aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Grundsetmovegen 40 B - ei nyere leilighet i 2. et. med mulighet for innredning av loftsetasje.
Velkommen til Grundsetmovegen 40 B - ei nyere leilighet i 2. et. med mulighet for innredning av loftsetasje.

ELVERUM Grundsetmovegen 40B

Lys, fin og stilren 3-roms fra 2020. Mulighet for innr. av 3.et. Solrik balkong. God beliggenhet i feltet. Carport. Bod.

  • kr 2 690 000
  • BRA-i 71 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 2 690 000
  • Omkostningerkr 81 690
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 771 690
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår2020
  • Soverom2
  • Felleskostnaderkr 2 228
  • Tomt15 164.7 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 2 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 690 000,00))   81 690,- (Omkostninger totalt)  2 771 690,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
En arealeffektiv og smart planløsning gir et velfungerende hjem for deg og dine. Merk at leiligheten har mulighet for å innrede en loftsetasje.
Velkommen til Grundsetmovegen 40B! En lys og stilren 3-roms selveierleilighet i nyere og moderne 6-mannsbolig fra 2020 med god standard. Leiligheten ligger svært godt plassert i feltet og har en gjennomgående og god planløsning som utnytter plassen optimalt. Leiligheten holder en moderne standard med lys parkett på gulv, glatte overflater malt i tidløse og lune farger. Skjult elektrisk anlegg. Leiligheten ligger i et tilrettelagt nabolag for både småbarnsfamilier, voksne og nyetablerte. Nærheten til skog- og friareal, samt gangavstand til barneskole, barnehager og dagligvarebutikk gjør at du har det meste av hva i kort radius fra leiligheten. * Nyere og moderne leilighet fra 2020 * Mulighet for å innrede 3.et * Solrik terrasse mot syd * Ingen spiker/skruer i vegger * Carport * Sportsbod
Med en gang du kommer innenfor døren merker du hjemmets lyse og stilrene preg. Her er det moderne og behagelige farge- og materialvalg som gir et godt hjem å trekke seg tilbake i.

Grundsetmovegen 40B, Innlandet

  • Tomt
    15164.7m²

    Beskrivelse av tomt
    Felles eiertomt for sameiet på ca. 15 164,7m². Fellestomten er opparbeidet med med gressplen og diverse beplantning. Asfalterte veger ved boligen og carportanlegget. Flere områder tilrettelagt med lekeplass og felles sittegrupper. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.

    Beliggenhet
    Leiligheten ligger svært godt plassert i et tilrettelagt nabolag for både småbarnsfamilier, voksne og nyetablerte. Nærheten til skog- og friareal, samt gangavstand til barneskole, barnehager og dagligvarebutikker gjør at du har det du trenger i hverdagen innenfor kort radius fra leiligheten. I tillegg ligger Terningen Arena med høgskole og treningsområder, flere store butikkjeder, bilforretninger, verksted og Thon Elgstua hotell med arrangementer gjennom hele året i bydelen. Rett utenfor er det fint opparbeidet fellesareal med lekeområder og sittegrupper. I tillegg er det flere friareal, samt balløkker - hvorav en er med kunstgress i kort avstand fra sameiets eiendom. Er du glad i friluftsaktiviteter så er det ypperlige muligheter rett utenfor døra. Bymarka på Vestad har et stort nettverk av stier som innbyr til både løpeturer, stisykling og ikke minst langrenn. Her kan du gå på tur eller ski helt inn til Hedmarksvidda og Budor. I tillegg er det lysløype i området med mye aktivitet for barn og unge på vinteren. Fra eiendommen er det kun ca. 4 km til Elverum sentrum hvor du finner byfasiliteter og alle servicetilbud. Ønsker du å ta bybussen til sentrum så stopper denne like ved boligområdet.

    Byggemåte
    Fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Støpt grunnmur med plate på mark. Vegger over bakkenivå består av bindingsverk isolert med mineralull, utvendig kledd med liggende panel. Skillevegger mot naboleiligheter antatt utført i henhold til gjeldende krav til lyd og brann for byggeåret. Takkonstruksjon er utformet som saltak med prefabrikkerte takstoler tekket med betongtakstein. Renner, nedløp og beslag av plastlagt/lakkert stål, nedløp ført til terreng. Konstruksjon isolert med mineralull. Kvalitet og tykkelse kan bare avdekkes ved bygningsmessige inngrep, noe som ikke ble utført på befaringsdagen. Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Syversrud Takst AS. Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (bygningsdelen har vesentlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Våtrom: Det registreres sprekker i flis i dusjsonen. Dette er meldt inn til reklamasjon men har per dags dato (08.04.2024) ikke blitt utbedret. Det opplyses på generelt grunnlag at dusjing direkte på vegg og gulv kan redusere overflatens levetid. Fallforhold til sluk, og høydeforskjell mellom topp sluk og topp membran ved dør, er tilfredsstillende. Målt fall fra topp flis ved dørterskel til topp slukrist er 40mm. Anbefalte tiltak - Det anbefales kontakt med utbygger slik at skadde fliser blir skiftet ut. Hjemmelshaver har kontaktet utbygger og det er opprettet sak. Anbefaler ytterligere undersøkelser. Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for bygningsdeler-/komponenter. For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Når kjøpte du boligen? 2020. I hvilket forsikringsselskap har du tegnet villa/husforsikring? Tryg Forsikring. Polisenr. 6717009. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Sprekker i dusjvegg. Dette er meldt inn til reklamasjon men har per dags dato (08.04.2024) ikke blitt utbedret. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Har vært utettheter i bygget som førte til at det kom en mus inn. Dette ble utbedret i 2021 og det har siden ikke vært et problem. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Ref. utett bygg. Kom en mus inn i leiligheten i 2021. Det ble satt ut feller rundt alle bygninger og det ble tettet med materialer for dette. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Det er montert ladeboks med muligheter for ladeanlegg i alle carporter. Er det foretatt radonmåling? Ja. Boligen er utstyrt med radonsperre mot grunn. Boligen er sjekket ihht. Statens strålevern kart. I tillegg har boligen en radonfelle som kan koples til egen avtrekksvifte hvis radonmålinger viser verdier over 100 bq/m3. Radonmåling: År 2019. Verdi: <100 bq/m3. Tilleggskommentar: Boligen har noen riper i parkett rundt omkring i leiligheten. Det har også vært en lekkasje av brus på gulvet i inneboden som har ført til sprekker i parkett. Dette har blitt sett på av fagkyndig som anbefalte å ikke gjøre noe med det, da det ikke har ført til annet enn kosmetiske skader.

    Innhold
    Leiligheten ligger i 2. et (m/ mulighet for innredning av loftsetasje) og inneholder: Overbygd svalgang/inngansparti, gang, mellomgang, 2 soverom, flislagt bad/vaskerom, bod/teknisk rom, åpen stue og kjøkkenløsning med utgang til balkong I tillegg medfølger parkeringsplass i felles carportanlegg med opplegg til elbil-lader (ikke montert selve laderen), samt utvendig sportsbod med lys og strøm.

    Standard
    Leiligheten fra 2020 oppleves å ha god standard og samstemte farge- og materialvalg som gir et klassisk og pent preg. Ingen spiker/skruerfester på stue/kjøkkenvegg. Eksempler på materalvalg: Gulvflater med parkett og vinylfliser. Vegg- og takflater med malte plater. Solrik balkong med gulvareal målt til 13 kvm med flott utsyn.

    Innbo og løsøre
    Integrerte hvitevarer i form av stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin på kjøkken medfølger. Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Leiligheten har bruksrett til en parkeringsplass på ca. 15m² med elbil-lader i felles carportanlegg. Lading av Elbil i carporter må kun skje fra gyldig elbillader, det er ikke tillat å lade elbil fra 230v stikkontakter. Hver enkelt seksjonseier betaler for sitt ladeforbruk. 5 av det totale antall parkeringsplasser er tilpasset HC. Styret i Sameiet forvalter bruken av disse. HC-plassene skal tildeles (bytteordning) de seksjonseiere som har dokumentert behov for HC-parkering for den tid dette behovet består. Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder for sameiet eller langs tilstøtende gater.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på under 100 Bg/m3. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Opplyst fra Midt-Hedmark Brann- og Redningsvesen at det ikke er registert gebyrer eller anmerkninger på bruksenheten. Boligen har ikke pipe. Iht. opplysninger fra Elvia AS er det ikke foretatt noen besiktigelse av det elektriske anlegget. Historisk sett har boliger normalt blitt kontrollert omtrent hvert 20. år. Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.  BRA-i (internt bruksareal) - Bruksareal av boenheten(e) innenfor omsluttende vegger. BRA-e (eksternt bruksareal) - Bruksareal av alle rom som ligger utenfor boenheten(e), men som tilhører denne/disse. BRA-b (innglasset balkong mv.) - Bruksareal av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten(e). TBA (terrasse- og balkongareal/åpent areal) - Arealet av terrasser, åpne balkonger, verandaer eller altaner tilknyttet boenheten(e). GUA (gulvareal) - Ikke måleverdig gulvarealer som skyldes skråtak og lav himlingshøyde. GUA oppgis som en sum av BRA (bruksareal) og ALH (areal med lav himlingshøyde). ALH (areal med lav himlingshøyde) - Areal med lav himlingshøyde (ALH) måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. ALH skal opplyses sammen med BRA.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    2 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 690 000,00))   81 690,- (Omkostninger totalt)  2 771 690,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Elektrisk oppvarming med panelovner, samt gulvvarme i entré og på bad/vaskerom. Flexit balansert ventilasjonssystem med roterende gjenvinnermerke. Mulighet med regulering av luftmengden via panel plassert på bad. Varmtvannsbereder på ca 194L.

    Energiklasse
    B

  • Kommunale avgifter
    16886

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr. 16 886,08 for 2023. I disse inngår eiendomsskatt (kr. 7 675,20), samt vann- og avløpsgebyr som belastes etter areal (vann kr 3 751,60 og avløp kr. 5 459,28). Renovasjon utgjør kr 4 514,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Opplyst at leiligheten ikke har pipe, så det foreligger ingen gebyrer fra Midt-Hedmark Brann- og Redningsvesen. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

    Formuesverdi primær
    744237

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    2828101

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Sameiebrøk
    113/5956

    Felleskostnader pr. mnd
    2228

    Felleskostnader inkluderer
    Felleskostnader inkluderer: Vaktmestertjenester, snørydding, gressklipping, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og styrehonorar. Herav: Kr. 1 325,- Felleskostnader Kr. 453,- Ytre vedlikehold Kr. 450,- Forsikring Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene varierer over tid og justeres etter sameiets faktiske kostnader.

    Om sameiet
    Boligsameiet Slåttmyrskogen er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 920714188, og består av 62 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS. Sameiet er medlem av Slåttmyrbakken Velforening som har som formål å ivareta medlemmenes felles interresser og å fremme sosialt samhold blant medlemmene. Velforeningen skal blant annet gjennom dugnad og frivilling innsats fra medlemmene, ivareta fellesfunksjoner i området som for eksempel lekeplass. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for seksjonseierne kan bli endret som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i eierseksjonssameiets styre og/eller årsmøte. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Årsmøter avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Sameiet har per salgsoppgavedato ingen registrerte lån.

    Styregodkjennelse
    Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Sameiet hadde et negativt årsresultat i 2023 på kr - 3 457,-. Overført beløp fra opptjent egenkapital. Arbeidskapitalen vises i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2023 var kr 704 824,-. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

    Sameiets forsikringsselskap
    Tryg Forsikring

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Beboernes forpliktelser og dugnader
    For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.

    Dyrehold
    Dyr må ikke holdes i eierseksjonen hvis de etter styrets mening er til sjenanse for beboerne. Antall husdyr er begrenset til 1.stk. pr. Bolig. Hund/ katt må ikke benytte som avtrede leke/oppholdsområder for barn eller steder som benyttes til alminnelig ferdsel. Ingen må la dyreekskrementer bli liggende igjen på boligsameiets område. Forøvrig vises det til de til enhver tid gjeldende politivedtekter.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner. Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen: * Bestemmelse om pliktig medlemskap i velforening, tinglyst den 28/12-2020, dagboknummer 3539030. Rettighetshaver: Slåttmyrbakken Velforening. * Seksjonering, tinglyst den 12.03.2018, dagboknummer 531060. Snr: 15. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning og grunn. Sameiebrøk: 113/5956. Dokumentene kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for nybygg 6-mannsbolig med tilhørende boder og carporter. Det er registrert mindre vesentlige mangler. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Kommunen opplyser at ferdigattest ikke er utstedt enda, da dette blir søkt om når hele feltet er ferdig. Frist for dette er satt til 01.08.2023. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk. Dersom man skal innrede loftsetasjen må dette meldes styret og byggesøkes hos kommunen.

    Vei, vann og avløp
    Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Sameiet har selv ansvar for de private stikkledningene. Tilknyttet kommunale ledninger via private stikkledninger. Elverum kommune har ikke, i sine arkiver, full oversikt over private stikkledningers plassering. Det er ikke registrert vannmåler på adressen og gebyrene avregnes etter areal.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen omfattes av reguleringsplan for "Slåttmyrskogen" fra 2016. Reguleringsformål for eiendommen er boligbebyggelse (10 890m²), uteoppholdsareal (347m² og 188m² og 118m²), parkering (3 325m² og 1 093m²) og lekeplass (970m²). Det gjøres oppmerksom på at 687m² av eiendommen ligger i hensynsone vedrørende krav til infrastruktur og 53m² av eiendommen i hensynsone for friskt. Eiendommen omfattes også av reguleringsplan for "Slåttmyrbakken nord" fra 2015 hvor eiendommen er eiendommen ligger i hensynsone H110_1 Nedslagsfelt drikkevann. Eiendommen omfattes også av reguleringsplan for "Slåttmyrbakken nord" fra 2017 hvor 5m² av eiendommen er regulert til gang-/sykkelveg. Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Elverum byområde fra 2019, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til nåværende boligbebyggelse (15 432m²), område for grunnvannsforsyning (16 937 m²) og nåværende grøntstruktur (1 505m²). Det gjøres oppmerksom på at eiendommen i kommunedelplanen ligger i hensynsone for område for grunnvannsforsyning.

    Adgang til utleie
    På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet. Iht. sameiets vedtekter skal bortleie av seksjoner meldes skriftlig til sameiets styre/forretningsfører med opplysning om hvem som er ny leietaker.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

    Kommentar odelsrett
    Ikke relevant for dette salgsobjektet.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    2 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 690 000,00))   81 690,- (Omkostninger totalt)  2 771 690,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    81690

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt en provisjon tilsvarende kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 12.900,-), oppgjørshonorar (kr. 250,-), visningshonorar (kr 2.000,-), markedsføringspakke (kr 15.300,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 15.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.

Inger Anne Stene

Megler

Inger Anne Stene

92 40 81 40

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev