aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Kim-André Arnesen presenterer Råvarden  58 - et romslig enderekkehus i familievennlige omgivelser.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Kim-André Arnesen presenterer Råvarden 58 - et romslig enderekkehus i familievennlige omgivelser.

RÅDAL Råvarden 58

Lyst og attraktivt enderekkehus i populære og barnevennlige Råvarden | Solrike uteområder | Fast parkering m/ lader

  • kr 5 500 000
  • BRA-i 126 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 5 500 000
  • Omkostningerkr 138 760
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 639 884
  • ObjektstypeRekkehus
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår2002
  • Soverom3
  • Tomt11 086.4 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 5 500 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 1 124 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 501 124 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 137 520 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 138 760 (Omkostninger totalt) 149 160 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 151 960 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 5 639 884 (Totalpris. inkl. omkostninger) 5 650 284 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 5 653 084 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Planløsning hovedetasjen
Velkommen til Råvarden 58 - et flott enderekkehus i særdeles barnevennlige omgivelser. Her bor man sentralt, men samtidig tilbaketrukket. Huset har en god beliggenhet på enden i rekken, med solrike og usjenerte uteplasser. For småbarnsfamilien har man god plass til både trampoline og godt med lekeareal. Den romslige terrassen på baksiden er perfekt for varme sommerdager. Kort fortalt: - Usjenert hage med meget gode solforhold - Fast parkeringsplass med ladepunkt - Barnevennlig med lite gjennomgangstrafikk og lekeplass i nabolaget - Godt med fritidstilbud i området for barn og voksne - Gangavstand til Lagunen storsenter, samt buss og bybane - Kort kjøretur unna store arbeidsplasser på Sandsli og Kokstad - Nærhet til skole og barnehage Velkommen til visning, husk påmelding!
Eller kanskje sette opp et fotballmål?

Råvarden 58, Vestland

  • Tomt
    11086.4m²

    Beskrivelse av tomt
    Felles tomt. Arealet er hentet fra matrikkelrapport.

    Beliggenhet
    Velkommen til Råvarden! Eiendommen har en meget sentral beliggenhet i et veletablert og attraktivt boligområdet på Råvarden i Fana. Boligen ligger i et området med lite gjennomgangstrafikk og barnevennlige omgivelser. Her kan barn gå trygt til og fra skolen i tidlig alder. Det er kort avstand til alt av daglige servicetilbud, samt at næringsområdet på Sandsli/Kokstad kun er 7-8 minutter med bil fra boligen. Dette er et område som har godt med fritidstilbud som fotball/idrettslag (Fana og Bjarg) med fotballbaner og idrettsanlegg på Fana stadion innen gangavstand. Fana golfklubb er kun få minutters gange fra boligen og Bergen seilforening tar ca. 15 minutter med bil. I tillegg finnes det flere flotte turområder i nærmiljøet. Populære Hordnesskogen, Stendafjellet og Sæverudskogen blir flittig brukt både i hverdag som helg. De dager dette ikke frister er Lagunen Storsenter og Laguneparken innen kort avstand. Lagunen kan tilby alt av shoppingmuligheter, serveringstilbud, frisørsalonger, apotek, postkontor med mer. I Laguneparken finner du flere sportsbutikker, legekontor og tannlegesenter. Området er meget barnevennlig med gangavstand til barnehager, grunnskole i alle alderstrinn, videregående skoler og bussholdeplass.

    Adkomst
    Følg Grimseidvegen ca. 650 meter forså å ta til venstre inn på Råvarden. Boligen vil da ligge på din venstre hånd. Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Området er i hovedsak bebygget med lignende bebyggelse.

    Barnehage/skole/fritid
    Skoler og barnehager: Skeie skole 1-7 kl ca 0.5 km Rådalslien skole 8-10 kl ca 1.2 km Nordahl Grieg videregående skole ca 1.6 km Stend vidaregåande skule ca 3.3 km Råtun barnehage 0-6 år ca 0.6 km Helgatun barnehage 3-6 år ca 0.6 km Solsikken barnehage 1-5 år ca 1.2 km

    Byggemåte
    Huseter oppført i tre over grunnmur. For videre beskrivelser, se vedlagt tilstandsrapport. Følgende bygningsdeler har fått TG2 i vedlagt rapport. Utbedringskostnader kan påløpe: - Yttervegger: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Enkelte råteskadde bord på vestvegg. - Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke krav om utbedring til dagens krav. - Altan: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav. Det er ikke krav om utbedring. - Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert. Badet er ca. 22 år gammelt. - Vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsning. Det er også påvist for lite fall mot sluk. Vannbåren varme: Det er en del irr på rørfordelerstammer i fordelerskapene både inne og ute. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Elektrisk anlegg: Anlegget har ikke hatt eltilsynsrapport de siste 5 år.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? - Ja, ny kobling på oppvaskemaskin. Utført av VB Olav Mørner A/S Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? - Ja, noen råteskadde kledningsbord. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja, sikring og stikkontakt til stekeovn. Utført av Ernst Eismann AS. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja, årlig service/ vedlikehold av fjernvarme anlegg. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? - Ja, montert av Kvassheim Elektro AS.

    Innhold
    Innbydende og velholdt enderekkehus i familievennlige omgivelser. Eiendommen går over 3 etasjer, og inneholder: 1. etasje: Entré 4,5 m² Hall m/trapp 9,1 m² Bad 7,4 m² Vaskerom 7,2 m² Soverom 12,7 m² og 8,9 m² 2. etasje: Stue/kjøkken 46,4 m² Soverom 6,8 m² Gulvareal i 2. etasje: Loftstue m/trapp 14,6 m² Soverom 12,23 m² Eiendommen har i tillegg en parkeringsplass på felles oppstillingsplass, samt en utvendig bod 4,7 m².

    Standard
    Boligen holder gjennomgående normal standard, i hovedsak fra byggeår. De siste årene har følgende blitt gjort: - Et vindu på loft ble skiftet i 2024. - Kjøkkenfronter ble skiftet i 2023. - Laminatgulv i stue/kjøkken og i hall i ble montert i 2024. - Innvendige dørblad ble skiftet i 2024. - Kjøleskap ble skiftet i 2021, oppvaskmaskin i ca 2022 og stekeovn i 2023 Se vedlagte tilstandsrapport for detaljerte beskrivelser. STUE / KJØKKEN (46,4 m²): Stuen er lys og romslig med nylagt laminat på gulv og store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp. Her er det plass til koselig sofagruppe og større spisebord. Fra stue ved kjøkkenet er det utgang til altan på 8 kvm med morgensol. Det er også utgang til solrik hage som gjør det enkelt å invitere venner og familie på grillfest på varme sommerdager. Fra tv-stuen er det utgang til terrassen, hvor man kan nyte ettermiddagssolen i herlige usjenerte omgivelser. Kjøkkenet har innredning fra 2023. Her er det hvite profilerte fronter med integrerte hvitevarer og laminat benkeplate med nedfelt vask. Spotlights i himling. Kjøkkenet er levert fra Norsk kjøkkenfornying. BAD (7,4 m²) & VASKEROM ( 7,2 m²): Badet er innredet i nøytrale farger, og har keramiske fliser på gulv/vegger og vannbåren gulvvarme. Inneholder vegghengt wc, dusjhjørne, badekar, servant med møblement, speil og belysning. Vaskerommet har fliser på gulv (lagt i 2017) og malt strie på vegger. Det er vannbåren gulvvarme og avtrekkventil. Inneholder røropplegg/sluk for vaskemaskin og sentral/skap for "rør i rør" system. Det er også montert sentralstøvsuger på vaskerommet. LOFTSSTUE (14,6 m² i gulvareal) Loftstuen passer utmerket som TV-stue for både barn og voksne. Her kan man enkelt trekke seg tilbake og nyte en god film i godt selskap. SOVEROM: Boligen har i dag 3 romslige soverom, og 1 rom på loft som benyttes som soverom (ikke godkjent). Hovedsoverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng har en romslig garderobeløsning. De 3 resterende rommene har plass til seng, garderobeskap og arbeidspult om ønskelig. Soverommet i 2. etasje har også blitt benyttet som hjemmekontor.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Kabel tv og internett fre Telenor er inkludert i fellesutgiftene.

    Parkering
    Fast plass på felles parkeringsplass. Her er det også montert lader til bil. Sameiet har godt med gjesteplasser.

    Forsikringsselskap
    Tryg Forsikring

    Polisenummer
    6606780

    Radonmåling
    Eiendommen er ikke radonmålt.

    Diverse
    Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 5 500 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 1 124 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 501 124 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 137 520 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 138 760 (Omkostninger totalt) 149 160 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 151 960 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 5 639 884 (Totalpris. inkl. omkostninger) 5 650 284 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 5 653 084 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Oppvarming med vannbåren gulvvarme i 1. etasje, tilknyttet fjernvarmealegg. Ellers elektrisk oppvarming.

    Energiklasse
    unknown

    Info energiklasse
    Eiendommen er ikke energimerket.

  • Kommunale avgifter
    18887

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

    Formuesverdi primær
    1382520

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    5253575

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Velforening
    Pliktig medlemsskap i velforeningen. Velforeningen håndterer sameiets fellesforpliktelser. Kostnad til dette er innlagt i fellesutgifter.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/119/616/11: 29.10.2001 - Dokumentnr: 33916 - Erklæring/avtale Denne seksjon har tilleggsdel - areal. Denne seksjon har tilleggsdel - bygning. Gjelder denne registerenheten med flere 01.11.2001 - Dokumentnr: 34428 - Erklæring/avtale Pliktig medlemskap i velforening m.v. Gjelder denne registerenheten med flere 01.11.2001 - Dokumentnr: 34428 - Bestemmelse om veg - Rett for naboeiendommer til å benytte veier/stier på fellesarealet som adkomstvei til hovedveier og regulerte fellesarealer. - Rett for kommunen m.fl. til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv - Rett for BKK til å ha liggende høyspentsledninger i grunnen Best. om rett for resterende del av felt B22 (mot nord) til vederlagsfritt å knytte seg til vei, vann, avløp m.v. mot å delta i drift og vedl.hold. Gjelder denne registerenheten med flere 01.11.2001 - Dokumentnr: 34428 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:596 Gjelder denne registerenheten med flere - Gnr 119 har rett til å knytte seg til det private ledningsanlegget. 29.10.2001 - Dokumentnr: 33916 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 11 Formål: Bolig Sameiebrøk: 107/3426 Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. Gjelder seksjon nr. 1 - 39

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest for nybygg, datert 25.02.2002 Det foreligger ikke byggetegninger eller dokumentasjon for rommene på loftet. Loftet er innredet i senere tid, og arealet er ikke omsøkt. Ny eier overtar risiko for dette.

    Vei, vann og avløp
    Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Vei: Tilkomst via offentlig til privat vei. Privat vei er på sameiets eiendom.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er regulert til boliger, felles parkeringsplass, fellesgangareal, felles grøntareal felles lekeareal, annet fellesareal, gangvei og kjørevei. Reguleringsplaner på grunnen: Planid: 15326200 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 4, RÅVARDEN, PLAN FOR UTBYGGING DEL AV FELT B22 Ikrafttrådt: 18.01.2000 Saksnr: 199936261 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er regulert til boliger, felles parkeringsplass, fellesgangareal, felles grøntareal felles lekeareal, annet fellesareal, gangvei og kjørevei. Planid: 15320000 Plannavn: YTREBYGDA/FANA. GNR 119 BNR 10 MFL., RÅVARDEN Ikrafttrådt: 31.08.1998 Saksnr: 199704780 Dekningsgrad: < 0,1 % (0,1 m²) - Arealet er regulert til boliger. Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom: Planid: 15320020 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 6, RÅVARDEN, BOLIGFORMÅL Saksnr: 200511335 Ikrafttrådt: 08.03.2006 - Mindre vesentlig reguleringsendring. Del av veiareal omreguleres til boligformål. Planid: 15320005 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 595, RÅ, MINDRE VESENTLIG ENDRING, SAMT DELING Saksnr: 199937333 Ikrafttrådt: 21.10.2000 - Mindre vesentlig reguleringsendring. Fra felles naturområde til boligformål, samt delingstillatelse. Planid: 15320011 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 4, RÅ, MINDRE VESENTLIG ENDRING Saksnr: 200001824 Ikrafttrådt: 21.01.2000 - Mindre vesentlig reguleringsendring. Justering av tomtegrense. Reguleringsplan under arbeid: Planid: 70440000 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 4 MFL., RÅTRÆET Saksnr: 202220649 Dekningsgrad: < 0,1 % (1,1 m²) - Planområdet ligger sentralt ved Fana Stadion og Skeie skole. I kommuneplanens arealdel (KPA2018) ligger området i Ytre fortettingssone, sone 3. En mindre del av planområdet er avsatt til idrettsanlegg og veganlegg. - Planområdet er regulert til bolig, veg og friområde/grønnstruktur i reguleringsplan for Råvarden, gnr. 119 bnr. 10 mfl., plan-ID 15320000. Eksisterende veg i øst, er regulert i reguleringsplan for Råvarden, del av felt B22, plan-ID 15326200. Vestlig del av planområdet dekkes av detaljreguleringsplan for Rå, del av Fana stadion, plan-ID 63780000. Berørt areal er regulert til veg, fortau, sykkelveg og kollektivholdeplass. - Formålet med planarbeidet er å utvikle boliger med tilhørende uteoppholdsareal. Mot fv. 5172 Grimseidvegen, er det planlagt å regulere for forretning (dagligvarehandel). Kommuneplan: Planid: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til bebyggelse og anlegg (ytre forettingssone) etter kommuneplanen. Hensynssoner i kommuneplanen: Gul støy: Vei støy - gul sone. Dekningsgrad 30,4%. Planer i nærheten av eiendommen: Planid: 15320014 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 58 OG 61, RÅ Saksnr: 200201004 - Mindre reguleringsendring; søknad om utskilling av 8 boligparseller og felles avkjørsel. Planid: 15320010 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 6, RÅVARDEN, FELT B16, MINDRE VESENTLIG ENDRING Saksnr: 199902693 - Mindre reguleringsendring; endring av grense og vei. Planid: 15320062 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 595, RÅ, FELTENE B24, B25, B28 OG B29, PLAN FOR UTBYGGING Saksnr: 199935330 - Mindre reguleringsendring; justering av avgrensning mellom fellesareal. Planid: 63780000 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 3, 35, RÅ, DEL AV FANA STADION Saksnr: 202220716 - Formålet med reguleringsendringen er å legge til rette for et annet type bygg enn det gjeldende reguleringsplan åpner opp for i felt o_BIA2. I gjeldende plan er det regulert for en velodrom i felt o_BIA2, men idrettslaget Gneist har behov for en flerbrukshall. Regulert formål o_BIA2 (Idrettsanlegg) endres ikke, men foreslått flerbrukshall er noe større enn regulert velodrom. Regulert utnyttelsesgrad endres ikke, men det er behov for endret byggehøyde og byggegrense for å kunne etablere foreslått flerbrukshall. Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom: 119/443 Bygningsnr: 301173667 Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig Status: Igangsettingstillatelse Dato: 05.06.2023 Saksnr: 202227013 - Gjelder Råtræet 22. Eiendom: 119/894 Bygningsnr: 300048768-1 Endring: Tilbygg Bygningstype: Enebolig Status: Igangsettingstillatelse Dato: 27.11.2023 Saksnr: 202316605 - Gjelder Råvarden 102. Eiendom: 119/35 Bygningsnr: 300876616 Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig Status: Igangsettingstillatelse Dato: 11.05.2021 Saksnr: 202109979 - Gjelder Grimseidvegen 60 og Siljustølvegen 2 og 3. Eiendom: 119/35 Bygningsnr: 139809807 Bygningstype: Tribune og idrettsgarderobe Status: Bygning godkjent for riving/brenning Dato: 10.05.2018 Saksnr: 201802675 - Gjelder Grimseidvegen 60 og Siljustølvegen 2 og 3. Andre opplysninger Eiendommen er berørt av Eviny Termo AS sitt konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

    Adgang til utleie
    Eiendommen er selveiende, og kan fritt leies ut.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Bud inngis skriftlig på vedlagt budskjema. Det gjøres spesielt oppmerksom på at budet må som hovedregel være bindende for budgiver i minimum 6 uker. For andelsleiligheter er bindingstiden minimum 3 uker. Retten kan unntaksvis ta hensyn til bud med bindingstid ned til 15 dager. For nærmere informasjon se budskjema samt vedlagt informasjonsskriv.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 5 500 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 1 124 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 501 124 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 137 520 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 138 760 (Omkostninger totalt) 149 160 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 151 960 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 5 639 884 (Totalpris. inkl. omkostninger) 5 650 284 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 5 653 084 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    138760

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 7 500,-, markedsføringspakke kr 17 900,-, oppgjørshonorar kr 5 500,-, grunnpakke innhenting opplysninger kr 5 900,-, salgsoppgave kr 1 450,-, visninger kr 1 500,-, meglerpakke sameie kr 3 850,-, eierskiftegebyr kr 6 550,- og tinglysingsgebyr kr. 500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Alle beløp er inkl. mva

Kim-André Arnesen

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Kim-André Arnesen

93 28 26 52

Send e-post

Start reisen til ditt nye hjem

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev