aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Reinsvollvegen 19!
Velkommen til Reinsvollvegen 19!

RAUFOSS Reinsvollvegen 19

Trivelig enebolig - mulighet for utleie - 2 kjøkken - 2 bad - uthus - kort veg til Raufoss sentrum - turmuligheter..

  • kr 1 690 000
  • BRA-i 136 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 1 690 000
  • Omkostningerkr 43 490
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 733 490
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1929
  • Soverom3
  • Tomt2 637 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 1 690 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 42 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 43 490 Omkostninger totalt 58 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 61 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 1 733 490 Totalpris. inkl. omkostninger 1 748 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 1 751 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
Enebolig over to etasjer. Boligen fremstår i malte flater, i et lyst og nøytralt fargevalg. Kjøkkenet i 1. etasje har innredning i vinkel, og fin plass til eget spisebord. Både spisestue og stue i 1. etasje gir god plass for møblering av sofa og spisestuemøblement. Med vedfyring i bolig skapes en lun og god atmosfære på kjølige kvelder. Bad med dusjkabinett i begge etasjer. Kjøkken med plass til spisebord finnes også i boligens andre etasje. I tillegg finner man 2 gode soverom i 2. etg. Kjellerrom med lav takhøyde. Overbygget inngangsparti. Uthus med bodplass på eiendommen. Tomt med plen, beplantning og trær. Parkering på gårdsplassen. Gang- og sykkelveg går forbi. Raufoss sentrum, med alle fasiliteter, ligger ca. 1 km fra eiendommen. Her finnes også skoler og barnehager.
Innredning i vinkel.

Reinsvollvegen 19, Innlandet

  • Tomt
    2637m²

    Beskrivelse av tomt
    Den romslige tomten er flat og skrånende, opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass. Det må påregnes noe støy fra biltrafikk og fra jernbanen. Naboens uthus står på tvers av tomtegrense inn på denne eiendom. Tomtestørrelse er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen/ kommunens matrikkelkart.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes. Eiendommen ble etablert dato: 10.06.1929. Bruksnavn: SANDBERG.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger langs Reinsvollvegen, rett i utkanten av Raufoss sentrum, mot Reinsvoll. Det er gang- og sykkelveg inntil eiendommen så går både til Raufoss og Reinsvoll. Det er ca. 1 km til Raufoss sentrum med barnehager, skoler på alle trinn og et godt utvalg av servicetilbud. I sentrum av Raufoss finner man dagligvare, diverse forretninger, Amfi kjøpesenter, apotek, vinmonopol, kafé, spisesteder, frisør, blomster og bensinstasjon. Fine friluftsmuligheter i området med store skogsområder i umiddelbar nærhet, samt kort avstand til en rekke turstier og skiløyper som gir rekreasjon på helårsbasis. For den aktivitetslystne er det mye å ta seg til. Raufoss Idrettslag har tilbud innen fotball, håndball, langrenn, friidrett, skihopp, orientering m.m. Idrettsanlegget og Lønnberget Hoppsenter ligger ca. 2,5 km unna. Totenbadet, kjent som Raufoss badeland, er et populært rekreasjonstilbud for liten og stor med bl.a. flotte bassenger, sklier, varmebasseng og kulp. Det er ellers ca. ett kvarters kjøring til til Gjøvik sentrum med alle byfasiliteter. Kollektivtilbud finnes i området. Kort avstand til bussavganger hele dagen. For golfentusiaster er det ca. 10 km til Gjøvik og Toten golfklubb på Sillongen. Solrik beliggenhet. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

    Adkomst
    Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

    Bebyggelse
    Det er boligbebyggelse i området rundt.

    Byggemåte
    Boligen er fra 1929 og senere vedlikeholdt. Normal til eldre standard og planløsning. Gulv støpt på grunn. Grunnmur i murte steinblokker. Yttervegg i trekonstruksjoner. Skråtak i trekonstruksjon. Undertak av takflis. Etasjeskiller med trebjelkelag. Stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Teglpipe. Trevinduer og dører med ett og 2-lags isolerglass. Trapp i støpt betong. Takvann ført ut på terreng. Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Grunnmur i stablestein. Grunnmur er dels innkledd innvendig, begrenset inspeksjonsmulighet. Flat/skrånende tomt. Uthus med enkel standard. Fundamentert direkte på terreng. Gulv av tre/jordgulv. Yttervegg i trekonstruksjoner. Skråtak i trekonstruksjon. Etasjeskiller med trebjelkelag. Stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Trevinduer og dører. Bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger. Iht. tilstandsrapport datert 03.10.2024 av Alf Bjørnerud. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Påpekte punkter i selgers egenerklæring: Pkt. 2: Nytt gulvbelegg begge bad. Utført av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Gulvlegger Ståle Engen. Pkt. 2.1: Nytt sluk og nytt gulvbelegg. Pkt. 4: De har gjort alt med rør vann dusj do etc på begge bad. Utført av Rørlegger Kas. Pkt. 5: Takrenne på v side mot vei var blitt tatt av snøras. Nå er den byttet og ledet vann unna veggen. Krav til drenering var annerledes for 100 år siden. Mulig at det burde settes på en ventil til i kjeller. Pkt. 8: Gml gråsteinsmur som ikke ligger helt stille men fungerer. Pkt. 9: Mus i kjøkkenbenken. Pkt. 11: Nytt sikringsskap og full gjennomgang ca 2010. Utført av faglært. Abb. Pkt. 12: Ifm utleie til staten i -15. Pkt. 14: Vår egen vaktmester har slått på div panel etc på soverom i andre. Pkt. 16: Nytt tak og pipehatt ca 2000. Utført av faglært. Raufoss tak og blikk. Pkt. 17: Bolig med utleiedel. Pkt. 17.1: Kontroll ifm utleie til flyktninger i -15 . Kommunen kom på kontroll men mente at det ikke var søknadspliktig å leie ut del av en bolig. Pkt. 21: Før utleie til flykninger. Pkt. 21.1: År 2015. Verdi 10. Tilleggskommentar: Tomt er 2.7 mål sentralt på Raufoss dvs at det burde være muligheter for en utbygging.

    Innhold
    VELKOMMEN TIL REINSVOLLVEGEN 19! Bolig over 2 plan og kjeller, som inneholder: 2. etasje: Kjøkken, 2 soverom, bad og gang. 1. etasje: Kjøkken, spisestue (evt soverom), stue, bad og hall m/ trapp. Uthus med 3 bodrom.

    Standard
    Denne trivelige eneboligen over to etasjer fremstår innbydende med sine lyse og nøytrale farger, hvor malte flater gir et tidløst uttrykk. I første etasje finner man et kjøkken med funksjonell innredning i vinkel, og god plass til et eget spisebord. Rommene er romslige, med en spisestue og stue som gir gode muligheter for fleksibel møblering, enten det gjelder sofaer eller spisebord. Eller man vil ta det ene rommet til soverom. Boligen har bevart noen av sine eldre detaljer, som tilfører sjarm og karakter. En vedovn i stuen sørger for en varm og koselig atmosfære på kalde kvelder. De store vinduene slipper rikelig med dagslys inn i boligen, noe som skaper en lys og trivelig bolig. Begge etasjer har bad med dusjkabinett, og kjøkkenet i andre etasje har også plass til spisebord, noe som gir praktiske løsninger for dagliglivet. Videre har boligen to romslige soverom i 2. etasje, som kan innredes etter behov. Kjelleren har rom med lav takhøyde, som kan fungere som lagerplass. Inngangspartiet er overbygget, noe som gir ly for vær og vind. På eiendommen finner man også et uthus med bodplass, ideelt for oppbevaring av verktøy eller hageredskaper. Tomten er pent opparbeidet med plen, beplantning og trær, som gir en grønn og fredelig ramme rundt boligen. Parkering er tilgjengelig på gårdsplassen. Boligen ligger kun ca. 1 km fra Raufoss sentrum. Her finner man alle nødvendige fasiliteter, som butikker, skoler og barnehager, innen kort avstand. Dette gjør boligen ideell for både familier og de som ønsker nærhet til byens tilbud, samtidig som de kan nyte en mer landlig beliggenhet. KJØKKEN: Kjøkkeninnredning på loftetasje med laminerte skrog, profilerte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Plass til frittstående komfyr, kombiskap kjøl/frys, oppvaskmaskin, Komfyrvakt. Det er kjøkkenventilator med kullfilter. Komfyrvakt. Kjøkkeninnredning i 1. etasje med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Laminatplater og belysning over benkeplate. Plass til frittstående kombiskap kjøl/frys. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Komfyrvakt. BAD/ VASKEROM: Bad i 2. etasje: Belegg på gulvet. Panel på vegger. Panel i himling. Sluk av plast. Servant med underskap. Gulvmontert wc. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør. Våtrommet er oppgradert i 2016. Bad 1. etasje: Belegg på gulvet. Baderomsplater på vegger. Panel i himling. Sluk av plast. Servant med underskap. Gulvmontert wc. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Bad er rehabilitert 2016. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige overflater på gulv er hovedsakelig preget av: Heltregulv. Gulvbelegg. Innvendige overflater på vegger er hovedsakelig preget av: Panel. Baderomsplater. Innvendige overflater på himlinger er i hovedsak preget av: Panel. Himlingsplater. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Trapper av treverk mellom etasjene. Profilerte dører. Glatte dører. DIVERSE UTSTYR: Ventilasjon består av naturlig og mekanisk ventilasjon. El-anlegg med automatsikringer med åpent og skjult anlegg. Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter er plassert i kjeller. El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. - Brannslukningsapparat - Røykvarsler

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Brukt komfyr og kjøleskap nede kan stå der. Oppvaskemaskin og vaskemaskin i andre kan stå, men komfyr blir fjernet da den ikke virker.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Standard: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon. Vedlikehold: Bygningen er 100 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til et nytt bygg. Jeg anbefaler at kjøper setter opp en vedlikeholdsplan for boligen. Det vil si et system for planlegging og gjennomføring av vedlikehold og oppgradering nå og fremover i tid. Ved kjøp av eiendom kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, vegger, vinduer osv. vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. Tilbygg / modernisering: 2024: Egeninnsats Ny ytterdør. 2016: Utført av firma Nytt sluk og belegg på bad inkl innredning og vvs. 2016 :Snekkerarbeid på våtrom 2020: Egeninnsats Malt husene utvendig. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Vurdering av avvik: ? Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Støpt dekke har enkel utførelse, sannsynlig ikke armert. Jeg registrerte fuktindikasjoner i gulv på grunnen, dette øker risikoen for skader i oppforet gulv. Knirk er registrert. Endel skjevheter i etasjeskiller er registrert. Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Ved enkel fuktmåling ble det registrert forhøyede verdier i himlig i kjeller. Konsekvens/tiltak: ? Andre tiltak: Ved kostnadsestimat for utbedring av etasjeskille gjelder dette kun avretting av selve etasjeskillet. Ytterligere kontroll, vurderinger og eventuelt dimensjonering av bjelkelaget må gjøres, særlig dersom det skal avrettes ved bruk av flytsparkel, som vil tilføre laster til konstruksjonen. Dimensjonering, forsterkning, utskifting av overflater, heving av dører, etc. er ikke inkludert i kostnadsestimatet. Utbedre skade. Ytterligere undersøkelser anbefales for å kartlegge bæringer og råteskader i etasjeskiller mellom kjeller og 1. etasje Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Vurdering av avvik: ? Grunnmuren har sprekkdannelser. ? Det er registrert setningsskader/store riss/sprekker. Grunnmur har setningsskader. Grunnmur og fundamenter er ikke frostsikret. Påvist fuktskjolder. Grunnmur mot øst er innkledd innvendig og inspeksjonen er derfor begrenset. Denne innkledningen er bygget skjev, det er derfor naturlig å tro at det kan være utglidning/skjevheter i grunnmuren i dette området bak påforingen. Konsekvens/tiltak: ? Andre tiltak: Skaden må utbedres. Overvåk tilstanden jevnlig. Tidspunktet for reparasjon og eventuelt når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetasje/kjeller vil også være avgjørende. Det anbefales å gjennomføre ytterligere undersøkelser. Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Vurdering av avvik: ? Det er registrert setningsskader/store riss/sprekker. Støttemuren er ikke frostsikker og har skjevheter samt sprekker og riss. Konsekvens/tiltak: ? Forstøtningsmuren må rives og ny mur bygges. Arbeider må påregnes om man ønsker en frostsikker mur uten skjevheter og sprekkdannelser. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Taktekking: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Taktekking og undertak har oppnådd mer enn halvparten av forventet brukstid. Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy. Ukjent om undertak ble skiftet samtidig med taktekking. Gjør oppmerksom på at for å skifte undertak må taktekking fjernes. Det er registrert bulker i takplater. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Skadet takplate må skiftes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekking og undertak skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ut ifra alder kan skader og lekkasjer oppstå på eldre taktekking. Utvendig > Nedløp og beslag: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Takrenne er bøyd, sannsynligvis etter snøras. Rust på takrenner/beslag. Det er ikke montert beslag over vinduer, dette er ikke en anbefalt løsning. Takvannet ledes ikke vekk fra bygningen. Råteskadet treverk i vindskie er registrert. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det ble registrert hull etter hakkespett og råteskade i vindskikasse mot sør. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Beslag/vannbrett anbefales å montert over vinduer, dette for å hindre/redusere faren for lekkasjer i konstruksjonene. Når takvann ikke ledes bort fra bygningen påfører dette konstruksjonene (ringmur, grunnmur, drenering og fuktsikring) unødvendig høy fuktbelastning. Anbefaler at man kobler et 3-4m langt overvannsrør til nedløpet. Røret legges oppå terrenget eller graves ned vekk fra grunnmuren/bygningen. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav for snøfangere, men pga. sikkerhet anbefales dette etablert. Det er imidlertid nødvendig å kontrollere styrken på takkonstruksjonen før snøfangere monteres. Tiltak må gjøres for å lukke avvik. Utvendig > Veggkonstruksjon: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Utvendig kledning er ikke luftet. Kledning er ført helt ned mot beslag/vannbrett, dette vil føre til fuktopptrekk i endeved. Småsprekker nederst på kledning er registrert. Råteskader nederst på kledning. Feilmonterte beslag på vinduer registrert, gir risiko for skjulte skader i ytterveggen. Tilstand på utvendig kledning øker risikoen for evt. råteskader i yttervegg. Det er observert glipper / åpninger i overganger / lufting i veggkonstruksjon der skadedyr kan komme inn. Kledning bærer preg av elde og slitasje. Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Bygningen er bygget etter eldre standarder og er konstruert for å tåle lavere snølaster enn nyere bygg. For bygninger oppført før ca. 2000 har det i standardene vært forutsatt at disse bygningene skal måkes ved høye snølaster. Det er derfor vesentlig at en bygningseier kjenner til hvilket snølastnivå taket er prosjektert for og når det er nødvendig å måke taket. Ref. Standard Norge. Det vil derfor være påregnelig med nedbøyninger i takkonstruksjonen. Spor etter skadedyr er registrert, ukjent omfang. Ved fuktmåling registrerte jeg ikke unormale verdier. Misfarging på undertak. Kan ha oppstått ved spesielle værforhold. Dårlig lufting og luftlekkasjer kan erfaringsmessig gi kondensskader og isdannelser på den kalde årstida. Skråhimling har begrenset/ikke lufting, noe som kan gi kondens og fuktskader. Skade som følge av manglende lufting er ikke registrert, men kan være skjult. Jeg har ikke kontrollert hele loftet fordi det ikke er etablert gangbart gulv. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Dårlig lufting og luftlekkasjer kan erfaringsmessig gi kondensskader og isdannelser på den kalde årstida. Gjentatte påkjenninger av is og kondens vil med årene skape behov for vedlikehold og utskifting av bygningsdeler. Det må forventes påkostninger i form av vedlikehold. Det anbefales å føre jevnlig tilsyn med takkonstruksjon, spesielt ved større nedbørsmengder og/eller snøsmelting. Lufting/ventilering bør forbedres. Det er registrert nedbulning på tak over inngang, denne har ikke tilgang til loft/konstruksjon. Det anbefales videre undersøkelser av dette området av takkonstruksjonen. Inspeksjonsluke anbefales etablert. Utvendig > Vinduer: Vurdering av avvik: ? Utvendig listing av vinduer er ikke fagmessig utført. Forventet brukstid er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Enkelte vinduer har kondensmerker. Vinduer fra byggeår bærer preg av slitasje. Mer enn halvparten av forventet brukstid på vinduer er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Vinduer med isolerglass fra 2000-tallet får tilstandsgrad 1. Konsekvens/tiltak: ? Andre tiltak: Beslag/vannbrett anbefales montert over vinduer, dette for å hindre lekkasjer i konstruksjonene. Viktig å følge med på vinduer som ligger helt ned mot terrenget, risiko for vanninntrenging ved snøsmelting og mye nedbør. Tiltak anbefales for omramming rundt vinduer. Forhold krever skjerpet grad av tilsyn og vedlikehold med dagens utførelse. Oppgraderinger/utskiftninger bør påregnes. Konsekvens av avviket/eldre vinduer/dårlige vinduer, gir en fremtidig kostnad på fornyelse/vedlikehold. Eldre isolerglass medfører økt forbruk av energi til oppvarming. Varmetap fra vinduer kan forårsake at varm luft stiger inn på kaldtloft og er med på å skape kondens og ising på taktro i den kalde årstiden. Utvendig > Utvendige trapper: Vurdering av avvik: ? Betongtrapp har mindre sprekker/skader. Konsekvens/tiltak: ? Det er ikke behov for utbedringstiltak. Innvendig > Overflater: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Bruksmerker, riper, hull etter bildeinnfesting, tv og møbler er påregnelig på overflater. Overflater bærer preg av slitasje. Forventet brukstid er oppnådd for flere overflater, påregnelig med moderniseringer. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk på overflater så kreves det utbedring eller utskifting. Innvendig > Radon: Vurdering av avvik: ? Eier opplyser om at det har vært avholdt en radonmåling, men det foreligger ingen dokumentasjon på målingen. Radonkartet viser at eiendommen ligger i et område med høy radonforekomst. Konsekvens/tiltak: ? Andre tiltak: Eiendommen ligger i et område med høy radonforekomst. Innvendig > Pipe og ildsted: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppnådd, eller nært forestående på pipe/ ildsted. Rennemerker på pipe/ sotluke. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må pipe rehabiliteres. Det er ikke behov for strakstiltak, siden pipe er opplyst å fungere med dagens bruk. Innvendig > Innvendige trapper: Vurdering av avvik: ? Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Overflate i trapp har bruksslitasje. Selv om nye krav ikke har tilbakevirkende kraft anbefales det at trapper sikres iht. dagens krav. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Innvendig > Innvendige dører: Vurdering av avvik: ? Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Slitasje på vrider og låsekasser. Enkelte dører trenger justeringer. Enkelte dører bærer preg av bruksslitasje. Våtrom > Loftetasje > Bad > Overflater vegger og himling: Vurdering av avvik: ? Det er påvist andre avvik: ? Det dusjes i dusjkabinett/badekar og det er derfor liten belastning på konstruksjonene da bruk av dusjkabinett/badekar hindrer i stor grad direkte vannsprut på veggene/gulv. Det gjøres likevel oppmerksom på at krav til membran er tilstede i områdene som defineres som våtsone, og skal tåle påkjenning av vann/fukt. ? Det kan ikke konstateres fuktsikker overflate på skråhimling i våtsone. ? Det er ufagmessig utførelse av overflate. ? Det er uegnet materiale i våtsone. ? Det er vindu i våtsonen. Våtrom > Loftetasje > Bad > Overflater Gulv: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: ? Gulvet har ikke tilstrekkelig fall mot sluk. ? Fallforhold på gulvet rundt sluket er ikke inspisert pga. manglende adkomst. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: ? Vær oppmerksom ved bruk. Det vil sjelden være økonomisk rasjonelt å utbedre fall til sluk som et enkeltstående tiltak. Det kan forekomme vannansamlinger på gulv. Om kjøper har andre brukskrav, kreves det utbedring eller utskifting. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Bruker av våtrommet oppfordres til å vurdere konsekvens av sin bruk. ? Det oppfordres til ytterligere undersøkelser av fallforhold rundt sluket. Våtrom > Loftetasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Vurdering av avvik: ? Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Det er ikke mansjett/forhøyning av membran ved røroppstikk i gulv. Konsekvens/tiltak: ? Løsningen/utførelsen rundt rørgjennomføringer gir fare for fukt inn i konstruksjoner. Det anbefales å sveise oppkant på 25 mm av membran ved røroppstikk i gulv. Våtrom > 1.Etasje . > Bad > Overflater vegger og himling: Vurdering av avvik: ? Det er påvist andre avvik: ? Det er ufagmessig utførelse av overflate. ? Det dusjes i dusjkabinett/badekar og det er derfor liten belastning på konstruksjonene da bruk av dusjkabinett/badekar hindrer i stor grad direkte vannsprut på veggene/gulv. Det gjøres likevel oppmerksom på at krav til membran er tilstede i områdene som defineres som våtsone, og skal tåle påkjenning av vann/fukt. Våtrom > 1.Etasje . > Bad > Overflater Gulv: Vurdering av avvik: ? Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. ? Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. ? Gulvet har ikke tilstrekkelig fall mot sluk. Det er motfall på ca 15mm til området foran dusjkabinett. ? Fallforhold på gulvet rundt sluket er ikke inspisert pga. manglende adkomst. Konsekvens/tiltak: ? Det må foretas utbedring av fallforhold. ? Vær oppmerksom ved bruk. Det vil sjelden være økonomisk rasjonelt å utbedre fall til sluk som et enkeltstående tiltak. Det kan forekomme vannansamlinger på gulv. Om kjøper har andre brukskrav, kreves det utbedring eller utskifting. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Bruker av våtrommet oppfordres til å vurdere konsekvens av sin bruk. ? Ved eventuell lekkasje er det fare for at vann ikke føres til sluk. Fuktskader på konstruksjon kan oppstå. Gulvet skal avgrenses av en oppkant med vanntett sjikt på minst 25 mm på alle sider, unntatt mot døråpning der oppkanten må være minst 15 mm over ferdig gulv. Oppkant ved døråpning er under 15mm over ferdig gulv. ? Det oppfordres til ytterligere undersøkelser av fallforhold rundt sluket. Våtrom > 1.Etasje . > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Vurdering av avvik: ? Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. ? Det er ikke fremvist dokumentasjon på utførelse og materialer for våtrommets tettesjikt. Våtrommets tettesjikt er innebygd og er derfor ikke mulig å vurdere uten dokumentasjon. ? Sluk/avløp var ikke tilgjengelig for inspeksjon på befaringsdagen, fall og øvrige forhold er derfor ikke vurdert i dette området. ? Utettheter i membran rundt rørgjennomføringer. Våtrom > 1.Etasje . > Bad > Ventilasjon: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: ? Manglende lufting under dør. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det anbefales å etablere luftespalte i dørterskel for tilluft. Kjøkken > Loftetasje > Kjøkken > Overflater og innredning: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Fuktsvellinger i nedkant av enkelte fronter. I overgang mellom benkeplate/vegg er det ikke tettesjikt. Anbefales etablert. Det er opplyst montert brukt kjøkkeninnredning. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Ingen strakstiltak er nødvendig. Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Kjøkken > Loftetasje > Kjøkken > Avtrekk: Vurdering av avvik: ? Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Kjøkkenventilator har ventilator med omluft (Kullfilter). Konsekvens/tiltak: ? Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen. Kjøkkenvifte med avtrekk ut anbefales montert. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det er registrert irr/korrosjon på eldre vannrør i kjeller. Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder. Eldre metallrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterier hva angår slitasjegrad. Utvendige vannrør som begynner å bli gamle vil ha en helt naturlig slitasjegrad. For eksempel nevnes at partikler bygger seg opp i rør og reduserer/stenger gjennomstrømmingen, terrengdeformasjoner som forårsaker utettheter og fortettinger. Det er registrert varmekabel på synlig opplegg, dette kan tyde på at vannet kan fryse på vinteren. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder, dette for å redusere muligheten for vannskader. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Utvendige vann og avløpsrør som begynner å bli gamle vil ha en helt naturlig slitasjegrad. Det er registrert eldre jernsluk i kjeller, og kjellergulv har løftet seg. Dette kan endre på fall/innfesting etc. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak ut ifra at avløpsrør fungerer i dag, men ut ifra forventet brukstid kan skader plutselig oppstå. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det er innført krav i normen "NEK 400: Elektriske lavspenningsanlegg" om at nye varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke krav om utbedring, men det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter dagens gjeldende krav. Tilkobling via støpsel og stikkontakt kan lede til varmgang/brannfare. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Kapasitet på kurser bør vurderes av kjøpere, da man vil ha individuelle behov og dette påvirkes av bruksmønsteret i boligen. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på det elektriske anlegget. Takstmann er ikke el. fagmann og har derfor ikke foretatt kontroll av det elektriske anlegget. Kontroll utført av sertifisert EL-kontrollør/takstmann anbefales. Tomteforhold > Drenering: Vurdering av avvik: ? Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Det er ingen synlige tegn til at det er etablert fuktsikring. På grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren. Det er registrert symptomer på fukt. Det gjøres oppmerksom på at etablering eller utbedring av fuktsikring ikke automatisk gjør at fukt forsvinner da det må påregnes kapillærsug fra grunnen. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert. Fuktsikringen har oppnådd forventet brukstid og det er indikasjoner på sviktende drenering, tiltak anbefales. Konsekvens/tiltak: ? Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Viktig å lede vann bort fra fundamentene. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Det anbefales å installere avfukter. Dette fjerner ikke årsaken til fukt men bedrer brukbaheten av kjeller. Det anbefales bedre utlufting, feks ved installering av flere ventiler. Tomteforhold > Terrengforhold: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene). Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men viktig at man leder vann bort fra bygningen . Dette for å forhindre økt fuktbelastning på fundamenter/ grunnmur / kjeller. For å unngå fuktskader. Viktig å lede vann bort fra fundamentene. Terrengforholdet fører til at overflatevann kan ledes til boligen. Dette kan føre til fuktskader. Det anbefales å etablere fall vekk fra boligen eller en ledegrøft for overvann. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Ingen punkter registrert. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT: Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Rør som ligger utenfor boenheten er ikke vurdert i denne rapporten. Alder på utvendige vann- og avløpsrør er ikke opplyst/ikke kjent. Tilstandsgrad er derfor ikke vurdert.

    Parkering
    Det parkeres på egen tomt.

    Forsikringsselskap
    Gjensidige

    Radonmåling
    Radon aktsomhetsgrad: Høy. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har foretatt radonmåling i 2015 og målinger viser en verdi på 10 Bg/m3. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. GUA (gulvareal) er ikke måleverdig gulvareal som skyldes skråtak og lav himlingshøyde. GUA oppgis som en sum av BRA og ALH (som er areal med lav himlingshøyde). Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    1 690 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 42 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 43 490 Omkostninger totalt 58 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 61 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 1 733 490 Totalpris. inkl. omkostninger 1 748 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 1 751 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Oppvarming består av vedfyring og strøm. Pipe i teglstein. Ildsted er montert. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Dersom røykvarsler eller brannslukningsutstur er utgått på dato, defekt eller mangler i boligen ved visning vil heller ikke dette medfølge boligen ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste utførte tiltak/ Tilsyn: 17.11.2023. Siste utførte tiltak røykløp/ Feiing: 13.06.2022. Avvik og anmerkninger: Takstige mangler eller er ikke godkjent. 2 nederste trinn må festes. Utkragingen(e) i etasjeskille er tildekket. 2.etg.

    Info strømforbruk
    Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

    Energiklasse
    G

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    22000

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene er opplyst som et årlig ca. beløp, og dekker vann, avløp, feiegebyr, renovasjon og eiendomsskatt. Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2023: Avløp 5 562,00 kr Eiendomsskatt 6 120,60 kr Feiing 767,52 kr Renovasjon 3 575,00 kr Vann 5 142,04 kr Vannmåler installer, og avgift vil derfor avhenge av forbruk. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

    Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskattetakst kr 2 315 458 pr. sept 24.

    Formuesverdi primær
    578865

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    2199685

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - forsikring - generelle vedlikeholdskostnader - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

    Info vannavgift
    Det er vannmåler installert, og avgift vil derfor avhenge av forbruk. Vannmåler: Målernummer: 3082991. Målerstand: 2960 m3. Dato: 14.12.2023. Forbruk 2023: 113 m3.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3443/37/37: 23.11.1963 - Dokumentnr: 5636 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Televerket Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v. 10.06.1929 - Dokumentnr: 900043 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3443 Gnr:37 Bnr:16 01.01.2020 - Dokumentnr: 1192341 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0529 Gnr:37 Bnr:37 Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 157172891 - Enebolig (111) - 1 boenhet - Bygningsnr. 157172905 - Garasjeuthus anneks til bolig (181) I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Kommentar fra kommunen: Ingen byggevedtak foreligger. Eiendom fra 1929. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Det er ikke mottatt byggetegninger. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak.   Ovennevnte medfører at man ikke vet hvorvidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. En konsekvens av lovlighetsmangler kan for eksempel være at kommunen gir pålegg om tilbakeføring av det ulovlige tiltaket. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet kommunal veg. Det er privat stikkveg til til eiendommen, og kjøper må beregne kostnader til brøyting og vedlikehold av stikkveg/ gårdsplass. Offentlig vann: Ja Offentlig avløp: Ja Privat septikanlegg: Nei

    Regulerings- og arealplanner
    Kommuneplaner: Id: 0529kplan2012-23 Navn: Kommuneplanens arealdel 2012-2023 Plantype: Kommuneplanens arealdel Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 27.11.2014 Arealbruk: Boligbebyggelse, Nåværende Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Mulighet for utleie av del av egen bolig. Det bemerkes at boligen er registrert som enebolig med kun 1 boenhet, og ved utleie av deler av boligen vil ikke denne delen være godkjent som en egen separat utleiedel.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Kjøper må undertegne på egenerklæring om konsesjonsfrihet da eiendommen er på over to mål.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    1 690 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 42 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 43 490 Omkostninger totalt 58 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 61 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 1 733 490 Totalpris. inkl. omkostninger 1 748 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 1 751 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    43490

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende kr 40 000,- + 10% progressiv provisjon over prisantydning for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 6.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 40.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, kommunal info, elektronisk signering, foto, markedsføring og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2.500 ,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 40.000 ,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Anne Mette Skar

Eiendomsmegler

Anne Mette Skar

98 01 56 22

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev