aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Øvre Bogavegen på Vaksdal og denne fine utsiktstomten.
Velkommen til Øvre Bogavegen på Vaksdal og denne fine utsiktstomten.

VAKSDAL Øvre Bogavegen

Uregulert naturtomt på Boge med fantastisk utsikt og landlige omgivelser. Kort vei til sjø, skole, butikk og togstasjon.

  • kr 250 000
  • Prisantydningkr 250 000
  • Omkostningerkr 25 390
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 275 390
  • ObjektstypeTomt
  • EierformSelveier
  • Tomt590.3 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 6 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 250 000,00))   25 390,- (Omkostninger totalt)   275 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere tomt i Øvre Bogavegen. Dette er en skrående naturtomt på 590.3 kvm. Eiendommen er uregulert, men er avsatt til LNFR (Landbruks-, natur- og friluftsformål samt reindrift) etter kommuneplanen. For bebyggelse av uregulerte tomter må en søke dispensasjon. Kommunen opplyser at det i den forbindelse må gjennomføres en rasfarevurdering av denne tomten eller gjøre tiltak for å redusere rasfaren. Mulig med offentlig tilknytning vann. Øvre Bogavegen har en flott og landlig beliggenhet ved Vaksdal med fantastisk utsikt mot Osterøy. Tomten ligger rolig til nær sjø samtidig som det er kort avstand til dagligvarebutikker, barnehage, skole, togstasjon og idrettsanlegg på Vaksdal. Velkommen til Boge på Vaksdal.
Nydelig område

Øvre Bogavegen, Vestland

  • Tomt
    590.3m²

    Beskrivelse av tomt
    Skrående naturtomt med storslagen utsikt. Tomten har fine solforhold sommerstid og offentlig adkomst.

    Beliggenhet
    Øvre Bogavegen har en flott og landlig beliggenhet ved Vaksdal med fantastisk utsikt. Tomten ligger rolig til nær sjø samtidig som det er kort avstand til dagligvarebutikker, barnehager, skoler og idrettsanlegg på Vaksdal. Er det behov for offentlig transport, er det kort avstand til jernbarestasjonen på Vaksdal som tar deg videre til Bergen sentrum, eller i motsatt retning mot Voss. Er det behov for ytterlige tjenester er det bare en kjøretur på 20 min, hvor du finner Øyrane Torg som har både, el-bil lading, Vinmonopol og kafeer m.m. Det er også kort kjøreavstand til Dale med det meste av servicetilbud. For den turglade er det mye å by på i nærområde, Hananipa, Gullbottn og Trengereidhotten er virkelig til å anbefale. Skoler og barnehager i nærområde: -Vaksdal skole -Vaksdal barnehage -Stanghelle barnehage -Trengereid barnehage -Arna vidergående skole Velkommen til Vaksdal

    Adkomst
    Lett adkomst frem til tomten. En tar av fra Vaksdalsvegen inn Botnavegen og passerer Vaksdal senter, ta så opp til venstre inn trollkjelsvegen og på toppen av bakken ved skolen tar en til høyre inn Bogavegen. Etter ca 700 m tar en til venstre inn på Øvre Bogavegen og tomten er på venstre side. Velkommen!

    Bebyggelse
    Området består av spredt bebyggelse.

    Barnehage/skole/fritid
    Kort vei til både skole og barnehage på Vaksdal. Barnehagen ligger på Tveitane.

    Offentlig kommunikasjon
    Togstasjon på Vaksdal og jevnlige bussavganger både retning Bergen og Voss.

    Diverse
    Megler har innhentet opplysninger fra offentlige myndigheter og tinglyste dokumenter. Informasjon utover dette og opp mot hva en ønsker å bygge må kjøper selv gjøre de nødvendige undersøkelsene opp mot offentlige myndigheter og andre instanser. Tomten er overbeheftet og det er begjært tvangssalg. Eier har valgt å sette i gang frivilig salg på det åpne markedet. Aksept av bud gjøres med forbehold om samtykke fra kreditorene. Kontakt megler for spørsmål. Det arbeides med K5 - Prosjektet vil gi raskare og tryggare veg- og jernbane mellom Arna og Stanghelle. Prosjektet er forspeilet å ta ca 11 år fra start av prosjektet. Dette er Norges største tunnelprosjekt og er felles med Statens vegvesen og Bane Nor. Kontakt megler for ytterligere info. Også mye informasjon på nett om prosjektet.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 6 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 250 000,00))   25 390,- (Omkostninger totalt)   275 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Info kommunale avgifter
    Ved bebyggelse vil det tilkomme kommunale avgifter. De kommunale avgiftene vil da kunne omfatte vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

    Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskatt beregnes og fastsettes av kommunen etter ferdigstillelse av bolig.

    Andre utgifter
    Ved tilknytning av kommunalt vann kommer det tilknytningsavgift til kommunen. Per 2024 er den opplyst til kr. 16 000.

    Velforening
    Det er ikke opplyst om pliktig velforening for området.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4628/13/73: 08.08.1985 - Dokumentnr: 5729 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4628 Gnr:13 Bnr:6 01.01.2020 - Dokumentnr: 348308 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1251 Gnr:13 Bnr:73

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen har tilkomst fra kommunal vei. Eiendommen er ikke tilknyttet kommunalt vann/avløp, men det er mulig å koble seg til kommunalt vann i område (i vei). Avløp må løsest privat.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er uregulert, men er avsatt til LNFR (Landbruks-, natur- og friluftsformål samt reindrift) etter kommuneplanen. Hensynssone i kommuneplanen: Faresone: Ras og skredfare. Informasjon fra kommunen: "Faresonekart tilseier at det ikkje kan byggjast hus her, kun S1-tiltak. Eventuelt må ein få ei farevurdering av denne tomta spesielt, eller gjere tiltak for å redusere rasfaren før ein kan få byggjeløyve." Kommunen arbeider med områdeplan for Vaksdal, inkl. Boge (planlagt ferdig i 2024). Det er ingen endring i forslag til områdeplan. Man må derfor ha dispensasjon fra plan.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Tomten er ubebygd, mindre enn 2 dekar og er godkjent fradelt etter plan- og bygningsloven og jordloven. Kjøper er kjent med at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave med vedlegg og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. Dersom eiendommen har et mindre areal enn kjøperen har regnet med, utgjør dette likevel ikke en mangel med mindre arealet er vesentlig mindre enn det som er opplyst av selgeren eller selgers medhjelpere, eller disse har opptrådt særlig klanderverdig, jf. avhendingsloven § 3-3 (1). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (1) fravikes, og hvorvidt et arealavvik karakteriseres som en mangel, vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 6 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 250 000,00))   25 390,- (Omkostninger totalt)   275 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    25390

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på tomten.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fast vederlag pålydende kr 50 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 900,-, markedsføringspakke kr 15 900,-, oppgjørshonorar kr 6 500,-, grunnpakke innhenting opplysninger kr 3 900,-, innhenting saldo kr 6 000,-, og tinglysingsgebyr kr. 500,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og rimelig vederlag kr 10 000,-. Alle beløp er inkl. mva

Dokumenter

Jørn Tage Hereide

Megler

Jørn Tage Hereide

99 25 14 65

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev