Stemningsfull vedovn luner godt på kjølige kvelder.
Stemningsfull vedovn luner godt på kjølige kvelder.

NORD-TORPA Nord-Torpvegen 1841 - hytte 9 HYTTE 9

Trivelig fritidsbolig m/ 3 soverom - et hyggelig fellesskap i Hugulia Sameie - stor felles tomt - fine turmuligheter.

  • kr 950 000
  • BRA-i 48 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 950 000
  • Omkostninger -
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 950 000
  • ObjektstypeFritidseiendom
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår1980
  • Soverom3
  • Tomt39 072.79 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Det vil ikke bli tinglyst skjøte. Overdragelsen omfatter en eierandel på 1/13 ? en trettendel ? av sameiet og en eksklusiv bruksrett til hytte nr 9 på eiendommen samt andre rettigheter som følger andelen. Sameiet er registrert i Enhetsregistret, og det vil her bli sendt endringsmelding om ny andelseier når overdragelsen har funnet sted. Det vil ikke være mulig å tinglyse pan/ lån i Hugulia sameie sin eiendom.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning - hytte 9!
Fritidsbolig på Hugulia med 1/13 andel i Hugulia sameie. Man har eksklusiv bruksrett til sin egen hytte. Hytta har god planløsning med 3 soverom, stue, kjøkken, bad og gang med varmekabler. Innlagt vann og strøm. Sameiet består av 9 hytter, 3 leiligheter, en kårbolig og ett stort felles hovedhus. I hovedhuset er det enkelt å samle mange mennesker for kos og hygge. Hovedhuset består av storkjøkken, barnerom med ballrom, peisestue, shuffleboard, biljard- alt man kunne ønske deg for en hyggelig kveld for både store og små. I tillegg har sameiet eget skitrekk med løypemaskin og scooter, Toppen av slalombakken har flott lavvo og vedfyrt badestamp. Milevis med flotte skiløyper i området. Om sommeren er spåtindtoppen et fint turmål med en fantastisk utsikt.
Plass til spisebord ved kjøkkenet.

Nord-Torpvegen 1841 - hytte 9 HYTTE 9, Innlandet

  • Tomt
    39072.79m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er skrånende og opparbeidet med plen. Gruset gårdsplass. Felleseiet tomt for sameiet hvor tomt og bebyggelse er felleseie. Hver eier har en eierandeler med eksklusiv bruksrett for sin enhet Tomtestørrelse er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen/ kommunens matrikkelkart og er felles for sameiet.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes. Eiendommen ble etablert dato 18.07.1980. Bruksnavn HUGULIA PENSJONAT.

    Beliggenhet
    Eiendommen har landlig og rolig beliggenhet i Hugulia. Umiddelbar nærhet til store markaområder. Her er det fine tur- og rekreasjonsmuligheter, et flott sted å rusle seg en tur på beina eller ta seg en sykkeltur. Spåtindtoppen med sine 1414 moh er det høyeste punktet i Synnfjell, og er et yndet og flott turmål med vidstrakt utsikt i alle retninger. Milevis med nydelige skiløyper finnes i nærmiljøet vinterstid. Nærområdet har idylliske omgivelser med flere små tjern, Hugulitjern som det nærmeste. I disse naturskjønne omgivelsene kan man prøve fiskelykken. Eller kanskje se om man finner sopp og bær i skogen? Nørstelien Landhandleri ligger ca. 5 km fra eiendommen, her finner man dagligvare, ferske bakevarer, post-i-butikk og hyggelig kaffekrok. Nørstieli-kjelleren tilbyr pub kvelder, quiz og dans. Joker Fagerlund, ca. 12 km fra eiendommen, har søndagsåpen dagligvare, bensin/ diesel pumpe, gaveartikler og blomster. Gamlestølen Fjellstogo ligger ca. 10 km videre innover i fjellheimen, her kan man kjøpe seg ekte fjellmat fra lokaldistriktet og nyte den unike atmosfæren. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

    Adkomst
    Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

    Bebyggelse
    Det er i hovedsak fritidsbebyggelse og landbruk i området rundt.

    Byggemåte
    Boligen er fra ca. 1980, kanskje noe eldre. Normal standard og planløsning. Fundamentert på murte blokker/pillarer og kryperom/åpent under bjelkelag. Etasjeskille i trebjelkelag. Yttervegg i trekonstruksjon. Stående utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjon, bærende takåser. Undertaksbord. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindskier i tre. Trevinduer med 1+1 lags glass. Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass fra 2023. Terrasse mot sør/vest foran inngangspartiet på ca. 7 m². Fundamentert med blokker direkte på grunn og betongpillarer. Trapp i treverk. Kryprom under hytte fundamentert på punktfundamenter. God lufting på befaringsdagen. Det er byggegrunn av løsmasser. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Fundamentert med lettklinkerblokker på støpte fundammeter og direkte på grunn. Eiers opplysninger: Det er foretatt arbeider med nye fundamenter stedvis i 2023. Hytte ble rettet opp. Skrånende tomt. Iht. tilstandsrapport datert 22.07.2024 av Ole anders Brænden. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Påpekte punkter i selgers egenerklæring: Pkt. 1: Gulvbelegg er sprukket opp. Pkt. 8: Hytten har blitt jekket opp og satt nye pillarer til fjell. Pkt. 11: Lagt opp ny kurs til stekeovn. Utført av Torpa el. Faglært. Pkt. 16: Deler av terrasse fjernet. Utført av ufaglært/egeninnsats/dugnad.

    Innhold
    VELKOMMEN TIL NORD-TORPVEGEN 1841! - et hyggelig sted å feriere, være sosial og skape varige minner. Hytta inneholder: Stue/ kjøkken, 3 soverom, bad og entré, samt bod. Terrasse ved inngangsparti på ca..7 m².

    Standard
    Fritidsbolig på Hugulia - Et sosialt og idyllisk ferieparadis! Velkommen til en trivelig fritidsbolig på Hugulia, hvor du får eksklusiv bruksrett til hytte 9 og 1/13 andel i Hugulia sameie. Fritidsboligen er praktisk utstyrt med en liten kjøkkenkrok i åpen løsning mot stuen. Her er det plass til både sofa og spisebord. En stemningsfull peisovn med glassdør sørger for lun og god varme på kjølige kvelder. Boligen inneholder tre soverom og et bad med dusj. Gang med varmekabler. Hytta har innlagt vann og strøm. Dette er stedet for deg som ønsker en sosial og innholdsrik ferieopplevelse. Hugulia sameie er et næringskompleks bestående av 9 hytter, 3 leiligheter og en kårbolig, samt et stort felles hovedhus. Her finner man unike muligheter for å bli kjent med nye mennesker og knytte varige vennskap. I hovedhuset finnes romslige fellesarealer som inviterer til sosiale sammenkomster og hyggelige stunder. Her finner du et storkjøkken, en spisesal som rommer en hel flokk, et barnerom med ballrom, en hyggelig peisestue, shuffleboard, biljard - alt man kan ønske seg for en hyggelig kveld for både store og små. Dette gjør det enkelt å være sosial og skape minner sammen med både gamle og nye bekjentskaper. Den store fellestomten for sameiet gir rikelig med tumleplass utendørs, perfekt for både barn og voksne. Sameiet har en egen akebakke med skitrekk, snøscooter og løypemaskin, som gir ekstra moro for hele familien. I toppen av slalombakken er en stor flott lavvo man kan varme seg i og vedfyrt badestamp. Området byr på mange aktiviteter året rundt, med nærhet til store markaområder og fjellet. Her har du tilgang til flotte turmuligheter både sommer og vinter. Hugulia er et hyggelig sted hvor både små og store trives året rundt. Enten du ønsker å være sosial og delta i fellesskapet, eller nyte roen i din egen fritidsbolig, finner du alt du trenger her. Velkommen til ditt nye ferieparadis! KJØKKEN: Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, profilerte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Integrert komfyr, koketopp og kjøleskap. Det er kjøkkenventilator med kullfilter. BAD/ VASKEROM: Våtrommet er som fra byggeåret. Belegg på gulvet. Panel på vegger. Panel i himling. Sluk av plast. Servant med underskap. Dusjkabinett. Gulvmontert wc. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige overflater er i hovedsak preget av: Himlinger: Panel. Vegger: Panel. Gulv: Heltregulv. Fliser. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Innvendige profilerte tredører. DIVERSE UTSTYR: Ventilasjon består av naturlig og mekanisk ventilasjon. Innvendig hovedstoppekran er plassert i kjøkkenbenk ved bereder. Varmtvannsbereder på ca. 120 liter fra byggeår er plassert i kjøkkenbenk. El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i entré. - Røykvarsler - Brannslukningsapparat

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Tv med oppheng medfølger ikke i salget. Hytten kan selges med det meste av innhold, da etter avtale med selger.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Standard: Bygget har enkel standard. Vedlikehold: Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har oppnådd mye av forventet brukstid. Det gjøres oppmerksom på at borettslaget / sameiet er ansvarlig for utvendig bygningsmasse. Anbefaler at borettslaget/ sameiet sine vedtekter leses igjennom. Ved kjøp av eiendom kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, vegger, vinduer osv. vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Vurdering av avvik: ? Det er ikke montert rekkverk. ? Det er avvik: Konstruksjoner/overflater har vedlikeholdsbehov. Konsekvens/tiltak: ? Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Lokal utbedring må utføres. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Vurdering av avvik: ? Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Fritidsboliger har tradisjonelt blitt bygget med enkel ofte uisolert fundamentering, skjevheter og bevegelser med årstider er ikke unormalt. Knirk er registrert. Endel skjevheter i etasjeskiller er registrert. Skjevheter har sin årsak i fundamentering. Konsekvens/tiltak: ? Andre tiltak: Det er ikke registrert avvik som tilsier at man må påregne umiddelbare tiltak, men pga. elde kan det ikke utelukkes avvik. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Våtrom > 1. Etasje > Bad > Generell: Vurdering av avvik: ? Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Sprekk i membran, våtrommet er utett. Fall fra sluk er registrert (motfall). Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak: ? Andre tiltak: Brukstiden til våtrommet vil kunne forlenges ved å gjøre tiltak som hindrer vann direkte på overflater. Dette vil likevel bare sikre mot skader i forhold til bruksvann, ved lekkasje fra rør/ installasjoner vil det være fare for skade på tilstøtende konstruksjoner. Det anbefales derfor å gjøre en vurdering av hvordan våtrommet skal brukes videre, og hvilke risiko som er forbundet med videre bruk av våtrommet. Kostnadsestimatet gis for full oppgradering med vanlig standard for våtrom. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Taktekking: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Taktekking og undertak har oppnådd mer enn halvparten av forventet brukstid. Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Taktekkingen har utlevd normal levetid, og er moden for utskiftning. Utvendig > Nedløp og beslag: Vurdering av avvik: ? Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Takrenne har motfall til nedløp. Takrenne/nedløp har løsnet. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppnådd på takrenner, nedløp og beslag. Det er ikke montert vannbrettbeslag på vannbrettene ved vinduer/dør. Dette forkorter levetiden til vannbrettene og er ikke en anbefalt løsning. Konsekvens/tiltak: ? Andre tiltak: Når takvann ikke ledes bort fra bygningen påfører dette konstruksjonene (ringmur, grunnmur, drenering og fuktsikring) unødvendig høy fuktbelastning. Anbefaler at man kobler et 3-4m langt overvannsrør til nedløpet. Røret legges oppå terrenget eller graves ned vekk fra grunnmuren/bygningen. Nye takrenner og nedløp anbefales. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav for snøfangere, men pga. sikkerhet anbefales dette etablert. Det er imidlertid nødvendig å kNår takvann ikke ledes bort fra bygningen påfører dette konstruksjonene (ringmur, grunnmur, drenering og fuktsikring) unødvendig høy fuktbelastning. Anbefaler at man kobler et 3-4m langt overvannsrør til nedløpet. Røret legges oppå terrenget eller graves ned vekk fra grunnmuren/bygningen. Nye takrenner og nedløp anbefales. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav for snøfangere, men pga. sikkerhet anbefales dette etablert. Det er imidlertid nødvendig å kontrollere styrken på takkonstruksjonen før snøfangere monteres. Utvendig > Veggkonstruksjon: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det er observert glipper / åpninger i overganger / lufting i veggkonstruksjon der skadedyr kan komme inn. Småsprekker nederst på kledning er registrert. Kledning bærer stedvis preg av elde og slitasje. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak i forhold til åpninger der skadedyr kan komme inn, men det anbefales å følge med på tilstand slik at det kan avdekkes på et tidlig tidspunkt dersom det registreres skadedyr inne i veggkonstruksjonen. Dersom det ønskes å gjennomføre tiltak for å Det er ikke behov for strakstiltak i forhold til åpninger der skadedyr kan komme inn, men det anbefales å følge med på tilstand slik at det kan avdekkes på et tidlig tidspunkt dersom det registreres skadedyr inne i veggkonstruksjonen. Dersom det ønskes å gjennomføre tiltak for å stenge for inntrengning av skadedyr må alle glipper / åpninger med størrelse over 6 mm tettes, ved en slik utbedring må det påses at ventilering av veggkonstruksjon ivaretas. Liten lufting, men ikke dårligere enn krav ved byggeår. Utbedring av lufting vil ikke være lønnsomt som enkeltstående tiltak, men ved skifte av utvendig kledning- bør det lages tilstrekkelig lufting. Manglende lufting gir økt risiko for fuktskader i konstruksjonen. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Skråhimling har begrenset/ikke lufting, noe som kan gi kondens og fuktskader. Skade som følge av manglende lufting er ikke registrert, men kan være skjult. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Grunnen til at dette vurderes som risikokonstruksjoner er faren for fukt i konstruksjonene samt ising over tak. Problemene kan forårsakes av for eksempel feil oppbygning av konstruksjoner, manglende lufting m.m. Dårlig lufting og luftlekkasjer kan erfaringsmessig gi kondensskader og isdannelser på den kalde årstida. Det er observert skjevheter på utvendig tak. Dårlig lufting og luftlekkasjer kan erfaringsmessig gi kondensskader og isdannelser på den kalde årstida. Gjentatte påkjenninger av is og kondens vil med årene skape behov for vedlikehold og utskifting av bygningsdeler. Det må forventes påkostninger i form av vedlikehold. Utvendig > Vinduer: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på vinduer er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Værslitte karmer utvendig. Vinduer har høyt varmetap i forhold til dagens krav. Enkelte vinduer tar i karm. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Oppgraderinger/utskiftninger bør påregnes. Konsekvens av avviket/eldre vinduer/dårlige vinduer, gir en fremtidig kostnad på fornyelse/vedlikehold. Eldre isolerglass medfører økt forbruk av energi til oppvarming. Varmetap fra vinduer kan forårsake at varm luft stiger inn på kaldtloft og er med på å skape kondens og ising på taktro i den kalde årstiden. Utvendig > Dører: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Ytterdør går tregt mot karm. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Justering av dører må påregnes. Utvendig > Utvendige trapper: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Større åpninger enn dagens krav i rekkverk/inntrinn. Det er manglende rekkverk i forhold til dagens krav. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Selv om nye krav ikke har tilbakevirkende kraft anbefales det at trapper barnesikres / sikres iht. dagens krav. Innvendig > Innvendige dører: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Slitasje på vrider og låsekasser. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak siden dørene fungerer i dag, men ut ifra alder og funksjon er utskifting nært forestående. Kjøkken > 1. Etasje > Stue/kjøkken > Overflater og innredning: Vurdering av avvik: ? Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Fuktskjolder/svelling i bunnplate i benkeskap. Konsekvens/tiltak: ? Andre tiltak: Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Kjøkken > 1. Etasje > Stue/kjøkken > Avtrekk: Vurdering av avvik: ? Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Konsekvens/tiltak: ? Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppnådd. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon og tidspunkt for utskifting er vanskelig å angi eksakt. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak utifra at vannledninger fungerer i dag, men utifra forventet brukstid kan skader plutselig oppstå. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Halvparten av forventet brukstid er oppnådd. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke behov for straksstiltak siden avløp fungerer i dag, men ut ifra alder kan utskiftninger påregnes. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Varmtvannsbereder har oppnådd forventet brukstid. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Det anbefales å skifte til ny varmtvannsbereder som er bedre isolert, en ny bereder vil kreve mindre strømforbruk. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Takstmannen er ikke el. fagmann og har ikke foretatt kontroll av det elektriske anlegget. Kontroll utført av sertifisert EL-kontrollør/takstmann anbefales. Deler av el-anlegget er ikke jordet. Tomteforhold > Drenering: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Halvparten av forventet brukstid eller mer på drenering er oppnådd. Det er ingen synlige tegn til at det er etablert fuktsikring. På grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for dreneringen er oppnådd. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men utskifting av fuktsikring og drenering vil være påregnelig. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Fundamenter har setningsskader, det er registrert skjeve pillarer/fundamenter. Fundamentene er ikke satt på telesikker masse. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. Tidspunktet for reparasjon og eventuelt når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Fundamenter som ikke står på telesikker masse uten tilstrekkelig fuktsikring vil sannsynligvis bevege seg gjennom årstiden som følge av tele og fuktighet. Konstruksjonen krever jevnlig ettersyn, særlig etter vinterhalvåret. Om ikke konstruksjonen observeres er det fare for total svikt i fundamentene. Tomteforhold > Terrengforhold: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene). Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men viktig at man leder vann bort fra bygningen . Dette for å forhindre økt fuktbelastning på fundamenter/ grunnmur / kjeller. For å unngå fuktskader. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Halvparten av forventet brukstid er snart oppnådd på utvendige vann- og avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Utbedringer og utskiftinger må påregnes. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Innvendig > Radon: Vurdering av avvik: ? Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

    Parkering
    Felles biloppstillingsplass på åpen plass ovenfor bebyggelsen.

    Forsikringsselskap
    Tryg

    Polisenummer
    7399781

    Radonmåling
    Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Hytte er fundamnetert med punktfundamneter, åpent imellom som sørger for god utlufting fra grunnen. Radonmålinger anses som lite hensiktsmessig. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. GUA (gulvareal) er ikke måleverdig gulvareal som skyldes skråtak og lav himlingshøyde. GUA oppgis som en sum av BRA og ALH (som er areal med lav himlingshøyde). Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Det vil ikke bli tinglyst skjøte. Overdragelsen omfatter en eierandel på 1/13 ? en trettendel ? av sameiet og en eksklusiv bruksrett til hytte nr 9 på eiendommen samt andre rettigheter som følger andelen. Sameiet er registrert i Enhetsregistret, og det vil her bli sendt endringsmelding om ny andelseier når overdragelsen har funnet sted. Det vil ikke være mulig å tinglyse pan/ lån i Hugulia sameie sin eiendom.

  • Oppvarming
    Oppvarming består av: Strøm. Vedfyring. I hovedsak ved hjelp av: Varme i gulv på bad og entré. Ildsted. Bygningen har isolert stålpipe. Ildsted er montert. Vedovn. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Dersom røykvarsler eller brannslukningsutstur er utgått på dato, defekt eller mangler i boligen ved visning vil heller ikke dette medfølge bygningen ved overtagelse. Piper og ildsteder: Kommentar fra kommunen: Siste registrerte tilsyn / feiing 2004. endringer på fyringsanlegget er ikke registrert siden 2004.

    Info strømforbruk
    Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

    Energiklasse
    G

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter betales via felleskostnadene. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

    Info formuesverdi
    Formuesverdi har ikke latt seg fremskaffe.

    Andre utgifter
    Faste løpende kostnader: - felleskostnader til sameiet - kapitalinnskudd - strøm - tv/ internett - innboforsikring - generelle vedlikeholdskostnader Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. Det vil ikke være mulig å tinglyse lån/ pant i Hugulia sameie sin eiendom.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3448/66/228: 29.02.2000 - Dokumentnr: 1232 - Bestemmelse om vannrett Rettighetshaver: Knr:3448 Gnr:66 Bnr:434 14.03.2000 - Dokumentnr: 1549 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3448 Gnr:66 Bnr:37 14.03.2000 - Dokumentnr: 1549 - Bestemmelse om vannledn. 14.03.2000 - Dokumentnr: 1549 - Bestemmelse om kloakkledn Rettighetshaver: Knr:3448 Gnr:66 Bnr:1 14.03.2000 - Dokumentnr: 1549 - Bestemmelse iflg. skjøte Vegvesenets betingelser vedtatt 27.09.2019 - Dokumentnr: 1134957 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Rettighetshaver: Etna Nett AS Org.nr: 882 783 022 Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler 18.07.1980 - Dokumentnr: 4669 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3448 Gnr:66 Bnr:1 14.03.2000 - Dokumentnr: 1550 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0538 Gnr:66 Bnr:399 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0538 Gnr:66 Bnr:400 01.01.2020 - Dokumentnr: 882992 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0538 Gnr:66 Bnr:228 14.02.2000 - Dokumentnr: 895 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:3448 Gnr:66 Bnr:193 Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsmyndighetene i Nordre Land kommune Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Følgende bygg er registrert i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 157732854 Fritidsbygg(hyttersommerh. ol (161) - del av Hugulia sameie som er registrert med næringslokaler på eiendommen. Det foreligger søknad om tillatelse til å sette opp skitau på 66/ 228 og 66/ 191 Hugulia/ Hugulia Fjellstue, med godkjent vedtak, datert 1998. Det foreligger søknad om byggetillatelse for overbygg for Biovac kloakkrenseanlegg og godkjent vedtak for Hugulia Fjellstue, datert 1995. Det foreligger midlertidig brukstillatelse vedr tilbygg fjellstue, datert 1990. Det foreligger byggetillatelse for tilbygg til Fjellstue, datert 1990. Det foreligger vedtak vedr ombygging og tilbygg, datert 1980. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Det er ikke mottatt byggetegninger. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak.   Ovennevnte medfører at man ikke vet hvorvidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. En konsekvens av lovlighetsmangler kan for eksempel være at kommunen gir pålegg om tilbakeføring av det ulovlige tiltaket. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

    Vei, vann og avløp
    Det er privat veg inn til eiendommen, og kjøper må beregne kostnader til brøyting og vedlikehold av veg. Offentlig vann: Nei Offentlig avløp: Nei Privat septikanlegg: Ja Tilknyttet privat vannverk. Bygningene har privat avløpsanlegg som er felles for sameiet. Eiendom som ikke er tilknyttet offentlig vann og avløp skal ha godkjent separat avløpsanlegg. Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredsstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget.

    Regulerings- og arealplanner
    Gjeldende regulering/kommuneplan med bestemmelser: Eiendommen ligger innenfor kommunedelplan Synnfjell syd vedtatt i 2016, og er avsatt til fremtidig Fritids- og turistformål i planen (område FT1). Se bestemmelse B25. Gjeldende bestemmelser og retningslinjer til kommunedelplanen kan sees hos megler. Kommentarer: Deler av eiendommen ligger også innenfor fareområde (annen fare) på grunn av svartskifer i grunnen. Se bestemmelse B36. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info. En kjøper av eiendommen oppfordres til å sjekke planbestemmelser som gjelder eiendommen, for å skaffe informasjon om disse inneholder bestemmelser av betydning for kjøpers bruk/ utvikling av eiendommen. Kommunen kan kreve omregulering/ bruksendring av hytte eller eiendom dersom de ser det nødvendig. Dette vil bli kjøpers risiko og ansvar.

    Adgang til utleie
    Andelseiere kan leie ut sin bruksrett. Eventuelle leietakere må godkjennes av samtlige sameiere. Andelseier forplikter å følge husleieloven av 26. mars 1999 nr. 17. Leietaker overtar andelseiers forpliktelser ovenfor sameiet med unntak av månedlige kostnader. Utleie av bruksrett gir leietaker rett til deltagelse, men ingen stemmerett ved årsmøte. Andelseiere kan i perioden påske ? jul disponere hele anlegget til en «internutleie». I månedene august og september skal sameierne kunne komme med innsigelser på eventuell utleie av eiendommen. Bruksretten hver andelseier har til "egen hytte" er begrenset til at Hugulia Sameie kan leie ut eiendommen mellom påskeferie og jul. Leien fastsettes til markedsleie til enhver tid. Andelseieren har ved utleie rett til å gjøre ett soverom og eventuelle utstyrsboder utilgjengelig for leietaker. I månedene august og september skal sameierne kunne komme med innsigelser på eventuell utleie av eiendommen.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Det vil ikke bli tinglyst skjøte. Overdragelsen omfatter en eierandel på 1/13 ? en trettendel ? av sameiet og en eksklusiv bruksrett til hytte nr 9 på eiendommen samt andre rettigheter som følger andelen. Sameiet er registrert i Enhetsregistret, og det vil her bli sendt endringsmelding om ny andelseier når overdragelsen har funnet sted. Det vil ikke være mulig å tinglyse pan/ lån i Hugulia sameie sin eiendom.

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det vil ikke bli utstedt eller tinglyst skjøte. Kun kontrakt som viser kjøp av bruksrett med andel 1/13 i Hugulia Sameie.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende kr. 30.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 7.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 30.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, elektronsik signering, kommunal info, foto, markedsføring og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2.500 ,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 30.000 ,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Stensrud

Faglig leder/Partner/Eiendomsmegler MNEF

Kenneth Stensrud

90 22 80 70

Send e-post

Start reisen til ditt nye hjem

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev