Radonmåling
    Det er fremlagt dokumentasjon på radonmåling og målinger ligger under grenseverdier.

    Diverse
    Det må påregnes flystøy på eiendommen da denne ligger innenfor gul sone i Avinors støysonekart for Oslo lufthavn. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    4 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,00))   131 390,- (Omkostninger totalt)   4 621 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Boligen varmes opp med vedovn i stue, elektriske panelovner og varmepumpe. Det er elektriske varmekabler på bad.

    Energiklasse
    F

  • Kommunale avgifter
    24503

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter vil variere med forbruk. Kommunale avgifter inkl.: Vann, avløp, renovasjon og feiing.

    Info om eiendomsskatt
    Det er pt. eiendomsskatt i Eidsvoll kommune på 2,9 promille.

    Formuesverdi primær
    1139530

    Formuesverdi primær år
    2023

    Formuesverdi sekundær
    4558121

    Formuesverdi sekundær år
    2023

    Info formuesverdi
    Formuesverdien er hentet fra Skatteetatens boligkalkulator. 

    Andre utgifter
    Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet kommunale avgifter, strømforbruk, forsikringer, snøbrøyting, vei/vedlikehold, tv/internett, m.m.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3240/106/12: 12.09.1975 - Dokumentnr: 6801 - Bestemmelse om bebyggelse Rettighetshaver: Knr:3240 Gnr:106 Bnr:9 Med flere bestemmelser 28.05.1952 - Dokumentnr: 1417 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3240 Gnr:106 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 684648 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0237 Gnr:106 Bnr:12 01.01.2024 - Dokumentnr: 256210 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3035 Gnr:106 Bnr:12 Heftelsene omhandler registeringen av eiendommen med oppmåling, rett til å bygge nærmere eiendomsgrensen enn 4 meter(herunder 1 meter) på eiendommen Gnr/bnr 106/9, og rettigheten er gitt av Gnr/bnr. 106/12, og eiendommen forplikter seg til å ikke bygge nærmere enn at det blir minst 8 meter mellom husene.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Kommunen bekrefter at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eneboligen, tilbygg eller garasjen. Det foreligger byggetillatelse for oppføring av tilbygg til boligen. Denne er datert 10.08.1989. Det foreligger byggetegninger av boligen hos kommunen. Det foreligger byggemelding for oppføring av garasje, datert 30.10.2003, med tilhørende byggetegning.

    Vei, vann og avløp
    Ormliavegen er en kommunal vei. Det er privat vei fra denne og inn til boligen som ligger innerst i veistubben. Det er ikke tinglyst veirett til bruk av denne veien pt. Boligen er tilknyttet kommunalt vann og avløp via private stikkledninger. Det er installert vannmåler.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er ikke regulert. Eiendommen er i kommuneplanens arealdel for 2021-2031 avsatt til nåværende boligbebyggelse og hensynssone for flomfare, samt gul sone ifm. flystøy fra hovedflyplassen.

    Adgang til utleie
    Hele boligen kan leies ut.

    Verneklasse/sefrak
    Eiendommen ligger i område som er fredet som kulturmiljø og landskap av nasjonal interesse etter kulturminnelova §20. Navn på kulturmiljøet er "Fra Tingvoll til Eidsvoll Verk langs Andelva", og er fredet for å bevare områdets kulturhistoriske verdi.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    4 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,00))   131 390,- (Omkostninger totalt)   4 621 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    131390

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,9 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16.500,- oppgjørshonorar kr 5.950,- og visninger kr 2.000,- per stk. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  36.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr  8.300,-. Utleggene omfatter kommunale info og foto. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 20.000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Ann Kristin Hoset

Megler

Ann Kristin Hoset

98 08 56 92

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev