VALESTRANDSFOSSEN Hamrenesvegen 1125
Enebolig i landlige omgivelser | Dobbel garasje | Barnevennlig og trygt | Usjenert
- kr 2 790 000
- BRA-i 188 m²
- 3 soverom
- Prisantydningkr 2 790 000
- Omkostningerkr 71 100
- Totalpris inkl. omkostningerkr 2 861 100
- ObjektstypeEnebolig
- EierformSelveier
- Byggeår1990
- Soverom3
- Tomt1 044.1 m²
- Eierform tomtEiet
- 2 790 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 69 750 (Dokumentavgift) 260 (Panteattest kjøper) 545 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 545 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 900 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 71 100 (Omkostninger totalt) 87 000 (med Boligkjøperforsikring - fem års varighet) 89 800 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 861 100 (Totalpris. inkl. omkostninger) 2 877 000 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring - fem års varighet)) 2 879 800 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.
Meld deg på visning!
Påmelding
Aktiv eiendomsmegling v/ Fredrik Vatle har gleden av å presentere Hamrenesvegen 1125! Dette er en innholdsrik enebolig med dobbel garasje og ellers stor plass på egen eiendom for parkering av biler. Det er også to store terrasser hvor en kan nyte fine dager i gode lag. Huset er innholdsrikt med innredet tv-stue i kjeller samt 2 fullverdige baderom. Det er 3 soverom, stor stue med plass til sofagruppe og spisegruppe og vaskerom. I denne boligen har du potensiale til å skape noe eget.
Fra huset er det 6 minutter til Valestrand hvor man har det en skulle trenge av servicetilbud, samt skole og barnehage.
Kort fortalt:
- Stor garasje.
- Stor terrasse.
- Usjenert og naturnær.
- 6 minutter unna Valesrtand.
- 15 minutter unna Lonevåg.
- 25 minutter unna Arna Terminal og Øyrane torg.
Hamrenesvegen 1125, Vestland
- Tomt
1044.1m²
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse er tatt utgangspunkt i fra matrikkelrapporten.
Beliggenhet
Hamrenesvegen 1125 ligger usjenert og landlig til på Hamre, i naturskjønne og familievennlige omgivelser. Eiendommen har en herlig beliggenhet, med god plass til parkering på eiendommen samt at den har en stor dobbletgarasje. Her kan du bo ttt på naturen og kjenne på stilhet, men fortsatt ha det du trenger innenfor rekkevidde. Fra eiendommen er det kort kjøreavstand til skole, barnehage og dagligvarebutikk på Valestrand. Ønsker en et større servicetilbud er det ca. 15 minutters kjøretur til Lonevåg hvor det er apotek, vinmonopol, frisør, tannlege og matbutikk. Ellers er det ca. 30 minutter å kjøre til Åsane og ca. 45 minutters kjøring til Bergen sentrum fra eiendommen, via fergeforbindelsen mellom Valestrand til Breistein. For den turglade kryr det av flere flotte turmuligheter i nærområdet og ellers på Osterøy. Her kan turer til Kossdalssvingane, Burkelandsfjellet, Stongfjellet og Bruviknipa trekkes frem. Ved Brakvatnet på Valestrand er det også en familievennlig strand, hvor det er langgrunt og barnevennlig. Det er lagt til rette for grilling, telting og søndagsturer rundt vannet. Ønsker du heller en innendørs treningsøkt er Nr1 Fitness Osterøy ca. 15 minutters kjøring unna boligen. Skoler og barnehager i nærheten: - Valestrand barnehage - Reppen barnehage - Hauge barnehage - Osterøy ungdomsskule - Osterøy vidaregåande skule - Arna videregående skole
Adkomst
Det vil bli satt opp visningsskilt under visning. Se ellers kart via nett.
Bebyggelse
Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.
Byggemåte
Utvendig: - Taktekkingen består av betongtakstein. - Takrenne og nedløp av plast. - Det er bindingsverk konstruksjon med liggende trekledning. - Takkonstruksjonen består av A-takstol og kaldtloft. - Malte tre vinduer med isolert 2-lagsglass. - Ytterdør, kjellerdør og balkong dører med glassfelt. - Terrasse i trekonstruksjon. - Balkong i betongkonstruksjon med trelemmer. Innvendig: - Innvendig gulv med ulike overflater, parkett, laminat og betonggulv. - Vegger av trepanel, malte plater og betongvegger. - Himling av malte plater. - Etasjeskiller i betong. - Elementpipe, pusset og malt. - Boligen har frittstående rentbrennende ildsted. - Heltre trapp. - Vaskerommet i underetasje med malt betonggulv og vegger bestående av betong og plater. - Sluken er av plast. - Bad i underetasje med fliser på gulv og vegger. - Benkeskap med porselen servant. - Bad/vaskerom i 1. etasje med belegg på gulv. - Kjøkken med glatte fronter. - Laminat benkeplate. - Vannledning av kobberrør. Tomteforhold: - Antatt byggegrunn av fjell og faste masser. - Opprinnelig drenering fra byggeår. - Grunnmur av betong. - Forstøtningsmur mot terreng, av betongstein.
Sammendrag selgers egenerklæring
Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Spyling av tilstoppede rør. Arbeid utført av: Hordaland rørinspeksjon AS // Mjelstad og Stokke rørleggerforretning. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Beskrivelse: Ja, nylig oppdaget fukt på et avgrenset område på innsiden av garasjetak. En eldre synlig fuktrose på loft i bolig som stammer fra tidligere. Har ikke vært fukt der i nåværende eiers tid. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse: Ja, har vært mus, men etter å ha funnet hull fra grunnen er dette nå tettet. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Ny pumpe i borehull, samt oppføring av pumpehus i 2014. Spyling og trykking av borehull i 2024. Arbeid utført av: Vestnorsk brønnboring. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Bygget terrasse, skiftet kledning på husets sørvegg, samt lagt ny papp over karnappvindu. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Beskrivelse: Privat tilkomst fra hovedvei; benyttes på sedvane. Det foreligger ikke noen avtale om bruk, men det har tidvis vært felles ad-hoc dugnadsinnsats fra naboene i grenda og felles forståelse for bruk av veien. Borehull som vannkilde. God kvalitet og smak på vannet på vannet.
Innhold
Aktiv eiendomsmegling v/ Fredrik Vatle har gleden av å presentere Hamrenesvegen 1125! Dette er en innholdsrik enebolig med dobbel garasje og ellers stor plass på egen eiendom for parkering av biler. Det er også en stor og god terrasse hvor en kan nyte fine dager i gode lag. Huset er innholdsrikt med innredet tv-stue i kjeller samt 2 fullverdige baderom. Det er 3 soverom, stor stue med plass til sofagruppe og spisegruppe og vaskerom. I denne boligen har du potensiale til å skape noe eget. Når en kommer inn i denne boligen ser man fort dets potensiale, samtidig som at det ikke nødvendigvis er noe man trenger å gjøre med det samme. Når man kommer inn på veien til Hamrenesvegen og til boligen er noe av det første man merker det naturnære og beroligende effekten av den. Boligens beliggenhet er rolig, naturnært og usjenert. Selv om beliggenheten er i rolige omgivelser, er man også sentralt med kun en 6 minutters kjøretur unna Valestrand og 15 minutter unna Lonevåg. Det gjør at det er kort vei til alt en skulle trenge av servicetilbud. Boligen inneholder: I underetasjen kommer man inn til en romslig entre på 5,7 kvm som har rikelig med plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Videre kommer man inn i gangen som tar deg til en kjellerstue, noe som er svært praktisk om man er en barnefamilie. Det første soverommet kommer så på venstre side og er med sine 9,3 kvm et godt soverom for både barn og ungdommer. Videre inn i gangen kommer man til boligens første bad. Badet er på 4,1 kvm og er utstyrt med dusjhjørne, vegghengt toalett og baderomsmøbel med integrert porselen vask. Badet er helfliset og har varmekabler. Går man så ut kommer man til to boder på henholdsvis 4,2 kvm og 6,6 kvm. Vaskerommet finner man innerst ved den største boden og er på 5,4 kvm. Her er det muligheter til å kunne skape et praktisk vaskerom ut i fra det som i dag er et grovt vaskerom. I boligens 1. etasje kommer man opp trappen og rett inn på kjøkkenet på 11,9 kvm. Her er det rikelig med oppbevaringsmuligheter og plass til spisebord om ønskelig. Deretter kommer man inn til boligens andre soverom på 8 kvm. Her er det plass til å innrede rommet etter ønske og det passer godt til barn eller ungdom. Hovedsoverommet i huset er på 11,1 kvm og har god plass til det en skulle ønske av soveromsmøbelement. Badet i 1. etasje er på 5,1 kvm og er har dusjkabinett, toalett og baderomsmøbel med integrert porselen vask. Badet har belegg på gulv og plater til vegger. Inn i boligens hjerte finner man stuen på hele 34,5 kvm. Her er det plass til stor sofagruppe og spisegruppe i samme rom. Det er her man samler familie og venner til kjekke stunder og man kan nyte god stemning. Utenfor har man to store terrasser som utgir til sammen 68 kvm. Denne er deilig å ha på sommerstider og man kan virkelig nyte naturen på sitt beste på Hamre. Her er det gode muligheter til å ha grillfest og fine stunder i sosiale lag.
Standard
Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Forhold som har fått TG2: Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Når taktekking og undertak begynner å bli gamle, øker risikoen for lekkasjer, noe som kan føre til omfattende og kostbare reparasjoner av underliggende konstruksjoner dersom en ikke foretar tiltak på konstruksjonene før dette oppstår. Utvendig > Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er påvist manglende vedlikehold på yttervegg. Trekledningen har avskalling av maling og er utsatt for værpåvirkning. Tiltak: Anbefaler jevnlig vedlikehold. Uten vedlikehold kan treverket råtne og svekke bygningens strukturelle integritet, noe som kan medføre høyere reparasjonskostnader og redusert levetid for konstruksjonen. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er registrert fuktskjolder i undertaket ved utsparing for ventilasjonsrør. Tiltak:Det bør gjennomføres grundig inspeksjon for å vurdere årsaken til fuktskjoldene i undertaket. Eventuelle lekkasjer må utbedres, og det bør installeres korrekt tetting rundt gjennomføringer for ventilasjonsrør for å hindre vanninntrenging. Manglende tetting kan også føre til fortsatt vanninntrenging og økte reparasjonskostnader. Utvendig > Vinduer: Det er registrert mangelfull vedlikehold av trevindu. Tiltak: Manglende vedlikehold kan føre til at treverket forringes, noe som øker risikoen for råteskader og svekket isolasjonsevne. På sikt kan dette føre til økte vedlikeholdskostnader og redusert levetid for vinduene. Det anbefales jevnlig vedlikehold. Utvendig > Dører: Det er registrert noe manglende vedlikehold på dører og råte skade på balkongdør. Tiltak: Uten utbedring kan råteskaden spre seg og svekke dørens strukturelle integritet. Dette kan føre til økte reparasjonskostnader, redusert isolasjonsevne og mulige problemer med sikkerheten eller funksjonaliteten til dørene. Anbefaler jevnlig vedlikehold og at enkelte dører må skiftes. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkshøyden er målt til 90,1 cm og 94,1 cm Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Innvendig > Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Det må påregnes oppgraderinger på sikt. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er målt høydeforskjell på mellom 15-30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert et høyde avvik på 16 mm gjennom hele rommet. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Rom Under Terreng: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagt. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Innvendig > Innvendige dører: Det er registrert bruksslitasje og noe skade på innvendige dører. Tiltak: Uten utskifting og vedlikehold kan slitasjen og skadene på dørene forverres, noe som kan føre til funksjonsproblemer. Det anbefales å vurdere alle dører med slitasje og bytte ut de som er alvorlig skadet. Skadede dører bør erstattes for å opprettholde både estetikk og funksjonalitet. Innvendig > Andre innvendige forhold: Registert museavføringpå varmtvannsbereder. Tiltak: Uten tiltak kan musene forårsake skade på bygningens strukturer, elektriske systemer og isolasjon. Det anbefales å ha jevnlig tilsyn. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tiltak: Irre på kobberrør kan føre til svekket rørsystem, som kan føre til lekkasjer eller brudd på sikt. Anbefaler utvidet undersøkelse. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden VVS-installasjonen(e) fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre VVS-installasjoner. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Tiltak: Det er bryter ved trapp som har ukjent funksjon. Det anbefales utvidet el-kontroll av anlegget på bakgrunn av avvikene som er avdekket i boligen. Tomteforhold > Fuktsikring og drenering: Opprinnelig drenering fra byggeår, med knotteplast avsluttet på oversiden av terreng uten tettelist. Tiltak: Uten tettelist kan jord og vann trenge inn under knotteplasten, noe som kan redusere dreneringens effektivitet og føre til fuktskader på bygningens fundament. Det anbefales å installere en tettelist over knotteplasten for å hindre at jord og vann trenger inn under plasten. Anbefaler å dreneringssystemet inspiseres for å sikre at det fungerer som det skal. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Foreta kontroll av brønnvann. Tomteforhold > Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Våtrom > Underetasje > Bad > Overflater vegger og himling: Det er skruehull etter tidligere dusjvegger i våtsonen. Tiltak: Hullene må tettes på en fagmessig måte for å gjenopprette våtrommets vanntetthet og forhindre vannskader. Hull i våtsonen kan føre til vannlekkasjer, som igjen kan forårsake fuktskader i vegg- og gulvkonstruksjonen. Våtrom > Underetasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er ukjent løsning av smøremembran på sluk, med avsluttet membranfilt før sluke. Tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Anbefaler videre undersøkelse av membran i sluk. Våtrom > Underetasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning: Det er registrert krakelering i nedfelt vask på baderomsmøbelet. Noe slitasje på innredning registrert. Tiltak: Krakeleringen kan føre til at vaskens overflate svekkes, noe som kan føre til sprekker og vannlekkasjer. Det må påregnes oppgraderinger på sikt. Våtrom > Underetasje > Bad > Ventilasjon: Mekanisk avtrekk på våtrommet fungerer ikke. Rommet har kun naturlig avtrekk. Tiltak: Avtrekksystemet må utbedres. Manglende funksjon på det mekaniske avtrekket kan føre til dårlig ventilasjon og høy luftfuktighet på våtrommet, noe som øker risikoen for mugg- og fuktskader. Det anbefales å få utført en grundig sjekk av det mekaniske avtrekksystemet for å finne årsaken til at det ikke fungerer. Eventuelle nødvendige reparasjoner bør utføres for å sikre at systemet fungerer som det skal. Våtrom > Underetasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Tiltak: Fuktighetsnivået kan føre til utvikling av mugg, råte og strukturelle skader i veggen. Det anbefales å gjennomføre en grundig inspeksjon av veggen for å fastslå årsaken til den høye fuktigheten. Eventuelle lekkasjer eller fuktkilder bør identifiseres og utbedres. Våtrom > Underetasje > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Tiltak: Fuktighetsnivået kan føre til utvikling av mugg, råte og strukturelle skader i veggen. Det anbefales å gjennomføre en grundig inspeksjon av veggen for å fastslå årsaken til den høye fuktigheten. Eventuelle lekkasjer eller fuktkilder bør identifiseres og utbedres. Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er noe bruksslitasje på overflatene. Tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Dersom det ikke gjøres tiltak, kan dette medføre oppfukting, oppsvelling og forringelse av materialer over tid og fuktskader på tilstøtende konstruksjoner. Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv: Det er registrert noen bruksslitasje på gulvets overfalte. Tiltak: Fungerer med dette avviket, men det må påregnes oppgraderinger på sikt. Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning: Det er registrert noe fuktskader på baderomsmøbelet. Tiltak: Det må påregnes oppgraderinger på sikt. Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Ventilasjon: Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Tiltak: Manglende funksjon på det mekaniske avtrekket kan føre til dårlig ventilasjon og høy luftfuktighet på våtrommet, noe som øker risikoen for mugg- og fuktskader. Det anbefales å få utført en grundig sjekk av det mekaniske avtrekksystemet for å finne årsaken til at det ikke fungerer. Eventuelle nødvendige reparasjoner bør utføres for å sikre at systemet fungerer som det skal. Forhold som har fått TG3: Utvendig > Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Tomteforhold > Terrengforhold: Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren. Tiltak: Prisestimat gjelder for videre undersøkelse. Hvis terrenget ikke justeres, kan det føre til at vann samler seg rundt grunnmuren, noe som kan øke risikoen for fuktskader, råte og svekket fundament. Det anbefales å justere terrenget slik at det har en tilstrekkelig helling bort fra bygget, minimum 3 meter fra grunnmuren. Våtrom > Underetasje > Bad > Overflater Gulv: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Det er motfall i nedslagsfeltet til dusjen. Tiltak: Et bad med manglende/redusert fall til sluk blir mindre funksjonelt og sikkert for brukeren. Dette kan medføre stående vann på gulvet, vann som ikke ledes effektivt til sluket, økt risiko for at vann renner ut av rommet og redusert sklisikkerhet på gulvet. Eventuelt lekkasjevann fra utstyr utenfor dusjsone vil ikke ha en naturlig vei til sluket. Dette kan føre til at vann samler seg på gulvet og potensielt renner ut av rommet eller trenger inn i konstruksjonen. Anbefaler bruk av dusjkabinet Våtrom > Underetasje > Vaskerom > Generell: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet har behov for omfattende oppgraderinger. For å sikre en løsning som oppfyller gjeldende krav, bør tettesjikt, sluk og røropplegg oppgraderes og dokumenteres. Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Mangelfullt tettesjikt rundt vannrør til dusj Tiltak: Manglende tetting rundt vannrørene kan føre til vannlekkasjer, noe som kan resultere i fuktskader, råte eller muggvekst i vegger og tak. Det anbefales å forlenge eller utbedre tettesjiktene rundt vannrørene for å sikre at vann ikke trenger inn i konstruksjonen.
Innbo og løsøre
Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
Hvitevarer
Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
Parkering
Dobbelgarasje. Og ellers på egen eiendom.
Forsikringsselskap
KNIF Trygghet
Diverse
Statnett planlegger ny kraftledning fra Samnanger til Øygarden. Les mer på statnett sine nettsider eller konferer megler. Berørte kommuner: Samnanger, Vaksdal, Osterøy, Alver, Askøy og Øygarden. Det er blitt gjort arbeid på brønn av Vestnorsk Brønnboring. Arbeidet ble gjort i 2014 og gikk ut på skift av pumpe, samt trykksetting. Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten.
Prisantydning inkl. omkostninger
2 790 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 69 750 (Dokumentavgift) 260 (Panteattest kjøper) 545 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 545 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 900 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 71 100 (Omkostninger totalt) 87 000 (med Boligkjøperforsikring - fem års varighet) 89 800 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 861 100 (Totalpris. inkl. omkostninger) 2 877 000 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring - fem års varighet)) 2 879 800 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer. - Oppvarming
- Varmepumpe. - Varmekabler på bad. - Peis.
Energiklasse
E - Kommunale avgifter
10404
Kommunale avgifter år
2025
Info kommunale avgifter
De kommunale avgiftene omfatter feie- og tilsynsavgift, slamtømming og eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Renovasjon blir levert av en ekstern leverandør BIR og er på kr 3 591,44 ,-. Kostnader tilknyttet BIR og renovasjon vil variere ut i fra bruk.
Formuesverdi primær
697139
Formuesverdi primær år
2023
Formuesverdi sekundær
2788557
Formuesverdi sekundær år
2023
Tilbud lånefinansiering
Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. - Tinglyste heftelser og rettigheter
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4630/126/10: 13.06.1989 - Dokumentnr: 4912 - Bestemmelse om gjerde - Kjøper skal ha rett til å grave grøfter for vann og kloakk på hovedbruket. Og ha rett på brønn på hovedbruket. - Kjøper har gjerdeplikt til eiendommen. 09.07.1987 - Dokumentnr: 5062 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4630 Gnr:126 Bnr:3 - Målebrev. 01.01.2020 - Dokumentnr: 932067 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1253 Gnr:126 Bnr:10 13.06.1989 - Dokumentnr: 4912 - Bestemmelse om vannrett Rettighet hefter i: Knr:4630 Gnr:126 Bnr:3 Bestemmelse om kloakk m.m. Med flere bestemmelser - Kjøper skal ha rett til å grave grøfter for vann og kloakk på hovedbruket. Og ha rett på brønn på hovedbruket. - Kjøper har gjerdeplikt til eiendommen.
Ferdigattest/brukstillatelse
Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen datert 31.05.1990. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da at bygget ikke er lovlig tatt bruk. Det foreligger ingen dokumentasjon på påbygg terrasse i bakkant av boligen eller garasje på eiendommen i kommunens arkiver. Kjøper overtar eventuell risiko mot byggesak/Osterøy kommune ved kjøp av eiendommen. Deler av kjelleren, dvs. kjellerstue, er innredet og omgjort uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse er gitt. Det er derfor ikke foretatt noen offentlig kontroll av byggearbeidene. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f. eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av overtredelsesgebyr mv. Kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter bl. annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsform fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår. Arealet i kjelleren er målbart selv om de ikke er godkjent til varig opphold. Andre dokumenter mottatt av kommunen: - Tegninger boligbygg datert 17.01.1985. Revidert 07.08.1985. - Møtebok for søknad om byggetillatelse, ansvarsrett og utslipsstillatelse datert 11.06.1987. - Midlertidig brukstillatelse datert 31.05.1990. - Byggetillatelse på vilkår nybygg boligbygg datert 17.06.1987. - Skriv angående søknad om oppføring av boligbygg 17.06.1987. Byggeår er ikke oppgitt i opplysninger mottatt fra kommunen. Det er tatt utgangspunkt i når boligen ble tatt i bruk iht. matrikkelrapport mottatt fra kommunen 31.05.1990.
Vei, vann og avløp
Eiendommen har tilkomst via privat vei fra offentlig vei. Eiendommen har privat vannforsyning fra grunnboret brønn. Eiendoommen har privat avløp via septiktank, med overløp til grøft e.l. Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg ulovlige og grunnvannstand og øvrige forhold kan medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke gitt opplysninger om at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommuner kan foreta kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære fremtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg. Kjøper overtar risiko og ansvar for nevnte forhold, herunder også for videre bruk.
Regulerings- og arealplanner
Eiendommen er uregulet, men avsatt til LNFR-areal (Landbruks-, natur- og friluftsformål samt reindrift) ifølge kommuneplanen. Det eksisterer planlegging som påvirker eiendommen. Kommuneplanens Arealdel er under revisjon, oppstart våren 2022. - Kommuneplanen sin arealdel er en overordnet og langsiktig arealplan som skal utgjøre et styringsdokument for arealpolitikken i Osterøy. Arealplanen skal vise hovedtrekkene i hvordan arealene i kommunen skal benyttes og vernes, og hvilke viktige hensyn som må tas vare på ved disponeringen av arealene. Planen skal gi grunnlag for langsiktig og positiv samfunnsutvikling i kommunen både med hensyn til næringsutvikling, bosetning og naturmangfold. - Planen skal være ei kunnskapsbasert forvaltningsverktøy for kommunen. Gjennom planarbeidet skal det utvikles langsiktige rammer for bærekraftig arealbruk, forvaltning og verdiskaping i Osterøy kommune. Planen og prosessen skal avklare ulike interesser og være konfliktførebyggende. - Kommuneplanens arealdel skal vise hvordan arealstrategien og andre føringer i samfunnsdelen blir omsett i konkret arealbruk. Planen skal óg vise hvilke hensyn som må tass ved disponering av arealene. Arealdelen består av kart, føresegner, retningslinjer og planskildring. Kart og føresegner er juridisk bindende. - Planen skal utgjøre et godt grunnlag for iverksetting av de bærekraftsmålene som ligger nedfelt i kommuneplanen sin samfunnsdel. Dette gjelder miljø.
Adgang til utleie
Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
Legalpant
Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.
Kommentar bo- og driveplikt
Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.
Kommentar odelsrett
Det er ikke odel på eiendommen. - Lovanvendelse
Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Budgivning
Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
Omk. Kjøper beskrivelse
2 790 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 69 750 (Dokumentavgift) 260 (Panteattest kjøper) 545 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 545 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 900 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 71 100 (Omkostninger totalt) 87 000 (med Boligkjøperforsikring - fem års varighet) 89 800 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 861 100 (Totalpris. inkl. omkostninger) 2 877 000 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring - fem års varighet)) 2 879 800 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.
Omk. kjøper beløp
71100
Betalingsbetingelser
Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
Hvitvaskingsreglene
Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
Boligkjøperforsikring
Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 900/5 100/5 800 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.
Meglers vederlag
Det er avtalt fast vederlag pålydende kr 49 900,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 11 900,-, markedsføringspakke kr 21 900,-, oppgjørshonorar kr 7 990,-, grunnpakke innhenting opplysninger kr 5 900,-, visninger kr 2 000,- og tinglysingsgebyr kr. 545,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og rimelig vederlag kr 10 000,-. Alle beløp er inkl. mva
