aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Åsvegen 72 - en flott enebolig med en attraktiv beliggenhet på Heggesåsen
Velkommen til Åsvegen 72 - en flott enebolig med en attraktiv beliggenhet på Heggesåsen

STEINKJER Åsvegen 72

Heggesåsen | Romslig enebolig over 3 plan | Ettertraktet beliggenhet med god utsikt | 3 soverom og 2 stuer | Garasje

  • kr 3 390 000
  • BRA-i 183 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 3 390 000
  • Omkostningerkr 87 240
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 477 240
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1955
  • Soverom3
  • Tomt606.1 m²
  • Eierform tomtFestet
  • 3 390 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 84 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte 1 250 Transportgebyr bortfester -------------------------------------------------------- 87 240 Omkostninger totalt 102 340 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 105 140 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 477 240 Totalpris. inkl. omkostninger 3 492 340 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 495 140 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegninger
Innholdsrik bolig med attraktiv beliggenhet på Heggesåsen. Velholdt bolig med kort veg til flotte turområder, gangavstand til skoler og sentrum. Påkostninger de senere år: 2012 Bygde om soverom til bad. Tidligere bad er ble tatt i bruk som vaskerom. 2016 Byttet vinduer og bordkledning på sørveggen. 2017/2018 Nytt sikringsskap, oppgradert inntakskabel og overbelastningsvern til 3 stk 50A og nye kurser til vaskerom. 2019 Nytt gulv i soverom i kjeller etter vannskade. 2021 Nye bunnledninger (vann/kloakk/gråvann).
Fra stuevinduene vil man ha flott utsikt mot Steinkjer sentrum

Åsvegen 72, Trøndelag

  • Tomt
    606.1m²

    Beskrivelse av tomt
    Festet tomt på ca. 606 kvm. Tomten er opparbeidet med plen og beplantning. Grunneier/bortfester: Casper, Claus og Dag Lian og Sivert Lian Opdahl. Årlig festeavgift: kr. 911,- Regulering av festeavgift: Grunneiers representant opplyser følgende: Det har tidligere vært brukt KPI, men grunneier har foretatt engangsløft for noen eiendommer, usikker på om Åsvegen skal justeres opp. Neste regulering av festeavgift: 15.12.2030 Festekontrakten utløper 03.07.2053 Forkjøpsrett: Nei Kreves samtykke til overdragelse fra grunneier: Nei Festekontrakten utløper i 03.07.2053. Se tomtefestelovens regler for eventuell innløsning, forlengelse og regulering av festeavgift etter utløp. Dette er kjøpers risiko og ansvar. Grunneiers representant opplyser at det når som helst er mulig å innløse tomten. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

    Beliggenhet
    Attraktiv beliggenhet på Heggesåsen med kort veg inn til skogen og herlighetene som Byafjellet har å by på, både sommer og vinter. Herfra er det ikke langt til Skistadion der det har vært arrangert en rekke store skimesterskap friarelaer, sentrum, skoler, barnehage m.m. Gangavstand og flott utsikt til sentrum og deler av fjorden

    Barnehage/skole/fritid
    Egge barnehage (1-5 år) 1.4 km Vikingen barnehage (1-5 år) 1.6 km Steinkjer Montessoribarnehage (1-5 år) 2.4 km

    Skolekrets
    Egge barneskole (1-7 kl.) 0.9 km Steinkjer skole (1-7 kl.) 2 km Steinkjer Montessoriskole (1-10 kl.) 2.4 km Egge ungdomsskole (8-10 kl.) 1.6 km Steinkjer ungdomsskole (8-10 kl.) 2.4 km Steinkjer vgs 2.4 km Mære landbruksskole 14.4 km

    Byggemåte
    Grunnmuren er oppført i betong. Veggkonstruksjonen er oppført i tre og er utvendig kledd med stående panel. Taket har saltaksform tekket med betongstein. Etasjeskille er et trebjelkelag. Vindu med 2-lags isolerglass og eldre kobla glass. Eldre enebolig med tilhørende normal bruksslitasje. Det er ikke foretatt tilstandsvurdering av garasjen. Informasjon er hentet fra Tilstandsrapport utført av Norconsult v/Tommy Berg, datert 16.09.2024. For nærmere informasjon om hver enkelt bygningsdel henvises til nevnte Tilstandsrapport.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Pkt. 5 Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja Beskrivelse: Huset er bygd med betongsåle og betongvegger i kjeller uten fuktsperre. Pkt. 6 Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja Beskrivelse: Garasje er bygd i betong uten fuktsperre. Pkt. 7 Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja Beskrivelse: Rapport fra branntilsyn 2024. Er i gang med lukking av avvik. Pkt. 8 Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja Beskrivelse: Små sprekker i grunnmur ved to kjellervindu. Har vært stabilt i vårt eie (12 år) Pkt. 9 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja Beskrivelse: Stokkmaur i 2016 i forbindelse med etterisolering av stuevegg. Utbedret av Pelias v/ Bulling. Pkt. 16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad Beskrivelse: Har revet en del av veranda selv og satt opp 3 meter verandarekkverk. Har plan om å skifte verandadør selv før salg. 23 Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja Beskrivelse: Branntilsynet har gjennomført kontroll i 2024. Er i gang med lukking av avvik. Pkt. 24 Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja Beskrivelse: Leietomt. Mulighet for å kjøpe tomta. Tilleggskommentar: Nytt vanninntak ligger grundt og det er derfor montert rør som tåler frost med tilhørende bryter for varmekabel som har tine-funksjon og driftsfunksjon vinterstid. Det er svarte prikker i bordkledning på nord-vegg. Mulig sopp.

    Innhold
    Underetasje: Gang, soverom, vaskerom, toalettrom og kjellerstue. 3 boder, kott og plassbygd garderobeskap. 1. etasje: Gang, bad, stue og kjøkken. Plassbygd garderobeskap og utvendig bod. 2. etasje: Gang og 2 soverom. 2 boder, 4 knekott og 2 plassbygde garderobeskap.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Drenering Oppsummering: Grunnmursplast, som bidrar til å beskytte mot fukt, ble først vanlig brukt på 1970-tallet. Siden bygningen er eldre, mangler denne grunnmursplast. Dreneringen/fuktsikring har nådd en alder som gjør tettheten usikker i tiden som kommer. Normal brukstid for en drenering anslås til å være ca 30 år. Det registreres salt/kalkutslag på innvendig grunnmursflater. Det er foretatt kontroll med fuktindikator mot tilgjengelige murflater/ gulv på grunn. Undersøkelsen viser indikasjoner på fukt i kjellergulv og nedre del av grunnmur. Terreng rundt boligen er flatt, samt at det er terreng som skrår ned mot boligen på nordre side. Det er risiko for vannansamlinger inn mot bygningen med påfølgende økt belastning på dreneringen. Enkelte taknedløp er avsluttet over bakken. Anbefalte tiltak: Terrenget må ha fall fra grunnmuren for å sikre god avrenning av overflatevann. Eventuelt må det utføres drenerende tiltak i terrenget for å lede overflatevann vekk fra boligen. Kjeller bør holdes under observasjon. Lagring av varer bør unngås og god utlufting ivaretas. Det kan ikke utelukkes at dreneringen må utbedres i nær fremtid. Grunnmur og fundament Oppsummering: Det registreres riss/ sprekker i grunnmuren. Anbefalte tiltak: Løpende observasjoner anbefales for å bekrefte eller avkrefte en negativ utvikling. Støttemur Oppsummering: Det registreres sprekker og skjevhet/retningsavvik som antas og skyldes jordtrykk eller telebelastning. Anbefalte tiltak: For å kartlegge om skaden er under utvikling må observasjon over tid foretas. Tiltak i nær fremtid må påregnes. Rom under terreng Oppsummering: Det registreres mineralutslag (salt/kalkutsalg) i overflater som er et symptom på fuktvandring gjennom grunnmur. Ved bruk av fuktindikator mot fritt eksponerte murflater indikeres fukt. Anbefalte tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. For videre omtale se pkt om «Drenering». Balkong, terrasse, platting Oppsummering: Det registreres skjevheter i konstruksjonen. Det registreres skjevheter i søyler og fundament, samt at fundamenteringen er svak. Bl.a. fundamentering med jordspyd som nesten ikke har innfesting i jorden. Balkonger og terrasser som ligger mer enn 50 cm over terreng skal sikres med rekkverk. Rekkverket blir målt til 97 cm. og er lavere enn forskriftskravet på 100 cm. Anbefalte tiltak: Utbedring av ovennevnte forhold må påregnes. Yttervegger Oppsummering: Undersøkelsen er foretatt fra bakkenivå med tilfeldige stikktakninger med kniv for kontroll av råteskader. Det registreres missfarging/ svertesopp i overflater på fasader. Det registreres malingsavskalling. Trekledning mangler overflatebehandling på skjærflater (nedre del av bordkledning). Det er stedvis registrert manglende bruk av musetetting mellom kledning og veggkonstruksjon. Anbefalte tiltak: Utbedring av ovennevnte forhold må påregnes. Loft (konstruksjonsoppbygging) Oppsummering: Da det ikke er stige opp til loftet er inspeksjonen begrenset til det man kan se fra gardintrapp fra loftsluken. Med bruk av fuktmåler, måles ingen fukt i området rundt fuktmerkene og forholdene vurderes å være gamle forhold. Det er ingen form for dampsperre (plastfolie) i himlinger mellom varmt rom og kaldtloftet. Dette var ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det er ventil i bare en ende av loftet. Det ble registrert misfarging i undertak mot raft, noe som er et symptom på utilstrekkelig lufting. Det registreres en mindre skade på taktro (knekt bord) Anbefalte tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. Bedre adkomst for inspeksjon av loft/takkonstruksjon anbefales etablert. Plast/diffusjonssperre i etasjeskille må etableres og luftingen på loftet forbedres. Skaden i taktroen anbefales utbedret. Nærmere inspeksjon av loftet anbefales når det er mulig. Renner og nedløp Oppsummering: Det registreres ingen synlige skader på takrenner, men de var fulle av mose og diverse, så de var fylt med vann. Et nytt nedløp er sammenkoblet med ett gammelt, og koblingen er utført slik at øverste del ligger utenpå nedre del, noe som fører til at vann lekker utenpå nedløpet. Anbefalte tiltak: Takrenner må renses. Nevnte forhold med nedløp må utbedres så øverste del går inn i nedre del så man unngår lekkasje. Taktekking Oppsummering: Det registreres stedvis noe mose på taket som anbefales fjernet som et vedlikeholdstiltak. Alder på taktekkingen er ukjent. Anbefalte tiltak: Fjerning av mose anbefales utført. Kontroll av tekkingens alder anbefales utført om det er mulig. Etasjeskille og gulv på grunn Oppsummering: Det registreres ujevnheter og skjevheter på gulv i sokkel. Dette skyldes sannsynligvis at gulvet ikke er godt avrettet før det ble lagt laminat. Det registreres stedvis knirk. Det registreres målt totalavvik på mellom 15 mm og 30 mm på stue/kjøkken. Avviket er målt til 15 mm. Det ble stedvis registrert knirk og retningsavvik. Dette er ikke uvanlig for boliger av sådan alder, og skyldes normalt noe underdimensjonering/ ujevn dimensjonering av materialer. Anbefalte tiltak: Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Ikke behov for umiddelbare tiltak men ved evt. legging av nytt gulv som stiller krav til planhet av underlaget, må tiltak påregnes. Ildsted/Skorstein Oppsummering: Pipa er en eldre teglsteinspipe. Erfaringsmessig ser vi at teglsteinspiper ofte har et behov for rehabilitering. Det er ikke påpekt behov for dette fra brannvesenets side. Det henvises forøvrig til rapport fra brann/feiervesen. TG-2 er satt med bakgrunn i alder. Kjøkken Oppsummering av overflater og innredning: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Dette gjelder siden av skapdør på høyskap ved stekeovn. Anbefalte tiltak overflater og innredning: Utbedring av påviste skader anbefales utført. Oppsummering av avtrekk: Avtrekk har begrenset funksjon. Dette skyldes sannsynligvis tette filtre. Anbefalte tiltak avtrekk: Utbedring av funksjon på avtrekk må utføres. Det er mulig at en vask av filter er tilstrekkelig, men det er ikke fastslått med sikkerhet. Toalettrom Oppsummering: Det er etablert et TECE toalett, og de har en annen godkjent løsning ifm synliggjøring av lekkasjevann. Anbefalte tiltak: Det anbefales å etablere mekanisk avtrekk for optimal ventilering Trapp: Trapp fra 1. etasje til 2. etasje Oppsummering: Åpninger i rekkverket er over 10 cm. Dette utgjør en risiko for små barn og dyr. Trappen mangler håndløper langs veggen som er et krav iht dagens forskrift. Anbefalte tiltak: Det anbefales å redusere avstanden mellom rekkverksspiler slik at åpningen ikke overstiger 10cm. Håndløper på veggen for bedre sikkerhet anbefales etablert. Avløpsrør Oppsummering: Det er ikke påvist noen stakeluke til kloakk i boenheten. Det bør undersøkes om staking kan utføres via sluk eller andre installasjoner med avløp. Deler av innvendige avløpsrør fra byggeår har nådd en høy alder og gir økt risiko for skader i tiden som kommer. Lufting av kloakk over tak er ikke påvist. Det er foretatt en test med nedspyling i klosett samtidig med sjekk av vannstand i sluk og hvor ingen endring registreres. Lufting av kloakk vurderes med bakgrunn i dette å være ivaretatt. Anbefalte tiltak: Ved eventuelle oppgraderinger av våtrom/kjøkken vil det være hensiktsmessig å skifte de eldste avløpsrørene. Vannledninger Oppsummering: Det er ikke etablert fordelerskap. Rørfordeling er synlig i himling på den ene boden i kjelleren. Vannrør er fra byggeåret, og har nådd en alder hvor det vil være økt risiko for lekkasjer. Deler av rørstrekk i bod i sokkelen er uisolerte og potensielt utsatt for frost. Stoppekran er plassert på vaskerom. Anbefalte tiltak: Vannrør må isoleres i kalde rom for å unngå frost og kondens. Eldre vannledninger bør skiftes i forbindelse med fremtidig oppgradering av våtrom/kjøkken. Varmesentral Oppsummering: Eier tror ikke det er oljetank nedgravd på eiendommen. Forventet levetid på en varmepumpe er ca 12 - 15 år. Med bakgrunn i alder vil det være risiko for feil på anlegget, eller at anlegget ikke fungerer optimalt, og som krever utbedring/utskifting. Anbefalte tiltak: For lengst mulig levetid er det viktig med jevnlig service og vedlikehold. Med service vil man kunne avdekke eventuelle problemer tidlig og gjøre nødvendige utbedringer før de eskalerer. Dersom service ikke gjøres ofte nok, er dette hovedårsak til havari på pumper da feil gassmengde ikke blir oppdaget før kompressor ryker. Varmtvannsbereder Oppsummering: Berederen er over 20 år har usikker restlevetid. Anbefalte tiltak: En utskifting av bereder som følge av oppnådd alder/( over 20 år) er påregnelig. Ventilasjon Oppsummering: Enkelte oppholdsrom mangler muligheten til ventilering ut over muligheten til å åpne vindu. Anbefalte tiltak: Klaffventiler på yttervegg anbefales etablert på de rommene som mangler ventilering ut over muligheten til å åpne vindu. Våtrom: Bad Oppsummering av overflater: Fallforhold til sluk, og høydeforskjell mellom topp sluk og topp membran ved dør, er tilfredsstillende. Det er gjennomføring av avtrekkskanal gjennom yttervegg. Det opplyses om at ytterdel av ventilen mangler. Forholdet gis TG-2 og utvendig del bør monteres. Det registreres "bom" i gulvflis (mangelfull heft mot underlag). Anbefalte tiltak overflater: Badet fungerer med dagens tilstand, men påviste forhold anbefales utbedret. Oppsummering av sanitærutstyr: Magnetlist på den ene dusjdøren har løsnet og må festes igjen. Det registreres små riss i servanten. Det er etablert et TECE toalett, og de har en annen godkjent løsning ifm synliggjøring av lekkasjevann. Det er en fuktskade i servantskap. Anbefalte tiltak sanitærutstyr: Nevnte forhold anbefales utbedret.   Forhold som har fått TG3: Vinduer og dører: Eldre vinduer og dører. Oppsummering: Det blir påvist sprekk i vindusglass på kjellervindu. Karmer er værslitte. Omrammingsbord er ført helt ned på beslag, noe som øker risikoen for fuktopptrekk og påfølgende skader. Enkelte innvendige dører tar i karm/terskel og har behov for justering. Beslag/vridere på enkelte innvendige dører er løse. Anbefalte tiltak: Utskifting av vinduer med skade må påregnes. Justeringer/smøring anbefales. Overflatebehandlinger må påregnes. Eldre vinduer med kobla glass bør vurderes skiftet. TG-3 er satt pga ødelagt kjellervindu. Kostnadsoverslag er knyttet til skifte av ødelagt kjellervindu. Utbedringskostnader: Under 10 000 Utstyr på tak Oppsummering: Takvinkelen er 27 grader eller mer og det vil være krav til montering av snøfangere. Det er ikke etablert noen snøfanger på taket. Tak som har helling (uansett hellingsgrad), skal ha fastmontert stige forbi pipa. Takstigen skal være festet i bærende konstruksjon (takstoler). Takstiger av tre, eller takstiger som er festet med bøyle over mønet eller i kjetting rundt pipe er ikke godkjent. Anbefalte tiltak: Snøfanger må etableres for god personsikkerhet. Utbedringskostnader: 10 000 - 50 00 Våtrom: Vaskerom Oppsummering: Det er foretatt hulltaking med 73 mm hullbor fra tilstøtende kjellerstue. Ved hulltaking viste det seg at skillevegg var en betongvegg som var foret ut og kledd med panel på siden mot kjellerstuen. Fuktmåling er tatt i lekt nede ved gulv på utforingen. Anbefalte tiltak: Vaskerommet må totalrenoveres Utbedringskostnader: 150 000 - 300 000 Lovlighet: Det er ikke fremlagt noen midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Boligen er byggemeldt og søkt før 1 .januar 1998. Det vil ikke bli mulig å få utstedt ferdigattest. Er bygget i henhold til opprinnelig godkjenning, er bygget lovlig i bruk. Informasjon er hentet fra Tilstandsrapport utført av Norconsult v/Tommy Berg, datert 16.09.2024. For nærmere informasjon om hver enkelt bygningsdel henvises til nevnte Tilstandsrapport.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Tiltak etter byggeår: Bygde om soverom til bad. RørTek AS hadde rørleggerarbeidet - opplyst i egenerklæring. Det forefinnes dokumentasjon på el-arbeidet ifm ombyggingen, men ikke på resterende. Tidligere bad er ble tatt i bruk som vaskerom - 2012 Byttet vinduer og bordkledning på sørveggen. Faktura fra Askola (utførende bedrift) er forevist - 2016 Nytt sikringsskap, oppgradert inntakskabel og overbelastningsvern til 3 stk 50A og nye kurser til vaskerom. Arbeid utført av NTE - opplyst i egenerklæring - 2017/2018 Nytt gulv i soverom i kjeller etter vannskade. Egeninnsats - 2019 Nye bunnledninger (vann/kloakk/gråvann). Arbeid opplyst utført av RørTek AS og Odd Einar Kne AS - opplyst i egenerklæring. Inntak vann er isotermrør med varmekabler. Varmekablene må slås på før frost - 2021

    Parkering
    På egen gårdsplass. Enkel garasje.

    Forsikringsselskap
    IF Forsikring

    Polisenummer
    0839932

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 390 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 84 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte 1 250 Transportgebyr bortfester -------------------------------------------------------- 87 240 Omkostninger totalt 102 340 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 105 140 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 477 240 Totalpris. inkl. omkostninger 3 492 340 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 495 140 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Oppvarming med elektrisitet, varmepumpe og ved. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/Fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i handelen for disse.  Årsgebyr for feiing og tilsyn 428.-.

    Energiklasse
    G

  • Kommunale avgifter
    19201

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    I dette inngår avgift for vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Eiendommen har vannmåler. Vannmålerstand pr 01.01.2024: 1860 m3. Årsgebyr for feiing og tilsyn 428.-. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

    Formuesverdi primær
    848525

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3224396

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5006/196/430: 26.02.1955 - Dokumentnr: 508 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste Festetid: 99 år ÅRLIG AVGIFT NOK 55 BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT PRIORITETSBEST. PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT 26.02.1955 - Dokumentnr: 508 - Festekontrakt - vilkår Festetid: 99 år ÅRLIG AVGIFT NOK 55 BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT PRIORITETSBEST. PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT 26.02.1955 - Dokumentnr: 507 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:5006 Gnr:196 Bnr:1 01.01.2018 - Dokumentnr: 190839 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1702 Gnr:196 Bnr:430 01.01.2020 - Dokumentnr: 707221 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:5004 Gnr:196 Bnr:430 Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er gitt ferdigattest for garasje og forstøtningsmur datert 20.10.1970.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er offentlig tilknyttet vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger/stikkveger frem til offentlig tilkobling som driftes av eier av eiendommen. 

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen følger kommuneplan med formål bolig.  Kopi av kart og bestemmelser for Kommunedelplan Sentrum, Id 50042018002, kan sees hos megler.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 390 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 84 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte 1 250 Transportgebyr bortfester -------------------------------------------------------- 87 240 Omkostninger totalt 102 340 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 105 140 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 477 240 Totalpris. inkl. omkostninger 3 492 340 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 495 140 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    87240

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,75% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke oppgjørshonorar kr 5 900,- og visninger kr 1 875, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-.  Utlegg kommer i tillegg etter faktura (sikringsobligasjon, fotograf, tilstandsrapport og kopi tinglyste erklæringer) Dersom handel ikke kommer i stand, kan oppdragstaker kreve dekket markedspakke og utlegg uten hensyn til årsaken til at handelen ikke er kommet i stand, jf. eiendomsmeglingsloven kapittel 7. Meglerprovisjon, tilretteleggingshonorar og visning belastes ikke oppdragsgiver. Alle beløp er inkl. mva.

Tomas Høin

Megler

Tomas Høin

48 14 58 22

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev