aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/Christian Drøyvold har gleden av å presentere Edgar B. Schieldrops veg 10 B.
Aktiv Eiendomsmegling v/Christian Drøyvold har gleden av å presentere Edgar B. Schieldrops veg 10 B.

TRONDHEIM Edgar B. Schieldrops veg 10B

Pen 3-roms med fantastisk utsikt | Stor balkong | Ildsted i stuen | God bodplass | Parkering | Varmtvann inkludert

  • kr 2 890 000
  • BRA-i 64 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 2 890 000
  • Omkostningerkr 9 221
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 152 820
  • EierformAndel
  • Byggeår1973
  • Soverom2
  • Andel fellesgjeldkr 253 599
  • Felleskostnaderkr 5 444
  • Tomt56 058 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 2 890 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 253 599 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 3 143 599 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 7 981 Gebyr avklaring forkjøpsrett 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 500 Tinglysningsgebyr pantedokument -------------------------------------------------------- 9 221 Omkostninger totalt 16 421 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 221 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 152 820 Totalpris. inkl. omkostninger 3 160 020 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 162 820 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Aktiv Eiendomsmegling v/Christian Drøyvold har gleden av å presentere Edgar B. Schieldrops veg 10B. Flytt rett inn i en velholdt 3-roms andelsleilighet, med gjennomgående planløsning i 3. etasje. Her bor man i et stille, rolig og sentralt område, med alle fasiliteter lett tilgjengelig. Utenfor stuen har leiligheten en overbygd balkong på ca. 12 kvm, med fantastisk panoramautsikt mot Byåsen i vest. Rundt blokken har borettslaget p-plasser og store grøntarealer med lekeplass. Verdt å merke seg: - Rett ved buss og butikker - Skoler i kort gangavstand - Pen stue med store vinduer - Vedovn og plass til langbord - Kjøkken i klart avtrenset sone - Flislagt bad med gulvvarme - Separat wc-rom vegg i vegg - To gode soverom med skap - Disponerer mye bodplass Velkommen til visning!
Utformingen gjør stuen enkel å møblere.

Edgar B. Schieldrops veg 10B, Trøndelag

  • Tomt
    56058m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen ligger barnevennlig, tilbaketrukket og meget attraktivt til, med umiddelbar nærhet til barnehage, diskgolfpark, busstopp, barneskole og ungdomsskole, og med kort vei til butikker, kjøpesentre og populære turområder. Fellestomten er grønn, solrik og velstelt, med store plenarealer, prydbusker, trær og asfalterte internveier. På tunet mellom bygningene er det sittebenker og lekestativer til felles anvendelse. Leiligheten har utgang fra stuen til en lun, overbygd og vestvendt balkong på ca. 12 kvm. Her er solforholdene gode, og det er fint utsyn over de grønne fellesarealene. Det er fin plass til utemøblement, og balkongen har støpt dekke og rekkverk i stål med liggende, rødmalte paneler.

    Beliggenhet
    Leiligheten ligger i et trygt, populært og barnevennlig boligområde på Vestlia, ca. 5,5 km sydøst for Trondheim sentrum. Området oppleves som rolig og fredelig, men er like fullt enkelt tilgjengelig. Bunnpris nås på ca. 5 minutter til fots, og det tar under 5 min å sykle bort til Risvollan senter og kun 10 minutter å gå til Nardo Centeret.

    Adkomst
    Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din destinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Aktiv Eiendomsmegling.

    Barnehage/skole/fritid
    Fra leiligheten er det ca. 7 minutters gange til Steindal barneskole, og for elever i ungdomstrinnene er det ca. 5 min til Hoeggen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Strinda, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager, hvor Vestlia er den nærmeste. Fra leiligheten er det gang- og sykkelavstand til både NTNU Dragvoll og NTNU Gløshaugen. Området har et godt idrettstilbud, og det er nærhet til flere fotballbaner og idrettsanlegg. Nissekollen ligger i kort avstand, med to kunstgressbaner, skøytebane og akebakke. Det er volleyballbane på Othilienborg, og rett utenfor døra finner man et skitrekk for barn. Skitrekket har nyoppsatt varmestue med kiosk og utleie av utstyr. Steinan skitrekk driftes av Othilienborg IL og frivillige i nærområdet. I dalen er det ny aktivitetsplass og grillhytte. Det er umiddelbar nærhet til 11-hulls frisbeegolfbane, og ved barneskolen er det fotballbane som islegges om vinteren. Lerkendal stadion ligger heller ikke langt unna, og her spiller Rosenborg sine hjemmekamper. Leiligheten ligger også tett på flotte tur- og rekreasjonsområder - sommer som vinter. Rett over Steinanvegen er det enkel tilgang til Estenstadmarka. Her finner du blant annet flere tur- og sykkelveier, lysløype og oppkjørte skiløyper vinterstid. Om sommeren kan Estenstaddammen eller Tømmerholtdammen friste med en dukkert. Legg gjerne turen til Estenstadhytta, et populært utfartsmål med servering og hyggelig stemning.

    Offentlig kommunikasjon
    Kollektivtilbudet på Vestlia består av buss, og nærmeste holdeplass Edgar B. Schieldrops veg, som ligger under 300 meter fra leiligheten. Herfra er det hyppige avganger mot sentrum. Det er gangavstand til Steindal barneskole og Hoeggen ungdomsskole, samt kort vei til NTNU Dragvoll. Området har et godt idrettstilbud, og det er nærhet til flere fotballbaner og idrettsanlegg.

    Byggemåte
    Takstmann Rune Normannseth opplyser om følgende byggemåte: Lavblokk oppført i 3. etasjer over kjeller. Veggkonstruksjoner er oppført i betong og tre, utvendig kledd med fasadeplater. Taket er tilnærmet flatt, trolig tekket med papp eller lignende. Etasjeskille er et betongdekke. Vinduer med 3-lags isolerglass.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av faglært. Montering av ny servantskap og opplegg til vaskemaskin i mai 2019. Arbeid utført av Jan A. Lernes. 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: Nei. 2.2 Er arbeidet byggemeldt? Svar: Nei. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, kun av faglært. Kontroll av vann og avløp i regi av borettslaget i oktober 2023. Arbeid utført av Nardo VVS AS. 11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært. Montering av ny stikkontakt på kjøkken i september 2022. Arbeid utført av Berg & Wigum AS. 11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Svar: Ja. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kontroll av el-anlegget i regi av borettslaget i oktober 2023. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Svar: Ja, har fast plass med ladeboks på borettslagets parkeringsplass. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Det ble lagt terrassebord på balkong sommeren 2023. Egeninnsats.

    Innhold
    ENTRÉ Velkommen inn i en delikat og funksjonell leilighet med gjennomgående planløsning. Leiligheten ligger i tredje etasje og har adkomst via en felles trappeoppgang. Vel inne gir entreen et godt førsteinntrykk, med 1-stavs laminatgulv og vegger holdt i en mørk grånyanse. Jakker og annet yttertøy henges enkelt bort i et garderobeskap med speildør. STUE Stuen er et pent og romslig oppholdsrom, med praktfull panoramautsikt og flotte lysforhold via en stor vindusflate i front. Utsikten viser seg fra sin beste side på en overbygd balkong utenfor stuen. Den herlige balkongen måler ca. 12 kvm, og ble i 2023 oppgradert med nye terrassebord. På balkongen nytes enkelt både stille stunder og lange, sosiale kvelder, med Trondheim som vakkert bakteppe. Inne igjen i stuen kombineres 1-stavs laminatgulv med veggflater malt i lysegrått og en dus, moderne jordtone. Lune kvelder sikres av en eldre vedovn. Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spiseplass utenfor kjøkkenet. Her samles venner og familie for hyggelige måltider rundt et langbord. KJØKKEN Kjøkkenet har delvis åpen løsning mot stuen, men ligger klart avgrenset, slik at det blir en fin balanse mellom sosial matlaging og skjermet arbeidsplass. Sammen med laminatgulvet bidrar en kontrastvegg i samme jordfarge som den i stuen til en flytende overgang mellom rommene. Selve innredningen er oppført langs endeveggen, med hvite, glatte fronter og dobbel oppvaskkum nedfelt i benkeplaten. For et luftigere uttrykk er flere overskap droppet til fordel for åpne flater, men det er likevel godt med skap- og skuffeplass på kjøkkenet. Over benken er det belysning og to metallplater, og over kokesonen er ventilator installert. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til komfyr. BAD/WC/VASKEROM Planløsningen byr på et bad og et separat wc-rom vegg i vegg. Badet er innredet med gulvvarme og fliser i ulike gråtoner. Opplegg for vaskemaskin er etablert, og et dusjhjørne har vegg av glassbyggerstein. Den øvrige innredningen består av en servant med hvite skuffer og tilhørende speil. Overflatene på wc-rommet ble pusset opp i 2022, og rommet har toalett, en enkel servant og et rundt speil med belysning. SOVEROM & GARDEROBE To soverom ligger på den ene enden av leiligheten, tildelt arealer på ca. 8,5 og 9,5 kvm. Hovedsoverommet innredes enkelt med dobbeltseng, og langs den ene veggen har rommet en stor og plassbygget skyvedørsgarderobe med dels speilfronter for ekstra romfølelse. Både entreen og det andre soverommet er innredet med hvert sitt skap, og leiligheten har godt med ekstra lagringsplass i to disponible kjellerboder på henholdsvis ca. 3 og 7 kvm.

    Standard
    TILSTANDSGRADER Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Forhold som har fått TG2: KJØKKEN Avtrekket på kullfilervifte fungerte etter en enkel test. Anbefalte tiltak: I tillegg til omluftsvifte anbefales det i henhold til dagens krav å etablere et forsert (mekanisk) avtrekk på kjøkkenet. VÅTROM Oppsummering av overflater: Gulvet har fall til sluk, men dette er mindre enn referansenivået. Det måles ca. 12 mm fall fra dør til dusjsonen og stedvis begrenset fall i dusjsonen. Oppsummering av membran, tettesjikt og sluk: Klemring og membran er ikke synlig på denne type sluk/ utførelse. Sluket er et plastsluk og ingen tegn på skader blir registrert. Kontrollen er følgelig begrenset og det forventes da at membran er benyttet som fuktsikring bak og under flis og er påført på en fagmessig god måte etter leggeanvisning. Tilstandsgrad 2 er satt med bakgrunn i alder på tettesjikt og derav økt risiko for lekkasjer. Halvparten av forventet brukstid på membran/ tettesjikt er 15 år. Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: Det anbefales å installere et dusjkabinett for å begrense overflater for belastning med fritt vann. Forhold som har fått TG3: Ingen.

    Innbo og løsøre
    Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    - Terrassebordene ble skiftet i 2023. - El-kontroll i regi av borettslaget i 2023. - Overflater fornyet i 2022 på wc-rommet. - Opplegg for vaskemaskin etablert i 2019. - Rørfornying i regi av borettslaget i 2017. - Vinduene i stuen ble byttet ut i 2016. - Balkongdøren i stuen er fra 2016. - Vinduer fra 2003 på soverommene. - Automatsikringer fra 2006 i el-skapet. - Badet ble pusset opp i 2006/07. - Varmekabler skiftet på badet i 2006.

    TV/Internett/bredbånd
    Kollektiv avtale med Telenor.

    Parkering
    Vestlia BRL har garasjer/garasjeplasser, motorvarmere og ELpunkt. Garasjer tildeles av TOBB, og elbil-/motorvarmerplasser av styret i borettslaget. - Det betales omkostninger til TOBB ved tildeling av garasje/motorvarmerplass/ELpunkt og utarbeidelse av kontrakt. - Ta kontakt med driftskontoret for tildeling av motorvarmer,: tlf 916 56 920. - Elbil-lading på faste parkeringsplasser. For tildeling må styret (driftsavdelingen) kontaktes. - Søknad om garasje registreres på www.tobb.no. - Vestlia Borettslag har privatrettslig parkering. Bilen må være registrert i SmartOblat for å parkere i borettslaget. - Hver andelseier/leilighet kan registrere 2 biler fast. Garasje og strømpunkter regnes med i dette. Det er mulighet for å ha registrert inntil 3 gjesteparkeringer, og alle «gjester» som skal parkere må registrere seg i smartoblat www.smartoblat.trondheimparkering.no. Gjesteparkering må fornyes hver 24. time.

    Diverse
    AREAL Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. SALGSSUM Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. FORSIKRING Styret i borettslaget er ansvarlig for å tegne bygningsforsikring. Hver enkelt andelseier må skaffe egen innboforsikring. Ved skifte av forsikringsselskap kan det ta tid før våre opplysninger er oppdatert. STRØMAVTALE TOBB har samarbeidsavtale med TrøndelagKraft om levering av strøm til deres beboere. DIVERSE UTSTYR Brannslokkingsapparat, røykvarsler, TV-dekoder med fjernkontroll, evt nøkler til tørkerom og utvendige kraner, rød boks for farlig avfall etc. følger vanligvis leiligheten over til ny eier. Det er boligselskapet sin eiendom. Ta kontakt med styret hvis du er i tvil. RENHOLD Boligselskapet kjøper tjenester av eksternt firma for renhold av fellesarealer. VAKTMESTER Boligselskapet har ansatt vaktmester. MILJØGEBYR TOBB ønsker å delta aktivt til nytte for miljøet. Et av elementene er fokus på avfall og bruk av papir. De har derfor et miljøgebyr på papirfakturaer for felleskostnader. Miljøgebyr unngås ved å inngå avtale om AvtaleGiro eller eFaktura. D-NUMMER Dersom kjøper er utenlandsk statsborger kreves det at vedkommende har D-nummer til erstatning for norsk personnummer. Søknad om D-nummer sendes til Kartverket samtidig med innsending av skjøtet for tinglysing. Kartverket oppbevarer skjøtet inntil kjøper har fått D-nummer av skatteetaten. Skjøtet vil bli tinglyst så snart Kartverket har mottatt kjøpers D-nummer fra Skatteetaten. Søknad om D-nummer i forbindelse med tinglysing av skjøte kan medføre at oppgjør og utbetaling til selger blir forsinket. Kjøper må i disse tilfellene ta forbehold i bud om at D-nummer blir gitt, samt at dette kan medføre forsinket utbetaling til selger. Kontakt megler for informasjon før budgivning.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    2 890 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 253 599 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 3 143 599 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 7 981 Gebyr avklaring forkjøpsrett 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 500 Tinglysningsgebyr pantedokument -------------------------------------------------------- 9 221 Omkostninger totalt 16 421 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 221 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 152 820 Totalpris. inkl. omkostninger 3 160 020 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 162 820 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Leiligheten oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner og gulvvarme på badet, supplert av en vedovn i stuen.

    Energiklasse
    F

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Formuesverdi primær
    801168

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3044437

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Andelsnummer
    99

    Part.obl.nr.
    954872416

    Felleskostnader pr. mnd.
    5444

    Andel fellesgjeld
    253599

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-09-18T22:00:00Z

    Avdrag fellesgjeld
    1154

    Rentekostnad fellesgjeld
    731

    Andel fellesformue
    21130

    Kommentar kommunale avgifter
    Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

    Borettslaget
    Vestlia Borettslag

    Borettslagets org.nr
    954872416

    Om borettslaget
    Vestlia borettslag er et frittstående borettslag som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig på lagets eiendom (borett) og å drive virksomhet som står i sammenheng med denne. Laget har dessuten til formål å erverve eller forestå oppføring av andre bygg enn boliger (herunder garasjer), samt forestå fellestiltak (herunder barnehage, vaktmestertjeneste etc), når dette har felles formål for andelseierne eller når utleie av lokalene i slike bygg skal skje i sammenheng med lagets øvrige virksomhet.

    Gebyr forkjøpsrett
    7981

    Forkjøpsrett
    Medlemmer av boligbygglaget har forkjøpsrettt. Forkjøpsretten er utlyst på forhånd. For de som har meldt forkjøpsrett er fristen 5 hverdager for å benytte forkjøpsretten etter at boligbyggelaget har fått melding om salg. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om forhåndsutlysing ble sendt boligbyggelaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon. Gebyr for utlysing av forkjøpsrett 7 981 kroner dekkes av kjøper.

    Styregodkjennelse
    Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet. Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte. KONTROLL VED SALG Styret i Vestlia borettslag har besluttet å innføre obligatorisk inspeksjon av teknisk installasjon ved overdragelse/salg av blokkleiligheter. Vaktmester skal inspisere leilighet og tilhørende bod for alt som borettslaget står juridisk ansvarlig for.»

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Borettslagets økonomiske statu spr. 31.12.2023: - Årsresultat: Kr 9 102 490 - Egenkapital: Kr 1 680 708 - Disponible midler: Kr 8 088 031 - Årets endring i disponible midler: Kr 3 624 494 Fullstendig regnskap og budsjett kan ses i salgsoppgaven.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Lånenummer: 14626549, Den Norske Stats Husbank Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 19.09.2024: 1.91% pa. Antall terminer til innfrielse: 21 Saldo per 19.09.2024: 3 988 942 Andel av saldo: 11 663 Første termin/første avdrag: 01.02.2009 ( siste termin 01.11.2029 ) Fastrente til 01.12.2027. Lånenummer: 14634223, Den Norske Stats Husbank Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 19.09.2024: 2.59% pa. Antall terminer til innfrielse: 75 Saldo per 19.09.2024: 11 023 848 Andel av saldo: 0 Første termin/første avdrag: 01.08.2013 ( siste termin 01.05.2043 ) Fastrente til 31.12.2036 Lånenummer: 14635060, Den Norske Stats Husbank Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 19.09.2024: 2.60% pa. Antall terminer til innfrielse: 41 Saldo per 19.09.2024: 14 650 196 Andel av saldo: 42 833 Første termin/første avdrag: 30.06.2015 ( siste termin 31.12.2044 ) Fastrente til 31.12.2036 Lånenummer: 67140521641, Nordea Bank Norge ASA Serielån, 4 terminer per år. Rentesats per 19.09.2024: 2.99% pa. Antall terminer til innfrielse: 43 Saldo per 19.09.2024: 1 491 514 Andel av saldo: 4 361 Første termin/første avdrag: 29.06.2018 ( siste termin 29.03.2035 ) Lånenummer: 67140521640, Nordea Bank Norge ASA Serielån, 4 terminer per år. Rentesats per 19.09.2024: 2.99% pa. Antall terminer til innfrielse: 43 Saldo per 19.09.2024: 1 552 386 Andel av saldo: 0 Første termin/første avdrag: 29.06.2018 ( siste termin 29.03.2035 ) Lånenummer: 67140521638, Nordea Bank Norge ASA Serielån, 4 terminer per år. Rentesats per 19.09.2024: 2.99% pa. Antall terminer til innfrielse: 25 Saldo per 19.09.2024: 1 496 250 Andel av saldo: 0 Første termin/første avdrag: 29.06.2018 ( siste termin 29.09.2030 ) Lånenummer: 67140521637, Nordea Bank Norge ASA Serielån, 4 terminer per år. Rentesats per 19.09.2024: 5.42% pa. Antall terminer til innfrielse: 9 Saldo per 19.09.2024: 2 516 250 Andel av saldo: 7 357 Første termin/første avdrag: 28.06.2024 ( siste termin 28.09.2026 ) Lånenummer: 67140521687, Nordea Bank Norge ASA Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 19.09.2024: 3.37% pa. Antall terminer til innfrielse: 95 Saldo per 19.09.2024: 66 402 978 Andel av saldo: 187 385 Første termin/første avdrag: 29.06.2018 ( siste termin 29.03.2048 ) Rentesikring på 3,37% til 03.01.2033 (oppr. 60 mill.) og rentesikring på 2,99 til 02.01.2032 (oppr. 20,5 mill.)

    Sikringsordning fellesgjeld
    Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader.

    Borettslagets forsikringsselskap
    If Skadeforsikring Nuf

    Polisenummer felles forsikring
    SP0005533223

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

    Dyrehold
    Dyrehold er tillatt etter søknad til styret dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5001/79/144: 14.03.1973 - Dokumentnr: 3656 - Erklæring/avtale Refusjonsplikt til kommunen. Bestemmelse om vann/kloakkledning Bestemmelse om bebyggelse Med flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere 30.07.1998 - Dokumentnr: 12613 - Erklæring/avtale Kommunen gis vederlagsfritt rett til å anlegge og ha liggende tursti. Bestemmelse om gjerde Med flere bestemmelser

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt midlertidig innflyttingstillatelse den 08.09.1971 Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da at bygget ikke er lovlig tatt bruk. Videre er det utstedt ferdigattest for installasjon av brannalarmanlegg datert 09.03.2016. Det er gitt tillatelse til utvidelse av balkonger i vedtak datert 07.07.1995. Det er ikke utstedt midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for tiltaket, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk kan derfor ikke dokumenteres.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eiendommen har adkomst via privat vei.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er underlagt endret reguleringsplan for Vestlia (01.12.1981), planID r1112aa, og ligger i et område som er avsatt til boligbebyggelse. Reguleringskart med tilhørende bestemmelser kan ses i salgsoppgaven. Eiendommen er også underlagt følgende reguleringsplaner: - PlanID r1112, Steindal, Hoeggen, Solberg, Risvold, Blaklieggen, Steinan Øvre, Utleiren m.fl. (26.11.1968). - PlanID r1112ah, Endret regulering av gangveg i Vestlia fra Arne Fjellbus veg øst for barnehagen (31.01.1985). - PlanID r1112ai, Søknad om dispensasjon for oppføring av garasjer på regulert parkeringsareal , Vestlia (23.07.1987). - PlanID r20200040, Arne Berggårds vei og Edgard B. Schieldrops veg, gnr/bnr 81/56, 57 og 59 m flere (20.10.2022).

    Adgang til utleie
    Utleie er tillatt iht. vedtekter og etter godkjenning fra styret. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

    Legalpant
    Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    2 890 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 253 599 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 3 143 599 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 7 981 Gebyr avklaring forkjøpsrett 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 500 Tinglysningsgebyr pantedokument -------------------------------------------------------- 9 221 Omkostninger totalt 16 421 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 221 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 152 820 Totalpris. inkl. omkostninger 3 160 020 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 162 820 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    9221

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr 25 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 950,- oppgjørshonorar kr 4 950,- og visninger kr 1 990, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtal. Alle beløp er inkl. mva.

Christian Drøyvold

Eiendomsmeglerfullmektig

Christian Drøyvold

95 47 26 24

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev