aktiv-eiendomsmegling
Koselig enebolig med flott utsikt mot Mjøsa.
Koselig enebolig med flott utsikt mot Mjøsa.

SKREIA Steindalen 159

Enebolig med landlig beliggenhet, solrik tomt og nydelig utsikt over Mjøsa - stor veranda - garasje/ uthus.

  • kr 2 350 000
  • BRA-i 87 m²
  • 1 soverom
  • Prisantydningkr 2 350 000
  • Omkostningerkr 77 890
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 427 890
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1900
  • Soverom1
  • Tomt1 947.8 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 2 350 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,00))   77 890,- (Omkostninger totalt)   2 427 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
En landlig beliggende enebolig på Skreia med solrik tomt og fantastisk utsikt mot Mjøsa. Skrånende tomt med plen og gruset gårdsplass. Romslig kjøkken med integrerte hvitevarer og moderne "look" i mørk utførelse. Fin plass til spisebord i tilknytning til kjøkken. Stue med vedfyring, noe som gir en lun og god atmosfære. Store vindusflater slipper rikelig med dagslys inn, og skaper en god romfølelse. Utgang til stor veranda hvor man kan nyte solrike dager. Andre etasje har gang, 1 romslig soverom, 1 rom som i dag blir brukt som soverom som ikke har godkjent rømningsveg, mellomgang som i dag blir brukt som sovealkove. Badet har dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Garasje/ uthus med biloppstillingsplass og carport.
Panoramautsikt fra verandaen.

Steindalen 159, Innlandet

  • Tomt
    1947.8m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass. Tomtestørrelse er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen/ kommunens matrikkelkart. Usikre grenser.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes. Løsmassetype: Morenemateriale, sammenhengende dekke, stedvis med stor mektighet. Infiltrasjonsegenskap: Middels egnet. Grunnvann: Begrenset grunnvannspotensial. Mulig marin leire: Liten. Landskapstype: Grunne daler i ås- og fjellandskap under skoggrensen med bebygde områder og jordbruksdominans. Radon aktsomhetsgrad: Moderat til lav. Bruksnavn: RÆKSLEN. Eiendommen ble etablert dato: 17.10.1910.

    Beliggenhet
    Eiendom med landlig beliggenhet, solrik tomt og fantastisk utsikt mot Mjøsa! Området har spredt landbruk og boligbebyggelse. Kort veg til Skreia med dagligvarebutikker, tannlege, frisør, blomsterbutikk, spisesteder, treningssenter, bensinstasjoner m.m. Kort veg til skoler og barnehage. Fine tur- og rekreasjonsmuligheter i området rundt. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

    Adkomst
    Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

    Bebyggelse
    Det er boligbebyggelse i området rundt.

    Byggemåte
    Enebolig: Boligen er fra ca 1900. Eldre standard og planløsning. Taket er tekket med metallplater. Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vindskier og toppbord i treverk. Yttervegger i trekonstruksjoner. Yttervegg i tømmer. Liggende utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjoner. Plassbygde taksperrer. Undertaksbord. Kombinert kaldt loft og skråhimling. Lufteventiler i gavl. Takkonstruksjon er opplyst etterisolert. Adkomst til loft fra luke. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass. Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass. Terrasse mot øst nord med adkomst fra stue. Tresøyler med betongfundament. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Rekkverkhøyde på ca. 100 cm. Grunnundersøkelser er ikke foretatt, tilstandsgrad er derfor vurdert pga. alder og synlige forhold. Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Takvann ført ut på terreng. Grunnmur i stablestein. Skrånende tomt. Garasje: Garasje med carport og bod, oppført ca 1960. Bygget har enkel standard. Gulv av grus og tregulv på grunn. Yttervegg i trekonstruksjoner og Lecamur. Pulttak i trekonstruksjon. Stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Vindski i tre. Trevinduer og tredører. Dette er et eldre bygg og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger. Iht. tilstandsrapport datert 14.03.2024 av Alf Bjørnerud. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Påpekte punkter i selgers egenerklæring: Pkt. 8: Litt skjeve gulv i spisestue, kjøkken Litt sprekk i mur ute. Pkt. 9: Ja, sett noe mus på høsten. Men ikke sett noe etter det ble skifta kledning ute på huset. Pkt. 11: Satt inn noen nye sikringer, lagt opp skjult anlegg på soverom og kjøkken. Utført av faglært (Eltera) og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Pkt. 16: Faglært har skiftet kledning ute, nye takrenner, vannbrett vindu. Veranda er egeninnsats. Utført av faglært (RT Bygg) og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Pkt. 24: Vannpumpe deles med naboen. Ca 2000,- i året.

    Innhold
    VELKOMMEN TIL STEINDALEN 159! - en koselig bolig med landlig beliggenhet og nydelig Mjøsutsikt! Bolig over 1,5 etasje, som inneholder: 1. etasje: Kjøkken, stue, spisestue, bad og gang. Veranda og terrasseplatting mot nordøst. Loftsetasje: Gang, 1 romslig soverom, 1 rom som i dag blir brukt som soverom som ikke har godkjent rømningsveg, mellomgang som i dag blir brukt som sovealkove. Garasje/ uthus med 1 oppstillingsplass. Carport.

    Standard
    På idylliske Skreia, med en fantastisk utsikt mot Mjøsa, finner du denne sjarmerende eneboligen. Boligen er omgitt av en solrik tomt som gir en herlig atmosfære og rom for utendørsaktiviteter. Det romslige kjøkkenet, utført i moderne mørk design, har integrerte hvitevarer og gir et stilrent uttrykk. I tilknytning til kjøkkenet er det god plass til et spisebord, perfekt for hyggelige måltider med familie og venner. Stuen, med vedfyring, skaper en lun og varm atmosfære. De store vindusflatene slipper inn rikelig med dagslys, noe som skaper en åpen og luftig romfølelse. Fra stuen har du utgang til en stor veranda, ideell for å nyte solrike dager og den imponerende utsikten. Andre etasje byr på et romslig soverom, 1 rom som i dag blir brukt som soverom som ikke har godkjent rømningsveg, mellomgang som i dag blir brukt som sovealkove. Badet er utstyrt med dusjkabinett og praktisk opplegg for vaskemaskin. Garasjen/uthuset gir en biloppstillingsplass, mens carporten gir ekstra beskyttelse for kjøretøy. Dette hjemmet kombinerer det beste av landlig beliggenhet, moderne design og funksjonalitet, og er en drømmende oase for de som ønsker å bo i harmoni med naturen. KJØKKEN: Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. I tillegg er det godt med benkeplass under vindu mot Mjøsa, så her kan du nyte utsikten samtidig som du lager mat. Integrert komfyr, koketopp, microbølgeovn, Plass til frittstående kombiskap kjøl/frys, oppvaskmaskin, Komfyrvakt. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. BAD/ VASKEROM: Baderomsplater på vegger. Panel på vegger. Himlingsplater. Servant med underskap. Speil med tilhørende belysning. Dusjkabinett. Gulvmontert wc. Opplegg for vaskemaskin. Naturlig avtrekk. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige overflater er i hovedsak preget av: Himlinger: Himlingsplater. Panel. Vegger: Panel. Laftet tømmer. Gulv: Heltregulv. Laminat. Fliser. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Jordgulv på grunn i kjeller. Gråsteinsmur med kjellerrom og kryperom. Begrenset adkomst til krypkjeller. Trapper av treverk mellom etasjene. Profilerte tredører. DIVERSE UTSTYR: Ventilasjon består av naturlig og mekanisk ventilasjon. Varmtvannsbereder på ca. 120 liter fra 1989 er plassert i skap under trapp. El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. - Røykvarsler - Brannslukningsapparat

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Bygget har eldre enkel standard. Bygningen er 123 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til et nytt bygg. Jeg anbefaler at kjøper setter opp en vedlikeholdsplan for boligen. Det vil si et system for planlegging og gjennomføring av vedlikehold og oppgradering nå og fremover i tid. Ved kjøp av eiendom kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, vegger, vinduer osv. vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. VEDLIKEHOLD/PÅKOSTNINGER: 2023 Egeninnsats Malt huset utvendig 2022 Firma Foret ut, isolert og ny ytterkledning med musesikring. 2022 Firma Nye takrenner begge sider. 2021 Egeninnsats Laminat på gulv i kjøkken, spisestue og soverom. 2021 Firma og egeninnsats Ny kjøkkeninnredning 2022 Egeninnsats med hjelp av faglært. Takoverbygg over inngang. 2022 Egeninnsats med hjelp av faglært. Laget ny veranda. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Vurdering av avvik: ? Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. ?Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på bjelkelag. ?Det er registrert stedvis knirk i gulv/ etasjeskille. ?Det er høydeforskjell på gulv mellom rom i samme etasje. ?Det er målt avvik i planhet på over 30 mm gjennom helt rom. Bjelkelag over krypekjeller er ikke isolert. Gulvbjelker er provisorisk understøttet i kjeller. Bjelkelag over krypekjeller/blindkjeller er en typisk risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur. Ved enkel fuktmåling ble det registrert forhøyede verdier. Konsekvens/tiltak: ? Andre tiltak: ?Det er ikke behov for strakstiltak i forhold til avvik i planhet og høyde på denne type eldre bygg, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk kreves det utbedring eller utskifting. Det anbefales på generelt grunnlag undersøkelser utover det denne rapporten dekker for å kunne avdekke eventuelle skjulte skader på bygningsdeler. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til måleavvik. ?Det er ved befaringen ikke avdekket forhold som krever strakstiltak av bjelkelag, selv om mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Det påpekes at inspeksjonen kun er utført visuelt og at det ikke kan utelukkes at innebygde konstruksjoner kan ha skader som følge av alder og/ eller ytre påvirkning. Ytterligere undersøkelser anbefales. Våtrom > Etasje > Bad > Generell: Vurdering av avvik: ? Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ved vurdering av våtrommet legges det til grunn krav fra dagens Teknisk forskrift (TEK17). Sjekkpunkter vurderes visuelt slik de fremstår ved befaring, uten demontering/ flytting av deksler/ innredning ol. Eldre våtrom som ut fra alder/ tilstand har utlevd sin levetid, men fortsatt fungerer med den bruk det har i dag. Det er ikke konstatert forhold som tilsier umiddelbar rehabilitering av våtrommet, men ut fra alder/ tilstand kan våtrommet ha skjult skade, og videre/endret bruk øker risikoen for at det kan oppstå skader som følge av bruk. Det er derfor påregnelig at fullstendig oppbygging av nytt våtrom er nært forestående. For el. installasjoner på våtrommet er det ikke vurdert om krav til installasjoner er ivaretatt, det anbefales å gjennomføre en utvidet EL. kontroll av fagmann på alle el. installasjoner på våtrommet. Våtrommet gis TG 3 på bakgrunn av alder, tilstand og risikoen for skade. Konsekvens/tiltak: ? Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. ?Levetiden til våtrommet vil kunne forlenges ved å gjøre tiltak som hindrer vann direkte på overflater. Dette vil likevel bare sikre mot skader i forhold til bruksvann, ved lekkasje fra rør/ installasjoner vil det være fare for skade på tilstøtende konstruksjoner. Det anbefales derfor å gjøre en vurdering av hvordan våtrommet skal brukes videre, og hvilke risiko som er forbundet med videre bruk av våtrommet. Kostnadsestimatet gis for full oppgradering med vanlig standard for våtrom. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Taktekking: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Taktekking og undertak har oppnådd mer enn halvparten av forventet brukstid. Ukjent om undertak ble skiftet samtidig med taktekking. Gjør oppmerksom på at for å skifte undertak må taktekking fjernes. Taktekkingen er besiktiget fra bakkenivå. Undertak er ikke vurdert da dette ikke var tilgjengelig for inspeksjon på befaringsdagen. Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold og alder. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men ut ifra alder kan skader oppstå på eldre taktekking. Utvendig > Nedløp og beslag: Vurdering av avvik: ? Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke snøfangere over beferdede områder, tiltak anbefales. Malings/folieflass registrert på beslag. Visuell kontroll av beslag og takrenner, samt rens av takrenner og nedløp anbefales utført årlig. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav for snøfangere, men pga. sikkerhet anbefales dette etablert. Det er imidlertid nødvendig å kontrollere styrken på takkonstruksjonen før snøfangere monteres. Det er noe folieflass på pipebeslag. Utvendig > Veggkonstruksjon: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Eksakt tilstand kan ikke sjekkes uten bygningsmessige inngrep. Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og under vinduer. Laftede vegger som er innkledd har normalt råteskader i større eller mindre grad, veggen er innkledd og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold og alder. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke registrert avvik som tilsier at man må påregne umiddelbare tiltak. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Bærevegg for takkonstruksjonen er fjernet for utvidelse av loft Bygninger som er bygget etter eldre standarder, er generelt bygget for å tåle lavere snølaster. For bygninger oppført før ca. 2000 har det i standardene vært forutsatt at disse bygningene skal måkes ved høye snølaster. Det er derfor vesentlig at en bygningseier kjenner til hvilket snølastnivå taket er prosjektert for og når det er nødvendig å måke taket. Ref. Standard Norge. Usikkert om dette er avstivet tilstrekkelig ved åpning. Ved fuktmåling registrerte jeg ikke unormale verdier. Undertaket er misfarget som følge av kondens. Kan ha oppstått ved spesielle værforhold. Skråhimling har begrenset/ikke lufting, noe som kan gi kondens og fuktskader. Skade som følge av manglende lufting er ikke registrert, men kan være skjult. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Spor av mus er registrert. Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra luke/loftstige og lyst med lommelykt. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Dårlig lufting og luftlekkasjer kan erfaringsmessig gi kondensskader og isdannelser på den kalde årstida. Gjentatte påkjenninger av is og kondens vil med årene skape behov for vedlikehold og utskifting av bygningsdeler. Det må forventes påkostninger i form av vedlikehold. Det anbefales å føre jevnlig tilsyn med takkonstruksjon, spesielt ved større nedbørsmengder og/eller snøsmelting. Lufting/ventilering bør forbedres. Utvendig > Vinduer: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Værslitte karmer utvendig. Enkelte vinduer har kondensmerker. Enkelte tettelister var harde/slitt. Vinduer i varierende alder og utførelse. Mer enn halvparten av forventet brukstid på vinduer er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Innvendig > Radon: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Ved utleie av bolig er det krav til at man skal måle radonnivået og eventuelt gjøre tiltak mot forhøyede radonverdier. Radonkartet viser at eiendommen ligger i et område med moderat til lav radonforekomst. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig. Innvendig > Pipe og ildsted: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppnådd, eller nært forestående på pipe/ ildsted. Kort avstand til brennbart materiale fra skorstein. Himling er lagt inntil pipe. Innvendig > Krypkjeller: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: ?Det er ikke fuktsperre mot grunnen. ?Det er ikke tilfredsstillende tilgang til krypkjeller, inspeksjon er utført fra luke. Spor av mus registrert. Typiske kjelleredderkopper er registrert, noe som ofte kan indikere fuktig krypkjeller. Fuktmåling ble foretatt, jeg målte tørre verdier i trevirke. Det gjøres oppmerksom på at utført måling kun er en stikkprøve. Kryperom fremstod som luftig på befaringsdagen. Utvendig terreng ligger høyere enn krypekjeller, dette gir økt risiko for fuktinnsig. Krypekjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det anbefales å montere fuktsperre og isolere mot grunnen i hele krypkjellerens gulvareal. Dette vil gi mindre fuktbelastning fra grunnen i krypkjeller og være positivt for krypkjellerens relative fuktighet (RF) gjennom året. Det er ikke registrert avvik som krever strakstiltak, men da dette er en konstruksjon som vurderes som risikokonstruksjon anbefales det jevnlig kontroll av konstruksjonene. Innvendig > Innvendige trapper: Vurdering av avvik: ? Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. ? Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. ? Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er knirk i trapp. Det er ikke etablert håndløper på begge sider i trappeløpet. ?Det er ikke behov for strakstiltak i forhold til skade/ slitasje på trapp, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk kreves det utbedring eller utskifting. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Eldre metallrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterier hva angår slitasjegrad. Utvendige vannrør som begynner å bli gamle vil ha en helt naturlig slitasjegrad. For eksempel nevnes at partikler bygger seg opp i rør og reduserer/stenger gjennomstrømmingen, terrengdeformasjoner som forårsaker utettheter og fortettinger. Vannkvaliteten er en påvirker levetiden på vannrør, vannprøve er ikke foretatt. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppnådd. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon og tidspunkt for utskifting er vanskelig å angi eksakt. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder. Det er ikke behov for strakstiltak utifra at vannledninger fungerer i dag, men utifra forventet brukstid kan skader plutselig oppstå. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Halvparten av forventet brukstid er oppnådd. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke behov for straksstiltak siden avløp fungerer i dag, men ut ifra alder kan utskiftninger påregnes. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Varmtvannsbereder har oppnådd forventet brukstid. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Ved å skifte ut en gammel bereder med en ny, kan du redusere varmetapet med så mye som 50 prosent. En femtedel av strømforbruket i en bolig er knyttet til oppvarming av vann, og ved å skifte ut en gammel bereder kan du spare mye strøm. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Kontroll utført av sertifisert EL-kontrollør/takstmann anbefales. Tomteforhold > Drenering: Vurdering av avvik: ? Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Det er ingen synlige tegn til at det er etablert fuktsikring. På grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Konsekvens/tiltak: ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Viktig å lede vann bort fra fundamentene. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Påvist fuktskjolder. Eldre betong kan ha redusert kvalitet. Eldre stablesteinsmur er ikke vanntett og det er fuktinnsig i vegg mot vest på befaringsdagen. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. Tidspunktet for reparasjon og eventuelt når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetasje/kjeller vil også være avgjørende. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Ingen punkter registrert. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT: Tomteforhold > Terrengforhold: Vurdering av avvik: ? Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Fallforhold er ikke vurdert pga. snø. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra grunnmur. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra grunnmur). Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør er av plast Det er septiktank med overløp til grøft og utvendige vannledninger er av plast (PEL). og privat brønn.

    TV/Internett/bredbånd
    Fiber fra Eidsiva

    Parkering
    Garasje/ uthus med 1 oppstillingsplass. Carport.

    Forsikringsselskap
    Fremtind

    Radonmåling
    Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget hadde ikke krav til radonsperre ved oppføring.

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. GUA (gulvareal) er ikke måleverdig gulvareal som skyldes skråtak og lav himlingshøyde. GUA oppgis som en sum av BRA og ALH (som er areal med lav himlingshøyde). Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    2 350 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,00))   77 890,- (Omkostninger totalt)   2 427 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  • Oppvarming
    Oppvarming består av: Strøm. Vedfyring. I hovedsak ved hjelp av: Panelovner. Ildsted. Pipe i teglstein. Ildsted er montert. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste utførte tilsyn: 05.02.2024. Avvik/ anmerkning: Pulverapparat må kontrolleres ihht regel om kontroll hvert 10 år. Sot må fjærnes fra bunn av røykløpet, og dovre ovn i stue, feies/rengjøres, spesielt over hvelving.

    Info strømforbruk
    Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

    Energiklasse
    G

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    10000

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene er opplyst som et årlig ca. beløp, og dekker eiendomsskatt, feiing, renovasjon og slamtømming. Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2023: Eiendomsskatt 3 164,36 kr Feiing 530,19 kr Renovasjon 2 747,52 kr Slam 3 377,25 kr Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

    Formuesverdi primær
    357365

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    1357987

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - forsikring - generelle vedlikeholdskostnader - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass - kostander vei årlig - kostnader vann årlig Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3442/25/29: 17.10.1910 - Dokumentnr: 900069 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3442 Gnr:25 Bnr:9 01.01.2020 - Dokumentnr: 163067 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0528 Gnr:25 Bnr:29 Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 140289477 - Enebolig (111) - 1 boenhet - Bygningsnr. 157046748 - Garasjeuthus anneks til bolig (181) Tatt i bruk (TB) - Bygningsnr. 157046756 - Garasjeuthus anneks til bolig (181) I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998, jf. pbl §21-10 femte. ledd. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Det er satt opp ny veranda på nord og østvegg. Det er revet et uthus. Det er ikke søkt byggetillatelse/rivetillatelse for dette. Dette vil bli kjøpers risiko og ansvar. Det er ikke mottatt byggetegninger. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak.   Ovennevnte medfører at man ikke vet hvorvidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. En konsekvens av lovlighetsmangler kan for eksempel være at kommunen gir pålegg om tilbakeføring av det ulovlige tiltaket. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet privat veg, og kjøper må beregne kostnader til brøyting og vedlikehold av veg. Dagens eier betaler ca. kr. 2.500,- pr år for veivedlikehold. Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Privat vann- og avløp. Vannpumpe deles med nabo, per dags dato betales det ca. kr. 2.000,- pr år for dette. Vannprøve er ikke foretatt, det anbefales ytterligere undersøkelser. Det er septiktank med overløp til grøft. Privat avløpsanlegg må tilfredsstille kravene i forurensningsforskriften. Det er eiers eget ansvar at anlegget er riktig dimensjonert, at det fungerer tilfredsstillende, og overholder dagens rensekrav. Gyldig utslippstillatelse skal til enhver tid foreligge, og skal følge eiendommen ved salg. Rensegrøfter for infiltrasjonsanlegg har en levetid på ca. 20 år. Er grøftene eldre, eller anlegget har andre feil/mangler, må det oppgraderes på eiers eget initiativ. Tiltaket er søknadspliktig og krever registrert foretak med tilstrekkelig kompetanse. I forbindelse med kommunens vedtatte handlingsplan 2018-2030: "Bevaring av vann og vassdrag i Østre Toten kommmune - opprydding i utslipp fra private avløpsrenseanlegg", vil alle private avløpsanlegg som ikke oppfyller dagens rensekrav få pålegg om oppgradering. Krav om tilknytning til kommunalt avløpsnett kan bli pålagt dersom dette er etablert/blir etablert i nærområdet. Tidspunkt for dette er ikke avklart.

    Regulerings- og arealplanner
    Planopplysninger: Kommuneplaner: Id: 2015KP01 Navn: Kommuneplan Østre Toten Plantype: Kommuneplanens arealdel Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 19.06.2019 Arealbruk: LNFR areal for spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse, mv, Nåværende. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Verneklasse/sefrak
    Bygningen er SEFRAK-registrert. SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Det at et hus er registrert i SEFRAK gir det ikke automatisk vernesstatus, og legger heller ikke spesifikke restriksjoner på hva som kan gjøres med det. SEFRAK-registerert sier ikke noe om objektenes verneverdi. Interessenter oppfordres til å ta kontakt med kommunen for info.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    2 350 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,00))   77 890,- (Omkostninger totalt)   2 427 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    77890

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,4 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 7.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 60.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, kommunal info, elektronisk signering og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2.500 ,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 60.000 ,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Anne Mette Skar

Megler

Anne Mette Skar

98 01 56 22

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev