aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Mauds veg 8
Velkommen til Mauds veg 8

KONGSVINGER Mauds veg 8

Velholdt og pen enebolig med sentrumsnær beliggenhet * Flott utsikt * Tre soverom og to bad * Dobbelgarasje

  • kr 3 500 000
  • BRA 167 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 3 500 000
  • Omkostningerkr 106 640
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 606 640
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1985
  • Soverom3
  • ArealP-rom 143 m²
  • Tomt867.4 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,00))   106 640,- (Omkostninger totalt)   3 606 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegninger
Her kan vi ønske velkommen til en familievennlig enebolig med sentral beliggenhet i veletablert boligområde i Mauds veg 8 på Holt/Rasta. Her er det kort vei til sentrum syd med forretninger, spisesteder og buss-/jernbanestasjon. Flott utsikt til festningen og byen. En innholdsrik bolig over to etasjer med nyere smakfullt kjøkken, lys og trivelig stue med varmepumpe og peis, tre soverom, to bad med dusjkabinett, hall med vedovn og trapp mellom etasjene, koselig kjellerstue, romslig walk-in closet, vaskerom og boder. Godt med uteplass med terrasse på tre sider av boligen. Dobbelgarasje med leddport med el-motor. Terrassert tomt pent opparbeidet og med gode solforhold. Eiendommen ligger i en blindveg uten gjennomgangstrafikk. Velkommen til visning!
Velkommen inn!

Mauds veg 8, Innlandet

  • Tomt
    867.4m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten ligger i skrående terreng i en blindveg. Terrasserte opparbeidede utearealer med plen, prydbusker, terreng trapp, hekk mot nord og stakittgjerde mot vest. Asfaltert biloppstillingsplass. Forstøtningsmur ved inngang til huset. Gode solforhold og utsikt mot festningen og landskapet. Oppgitt areal er omtrentlig. Se vedlagt grunnkart.

    Beliggenhet
    Boligen har en sentrumsnær beliggenhet i et veletablert og rolig boligområde på Holt/Rasta. Det er gangavstand til flere barnehager, barneskole og dagligvareforretninger samt gode tur- og aktivitetsmuligheter i flere av de nærliggende skogsarealene. I nærmeste nabolag ligger Puttara leke og fritidsområde, perfekt for små barn med følge, ungdom og voksne som liker å holde seg aktive. Holtbanen som ligger i umiddelbar nærhet med fin skøyteis på vinteren, og på sommeren er det rulleskøytebane , basket bane og volleyball bane. Veldig bra idrettsmiljø for alle aldersgrupper og fine idrettsanlegg rett over på andre siden av brua på Tråstad og på Gjemselund. Ellers gang eller sykkelavstand til alt av bymessige fritidstilbud, som f.eks kino, treningssenter, bibliotek, skatepark, svømmehall, bowling, sportspuber, byparken med lekeplass på toppen og mye mer. Kort veg til sentrum syd med togstasjon, apotek, bank, matbutikker, kaféer og restauranter. Dine daglige innkjøp kan gjøres ved blant annet Coop Extra Jernbanegata eller Kiwi Kongsvinger. Fra boligen er det gangavstand på ca 7-8 minutter til nærmeste dagligvarebutikker. Kongsvinger har også gode togforbindelser til bl.a. Oslo/Asker og til Sverige. Fra Kongsvinger er det ca 100 km til Oslo, ca 70 km til Gardermoen og ca 40 km til Sverige (Charlottenberg) med stort kjøpesenter og shoppingmuligheter.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Veletablert boligområde bestående av eneboliger og rekkehus.

    Barnehage/skole/fritid
    Det er flere barnehager i byen, både kommunale og private. Nærmeste barnehage er Puttara Fus barnehage, ca 1,2 km. Kongsvinger har god barnehagedekning, og kommunen skilter med kort eller ingen ventetid på barnehageplass. Eiendommen sokner til Marikollen barneskole (1-7 kl.), ca 2,8 km og til storskolen Kongsvinger ungdomsskole, KUSK (8-10 kl.), ca 2,4 km. Kort veg ellers til flere skoler (Øvrebyen vgs, Sentrum vgs, NTG, og NTGU). Høgskolen i Innlandet har avdeling i Kongsvinger. Kongsvinger by har godt med aktivitetstilbud for både liten og stor. Eiendommen har gangavstand til det aller meste. Perfekt for den aktive familie. Kongsvinger har svømmehall og flere idrettsanlegg. Her er det muligheter for fotball, håndball, klatring, friidrett med løpebane, amerikansk fotball, og tennis. I byen ellers finnes også dansestudio, Gjemselund fotballstadion, og Kongshallen ishall der det er tilbud om både hockey og kunstløp. Strandpromenaden er et flott sted for en gå-/løpetur, og byen har flere treningssentre.

    Offentlig kommunikasjon
    Det er ca 400 m til nærmeste bussholdeplass for bybuss. Kongsvinger har også gode togforbindelser til bl.a. Oslo/Asker og til Sverige.

    Byggemåte
    Tradisjonell enebolig i en etasje + underetasje fra 1985. Byggegrunn er ikke kjent. Drenering fra byggeår. Betongfundament og grunnmur av lettklinkerblokker som inn- og utvendig er pusset. Synlige sprekker i grunnmur, spesielt mot syd. Forstøtningsmur ved inngangsparti i underetasje i betongstein. Ved gavl mot nord er det en lav forstøtningsmur med trapper. Vanlig bindingsverkskonstruksjon kledd utvendig med stående malt panel. Malt utvendig i 2021, i følge eier. Saltak i trekonstruksjoner isolert med 20 cm mineralull og tekket med takshingel fra 1997. Forkantblekk, takrenner og nedløp i lakkert metall. Heldekkende pipehatt. Det kan stedvis være noe dårlig lufting i nedkant av takk. Noe svertesopp i rupanel tak mot vest. Malte trevinduer med 3-lags isolerglass og ventil i karm fra byggeår. Malt inngangsdør med sideglass. Terrassedører med 2-lags isolerglass. Takoverbygget terrasse ved stue på 24 m2 i trekonstruksjoner, spaltegulv og rekkverk med stående spiler og håndlist. Elektrisk levegg mot vest. Takoverbygget inngangsparti med asfalt terrenggulv. Terrasse ved hovedsoverom fundamentert direkte på terreng med Lecastein og plank. Trekonstruksjoner, spaltegulv og rekkverk med stående spiler og håndlist. Elektrisk markise mot syd. Trapp i terreng i impregnerte trekonstruksjoner med tette opptrinn, mangler rekkverk. Dobbelgarasje på 38 m2 fra 1985. Fundamentert på betongplate med lav grunnmur på deler av garasjen. Uisolert bindingsverkskonstruksjon i tre, kledd utvendig med stående malt panel. Saltak i trekonstruksjoner med rupanel undertak, tekket med takshingel. Forkantblekk, takrenner og nedløp i metall. Leddport med elektrisk motor fra 2021. To garasjevinduer fra 2021. Synlig mugg på noe rupanel. Taket må sjekkes da det kan tyde på fukt i rupanel. Sprekker i betongplate og feil helling på gulv, da det samler seg noe vann i midten av garasjen. Utvendig maling (2021) bobler og flasser noe.

    Innhold
    NY AREALSTANDARD FRA 01.01.2024: Enebolig på totalt 167 kvm BRA fordelt på: 1. etasje: 85 kvm BRA-i (Internt bruksareal) - Gang, kjøkken, stue, to soverom og bad. U.etasje: 82 kvm BRA-i (internt bruksareal) - Hall med trapp, soverom, bad, vaskerom, kjellerstue, walk-in closet og tre boder. I tillegg 57 kvm Terrasse- og balkongareal (TBA)

    Standard
    Enebolig over to etasjer med tre soverom, to bad, samt sentrumsnær beliggenhet. Boligen fremstår som normalt vedlikeholdt med bl.a nytt kjøkken, luft-luft varmepumpe, nye laminatgulv, walk-in closet m.m, mens bad og vaskerom er fra byggeår. Pene innvendige overflater med en normal bruksslitasje. De fleste gulv, vegger og tak er oppgradert/overflatebehandlet i 2021/2022. Gulvflater med laminatgulv, vinylbelegg og betong. Veggflater med malt panel, malt miljøtapet, malte mdf veggplater, våtromsplater og malt våtromstapet. Himlinger med malt panel med spotlight i spisestue og stue, og ellers tak-ess plater. Malte lister. Svingtrapp med åpne opptrinn, malte vanger, trinn, rekkverk og håndlist. Det er kun en håndlist og det mangler rekkverk ved baderomsdør i underetasje. Malte glatte dører fra byggeår. Garderobeskap på to soverom. Walk-in closet ved kjellerstue. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Smakfull og meget pen kjøkkeninnredning fra 2021. Innholdsrik kjøkkeninnredning med malte finerte fronter, to høyskap, laminat benkeplate med underlimt dobbel oppvaskkum, sprutplate bak platetopp og oppvaskkum, ventilator, samt integrert platetopp, stekeovn, kombiovn og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap. Retrobad fra byggeår i 1. etasje med gulvstående toalett, servant i benkeskap, speil, lys og ny dusjkabinett fra 2022 med skyvedører. Bad fra byggeår i underetasje som ble overflatebehandlet i 2021. Her er det gulvstående toalett, heldekkende servant i skuffeinnredning, speilskap og dusjkabinett fra 2021 med skyvedører. Defekte varmekabler. Vaskerom fra byggeår i underetasje som er noe overflatebehandlet i nyere tid. Opplegg for vaskemaskin. Her er varmtvannsbereder, vannmåler og stoppekran montert. Tekniske installasjoner: 200 l varmtvannsbereder fra 2010 plassert på vaskerom. Vannrør av kobber fra byggeår på hoveddelen av anlegget. Avløpsrør av plast. Ventilasjon gjennom veggventiler, ventiler i vinduskarmer og vinduer som kan åpnes. Mekanisk avtrekk på kjøkken. Defekt felles avtrekksvifte på loft til bad og vaskerom. Sikringsskap med automatsikringer, oppgradert i 2021. Skjult anlegg. Brannslukker og røykvarslere. Det foreligger tilstandsrapport på eiendommen. Følgende bestanddeler har fått TG2 og TG3: TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Utvendig > Taktekking Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Det er umulig å vurdere taktekking pga. snødekt tak. Utvendig > Veggkonstruksjon Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Malingen bobler flere steder. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Det er liten lufting i nedre kant av konstruksjonen. Utvendig > Vinduer Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på vinduer. Utvendig > Dører Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på inngangsdør og terrassedører. Innvendig > Rom Under Terreng Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er avvik: I boder mot syd er det synlig riss og sprekker i grunnmur. I bod mot vest er det målt fukt i grunnmur i hjørne sydvest samt fukt i gulv. Innvendig > Innvendige trapper Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er avvik: Det mangler rekkverk i enden av trappen ved baderomsdør i underetasje. Våtrom > Etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning Det er avvik: Eldre innredning. Våtrom > Underetasje > Bad > Overflater Gulv Det er påvist avvik på varmekilde. Det er avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på vinylbelegg. Tekniske installasjoner > Vannledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Slitt ute vannkran. Tekniske installasjoner > Andre installasjoner Det er avvik: Defekt varmekabler på bad i u-etg. Tomteforhold > Drenering Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Spesielt er det grunnmur mot syd som det måles fukt i. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Grunnmuren har sprekkdannelser. TG2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK Utvendig > Nedløp og beslag Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Våtrom > Etasje > Bad > Overflater vegger og himling Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på våtromsplater. Våtrom > Etasje > Bad > Overflater Gulv Det er registrert knirk i gulvet. Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på vinylbelegg. Våtrom > Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Våtrom > Underetasje > Bad > Overflater vegger og himling Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på våtromsplater. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK Våtrom > Etasje > Bad > Ventilasjon Avtrekksvifte er defekt. Avtreksvifte som er plassert på loft er defekt. Våtrom > Underetasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Våtrom > Underetasje > Bad > Ventilasjon Avtrekksvifte er defekt. Våtrom > Underetasje > Vaskerom > Generell Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Tekniske installasjoner > Ventilasjon Det er påvist store avvik på ventilasjonsløsning i forhold til byggets oppføringstidspunkt. Defekt felles avtrekksvifte til bad og vaskerom Tomteforhold > Forstøtningsmurer Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Tomteforhold > Terrengforhold Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT Utvendig > Utvendige trapper Utvendige trapper er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Følgende er oppgradert/modernisert: 2021: Ny luft-luft varmepumpe Huset malt utvendig Nye laminatgulv Malt de fleste vegger og tak Nytt kjøkken Nytt dusjkabinett i bad underetasje Walk-in closet Automatsikringer i sikringsskap 2022: Nytt dusjkabinett i bad i 1. etasje Malt vegger i stue-spisestue-gang-hall med trapp-kjellerstue Dobbelgarasje: 1997: Ny takshingel 2021: Malt utvendig - Nye vinduer- Ny leddport

    TV/Internett/bredbånd
    Fiber bredbånd.

    Parkering
    Dobbelgarasje.

    Forsikringsselskap
    KLP

    Polisenummer
    104536883

    Radonmåling
    Radonmåling er utført 2010/2011. Det ble i perioden målt verdier på 75 bq/m3 i følge eldre takst.

    Diverse
    Feiervesenet har ikke registrert avvik eller anmerkninger på eiendommen. Siste tilsyn utført 01.04.2022. Siste feiing utført 15.01.2024. Synlige sprekker i grunnmur, spesielt mot syd. I følge eier er sprekkene nevnt i brukstillatelse fra byggeår, og skal ikke ha utviklet seg etter dette. Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,00))   106 640,- (Omkostninger totalt)   3 606 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Varmepumpe luft-luft fra 2021i stue. Elektriske panelovner og varmekabler i gulv i underetasje med unntak av i boder. Defekte varmekabler på bad i underetasje. Plassbygget peis med peisinnsats i stue. Vedovn i hall. Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.

    Info strømforbruk
    Strømforbruk varierer fra husstand til husstand etter ulike forbruksmønster.

    Energiklasse
    E

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    12912

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Fordeling: Eiendomsskatt kr 4 773,- Feiing/tilsynsgebyr kr 620,- Renovasjon normalab. kr 3 456,25 Ab.Gebyr vann kr 2 000,- Ab.Gebyr avløp kr 1 750,- Målerleie kr 312,50 I tillegg kommer forbruk vann per m3 kr 29,50 og forbruk avløp per m3 kr 28,63. Det er montert vannmåler. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

    Formuesverdi primær
    822052

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3123798

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter», påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3401/29/455: 05.11.1982 - Dokumentnr: 5885 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
    Knr:3401 Gnr:29 Bnr:440
    20.03.1987 - Dokumentnr: 1576 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet:
    Knr:3401 Gnr:29 Bnr:472
    01.01.2020 - Dokumentnr: 1705078 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0402 Gnr:29 Bnr:455
    05.11.1982 - Dokumentnr: 5885 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
    Knr:3401 Gnr:29 Bnr:440
    20.03.1987 - Dokumentnr: 1576 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet:
    Knr:3401 Gnr:29 Bnr:472
    01.01.2020 - Dokumentnr: 1705078 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0402 Gnr:29 Bnr:455


    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eneboligen datert 13.02.1985. Før ferdigattest utstedes må følgende arbeider utføres: * Dør fra soverom stenges inntil trapp er montert. * Takstige evt. trinn monteres på tak for adkomst til pipe på tak. * Ventiler må monteres i begge gavlene for gjennomlufting av tak. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Følgende bygninger på eiendommen er registrert tatt i bruk hos kommunen: Enebolig- Tatt i bruk (TB) 11.02.1985 Garasjeuthus anneks til bolig - Tatt i bruk (TB) 01.10.1985 Det foreligger følgende godkjente tegninger hos kommunen: Enebolig, 1979. Tegninger stemmer ikke med dagens bruk: Sport/hobbyrom i sokkeletasje er i dag innredet som kjellerstue/soverom og walk-in closet. Følgende tilbakemelding ang dette er mottatt fra Kongsvinger kommune: "Vi har undersøkt godkjente tegninger, og i dette tilfellet anser vi rommet som er merket som «sport/hobby» som en hoveddel. Dette vurderes basert på dets plassering i terrenget, at det er i sokkeletasjen, samt at rommet har større vinduer, egen inngang og en takhøyde på over 2 meter." Dobbelgarasje, 1984: Tegninger stemmer med dagens bruk. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig veg. Eiendommen ligger i en blindveg uten gjennomgangstrafikk. Tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende / Høyspenningsanlegg (inkl. høyspentkabler) Eiendommen ligger i et regulert område: PlanId 7607A - Digerud Nedre felt A Plantype: Eldre reguleringsplan Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 18.02.1982 Delareal: 811 m2 Formål: Frittliggende småhusbebyggelse Delareal: 21 m2 Formål: Høyspenningsanlegg Delareal: 57 m2 Formål: Felles avkjørsel Reguleringsplaner under arbeid: Planid: 202301 Navn: Digerud øvre detaljregulering Status: Planlegging igangsatt Plantype: Detaljregulering Deler av området i nærheten av eiendommen er ifølge Kommuneplan/kommunedelplan avsatt til boligbebyggelse - Fremtidig. Se vedlagt kommuneplankart. Det foreligger ikke planforslag som berører/inkluderer eiendommen per 22.02.2024 Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,00))   106 640,- (Omkostninger totalt)   3 606 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    106640

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr 42 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 9 900,- og visninger kr 2 500,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 35 350,-. Utleggene omfatter kommunale opplysninger, markedspakke, foto og oppgjørshonorar. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket foravtalte vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Marcus Møllhaug Buringrud

Megler

Marcus Møllhaug Buringrud

40 61 52 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev