aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Snekkerveien 4 - En romslig enebolig fra 2012.
Velkommen til Snekkerveien 4 - En romslig enebolig fra 2012.

SØRUMSAND Snekkerveien 4

Stor, pen og innholdsrik familiebolig i rolig nabolag. Nær til både sentrum, Bingsfoss og turområder. Fin planløsning.

  • kr 8 350 000
  • BRA-i 201 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 8 350 000
  • Omkostningerkr 227 890
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 8 577 890
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår2012
  • Soverom4
  • Tomt971 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 8 350 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 208 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 350 000,00))   227 890,- (Omkostninger totalt)   8 577 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje
Velkommen til Snekkerveien 4, en innholdsrik familiebolig, fint plassert i et rolig nabolag. Beliggenheten er særdeles barnevennlig med kort vei til sentrum, samt nærhet til fine Bingsfoss og deilige turområder, trygg skolevei og rikelig med barnefamilier i området. Den flate tomten er pent opparbeidet og har solrike uteplasser med stor plen, gruset gårdsplass, et praktisk anneks og parkering i dobbelgarasje. Eneboligen har en meget praktisk planløsning. Med fire gode soverom, pene bad i begge etasjer og et separat vaskerom, er boligen godt tilrettelagt for familiehverdagen. Boligen har også fine stuer i begge etasjer, hvorav hovedstuen har peis og en god, todelt planløsning. Videre er det et stort spisekjøkken med integrerte hvitevarer, entré med skyvedørsgarderobe og god lagringsplass.
Inngangspartiet er pent opparbeidet med sten.

Snekkerveien 4, Akershus

  • Tomt
    971m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen har en særdeles barnevennlig beliggenhet i et rolig nabolag, et anneks i hagen og en godt opparbeidet tomt på 971 kvm. Tomten er flat med pen hage, gruslagt gårdsplass og gode areal med belegningsstein. Hagen ligger skjermet med hekk og har gode plenareal for lek og moro. Her er det også oppført en lekestue til glede for de minste. Annekset er på 23 kvm med støpt dekke, samt både elektrisk styrt vifte og luft-til-luft varmepumpe. Annekset er benyttet som trimrom, men bare fantasien setter grenser for hva det kan benyttes som. Her kan man for eksempel ha hjemmekontor, gaming-rom for familiens ungdommer, verksted, hobbyrom eller en stilig mannehule. Langs flere sider av boligen er det en stor, steinlagt terrasse med belegningsstein. Den delen av uteplassen som ligger rett utenfor stuen i første etasje, ligger godt skjermet med overbygg på søyler. I tillegg har boligen en luftebalkong utenfor loftstuen i andre etasje. Balkongen er i trekonstruksjon plassert på søyler, samt med trespaltegulv og hvitmalt rekkverk.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger i et barnevennlig og veletablert område ved Valsfeltet i Sørumsand i Lillestrøm kommune. I Sørumsand er det skoler for alle alderstrinn, god offentlig kommunikasjon med både buss og tog, samt rikelig med gode servicetilbud og flere fasiliteter. Sørumsand har mye å by på for alle uansett alder, og her er det både et meget godt bibliotek, flere treningssentre, flere spa, samt rikelig med kafeer, restauranter og spiseplasser. Kuskerudnebben er et utendørs badeanlegg som holder åpent hele sommeren, med temperert vann, kiosk, garderober og dusjanlegg. Rett nedenfor boligen finner du Glomma og flotte Bingsfossen. Her er det fine sandstrender, svaberg og gode fiskemuligheter. Det er ellers kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane og idrettshall. Sørumsand IF har aktivitetstilbud innen bl.a. allidrett, fotball, håndball, svømming og ski. Ved idrettshallen er det skateanlegg og et anlegg for sandvolleyball. For den friluftsinteresserte er det flotte turområder i nærheten, med flere vann og oppkjørte skiløyper vinterstid. Sørumsand IF har også en egen tur- og friluftsgruppe som bl.a. har stått for den populære Varsjøtrimmen siden 1980 ? et meget populært felles skogstur-arrangement. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 Sørumsand, Bunnpris, Kiwi og Extra Sørumsand. Fokus butikksenter har et godt og variert utvalg, inkludert apotek, vinmonopol og frisør. Lillestrøm og Strømmen ligger også godt innenfor rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil med et rikt utvalg av servicetilbud. Kollektivtilbudet i området består av buss og tog. Nærmeste holdeplass er Nedre Valsringen som ligger godt under 100 meter fra boligen. Togstasjonen ligger inne i Sørumsand sentrum og toget bruker ca. 15 min fra Sørumsand stasjon til Lillestrøm og ca. 30 min til Oslo. Med bil fra Sørumsand tar det ca. 10 min til Rånåsfoss, 18 min til Lillestrøm, 24 min til Jessheim og 32 min til Oslo S. Fra eiendommen er det 3,3 km til Sørum barneskole, noe som tar rundt 10 min på sykkel. Her er det etablert trygg sykkel- og gangsti hele veien. På dager med dårlig vær er det også mulig å ta bussen. Bingsfoss ungdomsskole og Sørumsand videregående skole ligger i fin gangavstand inne i Sørumsand sentrum. Kommunen har flere videregående skoler, samt et godt utvalg av både kommunale og private barnehager.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

    Byggemåte
    Enebolig over 2 plan med normalt god planløsning. Det er parkering i integrert dobbelgarasje i 1. etasje. Enebolig er bygget 2012 og bygget etter forskrift fra 2010. Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra taknivå. Nedløp og beslag av metall. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Valmet takform. Dette er en tett takkonstruksjon og derfor ikke befart fra luke og på grunn av liten fremkommelighet. Det var ingen tegn til fukt på innvendige tak. Etasjeskiller er av trebjelkelag og betongdekke. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Balkong og terrassedør i tre med 2-lags isolasjonsglass. Bygningen har malt hovedytterdør med glassfelt. Garasje leddport med elektrisk portåpner. Etablert delvis overbygget steinlagt terrasse med belegningsstein. Etablert luftebalkong utgang fra stue i 2 etasje. Trekonstruksjon etablert på søyler og bjelker med trespaltegulv. Lovlighet Enebolig ? Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk Anneks ? Det foreligger ikke tegninger For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport med befaringsdato 03.06.2024 og rapportdato 11.06.2024, utarbeidet av takstingeniør Øyvind Nåmo Rønning for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

    Sammendrag selgers egenerklæring
    13 Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja Beskrivelse Easee lader i garasje montert av elektriker

    Innhold
    Planløsning 1. etasje: Entré, stue, kjøkken, soverom, bad, vaskerom, bod og teknisk rom. 2. etasje: Stue, 3 soverom og bad. Kort fortalt - Stor, innholdsrik familiebolig. - Fin planløsning over to etasjer. - Fint plassert i et rolig nabolag. - Svært barnevennlig beliggenhet. - Parkering er i dobbelgarasje. - Stor, godt opparbeidet tomt. - Solrike uteplasser og balkong. - Flott anneks på ca. 23 kvm. - Entré har skyvedørsgarderobe. - Stort kjøkken med spiseplass. - Todelt hovedstue med peis. - Pen ekstra stue i andre etasje. - Delikate bad i begge etasjene. - Ett utstyrt med hjørnebadekar. - Vaskerom med egen utgang. - Fire soverom, flere skapløsninger. - Lagringsplass i bod i første etasje. - Varme via vannbåren gulvvarme. Entré Inngangspartiet er flott med med steinlagt areal i forkant, lite overbygg og hvit inngangsdør med både innfelte glasspartier og glassfelt på hver side. Den store, pene entreen er et hyggelig rom å komme hjem til. Her er det flislagt gulv, mørk fargetone på vegger, downlights i himling og vannbåren varme i gulvet. Langs den ene veggen er det en romslig skyvedørsgarderobe, noe som gjør det enkelt å holde rommet fritt for klær og sko. Kjøkken Kjøkkenet er stort og koselig med god plass til spisebord, vannbåren gulvvarme, downlights i deler av rommet og egen utgang til hagen. Innredningen fra Sigdal byr på rikelig med skap- og benkeplass, og er i et klassisk design med hvite, profilerte fronter. Den takhøye innredningen har også vitrineskap, vinhyller, fliser over benken og slitesterk laminatbenkeplate med skylle- og oppvaskkum. Integrert i innredningen er det både induksjonstopp, mikrobølgeovn, stekeovn og oppvaskmaskin. Det også en egen nisje i innredningen med plass til side-by-side kjøleskap, en ventilator med luftutkast, samt meget praktisk avsug i sokkel som er koblet til sentralstøvsuger. Stue Stuen i første etasje er et stort rom med smart halvvegg som gir en flott, todelt planløsning. I veggen er det montert en stilfull peis som gjør at de knitrende flammene kan nytes fra begge sider. Planløsningen gir også en skjermet nisje for tv-krok, noe som gjør at stuen kan benyttes til flere formål samtidig. For øvrig er dette et meget pent oppholdsrom med parkett, gode lysforhold og vannbåren gulvvarme. Loftstue I andre etasje har boligen ytterligere en lys og hyggelig stue, noe som gir ekstra fleksibilitet i familiehverdagen. Stuen har parkett, vegger malt i rolige farger og spotter i himling. Her er det enkelt å innrede med sofaløsning og tv-møbel. Stuen har vindu på to sider som sikrer godt med naturlig lys og det er også utgang til en egen luftebalkong. Bad/wc/vaskerom Eneboligen har pene bad i begge etasjer og et separat vaskerom med egen utgang i første etasje. Badet i første etasje har sorte gulvfliser, hvitt baderomspanel i flisetterligningen, vannbåren gulvvarme og downlights. Den buede innredningen er i moderne design med sorte, glatte fronter, heldekkende servant og speil med belysning. Badet har ellers toalett, samt dusjnisje med skyvedør, håndgarnityr og regnfallsdusj. Det er også balansert ventilasjon. Bad 2 Badet i andre etasje er delikat med flislagte overflater i en dus farge, samt både vannbåren gulvvarme, downlights og balansert ventilasjon. Det store badet har et veggmontert toalett, hjørnebadekar og en dusj med innfellbare dører i herdet glass. Innredningen har mørkebrune, glatte skuffefronter, heldekkende servant og speil med belysning i overkant. Vaskerom Eneboligen har et separat vaskerom i første etasje som er praktisk utstyrt med toalett. Vaskerommet har egen utgang og gir et fint inntrykk med lyse baderomsplater på vegger, flislagt gulv, avtrekk via balansert ventilasjon og vannbåren gulvvarme. Rommet er for øvrig innredet med hvitt skap, tørkebenk, skyllekum i stål og opplegg for vaskemaskin. Soverom og garderobe Med fire gode soverom har boligen rikelig med plass til en stor familie. Det store hovedsoverommet ligger i første etasje med plass til både dobbeltseng og kontorløsning eller sminkebord. En romslig skyvedørsgarderobe med hvite fronter er montert langs den ene veggen. De øvrige tre soverommene ligger plassert i andre etasje. Boligen har rikelig med garderobeløsninger og det er også god lagringsplass i bod i første etasje.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å lese tilstandsrapporten i sin helhet. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Nedløp og beslag Noe synlig avflassing av belegg på gradrenne over garasjen. Utvendig > Vinduer Det er stedvis noe merker og slitasje på innvendig karm. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2 Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Innvendig > Overflater Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Noe sprekker i plateskjøter på vegger er synlig og noe slitasje av parkett. Innvendig > Radon Bygget er opplyst utført med radonsperre men ingen dokumentasjon foreligger. Våtrom > 2. Etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Våtrom > 1. Etasje > Bad > Overflater Gulv Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i fuger. Det er ikke avrenning for hele gulvet til sluk med tanke på at dusjvegg står helt ned mot gulvet. Noe synlig saltutslag på fuger inne i dusjsonen. Kjøkken > 1. Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Det er synlig skadet kant på induksjonstopp og noe stedvis slitasje på malte overlater for underskaps dører. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank ut fra kravet til dagens NS 3600 og derav gjeldende forskrift fra 2017. Tomteforhold > Terrengforhold Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger.   Forhold som har fått TG3: Våtrom > 1. Etasje > Bad > Overflater vegger og himling Det er tegn på fuktskader nederst på våtromsplater. Det er påvist avvik i fuger. Det ble påvist svelling i nedre del av våtromsplate inne i dusjsonen. Det er ikke tettet rundt rørgjennomføringer mellom flis og rør inne i underskap. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold Brannslokkingsutstyr er eldre enn 10 år

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Det er parkering i en integrert dobbelgarasje med motorisert leddport og på egen, gruslagt gårdsplass. Garasjen er utstyrt med elbil lader fra Easee. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

    Forsikringsselskap
    IF

    Polisenummer
    1056527

    Radonmåling
    Det er moderat til lav aktsomhetsgrad for radon. Bygget er opplyst utført med radonsperre, men ingen dokumentasjon foreligger ref. tilstandsrapport.

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Området er under marin grense med svært stor mulighet for marin leire. Det er aktsomhetsområde for kvikkleireskred. Eiendommen ligger i et område som under kulturminneplan for kulturmiljø til Sørumsletta og er i vernekategori 2. Støykrav er i sone 3 for området. Utnyttelsesgrad i ytre sone for kommunen.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    8 350 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 208 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 350 000,00))   227 890,- (Omkostninger totalt)   8 577 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Eneboligen er oppvarmet med vannbåren varme i gulv utenom i garasje og teknisk rom. Det er installert varmepumpe type grunnvarme. I annekset er det montert luft-til-luft varmepumpe og i stuen i første etasje er det også peis med innsats. Teknisk Ventilasjonen er via balansert ventilasjonsanlegg. Sikringsskap er utstyrt med automatsikringer. Varmtvannsbereder er på ca. 120 liter. Det er etablert vannstoppsystem og komfyrvakt på kjøkkenet.

    Energiklasse
    B

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    20423

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

    Info om eiendomsskatt
    Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

    Formuesverdi primær
    1473051

    Formuesverdi primær år
    2023

    Formuesverdi sekundær
    5892202

    Formuesverdi sekundær år
    2023

    Info formuesverdi
    Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne en registrert formuesverdi på eiendommen. Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt/innført i forbindelse med eierskifte. Formuesverdien settes da etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig (avhengig av bruken). Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er 25 prosent av markedsverdi for primærbolig og 95 prosent for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 prosent for inntektsåret 2023. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Info vannavgift
    Vannmåler er installert. Vann og avløp betales A-konto via kommunale avgifter og avregnes. Vannmålernummer: 42456411 Forrige avlesing av vannmåler - Dato: 31.12.2023 (stipulert) - Målerstand: 1417 m3

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3205/231/92: 15.08.2011 - Dokumentnr: 636640 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:3205 Gnr:231 Bnr:9 21.05.2024 - Dokumentnr: 1457679 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Bankenes Boligmegler AS Org.nr: 981 129 792 Elektronisk innsendt 15.08.2011 - Dokumentnr: 636624 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3205 Gnr:231 Bnr:9 01.01.2020 - Dokumentnr: 753957 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0226 Gnr:31 Bnr:92 01.01.2024 - Dokumentnr: 231345 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3030 Gnr:231 Bnr:92 15.08.2011 - Dokumentnr: 636640 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:3205 Gnr:231 Bnr:9 Rettighet hefter i: Knr:3205 Gnr:240 Bnr:20 Gjelder denne registerenheten med flere 15.08.2011 - Dokumentnr: 636640 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3205 Gnr:231 Bnr:9

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Ferdigattest for nybygget enebolig foreligger, datert 08.05.2012.

    Vei, vann og avløp
    Privat vei, offentlig vann og avløp via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål og er i kulturminneplanene angitt hensynssone.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    8 350 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 208 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 350 000,00))   227 890,- (Omkostninger totalt)   8 577 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    227890

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,7 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15 500,- oppgjørshonorar kr 7 000,- og visninger kr 3 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 50 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 10 500,-. Utleggene omfatter pantedokument med urådighet (500,-), fotograf (5 000,-), kommunale opplysninger (5 000,-). Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 20 000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Øyvind Hoftvedt-Sægrov

Megler

Øyvind Hoftvedt-Sægrov

41 41 55 04

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev