aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Einastranda 474!
Velkommen til Einastranda 474!

EINA Einastranda 474

En koselig enebolig med flott utsikt over Einavatnet - nylig oppgradert - 4 soverom - hyggelige uteplasser.

 • kr 2 450 000
 • BRA 187 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 2 450 000
 • Omkostningerkr 78 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 528 292
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1920
 • Soverom4
 • ArealP-rom 155 m²
 • Tomt766 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 2 450 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 61 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,00))   78 292,- (Omkostninger totalt)   2 528 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje
Oppgradert og tiltalende enebolig med flott utsikt over Einavatnet. Boligen gir et godt inntrykk og fremstår som fint ivaretatt. Kjøkkenet har lys innredning og fin plass til eget spisebord. Med åpen løsning mot stue får man en luftig og god romfølelse. Stuen fremstår i duse og delikate farger, og med stemningsfull vedovn får man et lunt og godt miljø på kjølige kvelder. Fra stuen er det utgang til hyggelig uteplass på baksiden av boligen, hvor man kan nyte solrike dager. Moderne bad med dusjkabinett og flott baderomsinnredning. I boligens andre etasje finner man 4 innbydende soverom, og en avslappende atmosfære. Fin plass til kontorplass i trappegang i andre etasje. Utgang til praktisk overbygget balkong. Eiet tomt som er flat og skrånende og dels opparbeidet med plen og beplantning.
Stuen er lun og koselig.

Einastranda 474, Innlandet

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 187 kvm Oppgitte arealer er iht vedlagte tilstandsrapport.
  Primærrom
  1. etasje: 155 kvm P-rom inneholder: 1. etasje: Stue/ kjøkken, bad og gang. 2. etasje: Stue, 4 soverom og gang.  Tomt
  766m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt som er flat og skrånende og dels opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass. Tomtestørrelse er oppgitt iht opplysninger fra målebrev datert 12/ 12 - 1973. Eiendommen ble etablert 15.09.1959. Skylddeling. Bruksnavn: DALVOLD SØ.NDRE II Eiendommen ligger i et område for "flom aktsomhetsområde". Løsmassetype: Morenemateriale, sammenhengende dekke, stedvis med stor mektighet. Infiltrasjonsegenskap: Middels egnet. Grunnvann: Begrenset grunnvannspotensial. Mulig marin leire: Liten. Landskapstype: Grunne daler i ås- og fjellandskap under skoggrensen med bebygde områder og jordbruksdominans. Områdets støynivå: Ansees som lavt. Kategori G.

  Beliggenhet
  Barnevennlig beliggenhet i landlige omgivelser på vestsiden av Einafjorden, ca 10 km syd for Eina sentrum med bla dagligvare, barnehage, bensinstasjon. Flott utsikt over Einafjorden. 3 km til idrettsanlegg med lysløype. Ca 10 km til Lygna, et kjent vintersportssted. Kort veg til Einafjorden med fine bade og fiskemuligheter. Til Thune skole er ca. 14km. Nærområdet byr på fine tur- og rekreasjonsmuligheter. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

  Adkomst
  Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

  Bebyggelse
  Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 157154354 - Enebolig (111) - 1 boenhet - Sefrak Dette avviker noe fra nylige oppmålinger i boligen gjort av takstmann iht vedlagte tilstandsrapport. Det er boligbebyggelse i området rundt.

  Byggemåte
  Boligen er fra ca. 1920 og tilbygd/ombygd/modernisert i senere tid, sist i 2022/23. Normal standard og god planløsning. Betydelig påkostet oppgradert siste året, boligen er ikke bebodd etter oppgradering. Grunnmur er utført i støpt betong. Det er opplyst at det ikke er kjeller på bygget, støpt gulv i hovedetasje. Etasjeskille er utført i trekonstruksjoner. Yttervegg i isolert bindingsverk/reisverk som var normal byggeskikk på oppføringstidspunktet. Stående utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjoner med undertak av treflis. Luftespalter/ventiler ved raft. Kombinert kaldt loft og skråhimling. Taket er tekket med metallplater. Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vindskier og toppbord i treverk. Trevinduer med 2-lags energiglass. Enkel vinduer på loft. Ytterdør og ytterdør i treverk med 2-lags energiglass. Veranda med utgang fra stue. Utført med impregnerte materialer. Fundamentert direkte på grunn. Veranda ved inngang. Utført med impregnerte materialer. Fundamentert direkte på grunn. Veranda med utgang fra gang i andre etasje. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Overbygget. Byggegrunn er nedgravd og grunnundersøkelser er ikke foretatt, byggegrunn er derfor ikke kjent. Ved denne type fundamentering vil det normalt ikke være etablert drensrør. Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Takvann ført ut på terreng. Skrånet tomt. Septiktank av ukjent type. Iht. tilstandsrapport datert 11.08.2023 av Amund Forset. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Påpekte punkter i selgers egenerklæring: Pkt. 2: Arbeid på våtrom utført av faglært: Gjøvik håndverkstjenester As. Dokumentasjon foreligger. Pkt. 2.1: Hele badet er nytt. Pkt. 2.2: Dokumentasjon foreligger. Pkt. 4: VA: Arbeid utført av faglært. Baadstad As. Dokumentasjon foreligger. Pkt. 11: Alt av El anlegg er nytt. Utført avfaglært. Mjøs elektro As. Pkt. 12: Nytt El anlegg. Pkt. 16: Ny fasade bortsett fra en vegg. Nye dokumenterte terrasser. Utført av faglært. Gjøvik håndverkstjenester AS. Tilleggskommentar fra selger: Huset er så å si totalrenovert. Alt er nytt bortsett fra en yttervegg, vinduer og veranda dør i 2.etasje. samt tak.

  Innhold
  VELKOMMEN TIL EINASTRANDA 474: - en koselig enebolig med flott utsikt over Einavatnet. Enebolig over 2 etaser, som inneholder: 1. etasje: Stue/ kjøkken, bad og gang, samt teknisk rom, kott og bod. 2. etasje: Stue, 4 soverom og gang. Loft: 3 innredede rom. Skråhimling. Boligen har noe lav takhøyde. Terrasse/veranda med utgang fra stue på bakkeplan, og i andre etasje samt ved inngang.

  Standard
  Denne eneboligen ligger landlig til med utsikt Einavatnet, og tilbyr en harmonisk blanding av komfort og fantastisk natur. Boligen fremstår som godt ivaretatt og er nylig oppgradert til å møte en moderne standard. Når du går inn ønsker hovedetasjen deg velkommen med en elegant og åpen planløsning. Det smakfullt kjøkkenet har fin plass til spisebord, og flyter enkelt sammen med den innbydende stuen. Stuen byr på et lunt og godt mijø med den stemningsfulle vedovnen og vedfyring på kjølige kvelder. Boligens bad er innbydende, og et hyggelig sted å starte dagen. I andre etasje finner man 4 koselige soverom i et behagelig fargevalg. Her kan man enkelt finne roen etter lange dager på jobb og barnehage/ skole. Hyggelige uteplasser hvor man kan nyte solrike dager, både ved inngangspartiet og på baksiden av boligen. Praktisk overbygget balkong med utgang fra andre etasje. KJØKKEN: Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter og heltre benkeplate med kjøkkenkum. Det er flislagt og belysning over benkeplate. Det er plass til integrert: Oppvaskkum og microbølgeovn. Det er plass til frittstående: Stekeovn og kjøleskap. Kjøkkenventilator er montert over komfyr. BAD/ VASKEROM: Baderomsinnredning med profilerte fronter, heldekkende servant og speil over med tilhørende belysning. Dusjkabinett og gulvmontert toalett. Opplegg/plass til vaskemaskin. Det er varme i gulv, mekanisk avtrekk på vegg og tilluft i dør. Badet er nytt/ubrukt og det foreligger dokumentasjon. Hulltaking er derfor ikke aktuelt. Gulv: Fliser. Vegg: Baderomsplater. Himling: Formpresset pane INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige overflater er hovedsakelig preget av: Gulv: Laminat. Vegg: Malte glatte flater. Himling: Malte glatte flater. Innvendige trapper mellom etasjer er utført i trekonstruksjoner. Innvendige dører utført i malt treverk. DIVERSE UTSTYR: Ventilasjon består av naturlig ventilasjon. Det er mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken. El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i gang i andre etasje. Innvendig hovedstoppekran er plassert i teknisk rom. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter. Bereder er plassert på teknisk rom. Det er ikke sluk i teknisk rom, overløpsvann er ikke ført til sikkert sted. - Røykvarsler - Brannslukningsapparat

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Lamper i alle rom medfølger, samt steikovn, oppvaskmaskin og microbølgeovn. Er også godkjente brann varslere.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Boligen fremstår med normal standard og vil kunne tilfredsstille de fleste hva gjelder krav til bostandard. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin brukstid. Ved kjøp av brukt bolig kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, kledning, vinduer og rør vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert. Det er viktig å ta hensyn til bruksmønsteret som har vært i boligen, blir bruksmønsteret endret blir også forutsetningene for konstruksjonene endret. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. 2022 Modernisering: Boligen er betydelig oppgradert og påkostet, pågående frem 2023. Alle innvendige overflater er fornyet, oppgradert elektrisk anlegg, nytt røropplegg, nytt bad og nye terrasser. Tre vegger utvendig er etterisolert har ny vindtett og ny kledning. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Tomteforhold > Terrengforhold: Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale fohold for vann inn mot muren. Det er gjort tiltak rundt bekk bak huset. Delvis lagt i betongrør. Tomteforhold ansees ikke som problematisk ift. vannføring i bekk. Det bør foretas terrengjusteringer. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Konstruksjonene er dårligere enn dagens krav, men ikke dårligere enn hva som var normalt på oppføringstidspunktet. Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra luke/loftstige og lyst med lommelykt. Ingen inspeksjonsmulighet av møneloft. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Skjevheter er normalt byggeåret tatt i betraktning, men det anbefales å følge med videre utvikling. Etterisolering av kalde loft kan ha positiv innvirkning på energibruken. Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Håndløper anbefales montert. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Eldre betong kan ha redusert kvalitet. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at det nærmer seg forventet brukstid grunnmur og fundamenter. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Overvåk tilstanden jevnlig. Tidspunktet for reparasjon og eventuelt når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil også være avgjørende. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Utvendig > Veggkonstruksjon: Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår. Lav høyde mellom grunnen og kledning, risiko for skader. Anbefalt høyde mellom terreng og kledning er 30cm. Småsprekker nederst på kledning er registrert. Ett bord på sørvegg har råteskader, denne veggen har noe slitasje - ellers er de tre andre veggene opplyst fornyet er etterisolert med ny vindtett, etterisolering og utvendig kledning, disse gis tistandsgrad 1. Ingen umiddelbare tiltak ansees som nødvendig, men det anbefales å følge med bygningsdelen. Tomteforhold > Septiktank: Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT: Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Anlegget er ikke teknisk vurdert. Jeg er ikke VVS fagmann, kontakt rørlegger for evt. nærmere kontroll av anlegget. Bunnledningene og utvendige ledninger er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon. For mer info ang. levetider og brukstider se byggforskblad 700.330 Levetider for sanitærinstallasjoner i boliger.

  Parkering
  Parkering på gårdsplassen.

  Forsikringsselskap
  Mjøsa Forsikring

  Radonmåling
  Eiendommen ligger i et område med Særlig høy aktsomhetsgrad for radon. Rapport for radonmålinger over eiendommen foreligger ikke.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 450 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 61 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,00))   78 292,- (Omkostninger totalt)   2 528 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Oppvarming består av vedfyring og strøm. Murt pipe, antatt teglstein. Ildsted er montert. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste tilsyn: 03.04.2017. Ikke utført, ingen hjemme. Siste feiing: 24.05.2022. Ikke utført.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  10000

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene er opplyst som et årlig ca. beløp, og dekker avfall, feiing/ tilsyn, septiktømming og eiendomskatt. Kommunale avgifter/ årsgebyrer som må påregnes: Avfall: kr. 3.575,- Feiing/ tilsyn: kr. 767,50 Septiktømming gebyr: kr. 712,50 Eiendomsskatt: kr. ca. 3000 - 4000 kr (antatt fra kommunen) Eiendommen har pr i dag fritak for kommunale avgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Formuesverdi primær
  630735

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  2396792

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - forsikring - generelle vedlikeholdskostnader - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3443/166/24: 15.09.1959 - Dokumentnr: 3676 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3443 Gnr:166 Bnr:15 01.01.2020 - Dokumentnr: 218197 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0529 Gnr:166 Bnr:24 Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Kommentar fra kommunen: Eiendommen er fra 1959. Ingen opprinnelig byggesak. Det foreligger byggetillatelse vedr tilbygg til boligbygg 166/24 datert 23.11.1978. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Det er ikke mottatt byggetegninger for andre etasje. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold. Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold. Det foreligger tegninger for første etasje. Tegninger stemmer ikke overens med dagens planløsning. Enkelte vegger er flyttet, bod og veranda er tilbygd. Dette vil evt bli kjøpers ansvar.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet fylkesvegen. Det er privat stikkveg inn til eiendommen, og kjøper må beregne kostnader til brøyting og vedlikehold av veg. Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Det er privat septikanlegg på eiendommen. Eiendommen har privat vann fra brønn. Vannprøve er ikke foretatt, nærmere undersøkelser anbefales. Eiendommen har privat avløp. Eiendom som ikke er tilknyttet offentlig vann og avløp skal ha godkjent separat avløpsanlegg. Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredsstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget.

  Regulerings- og arealplanner
  Kommuneplaner: Id: 0529kplan2012-23 Navn: Kommuneplanens arealdel 2012-2023 Plantype: Kommuneplanens arealdel Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 27.11.2014 Arealbruk: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, Nåværende. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Verneklasse/sefrak
  Bygningen er SEFRAK-registrert med gul trekant (BOLIGHUS, SØNDRE DALVOLD). SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Det at et hus er registrert i SEFRAK gir det ikke automatisk vernesstatus, og legger heller ikke spesifikke restriksjoner på hva som kan gjøres med det. SEFRAK-registerert sier ikke noe om objektenes verneverdi. Interessenter oppfordres til å ta kontakt med kommunen for info.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 450 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 61 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,00))   78 292,- (Omkostninger totalt)   2 528 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  78292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13900 ,- oppgjørshonorar kr 7.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 50.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, kommunal info, elektronisk signering, markedsføring og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlah for utført arbeid med kr. 2.500,- pr time, begrenset oppad til kr. 50.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Stensrud

Megler

Kenneth Stensrud

90 22 80 70

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev