aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Hunnshovde 5!
Velkommen til Hunnshovde 5!

GJØVIK Hunnshovde 5

Frittliggende enebolig som er pent oppusset - 3 soverom - Flott beliggenhet i Hunnshovde med utsikt til Bassengparken.

  • kr 3 500 000
  • BRA-i 135 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 3 500 000
  • Omkostningerkr 106 640
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 606 640
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1960
  • Soverom3
  • Tomt936 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,00))   106 640,- (Omkostninger totalt)   3 606 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
Velkommen til Hunnshovde 5! Fin og frittliggende enebolig med fin beliggenhet i Hunnshovde på vestsiden av Hovdetoppen med fin utsikt til idylliske Bassengparken. Svært barnevennlig og rolig område i et veletablert boligfelt med kort veg til barnehager, skoler, NTNU, matvare, sykehus, marka, skiløyper, alpinbakke, tennishall- og baner, utendørs badeanlegg og mye mer. Boligen har alle nødvendige rom på ett plan samt kjeller. Fin planløsning med 3 soverom, todelt romslig stue, bad/wc/vaskerom, kjøkken og kott i 1.etasje. Kjeller med innredet rom og bod. Biloppstillingsplasser på gruset gårdsplass. Skrånet tomt. Veranda mot sør og vest. Det er kun en kort spasertur til sentrum og Mjøsa med mjøspromenade og småbåthavner. Bussforbindelse like ved. Vi ses på visning!
Kjøkkenet har integrerte hvitevarer.

Hunnshovde 5, Innlandet

  • Tomt
    936m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er skrånende. Uteområdet ble planert i 2022, og det har ikke blitt sådd eller plantet noe på eiendommen etter dette. Gruset gårdsplass. Biloppstillingsplass. Tomtestørrelse på 942 m2 er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen/ kommunens matrikkelkart. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes. Eiendommen ble etablert 11.01.1958. Målebrev fra 1958 viser et areal på 936 m2.

    Beliggenhet
    Området består stort sett av boligbebyggelse med eneboliger i et eldre og godt etablert boligområde ved Bassengparken på Gjøvik. Kort veg til barnehager, barneskoler, ungdomsskoler, NTNU, matbutikk, sykehus og sentrum med alle fasiliteter samt Mjøsa med flotte bademuligheter, mjøspromenade, bybadstue og småbåthavner. På Øverby er det også et flott utendørsanlegg for rulleski samt et knutepunkt for skiløyper i vinterhalvåret. Og skiløypene er fantastiske sykkelløyper i sommerhalvåret. Her ligger også et populært discgolf anlegg og klatrepark. Bergstoppen er et populært turområde med nydelig utsikt som ligger i kort avstand fra eiendommen. Vinterstid er Hovdebakken et populært og mye benyttet alpinanlegg i regi av Gjøvik skiklubb. Her arrangeres det skiskole og skirenn eller du kan bare reise i bakken for å ha det gøy med venner og familie. Det er også umiddelbar nærhet til langrennsløyper, som vil ta deg i retning Eiktunet og Øverbymarka fra Hovde/Fastland. Fastland er også et flott utendørs badeanlegg og et naturlig samlingspunkt for barn og ungdom sommerstid med bading, soling, tennis og volleyball. Gjøvik Stadion med fotballbane, fridirettsbane, bandy og skøyteis om vinteren ligger med kort veg hjemmefra. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

    Adkomst
    Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

    Bebyggelse
    Det er boligbebyggelse i området rundt.

    Byggemåte
    Boligen er fra ca. 1960 og tilbygd i ca. 1984. Normal standard og planløsning Taket er tekket med metallplater. Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vindskier i treverk. Yttervegger i trekonstruksjoner. Liggende utvendig trekledning. Yttervegg i betong. Yttervegger er pusset utvendig. Yttervegger og utvendig kledning er som fra byggeåret. Mønet skråtak i trekonstruksjoner. Plassbygde taksperrer. Undertaksbord. Kombinert kaldt loft og skråhimling. Lufteventiler i gavl. Adkomst til loft fra luke. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Trevinduer med 1+1 lags glass. Alder på isolerglass er i hovedsak: 1988, 1983, 1984. Ytterdør i treverk med 2 lags isolerglass. Balkongdør i treverk med 2 lags isolerglass. Ytterdør i treverk til kjeller. Heve/skyvedør i metall. med 2-lags isolerglass. Terrasse mot nord. med adkomst fraspisestue. Veranda med takoverbygg mot nordøst. Veranda med mot øst med adkomst fra stue. Tresøyler med betongfundament. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Byggegrunn er nedgravd og grunnundersøkelser er ikke foretatt, byggegrunn er derfor ikke kjent, men det er synlig fjell i krypekjeller. Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Takvann ført ut på terreng. Grunnmur i betong. Grunnmur er delvis innkledd innvendig og inspeksjonen er derfor begrenset i dette rommet. Forstøtningsmur rundt biloppstillingsplass. Iht. tilstandsrapport datert 12.04.2024 av Alf Bjørnerud. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Påpekte punkter i selgers egenerklæring: Pkt. 2: Totalentreprenør som brukte underleverandører. Fremvist og dokumentert arbeid med våtromssertifikat. Utført av faglært. Trettsveen Bygg AS. Pkt. 2.1: Totalrenovering av bad vår 2023, faglærte håndtverkere med fremvist våtromssertifikat. Pkt. 4: Gjort ved totalrenovasjon av bad våren 2023. Utført av faglært. Entreprenør Trettsveen bygg AS. Pkt. 5: Fra takstrapport mars 2024: "Påvist fuktskjolder i betonggulv. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere/underetasjer selv om fuktsikring utbedres. Det er usikkert om fuktmerker skyldes eldre eller nyere vanngjennomtrengning. Merker var tørre på befaringen". Pkt. 8: Grunnmur mot nordøst har forvitring. Mulig pga fuktpåkjenning over tid. Pkt. 9: Spor av skadedyr er registrert på loft, rapportert inn fra takstmann mars 2024. Pkt. 11: Se dokumentasjon fra boligmappa. utført av faglært. Sveum og Sveen elektro. Pkt. 12: Ny varmepumpe montert av fagperson sommer 2023, utført av Ludvigsens Varmepumper. Pkt. 13: Montering av ny elbillader første kvartal 2023, se dokumentasjon fra boligmappa. Arbeid utført av Sveum og Sveen elektro. Pkt. 16: Byttet ødelagte, liggende panelbord på fasade. Skiftet vindskier og vannbord på kortende av husets vestside. Gjennomført med veiledning fra pensjonert tømrer. Utført kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Pkt. 18: Kjellerrom er av forrige eier innredet til bruksrom, men har de siste to årene blitt brukt som oppbevaringsrom. Det er laget forstøtningsmur rundt biloppstillingsplass, denne søknaden er under behandling hos bygningsmyndighetene innsendt av entreprenør. Arbeidet er gjort etter beskrivelse fra kommunen for godkjent utbygging. Pkt. 24: Gjøvik kommune erstattet ødelagt gjerde ved forrige eier, som følge av skader påført av kommunal snøbrøyting. Kjøper kan følge opp med tilsvarende sak, da gjerdet gjennom vintersesongen 23/24 har tatt ytterligere skade av kommunal snøbrøyting.

    Innhold
    VELKOMMEN TIL HUNNSHOVDE 5! - en flott enebolig med barnevennlig beliggenhet og nærhet til sentrumsfasiliteter og aktivitetstilbud. Enebolig over ett plan og kjeller, som inneholder: 1. etasje: Kjøkken, stue, spisestue, 3 soverom, bad, gang, kjellergang og vindfang. Veranda mot sør og vest. Takoverbygget terrasseplatting mot sør. Kjeller: Hobbyrom, boder og trapperom.

    Standard
    Denne nyoppussede eneboligen i Hunnshovde byr på en fantastisk beliggenhet med utsikt over Bassengparken. Med kort avstand til matbutikk, aktivitetstilbud, Gjøvik stadion, sykehuset og sentrumsfasiliteter, samt nærhet til flotte turmuligheter, er dette et drømmehjem for både aktive og barnefamilier. Interiøret preges av lyse og nøytrale farger som skaper et innbydende og lyst miljø. Det smakfulle kjøkkenet tilbyr rikelig med skap- og benkeplass, mens den romslige stuen har plass til både spisebord og sofagruppe. En stemningsfull peisovn tilfører varme og hygge på kjølige kvelder, mens store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys og gir rommet en luftig følelse. Boligen har tre komfortable soverom og et bad med opplegg for vaskemaskin. I tillegg er det godt med bodplass og oppbevaringsmuligheter i kjelleren. En romslig terrasse gir mulighet for å nyte frisk luft og solrike dager, parkering for bil rett ved boligen. Med alt dette å tilby, er denne eneboligen i Hunnshovde et ideelt hjem for de som søker både komfort, praktiske fasiliteter og nærhet til vakre turmuligheter. KJØKKEN: Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, profilerte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Laminat og belysning over benkeplate. Enkelte overskap med glass. Plass til integrert: Stekeovn, oppvaskmaskin, koketopp, microbølgeovn. Plass til frittstående: kjøleskap, kaffemaskin. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. BAD/ VASKEROM: Fliser på gulv og vegger. Himling panel. Servant med underskap. Speil med tilhørende belysning. Dusjvegger. Vegghengt wc. Opplegg for vaskemaskin. Varme i gulv. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige overflater er i hovedsak preget av: Himlinger: Panel. Formpresset panel. Vegger: Trepanel. Panelplater. Fliser. Gulv: Belegg. Laminat. Fliser. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Trapp av treverk mellom etasjene. Formpressede innerdører. Glassfelt i en dør. Lette/glatte innerdører. Støpt gulv og fjell på grunn i kjeller. Støpt ringmur med kryperom. Luke i innvendig vegg. DIVERSE UTSTYR: Ventilasjon består av naturlig og mekanisk ventilasjon. El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Varmepumpe med produksjonsår fra 2019 er plassert i stue. Varmtvannsbereder på ca. 150 liter er plassert i kjeller. Innvendig hovedstoppekran er plassert i kjeller. Utekran. Opplegg for vaskemaskin på bad. - Brannslukningsapparat - Røykvarsler.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Medfølger ikke: o Kjøleskap o Vaskemaskin bad o Lampe over spisebord og lampe over stuebord Medfølger: o Vegghengte hyller og klesskap i walk in closet o Integrerte hvitevarer: Komfyr, mikro, platetopp o Hyller i bod og kjeller

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon. Bygningen er 64 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til et nytt bygg. Jeg anbefaler at kjøper setter opp en vedlikeholdsplan for boligen. Det vil si et system for planlegging og gjennomføring av vedlikehold og oppgradering nå og fremover i tid. Ved kjøp av eiendom kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, vegger, vinduer osv. vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. 2024 Utført av firma Vindusglass på soverom x2 er skiftet januar 2024. 2-lags isolerglass 2023 Utført av firma Laget avledningsgrøft for overvann på oversiden av huset. 2023 Utført av firma Satt opp støttemur for parkeringsplass i terrenget. 2023 Utført av firma Laget nytt bad og nye vann og avløpsledninger innvendig ifb med dette. 2023 Egeninnsats Malt boligen utvendig. 2023 Egeninnsats Vindskier og vannbord skiftet i 2023 på husets vestside 2023 Egeninnsats Terrasse mot nord: bygget ny 2023 2023 Egeninnsats Verandagulv er jekket opp og støttet opp i 2023 2022 Utført av firma Bærestolper under tilbygg på huset er rettet opp med nye fundamenter i 2022 2022 Egeninnsats og firma Det er gjort en større dreneringsjobb på eiendommen høst 2022, og det ble i den forbindelse lagt drensrør som fører vann vekk fra grunnmur og ut i hagen. Det ble samtidig gjennomført planering av hage på nedsiden av huset, og laget adkomstvei gjennom hage. Det ble også lagt stein i hagens skråninger. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Vurdering av avvik: ? Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. ?Det er registrert stedvis knirk i gulv/ etasjeskille. ?Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på bjelkelag. Støpt dekke har enkel utførelse, sannsynlig ikke armert. Påvist fuktskjolder i betonggulv. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere/underetasjer selv om fuktsikring utbedres. I underkant av bjelkelag er det spor etter treskadeinsekter. Ved stikktakning med syl kom det ut boremel. Bjelkelag over krypekjeller/blindkjeller er en typisk risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Jeg anbefaler ytterligere undersøkelser. Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Ved enkel fuktmåling ble det registrert forhøyede verdier. Konsekvens/tiltak: ? Andre tiltak: Det er registrert råte i himling over krypkjeller. ? Råteskadet treverk må skiftes. Det er ved befaringen ikke avdekket forhold som krever strakstiltak av bjelkelag, selv om mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Det påpekes at inspeksjonen kun er utført visuelt og at det ikke kan utelukkes at innebygde konstruksjoner kan ha skader som følge av alder og/ eller ytre påvirkning. Anbefaler ytterligere undersøkelser. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Det er løse legninger og usikrede koblinger på loft og i kjeller. Takstmann er ikke el. fagmann og han har ikke foretatt kontroll av det elektriske anlegget. Kontroll utført av sertifisert EL-kontrollør/takstmann anbefales. Det er ikke gjennomført tilsyn av boligens elektriske anlegg av DLE (Det Lokale EL. tilsynet) innenfor de siste 5 år. For elektrisk anlegg er det gjennomført en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Estimat for kostnad er kun vurdert ut fra at el-kontroll må foretas- kostnad for å rette avvik etter kontroll er ikke vurdert. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Taktekking: Vurdering av avvik: ? Taktekkingen er snødekt og utelukkende vurdert ut ifra alder, mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på selve taktekkingen. Ukjent om undertak ble skiftet samtidig med taktekking. Gjør oppmerksom på at for å skifte undertak må taktekking fjernes. Konsekvens/tiltak: ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekking og undertak skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ut ifra alder kan skader og lekkasjer oppstå på eldre taktekking. Det bør foretas nærmere undersøkelser av taktekking når den er snøfri. Utvendig > Nedløp og beslag: Vurdering av avvik: ? Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Takrenne- overliggere har løsnet, og har ufagmessig innfesting. Konsekvens/tiltak: ? Andre tiltak: Lokal utbedring må utføres. Utvendig > Veggkonstruksjon: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Blemmer i maling. Dette kan være forårsaket av at boligen tidligere er overflatebehandlet med linoljemaling. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår. Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Ingen påpekte tiltak fra takstmann. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det er usikkert om fuktmerker skyldes eldre eller nyere vanngjennomtrengning. Merker var tørre på befaringen. Spor etter skadedyr er registrert, ukjent omfang. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Bygninger som er bygget etter eldre standarder, er generelt bygget for å tåle lavere snølaster. For bygninger oppført før ca. 2000 har det i standardene vært forutsatt at disse bygningene skal måkes ved høye snølaster. Det er derfor vesentlig at en bygningseier kjenner til hvilket snølastnivå taket er prosjektert for og når det er nødvendig å måke taket. Ref. Standard Norge. Ved fuktmåling registrerte jeg ikke unormale verdier. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Det er åpning på siden av loftluke, dette medfører at fuktig luft går opp på loft og kan skape kondens og ising på tak. Plast/diffusjonssperre i etasjeskillet må etableres i området og isolering på loftet forbedres. Utvendig > Vinduer: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Vinduer fra byggeår bærer preg av slitasje. Enkelte vinduer har kondensmerker. Værslitte karmer/rammer. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Forventet levealder er oppnådd, eller nært forestående Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Enkelte vinduer må skiftes eller utbedres. Oppgraderinger/utskiftninger bør påregnes. Konsekvens av avviket/eldre vinduer/dårlige vinduer, gir en fremtidig kostnad på fornyelse/vedlikehold. Eldre isolerglass medfører økt forbruk av energi til oppvarming. Varmetap fra vinduer kan forårsake at varm luft stiger inn på kaldtloft og er med på å skape kondens og ising på taktro i den kalde årstiden. Utvendig > Dører: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Ytterdør til kjeller: Fuktskader nederst på dør. Tilfredsstiller funksjonskrav, men er ikke isolert og forventet levealder er nært forestående/oppnådd. Balkongskyvedør: Bærer preg av elde og slitasje. Alder på isolerglass er 1981. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak siden dørene fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader eller punkteringer oppstå på eldre dører. Dører med høyt varmetap medfører økt forbruk av energi til oppvarming. Oppgraderinger/utskiftninger må påregnes. Innvendig > Radon: Vurdering av avvik: ? Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ved utleie av bolig er det krav til at man skal måle radonnivået og eventuelt gjøre tiltak mot forhøyede radonverdier. Innhent dokumentasjon om mulig. Innvendig > Pipe og ildsted: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: ? Det er avvik i følge tilsynsrapport fra kommunal myndighet. Rennemerker på pipe/ sotluke. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppnådd, eller nært forestående på pipe/ ildsted. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: ? Avvik må rettes og melding om retting sendes tilsynsmyndighet. Det er ikke behov for strakstiltak, siden pipe er opplyst å fungere med dagens bruk. (Avvik 2 stk bør rettes) Anbefaler sjekk av feiervesenet. Innvendig > Rom Under Terreng: Vurdering av avvik: ? Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking Om registrerte merknader skyldes defekt drenering, kapilærsug gjennom fundament/gulv eller innvendig kondens er ved visuell besiktigelse ikke mulig å vurdere med sikkerhet. Det kan også være en kombinasjon av disse. Hulltaking og fuktmåling ble foretatt, jeg målte forhøyede verdier i bunnsvill på utforede vegger. Målingene som er gjort er å betrakte som stikkprøver og sier bare noe om tilstanden i nærheten til området der målingen er utført. Innvendig utforede vegger og oppforede gulv under terreng er å betrakte som risikokonstruksjoner, det vil si konstruksjoner som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Eksakt tilstand er ikke kontrollerbart uten bygningsmessige inngrep. Konsekvens/tiltak: ? Andre tiltak: Det er viktig å følge med på konstruksjonene jevnlig. Ikke registrert avvik som krever strakstiltak, men det kan ikke utelukkes at det er avvik i lukkede konstruksjoner som ikke er inspisert. Temperatur bør heves, ventilasjon bør forbedres, årsak til fuktbelastning kartlegges. Det er ikke behov for strakstiltak siden rommene fungerer med dagens bruk. Det anbefales å utrede omfanget av fuktpåkjenning. Da drenering ikke er oppgradert siden byggeåret er det viktig å følge med på konstruksjonene. Kjeller er innredet etter byggeåret, og dette endrer forutsetningene for konstruksjonene. Det er påregnelig med tiltak utvendig i form av drenering/isolering av grunnmur. Fuktskjolder og saltutslag er registrert på deler av grunnmur. Drenering er ikke oppgradert siden byggeåret, det er derfor viktig å følge med på konstruksjonene. Kjeller er innredet med ett rom og det er påregnelig med tiltak utvendig i form av drenering/isolering av grunnmur. Innvendig > Krypkjeller: Vurdering av avvik: ? Krypkjeller har en uavklart situasjon, konstruksjon med skadepotensiale Lav høyde mellom grunnen og bjelkelag, dette er forhold som kan gi økt risiko for skader. Fuktmåling ble foretatt, jeg målte verdier over grenseverdier for skadelig fukt og dette er en indikasjon på at trevirke er utsatt for fuktpåkjenning. Ventileringen av kryperom er ikke tilstrekkelig. Krypekjeller/blindkjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Grunnen til at dette vurderes som risikokonstruksjoner er faren for fukt problematikk i kryperommet. ?Det er ikke fuktsperre mot grunnen. ?Det er registrert synlig fukt på overflater. ?Det er råteskader på treverk i krypkjelleren. Konsekvens/tiltak: ? Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. Utbedre det påviste avviket. ?Det anbefales tiltak for å bedre ventilasjon av krypkjelleren. Manglende ventilasjon kan bidra til sopp og råteskader på konstruksjoner. (Se Etasjeskiller/ gulv mot grunn) Innvendig > Innvendige trapper: Vurdering av avvik: ? Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. ? Trappa har en utførelse som avviker fra anbefalinger for ett eller flere forhold omkring rekkverk, inntrinn, opptrinn og stigning. Det er knirk i trapp. Konsekvens/tiltak: ? Andre tiltak: ? Det er ikke behov for strakstiltak, men dersom trapp skal tilfredsstille dagens krav, eller om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk kreves det utbedring eller utskifting. Våtrom > Etasje > Bad > Overflater Gulv: Vurdering av avvik: ? Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Gulvet utenfor nedsenket dusjsone har fall under 1:100. I slike tilfeller skal membranen ha en oppkant på minst 15mm over ferdig gulv ved terskel. Det kan ikke kontrolleres om membranen har oppkant da membran ikke er synlig. Se tekst under bilde/r. Det er målt 10 mm høydeforskjell fra topp slukrist til topp membran ved dør. Kravet er 25 mm. Gulvet er tilnærmet flatt. Fall er ikke tilfredsstillende, men badet fungerer med dette avviket. Dør er plassert i våtsone. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Vurdering av avvik: ? Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Konsekvens/tiltak: ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Vurdering av avvik: ? Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Utvendige vann og avløpsrør som begynner å bli gamle vil ha en helt naturlig slitasjegrad. Halvparten av forventet brukstid er oppnådd. Konsekvens/tiltak: ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Varmtvannsbereder har oppnådd halvparten av forventet brukstid. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Kontroller forholdet/ avviket med elektriker. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Ved å skifte ut en gammel bereder med en ny, kan du redusere varmetapet med så mye som 50 prosent. En femtedel av strømforbruket i en bolig er knyttet til oppvarming av vann, og ved å skifte ut en gammel bereder kan du spare mye strøm. Tomteforhold > Drenering: Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er registrert symptomer på fukt. Det gjøres oppmerksom på at etablering eller utbedring av fuktsikring ikke automatisk gjør at fukt forsvinner da det må påregnes kapillærsug fra grunnen. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng". Fuktsikringen har oppnådd forventet brukstid og det er indikasjoner på sviktende drenering, tiltak anbefales Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Konsekvens/tiltak: ? Det bør gjøres lokale tiltak. Viktig å lede vann bort fra fundamentene. Det er ikke behov for strakstiltak, men utskifting av fuktsikring og drenering vil være påregnelig. Det anbefales å installere avfukter. Dette fjerner ikke årsaken til fukt men bedrer brukbaheten av kjeller. Det er en utfordring å bli kvitt fukt i kjeller da det er fjell i dagen i krypkjeller. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Vurdering av avvik: ? Grunnmuren har sprekkdannelser. ? Det er registrert sprekker/deformasjon som gir grunn til å overvåke konstruksjonen. Grunnmur mot nordøst har forvitring. Mulig pga fuktpåkjenning over tid. Eldre betong kan ha redusert kvalitet. Avskalling og saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Innvendig utforede vegger under terreng er å betrakte som en risikokonstruksjon. (Se "rom under terreng" og "krypkjeller" Konsekvens/tiltak: ? Lokal utbedring må utføres. Overvåk tilstanden jevnlig. Tidspunktet for reparasjon og eventuelt når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetasje/kjeller vil også være avgjørende. Det anbefales å gjennomføre ytterligere undersøkelser. Tomteforhold > Terrengforhold: Vurdering av avvik: ? Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. ? Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Konsekvens/tiltak: ? Ytterligere undersøkelser anbefales. ? Det bør foretas nærmere undersøkelser av tomta når den er snøfri. Det er ikke behov for strakstiltak, men viktig at man leder vann bort fra bygningen . Dette for å forhindre økt fuktbelastning på fundamenter/ grunnmur / kjeller. For å unngå fuktskader. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Utvendige vann og avløpsrør begynner å bli gamle og avløpsrør fra kjellergulv og ut har oppnådd forventet brukstid. Disse kan være utsatt for gjengroing, korrosjon, setninger og redusert gjennomstrømming. Det er derfor påregnelig med skader på eldre avløpsanlegg. Når rørene må skiftes er vanskelig å angi eksakt, men utbedringer eller utskifting av anlegget må påregnes. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Utbedringer og utskiftinger må påregnes. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Ingen punkter registrert. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT: Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Forstøtningsmur rundt biloppstillingsplass. Denne er utført i 2023. Tilstandsgrad er ikke vurdert pga snø på befaringsdagen. Ytterligere undersøkelser anbefales når det er snøfritt. Rekkverk på toppen har for store åpninger i mellom horisontale spiler.

    TV/Internett/bredbånd
    Dagens eier benytter Altibox.

    Parkering
    På egen eiendom.

    Forsikringsselskap
    Gjensidige

    Polisenummer
    91766449

    Radonmåling
    Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. GUA (gulvareal) er ikke måleverdig gulvareal som skyldes skråtak og lav himlingshøyde. GUA oppgis som en sum av BRA og ALH (som er areal med lav himlingshøyde). Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,00))   106 640,- (Omkostninger totalt)   3 606 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  • Oppvarming
    Oppvarming består av vedfyring og strøm. I hovedsak ved hjelp av: Varmepumpe. Ildsted. Panelovner. Varme i gulv på bad. Pipe i teglstein. Ildsted er montert. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste dato for tilsyn: 02.02.2023. Utført. Siste dato for feiing: 06.05.2021. Utført. Avvik/ anmerkning: Beskrivelse brannsikkerhet: Røykvarsler mangler og må anskaffes og monteres. Gjelder kjeller. Beskrivelse skorstein: Alle fire sider av en teglskorstein skal være synlig for inspeksjon. Sotluke og skorstin er kledd igjen i kjeller. Sotluke skal ha en minimumsavstand på 30 cm fra brennbart. Dersom røykvarsler eller brannslukningsutstur er utgått på dato, defekt eller mangler i boligen ved visning vil heller ikke dette medfølge boligen ved overtagelse.

    Info strømforbruk
    Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

    Energiklasse
    F

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    26500

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene er opplyst som et årlig ca. beløp, og dekker vann, avløp, renovasjon, feiegebyr og eiendomsskatt. Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2023: Vann og avløp 14060,- Renovasjon 5174,- Feiegebyr 520,- Eiendomsskatt 6240,- Årlig avgift Gjøvik kommune 195,- Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

    Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskattetakst 1.560.100,-

    Formuesverdi primær
    826067

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3139056

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - forsikring - generelle vedlikeholdskostnader - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3407/67/796: 11.12.1958 - Dokumentnr: 4835 - Bestemmelse iflg. skjøte Stedsevarig årlig avgift til Gjøvik kommune 11.12.1958 - Dokumentnr: 4835 - Bestemmelse iflg. skjøte Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Med flere bestemmelser 11.12.1958 - Dokumentnr: 4836 - Erklæring/avtale Bestemmelse om septiktank m.m. Gjelder denne registerenheten med flere 02.02.2016 - Dokumentnr: 90775 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3407 Gnr:67 Bnr:798 Erklæring om rett til å oppføre carport 1.5 m fra felles grense 11.12.1958 - Dokumentnr: 4834 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3407 Gnr:67 Bnr:277 01.01.2020 - Dokumentnr: 659009 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0502 Gnr:67 Bnr:796 Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 155603372 - Enebolig - 1 boenhet I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Det foreligger: Vedtak vedr tilbygg på Hunnshovde 5 i Gjøvik fra 1984. Medfølgende tegninger. Enkelte delevegger avviker fra tegninger og er i dag flyttet. Vedtak vedr enebolig fra 1960 hvor byggherren godkjennes som ansvarshavende. Medfølgende plantegninger viser boligen speilvendt. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Støpt parkeringsplass og mur mot nord er ikke godkjent. Eier er i prosess for dette. Kjøper oppfordres til ytterligere undersøkelser. Det er mottatt oppdaterte byggetegninger fra kommunen fra 1984. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk, med unntak av at enkelte delevegger er flyttet.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig veg, via privat adkomst fra tomtegrense. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Kommunale VA-ledninger krysser over eiendommen. VA-ledninger kan være til hinder for eventuell ny bebyggelse. Det kreves minst 4,0 meter avstand mellom konstruksjoner og VAledninger. På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver

    Regulerings- og arealplanner
    Gjeldende arealplan med bestemmelser: Reguleringsplan (RP) 3407 0502039 6 - Hovdetoppen med vedtaksdato 30.3.2023. Formål: BF2 Frittliggende boligbebyggelse Gul støysone iht. T1442 Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,00))   106 640,- (Omkostninger totalt)   3 606 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    106640

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,7 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 7.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 60.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, elektronisk signering, kommunal info, markedsføring og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2.500 ,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 60.000 ,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Anne Mette Skar

Megler

Anne Mette Skar

98 01 56 22

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev