aktiv-eiendomsmegling
Kongshavn, Tromøy - Nyere enebolig - Helt i vannkanten - Lettstelt tomt - Dobbel garasje - Mulighet for sjøbod
Kongshavn, Tromøy - Nyere enebolig - Helt i vannkanten - Lettstelt tomt - Dobbel garasje - Mulighet for sjøbod

KONGSHAVN Kongshavnveien 34

Kongshavn, Tromøy - Nyere enebolig - Sjønært og vestvendt - Lettstelt tomt - Dobbel garasje - Mulighet for sjøbod

  • kr 7 790 000
  • BRA-i 158 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 7 790 000
  • Omkostningerkr 195 990
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 7 985 990
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår2016
  • Soverom4
  • Tomt680 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 7 790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 194 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 790 000,00))   213 890,- (Omkostninger totalt)   8 003 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plan 1. etasje.
Eiendommen har en fantastisk, sjønær beliggenhet kun få meter fra Tromøysund og har en nydelig utsikt over Tromøysund og Sørlandsleia med innseiling til Arendal havn og sentrum. Terrassen er stor og solrik med panoramautsikt og nordvestvendt beliggenhet hvor man har sol fra morgen til sen kveld. Tomten er opparbeidet med stor solrik betongterrasse med glassrekke langs hele boligens fasade samt en skjermet treplatting mot vest. Ved inngangsparti er det gårdstun med belegningsstein. Tomten er særdeles lettstelt og passer utmerket for aktive familier. Innholdsrik, nyere enebolig med praktisk og god planløsning. Eneboligen har 2 fulle etasjer og tilhørende dobbel garasje. Muligheter for kjøp av sjøbod med strandparsell og brygge.
Nyere enebolig som har en normalt god standard og fremstår godt vedlikeholdt og med liten bruksslitasje.

Kongshavnveien 34, Agder

  • Tomt
    680m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen ligger på en praktfull nordvestvendt utsiktstomt, særdeles sjønært langs med Tromøysund på Kongshavn i Arendal. Her er sol fra morgen til sen kveld og panoramautsikt over Tromøysund / Sørlandsleia og full oversikt over båttrafikken som går forbi. Tomten er opparbeidet med stor solrik betongterrasse med glassrekke langs hele boligens fasade samt en skjermet treplatting mot vest. Ved inngangsparti er det gårdstun med belegningsstein. Tomten er særdeles lettstelt og passer utmerket for aktive familier. I tillegg har tomten asfaltert gårdstun med biloppstillingsplass foran egen dobbel garasje samt gjesteparkering på tomten som ligger øst for garasjerekken. Denne rett samt adkomstrett og rett til å benytte gårdstun med inngangsparti og tak over garasje som ikke ligger på tomten er tinglyst som rettighet på Gnr. 202, Bnr. 89 og 454. Deler av garasjeanlegget er utskilt fra denne eiendom. Gnr. 202, Bnr. 485 (sjøboden) har tinglyst rett til biloppstillingsplass vest for egen garasje. Gnr. 202, Bnr. 455 har vegrett til sin eiendom.

    Beliggenhet
    Eiendommen har en fantastisk, sjønær beliggenhet kun få meter fra Tromøysund og har en nydelig utsikt over Tromøysund og Sørlandsleia med innseiling til Arendal havn og sentrum. Terrassen er stor og solrik med panoramautsikt og nordvestvendt beliggenhet hvor man har sol fra morgen til sen kveld. Båtveien er det kun få minutter inn til Arendal`s indre byfjord, hav og vakker skjærgård eller via indre lei til Kilsund og Tvedestrand. I umiddelbar nærhet finner man badestrand (Dybdalstranda) med bl.a. grillplass og sandvolleyballbane samt kommunal båthavn. Kort avstand til dagligvarebutikk (Coop Kongshavn), Sandnes skole, barnehage m.m. Ved skolen finner man i tillegg klatrepark, kunstgressbane, ballbinge og turløyper for løping og ski. Eiendommen ligger ca 10 km. fra Arendal sentrum, bussforbindelse fra RV409.

    Adkomst
    Fra Arendal mot Tromøy, over Tromøybrua og følg skilting mot Kongshavn. Ved krysset på Kongshavn tar man ned til Kongshavn Brygge og følger veien ned mot sjøen. Hold høyre når man kommer ned til sjøen og følg til eiendommen som ligger på høyre hånd.

    Bebyggelse
    Frittliggende enebolig over 2 etasjer oppført og ferdigstilt i 2016.

    Skolekrets
    Sandnes barneskole. Ungdomsskole på Roligheden (Tromøy).

    Offentlig kommunikasjon
    God bussforbindelse i krysset ved Kongshavn som er i kort gangavstand fra boligen.

    Byggemåte
    Enebolig med tilhørende garasje på attraktiv, sjønær tomt. Boligen er oppført i 2016 og har generelt god tilstand. Oppført over 2 fulle etasjer på grunnmur av såle på mark med isoblokker på vegg øst. Yttervegger i isolert bindingsverk med stående utvendig, malt kledning. Dører og vinduer i tre med isolerglass. Garasjen, som er tak på underliggende garasjeanlegg, er oppført i betong. Tak av typen saltak, tekket med glasserte takstein. 300 l vvs bereder plassert i vaskerom. El-tavle med automatsikringer. Rør-i-rør system. Garasjeanlegg med tilhørende dobbel garasje er oppført i betong, med gulv og vegger i betong. Se komplett tilstandsrapport ved Pro Verk AS / takstmann Erik Sørensen AS datert 11.03.2024 for ytterligere detaljer og tilstandsvurderinger. Sjøboden er omtalt i tilstandsrapporten men er ikke omfattet av salget. Sjøboden kan kjøpes mot pristillegg.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    - Sprekk i utvendig rør 2021. Utbedret av Spyle og Rørkontroll AS. - Innstallert varmepumpe og el-bil lader, utført av Richard Andersen Elektro AS. - 2 sjøboder i front har tinglyst biloppstillingsplass på eiendommen (anvist plass).

    Innhold
    Innholdsrik, nyere enebolig med praktisk og god planløsning. Eneboligen har 2 fulle etasjer og tilhørende dobbel garasje. Muligheter for kjøp av sjøbod med strandparsell og brygge. Innhold enebolig: 1. etasje. Vindfang/gang med hall, vaskerom, bad/wc. Gjennomgående stue med spisestue, kjøkkenløsning og utgang stor vestvendt terrasse. Tv-stue. 2. etasje. Loftstue, 3 romslige soverom, bad/wc. Bod. Loft: Stort innredet loftsrom (ca. 21 m2) med adkomst fra nedfellbar stige. Sjøbod (kan kjøpes mot pristillegg): 1. etasje: Inngangsparti med stue, kjøkkenløsning og dobbel dør ut til bryggen. Bad/wc og bod/teknisk rom. 2. etasje: Repo og 2 soverom.

    Standard
    Nyere enebolig som har en normalt god standard og fremstår godt vedlikeholdt og med liten bruksslitasje. Boligen har går over 2 fulle etasjer og har en praktisk og god planløsning med stor bl.a. 2-delt stue, 3 soverom, 2 komplette bad, separat vaskerom og loftstue. Fra boligens inngangsparti og vindfang kommer man inn i en romslig gang med trapp til loftsetasjen. Vaskerommet ligger praktisk til nærmest inngangen. I front har man en stor, gjennomgående og lys stue med kjøkkenløsning, spisestue og utgang til den store terrassen. I tillegg er det en tilbaketrukket tv-stue og etasjen har også et komplett bad. Innvendige overflater har tidsriktige og slitesterke laminatgulv i beboelsesrom. Gang, vaskerom og bad har fliser. Vegger har i all hovedsak malte flater eller panel. Innvendige tak har malt panel og downlights i flere rom. Loftsetasjen har full takhøyde og en romslig lofstue samt 3 store soverom og eget bad. Det er også en praktisk bod i etasjen. Gulvene har gjennomgående tilsvarende laminatgulv som hovedetasjen og malt panel på vegger og i tak. Det er downlights i tak i loftstuen og på bad. Kjøkkenet er i malt, profilert utførelse med integrerte hvitevarer (komfyr, induksjonstopp, kjøleskap, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin). Begge bad er fliselagt til tak, har varmekabler, servantinnredninger, dusj og wc. Hovedbadet har dobbel servantinnredning. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: - Terrengforhold: Terreng er tilnærmet flatt rundt boligen. Mangler fall ut i fra mur side øst. - Bad 1. etasje: Gulvet har lite fall mot sluk. - Bad 2. etasje: Gulvet er tilnærmet flatt, kun lokalt fall ved sluk.   Forhold som har fått TG3: Ingen forhold.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Innlagt fiber.

    Parkering
    Tilhørende dobbel garasje i andel av garasjebygg under boligen (36 m2). Garasjen har støpt dekke og 2 porter med automatiske portåpnere. I tillegg er det biloppstillingsplass for 2 - 3 biler på egen tomt, både foran garasjer, på parkeringsareal øst for garasjerekke og i gårdstun ved inngangsparti.

    Forsikringsselskap
    If

    Polisenummer
    SP=1521357.7.1

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Mulighet for kjøp av sjøbod med egen brygge og strandlinje like foran eiendommen. Sjøboden er oppført 2021 og har et samlet bruksareal på 33 m2 som inneholder stue/kjøkken, bad og innredet loftsetasje med 2 rom. Sjøboden har en egen tomt på 90 m2 bestående av parkeringsareal, bryggeanlegg og bebyggelse. Eiendommen har tilhørende brygge samt felles utrigger med nabo. Mer informasjon ved henvendelse megler. Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    7 790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 194 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 790 000,00))   213 890,- (Omkostninger totalt)   8 003 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Varmekabler i vindfang/gang, vaskerom og på begge bad. Varmepumpe luft/luft i stuen. Boligen har pipeløp. Forøvrig elektrisk oppvarming.

    Energiklasse
    B

  • Kommunale avgifter
    15905

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    Inkl. vann, avløp og renvasjon. Vannavgift er basert på estimert forbruk.

    Formuesverdi primær
    1221817

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    4642906

    Formuesverdi sekundær år
    2022

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4203/202/453: 16.05.2018 - Dokumentnr: 773061 - Bruksrett Bestemmelser vedrørende bruksrett til terrasse Gjelder denne registerenheten med flere 16.05.2018 - Dokumentnr: 773061 - Bestemmelse om bebyggelse Rettighetshaver: Knr:4203 Gnr:202 Bnr:89 Tillatt å bygge nærmere tomtegrensen enn 4 m Bestemmelser vedrørende båtbuer/sjøboder Gjelder denne registerenheten med flere 16.05.2018 - Dokumentnr: 773249 - Bruksrett Bestemmelser vedrørende terrasse Gjelder denne registerenheten med flere 26.06.2020 - Dokumentnr: 2656475 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4203 Gnr:202 Bnr:455 Gjelder denne registerenheten med flere 10.05.2022 - Dokumentnr: 502216 - Bestemmelse om parkering Rettighetshaver: Knr:4203 Gnr:202 Bnr:481 2024: Tinglysing av rett til parkering for Gnr. 202, Bnr. 485 (sjøbod) i.h.t. kartskisse. 03.07.2017 - Dokumentnr: 712350 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4203 Gnr:202 Bnr:89 01.01.2020 - Dokumentnr: 87124 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0906 Gnr:202 Bnr:453 26.06.2020 - Dokumentnr: 2656440 - Arealoverføring Areal overført fra: Knr:4203 Gnr:202 Bnr:89 Vederlag: NOK 0 Omsetningstype: Fritt salg 26.06.2020 - Dokumentnr: 2656503 - Arealoverføring Areal overført fra: Knr:4203 Gnr:202 Bnr:454 Vederlag: NOK 0 Omsetningstype: Annet 06.07.2021 - Dokumentnr: 833932 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4203 Gnr:202 Bnr:485 Elektronisk innsendt 16.05.2018 - Dokumentnr: 773026 - Bestemmelse om bebyggelse Rettighet hefter i: Knr:4203 Gnr:202 Bnr:89 Tillatt å bygge nærmere tomtegrensen enn 4 m Gjelder båtbuer/sjøboder 16.05.2018 - Dokumentnr: 773061 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4203 Gnr:202 Bnr:89 16.05.2018 - Dokumentnr: 773061 - Bestemmelse om parkering Rettighet hefter i: Knr:4203 Gnr:202 Bnr:89

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 19.03.2020.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig vei, vann og avløp. Eiendommen har innstallert vannmåler og betaler vann i.h.t. forbruk.

    Regulerings- og arealplanner
    Uregulert område. Bebyggelse og anlegg; eksisterende boligbebyggelse, hensynssone, bevaring kulturmiljø i.h.t. gjeldende kommuneplan. Plan under arbeid for Kongshavn Brygge (ca. 100 meter vest for eiendommen).

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    7 790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 194 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 790 000,00))   213 890,- (Omkostninger totalt)   8 003 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    195990

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Meglers vederlag
    Meglerprovisjon: 0,9% av salgssum. Tilrettelegging: kr. 10.900,- Grunnpakke: kr. 11.950,- Digital annonsering: kr. 9.400,- Oppgjør: kr. 4.250,- Garantipremie: kr. 3.800,- Grunnbok m.v. kr. 949,-

Leif Christian de Presno

Megler

Leif Christian de Presno

47 20 12 74

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev