aktiv-eiendomsmegling
En stor og innbydende 4-roms selveierleilighet i et moderne bygg fra 2016. I tillegg disponerer leiligheten en utvendig bod på ca. 6m², en parkeringsplass i felles carportanlegg, samt en utvendig fast parkeringsplass.
En stor og innbydende 4-roms selveierleilighet i et moderne bygg fra 2016. I tillegg disponerer leiligheten en utvendig bod på ca. 6m², en parkeringsplass i felles carportanlegg, samt en utvendig fast parkeringsplass.

HAMAR Skisporet 341

Moderne 4-roms selveierleilighet fra 2016 med solrik terrasse og hage mot vest. Fjernvarme. Utebod, carport og p-plass!

  • kr 4 500 000
  • BRA-i 112 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 4 500 000
  • Omkostningerkr 113 740
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 613 740
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår2016
  • Soverom3
  • Felleskostnaderkr 4 266
  • Tomt81.1 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 4 500 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 10 400 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 112 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 113 740 Omkostninger totalt 124 140 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 126 940 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 613 740 Totalpris. inkl. omkostninger 4 624 140 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 626 940 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Velkommen til Volljordet og Skisporet 341! En stor og innbydende 4-roms selveierleilighet i et moderne bygg fra 2016. Leiligheten som ligger i byggets 1. etasje har en gjennomgående og god planløsning med 3 soverom og 2 bad. Fra stuen har du utgang til solrik terrasse og egen hageflekk mot vest. Det er gjennomgående god og moderne standard - her kan du flytte rett inn! Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Det er utvendig bod, ekstra bred carport med opplegg for lader, samt utvendig fast p-plass. Leiligheten ligger på et nyere boligfelt på Volljordet i Hamar. Mellom boligbyggene er det fine fellesområder med plenareal, lekeplasser og sittebenker. I området er det Kiwi, legesenter, fotballbane, samt fine muligheter for å gå på ski og ake. Det er ca. 3 km til Hamar sentrum.
I entréen har du rikelig med oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe med speildører.

Skisporet 341, Innlandet

  • Tomt
    81.1m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiertomt på ca. 81,1m². Tomten er opparbeidet med plen og hekk. Plenene tilhørende leilighetene i 1. etasje (innenfor hekkene samt plenen på baksiden av leilighetene) og plenene ved eneboligene/rekkehusene holdes ryddige og vedlike av seksjonenseier. Felles eiertomt for sameiet på ca. 4 732,4m². Tomten består av i all hovedsak av sameiets bygninger. Kjøre-, gangveger og adkomstarealer er asfaltert, parkeringsplasser asfaltert.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

    Beliggenhet
    Leiligheten ligger på et nyere boligfelt på Volljordet i Hamar. Her bor du godt uansett alder! Mellom boligbyggene er det fine fellesområder med plenareal, lekeplasser og sittebenker. Det er fotballbane i området, og fine muligheter for å gå på ski og ake. Det er gangavstand til barnehager, barneskoler, ungdomsskole og Hamar katedralskole. Rett i nærheten finner du Kiwi Volljordet, samt legesenter. Her stopper også bybuss 27 og 23, med hyppige avganger til Hamar sentrum, Stange og Brumunddal. Til sentrum er det ca. 3 km. Her finner du et godt utvalg av forskjellige spisesteder, butikker og servicefunksjoner. I sentrum ligger Hamar kulturhus med en kino, bibliotek og en rekke konserter og forestillinger året igjennom. Fra jernbanestasjonen er det hyppige avganger til Gardermoen, Oslo og Trondheim. Er du glad i friluftsliv er det mange fine uteområder, både sommer og vinter. Klukhagan som ligger rett i nærheten har fine turstier og lysløype. Ellers er det kort veg til Furuberget, og Mjøsa ligger kun en liten gåtur unna.

    Byggemåte
    Leilighet - Byggeår: 2016. Adkomst til leilighet fra bakkeplan. Konstruksjoner i støpt betong og tre. Utvendig. Stående trepanel. Ytterdør med brann/lydmotstand. Trevinduer med 3-lags isolerglass. Balkongdør med 3-lags isolerglass. Utvendig bod på 6m2. Carport med 1 biloppstillingsplass. 1 frittstående parkeringsplass merket med 341. Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Atle Tømta.   Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG).   For denne eiendommen er det ikke gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for noen bygningsdeler-/komponenter.   Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: * Utvendig > Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Dette punktet tar for seg nødvendigheten av felles tilstandsrapport i sameiet. Det er viktig at det er en plan for dette slik at det blir gjort tilstrekkelig vedlikehold og utbedringer når det er behov. Dette er viktig for alle konstruksjonene inkl. tomt og vil blant annet ha betydning for hvilken økonomiske kostnader som vil komme til fordeling fremover. * Våtrom > 1. Etasje > Bad > Overflater Gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.   Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for noen bygningsdeler-/komponenter.   For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende: 1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Svar: Ja. Beskrivelse: Bad ,kjøkken,stue og gang. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Det ble lagt nye fliser på vegg og gulv på badet. Arbeid utført av: Rør:Hagen.gulvFrøiland. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: Ja. Beskrivelse: Det ble ny membran. 10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Svar: Ja. Beskrivelse: Skadedyrfirma kontrakt.Antisimeks. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Svar: Ja. Beskrivelse: Har lagt opp for ladeboks. 21. Er det foretatt radonmåling? Svar: Ja. Beskrivelse: Det var bra resultater. 21.1. Radonmåling År: 2023. Verdi: 0.

    Innhold
    Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder: Entré, gang, stue med utgang til terrasse og hage, kjøkken, 3 soverom, 2 baderom og innvendig bod. I tillegg disponerer leiligheten en utvendig bod på ca. 6m², en parkeringsplass i felles carportanlegg, samt en utvendig fast parkeringsplass.

    Innbo og løsøre
    Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

    Hvitevarer
    Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Eier opplyser om følgende: 2022: Nye gulv. 2022: Nytt bad. 2021: Malt vegger i stue.

    TV/Internett/bredbånd
    Grunnpakke kabel-TV/bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

    Parkering
    Boligen disponerer en parkeringsplass i felles carportanlegg, samt en utvendig parkeringsplass merket med 341. Det er klargjort for elbil-lading i carportene. All lading skal skje gjennom godkjent ladeboks. Dette gjelder uansett hvilken boligtype man bor i. For beboerne i leilighetene skal det kjøpes ladeboks som godkjennes av styret og som skal kobles til det selskapet sameiet bruker for måling av ladestrøm. Lading faktureres etter pris satt av styret.

    Radonmåling
    Det er utført radonmåling av alle boenheter, ingen har verdier som medfører tiltak.

    Diverse
    Iht. opplysninger fra Elvia AS er det ikke foretatt noen besiktigelse av det elektriske anlegget. Historisk sett har boliger normalt blitt kontrollert omtrent hvert 20. år. Kontroll kan forventes i 2036.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    4 500 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 10 400 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 112 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 113 740 Omkostninger totalt 124 140 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 126 940 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 613 740 Totalpris. inkl. omkostninger 4 624 140 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 626 940 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Á-konto oppvarming (fjernvarme) på kr. 770,- per måned er inkludert i felleskostnadene. Seksjon 1-16 har undermåler på forbruk av fjernvarme som må avleses av megler/kjøper/selger ved flytting. Avlest målerstand meldes til regnskapskonsulent Stig Gunnar Iversen; stig.gunnar.iversen@obos.no.

    Energiklasse
    A

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Info kommunale avgifter
    For 2024 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.): * Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr. 2 519,50,- * Forbruk vann: Kr. 44,31,- per kubikk * Forbruk kloakk: Kr. 53,82,- per kubikk * Eiendomsskatt: Kr. 12 523,- Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

    Formuesverdi primær
    1211092

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    4602150

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Velforening
    Det er pliktig medlemskap i Stavsberg velforening. Stavsberg Velforening: Eier av bolig på gnr 1 bnr 7509 snr 1-24 i Hamr kommune plikter å være medlem i Stavsberg velforening med org.nr. 913 894 537. Velforeningen skal ivareta drift og vedlikehold av friområder, parker, lekeplasser, andre fellesområder samt felles vann- og avløpsledninger etc. innen reguleringsområdet Vold og Lund Søndre. Vellets kostnader til drift og vedlikehold ("felleskostnader") fordeles på Vellets medlemmer slik det er fastsatt i Vellets vedtekter. Eier av bolig på gnr 1 bnr 7509 snr 1-24 plikter å betale sin andel av felleskostnadene. Stavsberg Utvikling AS, org.nr. 998 526 760, er i vedtektene gitt særlige rettigheter og plikter i Vellet inntil hele utbyggingen av reguleringsområdet er fullført.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Sameiebrøk
    105/2638

    Felleskostnader pr. mnd
    4266

    Felleskostnader inkluderer
    Kr. 4 266,- per måned. Felleskostnader inkluderer: Á-konto oppvarming (fjernvarme), grunnpakke kabel-TV/bredbånd, renovasjon, snørydding, gressklipping, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og styrehonorar. Herav: Kr. 2 126,- Felleskostnader Kr. 745,- Felleskostnader Kr. 770,- Á-konto oppvarming Kr. 625,- Kabel-TV Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene varierer over tid, og justeres normalt etter sameiets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist gang justert den 01.01.2024.

    Andel fellesformue
    16358

    Andel fellesformue per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Om sameiet
    Sameiet Velthagan er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 915 099 114, og består av 24 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS. Det har ikke vært behov for noe større vedlikehold eller reparasjoner. Vi ønsker imidlertid å begynne med periodevise kontroller av tak og avløp heretter, for å forebygge skader.

    Forkjøpsrett
    Det er ikke forkjøpsrett.

    Styregodkjennelse
    Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Driftsinntektene var til sammen kr. 1 130 058,- i 2023. Driftskostnadene var til sammen kr. 863 917,- i 2023. Dette ga et positivt årsresultat i 2023 på kr. 252 228,-. Sameiets disponible midler var kr. 426 706,- per 31.12.2023, og viser sameiets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

    Sameiets forsikringsselskap
    If Skadeforsikring

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

    Dyrehold
    Det er ikke tillatt å holde dyr uten skriftlig forhåndstillatelse fra styret. (Fare for lukt, bråk, allergi og redsel.) Søknad om tillatelse til anskaffelse av dyr må inneholde informasjon om hva slags dyr. Hunder og katter skal være merket med navn og telefonnummer. Hunder skal alltid føres i bånd på sameiets område. Skulle det skje at dyr gjør fra seg på sameiets område, må dette fjernes og rengjøres umiddelbart. Dyr må holdes borte fra lekeplasser og sandkasser. Tillatelse til husdyrhold kan tilbakekalles av styret dersom dyreholdet er til sjenanse for de øvrige beboerne og går ut over trivselen innen sameiet eller når politivedtektene om dyrehold ikke følges. Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for enhver skade dyret måtte påføre person eller eiendom, f.eks. oppskraping av dører og karmer, skade på blomster, planter grøntanlegg m.v.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    Andel i realsameie: * Opprettelse av realsameie, tinglyst den 04.10.2013, dagboknummer 848650. Denne matrikkelenheten har 105/5276-andel i: Gnr. 1, bnr. 7504 i Hamar kommune. Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen: * Erklæring/avtale, tinglyst den 05.12.2014, dagboknummer 1074791. Rettighetshaver: Stavsberg velforening. Pliktig medklemskap i velforening/huseierforening. * Erklæring/avtale, tinglyst den 05.12.2014, dagboknummer 1074791. Rettighetshaver: Stavsberg velforening. Bestemmelse om friområde/park. * Erklæring/avtale, tinglyst den 05.12.2014, dagboknummer 1074791. Rettighetshaver: Stavsberg velforening. Bestemmelse om lekeplasser. * Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den, 05.12.2014, dagboknummer 1074791. Rettighetshaver: Stavberg velforening. * Erklæring/avtale, tinglyst den 09.12.2014, dagboknummer 1083946. Rettighetshaver: Eidsiva Bioenergi AS. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Bestemmelser om anlegg av fjernvarmeledning med tilhørende utstyr og kummer. Med flere bestemmelser. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. * Erklæring/avtale, tinglyst den 11.12.2014, dagboknummer 1093988. Rettighetshaver: Allente Norge AS. Bestemmelse om adkomstrett. Med flere bestemmelser. Bestemmelse om telefonledning/telesentral. * Seksjonering, tinglyst den 09.10.2014, dagboknummer 866733. Opprettet seksjoner: SNR: 3. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning og grunn. Sameiebrøk: 105/2638. Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det ble utstedt ferdigattest for nybygg annet småhus i 2016. Det er innhentet byggetegninger og de stemmer overens med dagens bruk. Det er ikke mottatt brukstillatelse/ferdigattest eller tegninger på felles carportanlegg.

    Vei, vann og avløp
    Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Sameiet har selv ansvar for private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen omfattes av detaljreguleringsplan for Vold og Lund søndre fra 2012. Reguleringsformål for eiendommen er konsentrert småhusbebyggelse (4 140m²), garasjeanlegg (1 166m²), gatetun (1 226m²) og friområde (24m²). Kjøper bør å sette seg inn i planer som gjelder for eiendommen. Her vil det være informasjon som blant annet er styrende for eiendommens utnyttelse og bruk. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Hamar kommune 2018-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til at reguleringsplan fortsatt skal gjelde. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen ligger i hensynsoner for radon (H330_), for hensyn landbruk (H510_) og for krav vedrørende infrastruktur (H410_). Deler av eiendommen ligger også i gul hensynsone for støy (3 267m²) og rød hensynsone for støy (500m²). Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Stavsberg fra 2007, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til framtidig park/turvei (2 021m²) og framtidig boligområde (4 536m²) med bestemmelser om utbyggingsrekkefølge. Eiendommen omfattes også av kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstgrensen (deler a planområdet erstattes av ny sentrumsplan). Selv om eiendommen ligger innenfor plangrensen for Kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstgrensen, så ligger ikke eiendommen innenfor hensynssoner eller bestemmelsesområder i selve planen.

    Adgang til utleie
    På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet. Ved utleie svarer sameier for alle forpliktelser som påhviler og alle forhold som kan oppstå for vedkommende seksjon. Dette gjelder også økonomisk ansvar som skyldes leietakerens forhold. Sameier må gjennom avtale med leietaker sørge for at leietaker oppfyller sameiers forpliktelser som fremkommer av vedtektene og husordensreglene. Sameier plikter å registrere leietaker i vibbo, og leietaker plikter å godkjenne invitasjonen til vibbo. Sameier plikter å fjerne leietaker fra vibbo når vedkommende flytter.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men eierseksjonsloven setter som begrensning at man ikke kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie.

    Kommentar odelsrett
    Ikke relevant for dette salgsobjektet.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    4 500 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 10 400 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 112 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 113 740 Omkostninger totalt 124 140 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 126 940 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 613 740 Totalpris. inkl. omkostninger 4 624 140 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 626 940 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    113740

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt en fast provisjon på kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), oppgjørshonorar (kr 6.250,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 19.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 15.000,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.

Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev