aktiv-eiendomsmegling

PORSGRUNN Floodmyrvegen 2

Leilighet i 1. etasje med tre soverom, tilhørende hagedel og fast parkeringsplass.

  • kr 1 650 000
  • BRA-i 66 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 1 650 000
  • Omkostningerkr 11 240
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 003 284
  • EierformAndel
  • Byggeår1959
  • Soverom3
  • Andel fellesgjeldkr 342 044
  • Felleskostnaderkr 7 000
  • Tomt5 992 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Prisantydning: kr 1 650 000,- Andel av fellesgjeld: kr 342 044,-   Pris inkl. fellesgjeld: kr 1 992 044,-   Omkostninger: Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt): kr 7 200,- Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg): kr 2 800,- Panteattest kjøper: kr 240,- Tinglysingsgebyr pantedokument: kr 500,- (Tinglysingsgebyr skjøte: kr 500,-   Omkostninger totalt: kr 11 240,-   Totalpris inkl. omkostninger: kr 2 003 284,-

Meld deg på visning!

Påmelding
Dette er en 4-roms leilighet i en firemannsbolig med tilhørende hagedel. Leiligheten ligger i 1. etasje og består av stue, kjøkken, bad, tre soverom og gang. Deler av leiligheten har fått nytt gulv og blitt malt innvendig. Det er gode lagringsmuligheter med flere boder. Fra stuen er det utgang til balkong med trapp ned til terrasse og hage. Det er fast parkeringsplass rett utenfor leiligheten. Leiligheten har lett tilgjengelighet til Porsgrunn sentrum med alle byens fasiliteter, samt nærhet til E18 for pendlere.

Floodmyrvegen 2, Telemark

  • Tomt
    5992m²

    Beskrivelse av tomt
    Det er hovedsakelig felles eiertomt på 12 661 kvm i følge opplysninger fra forretningsfører, som tilhører borettslaget. Borettslagets tomt består av fire gårds- og bruksnummer. Gårdsnummer 51 og bruksnummer 189 er festet tomt, og grunneier er Porsgrunn kommune. Borettslaget betaler en årlig festeavgift på kr 1 270,- som er inkludert i felleskostnadene i måneden. Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte veier og parkeringsarealer. Borettslaget har valgt å privatisere deler av fellesarealet, det vil si at hver leilighet har eksklusiv disposisjonsrett til hver sin hagedel. Det medfører at andelseier også har vedlikeholdsansvar for sin hagedel. Borettslaget har en felles utebod med snøfreser, plenklipper, hekksaks, kantklipper, løvblåser, grensaks, raker, spader, trillebår, m.m. Dette er til felles bruk med felles ansvar, som andelseier kan benytte til vedlikehold av egen hagedel. Leiligheten har nordvestvendt balkong med direkte adkomst fra stuen. Fra balkongen er det trapp ned til terrasse og tilhørende hagedel. Terrassen er bygd i senere tid.

    Beliggenhet
    Enger har sentral beliggenhet med nærhet til større veier og lett tilgjengelighet til Porsgrunn sentrum, noe som gir praktiske pendlermuligheter for de som arbeider i byen eller i nærliggende områder. Med sin nærhet til Porsgrunn sentrum har beboerne i Enger lett tilgang til alle byens fasiliteter og tjenester, som rikelig med butikker, hyggelige restauranter og et godt kulturtilbud. Det er gangavstand til barnehager, skoler og idrettsanlegg. I nærheten er det fine turmuligheter, og en fottur til det populære turområdet Valleråsen kan anbefales.

    Adkomst
    Fra rundkjøringen på Moheim: Følg veien mot Porsgrunn sentrum og ta tredje avkjøring i første rundkjøring inn forbi det nye Tesla-senteret. Følg Ullinvegen over i Floodmyrvegen, og hold til høyre der hvor veien deler seg. Kjør gjennom Enger industriområde og følg veien rett frem, hvor firemannsboligen ligger på høyre side av veien. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Boligområdet har en variert bebyggelse med en kombinasjon av eneboliger, rekkehus og mindre leilighetskomplekser.

    Barnehage/skole/fritid
    Barnehager: Valhall barnehage (1-5 år) - 103 barn, 1.1 km Eplehagen Barnehagen (0-5 år) - 63 barn, 1.7 km Nystrand barnehage (1-5 år) - 84 barn, 2 km Skoler: Tveten skole (1-7 kl.) - 296 elever, 25 klasser, 1 km Myrene skole (1-7 kl.) - 243 elever, 22 klasser, 2.5 km Tveten ungdomsskole (8-10 kl.) - 374 elever, 28 klasser, 1.3 km Porsgrunn videregående skole Sør - 450 elever, 32 klasser, 2.3 km Porsgrunn videregående skole - 1100 elever, 2.9 km Informasjon om barnehager og skoler er fra Nabolagsprofilen, og er innhentet fra ulike offentlige og private kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser/tid er beregnet basert på korteste kjørbare vei eller gangvei (der kjente gangveier er med i datagrunnlaget). Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må det rettes en særskilt henvendelse til kommune for oppdatert informasjon.

    Byggemåte
    Leiligheten er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Leiligheten fremstår i normalt god stand på befaringsdagen. Det ble ikke registrert eller avdekket noen behov for bygningsmessige strakstiltak utover normalt vedlikehold. For øvrig vises til beskrivelser og vurderinger for de enkelte bygningsdeler i rapporten. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG2.   Forhold som har fått TG2 i tilstandsrapporten: - Bad: TG2 vurderes da det ikke er mulig å undersøke sluk og det er ukjent alder på membran. - Balkong: TG2 vurderes da rekkverkshøyden ikke tilfredsstiller dagens krav. - Varmtvannsbereder: TG2 vurderes grunnet ukjent alder og rust i overgang til vannrør. - Ventilasjon: TG2 vurderes da bare tilluft i vegg ikke tilfredsstiller dagens krav til ventilasjon. - Elektrisk anlegg og samsvarserklæring: TG2 vurderes da det mangler dokumentasjon på bytte av termostat og ukjent hvor lenge siden det har vært el-tilsyn. Bygningen er i henhold til tilstandsrapport oppført på fundament med bærende grunnmur av betong. Ytterveggene er oppført som bindingsverk med utvendig liggende trekledning. Saltak av trekonstruksjoner som er tekket med dobbeltkrum betongstein. Vinduer med 2-lags isolerglass. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 11.04.2024 av Sørø Taksering AS, som gir en teknisk beskrivelse av leiligheten.

    Standard
    Leiligheten har en normal standard. Innvendig har deler av leiligheten blitt malt og fått nytt gulv. Lys stue med plass til både sofa- og spisegruppe. Fra stuen er det direkte utgang til balkongen med tilhørende hage. I stuen er det vedovn. Kjøkkenet har malt innredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. I innredningen er det nisje til komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er montert kjøkkenventilator over nisje til komfyr. Flislagt bad utstyrt med dusjkabinett, baderomsinnredning, toalett og opplegg til vaskemaskin. Det er varmekabler i gulvet på badet. På badet har baderomsinnredning og termostat til varmekabler blitt oppgradert i senere tid. Leiligheten har et romslig hovedsoverom og to mindre soverom som brukes til barnerom. Det er gode lagringsmuligheter med flere boder i kjeller.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Borettslaget har kabel-TV og bredbånd inkludert i felleskostnadene. Dekoder fra Telenor tilhører leiligheten og skal bli stående i leiligheten ved salg. Det samme gjelder modem og trådløs ruter. Hvis det oppstår skader skal det meldes til styret umiddelbart, og vedlikehold og kontakt med Telenor er styrets ansvar.

    Parkering
    Fast parkeringsplass rett utenfor leiligheten. Borettslaget opplyser i sine ordensregler at parkering av biler og motorsykler skal kun skje på anviste parkeringsplasser, unntatt kortvarige parkeringer for av- og pålasting av gods og passasjerer. Andelseiere i 1. etasje har fast parkeringsplass i innkjørselen til 1 stk. kjøretøy, under sitt kjøkkenvindu. For øvrig må kjøretøy for både andelseiere og besøkende parkeres til høyre for garasjene eller langs veien nedover Floodmyrvegen på siden med fellesplen. Borettslaget har fem garasjer til disposisjon for utleie. Disse leies ut etter «førstemann-til-mølla»-prinsippet, og videre etter venteliste. Borettshavere som disponerer garasje oppfordres til å benytte denne ved parkering. All kjøring innen boligområdet må foregå med stor forsiktighet. Borettshaverne plikter å påse at deres besøkende overholder ferdsels- og parkeringsbestemmelsene. Lagring av campingvogner og/eller båter må avtales med styret i borettslaget.

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Prisantydning: kr 1 650 000,- Andel av fellesgjeld: kr 342 044,-   Pris inkl. fellesgjeld: kr 1 992 044,-   Omkostninger: Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt): kr 7 200,- Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg): kr 2 800,- Panteattest kjøper: kr 240,- Tinglysingsgebyr pantedokument: kr 500,- (Tinglysingsgebyr skjøte: kr 500,-   Omkostninger totalt: kr 11 240,-   Totalpris inkl. omkostninger: kr 2 003 284,-

  • Oppvarming
    Vedovn i stue. Varmekabler i gulvet på bad. Ellers elektrisk oppvarming.

    Info strømforbruk
    I leiligheten bor det en småbarnsfamilie, og leiligheten har et antatt årsforbruk på 11 863 kWh i følge strømfaktura fra Fortum.

    Energiklasse
    F

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Formuesverdi primær
    438750

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    1667250

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punkt «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring og innvendig vedlikehold.

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Andelsnummer
    252

    Part.obl.nr.
    947990489

    Felleskostnader pr. mnd.
    7000

    Andel fellesgjeld
    342044

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-04-08T22:00:00Z

    Avdrag fellesgjeld
    1284

    Rentekostnad fellesgjeld
    1614

    Andel fellesformue
    29738

    Andel fellesformue per dato
    2022-12-30T23:00:00Z

    Kommentar kommunale avgifter
    Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

    Borettslaget
    Enger Borettslag

    Borettslagets org.nr
    947990489

    Om borettslaget
    Leiligheten er tilknyttet Enger Borettslag. Enger Borettslag består av 16 leiligheter fordelt på fire firemannsboliger. Forretningsfører er Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag, tlf.: 35 57 31 00. Styreleder er Nina Knagenhjelm, e-post: engerborettslag@gmail.com De viktigste sakene som styret har arbeidet med: - Videre vedlikehold av felles uteareal inkludert trefelling. - Hellegang inn til fellesbod er etablert, og arbeid er utført av Grenland Hage og landskap. - Ferdigstille arbeidet med rastomten i Floodmyrvegen 4. - Arbeid med å etablere gode rutiner for oppfølging av både periodisk vedlikehold og plan for framtidig vedlikehold. - Gjennomgang av økonomi og forhandling med bank angående rentenivå. - Planlegging av maling av fasader i 2024, inkludert innhenting av tilbud fra flere aktører. - Jobbet videre med brannsikkerhet og planlegging av piperehabilitering. Borettslaget har følgende framtidsplaner: - Utvendige fasader skal males våren 2024, og kontrakt med malermester er inngått. Planlagt oppstart 2. mai. - Maling av grunnmurene på dugnad, må være ferdigstilt innen høsten 2025. - Maling av fellesboden på dugnad, må være ferdigstilt innen høsten 2025. - Sette opp nye postkassestativ, kan bli utsatt til 2025. - Deler av grøntområdet til høyre for garasjerekken skal stubbefreses og det skal såes plen, noe som utføres av entreprenør. - Videre vedlikehold av felles uteareal, inkludert trefelling og rydding på garasjetomten og ved nr. 8. - Solforhold knyttet til høye trær på Porsgrunn kommunes eiendom skal kartlegges vår/sommer 2024. - Piperehabilitering: utføres høsten 2025 og avtale er inngått. - Rydding av loft, og gå over takkonstruksjon innvendig med tanke på fukt, og kartlegge framtidig vedlikeholdsbehov. - Kartlegging av status på garasjerekke sammen med teknisk avdeling ved PBBL.

    Gebyr forkjøpsrett
    7981

    Forkjøpsrett
    Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett skjer i etterkant av salget. Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har 20 dagers frist til å melde sin forkjøpsrett etter at borettslaget har mottatt melding om salget fra meglerforetaket.

    Styregodkjennelse
    Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene kan fås ved henvendelse til megler. Felleskostnadene justeres etter borettslagets faktiske utgifter, normalt en til to ganger i året. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret, årsmøtet eller generalforsamling. Styreleder i borettslaget opplyser til megler den 23.04.2024 at andel fellesgjeld for leiligheten vil øke med ca. kr 37 500,-, på grunn av låneopptak i forbindelse med maling av fasadene. Styreleder opplyser også at lånet teknisk sett dekker utgiftene borettslaget har hatt til sikring av naturskader/ras ved Floodmyrvegen 4. Borettslaget har valgt å rokkere på oppsparte midler og nytt låneopptak på grunn av prosessen med den skaden og uforutsigbarheten underveis. Økning i andel fellesgjeld er tatt høyde for i økningen av felleskostnader som var gjeldende fra 01.01.2024. Arbeidet med maling av fasader er fremskyndet grunnet ledig kapasitet hos malermester, og arbeidet er igangsatt.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Total fellesgjeld for borettslaget er kr 5 472 717,- pr. 09.04.2024, og lånevilkårene er: Lånenummer: 11460942, Husbanken. Annuitetslån, 2 terminer pr. år. Rentesats per 09.04.2024: 4,22 % pa. Antall terminer til innfrielse: 9. Saldo pr. 09.04.2024: kr 521 318,-. Andel av saldo: kr 32 582,-. Første termin 31.12.2007. Første avdrag: 31.12.2007. Siste termin 30.06.2028. Fastrente 3,076 % til 01.09.2023. Lånenummer: 12131267485, DNB BANK ASA. Annuitetslån, 4 terminer pr. år. Rentesats per 09.04.2024: 5,65 % pa. Antall terminer til innfrielse: 75. Saldo pr. 09.04.2024: kr 3 760 844,-. Andel av saldo: kr 235 053,-. Første termin: 30.09.2015. Første avdrag: 30.09.2015. Siste termin 31.12.2042. Lånenummer: 16365103384, DNBBANK ASA. Annuitetslån, 4 terminer pr. år. Rentesats per 09.04.2024: 5,65 % pa. Antall terminer til innfrielse: 90. Saldo pr. 09.04.2024: kr 1 190 554,-. Andel av saldo: kr 74 410,-. Første termin: 30.06.2022. Første avdrag: 30.06.2022. Siste termin: 30.09.2046. Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling (IN-ordning) på fellesgjelden.

    Sikringsordning fellesgjeld
    Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader. For å sikre seg mot eventuelle tap har borettslaget tegnet avtale om sikringsordning som dekker tap av felleskostnader. Borettslaget er sikret i Skadeselskapet Borettslagenes Sikringsfond A/S. Borettslaget er sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra kommende årsskifte.

    Borettslagets forsikringsselskap
    Gjensidige Forsikring ASA

    Polisenummer felles forsikring
    86157618

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Beboernes forpliktelser og dugnader
    Dugnad må påregnes. Styret i borettslaget har informert om at grunnmurene ble mat i 2017-2018, men at grunnmurene bør/må males på nytt i år. Arbeidet vil bli fordelt mellom andelseierne. Borettslaget dekker materialer, dvs. maling og koster/ruller. Ta kontakt med megler dersom du ønsker mer informasjon.

    Dyrehold
    Borettslaget opplyser i sine ordensregler at dyrehold skal søkes om skriftlig på eget skjema og det skal godkjennes av styret i borettslaget før dyret anskaffes. Det henvises også til egne regler for husdyrhold. Underskrift fra de tre andre andelseierne i samme hus med samtykke på søknaden skal legges ved søknaden, dette særlig med tanke på allergier. Husdyret skal ikke være til ulempe for andre beboere. Ved midlertidig hold/passing av husdyr skal styret orienteres (SMS/mail/lapp). De samme reglene for husdyrhold gjelder da som når man eier dyret selv. Det er båndtvang for hunder på borettslagets eiendom, også inne i felles trappeoppgang, uansett rase, størrelse og årstid. For øvrig gjelder regler for husdyrhold i norsk lovverk.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    Utover andel fellesgjeld overtas boligen fri for pengeheftelser. Det er ingen tinglyste servitutter på borettslagets eiendom.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ingen ferdigattest for borettslagets eiendom, men det ble gitt innflyttingstillatelse til fire firemannsboliger den 11.11.1959. I innflyttingstillatelsen står det at ferdigattesten kan utstedes når følgende arbeid er utført: Utstikkene på loft må fylles helt opp og eller platene må trekkes inn til pipestokk, og at platene under ovnene må festes. Det er uvisst om arbeidet er utført, og kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Det fremgår på tegningene at det er satt opp en lettvegg mellom stue og soverommet ved gangen, slik at leiligheten har fått tre soverom. I de mottatte byggetegningene er det kun tegnet inn to soverom. Takstmann opplyser i vedlagt tilstandsrapport at dette ikke er søknadspliktig til kommunen.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig vei, vann og avløp. 

    Regulerings- og arealplanner
    Borettslagets eiendommen ligger hovedsakelig i et område regulert til boligformål, mens et mindre areal er regulert til offentlig friområde og parkbelte i industriområde. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. På borettslagets eiendom har det rast ut en fylling nedenfor firemannsboligen i Floodmyrvegen 4, i forbindelse med kommunal bekk rett ved eiendommen. Kommunen sier at det ikke er noen fare for at firemannsboligene skal rase ut. Borettslaget vil likevel at den kommunale bekken sikres, og Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag har tatt på seg å håndtere saken på vegne av borettslaget. Ta kontakt med megler eller styreleder i borettslaget for status i saken.

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

    Legalpant
    Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av leiligheten er konsesjonsfritt.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000,- (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Prisantydning: kr 1 650 000,- Andel av fellesgjeld: kr 342 044,-   Pris inkl. fellesgjeld: kr 1 992 044,-   Omkostninger: Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt): kr 7 200,- Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg): kr 2 800,- Panteattest kjøper: kr 240,- Tinglysingsgebyr pantedokument: kr 500,- (Tinglysingsgebyr skjøte: kr 500,-   Omkostninger totalt: kr 11 240,-   Totalpris inkl. omkostninger: kr 2 003 284,-

    Omk. kjøper beløp
    11240

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200,-/4 600,-/5 000,- i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000,- ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr 40 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15 000,-, kontroll av hjemmel og heftelser kr 2 500,-, oppgjørshonorar kr 6 000,- og markedsføringspakke kr 8 465,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket direkte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva. 

Thomas Johan Nilsen

Megler

Thomas Johan Nilsen

45 41 99 45

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev