aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Gaupefaret 14 - En attraktiv bolig over 2 plan med flotte uteplasser, stor hage og dobbel garasje
Velkommen til Gaupefaret 14 - En attraktiv bolig over 2 plan med flotte uteplasser, stor hage og dobbel garasje

SIGGERUD Gaupefaret 14

Innholdsrik enebolig m/ store uteplasser, dobbelt garasje og stor tomt på nesten 1,7 mål. God beligh.

  • kr 5 500 000
  • BRA-i 186 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 5 500 000
  • Omkostningerkr 161 640
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 661 640
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1969
  • Soverom4
  • Tomt1 677.2 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 5 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,00))   156 640,- (Omkostninger totalt)   5 656 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
1. etasje.jpg
Velkommen til Gaupefaret 14 på Siggerud, en innholdsrik enebolig over 2 plan med 4 soverom og 2 bad, perfekt for familier som ønsker plass og muligheter. Boligen ligger på en stor tomt på nesten 1,7 mål, med en romslig hage og flere fine uteplasser. De gode lys- og solforholdene gjør dette til et lyst og trivelig hjem hele året. Boligen har et moderniseringsbehov, noe som gir deg muligheten til å sette ditt eget preg på interiøret. Med dobbel garasje har du rikelig med plass til parkering og lagring. Beliggenheten er stille og rolig, men samtidig nær butikker og offentlig kommunikasjon, noe som gjør hverdagen enkel og praktisk. Dette er en sjelden mulighet på Siggerud! Mulighet for rask overtagelse. Velkommen til visning med Partner/Eiendomsmegler Christian Wahl, tlf: 408 00 445
Med utgang fra stuen oppe er det en stor og fin terrasse

Gaupefaret 14, Akershus

  • Tomt
    1677.2m²

    Beskrivelse av tomt
    Dels skrånende tomt bestående av opparbeidet grøntareal slik som gressplen, hekkbeplantning, prydbusker og trær. Det er gruslagt innkjørsel og gårdsplass.

    Beliggenhet
    Eiendommen har fin og barnevennlig beliggenhet i veletablert og populært boligområde på Siggerud. Kort og trygg vei til en topp moderne barne- og ungdomsskole, barnehager og bussholdeplass med god kommunikasjon mot Ski/Oslo. Siggerud har ca. 1500 innbyggere, ligger landlig til, med kort vei til hovedstaden. Det er flotte turområder og lysløype like utenfor døra. Området rundt Siggerud byr på mange flotte fiskevann og med vannene følger også gode bademuligheter. I Sørmarka finner man flotte tur- og friluftsområder. Siggerud IL kan tilby allidrett, fotball, håndball, friidrett og orientering. Ved Siggerudhallen starter bl.a. en kupert lysløype. Stedet har i tillegg egen klatreklubb, samt skolekorps og pensjonistforening. Kort vei til Coop Extra med post i butikk. Ønsker du ytterligere servicetilbud tilbud er det ca 10. min kjøring til Ski Storsenter med sine ca. 145 forretninger et variert og spennende utvalg med bl.a. stor Meny butikk, bank, minibank, apotek, vinmonopol, diverse motebutikker, interiør, blomsterforretning, frisører, kaféer og restauranter m. m Sagatun velforening driver Sagatun. Utleie selskapslokaler. Ca. 14 min kjøring til Kolbotn Torg og ca. 20 min kjøring til urbane Oslo sentrum med det meste av bymessige fasiliteter og servicetilbud du skulle trenge. Krokhol golfbane ligger ca. 10 min kjøring fra boligen. Østmarka golfklubb, ca 15 min.

    Adkomst
    Enkel adkomst fra vei. Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

    Barnehage/skole/fritid
    Barnehager: Siggerud barnehage 4 min. gange Siggerud Gård barnehage 13 min gange Det finnes flere videregående skoler i området.

    Skolekrets
    Boligen sogner til Siggerud barne- og ungdomsskole som ligger 7 min. gange fra boligen.

    Offentlig kommunikasjon
    Bussholdeplass 5 min. gange fra boligen. Her kjører linjene 515, 516, 517. 10 min. med bil til Vevelstad Stasjon hvor toget går.

    Byggemåte
    Enebolig med underetasje oppført i 1969. Generelt oppført i kjente konstruksjoner og med en byggemetode som var vanlig når dette bygget ble oppført. UTVENDIG Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater. Takrenner, nedløpsrør og beslag av plastbelagt stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har dels liggende, og dels stående bordkledning. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Malte trevinduer med 2-lags glass. Malt hovedytterdør. Malte balkongdører i tre med 2-lags glass. Terrasse både ut fra underetasjen og første etasje. INNVENDIG Gulv med fliser, tepper, parkett og laminat. Vegger med malt panel/trepanel, diverse malt tapet/strie, malt glassfibervev, Himlinger med malte plater, himlingsplater og malt/ubehandlet trepanel. Antatt betongdekke på oppfylte masser i underetasjen. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Boligen har elementpipe, anboret med en murt peis med innsats. Malt tretrapp med lakkerte trinn. Malte finèrdører. Garasje: har støpt gulv og ringmur. Ytterveggene er oppført av bindingsverk, og det er saltak yttertak i trekonstruksjoner. Fasadene er kledd med bordkledning, og taket er tekket med betongtakstein. Adkomst er via 2 stk. vippeporter og en sidedør.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Har du kjennskap til eiendommen? Sva: Ja Når kjøpte du boligen? Svar: 1995 Hvor lenge har du eid boligen? Svar: 29 år 6 mnd. Har du bodd i boligen siste 12 måneder? Svar: Ja I hvilket forsikringsselskap har du tegnet villa/husforsikring? Forsikringsselskap: Jernbanens Gjensidige Polise/avtalenr.: 1775204/1775203 Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Svar: Ja, Lekkasje bad, utbedret av forsikringsselskap. Ca 20 år siden. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: Dette ligger langt bak i tid, Firmaet er avviklet grunnet at mureren er død. Varmekabler, støp, flislegging på begge bad nede. Elektriker og rørlegger ordnet gjennom murer. Arbeid utført av: Murer Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Svar: Ja, Underetg. i matbod, ved hjørnet mot yttervegg. Oppdaget nå under rydding til tilstandsrapport. Se tilstandsrapport. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, Vanninnsig ved mur/vegg ved side garasje. Ved muren/enden av vedstabel utenfor. Dette i et fåtall vintre med mye snø. Vekslende snø/regn, frost. Dannelse av issvull. Forebygges med fjerning av snø aktuelle sted. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: Kabelstrekk til utebod, gjennomgang av elektrisk anlegg etter tilsyn Arbeid utført av: HI Elektriske Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Svar: Ja Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, 01.07.2024 av Ski Elektriske Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: Utbedret tak. Asfaltering, lagt papp på utebod . Skiftet tak på huset. Arbeid utført av: KAD/Kjell Arne Dahle og Follo Tak og Vedlikehold Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Svar: Ja, Rehabilitert og utvidet utebod, ikke endring av fasadeæ Er det foretatt radonmåling? Svar: Ja, Ski kommune sendte ut en svart boks som skulle stå i boligen i et visst antall dager, før man sendte den i retur. Årstall er usikkert. Radonmåling År: 1998 Verdi: godkjent Tilleggskommentar: Trelemmer på øvre terrasse fjernes før vinteren. Det er anbefalt forebyggende. Asfalt papp kan skades av is som kan bygge seg opp under trelemmene. Viser forøvrig til tilstandsrapport.

    Innhold
    Velkommen til Gaupefaret 14 på Siggerud, en innholdsrik enebolig over 2 plan som byr på et flott utgangspunkt for deg som ønsker et hjem med både plass og potensial. Boligen har hele 4 soverom, perfekt for en stor familie eller for deg som trenger ekstra rom til kontor eller gjester. Med 2 bad, er det lagt til rette for en komfortabel hverdag, selv med flere personer under samme tak. Eiendommen har en imponerende tomt på nesten 1,7 mål, som gir deg en stor og frodig hage med flere fine uteplasser hvor du kan nyte solrike dager og sene sommerkvelder. De gode lys- og solforholdene sørger for at både hagen og hjemmet er fylt med naturlig lys hele dagen. Boligen har et moderniseringsbehov, noe som gir deg en unik mulighet til å skape ditt drømmehjem, tilpasset dine behov og stil. Den store tomten og husets romslige planløsning gir deg mange muligheter for å utvikle boligen videre, enten du ønsker å oppgradere interiøret, legge til nye funksjoner eller utvide uteområdene. Med dobbel garasje har du rikelig med plass til parkering, i tillegg til ekstra lagringsplass for verktøy, sportsutstyr eller andre eiendeler. Beliggenheten er svært attraktiv, i en stille og rolig gate, ideell for familier eller de som ønsker et fredelig tilholdssted. Samtidig har du nærhet til butikker og offentlig kommunikasjon, som gir deg enkel tilgang til daglige nødvendigheter og transportforbindelser. Gaupefaret 14 representerer en sjelden mulighet til å skaffe seg en stor og innholdsrik eiendom i et veletablert og hyggelig nabolag på Siggerud. Dette er en bolig med mye potensial for de som ønsker å investere i et hjem med sjel og sjenerøse utearealer. Ikke gå glipp av denne sjansen til å skape ditt eget drømmehjem!

    Standard
    Enebolig over 2 plan: 1 etasje: Stue: Romslig hjørnestue med store vindusflater som gir mye lys og en god romfølelse. God plass til sofagruppe og spisebord. Murt peis med innsats som gir godt med varme på kalde dager. Skyvedører som skiller deler av stuen. Utgang til terrasse. Malte plater i tak, malte vegger og parkett på gulv. Terrasse: Stor, solrik terrasse med god plass til utemøblement og grill. Terrasse i trekonstruksjon. Det er rekkverk i stål/trekonstruksjon, og det er murte murer av lettklinkerblokker. Gulvet fungerer som tak over boden med utvendig adkomst. Kjøkken: Stort separat kjøkken med profilerte fronter og benkeplate i laminat. Fliser på vegg over benkeplate. Mye skap- og benkeplass. Komfyr med keramisk koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Ventilator over kokesone med avtrekk ut. God plass til spisebord. Malte plater i himling med downlights, malte vegger og laminat på gulv. Vaskerom: Vaskerommet inneholder skyllekum og opplegg for vaskemaskin. Naturlig ventilasjon via luftekanal basert på termisk oppdrift (varmluft stiger). Trepanel i himling, malte vegger og fliser på gulv. Toalettrom: Separat toalett med klosett og vask. Malt himling, malte vegger og laminat på gulv. Underetasje: Entré/hall: Stor hall med god plass til garderobeløsning. Sikringsskap på vegg. Trappeløp til øvre etasje. Malte plater i himling, malte vegger og fliser på gulv. Varme i gulv i hallen. Entré med plass til sko. Malt himling, malte vegger og flislagt gulv. Soverom I/ Hovedsoverom: Romslig soverom med plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Stor skyvedørsgarderobe med speildører. Direkte adkomst til bad I. Utgang til terrasse. Malt himling, tapet på vegger og teppe på gulv. Soverom II: Fint soverom med plass til seng og tilhørende møblement. Garderobeskap med skyvedører. Malt himling, malte vegger og teppe på gulv. Soverom III: Soverom med plass til seng og tilhørende møblement. Garderobeskap med skyvedører. Malt himling, malte vegger og teppe på gulv. Soverom IV: Koselig soverom med plass til seng og tilhørende møblement. Garderobeskap med skyvedører. Malt himling, malte vegger og teppe på gulv. Bad I: Bad med badekar og nedfelt servant med ettgreps blandebatteri og underskap. Speil og lys på vegg. Varme i gulv. Malte plater i tak, fliser på gulvet og fliser på veggene i brystningshøyde. Øvre del av vegger har malt glassfibervev. Bad II: Bad med dusjnisje/dusjvegger og klosett. Servant med ettgreps blandebatteri. Varme i gulv. Malte plater i himling, fliser på gulvet, og fliser på veggene i dusjsonen. Ellers har veggene malt glassfibervev. Bod/Hobbyrom: Innvendig bod med hyller og reoler. Godt med oppbevaringsplass. Varmtvannsbereder på 287 liter. Panel i himling, malt strie på vegger og murgulv. Bod m/ utvendig adkomst: Praktisk bod med mye lagringsplass. Støpt gulv, og yttervegger oppført av lettklinkerblokker og bindingsverk Følgende TG2 er gjengitt fra tilstandsrapporten: UTVENDIG 1. Nedløp og beslag. Takrenner, nedløpsrør og beslag av plastbelagt stål. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er ikke montert snøfangere. Det er ikke fremlagt dokumentasjon som tilsier at taket ikke trenger snøfangere. Krav om eventuell montering av snøfangere iht. forskriftskravet som gjaldt da denne bygningen ble oppført er funksjonsbasert. Det må således i det enkelte tilfelle vurderes hvorvidt forskriften skal anses som oppfylt eller ei. Utstyret er noe malingssøl. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Det bør vurderes å montere snøfangere for å hindre risiko for snøras som kan medføre skade. 2. Veggkonstruksjon. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har dels liggende, og dels stående bordkledning. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Deler av kledningen har noe kuving og tørkesprekker. Konsekvens/tiltak. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Det er viktig med jevnlig vedlikehold. 3. Takkonstruksjon/Loft. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Punktet må sees i sammenheng med Taktekking Vurdering av avvik: Det er avvik: Stedvis noe misfarging av fukt/svertesopp i deler av undertak. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Det er viktig med jevnlig kontroll/overvåkning av kalde loft. 4. Vinduer. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. I boligen er det 1 stk. vindu fra 1983, 4 stk fra 2005, 4 stk. 2008 og 8 stk. 1969. Vurdering av avvik: Det er avvik: Vinduene er av ulik tid, og har således forskjeller i standard brukslitasje. Det ene stuevinduet har noe behov for justering. De fleste vinduene skiftet i 2005 og 2008 gis TG 1. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Bolig med gamle vinduer kan opp mot 40 prosent av varmen forsvinne ut gjennom vinduene. Varmetapet kan ofte halveres ved å bytte ut de gamle vinduene med moderne vinduer. Foreta justering. 5. Dører. Bygningen har malt hovedytterdør. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er ikke montert terskelbeslag, noe som gir økt risiko for fuktinntrengning til innenforliggende konstruksjoner. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Montere beslag. 6. Balkongdør første etasje. Bygningen har malt balkongdør i tre med 2-lags glass. Vurdering av avvik: Det er avvik: Manglende terskelbeslag, noe som gir økt risiko for fukt inntrengning til innenforliggende konstruksjoner. Døren har ikke tettelister, noe som gjør at kald trekk kan oppstå. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Montere beslag. I bolig med gamle dører kan opp mot 40 prosent av varmen forsvinne ut gjennom dørene. Varmetapet kan ofte halveres ved å bytte ut de gamle dørene med moderne dører. 7. Balkongdør underetasje. Malt balkongdør i tre med 2-lags glass. Vurdering av avvik: Utvendige beslagsløsninger er ikke fagmessig utført. Det er ikke montert terskelbeslag, noe som gir økt risiko for fukt inntrengning til innenforliggende konstruksjoner. Konsekvens/tiltak. Andre tiltak: Montere beslag 8. Terrasse ut fra første etasje. Fra stuen er det utgang til en terrasse i trekonstruksjon. Det er rekkverk i stål/trekonstruksjon, og det er murte murer av lettklinkerblokker. Gulvet fungerer som tak over boden med utvendig adkomst. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Terrassegulv som fungerer som tak over underliggende rom kan på generelt grunnlag være en type konstruksjon med økt risiko for fukt inntrengning til innenforliggende konstruksjoner. Det registreres vedlikeholdsbehov. Konsekvens/tiltak. Andre tiltak: Dersom rekkverket skal kunne tilfredsstille dagens forskriftskrav, så må rekkverk endres. Utføre vedlikehold og overvåk konstruksjonen jevnlig. 9. Utvendige trapper. Fra garasjen og opp til huset er det støpt trapp i terrenget. Vurdering av avvik: Det er avvik: Trappen elde og brukslitasje, og det registreres skjevheter. Det er ikke montert håndløper. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Utføre vedlikehold, og det anbefales å montere håndløpere 10. Utvendige trapper - 2. Mellom terrassene er det trapp i trekonstruksjon. Vurdering av avvik: Det er avvik: Trappen er bratt, og åpninger mellom trinnene er større enn dagens forskriftskrav. Konsekvens/tiltak. Tiltak: For å kunne tilfredsstille dagens forskriftskrav må det utføres tiltak. 11. Bod med utvendig adkomst. Støpt gulv, og yttervegger oppført av lettklinkerblokker og bindingsverk. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er gjenstående avslutningsarbeider. Åpen isolasjon i himling. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Ferdigstille arbeider. INNVENDIG 12. Overflater. Gulv med fliser, tepper, parkett og laminat. Vegger med malt panel/trepanel, diverse malt tapet/strie, malt glassfibervev, Himlinger med malte plater, himlingsplater og malt/ubehandlet trepanel. Vurdering av avvik: Det er avvik:Overflater er av ulik tid, og fremstår således med forskjeller av slitasjegrad, utførelse og behov for vedlikehold. Deler av overflatene har TG 1. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Den enkelte må vurdere behov for tiltak. 13. Etasjeskille første etasje. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det registreres knirk. Ved stikkprøve ble det målt en høydeforskjell på ca. 19 mm innenfor en måleavstand på ca. 2 meter i stuen. Konsekvens/tiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. 13. Radon. Eier opplyser i sin egenerklæring at det har blitt utført radonmåling (1998), og at resultatet var godkjent. Vurdering av avvik: Eier opplyser om at det har vært avholdt en radonmåling, men det foreligger ingen dokumentasjon på målingen. Konsekvens/tiltak. Andre tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig 14. Innvendige trapper. Boligen har malt tretrapp med lakkerte trinn. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konsekvens/tiltak. Andre tiltak: Dersom trappen skal tilfredsstille dagens krav må det utføres tiltak. 15. Innvendige dører. Innvendig har boligen malte finèrdører. Vurdering av avvik: Det er avvik: Dørene har elde og brukslitasje fra byggetiden. Flere dører tar imot terksel/karm og det registreres slitte låsekasser. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Det må foretas justeringer og vedlikehold. Den enkelte må ellers vurdere behov for tiltak. 16. KJØKKEN. Overflater og innredning. Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter og benkeplater av laminat. Vurdering av avvik: Det er avvik: Kjøkkenet har elde og slitasje, men hovedsakelig normal brukslitasje på bakgrunn av alder. Benkeplaten har fuktsvelling ved blandebatteriet. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Den enkelte må vurdere behov for tiltak. 17. 1. ETASJE - TOALETTROM. Overflater og konstruksjon. Toalettrom med klosett og servant. Gulvet har laminat, og veggene har malt glassfibervev. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Konsekvens/tiltak. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. TEKNISKE INSTALLASJONER 18. Vannledninger. Innvendige vannledninger er av kobber. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. 19. Avløpsrør. Innvendig er det synlige avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. 20. Ventilasjon. Boligen har naturlig ventilasjon med luftespalte i vinduer. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Konsekvens/tiltak. Andre tiltak: Det bør monteres veggventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Det bør etableres tilfredsstillende spalte for luftgjennomstrømning mellom rommene, f.eks spalte i dørblad. 21. Varmtvannstank. Varmtvannstanken er på 287 liter, plassert i boden. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det var vanlig å koble varmtvannsbereder i stikkontakt når denne varmtvannsberederen ble tilkoblet. I dag er det krav om at nye varmtvannsberedere med effekt på 1500 W eller mer skal være fast tilkoblet. Konsekvens/tiltak. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. 22. Elektrisk anlegg. Elektrisk anlegg med 50 AHS, en automatsikring, 2 stk. jordfeilautomater og diverse kurser med skrusikringer. Det må forventes at det kan komme påkostninger på et eldre anlegg. Ski Elektriske Installasjon AS har nylig utført elsjekk, og utført diverse påfølgende arbeider for å lukke enkelte avvik på det elektriske anlegget. Takstingeniør henviser til rapport fra Ski Elektriske Installasjon AS datert 05.07.2024. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei 23. Grunnmur og fundamenter. Bygningen har antatt støpte fundamenter, og det er grunnmur i lettklinkerblokker. Vurdering av avvik: Det er avvik: Grunnmur har noe vedlikeholdsetterslep. Store deler av grunnmur er skjult under terreng, og innebygd i trekonstruksjon i underetasjen, så observasjonene er meget begrenset. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Utføre vedlikehold. 24. Terrengforhold. Tomten er både skrånende og flatere arrondert. Vurdering av avvik: Eiendommen ligger i flomutsatt område. Deler av terrenget har terrengfall inn mot husets bygningskropp, noe som automatisk genererer TG 3 etter NS 3600. Konsekvens/tiltak. Andre tiltak: Sintef byggforsk anbefaler 1:50 fall 3 meter bort fra husets grunnmur. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000. 25. Utvendige vann- og avløpsledninger. Utvendige avløpsrør antas å være av støpejern. Utvendige vannledninger er av antatt jernrør. Det er offentlig avløp via private stikkledninger. Det er offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Stikkledninger for vann og avløp antas å være fra 1969. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Følgende TG3 er gjengitt fra tilstandsrapporten: UTVENDIG 1. Balkonger, terrasser og rom under balkonger Fra underetasjen er det utgang til terrasse i trekonstruksjoner. Deler av terrassen har støpt gulv med naturstein. Vurdering av avvik: Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjonene har omfattende skjevheter. En mindre del av terrassen/trapp ned til plenen mangler rekkverk. Konsekvens/tiltak. Påviste skader må utbedres. For å kunne tilfredsstille dagens forskriftskrav, så må rekkverk endres. Terrassebord med råteskader må skiftes ut. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 INNVENDIG 2. Etasjeskille/gulv mot grunn. I underetasjen er det antatt betongdekke på oppfylte masser. Antatt kjellerløst (ingen synlig lufteventiler i mur). Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det registreres skjevheter. Ved stikkprøve ble det målt en høydeforskjell på ca. 36 mm innenfor en måleavstand på underkant av 1 meter i det ene soverommet. Konsekvens/tiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000. 3. Pipe og ildsted. Boligen har elementpipe, anboret med en murt peis med innsats i stuen. Vurdering av avvik: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Konsekvens/tiltak. Andre tiltak: Avstanden mellom sotluke og brennbart materiale må økes. Kostnadsestimat: Under 10 000. 4. Rom Under Terreng. Gulvet har teppe og fliser. Veggene har plater. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Hulltaking er foretatt ved/i hall m/trapp. Punktet må sees i sammenheng med ?Drenering? Vurdering av avvik: Det er i hulltaking påvist fukt-/råteskader. Det er avvik: Det er synlige fuktskader i de utforede trekonstruksjonene i boden, og det indikeres høye fuktverdier i hulltakingen tatt fra hallen. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt og utbedret årsak, og omfanget på eventuelle skader. Jfr. "Drenering". Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000. VÅTROM 5. 1. ETASJE- VASKEROM. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Det er belegg på gulvet og vegger med malte plater. Vaskerommet inneholder skyllekum og opplegg for vaskemaskin. Trepanel i himling, og oppvarming via en stråleovn. Naturlig ventilasjon via luftekanal basert på termisk oppdrift (varm luft stiger). TG 3 er satt på bakgrunn av at våtrommet har oversteget normal forventet levetid/brukstid, samt utførelse i forhold til dagens krav til våtrom. Vaskerommet har ikke sluk, og det er ingen oppbrett av membran langs ytterkanter. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak. Andre tiltak: Våtrommet er i daglig bruk, men er av eldre dato. Våtrommet må følgelig påregnes fullt oppgradert i tiden som kommer. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000. 6. UNDERETASJE - BAD 2. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Eier opplyser at badet ble overflateoppusset etter overtakelsen en gang i perioden 1995 til 1998. Det ble ikke skiftet sluk. Det er fliser på gulvet, og fliser på veggene i dusjsonen. Ellers har veggene malt glassfibervev. Badet inneholder servant, klosett og dusjvegger/hjørne. TG 3 er satt på bakgrunn av at våtrommet har oversteget normal forventet levetid/brukstid, samt utførelse i forhold til dagens krav til våtrom. Det registreres utettheter i våtsone. Det dusjes direkte på vegger og gulv, noe som på generelt grunnlag kan være en risikoløsning med hensyn til fukt i bakenforliggende og underliggende konstruksjoner. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak. Andre tiltak: Våtrommet er i daglig bruk, men er av eldre dato. Våtrommet må følgelig påregnes fullt oppgradert i tiden som kommer. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000. 7. UNDERETASJE - BAD. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Eier opplyser at badet ble overflateoppusset etter overtakelsen en gang i perioden 1995 til 1998. Det ble ikke skiftet sluk. Det er fliser på gulvet, og det er fliser på veggene i brystningshøyde. Øvre del av vegger har malt glassfibervev. Badet inneholder innredning med nedfelt servant og badekar. TG 3 er satt på bakgrunn av at våtrommet har oversteget normal forventet levetid/brukstid, samt utførelse i forhold til dagens krav til våtrom. Det registreres utettheter i våtsonen. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak. Andre tiltak: Våtrommet er i daglig bruk, men er av eldre dato. Våtrommet må følgelig påregnes fullt oppgradert i tiden som kommer. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 TOMTEFORHOLD 8. Drenering. Alder og utførelse på dreneringen er ukjent, men antas å være fra byggetiden. Punktet må sees i sammenheng ?Rom under terreng? Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt. Jfr. "Rom under terreng". Konsekvens/tiltak. Lokal utbedring må utføres. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 00

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Parkering på egen gårdsplass og i dobbel garasje

    Forsikringsselskap
    Jernbanens Gjensidige

    Polisenummer
    1775204/1775203

    Diverse
    TEKNISKE INSTALLASJONER - Innvendige vannledninger er av kobber. - Innvendig er det synlige avløpsrør av plast. - Naturlig ventilasjon med luftespalte i vinduer - Luft til luft varmepumpe i trapperommet. - Varmtvannsbereder er på 287 liter, plassert i boden. - Elektrisk anlegg med 50 AHS, en automatsikring, 2 stk. jordfeilautomater og diverse kurser med skrusikringer. - Brannslukningsapparat og røykvarsler. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    5 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,00))   156 640,- (Omkostninger totalt)   5 656 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Elektrisk oppvarming med panelovner. Det er montert en luft til luft varmepumpe i trapperommet. Stråleovn på vaskerom

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    13648

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale eiendomsgebyr faktureres i fire terminer pr år med forfall 20. mars, 20. juni, 20. september og 20. desember.

    Formuesverdi primær
    1547832

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    5881763

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Vannavgift
    5000

    Vannavgift år
    2024

    Info vannavgift
    Variable volumer (vann og avløp) avregnes etter vannmåler og faktureres på 1. termin hvert år. Det er pålagt å ha installert vannmåler når man er tilknyttet kommunalt vann og/eller avløpsnett. For boliger med vannmåler beregnes gebyrene for vann og/eller avløp etter målt forbruk. Oppgitt vannavgift er akkumulert opp basert på forbruk mellom 01.04.24-30.06.24. Denne vil endre seg avhengig av bruk.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3207/104/174: 16.04.1969 - Dokumentnr: 1875 - Best. om vann/kloakkledn. Vegvesenets betingelser vedtatt 24.09.1969 - Dokumentnr: 4776 - Best. om vann/kloakkledn. VEDTAK AV KOMMUNENS REGLEMENT 22.10.1976 - Dokumentnr: 7546 - Best. om adkomstrett RETTIGHETSHAVER: SKI KOMMUNE BESTEMMELSER OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V. 22.10.1976 - Dokumentnr: 7562 - Bestemmelse om veg RETTIGHETSHAVER: SKI KOMMUNE 16.12.1964 - Dokumentnr: 4394 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3207 Gnr:104 Bnr:6 01.01.2020 - Dokumentnr: 1383480 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0213 Gnr:104 Bnr:174 01.01.2024 - Dokumentnr: 7825 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3020 Gnr:104 Bnr:174

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest på bolig datert 24.09.1975 Det foreligger ferdigattest på garasje 28.08.1979

    Vei, vann og avløp
    Vei: Offentlig Vann/avløp: Privat stikkledning til offentlig nett

    Regulerings- og arealplanner
    Boligen ligger i et område regulert til frittliggende småhusbebyggelse. Reguleringsplaner: Id 175: SIGGERUDTANGEN NORD. Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelse 25.09.1991 Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter): Id 201906: VEVELSTADVEIEN 109_111_113. Planlegging igangsatt. Plantype: Detaljregulering Kommuneplan: Id KPLAN2023: Kommuneplan Nordre Follo 2023 - 2034. Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelse 03.05.2023.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    5 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,00))   156 640,- (Omkostninger totalt)   5 656 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    161640

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

Christian Wahl

Partner / Eiendomsmegler

Christian Wahl

40 80 04 45

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev