aktiv-eiendomsmegling
Vi har gleden av å presentere denne flotte ettromsleiligheten i Thorvald Meyers gate 5!
Vi har gleden av å presentere denne flotte ettromsleiligheten i Thorvald Meyers gate 5!

OSLO Thorvald Meyers gate 5

Arealeffektiv 1 -roms leilighet med smart planløsning og en solrik vestvendt balkong - Perfekt for førstegangskjøpere!

  • kr 3 700 000
  • BRA-i 32 m²
  • 1 soverom
  • Prisantydningkr 3 700 000
  • Omkostningerkr 9 221
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 118 221
  • EierformAndel
  • Byggeår1966
  • Soverom1
  • Andel fellesgjeldkr 409 000
  • Felleskostnaderkr 4 649
  • Tomt3 013 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 700 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 409 000 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 4 109 000 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 7 981 Gebyr avklaring forkjøpsrett 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 500 Tinglysningsgebyr pantedokument -------------------------------------------------------- 9 221 Omkostninger totalt 16 421 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 221 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 118 221 Totalpris. inkl. omkostninger 4 125 421 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 128 221 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning. Leiligheten inneholder entré, bad, sovealkove, kjøkken og stue med utgang til balkong. I tillegg disponerer leiligheten en bod.
Aktiv Grünerløkka har gleden av å presentere en moderne og arealeffektiv 1-roms leilighet i Thorvald Meyers gate 5, midt i hjertet av Grünerløkka. Dette er et perfekt førstegangskjøp med en sentral og ettertraktet beliggenhet, nær alt det spennende bydelen har å tilby. Verdt å merke seg: - Vestvendt balkong på 5 kvm som byr på gode solforhold. - Lys og luftig stue med plass til både sofa og spisebord. - Effektiv planløsning som utnytter plassen maksimalt. - Nyoppusset bad fra 2021 med moderne tilvalg og opplegg for vaskemaskin. - Ingen dokumentavgift ved kjøp. - Heis i bygget og en praktisk bod følger med. - Varmtvann, fyring og internett er inkludert i felleskostnadene. - Attraktiv beliggenhet med kort vei til butikker, kaféer, parker og kollektivtransport
Det er god plass til både sofa med tilhørende sofabord og tv-møblement og spisebord.

Thorvald Meyers gate 5, Oslo

  • Tomt
    3013m²

    Beskrivelse av tomt
    Pent opparbeidet tomt med diverse beplantning, sykkelparkering og sittegrupper. Asfaltert gårdsplass med parkeringsplasser. Meget fin beliggenhet rett ved Akerselva.

    Beliggenhet
    Thorvald Meyers gate 5 på øvre Grünerløkka er et flott sted å bo for deg som ønsker å være midt i Oslos mest populære bydel. Her finner du en kombinasjon av urbant liv og rolige, grønne områder, perfekt for en livsstil som balanserer aktivitet og avslapning. Boligen ligger i umiddelbar nærhet til Ringnes Park senteret, og kun 5-6 minutters gange fra den livlige Olaf Ryes plass, som er kjent for sine markedsdager og summende folkeliv. Grünerløkka har et bredt spekter av sjarmerende kafeer, restauranter, og parker. Blant de mange grøntområdene finner du Birkelunden og Sofienbergparken, som er favoritter blant beboerne. I Birkelunden arrangeres det et ukentlig bruktmarked hver søndag, og området har også en gjenbruksstasjon, noe som gjør det enkelt å være miljøbevisst. Sofienbergparken er perfekt for både familier og venner, med fasiliteter som bordtennisbord, lekeplass, og grillautomater. Parken er også utstyrt med bysykkelstasjoner og en minigjenbruksstasjon for små mengder avfall. Akerselva, som ligger like i nærheten, er et populært sted for både mosjonister og de som ønsker å nyte litt natur i byen. Her kan du gå eller jogge langs elva, fra Maridalsvannet til sentrum. I tillegg er det kort vei til Vulkan-området, et kreativt senter for mat, kunst og kultur. Mathallen byr på spennende matopplevelser, og området har også populære steder som BAR Vulkan og Dögnvill Bar & Burger, som er perfekte for sosiale sammenkomster. Alt i alt er Thorvald Meyers gate 5 et ideelt sted for deg som ønsker å bo i hjertet av Oslo med alle fasiliteter rett utenfor døren.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Nærområdet består i hovedsak av boligbebyggelse og eldre næringsbebyggelse.

    Offentlig kommunikasjon
    Området har et meget godt kollektivtilbud. Trikkestoppet Biermanns gate (11, 12, 18) er kun 4 minutters gange unna. Her går det trikk (eller nattbuss) hele døgnet med få minutters mellomrom, og busstoppet Sannergata (21) er enda nærmere. Birkelunden (30) er også få minutters gange. I tillegg ligger Alexander Kiellands en kort gåtur unna, hvor du finner buss 54 og 34.

    Byggemåte
    TG2 (Moderat avvik som kan kreve tiltak i fremtiden): - Ytterdører: Ytterdørene viser tegn på slitasje og kan kreve vedlikehold i nær fremtid. - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er mindre avvik som tyder på at vedlikehold kan bli nødvendig for å opprettholde sikkerhet og funksjon. - Innvendige overflater: Det er normal slitasje på overflatene, noe som indikerer behov for kosmetiske oppdateringer eller reparasjoner snart. - Innvendige dører: Dørene har synlige tegn på aldring og slitasje, og kan kreve justeringer eller utskifting. - Kjøkken ? overflater og innredning: Det er mindre slitasje på kjøkkenoverflater og -innredning, som kan tilsi behov for oppgradering eller utskifting i fremtiden. TG3 (Store eller alvorlige avvik som krever umiddelbar utbedring): - Ingen elementer vurdert til TG3, noe som tyder på at det ikke er kritiske feil som krever umiddelbare tiltak. For mer informasjon se vedlagt tilstandsrapport.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, mai 2024. Ingen avvik, alt godkjent.

    Innhold
    Denne stilige 1-roms leiligheten i 4. etasje tilbyr en perfekt kombinasjon av moderne komfort og sjarm. Med en arealeffektiv planløsning, får du maksimalt utbytte av hver kvadratmeter. Leiligheten har en lys og innbydende stue med plass til både sofa og spisebord, noe som skaper en hyggelig atmosfære for både hverdag og fest. Badet, som ble totalrenovert i 2021, er utstyrt med moderne fliser, veggmonterte dusjvegger og praktisk opplegg for vaskemaskin. Kjøkkenet er av høy kvalitet med IKEA-innredning, heltre benkeplater og integrerte hvitevarer som gjør matlagingen til en fryd. Den vestvendte balkongen på 5 kvm er et skikkelig høydepunkt, og her kan du nyte solrike dager og vakre solnedganger. I tillegg følger det med en praktisk bod på ca. 2 kvm i 1. etasje, perfekt for oppbevaring av sportsutstyr eller sesongbaserte eiendeler. Med en sentral beliggenhet i populære Grünerløkka, har du alt av kafeer, restauranter, og butikker rett utenfor døren. Velkommen til visning!

    Standard
    For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.

    Innbo og løsøre
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Bad: I 2021 ble badet totalrenovert med stilige fliser, moderne sanitærutstyr og opplegg for vaskemaskin, noe som gir både komfort og bekvemmelighet. Oppussing av stue: I 2023 ble stuen malt, noe som har friskt opp rommet og gitt det et nytt liv. I tillegg ble det laget strømuttak til sovealkoven for ekstra fleksibilitet. Generelt vedlikehold: Det har blitt gjennomført diverse vedlikeholdsarbeid som utbedringer av takvannsnedløp og vannlekkasjer fra parkeringsplassen. Dette sikrer at byggets infrastruktur er i god stand. Fellesområder: Borettslaget har investert i forbedringer av fellesarealene, inkludert nytt porttelefonsystem og flere utleieboder, noe som øker både sikkerheten og tilgjengeligheten for beboerne.

    TV/Internett/bredbånd
    OBOS OpenNet overtok levering av internett til Fossheim borettslag høsten 2020. Internett er blir levert på punkt-til-punkt fibernett med en hastighet på opptil 1000 Mbit/s. Internett er dekket gjennom fellesutgiftene, mens TV-tjenester må dekkes av den enkelte beboer. Gjennom OBOS OpenNet kan beboere bestille TV-tjenester fra RiksTV, Viasat og Nextgentel TV.

    Parkering
    Borettslaget har 30 utendørs P-plasser, 32 garasjeplasser og 7 mc-plasser i garasje. Andelseiere som ønsker parkeringsplass kan sende en e-post til parkering.fossheim@outlook.com. Venteliste for P-plasser og garasjeplasser henger på tavlene i 1 og 6 etasje. Parkeringsplassene fordeles ved venteliste og følger ikke leilighet. Leieren av plassen må disponere egen bil og plassen kan ikke fremleies. -Leie for garasjeplass er kr. 852,-/mnd. Det er et depositum på kr 5 000 for garasjeplass. -Leie for utendørs parkeringsplass er kr. 426,-/mnd. -Leie for plass motorsykkel i fellesgarasje er kr. 426,- /mnd. Borettslaget har tre gjesteparkeringsplasser.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Selger opplyser at radiatoren på kjøkkenet vil bli byttet etter visning. For kjøper har ikke dette noe å si annet enn at kjøper får ny radiator ettersom radiatorene er borettslagets ansvar.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 700 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 409 000 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 4 109 000 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 7 981 Gebyr avklaring forkjøpsrett 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 500 Tinglysningsgebyr pantedokument -------------------------------------------------------- 9 221 Omkostninger totalt 16 421 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 221 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 118 221 Totalpris. inkl. omkostninger 4 125 421 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 128 221 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Energiklasse
    F

  • Formuesverdi primær
    902899

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3431014

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Info formuesverdi
    Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Andelsnummer
    27

    Part.obl.nr.
    950376635

    Felleskostnader pr. mnd.
    4649

    Andel fellesgjeld
    409000

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-09-23T22:00:00Z

    Kommentar fellesgjeld
    Lånenr.: OBBK01-98207579157 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 5,59% Restsaldo 34 381 086,- (187 010,- for denne andelen) Restløpetid: 20 år Terminer pr. år: 12 Type rente: Flytende Lånenr.: OBOS01-98207920096 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 5,59% Restsaldo 40 852 442,- (222 221,- for denne andelen) Restløpetid: 26 år og 8 mnd. Terminer pr. år: 12 Type rente: Flytende Det gjøres oppmerksom på at det ikke er mottatt oppstilling fra forretningsfører hvor renter og avdrag er spesifisert. Meglerforetaket har derfor måtte foreta en omtrentlig beregning av disse ved bruk av lånekalkulator. Dette kan medføre noe avvik.

    Avdrag fellesgjeld
    557

    Rentekostnad fellesgjeld
    1906

    Andel fellesformue
    20596

    Andel fellesformue per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Borettslaget
    Fossheim Borettslag

    Borettslagets org.nr
    950376635

    Om borettslaget
    Andelen er en del av Fossheim Borettslag (org.nr. 950 376 635 ), bestående av totalt 160 andeler/leiligheter. Borettslaget hadde et årsresultat i 2023 på kr 575 926,- (før nedbetaling på fellesgjeld). De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2023 kr 3 144 706,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for andelseierne kan bli endret som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Generalforsamlinger avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven). Styrets arbeid 2023-2024: Parkering - Reduserte ventelister Ny brøytepartner - Styret har valgt Skandinavisk Utemiljø AS Pilotprosjekt med bevegelsessensorlamper i garasjer Nye regler for lagring i garasjer Installering av dørautomatikk til utgangsdørene på sykkelbodene i 5. etasje Nytt digitalt porttelefonanlegg ble installert i september 2023 fra selskapet Defigo. Systemet gir også digital nøkkel via app til beboere. Vann- og avløpsprosjektet ble ferdigstilt høsten 2022 Radiatoranlegg :November 2023 røk kompressoren for trykktanken til radiatoranlegget i forbindelse med en vannlekkasje i anleggets kontrollrom. Dette gjorde at anlegget selv ikke klarte å justere opp og holde på trykket på vannet i anlegget, som igjen førte til at det ikke kom varme i de øverste leilighetene. Over en periode på to uker ble anlegget feilsøkt, lekkasje utbedret og ny kompressor bestilt og installert. I mellomtiden fylte styret på anlegget med vann manuelt. Lekkasje i takvannsrør: Bygget er konstruert med innvendige avløpsrør for vann fra taket, utført i støpejern. Rørene var utslitte og det har vært lekkasjer. Takvannsnedløpene er nå rehabilitert med strømpelegging i perioden og leilighetene er nå trygge mot lekkasjer fra takvann. VVS inspeksjonen: VVS inspeksjonen i 2023 avdekket store mangler på radiatoranlegget. Rørene fra varmesentralen til rørstammene opp i leilighetene og flere stoppekraner er over sin beregnede levetid. Disse rørene er også isolert med asbest flere steder og må saneres. Rørene i leilighetene vurderes som gode og med lang gjenværende levetid. I varmesentralen er det også flere elementer som må fornyes. I vintersesongen gikk en kompressor i stykker og ble byttet ut. Det var lekkasje på en sirkulasjonspumpe som ble utbedret. Det er også ulike feil og mangler på radiatorene i leilighetene som må rettes opp før neste fyringssesong. Alt i alt er det et stort og kostnadskrevende prosjekt å få rettet opp i alle feilene, og Obos-prosjekt er engasjert for å bistå styret med dette. Øvrige VVSanlegg fikk godkjentstempel. Hybel og fellesrom: Borettslaget disponerer en utleiehybel og fellesrom. Det har vært god utleie på både hybelen og fellesrommet. Boder: Etter generalforsamlingsvedtak i 2023 ble det igangsatt et prosjekt med å bygge om det gamle kjølerommet i 3 etg. til nye boder for kort og langtidsutleie. Det ble bygget totalt 21 boder. Vedlikehold av fellesvaskeri. Internett: Avtalen med Obos Opennet ble inngått høst 2020 og avtaleperioden varer til høst 2023. Styret så ingen grunn til å endre denne situasjonen og videreførte avtalen. Første prisøkning på 20 kr. per leilighet siden avtaleinngåelse trådte i kraft fra 1. april, og vi følger med på utviklingen. Overgang til Vibbo - Opprydding av digitale løsninger og arkiv. Prosjekter som bør tas snart -Nytt gelender utenfor 6. etasje -Ytterdører / inngangsparti -Sykkelboder -Asfaltering og oppmerking av parkeringsplasser -Maling av korridorer og fellesareal Planlagte prosjekter Etablering av elbilladere. Det var oppe på årets generalforsamling etablering av lademulighet i borettslaget. Investeringen tas fra egenkapitalen, og kan påvirke felleskostnaden og/ eller parkeringsleie. Leier av parkering må selv betale ladeboks. Leverandør står for fakturering til den enkelte. Se øvrige vilkår i de vedlagte tilbudene. Begge leverandører vil komme på generalforsamlingen, ha en kort presentasjon og svare på spørsmål. Se saker til årsmøtet og styrets årsrapport Nytt låssystem: Styret anbefaler at man utvider nøkkelbrikke-systemet til å omfatte bod-områdene i alle etasjer, sykkelbodene, vaskeriet, garasjedøren i 1. etasje og om mulig fellesbalkongen i 6. etg. Denne investeringen tas fra egenkapitalen og kan påvirke felleskostnadene. Ny belysning - innvendig og utvendig: Styret mener borettslaget nå bør oppfylle vedtaket fra 2017 med å bytte lamper i korridorene og vaskeriet, men med ny leverandør. Styret anbefaler å samtidig installerer nye lamper i trappeløpet og inngangspartiet i 1. etg. Lampene må ha nødlys. Investeringen kan tas innenfor budsjettet. Det brukes inntil 300 000 på å bytte belysning. Større vedlikehold og rehabilitering 2023 - 2024: - 21 nye utleieboder - Nytt porttelefonsystem (Defigo) - Utbedring av takvannsnedløp - Utbedring av vannlekkasje fra parkeringsplassen - Automatikk i dører inn til sykkelgang - Nye utelamper i 6. etasje 2022: - Våtromsrehabilitering - Ventilasjonsvifte - Fellesrom delvis renovert i november 2022 (malt kjøkken, installert prosjektor og møbler) - Alle brannslukkere og brannvarslere utskiftet i leiligheter og fellesareal - Alle vann -og kloakkrør utskiftet 2018: -LED-lys montert i alle fellesområder 2016: - Nytt vaskeri 2015: - Fuktsanering av garasjekjeller 2014: -Brannsikring og sykkelparkering -Nye postkasser og malt inngangspartiet 2014 - 2015: - Ny fasade, nye balkonger, nytt dekke og isolasjon 2012: - Video-overvåking 2011: - Rehabilitering av garasjeanlegget. Nytt overspenningsvern. 2010: - Nytt trykkforsterkeranlegg (som pumper vann opp i etasjene) Se årsrapport for tidligere vedlikehold og rehabilitering. Hjemmeside: https://vibbo.no/fossheim/om

    Gebyr forkjøpsrett
    7981

    Forkjøpsrett
    Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. For hver enkelt bolig blir det ved salg fastsatt en egen frist for å melde bruk av forkjøpsretten (meldefrist). Medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, tar kontakt med OBOS for å få oppgitt e-postadresse som kan benyttes. Meldingen må være mottatt av OBOS innen den fastsatte fristen. Meldefristen vil være normalt 5 virkedager etter at boligen er kunngjort i OBOS-annonse i Aftenposten og/eller på www.obos.no. Hvis OBOS mottar din melding om forkjøp etter at fristen er gått ut, kan du ikke kreve å få overta boligen på grunnlag av forkjøpsretten. Gjør du bruk av forkjøpsretten, trer du inn i en allerede inngått avtale og kjøper boligen til den avtalte pris på avtalte vilkår. Finansieringen må være i orden, og den må i sin helhet dokumenteres skriftlig. Er det flere medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, får den med lengst ansiennitet fortrinnsrett. Andelseiere i det borettslaget boligen tilhører går foran øvrige medlemmer i OBOS. Dersom flere i borettslaget vil benytte forkjøpsretten, blir normalt botiden i borettslaget avgjørende.

    Styregodkjennelse
    Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

    Sikringsordning fellesgjeld
    Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 ? tolv? måneder regnet fra oppsigelsesdato.

    Borettslagets forsikringsselskap
    Gjensidige Forsikring

    Polisenummer felles forsikring
    88368035

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

    Beboernes forpliktelser og dugnader
    Dugnad må påberegnes.

    Dyrehold
    Styrets samtykke må foreligge for å kunne holde dyr, og den som har dyr, må undertegne en spesiell erklæring. Forutsetningen for å kunne holde dyr er videre at de andre beboerne ikke sjeneres, og at dyrene ikke oppholder seg i korridoren. Styret har til enhver tid rett til å begrense dyreholdet.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/225/279: 31.08.1964 - Dokumentnr: 512208 - Erklæring/avtale Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 10.10.1964 - Dokumentnr: 514618 - Erklæring/avtale vedr. begrensninger i utleiemulighetene Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet 13.10.1964 - Dokumentnr: 514805 - Best. om adkomstrett Rettighetshaver Thv. Meyersgt.7. Riktig dgbnr. er 14805/64 - ble ved konvertering til elektroniskg grunnbok lagt inn med feil dgnbr.. 16.07.1986 - Dokumentnr: 43075 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. 06.10.1960 - Dokumentnr: 516558 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0301 Gnr:225 Bnr:277

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt ferdigattest for følgende: -1970: Omhandler boligblokk. -12.03.2012: Endring/reparasjon av bygningstekniske installasjoner. Tiltakstype: Blokk/bygård/terrassehus -04.06.2015: Oppgradering av rømningsvei - Utskifting av dører - Boligblokk. -25.06.2015: Fasadeendring. -15.08.2022: Utskifting av vann- og avløpsrør i hele bygningen med 160 leiligheter. -26.07.2024: Utskifting av 2 stk. heiser. Det foreligger også ekspedisjonsdokument fra byggeåret.

    Vei, vann og avløp
    Adkomst: Offentlig, interne gang- og stikkveier. Tilknytning vann: Offentlig. Tilknytning avløp: Offentlig.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til bolig m. tilh. anlegg (S-2255), anlegg- og riggområde, vannforyningsanlegg og andre sikringssoner (S-5058) og offentlig kjørebane/veigrunn (S-172GO). Pågående plansaker i nærområdet: Saksnr. 202315257 Saken gjelder: Vogts gate - Toftes gate - Fremkommelighetstiltak for trikk Sakstype: Detaljregulering Pågående byggesaker i nærområdet: Saksnr. 201114835 Saken gjelder: Øvre Foss kunstgressbane - Oppføring lysanlegg Siste bevegelse: 27.05.2024 Saksnr. 201811196 Saken gjelder: Biermannsgate 2 - Oppføring av gjerde Siste bevegelse: 14.08.2024

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

    Legalpant
    Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar bo- og driveplikt
    Ikke aktuelt.

    Kommentar konsesjon
    Ikke aktuelt.

    Kommentar odelsrett
    Ikke aktuelt.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 700 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 409 000 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 4 109 000 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 7 981 Gebyr avklaring forkjøpsrett 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 500 Tinglysningsgebyr pantedokument -------------------------------------------------------- 9 221 Omkostninger totalt 16 421 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 221 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 118 221 Totalpris. inkl. omkostninger 4 125 421 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 128 221 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    9221

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er beregnet provisjon på 1.25% av kjøpesummen Eierskiftegebyr 6 385,- Garantipremie/inneståelse 3 000,- Markedspakke + Fotograf Trond Walsø 22 990,- Oppgjørshonorar 6 990,- Opplysninger forretningsfører avg pliktig 2 500,- Søk eiendomsregister og elektronisk signering 1 490,- Tilretteleggingsgebyr 22 900,- Visninger per stk. 3 490,-

Anders Wold

Fagansvarlig / Eiendomsmegler / Partner

Anders Wold

48 09 69 39

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev