aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Gamle Trondheimveg 58! En frittliggende enebolig med oppussingsbehov.
Velkommen til Gamle Trondheimveg 58! En frittliggende enebolig med oppussingsbehov.

JESSHEIM Gamle Trondheimsveg 58

Frittliggende enebolig med kjeller, dobbel garasje - oppussingsobjekt!

  • kr 5 900 000
  • BRA-i 166 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 5 900 000
  • Omkostningerkr 166 640
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 066 640
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1964
  • Soverom2
  • Tomt814 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 5 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 147 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 900 000,00))   166 640,- (Omkostninger totalt)   6 066 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
Velkommen til Gamle Trondheimsveg 58! Dette er en frittliggende eneboligeiendom med tilhørende dobbel garasje og hage. Boligen inneholder entre/gang, kjøkken med mye skap- og benkeplass, lys stue med vedovn, to gode soverom, et innredet rom(tidligere bod), to innredede rom i kjeller, fint flislagt bad med gulvvarme, vaskerom/bad i kjeller og bod. Utgang fra stuen til romslig terrasse på ca. 20 kvm. Stor gruset gårdsplass. Boligen ligger helt sør på Jessheim, ca. 20 minutters gange unna sentrum. Det er gangavstand til skole, barnehage, samt til Jessheim syd med Rema 1000, treningssenter og øvrige forretninger. På Jessheim finner du storsenter med 140 butikker og serveringssteder, skoler i alle trinn, kultur- og idrettstilbud og togstasjon med et godt kollektivtilbud til Oslo.
Bolighuset går over 1. etasje og kjeller, og har en romslig gårdsplass med parkeringsmuligheter.

Gamle Trondheimsveg 58, Akershus

  • Tomt
    814m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen er relativt flat. Hagen fremstår som gjengrodd. Gruset innkjørsel med gode parkeringsmuligheter. Eiendommen er nylig fradelt ifm. veiarealet til omkjøringsveien. Oppgitt tidligere areal for eiendommen var ca.1283 kvm. Det er oppgitt at et areal på 469 kvm er fradelt. Gnr. 131 Bnr. 41 er ikke oppmålt på nytt etter dette. Ca. gjenstående areal er 814 kvm. Støyskjermingsvegg mot omkjøringsveien.

    Beliggenhet
    Gamle Trondheimsveg 58 ligger sør på Jessheim i Ullensaker kommune, med kort avstand til sentrum (ca 20 minutters gange). Dette er et svært barnevennlig boligområde med gangavstand til Døli barneskole, Allergot ungdomsskole og flere barnehager. Det er bygget nyere videregående skole på Jessheim. Det er kort vei til sentrum, som har et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Jessheim Storsenter er et moderne kjøpesenter som for tiden er ett av Norges største med serveringssteder og ca 140 butikker herunder en mengde kjedebutikker, samt flere spennende nisjebutikker. Jessheim Kommune- og kulturhus byr på konserter, teater, revyer, bibliotek, kunstutstillinger og 3 kinosaler. Om sommeren er det liv i sentrum med bla. Jesssheimdagene som byr på konserter og handlegate i Storgata - her kan både små og store kose seg. På nye Jessheim sør, ikke langt fra boligen har næringsområde Byporten Jessheim åpnet. Her finner du bla. Rema 1000, veterinær, Thansen, Rusta og Evo treningssenter. Du kan finne øvrige dagligvarebutikker i sentrum som bla. Meny, Rema 1000, Kiwi og Extra. På Jessheim finner du flere idretts- og fritidstilbud. Ved Jessheim stadion ligger flotte Jessheim is- og flerbrukshall, som åpnet dørene i 2014. Hallen huser blant annet håndballbaner, innebandybaner, volleyballbaner, løpebaner og styrkerom for å nevne noe. Skøyter, curling og kjelkehockey er det også mulighet for. Jessheimbadet åpnet dørene i samme område i mai 2021, og byr på 25 meters svømmebasseng, stupebasseng, barnebasseng, boblebad, m.m. Du finner også flere treningssentre på Jessheim. Det er lysløype samt et mylder av merkede stier i området, både på Langelandsfjellet og Gystadmarka. På andre siden av Jessheim sentrum finner du flotte Nordbytjernet. Nordbytjernet har flotte badeplasser med strender, volleyballbaner, badebrygger og fiskebrygger. Fra tjernet går det løyper mot Vestmoen og videre til Olaløkka på Sand og Ringbanen på Gardermoen. Nordbytjernet benyttes året rundt, på vinterstid er det skiløyper, aking, skøytebane, isbading og ikke minst kiosken som også er åpent hele året. Ett hyggelig sted man kan sykle til og tilbringe dagen med familie og venner. Jessheim er en by som opplever en sterk befolkningsvekst. Kommunen vokser med ca. 1.000 innbyggere i året og har nå over 43.000 innbyggere. Befolkningsveksten stiller store krav til utvikling for å kunne ivareta gode tjenester også i fremtiden, og det jobbes kontinuerlig med å gjøre kommunen enda mer attraktiv. Det er kort vei ut til E6 for rask transport til Oslo/Gardermoen og videre veiforbindelser via E16 for kommunikasjon til hele det sentrale Østlandsområdet. Det tar ca. 10 minutter med bil til Gardermoen og ca. 35 minutter til Oslo. For ytterligere informasjon se www.ullensaker.kommune.no

    Adkomst
    Se kartskisse i Finn annonse.

    Bebyggelse
    Nærområdet består hovedsakelig av frittliggende eneboligbebyggelse og noen flermannsboliger.

    Barnehage/skole/fritid
    Barnehage: - Døli barnehage (0-5 år) 15 min gangavstand. - Verkensveien barnehage (0-5 år) 21 min gangavstand. - Romsaas litteraturbarnehage (1-5 år) 23 min gangavstand. Skole: - Døli skole (1-7 kl.) 15 min gange. - Allergot ungdomsskole (8-10 kl.) 25 min gangavstand. - Nordby ungdomsskole (8-10 kl.) 6 min med bil. - Hoppensprett Akademiet (8-10 kl.) 7 min med bil. - Jessheim videregående skole 4 min med bil. - Hoppensprett vgs Jessheim 7 min med bil.

    Skolekrets
    Døli skolekrets.

    Offentlig kommunikasjon
    Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Fra Jessheim stasjon går det ofte tog i retning Lillestrøm (ca. 30 min) og Oslo S (ca. 40 min).

    Byggemåte
    Enebolig: Boligen er etablert med grunnmur av leca. Veggkonstruksjon med bindingsverk av tre, utvendig kledd med tømmermannspanel. Taket er et saltak tekket med takstein. Etasjeskiller av betong. Vinder med 2-lags isolerglass. Terrasse er bygget med impregnert bjelkelag og terrassebord. Terrassen har to deler hvor den ene er på mark og den andre delen ligger over terreng. Garasje: Gasjen er bygget med veggkonstruksjon av bindingsverk, utvendig kledd med stående trekledning. Taket er et saltak tekket med metallplater. Garasjen er delt opp i 2 rom, hvor det ene er garasje og det andre er bod/verksted. Til garasjen er det to manuelle vippeporter av tre. Interessenter bes lese gjennom vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

    Innhold
    Overflater: Gulv: Laminat og parkett. Fliser på bad og vaskerom. Vegger: Malte overflater, malte panelplater og tapet. Fliser på baderomsvegger. Himlinger: Malt overflate og malt panel. Systemhimling i tak på baderom. Kjøkken: Kjøkken med god skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen er vinkelformet og har profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er lagt fliser på del av vegg over benkeplaten. I kjøkkenet er det frittstående hvitevarer som medfølger, herunder kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Bad: Flislagt bad med gulvvarme. Badet er innredet med servant i baderomsinnredning med speil over, vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare glassvegger. Vaskerom/bad: Vaskerom i kjeller med delvis fliser på gulv, delvis mur. Innredet med toalett, dusjkabinett, servant og opplegg for vaskemaskin. Øvrig teknisk opplegg er også plassert i dette rommet. Kort fortalt: - Frittliggende enebolig med oppussingsbehov! - Entre med skyvedørsgarderobe. - Lys og romslig stue med vedovn. - Fint kjøkken med mye skap- og benkeplass. - Pent flislagt bad med gulvvarme. - To soverom, og ett innredet rom i 1. etasje. - To innredede rom i kjeller. - Kombinert bad og vaskerom i kjeller. - Gode oppbevaringsmuligheter i bod i kjeller. - Stor terrasse på ca. 20 kvm. - Dobbel garasje. - Hage med behov for litt kjærlighet. - Stor gruslagt gårdsplass med biloppstillingsmuligheter. - Fin beliggenhet ved Langelandsfjellet, med kort vei ut til E6.

    Standard
    Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: - Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Generell: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det registreres avskaling på yttervegger i murpuss. Rommet har et eldre støpejernssluk. Det er prekker i gulvfliser ved sluk. Manglende flis under toalett. Utover dette er det ikke registrert bruk av godkjent tettesjikt på rommet. På bakgrunn av disse avvikene, kan det ikke gis noen garanti for rommets funksjon. - Tomteforhold > Drenering: Dreneringen har nådd sin levetid og det er observert symptomer på svekket funksjon på vegger mot terreng i kjelleren. - Tomteforhold > Oljetank: Det foreligger krav om sanering av oljetank. Det opplyses om at dette ikke er utført. Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: - Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak og taktekking. Utover dette registreres det mosegroing på taket. - Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler utover dette feiestige på taket. - Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Vindskibord er værslitte. - Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Tilstandsgraden gis da slike konstruksjoner er skadeutsatte. - Utvendig > Kjellervinduer/stort stuevindu: Vinduene har nådd sin levetid. Utover dette registreres det spredte råteskader og værslitasje i karmer. - Utvendig > Vinduer - 2008: Det registreres merker- og sår på enkelte vinduers innvendig side. - Utvendig > Ytterdør: Det registreres skader og slitasje i døren over det som er forventet. - Utvendig > Terrasse: Det registreres høy grad av slitasje og værslitasje på terrassen og rekkverk. Det registreres også svikt på deler av terrassen på mark. Rekkverkshøyden er målt til 80cm og er lavere enn kravet på byggemeldingstidspunkt. - Innvendig > Overflater: Det registreres knirk i enkelte gulvoverflater. Enkelte overflater er av eldre dato og har oppgraderingsbehov. Det er registrert gjenstående arbeider flere steder i boligen, spesielt knyttet til listverk. - Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. - Innvendig > Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Avviket i dette punktet må sees i sammenheng med punkt om drenering. - Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det mangler utover dette rekkverk i deler i trappen. - Innvendig > Innvendige dører: Dører i kjelleren har en del slitasje i tillegg til elde. Dører i 1. etasje fremstår uten avvik. - Våtrom > 1. Etasje > Bad > Overflater vegger og himling: Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Himlingsplate i hjørnet mot gang ved dør har fuktmerker. - Våtrom > 1. Etasje > Bad > Overflater Gulv: Rommet har ikke fall til sluk. Flisfuger i dusjsonen trenger oppgradering. - Våtrom > 1. Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. - Våtrom > 1. Etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Håndtak på dusjvegg er skadet/løst. - Våtrom > 1. Etasje > Bad > Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon. - Kjøkken > 1. Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning: Det registreres enkelte skader i benkeskap etter montering av bein. - Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. - Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. - Tekniske installasjoner > Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Det bemerkes at det er ukjent om anlegget er i drift, eller om det foreligger krav om det ikke kan brukes i forbindelse med krav om sanering av oljetank. - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Ved manglende dokumentasjon og manglende tilsynsrapport nyere enn 5 år anbefales det på generelt grunnlag en utvidet el. kontroll. Kostnadsestimatet er kun gitt for utvidet el. kontroll. Etter gjennomført el- kontroll må ytterligere tiltak vurderes basert på de utførte undersøkelsene. - Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vann- og avløpsledninger. Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad IU - konstruksjoner som ikke er undersøkt: - Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Lovlighet: Tegninger er fremvist men det er vanskelig å tyde disse. Men det ser ut til at det er gjort søknadspliktig endringer i kjelleren. Det er ikke fremlagt noen dokumenter som tilsier at disse er godkjente hos kommunen. Rommene i kjelleren tilfredsstiller ikke krav til dagslysflate eller rømning. Det er ukjent om de er godkjent for for varig opphold. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport av Eirik Kalheim, datert 29.08.2024. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 3 og 2 (TG 3 og TG2). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten før visning.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Eier tegner eget abonnement for tv og internett på eiendommen.

    Parkering
    Parkering i tilhørende dobbel garasje på eiendommen, og for øvrig på egen tomt.

    Radonmåling
    Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

    Diverse
    Eiendommen er berørt av støy fra E6 og fra jernbanen da bla. flytoget går forbi på hovedbanen. Følgende punkter fra Tilsynsrapport ved Øvre Romerike Brann og redning, datert 24.10.2023 har avvik: - Sotluke har for liten avstand til gulv. Avstand fra sotluke til gulv skal være minst 30 cm. - Plate under ildsted mangler. Krav til gulvplate finnes i ildstedets monteringsveiledning. For eldre ildsteder henvises det til de generelle ildstedsreglene, som bl.a. beskriver at platen skal nå minst 30 cm foran ildstedet og under hele. - Utette gjennomføringer fra fyrrom. Fyrrom skal utgjøre en egen branncelle. Krav til utførelse av branncellen vil avhenge av typen brensel som benyttes i fyrkjelen. Avvikene vil ikke rettes før salg, og det vil bli kjøpers ansvar og kostnad å utbedre disse ihht forskift. Det er nedgravd oljetank på eiendommen fra 1964, og det foreligger krav om sanering av denne. Kostnader og arbeider ifm. sanering tilkommer ny eier/kjøper. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    5 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 147 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 900 000,00))   166 640,- (Omkostninger totalt)   6 066 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Boligen varmes opp med radiatorer som oppvarmes fra intern oljefyr. Fyring med olje er ikke lenger lov, og denne løsningen må endres. Det er elektriske varmekabler på badet.

    Energiklasse
    G

  • Kommunale avgifter
    15865

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter vil variere årlig. Oppgitt sum kan være noe lav, grunnet forbruk på eiendommen.

    Info om eiendomsskatt
    Det er ikke eiendomsskatt i Ullensaker kommune.

    Formuesverdi primær
    1661940

    Formuesverdi primær år
    2023

    Formuesverdi sekundær
    6647758

    Formuesverdi sekundær år
    2023

    Info formuesverdi
    Formuesverdien er hentet fra Skatteetatens boligkalkulator.

    Andre utgifter
    Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet kommunale avgifter, strømforbruk, forsikringer, m.m.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv eiendomsmegling Jessheim samarbeider med Aurskog Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3209/131/41: 17.10.1961 - Dokumentnr: 4175 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3209 Gnr:131 Bnr:10 19.12.1984 - Dokumentnr: 990011 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: Gnr.131/46 og 64. 01.01.2020 - Dokumentnr: 379262 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0235 Gnr:131 Bnr:41 01.01.2024 - Dokumentnr: 228500 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3033 Gnr:131 Bnr:41 Heftelsene omhandler registering av grunnen.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest for eneboligen, datert 17.11.1965. Det foreligger godkjente byggetegninger for boligen, datert 22.06.1964.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen ligger til offentlig vei. Boligen er tilknyttet kommunalt vann og avløp via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Hoveddel av eiendommen er ikke regulert. Deler av eiendommen er regulert til vegareal i reguleringsplan for "Omkjøringsveg Jessheim" med bestemmelser. Vedtatt 18.06.2019. Avsatt i kommuneplanen til nåværende boligbebyggelse. Vedtatt 23.03.2021. Avsatt i kommunedelplanen for Jessheim sørøst til nåværende boligbebyggelse. Vedtatt 15.06.2015. Eiendommen grenser inntil reguleringsplan for "Langelandsfjellet". Vedtatt 04.12.2000. Byplanen er under rullering. Se kommunens hjemmesider for mer informasjon. Eiendommen ligger i rød støysone i forbindelse med motorveg, og gul støysone ifm. jernbanen.

    Adgang til utleie
    Hele boligen kan leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    5 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 147 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 900 000,00))   166 640,- (Omkostninger totalt)   6 066 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    166640

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring på bakgrunn av vilkår.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,75% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 10 000 ,- oppgjørshonorar kr 7 000 ,- og visninger kr 3 000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 7 700 ,-. Utleggene omfatter pantedokument m/urådighet, fotograf og kommunale opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid, oppad begrenset til kr  20 000  ,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Knut Magnus Betten

Eiendomsmegler MNEF

Knut Magnus Betten

90 10 07 21

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev