aktiv-eiendomsmegling
Stor familiebolig over tre etasjer med fantastisk utsikt beliggende på toppen av Avstikkeren på Stathelle.
Stor familiebolig over tre etasjer med fantastisk utsikt beliggende på toppen av Avstikkeren på Stathelle.

STATHELLE Olav Kyrres vei 27

Stor familiebolig med fantastisk utsikt beliggende i et attraktiv og barnevennlig område.

  • kr 5 700 000
  • BRA-i 262 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 5 700 000
  • Omkostningerkr 161 640
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 861 640
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1994
  • Soverom3
  • Tomt719 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Prisantydning: kr 5 700 000,- Omkostninger: Dokumentavgift (forutsatt salgssum: kr 5 700 000,-): kr 142 500,- Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt): kr 15 100,- Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg): kr 2 800,- Pantattest kjøper - lagt ut av megler: kr 240,- Tinglysingsgebyr pantedokument: kr 500,- Tinglysingsgebyr skjøte: kr 500,- Omkostninger totalt: kr 161 640,- Totalpris inkl. omkostninger: kr 5 861 640,-

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning: 1. etasje.
Stor familiebolig med svært attraktiv beliggenhet på toppen av Avstikkeren. Fra eiendommen har du fantastisk utsikt mot Langesundsfjorden. Eiendommen ligger innerst i en blindvei uten gjennomgangstrafikk. Området er barnevennlig og har gangavstand via trygge gangveier til barnehager og skoler. Nærområdet byr på fantastiske turmuligheter, med blant annet flotte lysløyper, Sundbydammane og den vakre Kyststien i området. Intervju med selger: Da vi bygget huset, var beliggenheten med utsikt mot fjorden avgjørende. I tillegg var nærheten til skoler veldig viktig. Huset har vært helt perfekt for familielivet, og det er god plass til venner på besøk. Vi liker spesielt godt fleksibiliteten huset gir, at vi kan samle hele storfamilien uten at det blir trangt, og selvfølgelig utsikten!

Olav Kyrres vei 27, Telemark

  • Tomt
    719m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiet tomt på ca. 719 kvm. Tomten er flat og pent opparbeidet med gressplen, prydbusker og frukttrær. Gårdsplass foran overbygd inngangsparti og dobbel garasje samt gangveier er pent opparbeidet med belegningsstein. På fremsiden av tomten har du fin utsikt mot Langesundsfjorden. Det er flere fine uteplasser på tomten, og verandaer i trevirke med trapp ned til hagen. Fra stuen i 2. etasje er det direkte adkomst til balkongen, hvor det er deilig å sette seg ned og se utover fjorden. Balkong har glassrekkverk, som gir uhindret utsikt. På tomten er det gode solfrohold. På tomten er det oppført en frittstående dobbelgarasje med loft og innvendig bod.

    Beliggenhet
    Denne eiendommen har en svært attraktiv beliggenhet på toppen av Avstikkeren på Stathelle. Området er ekstremt barnevennlig, og eiendommen ligger innerst i en blindvei, noe som sikrer minimalt med trafikk. Eiendommen har en perfekt plassering for barnefamilier og har gangavstand på trygge gangveier til Stathelle barneskole, Bamble ungdomsskole og Bamble videregående skole. Ved barneskolen ligger det et flott idrettsanlegg, Bunes stadion, som tilhører Stathelle og Omegn IL. Bamble svømmehall er et splitter nytt svømmeanlegg rett ved siden av Bamble ungdomsskole. Det er også gangavstand til flere barnehager i området. For natur- og friluftsentusiaster byr nærområdet på fantastiske turmuligheter, med umiddelbar nærhet til både lysløypa på Stathelle og lysløypa i Langesund med Sundbydammane og Barfodkollen. Den vakre Kyststien i Bamble ligger også i gangavstand fra eiendommen. I bunn av Avstikkeren finner du Sagastranda, som er en populær sandstrand med flytebrygge. En annen badeplass er ved nedre Synken, som ligger i skogen bak eiendommen. Rett ved eiendommen ligger Brannbakken på Stathelle, som på vinterstid er et populært sted for barn med både akebakke og skøytebane. Det er gangavstand til Kiwi på Grasmyr, som er nærmeste dagligvarebutikk. Det er kort avstand med bil til Brotorvet kjøpesenter, hvor det er gode shoppingmuligheter. Like ved eiendommen er det en bussholdeplass med gode forbindelser til Stathelle og videre oppover i Grenland.

    Adkomst
    Fra Stathelle: Kjør øvre vei mot Langesund, og ta avkjøringen mot Eikstrand inn på Avstikkeren. Følg veien nedover og ta første vei til venstre inn på Olav Kyrres vei, hvor eiendommen ligger på høyre side av veien. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Barnehage/skole/fritid
    Barnehager: Solstua kulturbarnehage (1-5 år) - 37 barn, 1 km Tirilltoppen barnehage (0-5 år) - 52 barn, 1.1 km Grashoppa barnehage (0-5 år) - 52 barn, 1.2 km Skoler: Stathelle barneskole (1-7 kl.) - 386 elever, 19 klasser, 1.7 km Langesund barneskole (1-7 kl.) - 259 elever, 14 klasser, 2.9 km Bamble ungdomsskole (8-10 kl.) - 479 elever, 33 klasser, 1.6 km Bamble videregående skole - 350 elever, 15 klasser, 1.5 km Informasjon om barnehager og skoler er fra Nabolagsprofilen, og er innhentet fra ulike offentlige og private kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser/tid er beregnet basert på korteste kjørbare vei eller gangvei (der kjente gangveier er med i datagrunnlaget). Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må det rettes en særskilt henvendelse til kommune for oppdatert informasjon.

    Byggemåte
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Takstmann sin overordnet faglig vurdering av eiendommen, er at den fremstår i normalt god stand og godt vedlikeholdt på befaringsdagen. Det ble ikke registrert eller avdekket noen behov for bygningsmessige strakstiltak utover normalt vedlikehold. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG2 (vesentlige avvik) og TG3 (store eller alvorlige avvik). Huset er ifølge tilstandsrapporten oppført på en støpt flate og er bygget på en grunnmur av lecablokker. Ytterveggene er oppført som bindingsverk og kledd med stående trepanel. Saltaket er av trekonstruksjoner, tekket med enkelkrum betongstein. Vinduene har to-lags isolerglass og rammer av tre og aluminium, hovedsakelig produsert i 2011, mens vinduene i underetasjen er fra byggeåret. Det er enkle og to-fløyede verandadører av tre med to-lags isolerglass, produsert i 2011. Dobbelgarasjen er ifølge tilstandsrapporten bygget på et støpt dekke med ringmur og grunnmur av lecablokker. Ytterveggene er oppført som bindingsverk og kledd utvendig med stående trepanel. Saltaket er av trekonstruksjoner, tekket med enkelt falset betongstein. Leddportene med elektrisk portåpner er oppgradert i senere tid. Ytterdøren er av tre. Det er montert en lader til elbil i garasjen.   Forhold som har fått TG2: - Drenering: TG2 vurderes da drenering nærmer seg forventet levetid. - Terrengforhold: TG2 vurderes da terreng ved inngangsparti har fall inn mot konstruksjonen. - Yttertak: TG2 vurderes da det mangler snøfangere på taket. - Terrasse: TG2 vurderes grunnet råte på vestvendt terrasse og høyde på rekkverk tilfredsstiller ikke dagens krav. - Vaskerom: TG2 vurderes da det ikke er tilfredsstillende fall, membranen har passert sin forventede levetid og det ikke er synlig slukmansjett i sluk. - Bad i underetasje: TG2 vurderes da membranen har passert forventet levetid og det ikke er synlig slukmansjett under klemring. - Underetasje, fuktmåling og ventilasjon: TG2 grunnet manglende tilluft til rommene og noe saltutslag på mest utsatt vegg. - Varmtvannsbereder: TG2 vurderes da berederen har passert sin forventede levetid. - Ventilasjon: TG2 vurderes da det mangler tilluft under dørblad til bad i underetasjen og det mekaniske avtrekket fungerer dårlig. Forhold som har fått TG3: - Bad i 2. etasje: TG3 vurderes da membran har passert forventet levetid, og det vurderes at det ikke er etablert membran/tettesjikt på veggflater. Badet i 2. etasje bør oppgraderes til dagens standard og krav. I tilstandsrapporten opplyser også takstmann at soverommene mangler godkjent rømningsvei, og at det anbefales utbedring ved å montere brannstiger. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt den 19.04.2024 av Sørø Taksering AS, som gir en teknisk beskrivelse av eiendommen. 

    Standard
    Innvendig fremstår huset i normalt god stand og godt vedlikehold. 1. etasje: Stuen er lys og stor med god plass til flere sittegrupper. Stuen består av to deler og har flere soner. Stuen er et viktig rom og et naturlig samlingspunkt i huset. I stuen har du fantastisk utsikt utover fjorden. Fra stuen er det utgang til veranda med formiddagssol. Innerste er det en peisstue med flott murt peis med innsats, og steinen er fra utsprengt byggegrop til huset. Stort kjøkken. Kjøkkeninnredningen er solid med profilerte fronter i heltre Svartor og benkeplate i slitesterk Larvikitt. Kjøkkenbenken og kjøkkenskuffer er oppgradert i senere tid. Mellom benkeplaten og overskapene ved kjøkkenvasken er det fliser. Integrerte hvitevarer som platetopp, kjøkkenventilator, stekeovn og oppvaskmaskin. Kjøkkenet er utstyrt med eget kjølerom med god oppbevaring, og kjøleaggregatet er byttet i senere tid. På kjøkkenet har du god plass til et spisebord, og fra spisebordet er det også fantastisk utsikt utover fjorden. I tilknytning til kjøkkenet ligger vaskerommet, og fra vaskerommet er det direkte adkomst ut. Vaskerommet har flislagt gulv og er utstyrt med innredning med benkeplate, skuffeseksjon og høyskap. På vaskerommet er det opplegg til vaskemaskin. Vaskerommet har et flislagt hjørne med utslagsvask. I gangen er gulvet flislagt med slitesterkt med Ottaskifer, og skyvedørsgarderobe til oppbevaring av yttertøy. I tilknytning til gangen er det et toalettrom, utstyrt med enkel servant og toalett. Fra gangen er det trapp til både 2. etasje og underetasjen. I gangen er sikringsskap med automatsikringer plassert. 2. etasje: I 2. etasje er det en loftstue med direkte utgang til balkongen. Balkongen har glassrekkverk som gir uhindret utsikt. På balkongen er det deilig å sette seg ned og nyte den fantastiske utsikten utover fjorden. I loftstuen er det innredet med en sittegruppe som kan flyttes enten mot utsikten eller TV-en. Lyst og flislagt bad med malt panel i himlingen. Behagelig med varmekabler i gulvet. Badet er utstyrt med både dusjkabinett og flislagt badekar. To frittstående, gulvstående servanter med speil og belysning på veggen. Det er også et plassbygd skap til oppbevaring av for eksempel håndklær bak toalettet. Fra badet har du direkte inngang til hovedsoverommet. Huset har tre soverom. Hovedsoverommet har god plass til en dobbeltseng og er utstyrt med et hvitt garderobeskap med skyvedører. Det andre soverommet har en plassbygd seng og garderobeskap. Det tredje soverommet er innredet som kontor, hvor det også er et hvitt plassbygd garderobeskap. I 2. etasje er det en bod. Underetasje: Underetasjen har god takhøyde og romslige rom. Lyst bad i underetasjen med flislagt gulv, malte panelplater på veggene og malt panel i himlingen. Badet er utstyrt med dusjkabinett, toalett og enkel servant. På badet er varmtvannsberederen og hovedstoppekranen plassert. bad i underetasjen har mekanisk avtrekk. Badet har av selgeren blitt brukt som treningsrom. I underetasjen er det et hobbyrom som er innredet med familiekøyeseng, men det tilfredsstiller ikke dagens krav etter byggeforskriftene. I underetasjen er det svært gode lagrings- og oppbevaringsmuligheter. Fra den innerste boden i underetasjen er det direkte utgang med trapp opp til hagen. I huset er det installert balansert ventilasjonssystem.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Det har blitt utført følgende moderniseringer og påkostninger i senere tid: 2011- Byttet alle vinduer med unntak av vinduene i underetasjen. 2011- Ny membran på balkong i 2. etasje. 2019- Malt hus og dobbelgarasje utvendig. 2019- Byttet garasjeporter. 2020- Byttet aggregat ventilasjonssystem. 2021- Byttet benkeplate, ny ventilator, nye kjøkkenskuffer og byttet kjøleaggregat i kjølerom på kjøkken.

    Parkering
    Gode parkeringsmuligheter i dobbelgarasje eller gårdsplass med belegningsstein. Det er installert lader til elbil i garasjen.

    Forsikringsselskap
    Gjensidige Forsikring

    Polisenummer
    90206981

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Eneboligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Prisantydning: kr 5 700 000,- Omkostninger: Dokumentavgift (forutsatt salgssum: kr 5 700 000,-): kr 142 500,- Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt): kr 15 100,- Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg): kr 2 800,- Pantattest kjøper - lagt ut av megler: kr 240,- Tinglysingsgebyr pantedokument: kr 500,- Tinglysingsgebyr skjøte: kr 500,- Omkostninger totalt: kr 161 640,- Totalpris inkl. omkostninger: kr 5 861 640,-

  • Oppvarming
    Det er både flott murt peis med innsats og vedovn i stue. Varmekabler i gulvet på begge bad, i gang i 1. etasje og oppholdsrom i underetasjen. Ellers elektrisk oppvarming.

    Info strømforbruk
    Nåværende eier hadde et strømforbruk som tilsvarte 22 289 kWh for 2023. I selgers husstand har det hovedsakelig bodd to personer.

    Energiklasse
    E

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Energiattest følger vedlagt i salgsoppgaven.

  • Kommunale avgifter
    22783

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, eiendomsskatt og renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter og gebyrer er inndelt i månedlige betalinger.

    Formuesverdi primær
    1408218

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    5351227

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til TV og internett.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Dagboknr. 14208, tinglyst 26.09.1994, type heftelse: Forkjøpsrett og kommunale rettigheter/påbud. Bamble kommune har i utgangspunktet forkjøpsrett til eiendommen ved salg, men har i en forhåndsavklaring frafalt forkjøpsretten ved dette salget og ved fremtidige salg. Heftelsen med forkjøpsrett vil bli slettet fra grunnboken til eiendommen. I servitutten er det også tinglyst en rett til kommunen om at nødvendig fremtidig reparasjon og vedlikehold av offentlig vann- og avløpsledninger langs/over tomtens østre og nordre del. Ledninger og kummer skal ikke nedbygges/nedfylles og kommunen skal ha rett til å grave opp ledningene og kummer uten krav på erstatning for annet enn gressplen og normal lav hagevegetasjon. Tomten kan heller ikke deles uten skriftlig tillatelse fra kommunen.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for boligen datert 13.06.1995. Det er i den midlertidige brukstillatelser anmerket følgende forhold: 1. Reviderte tegninger må innsendes for godkjenning. 2. Planering med fall fra grunnmur. 3. Forskriftsmessige trapper ved utganger før huset tas i bruk. 4. Barnesikring av vinduer øverste etasje. 5. Husnummerskilt. 6. Div. belistingsarbeid gjenstår innvendig. 7. Søppelstativ kjøres ut fra kommunen. 8. Forskriftsmessig rekkverk rundt utvendig kjellernedgang. Arbeidet må være utført inne 1-ett år fra dato. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen, og innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk. Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for garasje med loft, men det foreligger byggetegninger for garasje med loft i kommunens arkiv. Byggesaksavdelingen i Bamble kommune har godkjent søknaden med byggetegninger, og har stemplet byggetegningene med følgende "Søknaden er godkjent og arbeid kan igangsettes når krav i vedtak datert 03.03.1995 er oppfylt". Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanen datert 15.12.2022 avsatt til nåværende boligbebyggelse. Det skal bygges et nytt boligfelt i området, og det er vedtatt følgende reguleringsplan, Bunestoppen med PlanID 3813_304. Boligområdet blir ikke synlig fra denne eiendommen, og det medfører heller ikke økt trafikk i Olav Kyrres vei. For mer informasjon: https://www.bamble.kommune.no/tekniske-tjenester/utbygging-i-bamble/bunestoppen/

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Deler av boligen kan leies ut, forutsatt at det er en del av boligens godkjente hoveddel med rom godkjent for varig opphold og at den utleide delen ikke er adskilt som en selvstendig boenhet.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Eiendommen ligger i en kommune med nedsatt konsesjonsgrense. Det er derfor boplikt på eiendommen. Det må fylles ut egenerklæring om konsesjonsfrihet ved kjøp der kjøper bekrefter at eiendommen skal benyttes til helårsbolig.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000,- (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Prisantydning: kr 5 700 000,- Omkostninger: Dokumentavgift (forutsatt salgssum: kr 5 700 000,-): kr 142 500,- Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt): kr 15 100,- Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg): kr 2 800,- Pantattest kjøper - lagt ut av megler: kr 240,- Tinglysingsgebyr pantedokument: kr 500,- Tinglysingsgebyr skjøte: kr 500,- Omkostninger totalt: kr 161 640,- Totalpris inkl. omkostninger: kr 5 861 640,-

    Omk. kjøper beløp
    161640

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200,-/4 600,-/5 000,- i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000,- ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5 % av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15 000,-, kontroll av hjemmel og heftelser kr 2 500,-, markedspakke kr 18 900,- og oppgjørshonorar kr 6 000,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 000,-. Meglerforetaket har i tillegg krav på å få dekket direkte utlegg i forbindelse med salgsprosessen. Alle beløp er inkl. mva. 

Thomas Johan Nilsen

Megler

Thomas Johan Nilsen

45 41 99 45

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev