aktiv-eiendomsmegling

TAU Steinhaugvegen 8C

Tau - Kjekk boligtomt uten byggeklausul, sentralt på Tau. Tomten får fin utsikt og gode solforhold!

  • kr 1 590 000
  • Prisantydningkr 1 590 000
  • Omkostningerkr 56 792
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 646 792
  • ObjektstypeTomt
  • EierformSelveier
  • Tomt639 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 1 590 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 39 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 590 000,00))   56 792,- (Omkostninger totalt)   1 646 792,- (Totalpris inkl. omkostninger) Som en del av det samlede vederlaget skal kjøper i tillegg til kjøpesummen betale følgende omkostninger: Dokumentavgiften utgjør 2,5 % av tomtens salgsverdi på tinglysingstidspunktet for den enkelte tomt. Det tas forbehold om endring i gebyrer, tomteverdien og dokumentavgift på tinglysingstidspunktet. Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,- Tinglysingsgebyr og attestgebyr for hvert pantedokument kr. 585,- Dokumentavgift beregnes av andel tomteverdi. Det gjøres oppmerksom på at det er tomtens verdi på tinglysingstidspunktet som legges til grunn for avgiftsberegningen. Opplyst dokumentavgift er beregnet ut fra dagens antatte tomteverdi. Justering av dokumentavgiften kan således forekomme og det er kjøper som ev. er ansvarlig for mellomværende. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter og gebyrer. Tilknyttningsavgift for vann og avløp er per tidspunkt kr 2500,- for vann og 2500,- for avløp og vil påløpe ved bygging. Beløp er eks mva. Strand kommune krever et anleggsbidrag på kr 26 732,- samt 667,- pr kvm BRA som blir bebygd på tomten i forbindelse med byggesøknaden. Anleggsbidraget skal dekke opparbeidelse av infrastruktur i området. Beløp er inkl mva. Det vil ellers påløpe ordinære byggesaksgebyrer ved oppføring av bolig på tomten. Se www.Strand.kommune.no for mer info. Det tas forbehold om endring i overnevnte gebyrer. Vedtatt reguleringsplan og i den etterfølgende utbyggingsavtalen vil legge rammene for kostnadene med opparbeidelsen    

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi i i Aktiv Eiendomsmegling v/Helene Byberg, kan presentere for dere en kjekk tomt uten byggeklausul, sentralt på Tau. Tomten er på 639kvm og har en lett skrånende utforming med flate partier. Tomten har fin utsikt utover Ryfylkebassenget og gode solforhold. Kort vei til butikk, skoler/barnehager, idrettsanlegg, bussholdeplass og idrettsanlegg. Badestrand og flotte turområder i umiddelbar nærhet. Vann/avløp ligger over tomten via private stikkledninger. I henhold til reguleringsplanen er eiendommen regulert til bolig og utnyttelsesgraden av tomten 28%. Arkitekt tegninger av påtenkt bolig på denne tomten er utarbeidet og kan ses hos megler. Visning ved selvsyn eller ved henvendelse til megler.
Tomten ligger sentralt på Tau med kort vei til butikken som ligger like overfor, bussholdeplass, skole, idretsanlegg og sentrum.

Steinhaugvegen 8C, Rogaland

  • Tomt
    639m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er svakt skrånende med et flatt parti, hvor innkjørsel skal lages til fra Steinhaugvegen. Se vedlagt plankart. Selveiet boligtomt. - Tomten kan bebygges inntil max 28% BYA. - Maks mønehøyde 9 meter. - Takfall for mønet tak skal oppføres fra 30-40 grader. - Maks takhøyde for boliger med flatt tak = 7 meter. - Maks takhøyde for boliger med pulttak = 7,5 meter. - Det skal søkes rammetillatelse for garasjer/carporter, boder, terrasser sammen med boligen. Se vedlagt reguleringsbestemmelser i tilknytning til detaljregulering for boligområdet Tau vest. Plan 1130201509. For en mer detaljert beskrivelse om bla. Rekkefølgebestemmelser, bebyggelse. etc. Vann/avløp 110 mm ligger over tomten. Strømboks like ved. Fiber i nærheten.

    Beliggenhet
    Tomten ligger i et etablert og attraktivt område på Tau, sentralt med kort veg til sjø og gode solforhold. Barnehage er kun noen få hundre meter opp bakken over veien, og helt ny Coop Extra skal bygges like overfor tomten, så frykt ikke om en skulle glemme noe til fredagstacoen! Tau er et område i stor vekst hvor bare de siste årene er det satt opp et helt nytt handelssenter med restaurant, Jysk, matbutikk, bil forhandler osv. Det er også bygget en helt ny barne og ungdomskole. Tau kan i tillegg til matbutikker og hyggelige restauranter tilby både flotte idrettsanlegg, treningssenter, barnehager, barne/ungdomsskole, videregående skole med flere attraktive yrkes linjer, bensinstasjon. hagesenter osv. Har du ikke tenkt å bruke dagen på mathandling eller shopping er det utallige turmuligheter i område, hvor Ryfylke troner høyt på hvor flott det er å være ute i norsk natur. her kan vi bla. nevne Taurafjellet, Mølleparken, den populære hjerterunden som tar deg langs strandpromenaden, opp til Strand kirke, gjennom Breidablikk, ned gjennom vakre jordbruksområder på Monane, Bjørheimsvannet og Krossvannet før du er tilbake i Mølleparken. Kun en liten kjøretur unna kan en også gå turer til bla. prekestolen, Trodla-tysdal og mange flere. Kort kjøretur både til Jørpeland som har alt en liten by kan tilby av butikk næring og aktiviteter. Og ikke minst har Ryfast tunnelen åpnet som gjør turen til Stavanger en drøm både med bil og buss.

    Adkomst
    Pr i dag kan du bruke eksisterende innkjørsel til tomten som du følger første vei til høyre like før Coop Extra Fra retning Tau. Ny innkjørsel til tomten skal lages fra Steinhaugevegen på nedsiden av tomten.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

    Barnehage/skole/fritid
    Tau

    Skolekrets
    Tau

    Offentlig kommunikasjon
    Hurtig bussforbindelse flere ganger i timen like ved.

    Diverse
    Det foreligger arkitekttegninger på bolig som var tenkt denne tomten, som kan ses hos megler.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    1 590 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 39 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 590 000,00))   56 792,- (Omkostninger totalt)   1 646 792,- (Totalpris inkl. omkostninger) Som en del av det samlede vederlaget skal kjøper i tillegg til kjøpesummen betale følgende omkostninger: Dokumentavgiften utgjør 2,5 % av tomtens salgsverdi på tinglysingstidspunktet for den enkelte tomt. Det tas forbehold om endring i gebyrer, tomteverdien og dokumentavgift på tinglysingstidspunktet. Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,- Tinglysingsgebyr og attestgebyr for hvert pantedokument kr. 585,- Dokumentavgift beregnes av andel tomteverdi. Det gjøres oppmerksom på at det er tomtens verdi på tinglysingstidspunktet som legges til grunn for avgiftsberegningen. Opplyst dokumentavgift er beregnet ut fra dagens antatte tomteverdi. Justering av dokumentavgiften kan således forekomme og det er kjøper som ev. er ansvarlig for mellomværende. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter og gebyrer. Tilknyttningsavgift for vann og avløp er per tidspunkt kr 2500,- for vann og 2500,- for avløp og vil påløpe ved bygging. Beløp er eks mva. Strand kommune krever et anleggsbidrag på kr 26 732,- samt 667,- pr kvm BRA som blir bebygd på tomten i forbindelse med byggesøknaden. Anleggsbidraget skal dekke opparbeidelse av infrastruktur i området. Beløp er inkl mva. Det vil ellers påløpe ordinære byggesaksgebyrer ved oppføring av bolig på tomten. Se www.Strand.kommune.no for mer info. Det tas forbehold om endring i overnevnte gebyrer. Vedtatt reguleringsplan og i den etterfølgende utbyggingsavtalen vil legge rammene for kostnadene med opparbeidelsen    

  • Info kommunale avgifter
    Kun eiendomsskatt pr. dags dato, men etter ferdigstillelse vil det komme avgifter som omfatter vann og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr og feiing Oppgitte kommunale avgifter er uten renovasjonsavgift. Renovasjonsavgift innkreves av IVAR renovasjon Ryfylke og varierer i pris etter hvilken ordning den enkelte velger. Renovasjonsavgiften koster fra kr. 3.997,- til kr. 4.796,- og kommer i tillegg til andre kommunale avgifter.

    Info formuesverdi
    Ikke fastsatt pr. dags dato.

    Andre utgifter
    Det vil påløpe vanlige løpende kostnader til forsikring, strøm, internett, tv, kommunale avgifter, renovasjon etc. når eiendommen er bebygd.

    Tilbud lånefinansiering
    Ønsker du tilbud på finansiering av bolig? Kontakt en av våre rådgivere i Hjelmeland Sparebank for et tilbud på; o Boliglån o Livs- /gjeldsforsikring o Forsikring o Sparing Telefon: 51 75 44 00 E-post: post@hjelmeland-sparebank.no

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 30.06.2011 - Dokumentnr: 508482 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
    Knr:1130 Gnr:31 Bnr:427


    Vei, vann og avløp
    Offentlig vei frem til eiendommen, privat vei inn til tomten. Vann/Avløp ligger klart og trekkekabler til strøminnstikk vil ligge klart. ?? Vann - tilknytningsavgift 3/4" (engangsgebyr) - Normal sats 25 000 Avløp - tilknytningsavgift 3/4" (engangsgebyr) - Normal sats 25 000 Det gjøres oppmerksom på at noen eiendommer kan være tilknyttet kommunalt VVA-nett via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Tomten er ubebygd, mindre enn 2 dekar og er godkjent fradelt etter plan- og bygningsloven og jordloven. Kjøper er kjent med at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    1 590 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 39 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 590 000,00))   56 792,- (Omkostninger totalt)   1 646 792,- (Totalpris inkl. omkostninger) Som en del av det samlede vederlaget skal kjøper i tillegg til kjøpesummen betale følgende omkostninger: Dokumentavgiften utgjør 2,5 % av tomtens salgsverdi på tinglysingstidspunktet for den enkelte tomt. Det tas forbehold om endring i gebyrer, tomteverdien og dokumentavgift på tinglysingstidspunktet. Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,- Tinglysingsgebyr og attestgebyr for hvert pantedokument kr. 585,- Dokumentavgift beregnes av andel tomteverdi. Det gjøres oppmerksom på at det er tomtens verdi på tinglysingstidspunktet som legges til grunn for avgiftsberegningen. Opplyst dokumentavgift er beregnet ut fra dagens antatte tomteverdi. Justering av dokumentavgiften kan således forekomme og det er kjøper som ev. er ansvarlig for mellomværende. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter og gebyrer. Tilknyttningsavgift for vann og avløp er per tidspunkt kr 2500,- for vann og 2500,- for avløp og vil påløpe ved bygging. Beløp er eks mva. Strand kommune krever et anleggsbidrag på kr 26 732,- samt 667,- pr kvm BRA som blir bebygd på tomten i forbindelse med byggesøknaden. Anleggsbidraget skal dekke opparbeidelse av infrastruktur i området. Beløp er inkl mva. Det vil ellers påløpe ordinære byggesaksgebyrer ved oppføring av bolig på tomten. Se www.Strand.kommune.no for mer info. Det tas forbehold om endring i overnevnte gebyrer. Vedtatt reguleringsplan og i den etterfølgende utbyggingsavtalen vil legge rammene for kostnadene med opparbeidelsen    

    Omk. kjøper beløp
    56792

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Dokumenter

Helene Byberg

Megler

Helene Byberg

90 62 32 72

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev